Menu

Nour El Refai – En komisk depression

Norrköping

Flygeln
fredag, 3 mars 2017 kl:19:00

EN KOMISK DEPRESSION – AV OCH MED NOUR EL REFAI

En av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker är tillbaka med den hyllade föreställningen En Komisk Depression.

- Jag har längtat efter att spela min föreställning igen. Det är så jag bearbetar min ångest. Jag berättar om den. Skämtar om den. I det allra mörkaste behöver vi skratta, annars går vi under, hälsar Nour.

I våras turnérade Nour med En Komisk Depression där hon spelade för utsålda hus runt om i Sverige, och den svenska publiken fick uppleva och lära känna flera sidor av Nour.
Föreställningen tar besökaren genom El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Hon har en humoristisk enkelhet i de komplexa ämnen som föreställningen tar upp.

I En Komisk Depression briljerar Nour genom att visa på en fullständigt lysande pricksäkerhet och tajming i sin komik och berättarteknik. Hon tar upp olika ämnen med en hög igenkänningsfaktor som får publiken att känna både glädje och ångest samt leder åskådaren genom sina egna erfarenheter och känslor på ett nästan omärkbart sätt. Nour tar upp både sitt privatliv och den privata delen av sitt offentliga liv, med- och motgångar i karriären och hur hon tacklar dem. Allt på ett humoristiskt och ärligt sätt.

En Komisk Depression växte fram under en av Nours mörkaste depressioner, en period när hennes mamma flyttade till Dubai, det bröt ut krig i världen och hon försökte hitta både kortvarig och långvarig glädje och mening i sitt liv. Föreställningen presenteras av Blixten & Co i samarbete med Riksteatern.

Nour El Refai har varit en självklar stjärna på den svenska humorscenen sedan debuten i humorprogrammet ”Hus i Helvete” tillsammans med Cecilia Forss 2005, som följdes av det dolda kameran-liknande programmet ”Raj raj” 2007. Sedan dess har vi sett Nour i den ena storproduktionen efter den andra, bl.a. i ”Ballar av stål”, som programledare i Melodifestivalen, som Mozart i Amadeus och som Lillebror i Karlsson på taket på Dramaten. Just nu är Nour TV-aktuell i ”Parlamentet” på TV4 och nominerad för En Komisk Depression i kategorierna Bästa Kvinnliga Humorprestation och Bästa Scenshow på Humorgala.

Dessutom innehar Nour titeln ”årets kvinnliga komiker” som delades ut vid standupgalan i Lund tidigare i år, med motiveringen ”en av våra mest mångsidiga underhållare, som roat oss på tv och scen och visat att hon behärskar alla former av humor”. Så grattis hela Sverige som får möjligheten att uppleva En Komisk Depression i vår!

Föreställningen presenteras av Blixten & Co och Riksteatern.
Besök www.blixten.se för mer information om evenemanget och om oss.


Längd: Ca 1,5h (ingen paus)

Handikapplats bokas genom Turistbyrån, tel: 011-155100 eller genom Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad. (endast serviceavgift 10 kr)

Datum / Tid

fredag, 3 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Norrköping, Flygeln

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275kr - 395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad