Menu

International Festival Ballet Swan Lake

Malmö

Slagthusets Teater
måndag, 25 november 2024 kl:19:30

Ovation Events GmbH presenterar:
International Festival Ballet
Fri ålder || Dörrar 18:00 || På scen: 19:30 || Paus ca 30 minuter. Slut ca 22:00 II Entré: Navigationsgatan 4
International Festival Ballet presenterar en saga om skönhet, elegans och grace; Svansjön! Den 25 november kan du uppleva den bästa balettklassikern genom tiderna på Slagthusets teaterscen - missa inte det!
För många är "Svansjön" synonymt med "balett". Den romantiska sagan om den unge prinsen Siegfried som förälskar sig i svanprinsessan Odetta och vill befria henne från hertigen Rothbarts onda förtrollning är en berättelse om den sanna kärlekens kraft. Detta balettstycke ingår i standardrepertoaren hos alla större kompanier. Allegro Moderato från Svandanserna i akt 2, koreograferad av Lev Ivanov, har i synnerhet varit föremål för otaliga parodier och är därför känd långt utanför den balettintresserade publiken som "De fyra små svanarnas dans". Kort sagt, det är ett genialt verk av en genial kompositör och har varit en publikdragare i århundraden.
"Svansjön" trollas fram på scenen av en av de bästa klassiska balettensemblerna, International Festival Ballet. Den storslagna scenografin av den lysande teaterdesignern Vjatscheslav Okunev, som bland annat har arbetat för Marinsky Theatre i Sankt Petersburg och La Scala i Milano, vackra kostymer och balettensemblens gränslösa elegans och sorglösa lätthet garanterar en drömsk och sagolik version av en klassisk balett som fortsätter att fascinera efter mer än 100 år.
Musik: P. I. Tjajkovskij
Koreografi: L. Ivanov och M. Petipa
Klippning och konstnärlig ledare: Alex Bogutsky
Scenografi och kostym: V. Okunev
International Festival Ballet
Chockad och påverkad av Rysslands omänskliga angreppskrig mot Ukraina byter den berömda baletten namn till International Festival Ballet. Med denna förändring uttrycker artisterna sin kristallklara ståndpunkt. Festivalbaletten är en internationell balett som tänker bortom nationsgränser och står för förståelse och samexistens i konstens, musikens och dansens poesi. Sedan krigets början har artisterna uttryckt sin ståndpunkt mot rysk aggression genom otaliga protestaktioner före varje föreställning. Det är därför de nu också hotas av Ryssland. Teamet, som också består av många ukrainska dansare, ser sig naturligtvis som en balett för fred och sammanhållning mellan alla folk.

Datum / Tid

måndag, 25 november 2024 kl: 19:30

Plats

Malmö, Slagthusets Teater

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

0kr - 750

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad