Menu

JOHAN DALENE I VIRTUOS KONSERT 601817

Norrköping

De Geerhallen
lördag, 17 november 2018 kl:15:00

Introduktion kl 14.30

Dirigent Daniel Blendulf
Solister Johan Dalene violin

LARSSON GOTHE The Apotheosis Of The Dance
THORVALDSDOTTIR Aeriality
BARBER Violinkonsert
BEETHOVEN Symfoni nr 7

Den unge norrköpingsviolinisten Johan Dalene kommer nu tillbaka till oss som Artist in Residence, den här gången med den undersköna och virtuosakonserten av amerikanen Samuel Barber. Konserten bär inga spår av att den skrevs under brinnande världskrig, tvärtom blev den en nödvändig reaktion med drömmar om en fredlig samexistens.

2011 skrev Anna Thorvaldsdottir orkesterverket Aeriality som samma år uruppfördes i Reykjavik, och året därpå tilldelades hon Nordiska Rådets musikpris, och verket blev Årets komposition på Island. Titeln kombinerar orden aerial och reality, flykten och grunden, det ouppnåeliga och verkligheten.

Mats Larsson Gothes The Apotheosis of the dance och Beethovens sjunde symfoni hänger faktiskt ihop. 2014 utsågs Umeå till kulturhuvudstad, och för att fira detta inbjöds nio svenska tonsättare att skriva varsin kommentar till en av Beethovens nio symfonier. På Larsson Gothes lott föll sjunde symfonin, och han vidareutvecklade fragment och tonfall ur symfonin för att visa de senaste 200 årens musikaliska utveckling.

Handikapplats bokas hos Turistcenter på tel. 011-155100

Datum / Tid

lördag, 17 november 2018 kl: 15:00

Plats

Norrköping, De Geerhallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 340kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad