Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 23 oktober 2018
23 okt kl: 16:20

Globala Popikonen Britney Spears Debutsingel "...baby One More Time" Fyller 20 År

För 20 år sedan startade Britney Spears en ny era inom popmusiken när hon släppte sin banbrytande debutsingel "...Baby One More Time". För att fira 20-årsjubileet kommer Jive/Legacy Recordings, en divison inom Sony Music Entertainment, att släppa en bildvinyl med albumet för första gången den 23:e november. På ena sidan kommer det ikoniska albumomslaget finnas och på b-sidan syns en bild på Britney från en av hennes tidiga fotograferingar.

"...Baby One More Time" släpptes 23 oktober 1998 och blev en kulturell milstolpe för en hel generation. Debutalbumet med samma titel släpptes i januari 1999 på Jive Records och blev en lika stor succé. "Låten handlar om den stress vi alla går igenom som tonåringar. Jag visste att det var en grym låt. Den var annorlunda och jag älskade det, men jag tror inte att man kan förutse hur en låt kommer att tas emot," säger Britney i en intervju med The Guardian.

Hitlåten satte också Sverige på kartan då den skrevs av Max Martin, som tillsammans med Rami producerade hiten, och som har blivit en del av det svenska popundret. Totalt toppade "...Baby One More Time" hitlistorna i 19 länder och albumet själv har fått 14 platinacertifieringar och har sålt över 25 miljoner exemplar världen över.

Även musikvideon, som släpptes 24 november 1998, är en av de mest inflytelserika videorna för sin generation och blev utnämnd till den mest ikoniska musikvideon någonsin av MTVs Total Request Live.

I fredags delade Britney Spears nyheten om att hon kommer tillbaka till Las Vegas för en ny show, Britney: Domination. Hon var den första popstjärnan som fick äran att ha sin egen hemmashow på The Strip i Las Vegas. Britney: Domination kommer att få fansen närmare spänningen än någonsin medan de dansar, festar och sjunger med i Britneys fantastiska parad av hits.
23 okt kl: 12:30

Humanology - Peter Jöbacks Första Studioalbum På Elva År Släpps Fredagen Den 26 Oktober

Det var 2007 som Peter Jöback senast spelade in ett album med enbart nyskrivet material - den gången på svenska. Nu med nytt språk och nytt sound är det äntligen dags för nya albumet "Humanology" som kommer den 26 oktober.

Det har varit en lång kreativ process och idén till albumet "Humanology" uppkom en vårdag för ungefär fyra år sedan när Peter Jöback och producenten Tobias Fröberg satt i Tobias studio på Gotland. Första låten - vilket råkade bli första singeln - "The Mask" skrevs nästan direkt. "Vill minnas att den föddes ur en idé Peter haft i huvudet under lång tid", berättar Tobias Fröberg

Peter och Tobias introducerade sedan den engelska Mercury Prize-nominerade Kathryn Williams i låtskrivandet. Kathryn har jobbat mycket med Ed Harcourt och samarbetat med bl.a. David Gray, Ray LaMontagne, Boo Hewerdine och Damien Rice.

"När Tobias knuffade in mig i skrivarstudion igen, insåg jag hur mycket jag längtat efter att få göra egen musik, berätta mina egna historier efter flera år med musikteater. Mötet med Kathryn blev liksom förlösande, tillsammans hittade vi ett språk och ett fantastiskt skrivarflöde", berättar Peter Jöback.

"The journey of writing songs with Peter and Tobias have been filled with joy, honesty, lots of laughing lots of crossing out and reworking till we had songs that were Peter. He is open, giving and sharing had been great to write with and i am so happy to have been a part of this. Love you Pete, Love you Tobias." säger Kathryn Williams

Efter flera skrivarsessioner i Stockholm hittades den rätta producenten för att göra klart skivan; den L.A baserade producenten Tobias Karlsson fick uppdraget. Tobias kommer från Max Martins bolag MXM och har bl.a. har jobbat med Adam Lambert.

"Jag ville göra musik utifrån där jag står idag, som artist och människa, i nuet. Nyckeln till samarbetet tror jag har varit att vi kommit från så olika bakgrunder men med samma kärlek till musiken och att vi hela tiden har utmanat varandra. När jag träffade Tobias Karlsson i Los Angeles i höstas föll alla bitar på plats. Med honom hittade jag det "musikaliska uttryck jag letat efter!", säger Peter Jöback.

"Att vi båda tycker introt till "Snobbar Som Jobbar" är bland det bästa som gjorts är inte det enda som förenar oss. Det har varit en fantastisk upplevelse att jobba med ett fullfjädrat proffs som Peter. Hans vision med projektet var enormt stark och tydlig och Peter är ju en fantastisk sångare så jag slipper sitta och fixa för att få det att låta bra", berättar Tobias Karlsson.

Resound - en vocal group från Atlanta visade sig vara den sista pusselbiten för att sätta albumets känsla och uttryck. En ådra som går genom hela albumet är denna samsjungna trio, som Peter av en ren lyckoträff hittade via Instagram.

Så som en sann kosmopolit har Peter Jöback mixat i Stockholm, Gotland, Los Angeles, Liverpool och Atlanta i den kreativa processen som resulterat i ett helt nytt album "Humanology".

TRACKLIST "HUMANOLOGY"
Shape Of You
How Great It Is
Rushing Into Love
The Mask
Addicted 
I Want To Know
What If Tomorrow Never Comes
Dancing
Call Me By Your Name
Believer

Kreativ kontroll är honnörsord för Peter Jöback i allt han gör och skälet till att han startade sitt produktionsbolag Sinclair Entertainment 2011. Sedan dess har han alltid varit medproducent i sina scenproduktioner, från egna konceptet "I Love Musicals", via "The Phantom of the Opera" och nu senast hans grandiosa popteater "Med Hjärtat Som Insats" som spelas på Cirkus fram till jul. Nu tar han ännu ett kliv i sitt entreprenörskap och låter Sinclair Entertainment även bli en label där han ger ut sitt album "Humanology". CD och LP kommer finnas via Naxos.

För ytterligare information om kommande albumet, beställning av recensions exemplar och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: 

Helene Wigren, presskontakt PR & Beyond
Tel. 070-7527605 
Epost: Helene.Wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrichs Grängsjö, presskontakt PR & Beyond
Tel. 073-811 05 53
Epost: Anna.Vfg@prbeyond.se
23 okt kl: 09:30

Mia Skäringers Turné Fortsätter Till Våren Och Hösten 2019 - Biljettsläpp 25 Oktober Kl 10.00!

Med mindre än två veckor kvar till premiären av den utsålda turnén "Avig Maria - No more fucks to give" så kan vi meddela att succén fortsätter även till våren och hösten 2019. Den 25 oktober släpps biljetter till ej tidigare besökta städer; Jönköping, Eskilstuna, Helsingborg, Luleå, Örnsköldsvik, Östersund, Kristianstad, Lidköping, Sandviken och Leksand. Det blir även ett kärt återseende i Örebro, Malmö, Linköping, Halmstad, Stockholm och Göteborg under 2019 och de biljetterna släpps också den 25 oktober kl. 10.00.

- Ja, va ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, hälsar Mia.

"Avig Maria - No more fucks to give" har premiär den 2 november i Örebro på Conventum Arena. Därefter fortsätter föreställningen under ytterligare 16 kvällar runt om i Sverige med avslutning i Ericsson Globe i Stockholm den 25 november. Den 7 mars 2019 är det nypremiär, även denna gång i Örebro och sen fortsätter turnén ända fram till den 9 november då Mia avslutar sin resa i Göteborg.

Mia beskriver föreställningen som "En hyllning till kvinnan - den feminina energin. Att få vara allt. Ful, vacker, stark, svag, jag. Frigörelse. Berättelsen om mig".

Manus: Mia Skäringer
Regi: Helena Bergström

Turnéplan 2019
7 mars - Örebro, Conventum Arena
8 mars - Malmö, Malmö Arena
9 mars - Jönköping, Kinnarps Arena
10 mars - Linköping, Saab Arena
13 mars - Eskilstuna, Stiga Arena
14 mars - Helsingborg, Helsingborg Arena
15 mars - Halmstad, Halmstad Arena
16 mars - Stockholm, Ericsson Globe
25 oktober - Luleå, Coop Norrbotten Arena
26 oktober - Örnsköldsvik, Fjällräven Center
27 oktober - Östersund, Östersunds Arena
31 oktober - Kristianstad, Kristianstad Arena
1 november - Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena
2 november - Sandviken, Göranssons Arena
3 november - Leksand, Tegera Arena
9 november - Göteborg, Scandinavium

Turnéplan 2018
2 november - Örebro, Conventum Arena (slutsålt)
3 november - Linköping, Saab Arena (slutsålt)
4 november - Linköping, Saab Arena (fåtal)
8 november - Gävle, Gavlerinken Arena (fåtal)
9 november - Västerås, Bombardier (slutsålt)
10 november - Karlstad, Löfbergs Arena (fåtal)
11 november - Karlstad, Löfbergs Arena
14 november - Uppsala, IFU Arena (fåtal)
15 november - Uppsala, IFU Arena (fåtal)
17 november - Göteborg, Scandinavium matiné (slutsålt)
17 november - Göteborg, Scandinavium (slutsålt)
18 november - Göteborg, Scandinavium (slutsålt)
22 november - Halmstad, Halmstad Arena (slutsålt)
23 november - Malmö, Malmö Arena (slutsålt)
24 november - Stockholm, Ericsson Globe (fåtal)
25 november - Stockholm, Ericsson Globe (fåtal)

Hemsida: miaskaringer.se

Instagram @miaskaringerlazar

facebook.com/miaskaringer

Biljettinformation
Biljetterna till turnén 2019 släpps den 25 oktober kl. 10.00 och säljs via miaskaringer.se

Pressbilder
http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/

För intervjuförfrågningar och pressackrediteringar vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se, 0706-973959
Nyheter och pressmeddelanden 22 oktober 2018
22 okt kl: 17:10

The Embassy Gör Comeback Med Turné

The Embassy är varken "helt rätt i tiden" eller "tidlösa", varken historiska eller eviga. The Embassy är emot samtiden och de aktuella värdena. The Embassy är ständigt inaktuella, alltså otidsenliga. The Embassy återvänder nu med en turné till tre utvalda lokaler i Malmö, Göteborg och Stockholm. Samtidigt släpps ett nytt album. 


- How do you get back into society!? 
The Embassy, som Pitchfork helt riktigt kallat "overlooked architects of some of the past decade's best new sounds", hör utan tvekan till det 21:a århundradets mest tongivande svenska band. Med inflytande innanför och utanför Sveriges gränser, vore det enkelt att säga att utan The Embassy hade den moderna musiken inte låtit som den gör. Deras Futile Crimes (Björn Olssons första produktion) öppnade 2002 en ny era i svensk musik, som kröntes och fulländades år 2005 med Tacking (med singlar som Some Indulgence, It Pays to Belong och Stage Persona). Den lätta, eleganta och melodistarka pop producerad i en blandning av akustiska och digitala element är på många sätt modellen för senare tids popmusik. Men det är inte för sitt inflytande och sin audiella elegans The Embassy går till historien. Det är snarare hur de går ut ur historien, i en ständig vändning från samtiden.

Den uppsamlande återblicken Life in the Trenches (2011) påminde om att det hela tiden rört sig om ett lågintensivt ställningskrig mot samtiden. The Embassy komprometterade musikjournalister med små mutor, man lät sina konserter framföras i karaoke-form medan bandet stod i publiken, man hade andra band på sina omslag, framförde spelningar på tvådimensionella instrument av papper, lanserade "anti-rock" och "underklass-disco". Man dekonstruerade, återspeglade och desinformerade. Allt till undersköna toner av elegantaste snitt: revolutionen kommer till oss på duvfötter.
Etiketterna på vinylutgåvan av The Embassys kommande album White Lake (släpps i höst/vinter) pryds av två korslagda verktyg bestående av en tomahawk och en skiftnyckel, en symbol för "monkeywrenching" - sabotage riktat mot funktionaliteten hos teknik och maskiner som syftar till skövling och exploatering. Denna form av sabotage vänder tekniken mot sig själv. Skiftnyckeln, precis som The Embassy, är inte våldsamt destruktiv, utan är en förlängd arm som öppnar det som stängts åt. (En negativt dialektisk Aufhebung) Vi får nog räkna med fortsatta pop-attentat.
Men hur återkommer något sådant som The Embassy? Det kan bara ske genom en reflektion över tiden själv, och förmodligen är den säregna tidsligheten det verkliga äventyret med White Lake. "Sometimes" t ex, med sin kinetiskt reducerade house träder fram ur det förflutna som en vålnad. "Could you speed it up a little please" Med körerna tilltar intensiteten plötsligt och bildar ett relativt närvarande nu, vilket audiellt uttrycker albumomslagets urtavla och dess vridning genom tiden själv.
Det är också denna tidslighet som skapar möjligheten att tilltala sig själv: i den är jag densamma, men bara som en annan. Det är så jag kan möta mig själv, men bara som ett problem som alltid ledsagar mig. "Hey trouble" Det är förstås villkoret för varje transcendens, för den ständiga förskjutningen ut ur nuet, som samtidigt är det som konstituerar varje nu. Björn Olsson är följaktligen tillbaka som ljudman på albumet och framställer en oavvislig upplevelse av "klassisk" The Embassy. The Embassy har alltid väsentligen förhållit sig till tiden. Men de är varken "helt rätt i tiden" eller "tidlösa", varken historiska eller eviga. The Embassy är emot samtiden och de aktuella värdena. The Embassy är ständigt inaktuella, alltså otidsenliga. I det otidsenliga finns sanningar som är mer varaktiga än alla historiska och eviga sanningar tillsammans: framtidens sanningar.
Det är därför som återkomsten in i den aktuella samtiden, som lämnats för evigheter sedan, enbart kan ske genom ett svart hål i rumtiden: Up your arse!
Stockholm, 2018-10-18 
Pop Against ItselfThe Embassy hösten 2018
27/12 MALMÖ, Babel
28/12 STOCKHOLM, Debaser Strand
29/12 GÖTEBORG, Nefertiti


Kontakt: 
Pontus Sillrén, turnéproducent  

+46 70 298 00 62

pontus@unitedstage.se
Christian Östlund, presskontakt
+ 46 70 894 91 57
christian@skiva.se
22 okt kl: 14:50

Heta Dansmoves Och Alkoholfri Bar På Allt För Hälsan

En glassig bar med enbart alkoholfria drinkar, och ett exklusivt morgonevent med yoga och dans är två av nyheterna på årets Allt För Hälsan på Stockholmsmässan 9-11 november.

Reload Bar

Reload Bar är en alkoholfri bar där du kan prova en Rhub & Honey gjord på kombucha, rabarbernektar, ingefära och honung medan du lyssnar till sköna beats av vår DJ på plats. När man går runt flera timmar på en mässa kan det vara skönt med en välförtjänt vilopaus och något gott att äta till drinken.

Reload Bar görs i samarbete med sommelieren och bartendern Richard Man som varit involverad i Fotografiskas barsatsning med fokus på alkoholfria drinkar och hållbar konsumtion. Richard själv kommer finnas på plats vissa tider under mässan för att själv blanda sina läskande drinkar.

Varför är det så trendigt med alkoholfritt Richard?
- Det hänger ihop med folks ökande intresse för mat och dryck, i kombination med en växande hälsotrend. Vi umgås också allt mer socialt utanför hemmet, och det håller ju inte att dricka alkohol varje gång. Därför ser dagens barliv annorlunda ut än förr, och de alkoholfria alternativen blir allt fler.

Hur kom du själv in på det "alkoholfria spåret"?
- Anledningen var att jag upplevde att det fanns en brist på bra alkoholfria alternativ på barerna, och därför skrev jag även min nya bok "Alkoholfritt till maten" där man får massor av tips. Men jag jobbar inte bara med alkoholfritt, utan med all sorters dryck.

Vakna med Allt För Hälsan

Med inspiration hämtad från det internationella morgondansparty-konceptet Daybreaker kickstartar mässan i år med en riktig happening vi kallar "Vakna med Allt För Hälsan"!
Vi smyger igång med ett skönt yogapass som leds av fantastiska Ulrica Norberg, ackompanjerat av lugna toner från vår DJ.
Efter cirka 45 minuters mjukgörande yoga pumpar vi igång dagen med ett sprudlande Shake & Drum-danspass tillsammans med glädjespridarna The House Fitness.

Ingela Arrbrant, dansare och koreograf, är grundare av The House Fitness som är stationerade i Västervik men ofta gästspelar på andra platser runtom i landet.
- Vårt koncept bygger på att träning ska vara roligt och inte kännas som ett måste. Vi vill förmedla en eufori, vilket vi också lyckas med. Det blir ofta helt galet, i positiv bemärkelse alltså, på våra pass!

Berätta om passet Shake & Drum som ni leder under Vakna med Allt För Hälsan!
- Det är ett nytt pass där alla deltagare har trumpinnar som de trummar med i luften till latinamerikanska rytmer. Vi har även utvecklat tio andra pass, exempelvis The 80:ies och Schlagerpuls.

Kan alla, oavsett danskunskaper, hänga med på era danspass?
- Absolut, våra pass passar för alla åldrar och människor. Vårt motto är: "Kom som du är, känn dig som hemma och må bra".

Tid och plats: 8.45-10.00 fredag 9 november, Entrétorget. Speciell biljett krävs.

Både Ulrika Norberg och The House Fitness kommer även att leda andra inspirerande pass under Allt För Hälsan.

Allt För Hälsan
Allt för Hälsan är mötesplatsen för alla som vill få inspiration till en hälsosam livsstil. Våra profiler, experter och utställare visar upp det senaste inom friskvård för en kraftfull nystart. Och känner man för att prova på olika former av träning, exempelvis löpning och yoga med inspirerande instruktörer, går det utmärkt att komma ombytt.

Tid och plats: Stockholmsmässan i Älvsjö 9-11 november 2018.
Läs mer: www.alltforhalsan.se

Parallellt med Allt För Hälsan går Sthlm Food & Wine ­- Nordens största mat- och dryckesevent.
Läs mer: www.sthlmfoodandwine.seFör mer information kontakta:

Kristin McKechnie, projektledare Allt För Hälsan
kristin.mckechnie@stockholmsmassan.se mob. 076-527 97 33

Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan
par.jonasson@stockholmsmassan.se mob. 070-789 44 17

Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässancarolina.ekman@stockholmsmassan.semob. 070-789 41 35
22 okt kl: 11:40

Darin På Stor Arenaturné Med Ny Musik

Det är dags att få hela historien om Darin, under våren gör han tre stora arenaspelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena. Ett smakprov kommer redan fredagen den 26 oktober när nya låten "Identitetslös" släpps.

Under våren sålde Darin ut konserthus runt om i Sverige på sin över 25 spelningar långa turné. I Stockholm blev det hela tre fyllda kvällar på anrika Cirkus, en bedrift inte många svenska artister kan skryta med. Med publiken framför scenen skapades i ordets rätta bemärkelse popmagi.

Darinfebern fortsatte under sommaren med storslagna kvällar på bland annat Gröna Lund, Liseberg, Peace & Love-festivalen, Uport Festival och Törebodafestivalen, 2018 var stort men 2019 blir större!

Idag avslöjar Darin nästa stora steg. Tillsammans med sin publik kommer han lyfta showen till nästa nivå på landets absolut största arenor. I maj 2019 blir det tre unika spelningar på Ericsson Globe, Scandinavium och Malmö Arena. Tre stora konserter som äntligen kan berätta hela historien om Darin.

- Jag vill bjuda på unika shower på de tre mäktiga arenorna jag ska spela på i vår. I en kombination av musiken jag släppt fram tills idag och de nya låtarna som kommer är de här arenorna perfekta för den typen av konsertupplevelse jag vill dela med mig av. Jag är så klart exalterad men nervös och har definitivt redan fjärilar i magen, säger Darin. 

Redan fredagen den 26 oktober kommer en försmak när den nya singeln "Identitetslös" släpps, samtidigt som biljetterna till vårens Arena Tour.

2019 firar Darin sitt största år någonsin och alla är inbjudna!

DARIN Arena Tour 2019

4 maj STOCKHOLM, Ericsson Globe

11 maj GÖTEBORG, Scandinavium

18 maj MALMÖ, Malmö Arena

Biljetter släpps fredagen den 26 oktober klockan 10:00.

Efter att i 10 år varit kungen av engelskspråkig svensk pop bytte Darin språk 2015. Första albumet "Fjärilar i magen" slog ner som en bomb och bytet till svenska kändes som det mest naturliga i världen. I november 2017 kom det andra albumet på svenska, "Tvillingen". Även en enorm framgång med listettor och platinaskivor.
Kontaktpersoner:

Anders Larsson, Turnéproducent
+46 70 440 41 13 larsson@unitedstage.se

Frida Skogh, Pressförfrågningar
+46 70 495 43 09 frida@oabba.se
Nyheter och pressmeddelanden 19 oktober 2018
19 okt kl: 19:50

Australiensiska Trion Rüfüs Du Sol Släpper Nytt Album - "solace" Ute Nu!

Den elektroniska trion RÜFÜS DU SOL från Australien med nytt album och uppföljare till "Bloom" från 2016. Deras tredje studioalbum "SOLACE" är det första att ges ut via deras egna nylanserade förlag Rose Avenue och Reprise Records.

"SOLACE" är RÜFÜS DU SOL's mörkaste och mest introspektiva album hittills. I låtarna ackompanjeras tunga elektroniska basgångarna med melodier och texter om smärta, ångest och att älska sig själv. Albumet spelades in i Los Angeles och efterföljs av en kommande USA-turné med start 24 oktober som avslutas med några spelningar i Nordeuropa.

"The record is more personal and vulnerable than we anticipated. We had some of the most amazing times in the studio, as well as some of the most isolated, lonely times. That contrast naturally bled into what we were writing, which is why solace is our ode to finding peace in a time of distress."
- James Hunt

Lyssna på "SOLACE" här.

Låtlista - "SOLACE"
1.Treat You Better
2.Eyes
3.New Sky
4.Lost In My Mind
5.No Place
6.All I've Got
7.Underwater
8.Solace
9.Another Life

Turnédatum SOLACE (fler datum tillkommer)
Ons 10/24/2018 Charlotte, NC The FillmoreTors 10/25/2018 Atlanta, GA Roxy Theatre
Fre 10/26/2018 New Orleans, LA Vudu Festival
Lör 10/27/2018 Houston, TX House of Blues
Sön 10/28/2018 Austin, TX Emo's
Tis 10/30/2018 Phoenix, AZ The Van Buren
Ons 10/31/2018 San Diego, CA San Diego Sports Arena
Tors 11/1/2018 Los Angeles, CA Shrine Expo Hall
Fre 11/2/2018 Los Angeles, CA Shrine Expo Hall
Lör 11/3/2018 Los Angeles, CA Shrine Expo Hall
Tis 11/6/2018 San Francisco, CA Bill Graham Civic Auditorium
Fre 11/9/2018 Salt Lake City, UT The Complex
Lör 11/10/2018 Denver, CO The Fillmore Auditorium
Sön 11/11/2018 Denver, CO The Fillmore Auditorium
Tis 11/13/2018 Minneapolis, MN First Avenue
Ons 11/14/2018 Chicago, IL Aragon Ballroom
Tors 11/15/2018 Royal Oak, MI Royal Oak Music Theatre
Fre 11/16/2018 Toronto, ON Danforth Music Hall
Lör 11/18/2018 Montreal, QC MTELUS
Mån 11/19/2018 Montreal, QC MTELUS
Tis 11/20/2018 Boston, MA House of Blues - Boston
Ons 11/21/2018 Boston, MA House of Blues - Boston
Fre 11/23/2018 New York, NY Terminal 5
Lör 11/24/2018 New York, NY Terminal 5
Sön 11/25/2018 New York, NY Terminal 5
Tors 11/29/2018 London, UK Printworks
Fre 11/30/2018 Birmingham, UK The Mill
Lör 12/1/2018 Glasgow, UK Queen Margaret Union
Sön 12/2/2018 Manchester, UK Academy 2
Ons 12/5/2018 Amsterdam, NL Melkweg
Tors 12/6/2018 Paris, FR Le Trabendo
Fre 12/7/2018 Cologne, DE Bürgerhaus Stollwerck
Lör 12/8/2018 Berlin, DE Gretchen                           
19 okt kl: 15:20

Museernas Stjärnkockar Står För Menyn På Sthlm Food & Wine

Kockarnas Krog är ett stående - och mycket populärt - inslag på Sthlm Food & Wine. Årets upplaga av Kockarnas Krog görs i samarbete med Sveriges bästa museirestauranger som drivs av välkända kockprofiler.
Sthlm Food & Wine, som arrangeras på Stockholmsmässan 9-11 november, är Nordens största mat- och dryckesevent.

I år tas Kockarnas Krog över av några av Sveriges absoluta stjärnkockar - Paul Svensson, Malin Söderström, Petter Nilsson, Pontus Frithiof och Fredrik Eriksson. De är alla kreativa chefer för var sin museirestaurang och kommer att komponera en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn.

Kockarnas Krog erbjuder en exklusiv upplevelse i form av en pop up-restaurang som bara kan besökas under Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan 9-11 november. Bokningar görs lättast via Bookatable.

Malin Söderström, en av kockarna som sprider stjärnglans över Kockaras Krog, står bakom Moderna Museets restaurang och tilldelades nyligen en utmärkelse av White Guide för sin "långtida betydelsefulla gastronomiska gärning".

Har du varit med på Kockarnas krog tidigare?
- Ja en gång för flera år sedan. Det var kul att träffa gäster som kanske inte vanligtvis besöker oss, och jag minns att den gemensamma nämnaren var att alla var otroligt matintresserade.

Vad kommer du att bjuda på?
- En ljummen sallad med rostad rosenkål, stekt ostronskivling och friterad tofu från Vallentuna. Det som gör den extra god är en chillidressing med lite sting. Det är en rätt som går i linje med vad vi vanligtvis bjuder på här på Moderna Museet; vi alltid jobbar efter säsong och mycket med lokal- och svenskproducerade råvaror.

Är Sthlm Food & Wine ett bra skyltfönster för er?
- Absolut! Det vore kul om det kommer gäster som inte besökt oss tidigare och som tänker "dit vill jag gå".

Varför tror du så många museer har stjärnkockar som driver deras restauranger?
- Jag tycker inte att det är så konstigt eftersom Sverige under en lång tid har genomgått en slags matrevolution, med allt mer medvetna och intresserade konsumenter. Och museibesökare är kanske lite extra vetgiriga och pålästa. Alla olika aspekter av ett museibesök bidrar såklart till helhetsupplevelsen. Men visst, Sverige ligger nog lite i framkant vad gäller museirestauranger.

Här är alla deltagande kockar på Kockarnas Krog:

Fredrik Eriksson, Nationalmuseum, som är teamleder för Kockarnas Krog

Petter Nilsson, Spritmuseum

Paul Svensson & Elvira Lindqvist, Fotografiska

Malin Söderström, Moderna Museet

Pontus Frithiof & Alexander Genberg, Tekniska Museet

Sthlm Food & Wine

Sthlm Food & Wine är Nordens största mat- och dryckesevent. Här finns många av Sveriges mest framstående kockar och matprofiler på plats och det erbjuds spännande provsmakningar av mat, vin och annan dryck.

Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se

Sthlm Food & Wine äger rum 9-11 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se

Mer information:

Åsa Bard Talborn, operativ projektledare, asa.bard-talborn@stockholmsmassan.se 08-749 41 96

Pär Jonasson, pressansvarig, par.jonasson@stockholmsmassan.se 070-486 90 34


Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se tel. 070-789 41 35
19 okt kl: 14:10

Sex Miljoner I Stöd Till Viktiga Kb-Projekt

Kungliga biblioteket (KB) får sammanlagt nära sex miljoner kronor i projekt- och infrastrukturstöd av Riksbankens Jubileumsfond (RJ). Projekten handlar om att tillgängliggöra handskrifter från 15- och 1600-talet, och om att förbättra texttolkningen av digitaliserade dagstidningar.

Stödet är en del i RJ:s utdelning av drygt 350 miljoner kronor till forskare inom humaniora och samhällsvetenskap. Läs mer om utlysningen på RJ:s webbplats.

Det här är de två KB-projekt som nu beviljas medel:

Svenska eftermedeltida handskrifter i Kungliga biblioteket och Uppsala universitetsbibliotek - ett katalogiserings- och digitaliseringsprojekt (4 220 000 SEK)

Ur ansökan: "Den aktuella ansökan syftar till att komplettera arbetet med en komplett katalog över ca 235 eftermedeltida handskrifter vid Kungliga biblioteket och Uppsala universitetsbibliotek samt att fulldigitalisera ett representativt urval".
Här finns en längre beskrivning av projektet.

Utvärdering och anpassning av en förbättrad OCR-process vid massdigitalisering (1 689 000 SEK)

Kort om projektet: "För att förbättra produktionen av maskinläsbar text har KB utvecklat en modul för OCR-bearbetning där tekniska parametrar kan justeras för att matcha specifik karaktäristik hos källmaterialet. Denna projektansökan syftar till att, i samarbete med forskare från den Nationella Språkbanken vid Göteborgs universitet, genomföra en utvärdering och vidareutveckling av detta redskap."
Här finns en längre beskrivning av projektet.

Kontaktuppgifter
Christopher Natzén, Enheten för kunskapsuppbyggnad, KB
christopher.natzen@kb.se
070-007 31 55
19 okt kl: 13:20

Mø Släpper Albumet "forever Neverland"

Det globala genombrottet öppnade alla dörrar till drömmarnas land. Men det skapade också ett förvirrande kaos för MØ och därför valde hon att gå tillbaka till sig själv och söka sin egen väg framåt - och skriva med hjärtat. För hon vill hellre vara popvärldens äkta och felbara människa än en upphöjd celebritet. Ur denna resa kommer nu hennes andra album "Forever Neverland", som släpps idag via Sony Music.

Siffrorna kan ta andan ur vem som helst: "Lean On" med Major Lazer och MØ har streamats över en miljard gånger på Spotify - och streamingtjänsten har själv tidigare utnämnt den till den mest populära och streamade låten någonsin. MØ:s egna "Final Song" har över 400 miljoner streams. Den danska sångaren är - svart på vitt - en del av popvärldens elit och det är därav också naturligt att globala musikmedier som Billboard listar hennes nya album som ett av höstens mest efterlängtade.

MØ vill gärna fortsätta att skapa låtar för en stor publik. Men hon är också noga med att sätta sig själv först när hon på "Forever Neverland" skriver om sina egna personliga tvivel, sina inre motsägelser och sin strävan om frihet. Skivan tar också upp universella ämnen som att famla efter sig själv, att fylla 30 år och leva med en rädsla för vuxenlivet.

"Forever Neverland" omfattar en av de paradoxer som finns i henne: fascinationen och glädjen över poppens ungdomsfixerade drömvärld och hennes medvetenhet om att inte gå vilse i samma värld.

"Jag har skrivit många låtar de senaste åren. I alla riktningar. Men under 2017 började jag sortera ut de låtar som var mest ärliga. Låtarna jag gillade var de där jag kände mig splittrad. Att jag å ena sidan skulle vara en stjärna i L.A, och att jag å andra sidan kände mig som lilla Karen från Ejlstrupvej", berättar MØ.

"Forever Neverland" innehåller samarbeten med storheter såsom Diplo, Empress of och Charli XCX. Men det är tillsammans med kanadensiska producenten STINT som MØ har skapat majoriteten av albumets låtar såsom "Blur", som kretsar kring känslan av att vara kreativt förlorad, det politiskt influerade spåret "Way Down", som berättar om en värld i brand, och albumets sista spår "Purple Like the Summer Rain", som handlar om att inte bli lycklig över att nå ett mål eller av att en dröm går i uppfyllelse.

"Det är absurt att säga "I've made it". För det viktiga är att bevara nyfikenheten och fortsätta söka vidare", säger MØ och förklarar vidare:

"Några av de viktigaste sakerna jag har lärt mig under de senaste åren är att det är i processen som du hittar stunder av lycka. Detta hänger samman med en annan viktig läxa: att du kommer att behöva lita på att det du bidrar med är tillräckligt bra. Från denna utgångspunkt kan du fortsätta att utvecklas och växa."

Därför är "Forever Neverland" på inga sätt ett facit eller ett slutgiltigt svar. Det är ännu en drivkraft.

"För mest av allt vill jag kunna känna mig fri. Kreativt såväl som personligen."

För att fira albumsläppet drar MØ på europeisk turné och spelar på Annexet i Stockholm den 28 november.
"Blur" (Lyric Video)
MØ, alias Karen Marie Ørsted, föddes 13 augusti 1988. Hon debuterade med singeln "Glass" i januari 2013. Debutalbumet "No Mythologies to Follow" kom i mars 2014 och fick fina recensioner i åtskilliga tongivande medier, däribland The Guardian och Pitchfork. MØ har bland annat vunnit sju Gaffa-priser, fyra Danish Music Awards, tre danska Steppeulve, en Billboard Music Award och en European Border Breakers Award. Hon har uppträtt världen över med egna konserter, på festivaler och i tv-shows - bland annat Glastonbury 2016 och talkshowen Jimmy Kimmel Live.
Följ MØ här:

Facebook

Instagram

YouTube

Hemsida
19 okt kl: 13:20

Little Mix Släpper Nya Albumet "lm5" 16 November

Little Mix har ägnat det senaste året med att skriva och spela in nya låtar med ett gäng kända låtskrivare och producenter, bland andra Ed Sheeran, Camille Purcell, Jess Glynne, MNEK och Timbaland. Samlingen av låtar är gruppens starkaste hittills och tjejerna beskriver detta som "albumet som vi alltid har velat göra". Nu är det officiellt att albumet "LM5" släpps den 16 november och går att förbeställa från och med idag!

Inspirationen till namnet på albumet kommer från deras hängivna fans. "Vi älskar att ni har döpt alla våra eror och har därför valt att kalla nästa album för LM5," säger tjejerna. Detta efter att fansen i flera månaders tid har hajpat nästa album genom hashtaggen #LM5 på sociala medier.

Första singeln "Woman Like Me" featuring Nicki Minaj släptes förra veckan och låten som influerats av urban och reggaepop smällde rakt in på plats nr. 1 på iTunes världen över och gick även in på topp 50 på den globala Spotifylistan. Totalt har den redan streamats över 13 miljoner gånger.

Sedan 2011 har Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock och Jade Thirlwall etablerat sig som ett globalt popfenomen och cementerat sin status som världens största tjejgrupp efter att album efter album gått in på topplistorna. De har sålt över 45 miljoner album jorden runt, fyra platinasäljande album och nio platinacertifierade singlar, vilket betyder att de har slagit Spice Girls rekord. Det senaste albumet "Glory Days" är det bäst säljande albumet av en tjejgrupp det här millenniet i Storbritannien och det album av en tjejgrupp som hållit sig absolut längst på Topp 40-listan.

Little Mix kommer att åka ut på en omfattande turné i Storbritannien under hösten medan vi i resten av Europa och världen får vänta till nästa år.

Låtlista
1. The National Manthem
2. Woman Like Me feat. Nicki Minaj
3. Think About Us
4. Strip feat. Sharaya J
5. Monster In Me
6. Joan Of Arc
7. Love a Girl Right
8. American Boy
9. Told You So
10. Wasabi
11. More Than Words feat. Kamille
12. Motivate
13. Notice
14. The Cure

Deluxe
15. Forget You Not
16. Woman's World
17. The Cure (Stripped)
18. Only You feat. Cheat Codes
19 okt kl: 13:20

Niello I Samarbete Med Ikhana - Släpper Nya Singeln "fejdar Ut".

Niello känner vi igen från hits som bl a, "Sista ordet" (feat. Robin Stjernberg), "Legenden" (feat. Phantomen) och nu senast singeln "Dansa" som släpptes i somras.

Nu är han aktuell med nya singeln "Fejdar ut" och den här gången har han valt att samarbeta med drottningen av "Zebrafunk" - Ikhana (Lisa Town). Ikhana har sedan en tid tillbaka bjudit på spännande låtar och samarbeten och den här gången gör hon det alltså tillsammans med Niello.

- "Fejdar ut" är en låt som jag skrivit på under många år och de första raderna kom till när jag var på väg ut ur ett destruktivt förhållande som jag in i det sista försökte rädda, berättar Niklas "Niello" Grahn. - När jag sedan träffade Ikhana och hon med sin fantastiska känsla för låtskrivande och magiska röst, hade den sista pusselbiten, så blev låten komplett, fortsätter han.

Singeln är alltså skriven av Niello själv och Ikhana samt producerad av Tom Liljegren.
-Jag är enormt stolt över att jag inte gav ut det här nakna och ärliga låten förrän den kändes perfekt, avslutar Niklas.

"Fejdar ut" släpps idag, fredag 19 oktober, 2018

Följ Niello här:
Instagram
FB
19 okt kl: 13:20

Lionman Släpper Singeln "immortal"

LIONMAN släpper idag nya singeln "Immortal" och följer upp med EP nästa år. Efter många års låtskrivande och finslipande av det egna uttrycket debuterade Lionman, som egentligen heter Cedrik Hammar, tidigare i år med singlarna "Don't You Dare" och "Are You Mine".

LYSSNA: https://LIONMAN.lnk.to/Immortal

Att påstå att Lionman, är en speciell sångare är ingen överdrift; i hans röst finns värme, närvaro, djup och bredd. Med nya låten "Immortal" behandlar han känslan av att vara galet kär och hur det får en att känna sig odödlig. Ljudbilden är bombastisk och Lionmans kraftfulla röst kommer verkligen till sin rätt. Låten är producerad av Rickard de Bruin från RMK & Toppen som ligger bakom bl.a. Nanos Mello-hit "Hold on" och Albin Johnséns "Tack för idag".

FÖLJ LIONMAN: Facebook / Instagram
19 okt kl: 13:20

Turnéaktuella Tove Styrke Släpper Nya Låten "vibe"

LYSSNA: https://ToveStyrke.lnk.to/Vibe

Tove Styrke har under 2018 turnerat med både Lorde och Katy Perry, släppt sitt kritikerrosade tredje album "Sway", vunnit "Årets Pop" på P3 Guld samt haft en fantastisk sommarturné i Norden. Just nu är Tove ute på sin egna headlineturné i Nordamerika med utsålda spelningar i bl a Boston och San Fransisco.Tove fortsätter sedan sin turné i England och Skandinavien inkluderande en avslutande spelning på Berns i Stockholm den 15 december.

Nu är det dags för Tove att även musikaliskt sammanfatta detta händelserika år med att släppa nya låten "Vibe" som har release den 19 oktober. Med denna låten avslutar Styrke sin "Sway-era".

Tove Styrke ser tillbaka på året och "Vibe" med egna ord:

- 2018 har varit helt galet! Från att ha suttit i en källarstudio i Stockholm och petat ihop en skiva som jag tycker är det bästa som finns, till att släppa mitt "Sway" album och åka på turné med både Lorde och Katy Perry, till att nu hela hösten få spela för en egen publik i USA, England och Skandinavien. Jag har nypt mig i armen hela året! Den här nya låten "Vibe" har jag jobbat på de senaste månaderna. Den känns som en nystart och ett avslut på samma gång. "Vibe" kommer från samma värld som resten av "Sway" men ett uns mer heartbreak, lite mer gitarr, lite mindre lol.

Senare i höst medverkar Tove även på Clean Bandits album (release 30 november) som feature på låten "Last Goodbye" tillsammans med UK-rapparen Stefflon Don.

Turnédatum (USA / Kanada, UK & Skandinavien):

Sept 29 - Toronto, ON - Velvet Underground
Okt 1 - Washington, DC - Rock & Roll Hotel
Okt 3 - New York, NY - Le Poisson Rouge
Okt 5 - Boston, MA - Café 939
Okt 6 - Philadelphia, PA - Boot & Saddle
Okt 9 - Chicago, IL - Chop Shop
Okt 10 - St. Paul, MN - Amsterdam Bar & Grill
Okt 12 - Denver, CO - Larimer Lounge
Okt 13 - Salt Lake City, UT - In The Venue
Okt 15 - Los Angeles, CA - The Belasco Theatre (Ballroom)
Okt 17 - San Francisco, CA - Café du Nord
Okt 19 - Portland, OR - Holoscene
Okt 20 - Vancouver, BC - Biltmore
Okt 21 - Seattle, WA - Crocodile

Okt 28 - Bristol, UK - Fleece
Okt 29 - Manchester, UK - Night & Day
Okt 30 - Brighton, UK - Patterns
Nov 1 - Birmingham, UK - Institute 3
Nov 2 - London, UK - Heaven

Nov 23 - Karlstad SE - Nöjesfabriken
Nov 24 - Norrköping SE - Arbis Bar & Salonger
Nov 25 - Uppsala SE - Uppsala Konsert & Kongress
Nov 28 - Helsingfors FI - Tavastia
Nov 30 - Lund SE - Mejeriet 
Dec 1 - Linköping SE - Konsert & Kongress 
Dec 5 - Oslo NO - Parkteatret
Dec 6 - Göteborg SE - Pustervik 
Dec 7 - Umeå SE - Väven
Dec 8 - Luleå SE - Kulturens Hus
Dec 13 - Köpenhamn DK - Vega 
Dec 14 - Malmö SE - KB 
Dec 15 - Stockholm SE - Berns

FÖLJ TOVE STYRKE:
Instagram: http://www.instagram.com/tovestyrke
Snapchat: @tovestyrke
Facebook: http://www.facebook.com/tovestyrke
Twitter: http://twitter.com/tovestyrke
Youtube: http://www.youtube.com/user/tovestyrkeVEVO
Website: http://tovestyrkemusic.com
19 okt kl: 12:00

Klart: Titiyo Åker Ut På Turné Våren 2019!

Titiyo är äntligen klar för turné igen! År 2016 tog hon sitt Grammisnominerade och brett hyllade album "13 Gården" ut på vägarna och gjorde sin första Sverigeturné på sju år. För en dryg månad sedan släpptes den nya singeln "Som ingenting" - och nu står det klart att Titiyo ger sig ut på vägarna under våren 2019. Biljetterna släpps den 22 oktober!

Titiyo genomförde endast ett exklusivt och utsålt gig under sommaren 2018. På Stockholms vackraste utomhusscen--Mosebacketerrassen--bjöd hon på både gammalt, nytt och osläppt material, och drygt två veckor senare släppte hon den sprillans nya singeln "Som ingenting". Till våren är det dags igen - och ur de svenska låtarna arbetas det nu fram ett varmt och personligt turnékoncept.

- Jag försöker tänka utanför någon slags box, och utanför hela konsert-ramverket. Jag känner att jag kan kommunicera med min publik på ett nytt sätt med de här svenska texterna. Det har liksom lett upp till det här, utmaningen i att för första gången göra någonting åt ett personligt håll, hälsar Titiyo.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det i år nästan 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram. Hon har samarbetat med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfes, och har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn.

Titiyos första svenskspråkiga album, "13 Gården", släpptes 2016 och tog henne ut på vägarna igen efter 7 års uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant hos så väl press som publik, och nu är det alltså dags igen. Turnépremiären går av stapeln den 28 mars i Vara konserthus.

Turnéplan:
28 mars - Vara konserthus
29 mars - Göteborg, Stora Teatern
30 mars - Sala, Sätra Brunn
5 april - Uppsala, Katalin
6 april - Norrköping, Arbis
10 april - Stockholm, Göta Lejon
12 april - Malmö, Slagthuset
13 april - Ystad teater
Fler datum tillkommer

Nu på söndag 21 oktober syns Titiyo i Nyhetsmorgon på TV4, och på måndag medverkar hon i Breaking News på kanal 5.

Biljettinformation
Biljetterna släpps på måndag den 22 oktober klockan 10:00 via blixten.se/titiyo samt lokala återförsäljare.

Facebook https://www.facebook.com/TitiyoOfficial/
Instagram https://www.instagram.com/therealtitiyo/

För press- & intervjuförfrågningar vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, victor@blixten.se 070-840 89 18
19 okt kl: 09:50

Fredrik Reinfeldt På Skydd 2018

Till SKYDD 2018 kommer alla ledande aktörer inom Säkerhet, Brand och Räddning, totalt över 250 utställare. Fredrik Reinfeldt invigningstalar och det bjuds på ett stort och brett scenprogram. SKYDD arrangeras 23-25 oktober på Stockholmsmässan.

SKYDD 2018 inleds med att Fredrik Reinfeldt, ordförande i Trygghetskommissionen, invigningstalar om kommissionens rapport "Aktivera samhället mot livskvalitetsbrott". Några av de viktigaste åtgärderna handlar om att involvera kommuner, fastighetsägare, säkerhetsbranschen, näringsidkare, försäkringsbranschen samt ideella krafter i det trygghetsskapande arbetet. (23 oktober 11.00-12.00, scenen SKYDD A21:40)

Några andra spännande programpunkter:

Information är din viktigaste tillgång - hur skyddar du den?

De digitala motorvägarna är idag en tummelplats för både kriminella och statliga aktörer som försöker stjäla information för att sälja, utnyttja eller för att påverka hela samhället. Hur ser hotbilden ut för myndigheter och näringsliv? (23 oktober 13.00-14.00, A21:40)

Säkerhetspodcasten poddar live

Säkerhetspodcasten kör live från scen och diskuterar behovet av fysisk säkerhet i vår allt mer digitala värld. (23 oktober 15.15-15.45, A21:40)

Så minskar vi skjutningarna

I Sverige har det skett betydligt fler dödsskjutningar per capita än i de flesta andra europeiska länder. Mycket har gjorts i kampen mot den organiserade brottsligheten men vad har konkret påverkat att vi ser en minskning? Samtal mellan Stefan Sinteus, Polismyndigheten, och Jonas Hult, Säkerhetschef Malmö stad. (24 oktober 15.00-16.00, A21:40)

Digital brottslighet, västvärldens nya farsot?

De kriminella har i mångt och mycket blivit internettjuvar - globala tjuvar som stjäl information och identiteter för att genomföra brott och tjäna stora pengar. Är det möjligt att stoppa denna typ av kriminalitet? (25 oktober 11.00.12.00, A21:40)

Hur kan vi öka tryggheten i skolan?

Skolan är en av de vanligaste platserna där barn och ungdomar utsätts för brott. Undersökningar visar dessutom att många barn är otrygga, framför allt i omklädningsrum, toaletter och korridorer. Kriminologen Marika Johansson om vad som kan göras för att minska brottsligheten och öka tryggheten i skolan. (25 oktober 12.00-12.30, A16:30)

Hela scenprogrammet för SKYDD 2018 finns här.

Temamonter om områdesövervakning

En av årets nyheter är Perimeter Security - en temamonter som fokuserar på områdesövervakning med tekniska system som upptäcker ovälkomna inkräktare. Besökarna kommer att få chansen att se vilken teknik som kan användas för att detektera oönskat intrång - vare sig det handlar om människor, fordon på marken eller i luften. På monterscenen (A24:40) kommer experter att informera och diskutera vilka säkerhetshot som finns idag och hur de olika tekniska lösningarna fungerar.

- Utvecklingen inom perimetersäkerhetsområdet har gått rasande fort under de senaste åren. Men samtidigt har hotbilderna blivit fler på grund av terrorism och en allt grövre organiserad brottslighet, säger Lennart Alexandrie, publisher för säkerhetsförlaget AR Media International som är ansvarig för Perimetersäkerhetsprogrammet.

SKYDD 2018 äger rum på Stockholmsmässan 23-25 oktober. 

För mer information kontakta:

Annika Linderoth, Projektledare SKYDD, Stockholmsmässan, annika.linderoth@stockholmsmassan.se, 08-749 41 79

Carolina Ekman, Pressansvarig, Stockholmsmässan, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 08-479 41 35

Pär Jonasson, Pressansvarig, Stockholmsmässan, par.jonasson@stockholmsmassan.se, 08-749 44 17
19 okt kl: 08:50

Peter Bjorn And John Släpper Sitt Åttonde Studioalbum Darker Days Idag

Peter Bjorn and John har varit ett band i snart två decennier och har med sin obestridliga kemi haft en imponerande karriär. Darker Days heter trions åttonde studioalbum, och det är ett bevis på hur viljan att ändra den kreativa processen kan resultera i ren succé. Deras senaste album Breakin' Point från år 2016 blev resultatet av flertal samarbeten och nästan fem års hårt slit. Den här gången bestämde de sig för att inte grotta ned sig i detaljerna, såsom det gjorde då.

"Vårt gemensamma mål var att prata mindre och spela mer," säger Björn. "Idén 'anything goes' som tillämpades på det sista albumet fanns kvar, men vi bestämde oss för att göra allt själva den här gången. Vi skar bort meningslösa diskussioner och mellanmän, och gjorde varje bandmedlem till sin egen chef och producent. Vi behövde inte förklara alla drag som vi gjorde."

Trion lade grunden för låtarna tillsammans i Atlantis Studios i Stockholm och gick sedan skilda vägar för att arbeta vidare på dem individuellt. De kom överens om titeln Darker Days, som blev startpunkten och det centrala temat för albumet. Tanken var att varje bandmedlem skulle vara ansvarig för sina egna låtar, både i skrivandet och i produktionen. Alla medlemmar spelade sedan på varandras låtar under inspelningarna som skedde i olika studios runtom i Stockholm. Medan det föregående albumet var storslaget i konceptet, skulle det nya albumet vara än mer sammansatt och enkelt.

"Den här gången lyfter vi fram våra skillnader istället för att alltid försöka vara överens, säger John. "Det är elva låtar med elva olika nyanser av mörker. Eftersom vi kommer från norra Sverige är vi vana vid det statiska tillståndet att inte se solen i sex månader. Det är en melankolisk känsla, snarare än pessimistisk eller apokalyptisk. Vi tolkade temat på olika sätt. Det kan vara djupet i en kolsvart svensk skog, en mörk tidningsrubrik eller en personlig tragedi. Du kan höra oss alla tre i olika variationer på detta album."

"Musik borde verkligen ligga i betraktarens öga och öra, för att sedan lämnas öppet för tolkning", tillägger Peter." Men ingen kan sätta sig emot det faktum att vi verkligen lever i mörka tider pga. många olika anledningar: politiska, miljö etc. Oavsett de olika sångernas initiala uppfattning var temat definitivt ett bra sätt att knyta samman projektet på."

Lyssna på albumet Darker Days här. 

Idéen bakom titeln tar sig olika skepnader genom hela albumet, som behåller den där melodiska popkänslan som genomsyrat bandets tidigaste släpp. Varje medlems mörker är särskiljande i låtarna; Peter tar itu med vad som händer i världen just nu, Björn berör relationsförhållanden och John utforskar skuggan av vårt eget psyke.

"På ett sätt, handlar den om bandet", noterar han. "Det handlar om att vara stolt över att ha lyckats hålla ihop bandet såhär länge. Vi lägger besvären åt sidan för att skapa musik. Det finns ett värde i det vi har byggt upp och att vi fortfarande gör det tillsammans. På den här skivan går allt tillbaka till tredelarna. Allt börjar med oss alla tre och sedan adderar vi mer till det hela under resans gång. Vi har ett DNA och du kan känna igen vår stil även när vi skriver separat."

Den känslan återspeglas även i albumets omslag, som skildrar tre brutna ben som tillsammans kommer samman i en triangel. För John, representerar den bilden hur de tre musikerna var tvungna att gräva i sina förflutna för att hitta fossiler av sig själva, för att sedan kunna byggas upp utifrån vad de har lärt sig. "För att skapa bilden måste du bryta våra ben", tillägger Björn. "Du måste gräva djupt och arbeta hårt för att få ihop det, vilket vi har lyckats med på de senaste albumen. Det handlar om en sinnesstämning. Inte om döden, utan uppståndelse". 
19 okt kl: 08:50

Basshunter Gör Comeback!

Basshunter tog hela Sverige med storm år 2006 med "Boten Anna" som blev årets stora sommarplåga och som fick hela landet att undra vad en bot var för något. Några år senare blev han en världsartist när han släppte den engelska versionen av låten, "Now you're gone". Den låten låg #1 i England i hela fem veckor, ett svenskt rekord som tidigare endast slagits av ABBA.

150 miljoner streams senare är nu Basshunter tillbaka! Med låten "Masterpiece" som släpps idag är han åter aktuell på dansgolven. Imorgon lördag ser vi honom på Amsterdam Dance Event tillsammans med Salvatore Ganacci, ett av årets 150 gig för denna hårt turnerande artist.

Lyssna på Masterpiece här!
Nyheter och pressmeddelanden 18 oktober 2018
18 okt kl: 14:10

The Plan Åker På Turné Med Rekvisita Och Släpper Nytt

Theodor Jensen och Mikael Furugärde utgör den hyllade svenska popakten The Plan. I vinter åker de på turné tillsammans med några helt nödvändiga saker.

Tolv år efter hyllade "Walk for gold" släppte The Plan nya albumet "From worlds away" den 5 oktober. Den som söker på Spotify hittar inte nya skivan, den finns endast som påkostad dubbelvinyl.

Med samma kompromisslöshet kommer The Plan under vintern genomföra en serie småspektakulära spelningar med nödvändig rekvisita. En diskoboll, en divan, en bukett vita liljor och viss rökelse kommer högst troligt dela scen med duon.

Men helt tomt är det inte på Spotify, idag släpps sjätte låten "So Alone" från albumet.

- Det här är skivans Al Green-låt. Den tilltalar och är tillägnad älskade bortgångna bröder, Anders Göthberg, Magnus Grozdics och Kevin Williams. Sky was the limit för er. All kärlek till er nu och in i evigheten, säger Theodor Jensen.

Lyssna här.

The Plan är en svensk musikgrupp, som bildades av Broder Daniel-basisten och gitarristen Theodor Jensen år 2001. Deras självbetitlade debutalbum blev en indieklassiker på den svenska pophimlen med låtar som "Mon Amour" och "Let´s leave"

Theodor Jensen turnerade under 2016 med Henrik Berggren på hans hyllade comebackturné.

På plattan nya plattan "From worlds away" medverkar exempelvis Titiyo (körsång), Stefan Sporsén (blås), Lars Malmros (trummor), Niklas Korsell (trummor) och Tove Leander (kör, stråkar).
Här ser du The Plan vintern 2019:

11 jan Göteborg, Pustervik

25 jan Stockholm, Debaser Strand


Biljetter ute nu på respektive spelställe.

Fler datum tillkommer.
Kontakt:

Sanna Brandelius, Agent United Stage

sanna@unitedstage.se

+46 (0) 73-8187750

Ebba Lindqvist, Press och intervjuförfrågningar

brev@ebbalindqvist.se

+46 (0) 70-4803300
18 okt kl: 12:10

Soppa, Teater Och Lilla Nasaret

Den 30 oktober är det premiär för Malmö Stadsteaters lunchteater på Intiman. Med en god värmande soppa och nybakat bröd bjuder teatergruppen Lilla Nasareth in till föreställningen Den stora Högtiden (för Gud och de fattiga och döda), en liten pjäs de själva skrivit och regisserat. Efter det totala haveriet med sitt Julspel under Hipp Night förra året, får gruppen nu en chans att återupprätta sin heder på Intiman. Gruppen låter hälsa att de förberett sig noga den här gången och att inget kan gå fel.

Malmö Stadsteater presenterar en lunchteater som grundar sig i en komeditradition från England, där allt som kan gå fel i en föreställning också gärna gör det. Går fel alltså. Genren kallas Coarse Acting, som betyder opolerat eller av bristande kvalitet, och har sedan 1970-talet varit en populär teaterform som långsamt spridit sig utanför landets gränser. 

Skådespelarna Mattias Linderoth och Henrik Svalander är upphovsmakarna bakom lunchteatern, och berättar om utmaningen den här genren är för ensemblen:

- För en skådespelare är det givetvis en rolig utmaning att spela inte bara en roll, utan två. I föreställningen får ni möta några av Stadsteaterns skådespelare, som iklär sig rollerna av helt andra skådespelare, som i sin tur spelar roller i en föreställning framtagen av skådespelarna själva (alltså de skådespelare som skådespelarna spelar). Själva föreställningen är också framtagen av skådespelarna själva (skådespelarna som spelar skådespelarna som spelar föreställningen alltså). Glasklart? Då så, hjärtligt välkomna!

Kontakta gärna mig för ytterligare information och intervjuer med ensemblen!

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, presskontakt
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

LUNCHTEATER
av Malmö Stadsteaters ensemble 

Regi: Mattias Linderoth
Medverkande: Susanne Karlsson, Mattias Linderoth, Erik Olsson, Henrik Svalander, Sandra Stojiljkovic.

Spelas på Intiman 30 oktober - 30 november 2018.
18 okt kl: 09:00

Nu Öppnar Halloween På Gröna Lund

Ett skepp från orienten har en mörk och stormig natt glidit in mot Saltsjön och fäst sina rostiga kättingar längst med Gröna Lunds kajsida. Skeppets besättning går inte att finna någonstans, men de olika rummen i drakbåtens slitna inre vittnar om mörka händelser. Innanför skeppets skrov döljer sig nämligen en ondska från en tusen år gammal förbannelse. Så lyder historien bakom Gröna Lunds nya skräckhus till årets Halloweenfirande. Den som vågar gå ombord på Skeppet kommer att behöva ta sig igenom 750 kvadratmeter skräck, fördelat på tre våningar och en 200 meter lång labyrint.

Fler öppetdagar, fler skräckattraktioner och fler tematiserade områden
2017 var första gången man arrangerade Halloween på Gröna Lund och succén var ett faktum, med hela 85 000 besökare på de 10 öppetdagarna. Till i år har man därför utökat Halloween-firandet med tre dagar, adderat tre nya skräckattraktioner och ökat de tematiserade områdena i parken. Gästerna kommer även att stöta på fler levande (och döda) aktörer som rör sig fritt på området. Likt förra året blir Gröna Lunds Lilla Område anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och en ny barnföreställning. Det Stora Området har en mörkare inriktning med tematiserade områden så som kyrkogården, zombiezonen, träsket och majsfältet.


FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUND

Datum
19 oktober-21 oktober, samt 26 oktober-4 november.

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 32 attraktioner (inkl. alla skräckhus). (Flygande Mattan är stängd pga planerad service).

Nio skräckattraktioner
Nyhet! Skeppet - ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
Nyhet! O-turen (Kärlekstunneln) - en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.
Nyhet! Virus (Skrattkammaren) - ett biomedicinskt laboratorium där allt gått snett. Åldersrekommendation 9 år.
Motel Hell(o) - ett mörkt och övergivet motell vars rum och korridorer döljer en mörk historia. Huset har i år flyttat till Stora Scen och byggs ut med två våningar. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
Olustiga Huset - Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
House of Even Worse Nightmares - House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Zombie Zone - ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Blå Tåget - nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.
Petton o Findus Spökhus - Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Ny barnföreställning
En ny och rysmysig barnföreställning med namnet "Museet Skoj & Skräms" spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern. Manus av Lars Andersson, regi av Thérèse Andersson Lewis och skådelspelare är Lovisa Forsell och Pontus Henkel.

Öppettider
Fredag 19 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Lördag 20 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Söndag 21 oktober:Kl. 12-20.
Fredag 26 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Lördag 27 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Söndag 28 oktober: Kl. 12-20.
Måndag 29 oktober: Kl. 12-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Tisdag 30 oktober: Kl. 12-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Onsdag 31 oktober: Kl. 12-22 (Lilla Området stänger kl. 20).
Torsdag 1 november: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 20.00).
Fredag 2 november: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 20.00).
Lördag 3 november: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 20.00).
Söndag 4 november: Kl. 11-20.

Pris
Paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 425 kr (395 kr om det köps via webshopen). För de som har Guldkortet kostar samma paket 320 kr. Gröna Kortet gäller ej.
Nyheter och pressmeddelanden 17 oktober 2018
17 okt kl: 12:40

Föreläsning 24/10: En Skatt Av Berättelser

Svenska folksagor och äfventyr (1844-49) är Sveriges motsvarighet till Bröderna Grimms sagor. Den utgavs av Gunnar Olof Hyltén-Cavallius, som var bibliotekarie på KB, och George Stephens.


Lagom till firandet av Hyltén-Cavallius 200-årsdag utkommer Folksagan i Sverige I-III, skrivna av Per Gustavsson och Ulf Palmenfelt. Författarna behandlar Hyltén-Cavallius och hans efterföljares arbete, tecknar porträtt av ett 30-tal sagoberättare samt återger och kommenterar runt 1000 sagor.

Per Gustavsson är sagoberättare och författare, och Ulf Palmenfelt är professor emeritus i etnologi vid Uppsala universitet.Tid: Onsdagen den 24 oktober, kl. 17.30
Plats: Kungliga bibliotekets hörsal i Humlegården, Stockholm
Entré: Fri entré. Ingen föranmälan. Dörrarna öppnas kl. 17.10

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under åtta onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.
17 okt kl: 10:40

Pernilla Andersson På Stämningsfull Julturné Med "vintersånger Från Garbo"

För första gången åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet "Vintersånger från Garbo". Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat av fullt band på ett fåtal utvalda scener.

Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017. Ett år senare tar hon med sig hyllade "Vintersånger från Garbo" på turné och den 9 november släpps även en helt ny vinterinspirerad singel, "Det fryser på Norrmälarstrand igen".

- "Det fryser på Norrmälarstrand igen" är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. "Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt" sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.

Det har varit ett händelserikt år för Pernilla Andersson. Under våren turnerade hon med föreställningen "Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten" och sommaren bjöd på en stor turné med gitarristen och vapendragaren Fredrik Rönnkvist. Efter en välbehövlig paus under hösten är hon nu redo att möta publiken igen.

- Jag har inte spelat med band sedan 2011 och ser så mycket fram emot det nu, att göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom "Vintersånger från Garbo" har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste "it"-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Sagt om albumet:

Aftonbladet: ++++

GP: ++++

Uppsala Nya Tidning: ++++

Kristianstadsbladet: ++++

Västerbottens-kuriren: ++++

Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen. - Aftonbladet

Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt. - GP

Turnédatum "Vintersånger från Garbo":

30 nov SÄTRA BRUNN, Brunnskyrkan

6 dec KRISTIANSTAD, Kulturkvarteret

11 dec STOCKHOLM, Södra Teatern

12 dec GÖTEBORG, Nefertiti

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Kontakt: 

Anders Larsson, United stage
Larsson@unitedstage.se

Press: 

Lisse Andersson, United Stage
Lisse@unitedstage.se
Nyheter och pressmeddelanden 15 oktober 2018
15 okt kl: 16:50

Historien Om Coldplay - Dokumentären "a Head Full Of Dreams" Exklusivt På Bio 14 November

Den 14 november visas dokumentären "A Head Full Of Dreams" om Coldplays 20-åriga karriär under endast 24 timmar på utvalda SF biografer i Sverige. Därefter släpps dokumentären som DVD den 7 december.

I "A Head Full Of Dreams" får tittarna se exklusiva intervjuer och följa bandets resa genom de senaste 20 åren. Från de tidiga spelningarna i Camden till den senaste världsturnén från 2017 då bandet spelade för 5,5 miljoner fans.

Bakom dokumentären står Supersonics chef Mat Whitecross som tidigare regisserat den hyllade dokumentären om Oasis från 2016 och några av Coldplays mest ikoniska musikvideos; "Paradise", "A Sky Full Of Stars" och "Adventure of A Lifetime". Whitecross har följt Coldplay sedan starten och har genom åren dokumenterat bandets musikaliska och personliga utveckling.

Se trailer här:
Nyheter och pressmeddelanden 12 oktober 2018
12 okt kl: 18:20

Disa Molin - Vinnare I Årets Konditor 2018

Disa Molin från Göteborg kammade idag hem titeln Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer i den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor 2018 som avgjordes på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Tävlingen bestod av tre delmoment där Disa tolkade årets tema "Tivoli" på det läckraste sättet. Grattis Disa!

Under två intensiva dagar har landets främsta konditorer visat på stor kreativitet i ett högt tempo inför en entusiastisk publik. Till slut stod Disa Molin, till vardags konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Göteborg, som vinnare.

Juryns vinnarmotivering:

"Likt en upplevelse på tivoli har årets vinnare bjudit på en variation av lugna, oväntade och blixtrande smakupplevelser. Juryn kände sig som passagerare på en färd i kärlekstunneln, och den festliga dagen avslutades med en dessert som skapade pirr i magen likt åkturen i en slänggunga. Vi ställer oss alla i kö för att köpa årskort på vinnarens Tivoli. Årets Konditor 2018, tillika svensk mäster för professionella konditorer är Disa Molin."

Disa Molin, Årets Konditor, kommenterar vinsten:

- När jag hörde motiveringen som var ganska beskrivande kändes det som om den gällde mig, men vågade ände inte ta ut något i förväg. Jag är jätteglad för vinsten!

Hur tacklade du årets tema Tivoli?

- Jag fokuserade på smakbiten först, men den roligaste utmaningen var designen och det är den jag är mest nöjd med!

Förutom att Disa stolt kan titulera sig Årets Konditor 2018 och Svensk Mästare i konditori vinner hon även ett stipendium på 40 000 kr. Vinnaren representerar branschen under ett års tid.

Om Årets Konditor


Årets Konditor är de Svenska Mästerskapen för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer med huvudsponsorn Arla och sponsorn Sveba Dahlen. Partners är Ringdahls, J.A Sundqvist, Bakers och Werners Gourmetservice.

Finalisterna ska inom loppet av tio timmar, fördelat över två dagar, skapa bakverk i tre moment - söta finger foods, en tårta samt en tallrikdessert. Tävlingsbidragen bedömdes av en jury bestående av framstående konditorer som framförallt ser till smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. Bakom den prestigefyllda tävlingen står branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer Syftet med tävlingen är att belysa svenska konditorers färdigheter. Arla har varit huvudsponsor sedan starten 1988.

Resultat

Vinnare: Disa Molin, Göteborg
Andra plats: Magdalena Larsson, Göteborg
Tredje plats: Franciane Tartari, Kiruna

Juryordförande Årets Konditor: Tony Olsson

Mer information och pressbilder: www.bageri.se

För ytterligare information om Årets Konditor, kontakta: Martin Lundell, vd hos arrangören Sveriges bagare & konditorer, mobil: 070-364 67 94, email: martin@bageri.se

Bak- & Chokladfestivalen pågår fram till söndag 15 oktober tillsammans med kompismässan Hem, Villa & Bostadsrätt.
12 okt kl: 17:20

Peter Bjorn And John Släpper Nya Låten "wrapped Around The Axle"

Peter Bjorn and John släpper idag låten "Wrapped Around The Axle", en vecka innan deras kommande studioalbum Darker Days släpps (19 oktober). 

"Wrapped Around The Axle" är skriven av Björn vars inställning till albumets centrala tema Darker Days var att ta upp relationer. Medan den första av hans låtar, singeln "Gut Feeling" som släpptes den 19 september, handlade om bandets interna kamp efter att ha släppt förra albumet Breakin 'Point så handlar "Wrapped Around Axle" om några vänner som navigerar i en split.

"Låten handlar om ett par kompisar till mig och deras separation. De ville få det att funka (inbillar jag mig i alla fall) men märkte att de blev indragna djupare i nåt värre ju mer de försökte. En hedersam walkover kan vara det enda alternativet ibland. Eller som Klas Östergren sa- I'm leaving the table, I'm out of the game." - Björn Yttling. 

Lyssna på "Wrapped Around The Axle" här. 

Albumet Darker Days är en historia om tre, där varje bandmedlem skildrat låtarna på eget vis utifrån albumets tema, i både skriv- och produktionsprocessen. De 11 spåren visar upp varje bandmedlems unika stil men samtidigt ett band med obestridlig kemi som har spelat tillsammans i snart 20 år. Varje medlems mörker är särskiljande i låtarna; Peter tar itu med vad som händer i världen just nu, Björn berör relationsförhållanden och John (den mest existentiella) utforskar skuggan av vårt eget psyke.
12 okt kl: 14:40

Kvasthelg I Konserhuset - Jubileumsfestival

Kvast - Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare - firar 10 år med massor av musik i Konserthuset. Efter Kungliga FIlharmonikernas jubileumskonserter för Kvast (onsdag och torsdag) går vi nu in i helgens intensiva musikfirande. Den musikaliska spännvidden är stor, från elektroakustisk performance till en sensationell världspremiär av hela Amanda Maier-Röntgens stråkkvartett från 1877. 

Samtliga evenemang har fri entré!

I 10 år har Kast arbetat för en mer jämställd repertoarfördelning i våra konserthus och på andra scener runt om i världen. Föreningen bildades 2008 på initiativ av tonsättaren och professorn Karin Rehnqvist. Läs mer om bakgrunden på kvast.org

Helgens festival i Konserthuset genomförs i samarbete med och med stöd av Konserthuset Stockholm samt med stöd från Svenska Postkodstiftelsen, Musikverket, Kungliga Musikaliska Akademien och Längmanska Kulturfonden.Kvasthelg

Helgens program med hålltider: fem konserter, sex performances, samtal och diskussioner. 
För mer information och detaljerade programbeskrivningar, se konserthuset.seLördag 13 oktober 

kl 13.00 Ensemble Ars Nova

kl 14.30 Performance med Klara Andersson

kl 15.00 Samtalsforum med svenska och internationella gäster

kl 16.00 Performance med Marcela Lucatelli

kl 16.30 Performance med Cécile Rives

kl 17.00 Internationellt med Eva Sidén, Duo Ego och Sara Hammarström

kl 19.30 Performance med Sisterloops

kl 20.00 Elektroniskt med Hanna Hartman, Lise-Lotte Norelius och Maja S K RatkjeSöndag 14 oktober

kl 11.00 Panelsamtal: Kvast förr, nu och i framtiden

kl 12.00 Performance med Leo Correia de Verdier

kl 13.00 Flöjtkvartetten 40f

kl 14.30 Performance med Gretli & Heidi

kl 15.00 De kvinnliga föregångarna, med Paulina Pfeiffer sopran, Nigar Dadascheva piano och Maierkvartetten
12 okt kl: 10:50

Hyllade Duon Junior Brielle Släpper Nya Singeln "vm 94"

LYSSNA PÅ VM 94 HÄR: https://lnk.to/JuniorBrielleVM94

Popduon Junior Brielle, bestående av bröderna David och Gabriel Röhdin, slog ned som en bomb på den svenska musikscenen i våras. Efter att ha satt sig själva på kartan genom att slänga Macbooks i golvet på livegigg och skickat ut sitt eget blod tillsammans med debut-EP:n "BLOD" till journalister så väntade ett fantastiskt mottagande och hyllningar från alla möjliga håll.

- Junior Brielle förkroppsligar allt jag älskar med popmusik - Fredrik Strage

- Jag hade precis börjat glömma bort att svensk pop kunde vara såhär bra - GAFFA

- Årets bästa debutalbum - TV4

Nya singeln "VM94" fortsätter i samma elektroniska popspår och är utsmyckad med textrader från Karin Boyes kända dikt "i rörelse" som bröderna fastnade för på ett utav kassettbanden som låg liggandes hemma.

- "Bryt upp, bryt upp den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr". Dikten "i rörelse" med Karin Boye var den första dikt som vi någonsin fick uppläst för oss. Boye läser själv upp den i inledningen av SVT:s VM 94-krönika. Krönikan hade vi på VHS som barn, och vi har sett den säkert 300 ggr. Vi brukade citera dikten för varandra utan att egentligen förstå innebörden av orden. Även om vi nu förstår att dikten i sig är relativt hoppfull så fylldes vi av ett enormt vemod av den redan då, och än mer idag. Vi lånade några fraser från dikten till "VM 94". Storslagen dikt kräver storslagen låt." - Junior Brielle
Under gångna året har duon varit support åt Vita Bergen på ett utsålt Debaser Strand och därefter gett sig ut på en norgeturné med stopp i Oslo, Trondheim och Bergen. Vi har också kunnat se dem på festivaler så som Storsjöyran, Peace & Love och Popagandas efterfest. I höst befinner sig Junior Brielle ute på sverigeturné.

LIVE

12 okt BORLÄNGE, Liljan

19 okt KARLSTAD, Nöjesfabriken

20 okt VADSTENA, Ugglan

26 okt LUND, Blekingska Nationen

27 okt MALMÖ, KB

16 nov KALMAR, Söderport

22 nov UPPSALA, Katalin

12 dec ÅRE, The Country club

FÖLJ JUNIOR BRIELLE: Facebook | Instagram | Youtube
12 okt kl: 10:50

Kim Cesarion Släpper Ep:n "bleed"

Kim Cesarion är tillbaka med ny musik och släpper idag EP:n "Bleed" som innehåller tidigare singlarna "Call on Me", "Water" och "Honest". EP:n bär verkligen hans signum; en blandning av pop och r'n'b med den unika rösten i fokus. Låten "Bleed" är skriven av Kim själv tillsammans med Jason Grill och Martin Rene.


LYSSNA: https://KimCesarion.lnk.to/Bleed
2013 slog Kim Cesarion igenom stort med debutsingeln Undressed som fick över 67 miljoner streams och flera platinautmärkelser. Efter ett hyllat debutalbum, flertalet utmärkelser och många timmar i studion så var Kim tillbaka i år med singeln "Call On Me". Världspremiären gjordes på 10 000 meters höjd den 12 mars på ett SAS direktflight till musikfestivalen South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas!


FÖLJ KIM:
Facebook
Instagram
Twitter
12 okt kl: 10:50

Sveriges Nya Poplöfte Victor Leksell Släpper Singeln "tappat"

TITTA: https://videos.lnk.to/Tappat
LYSSNA: https://VictorLeksell.lnk.to/Tappat

Tappat - en ny singel och video från 21-åriga Victor Leksell - släpps idag den 12 oktober. 

Låten beskriver den sista tiden i ett destruktivt förhållande när man insett att den andra personen inte längre älskar dig. När bråken inte löser sig och man somnar tillsammans arga eller när man bara känner att det snart är dags att hämta sina saker, säger Victor.

Victor Leksell är född och uppvuxen i Göteborg där han från tidig ålder introducerades till musiken. Han började spela gitarr som 10-åring men vågade inte visa upp sin musikalitet förrän långt senare. Victor släppte sin debutsingel Vart du sover i år och låten har redan 2,5 miljoner streams på Spotify. Det tog inte lång tid förrän Victor fick en stor fanbase med över 25k följare på hans Instagram.

Idag den 12 oktober släpper Victor sin andra singel Tappat via Sony Music. Låten är producerad av William Forsling och Petter Alfredsson.

Under hösten jobbar Victor med sin debut-EP som kommer att släppas i början av 2019 och i vår åker han ut på sin första klubbturné. 

https://www.instagram.com/victorleksell/
https://www.facebook.com/victorleksell/
Nästa sida
Hitta oss på Facebook