Menu

Shining, Alfahanne + Oberion (Bad Blood Night)

Malmö

Moriska Paviljongen
lördag, 26 september 2015 kl:19:00

Bad Blood Night och Moriska Paviljongen presenterar depressive black metal-bandet Shining och Eskilstunabandet Alfahanne + support. Niklas Kvarforth's skandalomsusade band Shining har gjort få spelningar i Sverige genom åren. Efter en lång tystnad släppte de i April 2015 sitt nionde album och nu går turnén bl.a till Japan, Canada, Ryssland och Mexico. Shining gör endast två spelningar i Sverige, en på festivalen Mörkaste Småland i Hultsfred och en hos oss på Moriska Paviljongen.


Lördag 26 september · kl 19-23 Stora salongen, 18 år
Förköpsbiljetter 160:- (+avg) via tickster.com
Entré i dörren 180:-


Shining
Shining beskrivs som en form av depressive black metal, men influenserna ligger långt bortom hårdrockens horisonter. Frontmannen Niklas Kvarforth är lika mycket musikaliskt underbarn som självdestruktiv misantrop. Redan som 13-åring startade han Shining som ett soloprojekt. Som 15-åring spelar han in sjutums-EP:n Submit to Self-Destruction med en temporär line up och ger ut den på sitt eget skivbolag Selbstmord Services. Två år senare kommer första fullängdaren I/Within Deep, Dark Chambers (2000).


Bandets karriär har kantats av skandaler såsom tvångsinläggningar, försvinnanden och inte minst ett mardrömslikt liveframträdande i samband med releasen av V/Halmstad (2007).


Den 20 April i år släppte Shining sitt nionde album med titeln IX/Everyone, Everything, Everywhere, Ends (2015). Producent är King Diamonds gitarrist Andy LaRocque och enligt Niklas själv är det nu helt och hållet musiken som står i fokus, vilket blir märkbart i de hyllande recensioner som skivan redan hunnit få.


Alfahanne
Eskilstunabandet Alfahanne spelar vad de själva kallar Alfapocalyptic rock; en mix av black metal, klassisk rock och punk, toppat med new wave och gothinfluenser. På meritlistan står en splitsjua med Shining och albumet Alfapokalyps där vi finner gäster som Hoest (Taake), Kvarforth (Shining) och V'gandr (Helheim).


Oberion
Oberion spelar metal i sann 90-tals anda med fötterna starkt förankrade i den mörkare skalan, rått, dyrkigt och vackert. Under 2015 har Oberion arbetat fram och spelat in album nummer två, uppföljaren till debut-albumet "Return" (2014). Denna skivan kommer släppas i september och ni kan se fram emot att höra mycket nytt material denna afton.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

lördag, 26 september 2015 kl: 19:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad