Menu

601707 SÄSONGSPREMIÄR

Norrköping

De Geerhallen
torsdag, 7 september 2017 kl:19:00

Dirigent Christian Kluxen
Solist Gabriel Schwabe, cello

STRAUSS, Richard Don Juan
SJOSTAKOVITJ Cellokonsert nr 1
BEETHOVEN Symfoni nr 3 Eroica
Den 23-årige Richard Strauss behärskade redan i sin symfoniska dikt Don Juan orkestern med bravur, och när han året efter själv dirigerade uruppförandet skrev han till sin far att han med ungdomlig entusiasm tyckte att det var ”jättekul”. Det är en vital historia han berättar om den kände förföraren, man han avslutar det hela med att låta honom genomborras av ett svärd i den duell som ändade hans liv.
En månad efter uruppförandet i Leningrad 1959 for cellisten Rostropovich med Sjostakovitj till Philadelphia med cellokonsert nr 1, under ett sällsynt kulturutbyte mellan Sovjet och USA. Det blev en omedelbar succé och man gjorde genast en smått legendarisk LP-inspelning under dirigenten Eugene Ormandy. Konserten har sedan behållit sin rörande fräschör och den betraktas som en av 1900-talets viktigaste cellokonserter.
Avslutningsvis en av den klassiska musikens mest beundrade verk, Beethovens tredje symfoni, Eroica, en hjältemusik som oförskräckt tar klivet in i den känslomässiga romantiken.

Handikapplats bokas hos Turistbyrån på tel. 011-155100 eller på Ticketmasters Call Center på tel. 077-1707070

Datum / Tid

torsdag, 7 september 2017 kl: 19:00

Plats

Norrköping, De Geerhallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad