Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!

Nyheter och pressmeddelanden 23 oktober 2017
23 okt kl: 11:50

William Spetz Är Tillbaka Med Sin Succéföreställning Under Våren 2018!

Under hösten 2016 sattes William Spetz självbiografiska föreställning "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" upp på Scalateatern i Stockholm. Föreställningen återvände i våras för en rikstäckande, utsåld och flerfaldigt hyllad turné och har nu setts av över 23.000 personer, och på stor begäran är det nu klart att en andra turnévända går av stapeln under våren 2018. Biljetterna släpps den 25 oktober.

"Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" är en föreställning av och med William Spetz där vi får följa med honom under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, flörtkriser och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Efter att ha spelats totalt 43 gånger för fler än 23.000 personer är "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" tillbaka i vår igen, och lördag den 3 februari är det återigen nypremiär på Kulturhuset i Luleå - dagen därpå är det dags för Idunteatern i Umeå och turnéavslutet blir den 22 april på Cirkus i Stockholm.

- Jag ser så mycket fram emot att få dela fler kvällar med mormor och publiken. Jag kände mig inte klar med föreställningen efter den första turnén, då det bara blev roligare att spela, så när producenten Jonas frågade om jag ville åka en sväng till så sa jag ja innan han hann avsluta meningen. Nu återstår det bara att se om folk fortfarande vill komma och ta del av berättelsen. Jag hoppas det, hälsar William.

Turnéplan - våren 2018
3 februari - Luleå, Kulturens Hus
4 februari - Umeå, Idunteatern
9 februari - Falun, Magasinet
10 februari - Skellefteå, Nordanåteatern
11 februari - Östersund, OSD
16 februari - Bollnäs, Kulturhuset
23 februari - Örebro, Hjalmar Bergman Teatern
24 februari - Eskilstuna, Lokomotivet
25 februari - Uppsala, UKK
1 mars - Kalmar, Kalmarsalen
2 mars - Lund, Stadsteatern
23 mars - Göteborg, Lorensbergsteatern
7 april - Jönköping, Kulturhuset SPIRA
8 april - Linköping, Konsert & Kongress
14 april - Visby, Wisby Strand
20 april - Karlstad, Scalateatern
22 april - Stockholm, Cirkus

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 25 oktober kl 10.00 via blixten.se/williamspetz

Skrivet om föreställningen
"William Spetz är ett slags underverk" ... "William Spetz är inte rädd för känslor, och inte heller fysisk humor. Showen är på en gång sorglig och svettig. Och fylld av en fantastiskt fin närvaro"
Svenska Dagbladet

"En imponerande föreställning."
Aftonbladet

"Spetzfundigt. En absolut närvaro..."
Dagens Nyheter

"90 minuter lång kärleksförklaring, öppenhet och gemenskap" ... "Så fint och underhållande rakt igenom!"
"Det lyser om honom och jag vill bli hans bästa vän."
Teaterstockholm.se

"Det är slående mycket som sitter som handen i handsken för Spetz. Han är fantastiskt nyanserad i sina känslor och vrider och vänder på samma mynt i fler vinklar än jag tänkt mig skulle kunna finnas."
Kulturbloggen.com

"Hela den här showen visar på ett brett showmanship, där han kliver in och ut i olika karaktärer, sjunger, dansar och visar på 'ledalösa' kroppsövningar."
Piteå-Tidningen

"När lamporna släcks gråter delar av publiken. En skådespelare på väg i sin karriär.
...bland de bättre grejerna han gjort. Hittills."
Folkbladet Umeå

För mer information
Vänligen kontakta Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se
23 okt kl: 10:00

Sverige Är Inte Bara Snaps Och Mellanöl

Den nya heta trenden är svenskt vin.
På Sthlm Food & Wine den 9-12 november kan du exklusivt få testa kvalitetsviner från svenska odlare - och självklart njuta av andra drycker och mat från hela världen.

Sverige börjar bli ett vinland att räkna med - och har precis som svenskt öl tagit sig in på världsmarknaden. De lite större odlarna finns främst i Skåne och det är druvan Solaris som dominerar.

- Solaris lämpar sig för olika vinstilar, från torrt vitt vin över mousserande till söta vita viner. Den kan jämföras med Sauvignon blanc i smaken med sin friska syra, säger Sveneric Svensson, ordförande för Svenskt vin.

Det är den välkände mat- och vinjournalisten Mikael Mölstad som lotsar besökarna genom ett antal olika Solaris-viner:
- Detta är en unik möjlighet för svenska vinälskare att upptäcka vilken kvalitet vi kan producera själva här i Sverige. Den svenska vinindustrin kommer att växa enormt de kommande åren!

Mikael håller i en exklusiv provning av svenska viner på Sthlm Food & Wine söndag 12 november kl 11.40.

Under Sthlm Food & Wine finns det massor av möjligheter att smaka sig igenom allt från veganska godbitar och unika ölsorter till kulinariska franska måltider och exklusiva sydafrikanska viner.

Man kan också vara med i olika workshops och till exempel under ledning av kocken Mattias Larsson lära sig kombinera olika maträtter med champagne eller lära sig laga supergod mat jättesnabbt med kocken Jessica Frej.

Årets Guest Chef of Honour på det populära "Kockarnas krog" är ingen mindre än den prisade Nina Compton, som i våras tog sig in på det amerikanska magasinet Food & Wines lista över de tio bästa nykomlingarna på USA:s matscen. Hon har ett förflutet från flertalet välrenommerade restauranger och driver till vardags Compère Lapin i New Orleans, där hennes kök, bokstavligt talat, kokar av kulinariska läckerheter med smak av den amerikanska södern, Frankrike och Karibien. En unik möjlighet att äta världsberömd mat till bra priser!

Även i år kommer populära Sébastien Boudet med vänner och sätter upp ett bageri - en stor publikmagnet från förra årets mässa.

Ytterligare en favorit i repris är Vegotorget där det på scenen blir matlagningsinspiration av kända vegokockar.

För mer information besök www.sthlmfoodandwine.se eller kontakta:
Åsa Bard Talborn, operativ projektledare Sthlm Food & Wine
asa.bard-talborn@stockholmsmassan.se, 08-749 43 49


Liisa Aus, pressansvarig Stockholmsmässan
liisa.aus@stockholmsmassan.se, 08-749 41 53

Nyheter och pressmeddelanden 20 oktober 2017
20 okt kl: 15:50

Tomas Andersson Wij På Stor Turné Våren 2018 - Premiär I Jönköping 22 Februari!

Tomas Andersson Wij har turnerat hela Sverige i 20 års tid, och under 2017 både som soloartist och i olika konstellationer - senast en rad hyllade konserter med Helen Sjöholm. Till hösten ser vi TAW i "Så mycket bättre" och under våren 2018 är det dags för en rikstäckande turné, med start den 22 februari i Jönköping. Biljetterna släpps den 23 oktober.

Tomas Andersson Wijs bästa tid är nu. 20 år in i karriären har han byggt en publik och en låtskatt utan genvägar. Hans skivor har aldrig toppat försäljningslistorna men för varje ny skiva och turné har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenska folket

Förra året såg vi honom i sitt egna SVT-program "Tomas Andersson Wij spelar med", där han mötte kollegorna Peter LeMarc, Veronica Maggio, Timbuktu och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen, och under hösten är han högaktuell som en av deltagarna i TV4:s flerfaldigt prisbelönta program "Så mycket bättre".

Den 16 februari, på veckan 20 år efter debuten, släpper TAW sitt tionde album, "Avsändare okänd", en skiva han har spelat in under längre tid, med Deportees som kompband. Kort därefter, den 22 februari, går Tomas största turné hittills av stapeln i Jönköping.

- Jag väntar otåligt på att den ska börja, säger Tomas Andersson Wij. "Vi kommer göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare. Jag har med mig ett gäng fantastiska musiker men det blir inte den vanliga rockbandssättningen."

Biljetterna släpps den 23 oktober klockan 10.00.

Turnéplan
22 februari - Jönköping, Jönköpings Konserthus
23 februari - Växjö, Växjö Konserthus
24 februari - Västerås, Västerås Konserthus
28 februari - Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
1 mars - Uppsala, UKK
2 mars - Örebro, Conventum Kongress
3 mars - Falun, Magasinet
4 mars - Stockholm, Cirkus
8 mars - Umeå, Idunteatern
9 mars - Luleå, Kulturens Hus
14 mars - Gävle, Gävle Konserthus
15 mars - Bollnäs, Bollnäs Kulturhus
16 mars - Linköping, Linköping Konsert & Kongress
17 mars - Göteborg, Göteborgs Konserthus
18 mars - Vara, Vara Konserthus
23 mars - Karlstad, Nöjesfabriken
24 mars - Malmö, Slagthuset
Fler datum tillkommer

Facebook https://www.facebook.com/tomasanderssonwij/
Instagram @tomasanderssonwij

Biljetter
Biljetterna släpps den 23 oktober klockan 10.00 och säljs via blixten.se/taw samt lokala återförsäljare.

För mer information
vänligen kontakta Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se
20 okt kl: 13:30

Äntligen Dags För Tv-Höstens Feel Good-Program "så Mycket Bättre" Att Dra Igång Säsongen - Först Ut Är Uno Svenningsson

Imorgon är det premiär för "Så mycket bättre" och första dagen tillägnas Uno Svenningsson och hans fantastiska historia.  Vilka låtar blir det som Kicki Danielsson, Moneybrother, Eric Saade, Icona Pop, Sabina Ddumba och Tomas Andersson Wij kommer att tolka i egna versioner?

Uno Svenningsson har varit med och bidragit till den svenska låtskatten sedan 80-talet såväl med bandet "Freda" samt som soloartist. Hitsen är många och älskade; Under ytan, Vågorna, Undan för undan, Terese, I en annan del av världen och många fler. 

Lyssna på en samling av Uno Svenningssons låtar här:


Den 8 februari 2018 är det premiär för Uno Svenningssons på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005. I samband med turnén släpps även ett nytt album. För information och biljetter: www.blixten.se/unosvenningsson

Uno Svenningsson - sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/Uno-Svenningsson
Instagram @unosvenningsson

För mer kontakt med Uno Svenningsson hör av er till oss på Helene Wigren PR & Beyond:
helene.wigren@prbeyond.se eller cecilia.felix-caballero@prbeyond.se
20 okt kl: 12:02

Janice Intar Tronen Med "queen"

Efter singlar som "I Got You", "Answer" och "Don't Need To" kommer "Queen" - den sista singeln innan debutalbumet "Fallin' Up" släpps i januari.

Om Stockholmsdottern Janice introducerat sig som en av Sveriges mest intressanta nya sångerskor tar hon nu klivet upp på de stora scenerna med "Queen". Med sitt pianodriv och stora beats signerade producenten Hyena är det en kommande klassiker och en låt vi kommer förknippa med Janice många år framåt.

Under hösten har Janice synts på scener och evenemang som bla Roygalan och knockat nya publiker med sin enorma sångröst och personlighet. Med "Queen" råder det inga tvivel om att vi kommer få se henne på många fler scener under året som kommer, såväl hemma som internationellt.

Janice själv beskriver låten:
-"Queen" handlar om den där personen som får en att vilja växa till den bästa versionen av sig själv. Den där personen som väcker styrkan och kraften inom en.

Kraft och styrka är bara förnamnet på det som komma skall. 2018 tillhör Janice.

Du hör "Queen" här

FB
@janice.this
20 okt kl: 12:02

Högaktuella Linnea Henriksson Släpper Nya Singeln - "vadå"! När Då? Idag!

Efter en lång och härlig turnésommar och medverkan i flertalet TV-program, så är det äntligen dags för Linnea Henriksson att släppa ny musik.

- På pappret är det kanske inte det smartaste att åka ut på en massa spelningar när man egentligen ska göra klart en skiva, säger Linnea, men den energi det ger att stå på scen är galen och mycket kom bara av sig själv när jag väl satte igång i studion igen, fortsätter hon.
Resultatet blev ett album som kommer i slutet av november och först ut är singeln "Vadå" som får se dagens ljus idag.

Singeln är skriven av Linnea Henriksson, Linnea Södahl (Zara Larssons "Lush Life") och Jason Gill (Zara Larsson, Tove Lo)

Linnea Henriksson har som vanligt många järn i elden och det finns väl inte någon som har missat nya podden "Equalizer" som hon programleder! Det är Spotifys första svenska original-podd, där svenska låtskrivare och producenter står i fokus och pratar om arbetet bakom scenen.
Att musikbranschen är långt ifrån jämställd, är ett ämne som ligger Linnea varmt om hjärtat och tanken med "Equalizer" är belysa problemet och uppmärksamma kvinnorna som arbetar bakom kulisserna, bland annat som A&Rs, music supervisors, managers, konsertarrangörer, låtskrivare och producenter. Podcasten släpps på måndagar.

Räkna med att Linnea kommer att vara högaktuell under hösten, både med ny musik och i andra avseenden.

Singeln "Vadå" släpps idag 20 oktober, 2017.

Det självbetitlade albumet släpps den 24 november.

Följ Linnea här:
FB
Instagram
20 okt kl: 11:10

Ulf Stureson Släpper Ny Musik Inför Turnépremiär

Om precis en vecka är det premiär för Alfta förr och nu - En musikföreställning i två akter. Med anledning av det släpper Ulf Stureson idag två nya låtar, "Min chans" och "Träförädlingen", som inte var med på det hyllade albumet från i somras. 

Detta är de två avslutande kapitlen i Ulf Sturesons historia om Alfta förr och nu. En historia som egentligen började redan 1996 med debutalbumet "I overkligheten". "Min chans" och "Träförädlingen" är två låtar sprungna ur samma bäck som alla andra låtar på senaste albumet, men som passade bättre att presentera på detta sätt, som en klassisk dubbel A-sidasingel.

Ulf om Min Chans:

"Sitter i bilen på väg in till Bollnäs från Alfta. Svagt ljus från fönster i nåt enstaka hus ute på åkrarna och snön som virvlar under bleka gatljus, annars bara mörkret och skogen. Jag tänker på alla gånger jag har gjort den här resan, i skolbussen där jag kunde drömma mig bort i dom mörka vintermorgnarna och några år senare i baksätet på nån rishög på väg in till ljusen i stan. Långt senare hade jag en vän i Stockholm som alltid längtade bort. Hon hatade kylan och mörkret så hon reste till Bali och Thailand och Barcelona och Gud vet var i hopp om att hitta ett bättre liv nån annanstans. Jag vet inte om hon gjorde det."

Ulf om Träförädlingen:

"Jag hade mitt första sommarjobb på AB Björkträ i Viksjöfors. Där tillverkade man bl a Ringos trumpinnar en gång i tiden och det räckte för mig. Det var praktiskt för jag kunde ro dit över sjön men oftast åkte jag på min nya moppe. Alla mina raggarvänner jobbade där. Jag hade hörselskydd på hela dagarna, liksom innesluten i ett eget universum där jag kunde tänka på låtar och dagdrömma. Jag tjänade enorma summor egna pengar som jag fick i ett kuvert varje månad. När jag satt vid svarven brukade jag somna av monotonin så sandpappret i maskinen gick av och det blev ett jävla liv på förmannen. Det bästa jobbet var på skridskoskyddslackeringen men där fick man bara vara när man hade jobbat ett tag. Jag vacklade omkring där helt rusig i ångorna av lösningsmedel och tyckte att mer än det här kan man inte önska sig."

Nästa vecka är det dags för utsåld premiär för Alfta förr och nu - En musikföreställning i två akter. Premiären äger givetvis rum i just Alfta. Under november följer sedan en rad uppsättningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävle.
Alfta förr och nu - En musikföreställning i två akter:

28 oktober ALFTA Runemo byagård UTSÅLT
04 november GÖTEBORG Stora Teatern
05 november STOCKHOLM Södra Teatern
08 november MALMÖ Victoriateatern
25 november GÄVLE Gasklockarna

Biljetter finns ute nu och hittas här

Röster om Alfta förr och nu:

4/5

"Återkomsten "Alfta förr och nu" är första skivan på tio år och den låter ännu mer självklar i sin form än solodebuten från 1996. Som att han har mognat genom att skala av ytterligare något lager, och bli ännu mer envist personlig som sångare. Samtidigt som några låtar hör till det mest lättfästande direkta han har gjort."
Dagens Nyheter - Nils Hansson

4/5

"Nio sånger, nio vykort från Sverige, frankerade med saliv, blod och kärlek."
Dagens Industri - Jan Gradvall

5/6

"Med sin mjuka kollision av sentimentalitet och framtidshopp är Gräs och syra ett under av melodiskt återhållet vemod, och liksom flera av Ulf Sturesons allra bästa stunder har den samtidigt ett underliggande nästan euforisk jubel." Nöjesguiden - Patrik Forshage

4/5

"Det är en sorts popmusik som ingen annan bryr sig om att skriva. Gitarrer vindlar vackert och stråkar sveper som en mild vind genom djupa skogar och ymniga fält." Aftonbladet - Håkan Steen

4/6

"Poetisk popmelankoli som verkligen känns" Gaffa - Pontus Bark

8/10

"»Alfta förr och nu« är en vindlande vacker och lennonskt påträngande livskrönika." Sonic - Pierre Hellqvist

4/5

"Med vackra, skaviga sånger som kommer från hjärtat och är rotade i ett Sverige lite bredvid tecknar Stureson en bild så mycket rikare än alla schabloner som rapas upp på Twitter och tyckar-sidor." Göteborgs-Posten - Johan Lindqvist

Mer information:

Pontus Sillrén, turnéproducent
+46 70 298 00 62
pontus@unitedstage.se

Liza Berthelsen, press och intervjuförfrågningar
+46 70 22 44 063, +46 8 470 51 62
liza@border.se

Magnus Bjerkert, skivbolag
+46 70 920 38 53 
magnus@adrianrecordings.com
20 okt kl: 07:10

Kygo Släpper Nya Singeln "kids In Love"

Senast vi hörde från KYGO var med singeln "Stargazing" som likt hans tidigare singlar nått fina nivåer på svenska de streaminglistorna.
Nu är KYGO tillbaka igen med första singeln från kommande albumet med samma namn; "Kids In Love".

På "Kids In Love", hörs nya artisten "The Night Game" och svenska "Maja Francis". De svenska påhälsningarna slutar inte där. Som medkompositör på "Kids In Love" hittar vi även Borlänges stolthet; Miss Li!

KYGO har, trots fenomenala framgångar med 4,5 miljarder streams i bagaget, ingen tanke på att slå av på takten.

Från den 27 oktober släpps en låt per dag, från det nya albumet. Den 3 november samlas singlarna ihop och albumet, namne med singeln, "Kids In Love" släpps.
"Kids In Love" är KYGOs andra fullängdsalbum.

Du hör "Kids In Love" här

www
FB
@kygomusic
20 okt kl: 07:10

Lamix Släpper Singeln "lamborghini" Efter Superhiten "hey Baby"

LYSSNA: https://lamix.lnk.to/Lamborghini

I början av juni debuterade 19-åriga Lamix med låten "Hey baby" som bara på en månad sålde guld med över 2,5 miljoner streams. Strax därefter släpptes "Hey baby remix" tillsammans med Mwuana, Jireel, Blizzy och Elias och låten gick snabbt in på Spotify Topp 50 och det dröjde inte länge förrän hiten hade sålt platina.

Efter en fullspäckad sommar med spelningar runt om i Sverige och en turné med Linda Pira, är nu Lamix redo att släppa sin efterlängtade singel "Lamborghini" som redan är en välkänd låt bland fansen.

"Lamborghini" släpps idag den 20 oktober via NBL Sound och Sony Music. Låten är producerad av Amsterdam-baserade duon Pyramids.

"Jag vill att de som aldrig trodde på mig ska inte bara se hur långt jag har kommit, utan hur långt jag ska ta det! En Lambo känns omöjligt att uppnå precis som mina drömmar men allt är möjligt". 

Speldatum (fler tillkommer):
4/11 - Babel, Malmö 
9-10/11 - One Love Cruise 
17/11 - Puls nattklubb, Norrköping
16/12 - Växjö

Lamix äntrade hiphop-scenen 2015 då han medverkade på en remix av låten "Si Ingenting" med bland andra Jireel. Därefter har han samarbetat med artister som bl.a. Pablo Paz och Stor. Det har gått snabbt för Lamix, bara 19 år gammal med en debutsingel i bagaget har han bl. a. skapat en fanbase som ingen annan, blivit utnämnd som Framtidens artist av P3.

"En ung, ny och självklar rnb- och hiphopröst som vi tror har mycket att bjuda på framöver. Vi längtar efter fler känslofyllda kärleksklåtar på svenska!"

https://www.instagram.com/officiallamix/
https://www.facebook.com/itslamix/
20 okt kl: 07:10

Esther Kirabo, En Av Sveriges Mest Lovande Soulröster Debuterar Med Singeln "kill U"

LYSSNA: https://EstherKirabo.lnk.to/KillU

Idag den 20 oktober släpper 22-åriga Esther Kirabo sin första singel "Kill U" som är skriven tillsammans med producenten Christian Walz.

Esthers debut är ett sökande efter något större. 22-åringen från Alby är färdig med känslan av att vara otillräcklig. 

- För mig är "Kill U" en kärlekslåt som handlar om otillräcklig kärlek. Att jag en gång kände att min kärlek inte räckte till.

Singeln är skriven tillsammans med producenten Christian Walz och är en mix av pop, soul, r&b och jazz. Energin, syntarna, stråken och trummorna förstärker Esthers kraftfulla röst och det är en ljudbild som sticker ut. Hon övertalade Christian Walz att ha med ljudet av när han slår fingrarna mot ett bord i låten.

"Kill U" släpps också med extraspåret "Blunt" som är skrivet tillsammans med producentduon Humble & Blisse (Astrid S, Silvana Imam, Skott och Elias) och J Aissa.

- Jag är sällan stressad när jag skriver för att jag accepterar att en idé alltid blir bättre om man låter den intuitiva delen av sig själv ta plats. "Blunt" kom till redan på högstadiet efter att jag hade läst "Romeo och Julia". Jag blev så tagen av William Shakespeares språk, det finns ett tempo som jag ville översätta till min musik.

Esther Kirabos musik kommer inifrån. Från att hon var sex år till att hon fyllde 18 var Esther Kirabo med i en kyrkokör och spelade trummor, vilket la grunden till hennes musikalitet.
- Under hela min barndom var jag väldigt mycket i kyrkan. Där var allting tillåtet, alla var så fria och det inspirerade mig till att hitta min egna musikaliska identitet.

Men idag tar hennes egna musik en större plats.
- Musik är så vackert och tillfredsställande och jobbigt på samma gång. Men när man väl kommer igenom det och känner refrängen i blodet eller får kontakt med publiken under ett gig, det är då man vet att musiken har ett eget liv.

Esther Kirabo blev signad när hon var 18 år. Hon har varit förband till Matt Corby, Fatima, Cody Chestnutt och Phlake. Har körat bakom Elias, Eric Gadd, Iman samt varit körledare och spelat på klubbar runt om i Stockholm. Just nu jobbar Esther med sitt debutalbum som kommer ut 2018.

https://www.facebook.com/estherkirabomusic/
https://www.instagram.com/esther.kirabo/

Nyheter och pressmeddelanden 18 oktober 2017
18 okt kl: 17:00

Carolas New Single "til' The End" - Brand New Music Video!

Carola is finally back with brand new music!

On October 6th Carola released her new single "Til' the end". It's a song written by Carola together with Jimmy Källqvist  and it's the first pop song  she has released in years.

"Til' the end has a special place in my heart. It's about love that lasts a lifetime, dedicated to my children" says Carola.

The music video for "Til' the End"is now available on YouTube:

"Til' the end" on Spotify 

"Til' the end" on Itunes 


Carola on social media:

Instagram
Facebook

For more information and press related questions about Carola:

Helene Wigren PR & Beyond, helene.wigren@prbeyond.se / tel. 070-7527605
Cecilia Felix Caballero, cecilia.felix-caballero@prbeyond.se / tel. 073-9702024
18 okt kl: 11:50

Pressinbjudan: Välkommen Till Allt För Hälsans Pressfrukost

Tid: Fredag 10 november kl 09.30
Var: Scen Pratbubblan, Hall B, Stockholmsmässan i Älvsjö
Moderator: Emilia Arvidsson

Alla på pressträffen får en välfylld goodiebag med produkter från bland annat Yogobe, Pharma Nord, Bodystore, Menskoppen, PSO och Biofood.

Allt För Hälsan pågår samtidigt som mat- & dryckesmässan Sthlm Food & Wine och skönhetsmässan Acadermia.


Allt För Hälsans pressfrukost tar avstamp i den långsiktiga och hållbara hälsan. Flertalet experter finns på plats för att berätta om sina erfarenheter och kunskaper.

Program:


Carolina Klüft - Att börja med barnen, är att agera på folkhälsan långsiktigt!
Carolina Klüft, som arbetar aktivt med Generation Pep (GEN-PEP) kommer att tala om varför det är så viktigt att barn och unga rör på sig och äter bra - och hur det ser ut för barn i Sverige idag. Vilken förändring krävs - på individ- och samhällsnivå. Men också hur viktigt det är med en hållbar inställning - där glädje är receptet på långsiktighet. Carolina kommer också inviga mässan strax efter pressträffen på scenen Pratbubblan.
Anders Hansen - Den hållbara hjärnan
Anders Hansen, överläkare med specialistkompetens i psykiatri samt författare. Anders Hansen ger oss snabbkursen i vad vi kan göra för hjärnan, och i förlängningen kroppen, när vi adderar fysisk aktivitet. Vad händer när vi rör på oss - kan vi skulptera vår hjärna? Vilka mekanismer dras igång vid rörelse? Vad är långsiktig hälsa, sett till huvudet - varför är det till exempel viktigt att barn får röra på sig? Och vuxna? Finns det belägg för att symtombild för adhd kan hjälpas av motion? Vi får ta del av de senaste forskningsresultaten på samtliga områden.
Mai-Lis Hellénius - Apoteket i musklerna
Mai-Lis Hellénius, livsstilsprofessorn från Karolinska Institutet. Nyligen presenterades över 3000 forskningsrapporter på den stora konferensen ACSM American College of Sports Medicine i USA - där många av resultaten handlade om fysisk aktivitet och hälsa. Mai-Lis kommer berätta om de absolut senaste forskningsresultaten och också ge oss en inblick i det apotek som vi har i våra muskler. Och hur blir folkhälsan långsiktig och hållbar, både på jobbet och privat, ur den belagda kunskap som vi har idag?Ackreditering
Stockholmsmässan har ett nytt ackrediteringssystem från och med hösten 2017. Det betyder att du, personligen, måste registrera ett konto via ackrediteringslänken nedan. Samma konto används sedan vid dina nästkommande ansökningar till Stockholmsmässans event. Om din ansökan blir godkänd får du en QR-kod till den angivna mailadressen som du antingen skriver ut eller sparar i telefonen för att scanna på plats i Stockholmsmässans presscenter. Då får du ditt presskort/parkeringstillstånd utskrivet.

Har du problem med det nya systemet ber vi dig att använda webbläsarna Google Chrome eller Firefox alternativt att klicka på "Problem med inloggningen".

Ackrediteringslänk: http://stockholmsmassan.se/press/vara-presstjanster#pressackreditering

Frågor angående ackreditering skickas till press@stockholmsmassan.se

Presscenters öppettider
Fredag 08.30 - 18.00
Lördag 08.30 - 18.00
Söndag 09.30 - 17.00

För mer information, kontakta:
Kristin McKechnie, operativ projektledare Allt För hälsan
kristin.mckechnie@stockholmsmassan.se, 08-749 97 33

Liisa Aus, pressansvarig Stockholmsmassan
liisa.aus@stockholmsmassan.se, 08-749 41 53
18 okt kl: 10:40

Sabina Ddumba Åker På Sverigeturné

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor. I somras fick festivalbesökare på Popaganda, Way Out West och Bråvalla Festivalen uppleva henne på scen och nu får ännu fler chansen. Idag blev det officiellt att hon åker på Sverigeturné under våren och intar några av landets främsta konserthus och konsertlokaler, däribland Cirkus i Stockholm och Göteborgs konserthus.

Sabina Ddumba släppte i oktober 2016 sitt kritikerrosade debutalbum Homeward Bound som inkluderar platinasäljande singlarna "Effortless" och "Not Too Young" med vilka hon förra året belönades en Grammis och P3-Guldpris för Årets Nykomling. De senaste åren har hon jobbat med flertalet internationella låtskrivare och hon är numera signad till Warner Bros i USA.

Under hösten syns hon som en av deltagarna i årets upplaga av Så Mycket Bättre, som har premiär på lördag.Turnédatum:
15 Feb Kalmarsalen, Kalmar
17 Feb Konsert & Kongress, Uppsala
18 Feb Gävle Konserthus, Gävle
23 Feb Magasinet, Falun
24 Feb Tonhallen, Sundsvall
2 Mars Malmö Live, Malmö
3 Mars Vara Konserthus, Vara
4 Mars Göteborg Konserthus
6 Mars Idun, Umeå
7 Mars Cirkus, Stockholm
9 Mars De Geer Hallen, Norrköping
10 Mars Kulturhuset Spira, Jönköping
17 Mars Örebro Konserthus, Örebro
18 Mars Konsert & Kongress, Linköping
24 Mars Västerås Konserthus, Västerås
25 Mars Växjö Konserthus, Växjö
18 okt kl: 08:40

Historiskt Besöksrekord För Gröna Lund

Efter en närmast idealisk sommar sett till tivoliväder (inte för varmt och inte för blött), 60 konserter och succén med den nya fallattraktionen Ikaros, kunde Gröna Lund fira ett historiskt besöksrekord när man stängde sina grindar för sommarsäsongen den 1 oktober. Totalt har man besökts av 1 531 898 gäster, vilket slår det gamla rekordet från 2016 med över 25 000 gäster.

När Gröna Lund stängde sina grindar för i år kunde man konstatera att säsongen 2017 varit den mest välbesökta någonsin i tivolits 134-åriga historia. Med totalt 1 531 898 gäster slog man det tidigare rekordet från 2016 med dryga 25 000 gäster. Tivolit har även slagit rekord i antal sålda säsongskort, med 168 671 Gröna Kort (säsongskort entré) vilket är dryga 40 000 fler än 2016 och 12 708 Guldkort (säsongskort med åk), vilket är dryga 500 fler än 2016.

- Jag är enormt glad och stolt över att vi lyckas locka så många besökare. Dessutom visar våra gästundersökningar att besökarna inte bara är fler, de är även mycket nöjda med sitt besök. Det är både ett gott betyg på de investeringar vi redan gjort i parken, men ger oss även mod att fortsätta med de planer vi har för att utveckla tivolit i framtiden, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Halloween på Gröna Lund - en helt ny säsong
I år inför man även en ny säsong för första gången någonsin, nämligen ett Halloweenfirande mellan den 27 oktober och 5 november. Halloween på Gröna Lund har någonting för alla, såväl skräckälskare som barnfamiljer. Lilla Området bjuder på en mysig höstkänsla med vänliga häxor, pumpor, en busig barnföreställning och ett spökmysigt Pettson o Findus-hus. På Stora Området hittar man häftiga Halloween-miljöer, en eldshow på Stora Scen, en zombiezon och fyra skräckhus. Alla attraktioner är öppna om vädret tillåter (förutom Flygande Mattan, Fritt Fall och Fritt Fall Tilt). För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

Gröna Lunds säsong 2017 i siffror
Besökssiffra: 1 531 898 - historisk rekord (2016: 1 506 885 gäster)
Antal sålda Gröna Kort: 168 671 st (2016: 126 690 st)
Antal sålda Guldkort: 12 708 st(2016: 12 165 st)
Konsertpublik: över 400 000 besökare
Antal sålda glasskulor: 309 612 stycken
Antal sålda hamburgare: 195 265 stycken
Antal sålda godisremmar: 126 528 stycken (vilket blir ca 7,6 mil remmar)
Antal sålda portioner popcorn: 58 918 stycken
Antal sålda sockervadd: 110 772 stycken (visste du att det endast är 2-3 sockerbitar i en hel sockervadd?)

Åktoppen 2017 (totalt gjordes 10,1 miljoner åk i våra 31 attraktioner)
Jetline: 834 625 åk (vilket blir mer än ett varv runt jorden)
Lustiga Huset: 803 839 besök
Kvasten: 591 593 åk
Twister: 582 172 åk
Vilda Musen: 572 247 åk

Lyckohjul 2017
Våra gäster har totalt vunnit ca 125 ton godis i år, varav 98 ton choklad. Det blir totalt ca 36 lastbilar fyllda med godis.
18 okt kl: 07:30

Peter Svensson Får Platinagitarren 2017

Låtskrivaren och gitarristen Peter Svensson får Stims utmärkelse Platinagitarren för sina framgångar som låtskrivare genom åren och under 2016. Peter Svensson var med och grundade The Cardigans och har skapat musik i mer än 20 år. Han har även varit låtskrivare åt en rad stora internationella artister. Bland de största hitsen senaste åren kan nämnas Ariana Grandes Love Me Harder (3a i USA), USA-ettan och monsterhiten Can't Feel My Face och In The Night (12 i USA), båda framförda av The Weeknd.

1992 bildade hårdrockaren Peter Svensson gruppen The Cardigans tillsammans med Magnus Sveningsson. Fyra år senare slog bandet igenom stort internationellt med världshiten "Lovefool". Världsturneer och ytterligare hits följer, såsom "My Favourite game", "Erase/Rewind" och "I need some fine wine and you, you need to be nicer".

- Det känns helt fantastiskt att bli tilldelad Stims Platinagitarr!! Bara att få ingå i den skara av låtskrivare som tidigare fått utmärkelsen gör en stolt. Det är verkligen uppmuntrande och en fin bekräftelse på att det man gör uppskattas. Nu är det bara att hoppas på att jag kan leva upp till det hela och få till det igen, säger Peter Svensson.

Parallellt med The Cardigans skrev Peter Svensson hits åt exempelvis Titiyo (Come Along), Lisa Miskovsky och det egna sidoprojektet Paus tillsammans med Joakim Berg från Kent.

Peter Svensson har även etablerat sig som låtskrivare åt en rad stora internationella artister såsom One Direction, Ellie Goulding och The Weeknd. Bland Peters största hits de senaste åren kan nämnas Ariana Grandes Love Me Harder (3a i USA), Meghan Trainors Me Too (13e plats i USA) och USA-ettan "Can't Feel My Face" och "In The Night" (12e plats i USA), båda framförda av The Weeknd.

Motivering
I mer än tjugo år har låtskrivaren och gitarristen Peter Svensson trollbundit sina lyssnare med allt från Cardigans tidiga maj7-doftande gitarrpop till nutidens hyperhookiga pophits med artister som The Weeknd, Ariana Grande och Ellie Goulding. Han har hela tiden utvecklat sitt hantverk, pånyttfötts som låtskrivare och han fortsätter vara relevant. Peter Svensson får Stims utmärkelse Platinagitarren 2017 för sitt låtskrivande genom åren och för sina exceptionella framgångar under 2016. Men också för det leviterande gitarrsolot i "You're The Storm".

- Peter Svensson har med sitt mångåriga och breda låtskrivarhantverk bidragit till det svenska musikundret. Det är med stor glädje vi delar ut det här välförtjänta priset. Vi hoppas att få följa hans fortsatta karriär som internationell låtskrivare under lång tid framöver, säger Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen. 

Tidigare mottagare av Platinagitarren
2016 Laleh Pourkarim
2015 Tove Lo
2014 Tim "Avicii" Bergling
2013 Carl Falk och Rami Yacoub
2012 Johan "Shellback" Schuster
2011 Lykke Li
2010 Max Martin
2009 Robyn
2008 Michel Zitron, Sophia Somajo och Vincent Pontare
2007 Benny Andersson
2006 Lars Winnerbäck
2005 Joakim Berg
2004 Per Gessle

Fakta
Varje år delar Stim ut Platinagitarren till en Stimansluten upphovsperson för att uppmärksamma Stimanslutna upphovspersoner som haft exceptionella framgångar - och för att inspirera andra att utvecklas i sitt musikskapande.

För ytterligare information, kontakta:
Erik Åslin, Presskontakt Stim, 072 702 66 44 / erik.aslin@stim.se

Nyheter och pressmeddelanden 17 oktober 2017
17 okt kl: 15:00

Den Tatuerade Änkan Bjuder På "kvinnor Efter Föreställningen" Den 29 Oktober

Just nu spelas Den tatuerade änkan på Scalateatern i Stockholm och den 29 oktober bjuds alla besökare på foajésamtalet "Kvinnor Efter Föreställningen", direkt efter att ensemblen gått av scenen. Medverkar gör Ann Petrén, Ebba Witt-Brattström, Karina Ericsson Wärn, Madeleine Gauffin och Åsa Mattsson.

Kvinnor Efter Föreställningen - ett foajésamtal om Den tatuerade änkan i oss själva och i kulturen. Om granntanter, häxor, snälla mormödrar och andra roller för kvinnor i andra livsakten.

Vad händer när strålkastarna släcks och det vanliga kvinnolivet känns överspelat. Det där livet där vi hade den manliga blicken på oss antingen vi ansågs vackra eller mindre vackra. Vad händer när barnen flyttat, de grå håren växer men också lusten att göra något annat, samtidigt med klarsynen över hur samhället och kulturen ser ut genom äldre kvinnors lins.

Kan vi kanske få en huvudroll nu, som Ester i "Den tatuerade änkan"? Ska ridån gå upp för helt nya föreställningar?

Medverkande
Ann Petrén, skådespelare, spelar huvudrollen som Ester i "Den tatuerade änkan"
Ebba Witt-Brattström, författare och professor i nordisk litteratur.
Karina Ericsson Wärn, chef för avdelningen Konst, Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, författare till ett flertal böcker med mode som utgångspunkt. Driver också bloggen Oss granntanter emellan, www.granntanter.se, tillsammans med Camilla Thulin.
Madeleine Gauffin, privatpraktiserande psykolog från Uppsala, svarar på läsarfrågor om relationer i Svenska Dagbladet och driver feministiska webbmagasinet www.agnesagnes.se tillsammans med -
Åsa Mattsson, journalist och författare, som också är moderator för samtalet.

Den tatuerade änkan spelas på Scalateatern t.o.m. den 9 december.
Föreställningen är ca 2 timmar lång, inklusive paus.

Facebook.com/dentatueradeankan

Instagram @dentatueradeänkan

Biljettinformation:
Blixten.se/dtä Scalateatern tel: 08-14 35 75, biljettforum.se tel: 0771-130 150

För mer information: vänligen kontakta Sandra Nordin, sandra@blixten.se 0706-973959.
17 okt kl: 13:10

*en-Aw 6082 - Monumentala Objekt Med Materialet I Fokus

På Stockholm Furniture & Light Fair, 6-10 februari 2018, skapas Trendutställningen -
EN-AW 6082 - av Christian Halleröd design, som ritat butiksinredningar åt bland andra Acne Studios och Byredo. Utställningen utforskar teman som äkta, fejk och hantverk och görs i samarbete med Materialbiblioteket.

*EN-AW 6082 är benämningen på en aluminiumlegering som lämpar sig för svetsning och kan anodiseras. Den har hög hållfasthet och en god korrosionsbeständighet.

De senaste årens trender inom inredning har handlat om att både blicka bakåt och framåt i tiden. Intresset för de grundläggande, äkta materialen som trä, metall, glas, skinn har ökat och därmed även intresset för hantverket med dessa material. Parallellt med detta ser man en annan tydlig trend, främst från industrin och olika branscher, där "äkta" material börjar bli bristvara eller etiskt oförsvarbart att utvinna och därmed börjar ersättas av konstgjorda imitationer, det som ofta kallas för fejk-material.

En annan tydlig samtida riktning inom inredning är att inspireras av konstvärlden, antingen i form av samarbeten med konstnärer eller konceptuellt i hur man jobbar med rum, möbler och föremål. Med den stora omdaning som sker bland annat inom detaljhandeln på grund av nätbaserade tjänster med mera, har beteendet i butik förändrats drastiskt.

- Det har blivit viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom själva köpmomentet går att göra på nätet. Det här kan vara en anledning till att många inom detaljhandeln är intresserade av att bredda sin syn på inredning och därmed även sneglar mot konstvärlden för en större kundupplevelse. I vår utställning på mässan vill vi visa på de här riktningarna, EN-AW 6082 är en installation om material bestående av monumentala objekt som utforskar dessa teman. Namnet EN-AW 6082 anspelar också på materialreferenserna i utställningen, berättar Christian Halleröd.

Installationen görs i samarbete med Materialbiblioteket som i en förklarande del av utställningen på ett mer konkret sätt visar de material som Christian Halleröd design har arbetat med. Med materialprover som illustrerande exempel tänjer Materialbiblioteket på gränserna för både äkthet och fejk.

Christian Halleröd design bildades 1998 och arbetar med inredningar och arkitektur. Studion består av Christian och Ruxandra Halleröd. CHd är baserad i Stockholm men arbetar även internationellt, bland annat i Los Angeles, London, New York, Tokyo och Berlin. CHd gör projekt åt bland andra Arket, Acne Studios, Byredo, Frame, Engelbert, Arigato, Totême och Nordiska Museet.

Materialbiblioteket grundades 2005 och är landets främsta kunskaps- och inspirationsplats där material möter arkitekter, designer och produktutvecklare. Sedan 2012 finns Materialbibliotekets permanenta showroom på Stockholmsmässan. Bland uppdragsgivarna finns bland andra IKEA of Sweden, Scania, Electrolux, H&M och Kinnarps.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 6-10 februari 2018 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Lotta Signeul, pr-ansvarig, +46 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com
17 okt kl: 12:00

Sia Släpper 'everyday Is Christmas' Den 17 November

Sångerskan/låtskrivaren/producenten och hitmakerskan Sia släpper sitt första julalbum Everyday is Christmas, den 17 November via Monkey Puzzle/Atlantic Records. Samlingen av jullåtar (alla i original) är skrivna av Sia och Greg Kurstin.

Första singeln, "Santa's Coming For Us," är en av flera upprymda jullåtar. På albumet finns även spår som "Candy Cane Lane," "Ho Ho Ho," och "Puppies Are Forever", alla stämningsfullt uppbalanserade av balladerna "Underneath The Christmas Lights," "Snowman," och "Snowflake."

Sia har avslutat sin Nostalgic For The Present Tour i USA som fick strålande recensioner och kallades "creatively captivating" (Billboard), "magical performance art" (AXS), och "intensely personal." Den limiterade turnén, Sias enda livedatum för 2017, kommer att fortsätta under den kommande vintern i både Australien och på Nya Zealand. För mer information om hennes turné, besök siamusic.net/tour.
17 okt kl: 09:20

Arena Run Tillbaka I Friends Arena 17 Februari 2018 - Med Flertalet Nyheter!

Arena Run, Nordens största lopp i inomhusmiljö, arrangeras för tredje gången i ordningen den 17 februari 2018 och genomgår en del förändringar inför nästa års upplaga. Några av nyheterna är att man ändrar flödet för den 5 km långa banan samt öppnar upp innerplanen för publiken vilket möjliggör extra närhet till deltagarna - sina nära & kära - under loppet. Anmälan är öppen med specialpriser i alla klasser.Arena Run arrangerades för första gången 2016 och nästa år, den 17 februari, blir det ett kärt återseende och tredje gången gillt i Sveriges nationalarena. Arena Run vänder sig till nybörjare, motionärer och familjer som vill anta årets första och kanske bästa utmaning, blandat med upplevelser längs hela banan.

Arena Run är ett 5 km långt lopp i unik inomhusmiljö där upplevelsen står i fokus, loppet innehåller över 20 hinder, sträcker sig över 6 våningar; trappor, barplan, garage, arenakorridorer, läktare och innerplan som är uppdelad i 4 zoner. Loppet genomförs individuellt, i lag eller med familjen, då i en reducerad bana om 2 km. Nytt för i år är dessutom möjligheten för publiken att uppleva Arena Run från en armlängds avstånd då man öppnar upp innerplan för besökarna som går in gratis. För framtidens stjärnor återvänder även i år ett Mini-Arena Run för barn från 4 år, till detta lopp krävs ingen anmälan.

I de fyra zonerna finns sammanlagt över 20 hinder med namn som "Wheel Maniac", "Car Crawl" och "Jump High" - alla framtagna för att tillsammans skapa ett så varierande och underhållande lopp som möjligt.

- Det har varit en rolig resa att få se Arena Run växa fram och utvecklas till ett inkluderande lopp som alla kan klara av. Arena Run är inte läskigt, det handlar om god stämning och upplevelse genom att du deltar till 100%. Förra året blev just den goda stämningen extra påtaglig under familjeloppet då vuxna och barn sprang tillsammans, något vi hoppas se ännu mer av i år. Kom in i Friends Arena och delta, eller bara upplev, ett fantastiskt lopp mitt i februari, hoppas vi ses!, hälsar Michaela & Petter PLEX Family.

Just nu oslagbara specialpriser på arenarun.se till och med 31 oktober, därefter höjs anmälningsavgiften.
Individuell anmälan - 595 kronor för en person.
Laganmälan - 595 kronor för en person, max antal per lag är 6 personer.
Familjeanmälan - 445 kronor för en vuxen och 150 kr/barn (6-11 år).

Hemsida arenarun.se

Facebook facebook.com/Arena-Run

Instagram @arenarunse

#arenarun
#arenarunsthlm
#friendsarena

För mer information vänligen kontakta
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.seOm Arena Run
Arena Run arrangerades för första gången i februari 2016 och är Nordens största upplevelselopp i inomhusmiljö med sin unika och utmanande bana i Friends Arena. Arena Run har under de två första åren lockat tusentals deltagare och är ett event som samarrangeras av Midnattsloppet, Blixten & Co, PLEX Family, Springtime Group och Friends Arena.

Nyheter och pressmeddelanden 16 oktober 2017
16 okt kl: 19:20

Attitude Promotion - Pr För Rockmusik - Vi Expanderar

We make promotion for Swedish Rock Music in particular - but we expand to the international market - Artist we like or Festivals we like - we will promote 

Follow us here on Mynewsdesk - "press button" and follow us on ATTITUDE PROMOTION on Facebook

Rock on !!!

Photo by RawPix
16 okt kl: 16:30

"changes" - David Bowie Tolkad Av Thomas Di Leva

Thomas Di Leva tar nu steget ut och gör sin första egna show på anrika Hamburger Börs.

"CHANGES" är uteslutande en hyllning till David Bowie. En fascinerande show i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva ackompanjerad av några av Sveriges bästa musiker på scenen.

Showen följer tidsintervallen från att en 11-årig Thomas Di Leva för första gången ser ett skivomslag med David Bowie i ett skyltfönster i Gävle, till idag när allt är minne blott bland universums stjärnstoff.
- Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Showens titel "Changes" grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den också kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför. Publiken tas med på en spännande resa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars?, Rebel Rebel och Changes är några av de klassiska låtarna som kommer att vara en del av showens innehåll.

"Vi skall förvalta möjligheten att skapa något fascinerande och all rättvisa till en av de absolut största innovatörerna inom modern populärkultur. Vi är oerhört stola över att Thomas Di Leva antar utmaningen med all passion kunskap och klokskap om David Bowie " säger showens producent Mikael Gordon-Solfors.

Changes har premiär den 9 mars 2018 på Hamburger Börs i Stockholm. Biljetter släpps 23 oktober och kan ses följande datum under våren:

Fre 9 mars kl. 21.00 - PREMIÄR
Lör 10 mars kl. 21.00
Tors 15 mars kl. 21.00
Fre 16 mars kl. 21.00
Lör 17 mars kl. 14.00 samt kl. 21.00
Tors 22 mars kl. 21.00
Fre 23 mars kl. 21.00
Lör 24 mars kl. 21.00
Tors 5 april kl. 21.00
Fre 6 april kl. 21.00
Lör 7 april kl. 14.00 samt kl. 21.00
Tors 12 april kl. 21.00
Fre 13 april kl. 21.00
Lör 14 april kl. 21.00
Tors 19 april kl. 21.00
Fre 20 april kl. 21.00
Lör 21 april kl. 14.00 samt kl. 21.00
Tors 26 april kl. 21.00
Fre 27 april kl. 21.00
Lör 28 april kl. 21.00Showen produceras av 2Entertain, Krall Entertainment i samarbete med United Stage och Allstage.
Producent är Mikael Gordon-Solfors
Biljetter släpps 23 oktober och säljs via showtic.se 

Kontakt:
Helene Wigren PR & Beyond - press och intervjuförfrågningar
helene.wigren@prbeyond.se alt. cecilia.felix-cabballero@prbeyond.se

Dennis Karlsson, United Stage Artist - agent
070-440 41 12
dennis@unitedstage.se
16 okt kl: 14:00

"changes" - David Bowie Tolkad Av Thomas Di Leva, Vårens Stora Show På Hamburger Börs

Thomas Di Leva tar nu steget ut och gör sin första egna show på anrika Hamburger Börs. 
"CHANGES" är uteslutande en hyllning till David Bowie. En fascinerande show i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva ackompanjerad av några av Sveriges bästa musiker på scenen.

Showen följer tidsintervallen från att en 11-årig Thomas Di Leva för första gången ser ett skivomslag med David Bowie i ett skyltfönster i Gävle, till idag när allt är minne blott bland universums stjärnstoff.

- Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Showens titel "Changes" grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den också kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför. Publiken tas med på en spännande resa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars?, Rebel Rebel och Changes är några av de klassiska låtarna som kommer att vara en del av showens innehåll.

"Vi skall förvalta möjligheten att skapa något fascinerande och all rättvisa till en av de absolut största innovatörerna inom modern populärkultur. Vi är oerhört stola över att Thomas Di Leva antar utmaningen med all passion kunskap och klokskap om David Bowie " säger showens producent Mikael Gordon-Solfors.

Changes har premiär den 9 mars 2018 på Hamburger Börs i Stockholm. Biljetter släpps 23 oktober och kan ses följande datum under våren:

Fre 9 mars kl. 21.00 - PREMIÄR 
Lör 10 mars kl. 21.00
Tors 15 mars kl. 21.00 
Fre 16 mars kl. 21.00
Lör 17 mars kl. 14.00 samt kl. 21.00 
Tors 22 mars kl. 21.00
Fre 23 mars kl. 21.00 
Lör 24 mars kl. 21.00
Tors 5 april kl. 21.00
Fre 6 april kl. 21.00
Lör 7 april kl. 14.00 samt kl. 21.00 
Tors 12 april kl. 21.00
Fre 13 april kl. 21.00 
Lör 14 april kl. 21.00
Tors 19 april kl. 21.00 
Fre 20 april kl. 21.00
Lör 21 april kl. 14.00 samt kl. 21.00 
Tors 26 april kl. 21.00
Fre 27 april kl. 21.00 
Lör 28 april kl. 21.00

Showen produceras av 2Entertain, Krall Entertainment o samarbete med United Stage och Allstage.
Producent är Mikael Gordon-Solfors

Biljetter släpps 23 oktober och säljs via showtic.se 

För mer information och kontakt med Thomas Di Leva kontakta:
Helene Wigren PR & Beyond 
helene.wigren@prbeyond.se alt. cecilia.felix-cabballero@prbeyond.se
16 okt kl: 10:50

...har Du Sett Världen - En Musikföreställning Om Malmö Och Mikael Wiehe

Malmö Live Konserthus och United Stage Artist presenterar

Med Mikael Wiehe, Nour El-Refai, Edda Magnason och Malmö SymfoniOrkester


"När vi steg in i den tomma, ännu omöblerade lägenheten på sjunde våningen på Limhamnsvägen 12 i Malmö - där månen speglade sig i de nyvaxade parkettgolven - så kändes det inte bara som att jag kommit till ett nytt land utan också som jag stigit in i en helt ny värld."


I vårens stora satsning på Malmö Live Konserthus kastas vi rakt in i efterkrigstidens Malmö och tas med på en svindlande musikalisk resa och en berättelse om Malmö och Mikael Wiehes historia och liv. "... har du sett världen" är både en musikföreställning och en resa i tid. Tillsammans med Mikael Wiehe, Nour El-Refai, Edda Magnason och Malmö SymfoniOrkester följer vi Mikaels liv från 1952 och samtidigt Malmö stads förvandling fram till idag.

"...har du sett världen" har premiär den 8 mars 2018 och satsningen omfattar 8 föreställningar. För regin svarar Philip Zandén och manus är skrivet av Fredrik Ekelund.

Musiken i föreställningen framförs av Malmö SymfoniOrkester under ledning av dirigenten Marit Strindlund. Mikael Wiehes låtskatt kommer därmed att upplevas som aldrig förr.
Föreställningen är en samproduktion mellan Malmö Live Konserthus och United Stage Artist.

Mikael Wiehe är en av Sveriges största artister med en skivproduktion och låtskatt som saknar motstycke, liksom hans engagemang för rättvisa. Och han är fortfarande oerhört produktiv. I höst släpper han ett nytt album och redan nu kan man lyssna på låten "Portvakten" som är något av det starkaste han gjort.

- När jag blev erbjuden att göra en föreställning tillsammans med Malmö SymfoniOrkester blev jag hedrad och nervös, för inte kan väl jag... säger Mikael Wiehe. När jag sedan frågade Nour och Edda om de ville vara med och bägge sa ja fanns det ju ingen väg tillbaka. Jag är fortfarande nervös och mycket hedrad, och helt inställd på att tillsammans med MSO, Nour och Edda göra det allra bästa av det här helt unika erbjudandet.


Lundabördiga Nour El-Refai är en av våra största komiker och skådespelare och har medverkat i otaliga sammanhang. Den senaste tiden har hon varit ute på en rikstäckande, utsåld turné med föreställningen "En komisk depression". Föreställningen har varit oerhört uppmärksammad och hyllad. På scen i "... har du sett världen" blir hon Mikaels berättande röst.
Nour El-Refai såg Mikael live första gången när hon var sju år. Hon visste då inte vem han var, men hennes mamma förklarade att han var en av Sveriges största musiker och de skulle vara glada att han ville komma och spela gratis för dem. Nour berättar:

- Han som kunde spela precis vart han ville kom och spelade på en liten scen på en stor gräsmatta, intill det miljonprogramsområde vi bodde i. I efterhand har jag förstått hur stort det var. Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan att jobba med honom. Det ska bli ett nöje och en ära.

Den fantastiska sångerskan, artisten och skådespelerskan Edda Magnason har släppt tre skivor under eget namn och är även guldbaggebelönad för sin tolkning av Monica Zetterlund i filmen "Monica Z". I höst spelar hon i Brechts "De sju dödssynderna" på Göteborgsoperan. Edda kommer att sjunga ett antal av Wiehes sånger i föreställningen.
Edda Magnason säger:

- Jag blev glad, väldigt glad när jag fick frågan och ser fram emot detta fina projekt tillsammans med Nour och Mikael Wiehe.

Föreställningen är ett unikt samarbete mellan Malmö Live Konserthus och United Stage Artist som tillsammans har arbetat och planerat denna föreställning under ett par års tid.

- Det är nu 10 år sedan jag kom på idén att göra en föreställning om och med Mikael och hans musik med Malmö som en självklar utgångspunkt. Det känns som en dröm har gått i uppfyllelse att det nu blir verklighet. Och att ha med detta begåvade "lyxgäng", och det tillsammans med Malmö Live, är bara så jäkla kul, säger Pange Öberg, projektledare och producent på United Stage Artist.

- Malmö som stad har förändrats mycket sedan 1950-talet fram till nutid. Mikael Wiehes konstnärskap och liv speglar på ett intressant sätt den resan, genom hans musik och text. Den här musikföreställningen ger nya fördjupade nyanser av Wiehes liv i en stad som Malmö, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

Se den fantastiska trailern till föreställningen här:

FAKTA
Premiärdatum: Onsdag 8 mars 2018
Speldatum och tider: 8 mars, 9 mars, 10 mars, 14 mars, 15 mars, 16 mars, 17 mars och 7 april.
Biljettsläpp: Tisdag den 17 oktober kl 12:00 på malmolive.se

Medverkande
Mikael Wiehe
Nour El-Refai
Edda Magnason
Malmö SymfoniOrkester

Musik
Mikael Wiehe

Originalidé
Pange Öberg

Manus
Fredrik Ekelund

Regi
Philip Zandén

Producenter
Kristian Anshelm
Anna Modéer Wiking

Exekutiva producenter
Pange Öberg, United Stage Artist
Karin Karlsson, Malmö Live Konserthus

Presskontakter
Medverkande, regi och manus: Liza Berthelsen, 08-470 51 62, liza@border.se
United Stage Artist: Pange Öberg, 0708-464633, pange@unitedstage.se
Malmö Live Konserthus samt Malmö SymfoniOrkester:
Niklas Michin Aristoy, 0766-08 24 48, niklas.michinaristoy@malmolive.se
Anna-Maria Havskogen, 0705-69 70 12, anna-maria.havskogen@malmolive.se
16 okt kl: 10:50

Darin Släpper Nytt Album Och Åker På Vårturné

Efter att i tio års tid ha regerat som en av Sveriges största engelskspråkiga popstjärnor bytte Darin 2015 spår. Han startade eget skivbolag vilket han genom sedan gav ut sin egen musik, började skriva mer organisk musik med svensk text och avslutade med att ge sig ut på en så gott som helt slutsåld turné våren 2016. Turnén innehöll bland annat två fullsatta spelningar på Cirkus som dokumenterades i livealbumet "Fjärilar i magen - Live från Cirkus".

Nu är det äntligen dags för Darins andra album på svenska - den 17 november släpps uppföljaren "Tvillingen", och i vår ger han sig ut på en stor Sverigeturné för att ge albumet liv för livepubliken.
- Det är ett album som reflekterar olika sidor av mig. Mitt mest personliga album hittills och det speglas i att varje låt har fått bli sin egen värld, förklarar Darin.

Albumets första singel, "Ja må du leva" har redan sålt 2 x Platina, och uppföljande singlar "Tvillingen" och balladen "Alla ögon på mig" toppar listorna på både Spotify och radio. Singeln "Tvillingen" har bara efter ett par veckor sålt Guld. På albumet har Darin jobbat med låtskrivare och producenter som David Lindgren Zacharias, Smith & Thell, Ollie Olson och Lars Halapi.

Den 22 februari 2018 har turnén premiär, och därefter följer tjugotalet stopp runt om i landet.

Biljetterna släpps fredag 20 oktober 2017 klockan 10:00 via www.unitedstage.se.

Darin vår 2018:
22 Feb GÖTEBORG Lisebergshallen
23 Feb ÖREBRO Conventum
24 Feb KARLSTAD CCC
25 Feb VÄSTERÅS Konserthus
28 Feb UMEÅ Idunteatern
1 Mar LULEÅ Kulturens Hus
2 Mar ÖSTERSUND OSD
3 Mar SUNDSVALL Tonhallen
8 Mar LINKÖPING Konsert & Kongress
9 Mar FALUN Magasinet
11 Mar STOCKHOLM Cirkus
12 Mar STOCKHOLM Cirkus
15 Mar VÄXJÖ Konserthus
16 Mar SKÖVDE Arena Skövde
17 Mar BORÅS Åhaga
18 Mar JÖNKÖPING Konserthuset
24 Mar UPPSALA Konsert & Kongress
25 Mar GÄVLE Konserthus
4 Apr MALMÖ Malmö Live
5 Apr KALMAR Kalmarsalen
6 Apr HALMSTAD Halmstad Teater
7 Apr HELSINGBORG Konserthuset
8 Apr NORRKÖPING Louis de Geer

Kontakt:
Anders Larsson, turnéproducent
larsson@unitedstage.se
+46 70 440 41 13

Frida Skogh, press & intervjuförfrågningar
frida@oabba.se
+46 70 495 43 09
16 okt kl: 10:40

Uno Svenningsson På Vårturné - Premiär I Malmö 8 Februari 2018

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten "Under ytan". Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i "Så mycket bättre" och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné. Biljetterna släpps den 18 oktober.

- Det är mycket som händer och kommer att hända för min del framöver, och det är så roligt. Tillsammans med andra är man starkare, och därför känns det väldigt spännande att få ingå ett samarbete med Blixten & Co, något som jag verkligen ser fram emot! Med förhoppning om att vi kommer att ses ute på vägarna! Ta väl hand om er, hälsar Uno.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda', med kända låtar som "Vindarna" och "Det som gör mig lycklig". De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet "Uno" kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna "Under ytan" och "Tro på varann" (med Eva Dahlgren). Låten "Under ytan" har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel "Mamma" från 1999.

Svenningsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten "God morgon" och 2016 deltog han med låten "Håll mitt hjärta hårt", som han framförde tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

I höst medverkar Uno Svenningsson i TV-programmet "Så mycket bättre" och den 8 februari 2018 är det premiär för Uno Svenningssons på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005. I samband med turnén släpps även ett nytt album.

Turnéplan
8 februari - Malmö, Slagthuset
9 februari - Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
10 februari - Karlstad, Nöjesfabriken
15 februari - Gävle, Gävle Konserthus
16 februari - Uppsala, UKK
17 februari - Västerås, Västerås Konserthus
23 februari - Norrköping, Flygeln
24 februari - Örebro, Conventum Kongress
9 mars - Visby, Wisby Strand
17 mars - Kalmar - Kalmarsalen
18 mars - Stockholm - Göta Lejon
21 mars - Luleå, Kulturens Hus
22 mars - Umeå, Aula Nordica
23 mars - Sundsvall, Tonhallen
24 mars - Jönköping, Jönköpings Konserthus
25 mars - Göteborg, Göteborgs Konserthus
Fler datum tillkommer

Facebook https://www.facebook.com/Uno-Svenningsson

Instagram @unosvenningsson

Biljetter
Biljetterna släpps den 18 oktober och säljs via blixten.se/uno samt lokala återförsäljare.

För mer information
vänligen kontakta Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se
16 okt kl: 09:30

Höstlov På Drottningholms Slottsteater 30 Oktober-4 November

På höstlovet 30 oktober-4 november ordnas en massa aktiviteter på Drottningholmsteatern för barn och unga. 

Teaterspöken och scengastar är en mycket populär dramatiserad spökvisning genom teatern, med ett tema som i år har uppdaterats. Kungen och hans hovmagiker försöker kommunicera med andra sidan och även väcka de döda till liv. Under 1700-talet skrämdes man på teaterscenen med hjälp av blodiga specialeffekter och läskiga kostymer. Vi letar efter gråtande, sjungande och dansande spöken från förr.
Ju senare på dagen, desto läskigare blir visningen!
Den snällaste visningen startar kl 11, den lite läskigare visningen kl 13 och för de allra modigaste gäller kl 15.


Den snällare och mycket intressanta visningen I Gustavs fotspår startar kl 12 och kl 14. Inför visningen får barnen klä sig i 1700-talskostym och sen lära känna Gustav III som barn.I Jaktpaviljongen intill teatern blir det pysselverkstad kl 11-15.30, där barnen kan göra sin egen teater- eller halloweenmask och för de allra minsta håller Madame Pia sång- och sagostund kl 13.

Biljetter till visningarna via www.ticketmaster.se
Pysselmaterial betalas på plats. Sång- och sagostunden är gratis.

För mer information, kontakta Jessica Ellingsworth: jessica.ellingsworth@dtm.se eller 08-556 931 25.
16 okt kl: 08:20

Uno Svenningsson Första Artisten Att Tolkas I Premiären Av Tv4S "så Mycket Bättre" Nu Är Det Också Klart Att Han Ger Sig Ut På Turné I Vår

Lördag den 21 oktober är det äntligen dags för premiären av årets "Så mycket bättre" på Tv4 och i det första programmets tolkas folkkära artisten Uno Svenningssons låtar. Idag är det också klart att Uno Svenningsson ger sig ut på turné med premiär i Malmö den 8 februari 2018.

De artister som ska tolka Unos verk är: duon Icona Pop, Eric Saade, Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba och Moneybrother.

Uno Svenningsson började sin karriär på 80-talet som medlem i bandet "Freda" med flertalet stora hits som "Allt man kan önska sig", "Vindarna",  "Tusen eldar". Uno provade sedan lyckan som soloartist vilket resulterade i hans stora genombrott med klassikern "Under ytan" 1994.  Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel "Mamma" från 1999.

Just låten "Under ytan" har tidigare tolkats av artister Loreen och rapparen Blues och nu återstår det att se om någon av artisterna i årets "Så mycket bättre" har valt den och tittarna får njuta av en ny version.

I höst med premiär på lördag den 21 oktober  medverkar Uno i "Så mycket bättre" på Tv4.

"Det ska bli kul att lära känna de här människorna. Det kommer nog bli väldigt roligt tror jag. Och ganska slitsamt. Det känns spännande." sa Uno under en intervju med Nyhetsmorgon tidigare i vår. På lördag får alla ta del av sommarens upplevelse.

Den 8 februari 2018 är det premiär för Uno Svenningssons på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005. I samband med turnén släpps även ett nytt album.

Turnéplan

8 februari - Malmö, Slagthuset
9 februari - Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
10 februari - Karlstad, Nöjesfabriken
15 februari - Gävle, Gävle Konserthus
16 februari - Uppsala, UKK
17 februari - Västerås, Västerås Konserthus
23 februari - Norrköping, Flygeln
24 februari - Örebro, Conventum Kongress
9 mars - Visby, Wisby Strand
17 mars - Kalmar - Kalmarsalen
18 mars - Stockholm - Göta Lejon
21 mars - Luleå, Kulturens Hus
22 mars - Umeå, Aula Nordica
23 mars - Sundsvall, Tonhallen
24 mars - Jönköping, Jönköpings Konserthus
25 mars - Göteborg, Göteborgs Konserthus
Fler datum tillkommer

Facebook https://www.facebook.com/Uno-Svenningsson
Instagram @unosvenningsson

Biljetter
Biljetterna släpps den 18 oktober och säljs via Blixten.se/uno samt lokala återförsäljare.
För mer information om turnén kontakta Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se

Lyssna in dig på Uno Svenningsson  här på Spotify 

Bif nedan pressbilder förnedladdning
För mer kontakt med Uno Svenningsson hör av er till oss på Helene Wigren PR & Beyond:

helene.wigren@prbeyond.se eller cecilia.felix-caballero@prbeyond.se

Nyheter och pressmeddelanden 13 oktober 2017
13 okt kl: 18:30

Kalle Bengtsson - Vinnare I Årets Konditor 2017

Kalle Bengtsson från Göteborg kammade idag hem titeln Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer i den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor 2017 som avgjordes på Bak- & Chokladfestivalen. Tävlingen bestod av tre delmoment där Kalle tolkade årets tema - natur - på ett sagolikt sätt, bland annat med tårtan Insjön som dekorerades av en trollslända i socker. Grattis Kalle!

Under två intensiva dagar har landets främsta konditorer visat på stor kreativitet i ett högt tempo inför en entusiastisk publik. Tävlingen bestod av tre delmoment; en tårta med minst tre våningar, tre sorter petit fourer och ett hemligt moment. Juryn imponerades av finalisternas fantasifulla och naturinspirerade bakverk som höll hög kvalitet och bestod av nyskapande smakkombinationer som samspelade väl med varandra.

Årets tema - natur - gick som en röd tråd genom de innovativa bakverken. Kallesvinnartårta Insjön hade en granolabotten fylld med vanilj- och blåbärsbavaroise, blåbär- och flädergelé samt citronkräm med brynt smör. Tårtdekorationen som bestod av en trollslända i socker visade att naturen kan växa och frodas i ett tävlingskonditori. Kalles tre olika petit fourer visade på stor innovation vad gällde både smak och utseende. Smakkombinationerna i bland annat Svamp; fylld med citron och brynt smörkräm, doppad i citronjuice och vit choklad visade på ett otroligt välbalanserat hantverk. Det avslutande hemliga momentet gick i år ut på att skapa bakelser utifrån tilldelade silikonformar. Kalles bakverk Stenen med pecannötsmousse, fylld med bland annat marsipan, brownie och havtornskola visade på en alldeles särskild smaksäkerhet. Stenen som dekorerades med tunna chokladsnurror, brynt mandelmassa, inkokt havtorn och krasse, visade på hög kreativitet och imponerade stort på juryn. Med sin genomgående höga kvalitet och imponerande användning av konditoryrkets tekniker är Kalle Bengtsson väl värd titeln Årets Konditor 2017.

- Vi visste att årets startfält var oerhört starkt och det har vi verkligen fått bevis för. Jag slutar aldrig förundras över vilka fantastiska bakverk konditorerna i tävlingen Årets Konditor skapar. Den kreativitet och hantverksskicklighet finalisterna visar när de genom sina bakverk lyckas förmedla temat "Natur", höjer ribban för vad konditorbranschen i Sverige kan åstadkomma, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Årets konditor.

Samtliga finalister i årets tävling presenterade utsökta, fantasifulla och detaljrika bakverk utifrån noggrant utvalda ingredienser. Men Kalle Bengtsson stod ut med sina inspirerande bakverk. Eller som juryn uttryckte det i sin motivering:

Lika energifullt och vackert som virvlande löv i en höststorm, arbetade årets vinnare under hela tävlingen. Med inspiration från naturen i varje detalj, tillsammans med en sällan skådad professionalism har vinnaren fått snurr på hantverket och fångat själen i det kreativa konditoryrket. Fantastiska bakverk, där naturen uttryckts på ett elegant sätt i både färg, form och smak, har trollbundit juryn.

- Otroligt roligt och hedrande! Min största utmaning under finalen var att hinna med allt. Och det blev riktigt svettigt i slutet. Tiden bara sprang iväg. Men allt flöt på bra och de olika momenten satt. Mitt jobb påverkas mycket av dagsformen, men idag satt verkligen allt. Jag hoppas att mina framgångar kan innebära att unga i branschen inspireras - och känner att även de kan gå långt. För det kan de. Det finns så många talanger där ute. Och fler ska vi bli, säger Kalle.

Förutom att Kalle stolt kan titulera sig Årets Konditor 2017 och Svensk Mästare i konditori vinner han även ett stipendium på 40 000 kr. Vinnaren representerar branschen under ett års tid.

Om Årets Konditor
Årets Konditor är de Svenska Mästerskapen för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer med huvudsponsorn Arla och sponsorn Sveba Dahlen. Partners är Ringdahls, J.A Sundqvist, Bakers och Werners, Gourmetservice.

Finalisterna ska inom loppet av tio timmar, fördelat över två dagar, skapa bakverk i tre moment - en våningstårta, tre sorter petit fourer samt ett hemligt bakverk. Tävlingsbidragen bedömdes av en jury bestående av framstående konditorer som framförallt ser till smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. Bakom den prestigefyllda tävlingen står branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer Syftet med tävlingen är att belysa svenska konditorers färdigheter. Arla har varit huvudsponsor sedan starten 1988.

Det här var Kalles vinnarbakverk:

TÅRTA: "Insjön" Granolabotten fylld med vanilj- och blåbärsbavaroise, blåbär- och flädergelé, citronkräm med brynt smör. Glaserad med blåbärsglaze och dekorerad med en elegant trollslända i socker.

PETIT FOURER: "Svamp" Fylld med bland annat citron och brynt smörkräm. Doppad i citronjuice och vit choklad. Bakelsen efterliknade en svamp och hatten var gjord i choklad.

"Skogshallon" Hallonknäck som bas med ett chokladlöv ovanpå. Toppad med hallonkräm, hallonpannacotta och ett hallon fyllt med nyponroskräm. Dekorerad med kvistar av choklad.

"Näckros" Svartvinbärskaka fylld med svartvinäbärsgelé dekorerad med maräng, choklad och yuzukräm föreställande en näckrosblomma.

BAKELSE: "Stenen" Pecannötsmousse fylld med bland annat marsipan, brownie och havtornskola. Dekorerad med tunnskurna chokladsnurror, brynt mandelmassa, inkokt havtorn och krasse i form av en björkstubbe.

Resultat

Vinnare: Kalle Bengtsson, 33 år, från Göteborg.
Andra plats: Josefin Gauffin, 29 år, från Borlänge.
Tredje plats: Joel Lindqvist, 37 år, från Malmö.
Delad fjärdeplats: Linda Magnusson, 36 år från Göteborg och Liv Sandberg, 33 år från Östergötland.

Juryordförande Årets Konditor: Tony Olsson

Under eftermiddagen kommer pressrummet fyllas med bild- och videomaterial från tävlingen.

Bak- & Chokladfestivalen pågår fram till söndag 15 oktober tillsammans med kompismässan Hem, Villa & Bostadsrätt.

Hemsida: www.aretskonditor.se

För ytterligare information om Årets Konditor, kontakta:
Martin Lundell, vd hos arrangören Sveriges bagare & konditorer
mobil: 070-364 67 94, email: martin@bageri.se

För intervjuer, ytterligare information om finalisterna eller bilder, kontakta:
Nena Javadian, presskontakt Kelly and Pling
mobil: 073-571 14 14, email: nena.j@kellyandpling.com

För högupplösta pressbilder, videomaterial och mer information:
Pressbilder: www.aretskonditor.se/press/pressbilder
Videomaterial: http://www.youtube.com/Bagerifilmer


TEXT: www.bageri.se
13 okt kl: 17:20

Eagles - Landmark Album Remastered - Hotel California: 40Th Anniversary Deluxe Edition

LOS ANGELES - The Eagles' Hotel California was a critical and commercial phenomenon when it was released in December 1976. The album topped the Billboard charts for eight weeks in the U.S., won two GRAMMY® Awards, sold more than 32 million copies around the world, and featured two Billboard #1 hit singles. 40 years later, it still ranks as one of the best-selling albums of all time.This fall, the milestone album will add to its legendary lore with HOTEL CALIFORNIA: 40TH ANNIVERSARY DELUXE EDITION, a new 2-CD/1-Blu-ray Audio that includes remastered sound, ten previously unreleased live recordings, as well as hi-res stereo and 5.1 mixes. Presented in an 11 x 11 hardbound book, the set also features rare and unseen photos from the era, a replica tour book, and an 11 x 22 poster. The collection will be available on November 2. Both a 2-CD Expanded Edition and 1-CD will also be available, along with digital download and streaming versions.

HOTEL CALIFORNIA: 40TH ANNIVERSARY DELUXE EDITION opens with a remastered version of the original album, featuring two Billboard #1 singles -- "New Kid In Town" and the title track -- plus the smash hit "Life In the Fast Lane." The album was nominated for five GRAMMY® Awards, and won for "Record of the Year" and "Best Arrangement For Voices."

The set also marks the debut of ten live tracks that were recorded during the band's three-night stand at the Los Angeles Forum in October 1976. The concert recordings -- which were recorded about a month before the album came out -- feature one of the first ever live performances of "Hotel California" and "New Kid In Town" along with other Eagles classics including "Already Gone," "Take It To the Limit," and "Witchy Woman."

The Blu-ray Audio disc that accompanies HOTEL CALIFORNIA: 40TH ANNIVERSARY DELUXE EDITION features the 5.1 Surround Sound mix originally released on DVD-A in 2001 along with a hi-resolution, 192 KHz/24-Bit stereo mix.

The Eagles made their triumphant return to the stage this summer at the Classic East/West festivals, earning raves from critics and fans alike. More live dates are planned for this fall, with the band being joined on stage once again by country superstar Vince Gill and Deacon Frey, son of Eagles founder, Glenn Frey. 

HOTEL CALIFORNIA: 40TH ANNIVERSARY DELUXE EDITION

Track Listing

Disc One: Original Album

1.Hotel California

2.New Kid In Town

3.Life In The Fast Lane

4.Wasted Time

5.Wasted Time (Reprise)

6.Victim Of Love

7.Pretty Maids All In A Row

8.Try And Love Again

9.The Last ResortDisc Two: Live at The Los Angeles Forum (October 1976)

1.Take It Easy

2.Take It To The Limit

3.New Kid In Town

4.James Dean

5.Good Day In Hell

6.Witchy Woman

7.Funk #49

8.One Of These Nights

9.Hotel California

10.Already Gone

Blu-ray Audio

Dolby Digital 5.1 Surround Sound

Advanced Resolution Multi-Channel Surround Sound (96 KHz/24-Bit)

Advanced Resolution Stereo (192 KHz/24-Bit)

Fall Tour Dates Continue This October. Eagles on Tour:

October 17 Greensboro Coliseum Greensboro, NC

October 20 Philips Arena Atlanta, GA

October 21 Philips Arena Atlanta, GA

October 24 KFC Yum! Center Louisville, KY

October 27 Little Caesars Arena Detroit, MI
13 okt kl: 12:20

Succé För Martin Stenmarcks "syskonkärlek - Räkna Med Bråk" - Nu Förlängs Turnén Till Våren 2018

Martin Stenmarck har precis lämnat en succéhelg bakom sig med en lyckad premiär av sin nya föreställning "Syskonkärlek - räkna med bråk". Föreställningen fick ett varmt mottagande av såväl publik som kritiker:

"Tolv syskon. Fyra pappor. En gränslös mamma. Ingen självklarhet att man lyckas göra lättsam underhållning av uppväxten i en sådan familjekonstellation. Men Martin Stenmarck gör det, så att det både roar och berör".
++++ Aftonbladet

Under hösten åker Martin ut i landet på turné med föreställningen där Göteborg står näst på tur följt av flera utsålda datum i olika städer innan han återvänder till Stockholm för extrainsatta föreställningar i vinter. Nu är det även klart att turnén förlängs under våren 2018 och besöker fler städer runtom i Sverige.

Martin Stenmarck har flera år som artist bakom sig och många av hans texter är skrivna utifrån egna erfarenheter. Och är man uppväxt med elva syskon och en mamma lika oberäknelig som en virvelvind finns det mycket att berätta. Tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist, som även står för regi, har Martin skrivit manus till sin första föreställning "Syskonkärlek - räkna med bråk".

För första gången öppnar Martin upp och berättar om sin speciella barndom. Det blir en föreställning där musik varvas med anekdoter och gestaltningar fyllda med känslor som smärta, längtan och glädje kring sin stora familj. Med en mamma som var en riktig hjältinna men också slav under sina impulser berättar Martin öppenhjärtigt om hur det är att växa upp som "Familjen Annorlunda" med ständigt nya adresser, ständigt nya pappor och ständigt nya syskonbarn. Det här är berättelsen om hur det är att åka släde efter en skenande häst...

Till föreställningen har Martin specialskrivit låten "Ingen annan" tillsammans med Andreas Moe och David Björk.
Lyssna på "Ingen annan" här.

Föreställningar under hösten:
13/10 Göteborg - Kajskjul8
14/10 Göteborg - Kajskjul8
20/10 Göteborg - Kajskjul8
21/10 Göteborg - Kajskjul8
28/10 Norrköping - Flygeln
03/11 Malmö - Palladium
08/11 Skövde - Stadsteatern - UTSÅLT
10/11 Örebro - Konserthuset - UTSÅLT
11/11 Gävle - Teatern - UTSÅLT
17/11 Stockholm - Skandiascenen
18/11 Stockholm - Skandiascenen

Föreställningar våren 2018:
3/2 Västerås - Västerås Konserthus
16/2 Östersund - Storsjöteatern
17/2 Umeå - Idunteatern
23/2 Lund - Lunds Stadsteater
24/2 Kalmar - Kalmarsalen
18/3 Uppsala - Konsert & Kongress
7/4 Linköping - Konsert & Kongress
13/4 Örebro - Örebro Konserthus

Biljetter via: www.martinstenmarck.com

"Syskonkärlek - räkna med bråk" produceras av Lifeline Entertainment och The Brothers

Önskar du pressbiljetter eller kontakt med Martin för intervju kontakta:
helene.wigren@prbeyond.se eller cecilia.felix-caballero@prbeyond.se
Nästa sida
Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter