Förstå världen – Möt Radiokorrespondenterna

HörsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Biljetterna, som kan förbokas, är nu slut. Men det finns fortfarande möjlighet att delta i evenemanget då 50 platser är reserverade för de som kommer ”på dörren”.


Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar hem världen till dig!


Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Från våra utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning och bakgrund till det som hänt. Du får höra rösterna och möta de berörda människorna. Vår förhoppning är att det gör världen lite mer begriplig.
Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Digitala attacker i ett land kan få följder för valrörelsen i ett annat. Konflikter och matbrist i en region kan påverka migrationen i en hel världsdel. Politiska beslut i stormakternas huvudstäder får konsekvenser för vardagen på andra sidan klotet.
Under en rad år har Sveriges Radio därför satsat på utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 anställda korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro.
/Ginna Lindberg, Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio


Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är utkallade till världens alla vrår.


Sveriges Radio lanserade livekonceptet Radiokorrespondenterna i samarbete med Södra Teatern i Stockholm 2007. Ett unikt tillfälle för lyssnarna att möta korrespondenter live.


Evenemangets längd 75 minuter.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-11 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: