Menu

Dansa samba med mig – En hyllning till Cornelis

Norrköping

Flygeln
lördag, 14 april 2018 kl:19:30

Move Your Feet AB presenterar dansikalen
Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis, med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända bl.a. från bl.a. Lets Dance.

I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra och följa med Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Lets Dance kommer med sin dans att illustrera låtar sjungna av tre sångare som kompletteras inspelat material från artister som Lill Lindfors och Andreas Weise på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.
I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, men hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.
Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.
Njut, skratta, bli berörd och framförallt, känn dansglädjen!
Medverkande
Tobias Karlsson, Calle Sterner, Björn Törnblom, Jeanette Karlsson, Maria Zimmermann, Elisabeth Novotny, Malin Johansson, Annika Sjöö, Fredric Brunberg, Alexander Svanberg, Henric Stillman, Joanna Stillman, Maria Bild, Joakim Norsten, Simon Lingmerth, Evelina Schönberg Olsén, Märtha Wengelin och Ella Dahl.

Längd: Ca 2h inkl. paus

Handikapplats bokas genom Turistcenter på 011-155100.

Datum / Tid

lördag, 14 april 2018 kl: 19:30

Plats

Norrköping, Flygeln

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad