Menu

Les Big Byrd

Norrköping

Arbis Bar & Salonger
torsdag, 21 februari 2019 kl:21:00

Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två här.
Det kommande givet Iran Iraq IKEA släpptes 12 oktober och är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt, som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet.


Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. Iran Iraq IKEA visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat.
På ”I Fucked Up I Was A Child” möter vackert melankoliska melodier över analogsynt- och mellotronmattor en självutlämnande personlig text om misslyckande och sorg. ”Eon” är ett annat spår med samma klockrena melodikänsla och drivande trummor som nästan närmar sig electropop.
Räkna med ett album av högsta klass med ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.


Biljettpris: 195 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 år


Les Big Byrd
2024-06-01 20:00:00
Stockholm, Fållan



Les Big Byrd
2024-06-05 19:00:00
Göteborg, Pustervik

Datum / Tid

torsdag, 21 februari 2019 kl: 21:00

Plats

Norrköping, Arbis Bar & Salonger

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad