Menu

Atari Teenage Riot (DE)

Malmö

Moriska Paviljongen
fredag, 2 oktober 2015 kl:20:30

Det finns få grupper i världen med lika kontroversiellt rykte som Atari Teenage Riot. Nu är det legendariska, punkiga tyska technohardcorebandet, för första gången på sex år tillbaka i Sverige â?? och första gången någonsin i Malmö â?? för en spelning på Moriska Paviljongens stora scen den 2 oktober, 2015.


Fredag 2 oktober · kl 20.30 Stora salongen, 13 år


Sedan gruppen bildades i 90-talets Berlin, som en motreaktion på den nynazism som influerade tyska techno-scenen då, har de inte gjort annat än att väcka reaktioner.


Låtar som "Hetzjagd Auf Nazis", "Deutschland (Has Gotta Die!)" och "By Any Means Necessary" har skapat rabalder i media och upplopp världen över. Så kanske aldrig förr har de varit så viktiga och relevanta som idag, då brunt stöveltramp hörs överallt i världen.


Bandet som under 90-talet sålde över en miljon album splittrades år 2000 när bandmedlemmen Carl Crack dog av en överdos. Medlemmarna Alec Empire och Hanin Elias gick då skilda vägar men återförenades 2010, då med nya mc´n Rowdy Superstar, och fick kritiker att stå mållösa.


Enligt Alec Empire handlade återföreningen enbart om en enkel mjukvaru-uppdatering. Nu har de släppt sitt sjätte album "RESET" som är en blandning av dåtidens råa upprorsanda och nutidens pålästa och organiserade.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

fredag, 2 oktober 2015 kl: 20:30

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad