Vocation

Musikföreningen CrescendoDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vocation är en jazzvokalgrupp, den enda i sitt slag i Sverige, och de bjuder på en svängig vokaljazz i Manhattan Transfers och Gals & Pals fotspår. De är ett fräscht inslag med ett homogent och häftigt sound, bra timing och ett tydligt avstamp i jazzen.
Gruppen har fyra plattor i bagaget, Vocation (2006), Just Friends (2008), A Swinging Christmas (2010) och Vocation på svenska.


Vocation har hunnit göra en mängd konserter både i Sverige och i utlandet och konserterat med både symfoniorkestrar och storband, till exempel Norrbotten Big Band, Sönderjyllands Symfoniorkester, Blue House Jazz Orchestra och senast radiostorbandet HR-Big Band i Frankfurt. De har även delat kväll med bland annat Al Jarreau, Tony Bennett och Count Basie Orchestra på Pescara Jazzfestival i Italien.Här hemma i Sverige är Vocation en mycket etablerad grupp och medverkar i alla möjliga sammanhang på både jazzklubbar och konserthus. Ett axplock av artister som har uppträtt med Vocation är Svante Thuresson (som även är med på skivan Just Friends), Louise Hoffsten , Claes Jansson, Monica Dominique, Lill Lindfors och Povel Ramel.


Vocation är:
Ulrika Zettersten, Helena Insulander, Josefin Siljeholm, Rolf Pilotti, Jonas Åman och Johan Lundgren.
Bandet består av:
Klas Toresson – saxofon/klarinett
Martin Landström – piano
Martin Sjöstedt – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor


Onsdag 15 februari kl. 19.30.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-02-15 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Vocation

Vocation, Alla snubbar vill ju vara katt (Everybody Wants to be a Cat) (arr. N. Steen) på Spotify

Vocation: A Swinging Christmas

Alla snubbar vill ju vara katt (Everybody Wants to be a Cat) (arr. N. Steen)

Vocation, Ett glas ol (Round the Back of the Arches) på Spotify

Just Friends

Ett glas ol (Round the Back of the Arches)

Vocation, Folj mig bortat vagen på Spotify

Just Friends

Folj mig bortat vagen

Vocation är en svensk jazzvokalensemble bildad 2000.


Deras musik framförs ofta a cappella, men även med ackompanjemang av kvartett eller storband. Vocation tog 2002 emot the Choice of the Audience Award på the International Vocal Group Festival i Tilburg, Holland. 2005 invigde Vocation jazzfestivalen Pescara Jazz i Italien med bland andra Al Jarreau. Samma år medverkade de tillsammans med Povel Ramel i Monica Zetterlunds stora minneskonsert. På Povel Ramels hyllningskonsert 2007 framträde Vocation med Mikael Ramel, Svante Thuresson, Stephan Lundin och Monica Dominique.