Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!

Nyheter och pressmeddelanden 23 juni 2017
23 jun kl: 07:40

"don't Tell Ma" - Ny Mognare Och Kaxigare Ep Från Peg

Peg Parnevik släppte succédebutsingeln "Ain't No Saint" i mars 2016 och visade Sverige en ny sida av sig själv, där hon växte fram och stod på egna ben i artisteriet och som låtskrivare och sångerska. Nu är hon aktuell med sin första EP "Don't Tell Ma". Låtarna har hon varit med och skrivit tillsammans med bland annat cold.CTY, såhär beskriver hon EP:n:

Jag är så glad att jag äntligen får dela med mig av det jag jobbat med i ett år. Jag har varit 100% involverad, från texterna till låtval, och det känns både spännande och läskigt att släppa någonting så personligt. För mig var det så extremt viktigt, speciellt som en ung kvinnlig artist, att vara väldigt bestämd och ha kontroll över det kreativa som släpps, och inte tappa syn på vem jag är och mina mål.

EP:n är Peg 2.0, vem jag är just nu, vilket är mognare, kaxig, in your face, men ändå ung, sårbar, och öppen. Jag hoppas man kan få en mer övergripande bild av vem jag är som artist, att man kan relatera till texterna, känna sig stark och sexig, sörja med mig...eller bara dansa i vardagsrummet till låtarna.

Pegs artistkarriär har gått spikrakt uppåt sedan hon släppte debutsingeln förra året - låten gick upp på förstaplatsen på Spotifys topplista, placerade sig på andraplats på Svenska singellistan och har streamats över tjugo miljoner gånger. Peg nominerades även till en Grammis för "Årets Låt" och vann priset som "Årets Nykomling" på P3 Guld-galan. I sommar ser vi Peg turnera Sverige runt för andra året i rad, med stopp i bland annat Stockholm, Ulricehamn, Linköping och Luleå.

Lyssna på Pegs EP här! 

Följ Peg:
Instagram @pegparnevik
Snapchat @pegparnevik
Twitter @pegparnevik
Musical.ly: @pegparnevikofficial

Nyheter och pressmeddelanden 22 juni 2017
22 jun kl: 15:30

Låten "fin I Bikini" Gör Viral Succé

Artisten Dr Kärlek släppte förra sommaren låten "Fin i Bikini". Den har under året vuxit sig till en viral hit och har snart streamat guld på Spotify!

Låten handlar om att alla kvinnor, oavsett hur man ser ut, ska vara stolta över sin kropp och njuta av sommaren!

Dr Kärlek, eller Algot George Sergio Åberg som han egentligen heter, är son till en krabbkamps-arrangör och föddes i Aruba på 90-talet. George hade en vision om att bygga ett barnhem men det gjorde honom dessvärre bankrupt efter en missbedöming i budgeten. Det fick honom också att flytta till Sverige och Bagarmossen och satsa på musiken istället. Under artistnamnet Dr Kärlek släpper han nu tillsammans med sin kärlekspatrull, upplyftande musik med budskap om jämställdhet och glädje.

Dr Kärlek hälsar följande:
"Alla människor är lika vackra, både Carolina, 30 år och Henrietta, 70 år."

Lyssna på låten i Spotify här!

Se videon här:
22 jun kl: 09:00

Sony Music Sweden & Kent Tog Hem Lejon I Cannes Lions

I onsdags kväll tog Sony Music Sweden hem ett pris från den internationellt prestigefyllda reklamtävlingen Cannes Lions International Festival of Creativity för sin kampanj med kent och deras sista år som band. I kategorin Entertainment Lions for Music där 75 bidrag är nominerade, är Sony Music Sweden det bidrag som fått flest nomineringar samt det enda svenska bidrag som blev nominerat.

Cannes Lions utser det gångna årets bästa reklam- och PR-kampanjer. Sony Music Swedens arbete med kents sista år som band "Funeral for kent - Sweden's Biggest Rock Band" nominerades i tre kategorier: "Excellence in Audience Engagement & Distribution Strategy for Music Content", "Fan Experience: Multi-Platform" och "Fan Engagement/Community Building Entertainment For Music". De fick sitt lejon för det material och den strategi som skapats vilket inkluderade släppet av sista studioalbumet "Då Som Nu För Alltid", deras första och enda samlingsalbum "Best of", den interaktiva plattformen kentipedia, samt det storslagna förhandslyssningseventet i Eskilstuna, bland annat. Utöver Sony Music Sweden var bidragande bolag Bud Fox Management & kent, United Stage Artist, INDIO, Spotify, B-Reel och GFC. Andra nominerade i aktuella kategorier var till exempel Metallica - The Gloves, Drake's Views, Kenzo World - The New Fragrance, Official Gorillaz App och Coca Cola - The Line Up Song.

"Vi är otroligt stolta över arbetet med kent som inte bara uppnått stor försäljningssuccé och framgång för bandet utan också nu fått internationellt erkännande. Det känns helt rätt att kategorin Entertainment for Music fortsätter vara en del av Cannes Lions. kent, Bud Fox Management och alla på Sony Music, tillsammans med våra partners har jobbat som ett fantastiskt team under hela denna resa. Att vinna i Cannes Lions känns verkligen fantastiskt." - Mark Dennis, VD, Sony Music Sweden. 

kent valde Sony Music Sweden för att släppa sitt sista studioalbum någonsin. Hela 2016 blev en lång och storslagen kampanj för att begrava Sveriges största rockband. Kampanjen lanserades med en storslagen trailer som släpptes i mars 2016 vilken blev startskottet för de 10 efterföljande månaderna som inkluderade musiksläpp, fanaktiviteter och en slutsåld avskedsturné. Både "Best of"- samt "Då Som Nu För Alltid"-albumet gick in på albumlistans förstaplats och såväl gamla som nya fans hedrade bandet under detta sista år.

Se Sony Musics vinnande bidrag här


Se shortlist här

Nyheter och pressmeddelanden 21 juni 2017
21 jun kl: 18:00

Här Är Sveriges Mest Prisvärda Viner 2017

Vinnarna i Vinordic Wine Challenge 2017 är presenterade. Sista maj offentliggjordes pristagarna i den prestigefyllda tävlingen i den nya vinbaren på Stockholmshotellet At Six.Vinordic Wine Challenge är vintävlingen som utser Sveriges mest prisvärda viner. Medan de flesta andra vintävlingar går ut på att sätta en kvalitetsstämpel på vinet, fokuserar Vinordic Wine Challenge på smakupplevelsen i förhållande till priset. Vilket vin ger mest valuta för pengarna?

Tävlingen avgörs genom att en vinnare i varje prisklass utses inom sin tävlingskategori. Sedan går dessa vidare till en final där de ställs mot varandra och utifrån det koras en guld-, silver och bronsmedaljör inom respektive klass. Det gör att ett enkelt budgetvin kan hävda sig mot ett lyxigt samlarvin.

Gunilla Hultgren Karell, vinexpert på magasinet Mitt Kök, var en av vinprovarna i årets upplaga av Vinordic Wine Challenge.
- Det är med en skräckblandad förtjusning jag deltar i provningen. Tävlingen tar flera timmar och man är helt slut efteråt. Det är inte bara psykiskt utmanande utan även fysiskt då man får ont i tänderna av så mycket vin och syror, säger hon.

I år tävlade 600 viner uppdelade i två grundomgångar och en finalomgång. Genom årens lopp har kvaliteten på vinerna höjts.
- De första åren var det större variation på vinerna, en del viner var verkligen åt skogen. Kvaliteten har blivit mycket jämnare under de senaste åren. Att det är fler viner som är bra gör det roligare och mer utmanande, säger Gunilla.

Juryn bestod av Susanne Berglund Krantz, Ulf Engelhardt, Jan Rosborn, Gunilla Hultgren Karell, Anders Röttorp, Magnus Waern, Claes Löfgren och Sofia Ander. Juryns ordförande är Bengt-Göran Kronstam.

Här är alla vinnare.

För mer information, kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, 08-749 41 96
21 jun kl: 12:20

Pressinbjudan: Mingel Och Spaning Med Viktiga Branschföreträdare På Samhällsbyggararenan I Almedalen

På måndagskvällen 3 juli 17.30 är det branschmingel ombord på M/S Blue Charm. Onsdag 5 juli 8.00 reflekterar Samhällsbyggararenans rutinerade panel över årets Almedalsvecka ur ett samhällsbyggnadsperspektiv.
Samhällsbyggararenan finns på M/S Blue Charm i gästhamnen där vi kommer att bjuda på ett högaktuellt seminarieprogram 3-5 juli. Arenan är ett initiativ av Nordbygg/Stockholmsmässan och arrangeras för fjärde året i Almedalen. Det är en neutral mötesplats för verksamma inom samhällsbyggnadssektorn.

Måndagens mingel är en repris på det uppskattade branschminglet från tidigare år. 

Under onsdagens spaning kommer följande (se nedan) att berätta om sina intryck från veckan. Samtalet leds av Peter Söderberg, projektchef Nordbygg.
Lennart Weiss, Kommersiell direktör, VeidekkeTommy Lenberg, VD, ByggherrarnaElise Grosse, Arkitekt & Hållbarhetsexpert, WhiteLisa Deurell, Arkitekt & debattör

Varmt välkommen!

Branschmingel: Måndag 3 juli klockan 17:30
Spaning och frukost: Onsdag 5 juli klockan 8:00-9:00

Anmäl dig till mingel och spaning senast 27 juni till samhallsbyggararenan@stockholmsmassan.se

Bland årets seminariearrangörer finns Trä- och Möbelföretagen, Caverion, IG Passivhus, Installationsföretagen, White Arkitekter, WSP m.fl.

För övrig information om Samhällsbyggararenan och programmet besök www.nordbygg.se/samhallsbyggararenan eller kontakta:

Peter Söderberg, projektchef Nordbygg peter.soderberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 93
Belkis Larsson, kommunikatör Nordbygg belkis.larsson@stockholmsmassan.se, 08-749 43 34
21 jun kl: 11:10

En Hälsning Från Little Jinder

När jag såg Amy Winehouse-dokumentären så föll jag likt många andra ner i ett svart hål av hopplöshet. Jag tänker ofta på hur världen ser på kvinnor som mår dåligt offentligt och kanske inte orkar eller bara inte har någon lust att leva särskilt konventionellt. Hon fortsätter hyllas för sin musik och genuinitet i sina texter men hon kommer ändå alltid först och främst vara en galen, tragisk, knarkare. Hej världens sätt att upprätthålla det maskulina monopolet över den arketypiska "rock and roll-livsstilen". Speciellt tjejer som inte alltid tar socialt ansvar, och eventuellt kikar på någon (enligt andra) sorts gränslöshet, är det värsta världen vet. Så trots att det känns som ett urvattnat ämne så slutar det aldrig kännas provocerande aktuellt för mig. Som för resten av världens kreativa befolkning så har musik alltid varit ett sätt att utforska och berätta om sig själv men tydligen är kvinnlig identitet något som ständigt ska konstrueras så att den blir attraktiv istället för att lyssnas på. Nyligen var det en kille som sa till mig angående att jag spelar in mitt fjärde album att jag måste "göra något nytt", att jag har gjort det där "brustet-hjärta-emotjej-med-konstfacksstil-whatever" nu. Jag måste uppfinna mig själv igen "med en twist" (vad betyder det ens?). Sen tänkte jag på rockband och började skratta. Har nån ens bytt t-shirt sen 1983? Det vore ju trevligt om man fick vara subjekt i sin egen kreativitet och respekteras för den någon gång istället. Så jag gjorde en låt om det. RIP Amy. //Little Jinder

Den 30 juni släpper Little Jinder nya singeln "Amy", i samband med detta spelar hon på Bråvalla samt att SVT, samma kväll, sänder en konsertspecial från hennes gig på Vasateatern från i våras.

Nyheter och pressmeddelanden 20 juni 2017
20 jun kl: 17:20

Foo Fighters Släpper Nya Albumet Concrete And Gold Och Arrangerar Endagsfestivalen Cal Jam 17

"I wanted it to be the biggest sounding Foo Fighters record ever. To make a gigantic rock record but with Greg Kurstin's sense of melody and arrangement… Motorhead's version of Sgt. Pepper… or something like that", säger frontmannen Dave Grohl om Foo Fighters kommande nionde album - Concrete and Gold som släpps 15 september. Första singeln Run är redan släppt.

Inför skapandet av det nya albumet ville Grohl anta nya utmaningar för bandet: "So I think maybe Greg is the guy that we ask to be our producer because he's never made a heavy rock record before and we've never worked with a pop producer."

Foo Fighters har vunnit 11 Grammy Awards, sålt över 25 miljoner album, spelat för utsålda arenor (inte minst med brutet ben på Ullevi 2015) och nu vill de fira musiken och ställa till med det ultimata "backyard party for 50 000 people". Sagt och gjort - den 7 oktober samlar Foo Fighters några av världens bästa rockband för CAL JAM 17 i Glen Helen Regional Park i San Bernandino, Kalifornien; Queens of the Stone Age, Cage The Elephant, Liam Gallagher, The Kills, Royal Blood, Babes in Toyland, Japandroids, Bob Mould och många fler sluter upp för en endagsfestival utan dess like.

Concrete and Gold är skrivet av Foo Fighters, producerat av Greg Kurstin (Adele, Sia, P!nk) & Foo Fighters, och mixat av Darrell Thorp.

Låtlista Concrete and Gold:

1. T-Shirt
2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

Foo Fighters är Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear och Rami Jaffee.

www.foofighters.com

Se nedan för mer information:FOO FIGHTERS
CONCRETE AND GOLD
HARD ROCK EXTREMES AND POP SENSIBILITIES COLLIDE ON NINTH OPUS OUT SEPTEMBER 15 ON ROSWELL RECORDS/RCA RECORDSCAL JAM 17 - OCT 7th GLEN HELEN REGIONAL PARK
FOO FIGHTERS BRING A GANG OF THE WORLD'S BEST ROCK N ROLL BANDS TOGETHER FOR 12 HOURS OF NON-STOP 100% LIVE MUSIC:

Including QUEENS OF THE STONE AGE, CAGE THE ELEPHANT, LIAM GALLAGHER, THE KILLS, ROYAL BLOOD, BABES IN TOYLAND, JAPANDROIDS, BOB MOULD & MANY MORE

"I wanted it to be the biggest sounding Foo Fighters record ever. To make a gigantic rock record but with Greg Kurstin's sense of melody and arrangement… Motorhead's version of Sgt. Pepper… or something like that."

So speaks Dave Grohl of the mission statement made manifest in Foo Fighters' ninth epic, the aptly titled Concrete and Gold, due out September 15 worldwide on Roswell Records/RCA Records and available for preorder now.

Just as Foo Fighters' anthem of the summer "Run" "opens as a dreamy, slow burner then… quickly turns heavy as thunder" (BILLBOARD) with its "huge triumphant chorus" (STEREOGUM), Concrete and Gold marries some of the most insanely heavy FF riffs ever with lush harmonic complexities courtesy of a first time team-up with producer Greg Kurstin (Adele, Sia, Pink).

This unlikely alliance came about through a bizarre sequence of surprise musical obsessions and chance encounters: Listening to the radio during a drive roughly four years ago, Grohl first heard "Again and Again" by Kurstin's band The Bird & The Bee—"It blew my mind… it was so much more sophisticated than anything I'd ever heard and I became obsessed."

Some months later, Grohl would randomly spot and fanboy out over "the guy from The Bird & The Bee!" a/k/a Greg Kurstin. The two became fast friends over common musical loves with Grohl learning that his new favorite band had been on hiatus due to Kurstin's workload as a producer.

While Foo Fighters recorded and released Sonic Highways, broke some bones and packed stadiums and arenas on one of the top five grossing tours of 2015, and gifted fans with the St. Cecilia EP, "Greg was becoming one of the biggest producers in the world," Grohl recalls.

With the writing and recording of the next Foo Fighters album on the horizon, Grohl was eager as always to find fresh challenges for the band: "So I think maybe Greg is the guy that we ask to be our producer because he's never made a heavy rock record before and we've never worked with a pop producer." Darrel Thorp (Beck, Radiohead) was soon enlisted to mix and engineer. This collective conceived a blueprint of the new record as "Motorhead's version of Sgt. Pepper... or something like that," secretly booking into Hollywood's esteemed EastWest studios to consummate this marriage of extremes... or as Grohl puts it: "Our noise and Greg's big brain and all of his sophisticated arrangements and composition."

Months, sounds and stories (more on those soon, promise) and so many guitars later, the 11-Grammy-winning, 25+ million-record-selling, last great American stadium rock band had completed its most ambitious album ever—which naturally begat another insane challenge: How to celebrate music & throw the ultimate "backyard party for 50,000 people"…

What came to Grohl in that vision will become reality October 7 when Foo Fighters' CAL JAM 17 takes over Glen Helen Regional Park in San Bernardino, CA. In addition to being Foo Fighters' biggest ever one-day U.S. headline, in the spirit of the original California Jam, this daylong marathon of eating, drinking and rocking features an absolutely unfuckwithable lineup: Queens of the Stone Age, Cage The Elephant, Liam Gallagher, The Kills, Royal Blood, Japandroids, Wolf Alice, Bob Mould, The Struts, Bully, Circa Waves, Babes in Toyland, Adia Victoria, Fireball Ministry, The Obsessed, Pinky Pinky, Starcrawler, White Reaper… And in addition to 12 hours of rock and roll good times, Cal Jam 17 offers camping, carnival rides, a water park, attractions, a mobile recording studio & so much more. On Friday night, October 6, campers will also experience the world's best Go-Go band Big Tony & Trouble Funk, an outdoor movie theater and many other surprises. Camping space is limited, so act fast.

CAL JAM 17 will be the first chance for Foo Fighters fans in the U.S. to experience the sonic majesty of songs from Concrete and Gold in their full live glory—and will be followed by a full scale October through December U.S. headline tour.

The full track listing for Concrete and Gold is:

1. T-Shirt
2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

Concrete and Gold was written and performed by Foo Fighters, produced by Greg Kurstin and Foo Fighters, and mixed by Darrell Thorp.

Foo Fighters are Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear and Rami Jaffee.

For more information, visit www.foofighters.com & Caljamfest.com
20 jun kl: 13:10

Världsrekord Av Måns Möller & Team Fastestxeurope!!!

Dagen sista etapp sponsrades av ICA Supermarket TEG
ETAPP 28: PENAUSENDE, SPANIEN - CABO DA ROCA, PORTUGAL 545 KM (TOTALT: 6147 km)

VÄRLDSREKORD AV MÅNS MÖLLER & TEAM FASTESTXEUROPE!!!

"De här dojjorna ska jag offra till havsgudarna!" sade Per-Anders Lissollas och kastade därefter sina slitna cykelskor rakt ut i Atlanten. Han behövde emellertid inte slita alltför mycket på sina armmuskler eftersom han befann sig i Cabo da Roca, den europeiska kontinentens västligaste utpost.

Hade Lissollas däremot gjort denna manöver för exakt tjugonio dygn och sex timmar sedan så hade det krävts ett kast på 6147 kilometer för att cykelskorna skulle ha landat i Atlanten. Det var ju där som Per-Anders och hans kamrater i Team FastestXEurope startade sin cykelresa genom Europa.

Vid sin sida hade Per-Anders Lissollas sina trötta cykelkompisar Tony Duberg, Helmy Elsaeed, Christer Skog och Måns Möller. Fem cyklister som under de två senaste dygnen hade cyklat nonstop genom Västra Spanien och Portugal för att kunna säkra det nya världsrekordet på cykel genom Europa.

När lagets coach Christer Skog lade fram sin idé om att slå ihop de sista två cykeletapperna och endast ta ett kortare nattstopp räknade gruppen med att komma fram till Cabo da Roca ett dygn tidigare. Det hade däremot inte räknat med den enorma hettan i Portugal, något som ställde till det rejält för teamet. Av den anledningen tvingades cykelstallet genomföra ytterligare en natt i cykelsadlarna innan de tidigt på måndagsmorgonen kom fram till den vackra portugisiska staden Sintra. En skönhet som förutom alla sina slott även är känt för sina tuffa backar.

Sintra ligger endast sexton kilometer från Europas västligaste udde och staden blev därmed det allra sista depåstoppet som det svensk/egyptiska cykelteamet hade på sin resa genom Europa. De trötta cyklisterna var vid det här laget säkra på att rekordet skulle slås och de kunde därmed även unna sig en påtår av det goda kaffet innan de återupptog sin rekordresa mot slutdestinationen Cabo da Roca. Och mycket riktigt, när Team FastestXEurope något senare svängde in till den fyr som markerar var det kontinentala Europa startar, så hade de slagit det gällande världsrekordet på cykel genom Europa med tolv timmar!

Teamet kunde dessutom mycket rörda glädja sig åt att rekordcyklingen från Ryssland till Portugal hade gett över 350.000 kronor i insamlade medel till Viggo Foundation. "Vi är djupt rörda av all den support vi har fått under världsrekordprojektet" hälsar en tagen Måns Möller och passar på att tacka alla som bidragit till insamlingen.

TEAM FASTEST X EUROPE som cyklat är:

Måns Möller är en av Sveriges absolut roligaste komiker, som har charmat sin publik i över ett årtioende. Han är en entreprenör och föreläsare som inspirerar många landet runt. I maj 2015 gav sig Måns ut på sitt livs största äventyr med #C2C4Autism, där han cyklade kust till kust - 420 mil på 24 dagar över USA. För att samla in pengar till insamlingsstiftelsen Viggo Foundation. Sen dess har han bland annat bockat av en Svensk Klassiker och en cykelresa från Sthlm - Aten. 2017 ska han och Christer Skog med team slå Världsrekord.

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskids-landslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidslandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Sedan 2005 är han bland annat personlig tränare till Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet tre gånger. Nu ska han och Måns Möller med team ut på ytterligare ett cykeläventyr!

Per-Anders "Pelle" Lissollas "Halvgammal" dalmas i förskingringen som jobbar som undersköterska vid Centralintensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ett jobb som ger sååå mycket!! Gillar att tänja på gränserna, och se vad den mänskliga kroppen & knoppen klarar av! Att få cykla för en sån här god sak ger en otrolig tillfredställelse, och kommer att fylla kroppen med både smärta och otrolig glädje. Gjort några "längre" cykelturer tidigare, men aldrig så här långt och länge.... Instagram: @lissollaspelle

Helmy Elsaeed Han brinner för rörelse och för att ständigt tänja på gränserna för den mänskliga kroppen, och gränserna för det mänskliga sinnet. Han har varit aktiv som äventyrare i över fem år, som har tagit honom världen över. Han har åkt allt från längdskidor i Arktis till att ha cyklat över djungler Asien. Detta är hans första resa med Måns och teamet.

Tony Duberg Norrlänning, läkare och trebarnsfar som aktivt tränar och coachar längdskidor och cykling. Två grenar som han själv tidigare tävlat i. Driver företagen MindYourHealth samt LängdSkidAkademin. Han är tidningen Topphälsas egna "fråge läkare" och kommer även se till så att killarna kommer från Ufa till Portugal levande. Tony har cyklat med C2C4Autism tidigare i samband med Sthlm till Aten

Följebilen och den som fixat allt under resan för att göra de så smidigt som möjligt för cyklisterna är:
Anders Forselius Svensk maratonlöpare, långdistanscyklist och frilansjournalist. Sedan 1994 har han rest världen runt för att tävla i de olika grenarna. I oktober 2012 blev han första svensk att springa ett maratonlopp i alla 50 amerikanska stater. Anders är otroligt viktig för Fastest X Europe, då han har enorm erfarenhet som långfärdscyklist. Han är även fotograf och massör, samt kommer att förse dem hemma med uppdateringar från resan.

Följ Viggo Foundation här eller på våra sociala medier:

Instagram
Facebook
Hemsida


Vill ni komma i kontakt med Måns Möller eller någon annan ur Team fastestXEurope hör av er till:
Helene Wigren PR & Beyond 070-7527605 eller helene.wigren@prbeyond.se
20 jun kl: 11:20

Robert Haglund Gör Hårdrock I Jazztappning , Med Världsartister!

ROBERT HAGLUND GÖR HÅRDROCK I JAZZTAPPNING

Melodiska hårdrocksklassiker möter storbandsjazz på Robert Haglunds nya album "I Wanna Be Somebody".

Utöver Roberts säkra sånginsatser och de läckra orkesterarrangemangen rymmer plattan en rad prominenta gästartister från band som Kiss, Whitesnake, Europe och TNT. Även svenska storheter som Svante Thuresson och Jan Johansen lånar sina röster till varsin duett.ROBERT HAGLUND GÖR HÅRDROCK I JAZZTAPPNING

https://www.youtube.com/watch?v=Bjg0SNbPLog&t=1s

Robert Haglund har jobbat professionellt med musik i 20 år. Han började musicera vid 15-16.

- Redan då visste jag att jag ville bli musiker. Men i tonåren handlar det förstås också om rockstjärnemyten.

Robert var dock realist och gick en musikalutbildning. Han blev flitigt anlitad för både krogshower och musikaler.

När han såg the Drifters kom till ett eget, Motown-inspirerat vokalband. Resultatet var The Fantastic Four, som förenar soul med crooner-estetik.

Längs vägen behöll Robert även gamla favoritgrupper som Kiss och Van Halen. Rockband med stark image, bra låtar och sväng.

Snart började tanken om ett drömprojekt ta form. Ett återbesök i den melodiösa hårdrockens värld, men med jazzvinkling.

Kopplingen var inte så långsökt. Van Halen hade swinginslag - bröderna Van Halens pappa var jazzklarinettist.

- Och det var genom David Lee Roth jag upptäckte Sinatra säger Robert, som en gång i tiden intog rollen som Roth i Sikta mot stjärnorna.

Idén om ett album växte fram. Att ha gästartister kändes självklart, men han ville ha materialet ganska klart för att kunna förklara konceptet.

Han presenterade sina idéer för multiinstrumentalisten Erik Mjörnell och de gjorde de flesta arrangemangen tillsammans.

Många låtar testades, men alla hade inte det naturliga sväng som krävdes.

- Arrangemang av den här typen görs inte på en kvart, det måste låta levande och inte kännas krystat eller påtvingat.

När låtlistan var klar kontaktade Robert ett antal musiker. De fick själva välja vad vilka de ville medverka på.

Den förste som nappade var Bruce Kulick, gitarrist i Kiss 1984-1996.

- Han återkom till mig redan dagen efter att jag hade hört av mig till honom. Bruce jobbar bara med så'nt som han verkligen gillar och tyckte det var en cool och välgjord grej.

Att Kulick medverkar på hela tre spår blev ännu en kvalitetsstämpel och hjälpte Robert att nå Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake), som spelar på Kiss-klasikern "Love Gun".

- En annan ödmjuk person med ett stort hjärta. Han ägnar en stor del av sitt liv åt att hjälpa hemlösa hundar.

Med på plattan är också ett par nordiska hjältar.

Gitarristen Kee Marcello från Easy Action och Europe får visa sina jazz- och fusionrötter i "The Price" av Twisted Sister.

- Kee är en supermusiker vars bredd inte alla känner till. Han förädlade verkligen låten. Lyssnar man noga kan man höra att han i andra versen har lagt in citat ur Beatlesklassikern "While My Guitar Gently Weeps"!

Robert är också nöjd med Thin Lizzys "Don't Believe a Word" är en duett med Tony Harnell från TNT.

- Tony älskar Thin Lizzy och har en bluesig ton i sin röst.

De två svenska sångare som medverkar går heller inte av för hackor. Jan Johansen har sina rötter i den melodiösa hårdrocken, medan Svante Thuresson är den ende gästen som faktiskt kommer från jazz- och swingvärlden.

- Svante fyller 80 nästa år men är fortfarande nyfiken! säger Robert.

Legendaren valde själv att få göra "Ain't No Love in the Heart of the City", mest känd med Whitesnake.

Titelspåret "I Wanna Be Somebody" är skrivet av W.A.S.P. Ett annat visuellt, imagemedvetet band som Robert växte upp med.

- Vissa kanske tror att titeln refererar till mig. Men den handlar snarare om folks vilja att bi kändisar till varje pris. Hela samhället genomsyras i högre grad än någonsin en strävan efter att bli en celebritet.

Sammantaget handlar det om tio läckert omarrangerade rockklassiker. Robert är stolt över att detta jätteprojekt äntligen ser dagens ljus.

- När pusslet är utspritt, man har småbarn och allt drar ut på tiden så är det lätt att misströsta. Men liksom min barndoms idoler jag vägrade jag låta andra bestämma hur min framtid ska se ut. Om en dörr stängs brukar en annan öppnas och nu är plattan klar!

Robert hoppas och tror att lyssnare kan få ut något av dessa versioner.

- Många har nog lyssnat sig mätta på en låt som "Enter Sandman" i original, men har här möjlighet att hitta något nya sidor av den och andra låtar på albumet.
20 jun kl: 10:00

Addicted Raket På Svenska Danslistan

Broken Door singeln Addicted klättrar just nu som en raket på svenska danslistan och denna vecka tog Addicted klivet in Topp 20!

Amerikanska PopExpress valde ut Addicted som en av 14 låtar i sitt veckoutskick, vilket resulterat i radioadderingar på TopRadioHits/Cypern, RadioHits/Rhodos, Yle/Finland och rBeats/USA för att nämna några få.

Addicted har listats i flertalet stora spellistor runt om i Europa (Musik för arbetsdagen, Helg!, The New Walz, Aktuellt, New Music Friday (France), Middagsmusik, FilterFresh/Schweitz, TropicalHouse/Digster, Fresh/Digster osv).

I höst väntar en spännande utlandslansering för duon. För att möta det internationella intresset har Broken Door gått in i studion och tagit fram uppdaterade versioner av Addicted. Resultatet blev: en akustisk version, en remix samt en radio edit.

Låtskrivaren Pier Schmid:
Vi bryter ny mark med Addicted och vi är dessutom oerhört spända inför den internationella lanseringen vi har framför oss. Vi har jobbat hårt i studion med framtagandet av nya Addicted versioner så det är såklart fantastiskt att höra att Addicted fått ny luft under vingarna! Det ger energi och är extra inspirerande.

Sångaren Tobias Östlund:
Musik är våran passion och vi kan inte annat än att glädjas över allt kul som händer nu. Vi gör oss redo för en fantastisk sommar med spelningar och inspelningar i studion inför kommande EP´n Colours.

Duon började sin resa 2010 då de släppte platina-hiten Angel, som spelades överallt och följdes upp av ett pärlband med radiohits. Broken Door har även gjort sig kända som en av Sveriges bästa live akter. De har turnerat flitigt och med kommande Ep:n Colours har de tagit fram en live-show som passar alla, med fullt band eller med deras unika akustiska duo-sättning.

Lyssna på Addicted
Radio Edit
Remix
Acoustic


Intervjuer och promos:
Charlie Lindahl på Universal Music Sweden, charlie.lindahl@umusic.com

Management och turnébokning:
Dennis Karlsson på United Stage Artist, dennis@unitedstage.se

Nyheter och pressmeddelanden 19 juni 2017
19 jun kl: 18:00

Team Fastestxeurope Avslutar Sitt Världsrekordförsök Med En Cykeletapp På Ca 530 Km, Med Rasande Skogsbränder Runt Hörnet

Dagens etapp sponsras av ICA supermarket TEG
Etapp 28 och 29 - Cuidad Rodgrigo - Cabo Da Roca, Portugal 530 kilometer

PORTUGISISKA SKOGSBRÄNDER RAKT VÄSTERUT OM MÅNS MÖLLER & CO!

"Vad säger ni gubbar, ska vi köra hela vägen härifrån till Cabo da Roca?" Eftersom inga protester hördes från de övriga lagmedlemmarna så fick Coach Skog bifall för sitt förslag. Det här innebär att Team FastestXEurope tänker avsluta sitt världsrekordprojekt med en cykeletapp på ca 530 km.

För att inte riskera något så har de lagt in längre pauser under etappen. Under första lunchstoppet fick de tillåtelse att ta en siesta på en kinesisk restaurang i västra Spanien tillsammans med sina cyklar.

Mitt i natten hann de även med två timmars vila i en park i den portugisiska staden Penamacor. Efter att ha preparerat sina cyklar för nattkörning så var de därefter tillbaka i sadlarna strax innan tre på natten igen.

I skrivande stund har de ett frukoststopp i Castello Branco där de även diskuterar sina vägval vidare mot Cabo da Roca. De pågår stora skogsbränder åtta mil väster om cykelteamet och de färdas i riktning mot detta område. "Vi fick precis höra talas om skogsbränderna, men vi ska försöka hålka oss söder om detta skogsområde" hälsar en av team-medlemmarna.

Just nu återstår endast 250 km till slutdestinationen vilket innebär att teamet hoppas vara där sent i kväll.

"Vi delade upp de sista 300 km som en Vätternrunda för att göra det mentalt lättare för oss" säger lagets coach Christer Skog. "Pelle Lissollas har fått uppgiften att ropa ut de platser vi passerar här i Portugal fast konverterat till Vätternrundan. Det här innebär att vi snart är framme i Ödeshög". Mot alla odds är alltså Team FastestXEurope snart i Motala!

Teamet beslöt sig för att köra de två sista sträckorna som en lång maratonsträcka, detta innebär alltså att de beräknas gå i MÅL ca 1 dygn innan ursprungligen planerat.

Följ oss här eller på våra sociala medier:

Instagram
Facebook
Hemsida


Vill ni komma i kontakt med gänget för en  intervju hör av er till:
Helene Wigren PR & Beyond 070-7527605 eller helene.wigren@prbeyond.se
19 jun kl: 17:20

Coldplay Släpper Idag "all I Can Think About Is You" Från Kommande Kaleidoscope Ep

Coldplay har idag släppt deras nya låt "All I Can Think About Is You" från deras kommande Kaleidoscope EP. Låten finns nu tillgänglig via alla streamingtjänster och släpps även tillsammans med en fantastiskt animerad lyric video, producerad av I Saw John First.

Bandet har också gått ut med officiell tracklist för Kaleidoscope EP, som släpps den 14 juli: 

1. All I Can Think About Is You

2. Miracles (Someone Special) - Coldplay & Big Sean

3. A L I E N S

4. Something Just Like This (Tokyo Remix) - Coldplay & The Chainsmokers

5. Hypnotised

EPn är producerad av Rik Simpson tillsammans med Daniel Green och Bill Rahko. Den kommer innehålla en helt ny liveversion av Coldplays samarbete med The Chainsmokers på "Something Just Like This" som är inspelad i Tokyo. Låten "Miracles (Someone Special)" är ett samarbete med Detroit rapparen Big Sean och "A L I E N S" är skriven av Brian Eno och co-producerad av honom och Markus Dravs (Arcade Fire, Mumford & Sons, Kings Of Leon).

Kaleidoscope EP finns nu tillgänglig att förbeställa via Coldplay.com. EPn är en syster-release till bandets hyllade A Head Full Of Dreams album som har sålt mer än 5 miljoner kopior runt om i världen sedan releasen i December år 2015.

Brian Eno och Peter Chivers har även skapat en app som tillägg till låten "Hypnotised". Appen tillåter fans att spela med till låten, som släpptes i Februari, på spelningar eller hemma. Appen kan laddas ner här: coldplay.com/apps.

Coldplay kommer spela på Global Citizen Festival i Hamburg den 6 Juli. För fullständig lista över kommande spelningar vänligen klicka här. 

Lyssna på nya "All I Can Think About Is You" nu!
19 jun kl: 17:20

Miriam Bryant Släpper Ep - Bye Bye Blue Ute Nu!

Efter singlarna "Black Car", "Everything", "Rocket" och "Words" samlar nu Miriam Bryant sina senaste singlar på EPn "Bye Bye Blue" som släpps idag. Där hittar vi även de nya låtarna "Sad Songs" och "Teddybear", en live version från Cirkus på "Since You Left" samt en svensk version av "Black Car" - "Svart Bil".

År 2016 dominerade Miriam topplistorna och återfanns på listan över Sveriges mest streamade artister. Hon turnerade Sverige runt, vann Årets Låt för sommarens stora singel "Black Car" på P3 Guld och var nominerad till Bästa Liveakt på samma gala samt till en Grammis.

Den 4 juli ser vi Miriam Bryant framföra "Rocket" i Allsång på Skansen.

Den 2 augusti hör vi Miriam Bryant sommarprata i Sommar i P1.

Lyssna på "Bye Bye Blue" här.

Tracklist för "Bye Bye Blue":
1. Sad Songs
2. Black Car
3. Words
4. Everything
5. Teddybear
6. Rocket
7. Since You Left (Live på Cirkus)
8. Svart Bil

I sommar ser vi Miriam Bryant här:
21/6 Over Oslo, Oslo
30/6 Västerås Cityfestival, Västerås
1/7 Bråvalla Festival, Norrköping
6/7 Peace & Love, Borlänge
7/7 Sensommar, Sundsvall
8/7 Furuviksparken, Gävle
13/7 Stortorget, Falkenberg
14/7 Wisby Strandfestival, Visby
29/7 Qstock Festival, Oulu
19 jun kl: 17:20

Nya Sommarsingeln "anywhere You Go" Med Boris René

Popstjärnan Boris René har lagt karriären som fotbollsproffs åt sidan och är nu tillbaka med nya singeln "Anywhere You Go". En låt som kombinerar element från pop, soul och klubbvärlden. Låten är uppföljare till platinasingeln "Put Your Love On Me" och guldsingeln "Her Kiss".

"Anywhere You Go" är skriven av Boris René, Tobias Lundgren och Tim Larsson. Det är en lekfull låt som handlar om att finnas där och att själv göra uppoffringar för någon, istället för att alltid förlita sig på att andra ska finnas där för dig.

När vi frågar Boris om vad han vill få sagt med den nya singeln så ler han brett och säger
"Make sure to be there for your loved ones".

Boris René hade en otroligt lovande karriär som fotbollsproffs men fick sitt stora genombrott som artist under 2016 och bestämde sig för att sadla om helt, han brann mer för musiken. Tobias Lundgren och Tim Larsson upptäckte det sjungande fotbollsproffset och kort därefter så var Boris med i Melodifestivalen för första gången. Idag lever Boris på musiken och spenderar antingen dagarna i studion eller turnerar landet runt. 


Lyssna på "Anywhere You Go" här.
19 jun kl: 16:30

Bc Unidos Släpper Idag Singeln "bicycle"!

BC är gänget vi aldrig var med i.
BC är jakten på en meningsfull tillvaro.
BC är en äkta konstruerad dröm.

Ett gäng, ett lag, en kedja.

BC är en frihamn.

Musik är i sin bästa form något vi gör tillsammans.
Det är roligare o mer mening i att dricka cocktails tillsammans, därför finns BC Unidos.

Idag den 16 juni släpper BC Unidos singeln "Bicycle". Låten är skriven och producerad av Markus Krunegård, Patrik Bergeroch Shungudzo (född i Zimbabwe, bor nu i LA).

LYSSNA: https:// BCUnidos.lnk.to/Bicycle

BC Unidos är Markus Krunegård och Patrik Bergers musikaliska fristad. BC är ett band, en duo, ett lag där alla är välkomna. BC föddes på Ulvhälls herrgård där de bjöd in vänner och bekanta från hela världen för att skapa musik tillsammans under BCUnidos-familjen.

Andra medlemmar i BC Unidos är Charli XCX, Santigold, Noonie Bao, Amanda Bergman, Nicolai Dunger, US Girls, Ledinskyoch Howlin Pelle (The Hives).

"BC har blivit som en meningsfull musikalisk plats för oss. Vi vill skapa musik med många för att det är bättre och roligare. Och för att internet finns, UNIDOS".

Markus Krunegård är en av Sveriges största indiepop-artister med flertal grammis-nomineringar för ex antal soloalbum. Markus är även med i banden Laakso, Serenades, Hets, Gold Gold etc.

Patrik Berger är producent och låtskrivare som har jobbat med artister som Charli XCX, Lana Del Rey, Ariel Pink, Royal Blood, Robyn och Santigold för att nämna några. Patrik släpper även musik med punkbanden Snuffed By the Yakuza och Bitch Hawk.

http://fb.me/BCunidosMusic
https://www.instagram.com/bc_unidos/
https://twitter.com/BC_Unidos
19 jun kl: 16:30

Calvin Harris Släpper Singeln "feels" Feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean Idag

Happy release day säger vi till Calvin Harris som släpper sin nya singel "Feels" feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean idag. Nu stiger temperaturen inför albumet "FUNK WAV BOUNCES VOL.1" som släpps fredagen den 30 juni.

Totalt medverkar nitton gästartister på Calvin Harris nya album och det är en imponerande uppställning: Frank Ocean, Travis Scott, Kehlani, Future, Pharrell Williams, Katy Perry, Big Sean, John Legend, Khalid, Migos, Schoolboy Q, Ariana Grande, Young Thug, D.R.A.M., Nicki Minaj, Lil Yachty, Jessie Reyez, PARTYNEXTDOOR och Snoop Dogg.

Lyssna på nya singeln "Feels" här: http://smarturl.it/CHFEELSsp


www.calvinharris.co.uk
www.twitter.com/calvinHarris
www.facebook.com/calvinharris
www.instagram.com/calvinharris
19 jun kl: 16:30

Nystart För Panda Da Panda - Nytt Skivbolag Och Ny Singel. "slipa Sanden" Släpps Idag.

Den egensinnige skånske artisten Panda da Panda gjorde sig ett namn med albumet "Flaoua Paoua" 2013 med låtar som "Dansa Bonne Dansa" och "Spegelen". 

Panda da Panda producerar musik, omslag och videos själv och hans liveshower är som en cirkusföreställning där allt kan hända. Nu har Thibo Girardon - som han egentligen heter, slutit avtal med Ystadbaserade Cardiac Records (Frans, Shirin, Badpojken mfl)

Nya singeln "Slipa Sanden" släpps idag och är mycket personlig, hälsar Thibo.
Följ Panda Da Panda här:
FB
Instagram
19 jun kl: 16:30

Namo Släpper Ny Singel - Uppmanar Trump Att Hålla Käften

I slutet av förra året var Lilla Namo aktuell med låten "Förlåt". Idag släpper hon den nya singeln "Håll Käften". Den rappande Namo är en av Sveriges absolut mest medvetna artister som inte låter sin talang och budskap bara stanna på kreddbasis, och med den nya musiken går hon mer och mer över till sången. Så här beskriver hon inspirationen till den nya singeln:
"Håll käften började som en trötthet mot Trump under rapporteringen av Presidentvalet i USA, därav "Håll käften jag har hört det förut" och ett översatt Michelle Obama-citat. Den kan också ganska enkelt appliceras på ett förhållande eller en vänskap, ibland vill man bara säga Håll Käften till nån."
Lilla Namo slog ner som en bomb på den svenska musikscenen 2012. Med sina smarta och normbrytande texter tog hon alla med storm. När dammet lagt sig stod hon där belönad med en P3 Guld-statyett och ett flertal nomineringar till Grammis och P3 Guld. Hon blev dessutom utnämnd som landets bästa textförfattare av Jan Gradvall. Lilla Namo har genom åren hunnit samarbeta med artister såsom Petter, Daniel Adams-Ray, Timbuktu, Marit Bergman och Linnea Henriksson. Efter några intensiva år i rampljuset valde hon att dra sig undan och avslutade sina ingenjörsstudier vid KTH i Stockholm. Vid sidan av musikkarriären jobbar hon idag som stadsplanerare på Tekniska nämnden på Kungsholmen.
Lyssna på "Håll käften" HÄR
19 jun kl: 16:30

Ständig Sommar Med Jakob Karlberg Som Släpper Nya Singeln, "ta Med Dig Solen".

Att "Fan va bra" var sommarens låt 2015 är nog ingen som har glömt. Har man streamat dryga 27 miljoner, då har man gjort avtryck.

Nu är Karlberg tillbaka med nya låten "Ta med dig solen" och vi kan vara trygga med att vi har en säker kandidat till en stor sommarlåt även 2017! 
Så här säger Jakob själv om låten: "Jag har sett fram emot att släppa "Ta med dig solen" sen i februari när vi började jobbade med den. Den handlar om att bli lämnad i ett regnigt Sverige och hoppas på sol och kärlek snart igen"".

Karlberg bördig från Alingsås, är alltså tillbaka och även denna gång med hitsnickeriet i ett stadigt grepp.Gitarren är med, hatten är på plats, möjligen har håret blekts något av solen som följer honom...

Singeln har Jakob skrivit tillsammans med Norlie KKV, Jimmy Jansson och Fredrik Sonefors.

 "Ta med dig solen" släpps idag 16 juni.

Management:
Johan Söderholm
Sqream Management AB
Johan@sqreammanagement.com

Följ Jakob Karlberg här:
FB
Instagram
19 jun kl: 16:30

Lorentz Är Tillbaka Med Albumet "lycka Till" 

En av Sveriges största artister är tillbaka! Lorentz överraskar idag den 16 juni med nya albumet "Lycka till".

LYSSNA: http://Lorentz.lnk.to/LyckaTill

Se trailer till albumet, regisserad av Ty Olson:

Efter hyllade "Kärlekslåtar" som troligtvis var det mest omtalade albumet under 2014, återvänder nu Lorentz med sin uppföljare.

Albumet är skrivet av Lorentz Alexander och producerat av Vittorio "Vito" Grasso, Hampus "Vinter" Bergh och Mats Norman. Övriga gästartister och låtskrivare är Madi Banja, Eric "ceo" Berglund och Iman Conta Hultén.

"Jag slutar aldrig hitta ny inspiration för att göra ny musik. Det som har fått mig att vilja göra den här skivan är att göra en ännu bättre skiva än förra gången. Alla låttexter handlar om saker som har hänt i mitt liv senaste åren, saker som jag känner, tycker om och inte tycker om".

Tracklist:
1. Toxic
2. Schnip schnip
3. Holiday
4. Fiona
5. Formula
6. James Dean
7. Be för mig ft. Madi Banja
8. 120 euro ft. CEO, Madi Banja
9. Demons
10. När allt det här är över
11. I've Got the Spirit But Lose the Feeling
12. Glad för mig
13. Ingen som du

Mer om Lorentz:

Sommaren 2014 släppte Lorentz sitt debutalbum "Kärlekslåtar" som troligtvis var det mest hyllade albumet under 2014. Låtar som "Visa mig vägen", "Allt från mig", "Där dit vinden kommer", "Robyn Fenty" och episka "The.OC.S01E01.DVD-Rip.Xvid" bildade ett soundtrack för sommaren 2014 och har för evigt gjort avtryck i modern svensk musikhistoria.

Albumet sålde guld och fick bl.a. dubbelplatina för låten "Där dit vinden kommer", blev Grammisnominerad i hela fem kategorier och vann årets hiphop/soul, två P3 Guld-nomineringar, nominerad till Musikförläggarnas pris i kategorin Årets textförfattare samt en utsåld turné. 

https://www.facebook.com/itslorentz/
https://www.instagram.com/itslorentz/
19 jun kl: 15:20

Veckans Konserter På Grönan V. 25-26

Konsertvecka 25 innehåller tre stora akter som alla uppträder för första gången på Gröna Lund. Ikväll spelar First Aid Kit på Stora Scen, på tisdag är det dags för Rob Zombie och veckan avslutas av SUM 41. Vecka 26 inleds på hårdast möjliga sätt, då Slayer ställer sig på Stora Scen på måndagen och Sator på Lilla Scen på tisdagen. Avslutningsvis blir det ett kärt återseende, då Elton John efter 46 års frånvaro återigen kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen den 2 juli.


First Aid Kit uppträder måndagen den 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Rob Zombie uppträder tisdagen den 20 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
SUM 41 uppträder onsdagen den 21 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Slayer uppträder måndagen den 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Sator uppträder tisdagen den 27 juni kl. 20.00 på Lilla Scen.
Elton John uppträder söndagen den 2 juli kl. 20.00 på Stora Scen.

För mer information eller ackreditering,kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
KONSERTSOMMAREN 2017
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 250 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop eller på plats i våra kassor. Följande konserter återstår på Gröna Lund:

First Aid Kit - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Rob Zombie - 20 juni kl. 20.00 på Stora Scen
SUM 41 - 21 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Slayer - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Sator - 27 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Elton John - 2 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Peg Parnevik - 3 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
De Vet Du - 4 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Maxida Märak - 10 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Merit Hemmingson - 11 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Fröken Elvis - 17 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Hanna Järver - 18 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Entombed A.D. - 24 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Brad Paisley - 25 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Alice Cooper - 27 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Megadeth - 30 juli kl. 20.00 på Stora Scen
No Fun At All - 31 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Jennie Abrahamson - 1 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Kyle Gass Band - 7 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Biffy Clyro - 8 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Bad Religion - 10 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Markoolio - 11 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
De Lyckliga Kompisarna - 14 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
British Lion featuring Steve Harris - 15 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Korn - 17 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Rival Sons - 18 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Patti Smith & her band - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Sophie Zelmani - 22 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Little Jinder - 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
5 Seconds of Summer - 24 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Magnus Uggla - 25 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Ane Brun - 31 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Movits! - 1 september kl. 20.00 på Stora Scen
D-A-D - 7 september kl. 20.00 på Stora Scen
The Hives - 8 september kl. 20.00 på Stora Scen
Rebecca & Fiona - 14 september kl. 20.00 på Stora Scen
Hoffmaestro - 15 september kl. 20.00 på Stora Scen
Linnea Henriksson - 21 september kl. 20.00 på Stora Scen
Weeping Willows - 22 september kl. 20.00 på Stora Scen
Linda Pira - 28 september kl. 20.00 på Stora Scen
Ghost - 29 september kl. 20.00 på Stora Scen

Nyheter och pressmeddelanden 15 juni 2017
15 jun kl: 14:50

Elias Släpper Debutalbum Och Spelar På Dramatens Stora Scen

Dramaten& fortsätter att bjuda in aktuella artister till att skapa unika scenframträdanden på nationalscenen. Under våren har bland andra First Aid Kit, Säkert! och Nina Persson tillsammans med Martin Hederos gjort kritikerrosade framträdanden. Den 7 november, knappt tre veckor efter att debutskivan släpps, står stjärnskottet Elias på Stora scenen. Biljetterna och ett nytt smakprov från skivan - låten Hope - släpps i morgon, fredag den 16 juni.

Elias första scenframträdande skedde på festivalen Way Out West 2015, något han följde upp med en utsåld och hyllad konsert på Södra Teatern i Stockholm. Spotify valde Elias till en av deras Spotlight-artister för 2016. På Grammisgalan 2016 framförde Elias låten Revolution samt blev nominerad till "Årets nykomling". Revolution hördes i trailern för den amerikanska filmen Birth of A Nation och blev grundbulten till Cullbergbalettens uppsättning Protagonist, koreograferad av Jefta van Dinther med urpremiär 2016.

Under våren släppte Elias singeln Thinking Of You, den första från debutalbumet som släpps i sin helhet den 20 oktober via Warner Music. Den 16 juni släpps låten Hope som är ytterligare ett smakprov från kommande album. 

- Jag tror jag behövde en liten tröstvisa så då kom den här, Hope. Som en avspegling av allt som sker runt om och i en, förklarar Elias.

Lyssna på Elias på Spotify här
15 jun kl: 12:20

Mikael Wiehe Släpper Ny Singel Och Åker På Sommarturné

Mikael Wiehe är aktuell med sommarturné och nya singeln "Släpp in mej" som har release imorgon fredag 16/6.

Ännu en gång har Mikael Wiehe lyckats skriva en sång som träffar rakt in i samtiden. En sång som sätter fingret på en av tidens viktiga frågor och pekar på allas vårt ansvar och möjlighet till handling. En sång där han både bejakar sina musikaliska rötter och med hjälp av ett urval av Sveriges bästa musiker tar sitt musikaliska uttryck ett steg vidare.

Mikael Wiehe har skrivit en uppmuntrande, ljus sång i en svart, deprimerande värld.

Mikael Wiehe har skrivit en fjäderlätt melodi i en blytung tid.

Mikael Wiehe har skrivit en öppen och generös text i ett snålt och tillslutet Europa.

Mikael Wiehe har skrivit en sång där han i text och musik uttrycker sin oändliga tro på människans mod, styrka och okuvlighet, sitt hopp om en vackrare värld och kärlekens gränslöshet. Med hjälp av John Dahlbäck har han på singelns B-sida också lyckats spränga sina egna musikaliska gränser.

Det nya albumet kommer till hösten.

Turnédatum i sommar:

1/7 Strömsholm, Jazzens Museum
2/7 Stord, Sjöhuset (NO)
3/7 Orust, Slussens Pensionat
4/7 Orust, Slussens Pensionat
6/7 Egersund, Visefestival (NO)
7/7 Nynäshamnsläge, Krapperups musikhall
18/7 Tvååker, Strömma Farmlodge
2/8 Göteborg, Liseberg Taubescenen
5/8 Åminne, Folkets Park
12/8 Kalmar, Stadsfest
19/8 Gävle, Gävle Teater/Balkongfestivalen
26/8 Karlskoga, Nya Kupolen
1/9 Sarpsborg, Sarpsborgsfestivalen (NO)
3/9 Oslo, Tveten gård (NO)
Kontaktpersoner:
Anders Larsson, Turnéproducent
+46 (0)70-440 41 13 larsson@unitedstage.se

Liza Berthelsen, Presskontakt, Border Music
+46 (0)70-224 40 63 liza@border.se
15 jun kl: 10:20

Nordbygg 2018 - En Perfekt Plats För Lansering

Fidelix och IMI Hydronic Engineering planerar lansering av nya produkter och tjänster.
- Nordbygg är ett av få tillfällen då branschen verkligen samlas. Därför är det en perfekt plats för vår lansering, säger Tomas Frändén, vd Fidelix.

Finska Fidelix har sedan starten haft fokus på användarvänlig fastighetsautomation. Nu tar företaget ett steg mot energioptimering med ett helt nytt erbjudande.

Datamodellen EcoSmart ska installeras i pilotprojekt under 2017. Lansering i större skala sker under Nordbygg 2018. Företaget vänder sig till konsulter, entreprenörer och fastighetsägare främst inom kommersiella fastigheter och de finns på Nordbygg.
- Nordbygg är ett av få tillfällen då branschen verkligen samlas. Därför är det en perfekt plats för lanseringen av EcoSmart, säger Tomas.

Testar nya grepp
IMI Hydronic Energineering testade ett nytt grepp på Nordbygg 2016. Man valde att fokusera innehåll och aktiviteter i montern på helt nya produkter. Intresset blev mycket stort, målen överträffades med råge och succén var ett faktum.

- Det är alltid viktigt och givande att finnas på plats. Nordbygg är det största branschforumet i Norden och därmed väldigt angeläget för oss, säger Henrik Siverbrant, försäljningschef på IMI Hydronic Engineering

- Våra tekniska lösningar ligger i framkant när det gäller teknik för energibesparande åtgärder inom vvs och system för värme och kyla. Det händer massor i företaget och vi kommer att ha fler spännande nyheter till Nordbygg 2018, lovar Henrik Siverbrant.

För mer information besök www.nordbygg.se eller kontakta:
Peter Söderberg, projektchef, peter.soderberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 93
15 jun kl: 09:10

Björn Skifs I Exklusiv 100 Miljoners Klubb

Megahiten "Hooked on a Feeling" med Björn Skifs & Blåblus (som i utlandet kallade sig Blue Swede) är nu en av bara en handfull klassiker ur Warners stora katalog som har streamats över 100 miljoner gånger på Spotify. Totalt handlar det om fyra låtar som är inspelade innan 1980. De övriga är "Hotel California" (The Eagles), "Stairway to Heaven" (Led Zeppelin) och "Go Your Own Way" (Fleetwood Mac).

"Hooked on A Feeling" har sedan den släpptes 1973 varit med om en omtumlande resa. I april 1974 nådde den Billboardlistans förstaplats och 40 år senare var den åter på första plats, som inledningsspår på Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1. Den sistnämnda blev omedelbart etta på Billboards soundtracklista när den släpptes 2014 och har i skrivande stund tillbringat 149 veckor på listan och ligger fortfarande fyra.

Skifs version av "Hooked on a Feeling" har använts i ett otal TV-serier och filmer, däribland Quentin Tarantinos genombrottsfilm "Reservoir Dogs" ("De hänsynslösa") och har blivit en låt som det ofta refereras till inom populärkultur.

- Att Skifs ingår i samma gäng som Led Zeppelin, The Eagles och Fleetwood Mac känns - milt uttryckt - svindlande, kommentarer Bengt Palmers, som producerade Skifs version av låten.

- Att bli nämnd i samma andetag som de artisterna hade jag aldrig kunnat drömma om, än mindre att tillhöra samma klubb, säger en förbluffad men stolt Björn Skifs. Ett förnämare sällskap har jag nog aldrig befunnit mig i.

"Hooked on a Feeling" är skriven av Mark James, som även ligger bakom Elvis-klassiker som "Suspicious Minds" och "Always on my Mind" och spelades ursprungligen in av B.J. Thomas.
15 jun kl: 07:10

Gröna Lund Lanserar Ny Cocktailbar Med Stockholms Bästa Utsikt

Gröna Lund lanserar Terrassen - en exklusiv cocktailbar för besökare som vill njuta av goda drinkar och mellanrätter framtagna av prisbelönte kocken Jonas Dahlbom. Beläget på baksidan av Lustiga Huset erbjuder Terrassen en fantastisk utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen för de som vill åt den perfekta smakupplevelsen.

Gröna Lund är idag lika synonymt med konserter, restauranger och barer som med attraktioner. Nu kompletteras klassiska tillhåll som Biergarten och Kryddhyllan med ytterligare ett tillskott. Med lanseringen av Terrassen, belägen på baksidan av Lustiga Huset, kan Gröna Lund nu erbjuda en riktigt bra cocktailbar med bästa möjliga utsikt.

Terrassen är resultatet av ett samarbete mellan Gröna Lund och Hendrick's Gin, där Gröna Lunds kulinariske ledare Jonas Dahlbom tagit fram en meny fylld av snacks och mellanrätter som ska passa det breda utbudet av cocktails på Terrassen. Med samarbetet vill Gröna Lund erbjuda ett mer exklusivt utbud för gäster som besöker tivolit i samband med exempelvis konserter eller 5-kampskvällar.

- Gröna Lund har under en längre tid arbetat på att ta fram ett koncept som passar den växande cocktailkulturen och samtidigt kunna erbjuda bra och passande mat. Med lanseringen av Terrassen kan vi nu erbjuda en cocktailbar med ett brett utbud - i ett fantastiskt söderläge, säger Fredrik Fjällström, Food & Beverage Manager på Gröna Lund.

Terrassen har plats för 50 sittande, eller 120 stående mingelgäster, och erbjuder utöver lättare mat ett brett utbud av cocktails, men också öl, vin, champagne samt alkoholfria alternativ. Det kommer att finnas möjlighet att boka Terrassen för privata tillställningar.

Terrassens öppettider är:
Onsdag - fredag kl. 16.00-22.00
Lördag, samt vid konserter på Stora Scen kl. 13.00-22.00Testa själv några av Jonas Dahlboms favoriter där plockmat kombineras med goda gincocktails från Terrassen.
Lättrökt röding med krutong, timjancrème och picklad sallad på fänkål och citrongräs. Dricks ihop med en Skeppsholmen Ice Tea.

Lättrökt röding
100 gram Röding (skinn- och benfri)
1 msk Socker
1 msk Salt

Gör så här:
Blanda socker och salt. Vänd rödingen i blandningen. Lyft upp och låt vila i 1 timme. Lägg rödingen i en form och plasta noga. Stick in en rökpistol genom plasten och fyll formen med rök. Låt stå i 1 timme.

Krutong
1 bit tunt skivat Surdegsbröd
1 msk Smör

Gör så här:
Placera brödet på en plåt och pensla med smält smör. Rosta i ugn på 150 grader tills det är gyllenbrunt och krispigt.

Timjancrème
2 msk Majonnäs
1 msk Crème fraiche
1/2 msk hackad färsk Timjan

Gör så här:
Blanda allt till en crème.

Picklad fänkål/citrongräs
6 msk Vatten
4 msk Socker
2 msk Ättika
1 st tunt hyvlad Fänkål
1 st tunt skuren Citrongräs

Gör så här:
Blanda vatten, ättika och socker. Rör så att sockret smälter. Blanda i fänkål och citrongräs. Låt stå 30 minuter.Skeppsholmen Ice Tea
3 cl Hendrick's Gin
1 cl Italicuslikör
1 cl Pamplemousselikör
1 cl Citrongrässockerlag
2 cl Citronjuice
En skvätt Orange Bitters

Skaka allt med is / dubbelsila
Highballglas med is
En skvätt Soda
Grönt Tea Foam
(20 cl starkt grönt te (4 påsar i 20 cl kokt vatten) 6 cl färsk citronjuice / 6 cl sockerlag / 5 st citrongräs / 10 droppar citron bitters / 1 äggvita. Blanda allt i ett sifon med 2 gaspatronner.)

Garnerning: Te & citronzest


Tamarindglacerad fläsksida med misomajonnäs smaksatt med citrussamt hyvlad beta. Dricks tillsammans med en Hot Blossom.

Tamarindglaserad fläsksida
1 bit Fläsksida som bakats sous vide i 6 timmar på 75 grader och sedan svalnat
2 msk Tamarindpasta
2 msk Sriracha
2 msk sweet Chilisauce
2 msk Palmsocker
2 msk Fisksås

Gör så här:
Skär fläsket i bitar och stek. Koka ihop resten av ingredienserna till en glace. Slå på fläsket.

Misomajonnäs med apelsin och citron
4 msk Majonnäs
1/2 msk Misopasta
Skal från 1/6 Apelsin
Skal från 1/6 Citron

Gör så här:
Blanda allt.

Hyvlad beta
1 tunt hyvlad Rödbeta (lägg i vatten)Hot Blossom
3 cl Hendrick's Gin
1 cl Cointreau
1 cl Sake
2 cl Limejuice
1 cl Chilisockerlag

Skaka allt med is
Coupeglas

Orange Blossom Foam
(20 cl apelsinjuice / 1 äggvita / 8 cl chilisockerlag / 15 droppar orange blossom / 10 droppar apelsin bitters/ 6 cl färsk lime. Blanda i en sifon.)

Garnering: Apelsinzest

Nyheter och pressmeddelanden 14 juni 2017
14 jun kl: 13:30

Lets Spend The Night Together Till Liseberg!

I sommar drar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula ut på en miniturné i fyra svenska städer i det nya festivalkonceptet Let's Spend The Night Together. Nu är det klart att turnéstarten den 7 juli blir på Liseberg.

Turnépremiären som skulle ha varit på Trädgårdsföreningen i Göteborg har nu flyttats till Liseberg. Det innebär slopad åldersgräns (tidigare 13 år) och billigare biljettpris (ordinarie entré till parken - 100 kr för alla från 110 cm, Lisebergskort eller Guldpass - mot tidigare 695 kr).

- Vi är såklart jätteglada över att Liseberg nu står som värd till Let's Spend The Night Together i Göteborg. Det här går precis hand i hand med årets musiksatsning och att få bjuda på ett konsertpaket av den här kalibern till en och samma kväll, händer kanske bara en gång i livet, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Spelschema
18:00 - Hurula
19:15 - Weeping Willows
21:00 - Veronica Maggio

facebook.com/letsspendthenighttogetherfestival
#LSTNT17

Biljettinformation
För mer information besök blixten.se/lstnt eller liseberg.se

För mer information vänligen kontakta
Blixten & Co, Sandra Nordin, sandra@blixten.se
14 jun kl: 13:30

Despacitostjärnan Luis Fonsi Till Ericsson Globe 12 Augusti!

Luis Fonsi har tagit världen med storm via sin megahit "Despacito" - den största spanskspråkiga låten genom tiderna! Justin Bieber-remixen har pushat låten högst upp på topplistorna. Missa inte när hitmakaren intar Globen den 12 augusti! Biljetterna släpps på fredag.

I januari 2017 släpptes "Despacito" av puertoricanen Luis Fonsi och Daddy Yankee. Musikvideon har nästan två miljarder(!) visningar på Youtube och låten blev en succé i de flesta västerländska länder. På bara en vecka blev den global #1 på Spotify, även i Sverige.

I april släppte världsstjärnan Justin Bieber sin remix, som snart nådde förstaplatsen på en av USA:s hetaste topplistor - vilket gav "Gudfadern av Puerto Rico" sin första etta på den amerikanska singellistan. Luis Fonsi står nu bakom den största spanskspråkiga låten genom tiderna.

Just nu är Luis Fonsi ute på en världsturné med "Love+Dance Tour 2017". Den 12 augusti kommer han till Sverige och Ericsson Globe för att göra sin enda konsert i Norden. Så ta chansen att uppleva den populära artisten och låtskrivaren, som har sjungit duett med Christina Aguilera och uppträtt inför både påven och Barack Obama, framföra årets sommarhit 2017!

Facebook facebook.com/luisfonsi
Instagram @luisfonsi
Hemsida luisfonsi.com

Biljettinformation
Biljetterna släpps kl 10:00 den 16 juni via StockholmLive.com tel 0771-31 00 00, Blixten.se/luisfonsi

För mer information
Vänligen kontakta Sandra Nordin, 0706-973959, sandra@blixten.se

Mer om Luis Fonsi
På spanska talas det om "corta vena" - avskuren ådra - vilket refererar till ett utbrott av en ärlig, hjärtslitande känsla från en fantastisk sångare. Spansktalande publik världen över vet redan att när Luis Fonsi sjunger, är det tid för "corta vena". Han har redan byggt upp en stor skara fans över fyra kontinenter tack vara sitt magiska sätt att leva ut en sång.

Den puertoricanska artisten, låtskrivaren och musikproducenten har redan vid 39 års ålder toppat både försäljningslistor och topplistor så som Bilboard's Top Latin, Latin Pop och Hearseekers albumlistor.

Redan som barn visade Fonsi tecken på att musiken skulle komma att styra hans liv. Han imiterade stjärnorna från den populära gruppen Menudo samt gick med i San Juans barnkör. Under gymnasiet gick han med i pojkgruppen Big Guys, där en av medlemmarna, Joey Fatone, senare gick med i succén NSYNC.

Tack vare att musiken var en så stor del av hans liv, blev Fonsi belönad med ett stipendium för musikstudier på Florida State University, vilket öppnade upp för en framtid inom musiken. Han gick även med i universitetskören, med vilken han reste runt och uppträdde både i USA och ända borta i London.

Efter att han tagit sin examen inom sång och musik började Luis Fonsi spela in demos i Miami. Kort därefter blev han erbjuden ett skivkontrakt hos Universal Music Latin.

1998 spelade Fonsi in sitt debutalbum,"Comenzaré". Skivan blev en hit direkt. Den nådde plats 11 på Billboardlistorna i Latinamerika och Fonsi gjorde succé på marknader som Colombia, Dominikanska Republiken, Salvador, Mexiko och Venezuela.

Fonsi har även spelat in en duett med Christina Aguilera, uppträtt för påve Johannes Paulus II och spelat förband under Britney Spears "Dream Within a Dream"-turné i USA och Mexiko.

Denna rutinerade artist har vunnit ett flertal latinamerikanska Grammys för sitt sätt att komponera - både egen musik och låtar han har hjälp andra artister med. Den 11 december 2009 uppträdde han på Nobels fredspriskonsert, för att hedra pristagaren och dåvarande presidenten Barack Obama.

2011 utnämndes Luis Fonsi, av Billboard, till ledaren för den nya generationens latinamerikanska musik. Han blev tilldelad epitetet "Gudfadern av Puerto Rico" under New Yorks puertoricanska dagsparad och utvald att representera den nya generationen av talangfulla artister.

Många av Puerto Ricos välkända ansikten och politiker deltog i firandet, vilket kom att bli den största paraden i Manhattan sedan den startade 1958.

I januari 2017 släpptes "Despacito" med Daddy Yankee, som nått en ännu större publik tack vare popstjärnan Justin Bieber. Under ett framträdande i Puerto Rico uppträdde Justin Bieber med låten och bjöd då upp låtens upphovsperson på scenen för en duett.

Den konstanta strävan efter ett innovativt uttryck, i kombination med genuin romantisk pop, är Fonsis kännetecken. Mer aktuell än någonsin, med hiten "Despacito" i ryggen, fortsätter han att sprida sin musik över hela världen.
14 jun kl: 11:40

Vrålåk På 40 Ton Till Ledande Boendemässa

I höst intar ett 40 ton tungt showroom på hjul mässan Hem, villa & bostadsrätt. Det är GROHE, Europas största leverantör av sanitetsprodukter, som kör in sin 17 meter långa trailer i mässhallen där Nordens största mötesplats för bostadsrätts- och villaägare arrangeras.

GROHE är Europas största och världens ledande envarumärkestillverkare och leverantör av sanitetsprodukter. Deras trailer som är 17 meter lång, tre meter hög och 40 ton tung innehåller ett showroom på hjul som erbjuder inspiration, kunskap och rådgivning inom kök och badrum med ett heltäckande sortiment av blandare.

- Vi vill dela med oss av våra innovativa och designade köks- och badrumslösningar och ge besökarna en unik vattenupplevelse. Hem, villa & bostadsrätt är den självklara mötesplatsen för oss att visa upp våra produkter för den som vill ha något alldeles extra och kvalitetssäkert till sitt hem, berättar Caroline Holmgren, Marketing Manager på GROHE Sverige.

Hem, villa & bostadsrätt utökar sitt område inom kök och badrum i Stockholm och Göteborg, och erbjuder tillsammans med GROHE en unik badrums- och köksupplevelse. I trailern kan man testa de senaste innovationerna som kolsyrekranen GROHE Blue Home, som ger kolsyrat vatten direkt ur kranen, samt vattensäkerhetssystemet SENSE som varnar för vattenläckor i hemmet. GROHE produkter genomsyras av exklusiv design och passar perfekt till den designintresserade eller den som vill ha något unikt för att lyfta sitt badrum eller kök.

För mer information kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Hem, villa & bostadsrätt
goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06

Caroline Holmgren, Marketing Manager GROHE Sverige
caroline.holmgren@grohe.com, +46 (0)70-266 26 14

Hem, villa & bostadsrätt är Nordens största boendemässa med produkter för hela hemmet. En komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller vill ha ny inspiration.

GROHE AG är Europas största och världens ledande envarumärkestillverkare och leverantör av sanitetsprodukter.
14 jun kl: 08:00

Nu Har Vi Väl Trevligt? En Föreställning Om Lycka Med Anders Och Måns

Man vänjer sig snabbt. När man har fått den pryl man längtade efter funderar man på var man ska ställa den och har redan riktat blicken mot nya drömmar. Livet blir aldrig klart och man blir aldrig riktigt så glad man tycker sig förtjäna. Hur gör alla andra som verkar lyckas så bra? Gör dom verkligen det eller skryter de bara? Kanske är det så man gör - ljuger? Strandsemester, regelbunden sex eller är det kanske någon slags gud som är vägen till den sanna glädjen. Ska man lägga energin på sin fru eller på sig själv? Ska man kanske bara köpa en lite plattare dator. Köpa stuga? Äta chips?

Det är helt enkelt svårt att bli riktigt lycklig. Nu ska vi göra vårt yttersta för att förstå hur man gör, vad man inte bör göra och kanske framförallt vad andra gör.
Inga konkreta råd, massvis tvivelaktiga tips och gissningar som visar den raka breda vägen mot verklig lycka. Pengar, sex och höns.
Ett lyckopaket innehållande dans, sång och en stor portion trams. Eller som vi kallar det
- En självhjälpsshow i två akter.


Välkommen
Anders och Måns
Komikerduon Anders och Måns har arbetat tillsammans i snart 20 år.
Tillsammans ligger de bakom radioprogram som Wallraff, Så funkar det och morgonpasset. Vi har sett dem i tv med program som Fråga Anders och Måns och Succéduon mm.

Anders Johansson är programledare, komiker och lite undernärd. Förutom att resa runt som stå-upp komiker kan man ha sett honom i Parlamentet, i Djursjukhuset eller som Stig-Helmer Olsson i musikalen Sällskapsresan. Måns Nilsson är komiker, regissör och antikhandlare. Måns fyller sina dagar med jobb för att slippa känna efter. Senaste året har man kunnat höra honom i Kvällspasset i P4 och kanske sett honom på Hemköp Triangeln.

Hösten 2017 följer de upp 2014 års hyllade turné Primater med Topplån med föreställningen Nu har vi väl trevligt? Föreställningen har premiär på Lunds Stadsteater den 19 oktober och turnerar sedan under hösten i hela landet. Biljetter släpps idag.

Turnéplan hösten 2017

19-okt Lund, Stadsteatern
20-okt Lund, Stadsteatern
21-okt Lund, Stadsteatern
25-okt Kristianstad, Kulturkvarteret
26-okt Halmstad, Halmstad teater
27-okt Jönköping, Jönköpings teater
28-okt Linköping, Konsert & kongress
02-nov Växjö, Växjö konserthus
03-nov Norrköping, Flygeln
04-nov Askersund, Sjöängen
05-nov Västerås, Västerås Konserthus
08-nov Karlskrona, Konserthusteatern
09-nov Kalmar, Kalmar teater
10-nov Kungsbacka, Kungsbacka teater
11-nov Vara, Vara konserthus
16-nov Stockholm, Södra teatern
17-nov Stockholm, Södra teatern
18-nov Stockholm, Södra teatern
24-nov Göteborg, Stora teatern
25-nov Göteborg, Stora teatern
28-nov Malmö, Malmö Live
29-nov Malmö, Malmö Live
30-nov Malmö, Malmö Live
01-dec Uppsala, Konsert & kongress
02-dec Örebro, Hjalmar Brantingteatern
06-dec Luleå, Kulturens hus
07-dec Skellefteå, Nordanåteatern
08-dec Umeå, Väven

Längd: ca 120 minuter inklusive paus
Regi: Stefan Wiik
Musik & ljud: Julia Öjbrandt
Producenter: Pange Öberg och Anna Modéer Wiking


Presskontakt: Iles PR, Ellinor Wannmyr 073 908 12 83, ellinor@iles.se
Övriga frågor: United Stage Artist, Pange Öberg 070 846 46 33, pange@unitedstage.se


Pressröster om Anders & Måns förra show Primater med topplån;

"Snudd på genialt…" -Expressen

"Det roligaste jag sett i år" -Aftonbladet

"Anders och Måns i toppform" -Gefle Dagblad

"Storslagen humor" -Kristianstadsbladet
Nästa sida
Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter