Menu

601736 SJOSTAKOVITJ MED SIMONE LAMSMA

Norrköping

De Geerhallen
lördag, 24 mars 2018 kl:15:00

Dirigent Valentina Peleggi
Solist Simone Lamsma, violin

BORISOVA OLLAS... and time is running past midnight ...
SJOSTAKOVITJ Violinkonsert nr 1
BEETHOVEN Symfoni nr 5
Victoria Borisova-Ollas må vara född i Vladivostok, ha studerat vid Centrala Musikskolan i Moskva och därpå vid det berömda Tjajkovskijkonservatoriet – men sedan 1992 är hon bosatt i Sverige där hon fördjupade sina studier. Hon har alltså en oerhört gedigen skolning, och besitter dessutom en rik konstnärlig fantasi som resulterat i åtskilliga framgångsrika verk. Ett av hennes senaste verk är … and time is running past midnight … uruppfört i oktober 2015 i Berwaldhallen. Hon har beskrivit verket som ett sorts PS till hennes opera Dracula!
Sjostakovitj lät sin första violinkonsert uruppföras först 1955, då Stalin varit död ett par år, eftersom han var rädd för att den inte skulle ha tilltalat diktatorn. Den skulle ha kunnat brännmärkas som antisovjetisk propaganda eftersom den innehåller en del anspelningar på judisk folkmusik. Det är en personlig musik, där tonsättaren till och med lagt in sitt eget namn i form av hans signatur på tyska, transkriberat till tonerna D Ess C H.
Beethovens femte symfoni, den så kallade Ödessymfonin, hör till de ständigt efterfrågade mästerverken inom den klassiska musiken, och någon närmare presentation kan knappast behövas.

Handikapplats bokas hos Turistbyrån på tel. 011-155100 eller på Ticketmasters Call Center på tel. 077-1707070

Datum / Tid

lördag, 24 mars 2018 kl: 15:00

Plats

Norrköping, De Geerhallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad