Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:30

spirit of Swedish jazz - musik av Lars Gullin

Musikföreningen CrescendoDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musik av Lars Gullin
med Fredrik Lindborg trio och stråkkvartett


Fredrik Lindborg trio tillsammans med den fantastiska stråkkvartetten skapar sagolikt vacker musik med mycket glädje, ett stänk av svenskt vemod och ovanpå det, ett amerikanskt sväng.
En av våra största musiker genom tiderna, Lars Gullin, spelade och komponerade främst inom jazzen men han behöll även en fot i den klassiska musiken och folkmusiken. Denna unika blandning lyfts fram i arrangemangen som huvudsakligen har skapats av Fredrik Lindborg.
Trion, som i andra sammanhang kallas för LSD (Lindborg, Sjöstedt & Daniel) är en av Sveriges mest progressiva jazzgrupper och har turnerat på många håll i världen. De är kända för sitt enastående samspel där bandet låter som en röst. Bland de som hyllar trion kan till exempel nämnas Jason Marsalis. Även den store Sonny Rollins har utryckt sin uppskattning av LSD.
Stråkkvartetten består av musiker av världsklass vilka alla regelbundet är solister med olika orkestrar och konstellationer på de stora scenerna, inte bara i Sverige utan runt om i världen.
Trion och kvartetten bildar tillsammans en enhet som ger nya dimensioner av den svenska jazzens arv.


Medverkande:
Fredrik Lindborg – barytonsaxofon, tenorsaxofon och sopransaxofon
Martin Sjöstedt - bas
Daniel Fredriksson - trummor
Daniel Migdal - violin
Henrik Naimark-Meyers - violin
Ylvali Zilliacus - viola
Amalie Stalheim – cello

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-11 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: