Menu

Lola

Norrköping

Flygeln
lördag, 9 februari 2019 kl:19:00

Kritikerrosade ”Lola” med Tommy Körberg till Norrköping!

Under hösten 2018 berörde Tommy Körberg över 10 000 människor i rollen som Lola – en bedagad varietéartist tillika transvestit som på ålderns höst väljer att genomföra sin absolut sista föreställning. Nu är det klart att ensemblen kommer till Flygeln i Norrköping den 9 februari.

Lola är en avskalad tvåmannaföreställning som arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg. Under cirka 90 minuter berättas en rörande livshistoria om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria ackompanjerat av sång och piano. I pjäsen genomför huvudpersonen Lola sin sista föreställning efter att på ålderns höst fått sparken, och vi tas med på en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.

Föreställningen spelades på Cirkus Skandiascenen i Stockholm under hösten 2018 och mottogs mycket varmt av både press och publik. Lola fick en 4:a i Aftonbladet, hyllades som magnifik i Svenska Dagbladet och sågs av över 10 000 människor.

- Gösta Ekman myntade en gång uttrycket ”melankomisk”, och det stämmer bra in på berättelsen om Lola. Nu tar vi ut föreställningen på turné. Skönt, att få ta den utanför Stockholm och träffa lite riktiga människor med dialekt, säger en skrattande Tommy.

I en musikalisk monolog ackompanjeras Körbergs skådespeleri av musik hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. I rollen som Lola växlar Körberg mellan varmt, innerligt berättande och sång i ett tiotal låtar signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage.
Låtarna har översatts, skrivits om och arbetats fram av Björn Ulvaeus, Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.

Bakom kulisserna finner vi även modeskaparen och kreatören Camilla Thulin, som arbetat fram kostym till föreställningen. Camilla har jobbat som kostymör för Sveriges största institutionsteatrar och filmer, och har med sitt egna klädmärke tagit fram plagg till bland annat Nobelfesten, Guldbaggen och Melodifestivalen.

Sunil Munshi är regissör och har uppmärksammats för sina egensinniga och formsäkra uppsättningar. Han har bland annat regisserat succéer som Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva och Petra von Kants bittra tårar på Dramaten.

Längd: Ca 1,5h (ingen paus)

Handikapplats bokas genom biljettkassan, tel: 011-155100.

Datum / Tid

lördag, 9 februari 2019 kl: 19:00

Plats

Norrköping, Flygeln

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

495kr - 595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad