Stäng reklam
Menu

Anna Ternheim

Norrköping

Louis De Geer Konsert & Kongress
torsdag, 20 mars 2025 kl:19:00

Sittande konsert
Åldersgräns: 13 år
Anna Ternheim på vårturné – ny singel ”Orkanen” från kommande album på svenska i samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld
I slutet av augusti släppte Anna Ternheim sin första egna låt ”Nära dig” på svenska. Nu släpps andra singeln ”Orkanen” och i början av nästa år kommer albumet ”Psalmer från sjunde himlen” där hon samarbetat med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent. Under våren väntar en stor turné.
Anna berättar om singeln ”Orkanen”:
-”Orkanen” är en låt som handlar om när det tar slut, det definitiva och slutgiltiga. Det finns något ljust i den ändå, någon slags förlikning över det som blev.
-Vi hade jobbat hela dan i Jockes studio. Vi var i princip klara men dröjde oss kvar och började lyssnade på musik och snacka. Martin spelade upp en demo med en väldigt fin ackordföljd, vi andra hängde på och så föddes ”Orkanen”, den skrev sig själv på en halvtimme. Jag har fortfarande kvar demon i min telefon, speciellt ögonblick för låten kändes så stark och självklar.
Låten är hämtad från kommande albumet ”Psalmer från sjunde himlen” som släpps den 17 januari där Joakim Berg och Martin Sköld medverkar som låtskrivare tillsammans med Anna, men även som producenter av albumet.
På vårens turné väntar nu dubbla kvällar både i Stockholm och Göteborg tillsammans med konserter över hela landet. Det blir första gången publiken får möta de nya svenska låtarna live.
Anna om spänningen inför turnén:
-Att åka ut och spela med en svensk skiva i ryggen känns både spännande och nervöst, lite som att börja om. Jag har ju släppt musik på engelska i 20 år och byggt mina liveframträdanden kring det. Nu kommer konserten vila på 10 helt nyskrivna låtar, andra svenska låtar och samarbeten jag varit involverad i under åren som gått. Det kanske blir någon gammal klassisk Ternheim dänga också, tanken är inte att klippa med mitt förflutna, bara att göra något nytt den här gången.
-Jag har valt klassiska klubb- och teaterscener runt om i landet som för mig närmre publiken, lite som det var när jag började. Min förhoppning är att dom här låtarna ska nå ut och in i människors hjärtan.”
Anna Ternheim våren 2024
12/3 Stockholm, Södra Teatern
13/3 Stockholm, Södra Teatern
19/3 Uppsala, Katalin
20/3 Norrköping, Flygeln
21/3 Örebro, Club 700
22/3 Falun, Magasinet
28/3 Malmö, Palladium
29/3 Malmö, Palladium
2/4 Nyköping, Culturum
3/4 Skövde, Kulturhus
4/4 Helsingborg, The Tivoli
5/4 Karlshamn, The Pot
9/4 Karlstad, Scalateatern
10/4 Göteborg, Stora Teatern
11/4 Göteborg, Stora Teatern
Om Anna Ternheim:
I oktober för 20 år sedan slog Anna Ternheim igenom med det kritikerrosade albumet ”Somebody Outside” och året efter 2005 följde pris på både P3 Guld och Grammis för ”Årets Nykomling”. Efter det har Anna släppt sju album och spelat världen över – vilket ledde till att hon bosatte sig i New York under många år. Under 2022 flyttade Anna tillbaka till Sverige och medverkade i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre” där hon tolkade andras låtar på både engelska och svenska. Förutom tolkningarna Anna gjorde på svenska i programmet har hon även översatt den klassiska nyårssången “Auld lang syne” till en svensk version “Minns det som igår”. Den var ledmotivet till Cancerfondens reklamfilm som utsågs till bästa film på Guldäggsgalan 2018. Det ena ledde till det andra och det blev nu ett naturligt steg för Anna att börja skriva egen ny musik på svenska.

Datum / Tid

torsdag, 20 mars 2025 kl: 19:00

Plats

Norrköping, Louis De Geer Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad