Menu

601713 CELLOKONSERT MED STJÄRNSOLIST

Norrköping

De Geerhallen
lördag, 21 oktober 2017 kl:15:00

Introduktion 14.30

Dirigent Anna-.Maria Hellsing
Solist Andreas Brantelid cello

BYSTRÖM Segelnde Stadt
LALO Cellokonsert
BRAHMS Symfoni nr 1
Britta Byströms Segelnde Stadt (Svävande stad) från 2014 inleder kvällen. Musiken är inspirerad av Paul Klees målning med samma namn, där olika geometriska figurer fogas samman till något som likar en grupp svävande pappersdrakar – eller en stad sedd på långt avstånd.
Även om namnet Lalo kan ge spanska associationer, och att han blev berömd för en Symphonie espagnole, så var han född i norra Frankrike och stannade i landet hela sitt liv. Cellokonserten skrevs 1876 och prisbelönades av Franska institutet efter att ha fått sitt uruppförande i Paris.
Få tonsättare har varit så självkritiska som Brahms, men det betyder också att man kan vara säker på att varje verk han släppte ifrån sig är ett mästerverk. Det gäller i synnerhet hans första symfoni. Han funderade länge på den för han visste att han skulle komma att jämföras med Beethoven – och vem skulle kunna skriva symfonier efter denna gigant. Han hann bli 43 år innan han var nöjd, och han gjorde det omöjliga: han hade fört symfonikonsten vidare och symfonin gick segrande över världen.

Handikapplats bokas hos Turistbyrån på tel. 011-155100 eller på Ticketmasters Call Center på tel. 077-1707070

Datum / Tid

lördag, 21 oktober 2017 kl: 15:00

Plats

Norrköping, De Geerhallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad