Menu

Lena Willemark

Norrköping

Musikföreningen Crescendo
onsdag, 13 februari 2019 kl:19:30

Foto: Petter Berndahlen


SVENSKA LÅTAR – Nytt album av Lena Willemark / Jonas Knutsson / Mats Öberg
-Den svenska visskatten har alltid varit närvarande i vårt musicerande och komponerande. En evig källa till inspiration. Tiden känns mogen för att ta sig an några av våra mest älskade svenska låtar komponerade av favoriter som, Eva Dahlgren, Hjorth Anders, Marie Bergman, Ola Magnell, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube m.fl Färgstarkt och vilt, subtilt och skört, försöker vi röra oss med både lätthet och tyngd i de personliga tolkningarna. I den här trion har vi ett samspel som bara långtid och vidsträckt nyfikenhet kan skapa men där var och ens röst också får lysa starkt”.
Svenska låtar släpps den 8 februari nästa år och redan idag släpps videon och singeln ”Gärdebylåten”.
Lena Willemark
Legendariska artisten Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och är en banbrytande genreöverskridande sångerska.
Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare. Färden och utforskandet av musiken fortsätter med oförminskad kraft, men folkmusiken är och förblir hennes vandringsstav.
Med åren har Willemark alltmer kommit att framstå som en av Nordens mest mångsidiga artister – mycket för sin unika förmåga att forma olikheter till en odelbar helhet.
Jonas Knutsson
Allt sedan flytten till Stockholm för studier på Musikhögskolan 1983 har Jonas fortsatt att sammanföra jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer. Tex med Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Stockholm Folk Big Band, Berger Knutsson Spering, Lena Willemark, Mats Öberg, Ale Möller, Nils Landgren, Johan Norberg m.fl. Efter vägen har barytonsaxofonen också blivit en viktig del av Jonas musikaliska röst.
Mats Öberg
Pianisten, multi-instrumentalisten och kompositören Mats Öberg är kanske mest känd som ena halvan av Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder. Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.
Onsdag 13 februari kl. 19.30.
Entré 260 kr. Medlemmar 230 kr.

Datum / Tid

onsdag, 13 februari 2019 kl: 19:30

Plats

Norrköping, Musikföreningen Crescendo

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

130kr - 260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad