Menu

Mimikry | Arbis LiveNorrköping

, Arbis
lördag, 15 maj 2021 kl: 21:00

Mimikry är ett av Sveriges mest populäraste och streamade rock/punkband med 25 år och mer än 1000 st spelningar på nacken. Mimikry har 120.000 unika Spotify-lyssnare per månad och har med sina låtar streamats mer än 10 miljoner gånger.


Grit är namnet på Mimikrys senaste album och det är även ordet som betyder drivkraft, karaktärsstyrka och jävlar anamma. Grit är nyckel till framgång, enligt Angela Duckworth som myntade begreppet. Det kunde inte bli mer passande. Om det är något som kantat Mimikrys senaste år så är det just grit. Mimikry släppte 2017/2018 en ny singel och video varje månad. Tidpressen var hård men nyttig och efter 12 månader fanns 12 singlar att samla på detta senaste album – Grit.


En viral-kanon från Grit varit Timbuktu-covern ”Alla vill till himmelen med ingen vill dö”, där Mimikry gästades av Martin Westerstrand, men alla månader, singlar och videos har dragit sitt strå till stacken för att ta Mimikry till en ny stor publik. Strömmarna på Spotify strömmar som aldrig förr, och nya fans haglar in på bandets sociala medier. Omslaget till Grit är tecknat av Jonas Darnell – känd för bl.a. Herman Hedning – och bara det är ju coolt.


Under våren 2020 gör Mimikry ett antal nedsläpp för att träffa publiken igen. Å går allt som det ska kommer även första singel på ”Grit 2” (arbetsnamn) att släppas i januari 2020.


Support: The Hawkins


The Hawkins är kvartetten från Arboga. I skogens mörker samlas de för att skapa och spela musik. Från starten 2013 har bandet levererat en energisk blandning av klassisk rock, punk, blues och swing som får allt och alla att svänga. Sedan 2017 års albumdebut “Ain’t Rock n Roll”, som släpptes via GAIN/Sony Music, har The Hawkins gjort flera kanonturnéer genom både Sverige, Europa och dessutom gjort sig bekanta med Ryssland. Vidare, låt oss inte glömma den långa supportturnén till Corroded och den gången de pajade en buss i Polen. Våren 2019 har bandet spenderat i studion för att slutföra inspelningen av album nummer två. En asbra platta blir det och den kommer levereras under 2020.

Datum / Tid


2021-05-15 21:00

Plats

Arbis
Norrköping, Bredgatan 54

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad