Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 13 december 2019
13 dec kl: 19:40

Region Stockholms Kulturnämnd Har Beslutat Om Ökade Anslag Till Kulturaktörer I Stockholmsregionen Med Sammanlagt 4,6 Miljoner Kronor.

Region Stockholms kulturnämnd beslutade under onsdagens möte, 11 december 2019, om ökade anslag till länets kulturaktörer. Verksamhetsstöd beviljades till 99 aktörer med 65 miljoner kronor, en ökning på cirka en miljon kronor.

Även Stockholms Konserthusstiftelse med Kungliga filharmoniska orkestern får en ökning motsvarande 3 miljoner kronor.

Kulturnämnden ökade även anslaget till Projektstödet. Den totala ökningen av stöd till regional kulturverksamhet uppgår till 4,6 miljoner kronor.

Även anslaget till folkbildning förstärktes med ca 700 tusen kronor. För att synliggöra och stärka folkbildningens roll i det regionala utvecklingsarbetet, och lyfta fram hur folkbildningen kan bidra till en god livsmiljö för regionens invånare, ska kulturförvaltningen i dialog med folkbildningens aktörer ta fram en folkbildningsstrategi för Stockholmsregionen.

Under kommande verksamhetsår ska kulturförvaltningen ta fram en ny strategi för idrotten och friluftslivet, i dialog med berörda aktörer. Syftet är att främja samarbeten och skapa en bred samsyn och en gemensam målbild i regionen som kan skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt idrotts- och friluftsliv för regionens invånare, inte minst för barn och unga.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa ska fortsätta och utveckla sitt arbete med att samla, sprida och främja forskning och bidra till metod- och kompetensutveckling riktat mot vården och kulturlivet.

Nämndens övriga beslut och verksamhetsplan för 2020 finns tillgängliga på Region Stockholms webbsida, se resurslänk.
13 dec kl: 17:40

Ny Rapport Om Sjukhusbibliotek

Vården blir säkrare av att vetenskaplig information finns tillgänglig. I det arbetet har sjukhusbiblioteken en viktig roll. Kungliga biblioteket (KB) har tagit fram rapporten Sjukhusbibliotek 2019 - för säkrare vård, som undersöker verksamheten vid dessa bibliotek.

KB gör fortlöpande sammanställningar och kartläggningar för att ha en överblick av olika delar av biblioteksområdet. Rapporten om sjukhusbibliotek är inte heltäckande i alla de aktiviteter som utförs vid den här typen av bibliotek. Däremot ger den en ögonblicksbild av verksamheten.

Tillgången skiljer sig åt

Rapporten visar att tillgången till sjukhusbibliotek ser olika ut i de olika regionerna. Vissa regioner har inga bibliotek på sjukhus. Sjukhusbiblioteken tillhör det allmänna biblioteksväsendet eftersom de är offentligt finansierade. De regleras av bibliotekslagen - däremot reglerar inte bibliotekslagen att det ska finnas sjukhusbibliotek.

E-resurser med forskningsinformation

Ny forskningsinformation publiceras vanligen som e-resurser. Dessa är endast tillgängliga för vårdanställda inom regionen, inte kommunerna. Övriga målgrupper kan bara få tillgång till medicinsk vetenskaplig information om de personligen besöker ett sjukhus- eller universitetsbibliotek och använder deras datorer.

I och med att det blir glesare mellan sjukhusbiblioteken blir medicinska forskningsrön svårare att komma åt. Avståndet ökar för såväl patienter och deras närstående som för anställda på myndigheter och i kommuner, beslutsfattare och allmänheten.

Olika organisation

Sjukhusbiblioteken styrs organisatoriskt på olika sätt runt om i Sverige. Det kan till exempel vara en enskild sjukhusdirektör som sätter upp verksamhetsmålen eller den regionala biblioteksverksamheten. Det leder till att de olika verksamheterna har olika uppdrag, vilket försvårar samverkan och likvärdighet.

Mer om kartläggningen

Kriteriet för vad som är ett sjukhusbibliotek har varit att det är bibliotek som finns på sjukhus. De medicinska bibliotek som finns på universitet och högskolor ingår inte i den här kartläggningen.

Underlagen om biblioteken är inhämtade på flera olika sätt: via webb, e-post, telefon, videomöte samt personliga besök på några av landets sjukhusbibliotek. Dessutom ingår uppgifter från Sveriges officiella biblioteksstatistik och personalstatistik från Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Uppgifter om sjukhusbibliotekens e-resursanvändning har också erhållits av Eira, en tjänst som drivs och förvaltas av Inera, som i sin tur ägs av SKR Företag, regionerna och de flesta kommuner.

Läs hela rapporten
Ladda ner Sjukhusbibliotek 2019 - för säkrare vård (pdf).
13 dec kl: 16:50

Harry Styles Nya Album "fine Line" Är Här

Harry Styles nya album "Fine Line" är här.
Lyssna: hstyles.lnk.to/FineLinehs

Albumet är Styles andra soloalbum i ordningen och det släpps via Columbia/Erskine Records. Albumet innehåller 12 låtar och aktuell singel är "Adore You".

Fina recensioner rullar in från världens alla hörn:"the album is a confident and refreshing late arrival in a mostly forgettable year for pop music, reconfirming Styles' status as a bona fide rock star." - USA TODAY

"Harry Styles Is a Rock God and a Gentleman on 'Fine Line' The English pop star makes retro-rock with a sensitive touch on his excellent second album" - ROLLING STONE"Confident and vulnerable, Fine Line, redefines manhood for the 2020's"- ESQUIRE

Ikväll firar Harry Styles sitt nya album tillsammans med sina fans på The Forum i Los Angeles där han har en stor liveshow: Harry Styles - Fine Line at the Forum - One Night Only. För oss kvar i ett decembermörkt Sverige finns möjligheterna att följa kvällen via @HSHQ Instagram Story från 02:30 svensk tid i natt. Det utlovas exklusivt bakom kulisserna-material och kul överraskningar från scenen.

2 maj gästar Harry Styles Sverige, Stockholm och Ericsson Globe med sin Love On Tour 2020 där han har med sig hyllade King Princess som supportakt. Biljetter köper du här.

Treat people with kindness.

Grattis på releasedagen, Harry!

www.hstyles.co.uk
13 dec kl: 16:50

Kaytranada Är Tillbaka Med Nya Albumet Bubba

Idag släpper KAYTRANADA det otroligt efterlängtade albumet BUBBA.

Född i Haiti, uppväxt i Kanada, med magiska krafter som gör att alla börjar dansa. Redan som tonåring visste KAYTRANADA att han skulle bli musikproducent. Innan han slog igenom ordentligt hade han byggt upp ett namn i underground-kretsar genom sina remixer på bland annat Missy Elliot, Janet Jackson och Teedra Moses hits. 2016 släppte han det kritikerrosade debutalbumet 99.9% som vissa beskriver som RnB, och andra som House eller Funk. 

Nu fyra år senare släpper han sitt andra album BUBBA, tillsammans med en rad stora namn som gäster: Pharrell Williams, Tinashe, GoldLink, Estelle, Charlotte Day Wilson, Kali Uchis mfl. Förbered dig för en dansant vinter!

Följ @kaytranada
13 dec kl: 13:00

Grammisnominerade Arvingarna På Sverigeturné Med "arvingarna 30 År - I Takt Med Tiden"

Arvingarna firar 30 år som band och ger sig ut på Sverigeturné med showen "Arvingarna 30 år - I takt med tiden". Showen som under hösten har spelats för fulla hus på Kajskjul i Göteborg är ett generöst tack till bandets fans. En storslagen och välregisserad kväll som sammanfattar de trettio första åren med en skön blandning av dans, pop, schlager och rock. Hits som "Eloise", "Det svär jag på" och "Bo Diddley" varvas med enstaka covers och nya låtar.

Med anledning av att Arvingarna firar 30 år har bandet tagit in förstärkning på scen, med blås och trummor/percussion. Turnén besöker 20 konserthus och arenor runt om i landet och har premiär på De Geerhallen i Norrköping den 7 februari 2020. Innan våren tar vid står en välbehövlig julvila på schemat för bandet - men först avslutar de med stor final på ett utsålt Kajskjul 8 ikväll fredag och imorgon lördag.

Igår blev det också officiellt att Arvingarna är nominerade till en Grammis i kategorin "Årets dansband" för albumet "I do". Under gårdagen var bandet även i Stockholm för att gästa Tv4 Nyhetsmorgon, där de framförde sin nya jullåt "Låt oss skänka hopp". Missa inte det klippet nedan!

Turnéplan våren
07 feb - Norrköping, De Geerhallen 19:30 - PREMIÄR!
08 feb - Uppsala, Konsert & Kongress 19:30
09 feb - Linköping, Konsert & Kongress 17:00
15 feb - Helsingborg, Helsingborgs Konserthus 19:30
21 feb - Sundsvall, Tonhallen 19:30
22 feb - Härnösand, Stadsteatern 19:30
23 feb - Gävle, Gävle Konserthus 17:00
29 feb - Karlstad, CCC - 19:30
06 mars - Karlskrona, Konserthusteatern 19:30
07 mars - Växjö, Växjö Konserthus 19:30
08 mars - Kalmar, KalmarSalen 17:00
13 mars - Stockholm, Lilla Cirkus 20:00
14 mars - Stockholm, Lilla Cirkus 15:30 & 20:00
20 mars - Stockholm, Lilla Cirkus 20:00
21 mars - Stockholm, Lilla Cirkus 15:30 & 20:00
27 mars - Skövde, Skövde Arena 19:30
28 mars - Halmstad, Halmstad Teater 19:30
29 mars - Västerås, Västerås Konserthus 17:00
03 april - Örebro, Conventum Kongress 19:30
04 april - Visby, Wisby Strand 19:30
05 april - Eskilstuna, Lokomotivet 17:00
17 april - Malmö, Slagthuset MMX 19:30
18 april - Jönköping, Jönköpings Konserthus 19:30

Biljetter:
Biljetter till "Arvingarna 30 år - I takt med tiden" via lifeline.se samt lokala biljettombud.

Recensioner:
"I do lyfter taket, allsång och händerna i luften", GP

"När Arvingarna låter sångrösterna tala, är de snudd på oslagbara", Aftonbladet

"Hatten av för en helgjuten snygg show med glimten i ögat", Betyg: 5/5, Påscen

På scen:
Casper Janebrink - bas och sång
Kim Carlsson - gitarr och sång
Lars "Lasseman" Larsson - keyboard, gitarr och sång
Tommy Carlsson - trummor och sång

Turnéproducent:
Lifeline i samarbete med Demo Group Gothenburg

Regi:
Hans Marklund

Föreställningslängd:
Ca 2 timmar plus paus

Producent

Michael Henriksson, Lifeline
michael.henriksson@lifeline.se

Lasse Karlsson, Lifeline
lasse.karlsson@lifeline.se

Marknad:
Cherie Karlsson Glover
cherie.k.glover@lifeline.se

Bif nedan högupplösta bilder för nedladdning. För recensionsbiljetter, mer information och kontakt med Arvingarna hör av er till: 

PR & Beyond
Helene Wigren
helene.wigren@prbeyond.se
13 dec kl: 10:10

Ebbot Lundberg Gör Kosmiska Konserter Med Storband I Stockholm Och Göteborg

Ebbot Lundberg följer upp sin uppmärksammade medverkan i "Så mycket bättre" med exklusiva spelningar i Stockholm och Göteborg i vår. Med sig har han det 20 man starka storbandet New Places Orchestra.

Under hösten har Ebbot Lundberg synts i jubileumsupplagan av TV4s "Så Mycket Bättre". Under programmets tre sista avsnitt intog han en central position i sällskapet som bara han kan. När man medverkat i ett så brett och folkligt sammanhang är det självklart att ge sig ut på turné med sina hits. Men Ebbot Lundberg är inte den som alltid gör det självklara direkt.

Istället för att följa mallen och ge sig ut med ett rockband som river av låtarna rakt upp och ner kommer Ebbot att göra fyra exklusiva konserter, två i Stockholm och två i Göteborg, tillsammans med det 20 man starka storbandet The New Places Orchestra. Som ett Ebbots svar på Sun Ras "Arkestra" kommer de tillsammans ta oss med på en kosmisk jazzig resa genom hans karriär.

New Places Orchestra leds av Håkan Broström, flitigt engagerad solist, arrangör och kompositör som tidigare samarbetet med musiker som Esbjörn Svensson, Bobo Stenson, Viktoria Tolstoy och Rigmor Gustafsson.

Ebbot Lundberg behöver knappast någon närmare presentation. Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör han till landets absolut främsta artister. Genom Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives nådde han ut i världen och när han 2013 och 2019 deltog i TV4s "Så mycket bättre" blev han direkt folkkär. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter.

Nu är det alltså dags för Ebbot att tolka sig själv i en helt annan musikleks skrud än vi är vana vid. I hans musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Något som kommer framträda mer än någonsin under kvällarna tillsammans med New Places Orchestra.

Ebbot Lundberg & New Places Orchestra våren 2020:

25 Mars STOCKHOLM, Södra teatern
26 Mars STOCKHOLM, Södra Teatern
27 Mars GÖTEBORG, Stora Teatern
28 Mars GÖTEBORG, Stora Teatern

Biljetter ute idag på unitedstage.se

Kontakt: 

Pontus Sillrén, turnéproducent
pontus@unitedstage.se

+46 70 298 00 62
Ebba Lindqvist, press och intervjuförfrågningar
brev@ebbalindqvist.se

+46 70 480 33 00
13 dec kl: 10:00

Hammerfall Till Göteborg Och Stockholm Den 27 Och 28 Mars För Två Exklusiva Spelningar!

Heavy metal-bandet HammerFall har i över 20 år turnerat världen över och har delat scen tillsammans med ikoner som Iron Maiden, Rammstein och Dio. Med en Europaturné som står för dörren med start i januari och sitt elfte studioalbum "Dominion" i bagaget, står det nu klart att HammerFall avslutar turnén i Sverige med två exklusiva spelningar. Den 27 mars i Partille Arena, Göteborg och den 28 mars i Annexet, Stockholm. Biljetter släpps den 18 december kl. 10.00 via allthingslive.se/hammerfall

-Det har gått 8 år sedan hammaren senast föll över Stockholm och 4 år sedan hockey-borgen i Göteborg intogs. Man kan lugnt säga att vi har haft hemlängtan. Men nu är längtan snart över och vi är så sjukt redo och peppade att få avsluta Europa-turnén på hemmaplan. Med den största scenproduktionen vi någonsin haft kommer vi, tillsammans med våra bröder i DragonForce och systrar i Scarlet, bjuda på en metal-upplevelse ni sent kommer att glömma, hälsar Joacim Cans.

Det svenska hårdrocksbandet grundades i Göteborg 1993 och består idag av medlemmarna Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin. Sedan debutalbumet "Glory to the Brave" som släpptes 1997, har HammerFall släppt hela elva studioalbum och är just nu högaktuella med det senaste albumet "Dominion" som kom ut i augusti och som nyligen blev grammisnominerad för bästa hårdrock/metal.

Förra sommaren gjorde HammerFall ännu ett bejublat framträdande under Sweden Rock Festival och bandet har under åren sålt ut turnéer världen över, erhållit mängder av internationella listettor, grammisnomineringar, och har i dagsläget över 100 miljoner streams på Spotify. Den prisbelönta låten "Hearts on Fire" som släpptes 2002, blev även signaturlåten för det svenska olympiska damcurlingslandslaget 2006 vilket ledde till ett framträdande under öppningsceremonin av de europeiska friidrottsmästerskapen samma år.

I januari inleder HammerFall en omfattande Europaturné och med nytt material i bagaget står det nu klart att hårdrockslegenderna avslutar turnén i Sverige nästa år med två exklusiva spelningar. Den 27 och 28 mars ser vi dem i Göteborg och Stockholm.

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 18 december kl. 10.00 via www.allthingslive.se/hammerfall

Vid frågor

Vänligen kontakta press@blixten.se
Nyheter och pressmeddelanden 11 december 2019
11 dec kl: 09:00

12 Första Artisterna Klara Till Gröna Lund 2020

Grönan Live, Sveriges längsta festival, kan nu avslöja 12 av sina drygt 60 konserter till sommaren 2020. Internationella tungviktare som Bryan Ferry, Disturbed, Ace Frehley och Gavin DeGraw kommer dela Stora Scen med svenska superstjärnor som The Hives och Melissa Horn. Resten av konsertprogrammet kommer att släppas i tre omgångar under våren. Vi kan dock redan nu konstatera att sommaren 2020 ser ut att kunna gå till historien som en av de starkaste någonsin.

Klassisk rock, svensk pop, röjig punk, finstämda singer/ songwriterballader och tung metal - bland dessa 12 akter finns en stor blandning av genrer, med den gemensamma nämnaren att de alla kommer att spela på Gröna Lund sommaren 2020. Vi är stolta över att idag kunna presentera följande artister och band till Stora Scen:

The Hives 8 maj kl. 20:00 på Stora Scen
Dolly Style 17 maj kl. 18:00 på Stora Scen
Bryan Ferry 28 maj kl. 20:00 på Stora Scen
Norlie & KKV 29 maj kl. 20:00 på Stora Scen
Social Distortion 5 juni kl. 20:00 på Stora Scen
Korn 17 juni kl. 20:00 på Stora Scen
Disturbed 24 juni kl. 20:00 på Stora Scen
Ace Frehley 17 juli kl. 20:00 på Stora Scen
Pixies 27 juli kl. 20:00 på Stora Scen
Gavin DeGraw 12 augusti kl. 20:00 på Stora Scen
Clutch 18 augusti kl. 20:00 på Stora Scen
Melissa Horn 27 augusti kl. 20:00 på Stora Scen

Dessa är endast de 12 första av totalt drygt 60 konserter som kommer äga rum på Gröna Lunds Stora och Lilla Scen nästa säsong. Under våren följer ytterligare tre gruppsläpp där resten av årets line-up successivt kommer att tillkännages.

Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré
hela sommarsäsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 310 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop.
För mer information besök gronalund.com eller kontakta kommunikatör Malkolm Banker på telefon 010-708 91 56 eller e-mail malkolm.banker@parksandresorts.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank på bilder.gronalund.com.

THE HIVESSedan starten för över 25 år sedan har dessa svartvita rockhjältar frälst musiksverige - ja, hela musikvärlden - med sin energiska musikstil, absurda humor och sina rentav övermänskliga liveshower. Vi har längtat sedan vi senast dansade till "Hate To Say I Told You So" och "Tick Tick Boom" 2017 då bandet spelade i parken, och nu är det äntligen dags igen. 2020 kommer orkanen som är The Hives att än en gång svepa över Gröna Lund för att lämna utmattade men lyckliga fans i sitt kölvatten.

DOLLY STYLE
Dolly Style har blivit 10-talets mest unika svenska popakt och fansen har skapat en helt egen pastellfärgad subkultur i sociala medier. Dolly Style slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln "Hello Hi" och har sedan dess levererat hits som "Cherry Gum", "Rollercoaster" och "Habibi". Molly, Holly och Polly tänker dollyfiera världen - och Gröna Lund!

BRYAN FERRY
Efter omedelbar succé och hyllning i början av 70-talet med sin grupp Roxy Music har Bryan Ferry etablerat sig som en av popmusikens mest innovativa sångare och textförfattare. Hans musik för tankarna till Frank Sinatra, Serge Gainsbourg och Lou Reed. Nu aktuell med senaste albumet Bitter-Sweet återvänder han till Grönan för en upprepning av 2017 års rosade spelning.

NORLIE & KKV
Sedan debuten 2011 har deras låtar streamats över flera hundratals miljoner gånger, de har utsetts till Årets Nykomling i P3 Guld och stått på några av landets största scener. Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) utgör tillsammans en av Sveriges största och mest spelade akter och är en solklar publikfavorit. Sommaren 2020 är de tillbaka på Grönans Stora Scen.

SOCIAL DISTORTION
Detta band har övervunnit flertalet medlemsbyten, frontmannen Mike Ness beroendeproblematik och undergången av den musikscen som födde dem. Över 40 år sedan starten står de nu på stadiga fötter med välkända låtar som "Story of My Life" och Johnny Cashcovern "Ring of Fire". För första gången sedan starten är det äntligen dags för Gröna Lund att välkomna gudfäderna av punk - Social Distortion.

KORN
KORN var pionjärer inom genren nü metal när deras självbetitlade album utkom 1994 och bandets bestående popularitet pekar på att de startade en kulturell rörelse större än de själva. Sedan starten har de sålt över 40 miljoner album, vunnit två Grammys och turnerat världen över. I sommar är vi stolta över att välkomna dem tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen, aktuella med nya albumet The Nothing.

DISTURBED
Genom att utmana normer, bryta regler och innovera vid varje steg har Disturbed ständigt knuffat fram gränserna för vad rockmusik är. 2015 kom covern "The Sound of Silence" - en megahit som skarpt skiljer sig från Simon & Garfunkels original men som i skrivandets stund har över 350 miljoner spelningar på Spotify. Beviset för att detta inte var en engångsföreteelse är att låten tillhörde 2015 års Immortalized, deras femte album som debuterade på nummer ett på Billboard Top 200.

ACE FREHLEY
Ace Frehley, gitarrist och medgrundare av det klassiska rockbandet KISS, har skapat den mest framgångsrika solokarriären av alla bandets medlemmar, föredetta eller nuvarande. Efter att ha skrivit välkända KISS-låtar som "Cold Gin" och "Shock Me" släppte han 1978 sin första bejublade soloplatta och nu, 9 album senare, kommer han än en gång till Grönan, aktuell med senaste albumet Spaceman.

PIXIES
Pixies - bara namnet får alla inbitna fans av alternativ rock att böja på huvudet av respekt för Black Francis och hans bandmedlemmars bidrag till musiken. 1986 inleddes den resa som skulle komma att definiera den alternativa rocken och hela underground-musikscenen. Nu, 15 år efter upplösningen av bandet men 5 år sedan dess återuppståndelse, har Pixies släppt ännu ett nytt album, fullt av mörk magi och gotiska teman om döden och dess följder. Sommaren 2020 ser vi fram emot att höra Pixies med hela låtskatten och nya albumet Beneath the Eyrie.

GAVIN DEGRAW
Gavin DeGraw anlände till New York på 90-talet och blev efter ett antal bejublade spelningar och en konsertfilm välkänd för hela världen med superhiten "I Don't Want to Be" från albumet Chariot, som nu sålt dubbelplatinum. Efter ett antal väl mottagna album och ännu en hit ("Not Over You" skriven med OneRepublics Ryan Tedder) är DeGraw nu ett hushållsnamn inom poprocken och vi är stolta att presentera honom till Stora Scen sommaren 2020.

CLUTCH
Ända sedan de första gitarrtonerna hördes i Frederick, Maryland 1991 har Clutch varit i branschen för att skapa stenhårda rockklassiker och fjolårets Book of Bad Decisions är inget undantag. Plattan spelades in under tre veckor i Nashville under fyrfaldigt Grammybelönade producenten Vance Powell (Seasick Steve, The White Stripes, Arctic Monkeys). Med frontmannen Niel Fallons djuplodande texter och bandets retroklingande sound är deras konsert på Grönan 2020 en att verkligen se fram emot.

MELISSA HORN
Melissa är en av Sveriges största och mest älskade artister. Debutalbumet Långa nätter (2008) och efterföljande Säg ingenting till mig (2009), Innan jag kände dig (2011), Om du vill vara med mig (2013) och Jag går nu (2015) har alla sålt guld respektive platina. Hennes album har toppat listorna både i Sverige och Norge samt belönats med flertal grammisnomineringar. Nu kommer hon till Grönan med sitt kritikerrosade nya album Konstgjord andning.
KONSERTSOMMAREN 2020
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela sommarsäsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 310 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. För sommaren 2020 är följande konserter hittills bokade:

The Hives 8 maj kl. 20:00 på Stora Scen
Dolly Style 17 maj kl. 18:00 på Stora Scen
Bryan Ferry 28 maj kl. 20:00 på Stora Scen
Norlie & KKV 29 maj kl. 20:00 på Stora Scen
Social Distortion 5 juni kl. 20:00 på Stora Scen
Korn 17 juni kl. 20:00 på Stora Scen
Disturbed 24 juni kl. 20:00 på Stora Scen
Ace Frehley 17 juli kl. 20:00 på Stora Scen
Pixies 27 juli kl. 20:00 på Stora Scen
Gavin DeGraw 12 augusti kl. 20:00 på Stora Scen
Clutch 18 augusti kl. 20:00 på Stora Scen
Melissa Horn 27 augusti kl. 20:00 på Stora Scen
Nyheter och pressmeddelanden 10 december 2019
10 dec kl: 18:10

Swepub - Nya Analystjänster Och Länkade Data

Swepub, som är en nationell databas för forskningspublikationer, har fått en ny plattform. Förutom förbättrad funktionalitet innehåller den en helt ny tjänst för ämnesklassificering. Plattformen bygger även på länkade data, vilket gör informationen begriplig för resten av internet.

Swepub samlar metadata över forskningspublikationer från svenska lärosäten, bland annat i form av vetenskapliga artiklar, böcker och konstnärliga arbeten. Lärosätesbiblioteken förser databasen med kvalitetssäkrade data från sina organisationer. Syftet med den nya plattformen är att ge bättre kvalitetssäkring, högre datakvalitet och enklare bibliometriska analyser*.

Bland de nya funktionerna finns en tjänst för ämnesklassificering som använder kvalificerad dataanalys. En algoritm jämför sammanfattning, titel och nyckelord i en publikation med ämnesklassificeringar i liknande publikationer.

Plattformen bygger på formatet Bibframe 2.0 och öppna länkade data. Förra året gick den nationella bibliotekskatalogen Libris över till samma modell. Det öppnar upp för framtida integrationer av data mellan systemen. Samtidigt blir informationen i Swepub begriplig för resten av internet, vilket kan göra den mer synlig i sökmotorer.

* Bibliometri är matematiska och statistiska metoder som används för analys av publikationer. Läs gärna mer på Wikipedia.

Tre tjänster - varav två är nya

Den nya Swepub-plattformen ersätter tjänsten som tidigare kallades Swepub för analys och bibliometri. I första versionen består den av tre olika tjänster:

1. Bibliometri
Tjänsten erbjuder möjligheten att söka fram och göra datauttag för bibliometriska analyser, statistik, uppföljningar och utvärderingar. I den nya plattformen går det även att avgränsa sökningen till enbart publikationer i Svenskt register över sakkunniggranskade publiceringskanaler ("svenska listan", som skapats av Vetenskapsrådet).

2. Databearbetning
Ny tjänst som visar upp data som behöver förbättras samt data som har ändrats maskinellt av Swepub.

3. Ämnesklassificering
Ny tjänst som hjälper användaren att ämnesklassificera en viss publikation. Tjänsten gör en textanalys av publikationens sammanfattning, titel och nyckelord och föreslår sedan lämpliga klassificeringar.

Fler funktioner tillkommer under 2020. På sikt kommer även Swepubs söktjänst att kopplas mot den nya plattformen.

Fakta: Swepub
Swepub består av två ingångar: I Swepub söktjänst finns till exempel artiklar, konferensbidrag och avhandlingar från svenska lärosäten och myndigheter. Tjänsterna i den nya plattformen (som är en utveckling av den tidigare tjänsten Swepub för analys och bibliometri) används i sin tur för att ladda ner, analysera och förbättra data över forskningspublikationer, samt för ämnesklassificering.

Kungliga biblioteket (KB) utvecklar Swepub i samverkan med lärosätena genom Sveriges Universitets- och Högskoleförbund (SUHF), Universitetskanslersämbetet (UKÄ) och Vetenskapsrådet (VR).

Swepub är ett uppdrag från regeringen. Syftet med databasen är att möjliggöra heltäckande och kvalitetssäkrade dataunderlag för analyser, beslut, granskning, statistik, uppföljning och utvärdering.

Mer information
Utforska de nya analystjänsterna: bibliometri, databearbetning och ämnesklassificering

KB:s informationssidor om Swepub

Vision och strategisk inriktning för Swepub


Kontaktuppgifter
För mer information, kontakta:

Bodil Wennerlund, projektledare
bodil.wennerlund@kb.se
010-709 31 92

Miriam Björkhem, enhetschef för Metadata och Systemstöd
miriam.bjorkhem@kb.se
010-709 36 47
10 dec kl: 10:30

Thomas Stenström Gör Exklusiv Spelning På Cirkus I Stockholm Den 25 April 2020 - Biljetterna Släpps Idag!

Thomas Stenströms 2019 har präglats av flitigt turnerande och en mängd stilsäkra musiksläpp. Uddevallasonen har sedan februari i år - utöver släpp av både en EP och ett album - hunnit med ett idogt turnerande över hela Sverige. På mindre än ett år har Stenström alltså utökat sin repertoar med mängder av sprillans nytt material och återigen erövrat Sveriges livescen - och denna milstolpe firar vi med ett exklusivt gig på Cirkus i Stockholm den 25 april! Biljetterna släpps idag klockan 10:00.

- Milstolpe. Det är vad den här konserten är. Jag mitt band och min publik har gjort flera hundra konserter tillsammans, och Cirkus känns som en avslutning och en nystart på samma gång, hälsar Thomas Stenström.

Efter en kortare tids tystnad var Thomas Stenström tillbaka med besked i februari 2019 - och året skulle knappast lämna mycket övrigt att önska. En fullspäckad release- och turnékalender har under året mynnat ut i EP:n "Uddevalla dreamer, del 1", plattan "Dreamer" och närapå 30 gig runt om i landet.

I februari 2019 var det singeln "Adios Amigo" som utgjorde startskottet för upptakten till det som kom att bli EP:n "Uddevalla dreamer, del 1", och efter en intensiv sommarturné var det med singeln "Nån Annan" som upptakten inför albumsläppet "Dreamer" den 8 november drog igång.

Kort sagt - 2019 har varit Thomas Stenströms år. Mängder av musik har släppts, konsertlokaler har satts i gung och Gröna Lund har fyllts till bredden. Den 6 och 7 december satte Thomas Stenström punkt för vår-, sommar- och höstturnén med 2 gig i hemstaden Uddevalla till ett hejdundrande publiktryck och hyllningar både från press och publik. "Stenström gav Uddevalla bästa kicken i stan", skriver Bohusläningen.

Allt det här firar Thomas Stenström med sitt band på storslagna Cirkus i Stockholm den 25 april 2020. Biljetterna släpps idag klockan 10:00 - säkra din plats innan det är för sent!

- Cirkus kommer bli övermäktigt, det är en sjukt häftig scen att äntligen få chansen att spela på och vi kommer satsa ALLT på att göra det så fett som det bara går, i allt från ljus till ljud, extra allt! KOM! säger Thomas.

THOMAS STENSTRÖM - CIRKUS DREAMER
25 april 2020 - Cirkus, Stockholm

Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/thomas-stenstrom samt respektive arrangör.

OBS! Gå alltid via arrangörens eller artistens kanaler för att undvika oseriösa biljettförsäljare

Lyssna på albumet "Dreamer"
https://thomasstenstrom.lnk.to/Dreamer

Följ Thomas Stenström
Instagram | Facebook | Youtube

För mer information vänligen kontakta
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18
Nyheter och pressmeddelanden 9 december 2019
9 dec kl: 15:30

Ges Tar Sin Krogshow Vidare Till Cirkus I Stockholm Efter Slutsålda Hus I Göteborg

Efter biljettsuccén i Göteborg med utsålda hus långt innan premiär är det nu klart att GES krogshow "Stanna världen en stund" flyttar till Cirkus i Stockholm hösten 2020 med premiär den 24 september.

Det som från början startade som en kul session med herrarna Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt har sedan den första episka singeln "När vi gräver guld i USA" etablerat sig i svenska folksjälen. Det blev två GES-skivor som sålde över en halv miljon exemplar och GES blev ett nytt landmärke för svensk popmusik. Genom åren har det blivit oräkneliga hits som till exempel "Hon har blommor i sitt hår", "Då står pojkarna på rad", "Om", "Hon är min".

2017 fick dom frågan om de kunde tänka sig att göra en show i Borgholm under sommaren, det blev sex utsålda spelningar och de gav mersmak. 2018 gav dom sig ut på stor sommarturné som sågs av över sågs av över 100.000 personer. Nu tar GES nästa steg med den kommande krogshowen "Stanna Världen En stund", som är deras första, enda och sista krogshow.

Showen kommer ta med dig på en intim, men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer. Cirkeln sluts och scenen blir också rund som den en gång också var på anrika Cirkus

Missa inte chansen att se Glenmark, Eriksson och Strömstedt i ett stycke svensk pophistoria, när de efter en slutsåld vår i Göteborg, den 24 september 2020 kliver in på Cirkusscenen i Stockholm.

Hurra - en sån Cirkus!

Man kan ju aldrig ta något för givet men visst har vi haft drömmar om att vår första, enda och sista krogshow också skulle kunna få spelas nån annanstans än i Göteborg.

Men det är så mycket som ska jongleras, bökas, ordnas, sägas och tänkas innan en sån abrovink ska bli verklighet. Men nu är den delen avklarad och vi är verkligen vimmelkantiga av lycka och lust över att kunna berätta att vi kommer att STANNA VÄRLDEN EN STUND på Cirkus i Stockholm under hösten 2020.

Välkomna 

Anders Glenmark
Thomas "Orup" Eriksson 
Niklas Strömstedt 

Krogshowen "Stanna Världen En Stund" spelas på Cirkus i Stockholm följande datum.

Torsdag 24 sept kl.20:00 PREMIÄR !
Fredag 25 sept kl.20.30
Lördag 26 sept kl.20:30
Söndag 27 sept kl.16:00
Fredag 2 okt kl.20:30
Lördag 3 okt kl.15:00
Lördag 3 okt kl.20.30
Söndag 4 okt kl.16.00
Torsdag 8 okt kl.20:00
Fredag 9 okt kl.20:30.
Lördag 10 oktober kl.15:00
Lördag 10 oktober kl.20.30
Torsdag 15 oktober kl.20.00
Fredag 16 oktober kl.20.30
Lördag 17 oktober kl.15.00
Lördag 17 oktober kl.20:30
Söndag 18 oktober kl.16.00
Torsdag 22 oktober kl.20:00
Fredag 23 oktober kl.20:30
Lördag 24 oktober kl.15:00
Lördag 24 oktober kl.20:30
Torsdag 29 oktober, kl.20.00
Fredag 30 oktober kl.20:30
Lördag 31 oktober kl.15:00
Lördag 31 oktober kl.20:30
Söndag 1 november kl.16.00

Biljetterna släpps den 12 december kl.10:00 via GES.se och Showtic.se 

Showen presenteras av 2Entertain och Krall Entertainment

Producent:
Patrik Krall
Patrik@krall.se

Medproducent: 
Mikael Gordon Solfors 

Kontakt marknad
Sofia Ekskog, 2Entertain
sofia.ekskog@2entertain.com

Bif högupplösta bilder för nedladdning, för recensionsbiljetter och kontakt med GES hör av er till 

Helene Wigren, PR & Beyond, Tel 070-7527605 eller mail: helene.wigren@prbeyond.se 
9 dec kl: 12:40

Nordman Firar Jubileum Med Sverigeturné!

Nordman är tillbaka - i år firar de 25 år med albumet "Tänk om" som släpptes i oktober. I vår väntar en omfattande Sverigeturné med konserter där Mats Wester och Håkan Hemlin berättar sin händelserika historia varvat med musik.

Håkan Hemlin har aldrig sjungit bättre och Mats Wester aldrig skapat bättre musik.

"Vi är ju mer ett liveband egentligen. Det ger oss en otrolig energi att möta publiken. En stor del av dem blev våra fans redan som barn, i dag har de med sig sina egna barn," berättar Mats. "Det blir mycket allsång, texterna har betytt så mycket för så många."

Mycket handlar med andra ord om att återvinna det gamla samtidigt som Nordman är måna om att skapa något helt nytt och fräscht. I oktober släppte de nya albumet "Tänk om".

"Det här med recycling är något som vi tycker är viktigt, inom alla områden", säger Mats. "Man skulle nog kunna säga att vi återvinner oss själva."

Det hinner hända mycket på 25 år. Och kanske är det först nu som Nordman verkligen hittat hem. De har borstat av allt vägdamm, lyft blicken och tittat framåt men också inåt. Och någonstans där, i korsningen av gammalt och nytt, återupptäckte de glädjen till musiken och den långa vänskapen.

Under hösten har Nordman firat sitt jubileum med två speciella kvällar på Cirkus i Stockholm och på Stora Teatern i Göteborg. Nu går resan vidare ut i landet. 

Här ser du Nordman våren 2020:

18/3 Vara Konserthus

19/3 Värnamo, Gummifabriken

20/3 Kristianstad, Kulturkvarteret

27/3 Bollnäs Kulturhus

28/3 Östersund, Folkets Hus

29/3 Gävle Konserthus

2/4 Nyköping, Culturum

3/4 Kungsbacka Teater

Biljetter finns ute nu på unitedstage.se

Nordman slog igenom stort i mitten av 90-talet med sin unika blanding av pop, rock och folkmusik. Debutalbumet "Nordman" och hitlåten "Vandraren" fick ta emot Rockbjörnar för Årets skiva respektive Årets låt. Duon har varit med i Melodifestivalen vid två tillfällen, 2005 och 2008.

Mer information

Dennis Karlsson, agent United Stage
dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12
Nyheter och pressmeddelanden 7 december 2019
7 dec kl: 03:20

Vinnarna Av Guldhjärtat 2019

Årets vinnare av Guldhjärtat har i kväll korats på Guldhjärtat-galan som arrangeras på Stockholmsmässan i samband med den pågående Fitnessfestivalen. Guldhjärtat är en årlig utmärkelse med syfte att lyfta fram och hylla träningshjältar från hela Sverige. I år har hela 38 678 personer röstat på sina träningsfavoriter.

Vi vill gratulera alla vinnarna av Guldhjärtat 2019:

Årets PT: Emma Johnsson "EmmaStyrka", Stockholm
Ur juryns motivering:
"En personlig tränare som lägger mycket tid och omtanke på sina klienter där inte bara det fysiska är i fokus utan även livet runt omkring. Man ska vara i balans och må bra för att lyckas. Det är en hel livsstil som erbjuds att byggas upp och med en hållbarhet genom livets bergodalbana."

Årets gruppträningsinstruktör: Sandra Friberg, Lund
Ur juryns motivering:
"Den här personen beskrivs som träningsglädje personifierad och lyckas dela med sig av den glädjen till så många andra. Inställning till träningen är tydlig till alla deltagare där det viktigaste är att må bra, ta hand om sin kropp och såklart ha roligt."

Årets sociala medier influencer: Jacob Gudiol, Helsingborg
Ur juryns motivering:
"Med en prestigelös attityd hjälper den här personen till att guida bland den otroliga mängd information som finns där ute i träningsdjungeln. Det uppmuntras till en rak och enkel inställning till träning och kosthållning och här förespråkas inte några magiska metoder till framgång. Det är långsiktig träning, bra kosthållning och återhämtning som framhävs."

Årets klubb/gym: Inpuls, Luleå
Ur juryns motivering:
"Ett gym som ständigt motiveras av att förbättras och utvecklas för sina medlemmars bästa. Med en otrolig närvaro och starkt engagemang från anställda upplever medlemmarna en stark gemenskap och en mycket inbjudande känsla när de kliver genom dörrarna."

Årets box: Stockholm Bootcamp Factory, Stockholm
Ur juryns motivering:
"En box där alla känner sig välkomna och som både förmedlar gemenskap såväl som träningsinspiration. Med otroligt engagerade tränare känner medlemmarna ett stöd till att själva utvecklas i sin träning. Här spelar det inte någon roll vilken nivå man befinner sig på i sin träning utan det anpassas för alla."

Årets förebild: Elin Härkönen, Stockholm
Ur juryns motivering:
"Både träningsglädjen och livsglädjen fullkomligt lyser upp andras tillvaro och inspirerar till att leva på samma sätt. Med sin kunskap och en stor portion ödmjukhet både berörs och stärks andra människor dagligen. Följare beskriver den här personen som den mest inspirerande och positiva människan de stött på och som uppmuntrar och inspirerar till vardagsmotion, rörelse och framförallt att må bra."

Årets hederspris: Anders Hansen
Juryns motivering:
"'Du blir smartare och mår psykiskt bättre av att träna'. Anders Hansens budskap är enkelt, men med tung forskning bakom. Resultatet av nya rön har ekat genom hela media-Sverige och bland annat lett till det Stora Hälsopriset och 2018 års Mensapris. Hans sommarprat på temat "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra" har haft över 3 miljoner lyssningar - och var 2019 års mest lyssnade. Som medicinsk expert i bland annat TV4:s Vardagspuls och i SVT:s Nobelstudion har Anders röst gett träning nya perspektiv. En onekligen Hjärnstark person, vars bästsäljande böcker har sålts i 21 länder."


Guldhjärtats jury:
Beatrice Birkeldh, Chefredaktör Sportamore
Homan Elfström, Throwdown Events
Tomas Borgå, Chefredaktör Friskispressen
Micael Dahlén, Handelshögskolan
Sara Valfridsson, Chefredaktör, Yoga World
Kristian Sewén, Juryordförande

Läs mer om Guldhjärtat här.


För mer information kontakta:
Kristian Sewén, projektchef Fitnessfestivalen, kristian.sewen@stockholmsmassan.se,
08-479 98 55
Nyheter och pressmeddelanden 6 december 2019
6 dec kl: 19:50

French Montana Släpper Albumet Montana

Efter att ha legat inne på sjukhus för allvarliga hälsokomplikationer och haft paus från sociala medier, är French Montana äntligen på banan igen. Och tillbaka ett nytt efterlängtat album - MONTANA.

2017 gjorde French Montana succé med sin hit "UNFORGETTABLE" featuring SwaeLee, som har stremats över miljarden världen över. I sitt bagage har han hits med stora artister som Drake, Pharrell Williams, TravisScott, TheWeeknd, Quavo mfl. Hans musik är en fusion av klassisk East Coast HipHop, Pop men också musik med influenser från hans hemland Marocko.

Med 22 mäktiga features, som bland annat Drake, Gunna, Post Malone och Cardi B, innehåller MONTANA 20 spår. Bland annat hiten Writing On The Wall med över 50 miljoner streams. 

Följ @frenchmontana
6 dec kl: 14:20

Camila Cabello Är Den Fjärde Mest Streamade Kvinnliga Artisten I Världen - Idag Släpper Hon Albumet "romance"

Idag släpper världsstjärnan Camila Cabello albumet "Romance" som innehåller singlarna "Liar", "Shameless", "Living Proof" och ytterligare 11 nya låtar. De svenska fansen uttryckte sin sorg när Camilas världsturné till en början inte hade något Sverigedatum, men igår kom den glädjande nyheten att Camila Cabello kommer till Sverige söndagen den 28 juni 2020 för att spela på Lollapalooza.

Spotify gick nyligen ut med deras Global Top Lists 2019 där Camila Cabello är den fjärde mest streamade kvinnliga artisten i världen. Här i Sverige är hennes låt "Señorita" med Shawn Mendes den nionde mest streamade låten i år. Det har knappast undgått någon att  "Señorita" blivit en global succé under 2019 och på Spotify är låten den mest streamade i hela världen med över en miljard streams. Mer om detta här."These songs are basically the story of my life the past couple years and the stories I've accumulated - I knew for a long time I wanted my album to be called Romance because these stories are about falling in love." - Camila Cabello

Den GRAMMY-nominerade och multiplatinasäljande stjärnan Camila Cabello är vid 22 års ålder den yngsta personen att få två Billboardettor sedan Justin Bieber 2017 och den yngsta kvinnan sedan Rihanna 2010. Hennes debutalbum "Camila" blev etta på iTunes i 109 länder och hennes musik har miljarder och åter miljarder audiostreams samt videostreams. Det är ingen tvekan om att Camila Cabello är en av de största stjärnorna just nu och att hennes andra album "Romance" är efterlängtat.


Mer Camila Cabello:
Twitter
Instagram
Facebook
6 dec kl: 14:20

Grant & Esther Släpper Jullåten "as The Right Bell Sounds"

LYSSNA: https://sonymusic.lnk.to/astherightbellsoundsDC

Idag den 6 december släpper GRANT & Esther den gemensamma nyskrivna jullåten As The Right Bell Sounds.

'As The Right Bell Sounds' är en kärlekshistoria som utspelas i ett sovrum på julafton. Den handlar om att inte känna sig närvarande i firandet, att behöva gå ifrån en stund för att lyssna och längta, säger GRANT och Esther om låten.

As The Right Bell Sounds är producerad av Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) och skriven av GRANT och Esther tillsammans med Pontus.

Sommaren 2018 släppte GRANT sitt hyllade debutalbum In Bloom, som fick en fantastisk respons av såväl kritiker som fans. 2018 var minst sagt ett fantastiskt år för GRANT - med ett mäktigt Grammisuppträdande, sin första egna headlineturné, förband på Tove Styrkes stora Skandinavien-turné och både P3 Guld - och Grammisnominerad. I augusti i år släppte GRANT Let's Face the Music and Dance, signaturlåt till C Mores och TV4:s hyllade dramaserieF artblinda.

Esther (Esther Lennstrand) är den unga intressanta debutartisten som jobbar tillsammans med Pontus Winnberg. Hon spelar elektronisk vibrafon och har hittills släppt ett par fina singlar, varav den senaste Meeting Place för endast ett par veckor sedan. I skrivande stund agerar Esther förband till Deportees på deras hyllade turné där hon även spelar med i bandet under deras set.

Esther på Spotify

As The Right Bell Sounds släpps idag den 6 december via Milkshake / Sony Music.Följ GRANT:
https://www.instagram.com/grantissoindie/
https://www.facebook.com/GRANTofficial/

Följ Esther:
https://www.instagram.com/estherlennstrand/
6 dec kl: 14:20

The Chainsmokers Släpper Nya Albumet "world War Joy" Idag

Happy release day, The Chainsmokers!

Idag släpper GRAMMY-belönade artist och producentduon sitt nya album "World War Joy" via Distruptor Records/Columbia Records. Albumet innehåller samarbeten med artister som Kygo, blink-182, Amy Shark, Lennon Stella, Bebe Rexha och 5 Seconds of Summer. Albumet har byggts upp under 2019 med singelsläpp och idag släpps alltså helheten, "World War Joy". Fram till release har de släppta singlarna redan streamats över 1 miljard gånger. Aktuell singel från albumet är "Family" med Kygo. Lyssna här.

Senaste månaderna har The Chainsmokers varit på stor turné i USA där två av featuregästerna på albumet, 5 Seconds of Summer och Lennon Stella har varit supportakt.

Förutom att släppa nytt album och göra gigantiska gig världen över så pryder just nu The Chainsmokers nya numret av Forbs Special Issue - 30 under 30.

WORLD WAR JOY - LÅTLISTA
1. The Reaper ft. Amy Shark
2. Family with KYGO
3. See The Way ft. Sabrina Claudio
4. P.S. I Hope You're Happy ft. blink-182
5. Push My Luck
6. Takeaway with ILLENIUM ft. Lennon Stella
7. Call You Mine ft. Bebe Rexha
8. Do You Mean ft. Ty Dolla $ign and bülow
9. Kills You Slowly
10. Who Do You Love ft. 5SOS

www.thechainsmokers.com
6 dec kl: 14:20

17 Åriga Multitalangen Jacob Frohde Släpper Debuten "cigarettes For Minors"

17 åriga Jacob Frohde, född i USA och uppvuxen i Stockholm, är en multitalang utan dess like. Han har sålänge han kan minnas älskat att sjunga och spela instrument. Vid 8 års ålder tog Jacob sin första gitarrlektion och lärde sig spela piano helt på egen hand. Blott 11 år gammal ställde han upp i TV programmet Talang där han charmade hela svenska folket och tog sig till final. Han har sedan dess stått på många scener runtom i Sverige och spenderat otaliga timmar i studion med att skriva låtar, parallellt med skolgången. Musikaliskt inspireras Jacob av stora kvinnliga röster såsom YEBBA, H.E.R., Leon och Beyoncé. Nu är det dags för honom att ta klivet in i singer-songwriter genren och själv debutera som artist - med ett sound som är en mix av pop, soul och RnB. Först ut är låten "Cigarettes for minors" som släpps idag och som handlar om en destruktiv relation man vet att man behöver ta sig ur men ändå blir kvar i. Mer musik kommer från Jacob under 2020.

LYSSNA på "Cigarettes for minors": https://JacobFrohde.lnk.to/Cigarettes

'Cigarettes for minors' kom till våren 2018, knappt ett och ett halvt år sedan nu. Jag skrev allt hemma och skickade vidare den till producenterna Jones Wetterberg och Henrik Jonzon som gjorde en sista finslipning med mitt röstmemo och slutresultatet blev min första singel. Är otroligt nöjd och stolt, vilket är det viktigaste för mig. - berättar Jacob. 

FÖLJ Jacob Frohde: https://www.instagram.com/jacobfrohde/
6 dec kl: 10:50

Finns Det Ett Kontor Bortom Molnet? På Stockholm Furniture & Light Fair 2020 Arrangeras En Utforskande Utställning Om Framtidens Arbetsplats

Med kontoret på fickan finns det ingen anledning att lämna hemmet. Eller? På Stockholm Furniture & Light Fair visas utställningen Re-defining the office, om vad som krävs för att arbetsplatsen ska förbli relevant i en molnbaserad verklighet. Utställningen kureras och designas av Tengbom arkitekter, med över 100 års erfarenhet av kontorsdesign. "De senaste åren har aktivitetsbaserade kontor betraktats som en lösning på de anställdas varierade arbetstider och vanor, men begrepp som 'öppet landskap' signalerar 'fabrik' eller 'maskin' och utmaningen för oss arkitekter är att skapa miljöer som uppmuntrar till kreativitet och samarbete", menar Linda Camara, operativ chef på Tengbom arkitekter.

Det finns få områden där den digitala revolutionen är så påtaglig som på arbetsplatsen. Idag har vår mobilitet drivits så långt att kontorets hela relevans börjat ifrågasättas; vad är vitsen med att ens gå till jobbet när du lika gärna kan arbeta från sängen?

- Fram till nyligen var du åtminstone tvungen att ibland printa ett dokument för att överlämna det till en kollega, men nu hänvisar du ju bara till molnet, du kommer åt allt från alla plattformar oavsett var du befinner dig i världen, säger Linda Camara. För att fortsätta locka personal måste arbetsplatserna erbjuda mycket mer av en upplevelse, menar Camara som projektleder utställningen Re-defining the office på Stockholm Furniture & Light Fair 2020.
- Vi på Tengbom har ritat 'framtidens kontor' i över hundra år, ända sedan vi grundades 1906. Ett av de mest kända exemplen är förstås Canonhuset från början av 80-talet, där cellkontor och öppet landskap kombinerades för första gången i ett så kallat 'kombikontor'. Varje sådant utvecklingssprång kräver en gedigen förstudie och samtidsanalys. Vi är duktiga på att ställa rätt frågor.

Det är denna erfarenhet och analys som ligger till grund för Re-defining the office. De senaste åren har aktivitetsbaserade kontor, utan fasta platser, betraktats som en lösning på de anställdas varierade arbetstider och -vanor. Men Linda Camara tror att detta bara är början och att begrepp som "öppet landskap" signalerar 'fabrik' eller 'maskin'.
- Och det är det sista vi vill ha nu. Utmaningen för oss arkitekter är att skapa miljöer som uppmuntrar till kreativitet och samarbete. Vi måste skapa platser där de anställda trivs, och detta ställer ännu större krav på inredningsarkitekturen än tidigare.

The (human centred) post-spatial workspace
Utställningen erbjuder besökare perspektiv på framtidens arbetssätt utifrån tre områden starkt kopplade till människan: plats, teknik och hållbarhet. Det första området analyserar villkoren för framtidens fysiska arbetsplatser.

Den andra tittar på hur digitaliseringen genom exempelvis molnet, artificiell intelligens, virtual reality och automatiseringen via chatbotar utmanar våra rumsliga behov. Det tredje perspektivet utforskar hållbarhetsaspekterna. Vi lever i en tid då världens olika branscher måste ställa om till hållbara processer, både för att stötta välmående för oss människor och för vår planet. Undersökningar visar att naturmaterial så som trä bidrar till båda delarna; dels välbefinnande bland människor och hållbarhet över tid för planeten. Hur påverkar dessa tre delar framtidens arbetsplats, och hur skapar vi arbetsmiljöer dit människor väljer att ta sig för att mötas?

- Vad som händer med kontoret som fysisk plats och begrepp när människan är fri att styra sin egen tid är en central fråga för Stockholm Furniture & Light Fair, säger Cecilia Nyberg, mässans projektchef.
- Hur påverkar nya beteenden möbelproducenterna? Och vad blir arkitekternas och formgivarnas roll när den fysiska platsen inte längre är så självskriven? Re-defining the office kommer att lyfta denna typ av frågeställningar och utgöra en värdefull diskussionsplattform.

Re-defining the office är ett samarbete mellan Stockholm Furniture & Light Fair, Sveriges Arkitekter och Trä- och möbelföretagen (TMF) i partnerskap med Tengbom och med stöd av Svenskt Trä. Utställningen kureras av Tengbom.

För mer info se www.stockholmfurniturelightfair.se eller kontakta: 
Cecilia Nyberg, projektchef, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se, +46 8 749 43 86


Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande event för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö.
Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com
6 dec kl: 09:50

Efter 800 Miljoner Streams Världen Över - Tungevaag Släpper Idag "knockout"

Martin Tungevaag från Tungevaag & Raaban går nu tillbaka till att släppa musik solo, och först ut är låten "Knockout". Tungevaag hade en stor hit med "Wicked Wonderland" år 2014 (116 miljoner streams) och när Tungevaag & Raaban startades året därpå avlöste hitsen och priserna varandra. Med succélåtar som "Samsara", "All For Love" och "Million Lights" har duon över 800 miljoner streams.

Tidigare i år bestämde sig Tungevaag för att gå solo och släppte låten "Play" ihop med Alan Walker, den peakade #21 i Sverige och låg topp 100 i elva länder. Nu är det dags att stå på helt egna ben igen - idag släpps låten "Knockout".

Lyssna på "Knockout" här.
Nyheter och pressmeddelanden 5 december 2019
5 dec kl: 13:10

En Handelsresandes Död - När Den Amerikanska Drömmen Rasar Samman.

Vad är det som gör att man räknas som människa? Bilden av ett lyckligt framgångsrikt liv är vi många som klamrar oss fast vid. I Arthur Millers storartade amerikanska familjedrama får du uppleva en familjs livslögn på nära håll. Den 20 december får EN HANDELSRESANDES DÖD premiär på Malmö Stadsteaters scen Intiman.

Den amerikanska drömmen rasar samman för Willy Loman. Efter att i över 30 år rest runt och sålt strumpor och damunderkläder har han fått gå ner på provisionsarbete. Han säljer ingenting och tjänar ingenting, och har heller inga pengar till sin pension. Medan Willy står på randen till ett sammanbrott försöker hans fru Linda hålla familjens fasad uppe. De vuxna sönerna är varken lyckliga eller framgångsrika men föräldrarna vägrar inse detta. 

För regissören Dennis Sandin var det ett personligt val att ta sig an Arthur Millers klassiker: 

- Det är en så bra pjäs, den är otroligt välskriven. Jag är väldigt berörd av historien och det har jag blivit varje gång jag läst eller närmat mig den. Jag är både en son till någon och en pappa till en numera vuxen son, och jag är partner i ett långt förhållande, precis som Willy Loman. Så det var ett rätt personligt val. Sedan är En handelsresandes död dramaturgiskt intressant med drömscener och återblickar. Jag tror att en klassiker blir just en klassiker för att man kan komma tillbaka till den gång på gång och se den med nya ögon, både som konstnär och som publik, säger Dennis Sandin.

I huvudrollerna som Willy och Linda Loman ser vi Dag Malmberg och Li Brådhe, sönerna Biff och Happy spelas av Mattias Linderoth och Erik Borgeke. I övriga roller ser vi Henrik Svalander, Sandra Stojiljkovic, Bill Hugg, Erik Olsson, Linnéa Jönsson och Linnea Rydqvist.

En handelsresandes död har premiär på Intiman 20 december 2019, och spelas t.o.m 5 mars 2020.

Kontakta gärna mig för ytterligare information, intervjuer eller recensionsbiljetter.

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, presskontakt
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

EN HANDELSRESANDES DÖD
Av Arthur Miller

Premiär på Intiman 20 december 2019

Förlag: Nordiska APS
Originaltitel: Death of a Salesman
Översättning: Sven Barthel
Bearbetning: Dennis Sandin och Henrietta Hultén

Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostym: Stine Martinsen
Ljusdesign: Max Mitle
Ljuddesign och musik: Mikael Svanevik
Videodesign: Michala Clemmensen
Mask: Siv Nyholm
Dramaturg: Henrietta Hultén

I rollerna

Willy Loman - Dag Malmberg
Linda - Li Brådhe
Biff - Mattias Linderoth
Happy - Erik Borgeke
Bernard - Henrik Svalander
Kvinnan - Sandra Stojiljkovic
Charley - Bill Hugg
Farbror Ben/Howard Wagner - Erik Olsson
Jenny/Letta - Linnéa Jönsson
Miss Forsythe - Linnea Rydqvist

Arthur Miller (1915-2005) är en av USA:s mest erkända dramatiker och var starkt socialt och politiskt engagerad. Hans pjäser kännetecknas av samhällskritik och psykologisk realism. Miller står bakom välkända verk som Alla mina söner, Häxjakten och En handelsresandes död. På Malmö Stadsteater har En handelsresandes död spelats två gånger tidigare, 1950 med Oscar Winge i huvudrollen, och 1990 med Gunnar Öhlund.

Dennis Sandin
Regissör

Dennis Sandin utbildade sig till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö och utexaminerades 1998. Mellan 2003 och 2007 var han en av de drivande krafterna bakom Teater Terrier i Malmö. 2006 gästade han Malmö Stadsteater som regissör för första gången och satte då upp Karriär av Torbjörn Flygt. Sedan dess har han varit en återkommande regissör genom åren med uppsättningar som t ex Yarden av Kristian Lundberg och Svek av Harold Pinter.

På Teater Terrier regisserade han 2001 Jag skulle ha ropat för länge sen av Teater Terrier, med nyuppsättning 2003. Föreställningen belönades med Thaliapriset 2003 och medverkade samma år vid Svenska Teaterbiennalen. 2004 regisserade han - också på Teater Terrier - Söndag av Dennis Magnusson samt Checkpoint, av Anders Carlsson. Den sistnämnda uppsättningen belönades 2004 med Nöjesguidens pris. Hösten 2006 iscensatte Dennis Drömmer om att dö (som en svensk med hög cred) av Dennis Magnusson på Teater Terrier. Föreställningen valdes ut för medverkan vid Svenska Teaterbiennalen i maj 2007.

Tillsammans med dramatikern Dennis Magnusson har han skapat många föreställningar, bland annat Kikkiland på Göteborgs Stadsteater, Dylansällskapet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Den enfaldige mördaren på Helsingborgs Stadsteater samt De sista trollen, Zlatans leende och Jenny from Hörby på Malmö Stadsteater. På Göteborgs Stadsteater har Dennis även regisserat Lars Noréns Natten är dagens mor. På Folkteatern i Göteborg satte han nyligen upp Shakespeares En vintersaga och Grusomme Måns på norska Rogaland Teater.

Stine Martinsen
Scenograf och kostymdesigner

Stine Martinsen studerade scenografi och kostymdesign på Danmarks Designskole 1998-2003.

Stine har arbetat på de främsta av Danmarks teatrar, t ex Det Kongelige Teater, Odense Teater, Mungo Park, Folketeatret, Det Fynske Opera och Copenhagen Opera Festival.

I Sverige har hon arbetat på Malmö Stadsteater, Ystad Teater, Smålands Musik och Teater, Uppsala Stadsteater och Göteborgs Stadsteater. 2008 stod hon för scenografi och kostym till Roberto Zucco på Intiman. Hon har också arbetat på Lettlands Nationalopera.

Bland hennes senaste uppsättningar tillsammans med regissören Dennis Sandin kan nämnas Tre systrar på Uppsala Stadsteater 2013, Natten är dagens mor 2014 och Markurells i Wadköping, båda på Göteborgs Stadsteater, samt Svek på Malmö Stadsteater 2017.

Läs mer om Stine Martinsen på www.stinemartinsen.dk

Dag Malmberg
Skådespelare

Dag Malmberg är utbildad skådespelare vid Scenskolan i Göteborg 1981-1984. Innan dess studerade han sociologi och arbetade även som scenarbetare och regiassistent på Göteborgs Stadsteater, och det var där han fick upp ögonen för skådespeleriet. Därefter har han arbetat vid Unga Riks, Borås stadsteater, Göteborgs stadsteater och gästspel i Malmö, vid Riksteatern, Stockholms stadsteater och Norrbottensteatern.

Dag Malmberg har medverkat i mängder av roller på film, i TV-serier och på teaterscenen, under de senaste åren t ex i Bron och Saltön på SVT, samt i TV-serien Glappet och Sjätte dagen. Dag Malmberg har även regisserat TV-serier som Älskade Lotten och Vita lögner. 
5 dec kl: 12:50

Fitnessfestivalen - Tre Maxade Dagar Med Hög Puls!

I morgon fredag 6 december öppnar Fitnessfestivalen - norra Europas största event inom träning, fitness och aktiv hälsa. ­Fitnessfestivalen är en lika stor som explosiv folkfest där besökarna får uppleva pulsen, gemenskapen och träningsinspirationen tillsammans med tusentals andra! Massor av spännande tävlingar, inspirerande föredrag och kända profiler står på programmet.

Fitnessfestivalen äger rum på Stockholmsmässan 6-8 december. Här är några exempel på allt som händer under dessa tre action-späckade dagar:
Bodybuilding-legendarerna Jay Cutler, som vunnit Mr Olympia-titeln hela fyra gånger, och Kevin Levrone gästar för första gången Fitnessfestivalen.
Luciapokalen -­ Sveriges största och äldsta nybörjartävling inom kroppskultur.
Fitnessfestivalen Throwdown -­ 500 atleter tävlar om vem som är mest vältränad.
Testa NJIE ActionRun - Sveriges första sprinthinderbana inomhus.
Guldhjärtat-galan äger rum på fredagskvällen ­- där Årets gym, Årets PT, Årets gruppträningsinstruktör, Årets förebild, Årets social media influencer och Årets box prisas under festliga former.


Dessutom kommer massor av kända profiler kommer att finnas på plats - bland dem MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson, Hafþór Júliús Björnsson som spelade "The Mountain"i Game of Thrones, Sveriges crossfit-drottning Camilla Salomonsson, mentala coachen Hanna Saadi, och PT-profilen Elin Härkönen.

Läs om allt som händer under Fitnessfestivalen här.


Kampsportfestivalen - Nordens största uppvisning i kampsport
För tredje året i rad arrangeras Kampsportsfestivalen parallellt med Fitnessfestivalen. Kampsportfestivalen är den största och bredaste uppvisningen av kampsport i Norden: 25 kampsporter finns representerade på festivalens 19 tävlingsområden, bland dem submission wrestling, kuyodo, tricking, kempo, wushu och karate.
Läs mer om allt som händer på Kampsportfestivalen här.


Superior Challenge 20 med Nordens främsta fighters
Superior Challenge är en professionell MMA-gala som har arrangerats 19 gånger sedan 2008. Lördag 7 december går Superior Challenge 20 av stapeln i Victoriahallen på Stockholmsmässan. Nordens främsta fighters ställs mot internationella MMA-stjärnor - årets huvudevent på galan är titelmatchen i mellanvikt mellan Nicholas "Nico" Musoke och Marcelo Alfaya.
Läs mer om Superior Challenge här.


För mer information kontakta:
Kristian Sewén, projektchef Fitnessfestivalen, kristian.sewen@stockholmsmassan.se,
08-479 98 55
Nyheter och pressmeddelanden 4 december 2019
4 dec kl: 14:30

Lasse Åberg Jubilerar Med Familjemusikalen Trazan & Banarne.

Lasse Åberg fyller 80 år samtidigt som hans band Electric Banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen Trazan & Banarne -Banankontakt som får sin premiär lördag 3 oktober 2020.

Barnprogrammet Trazan & Banarne sändes första gången i jullovsmorgon 1976. Balla Trazan Apansson och polarn Banarne i Kojan blev snabbt kidsens favoriter och idag är de ett av Sveriges genom tiderna största och mest populära barnprogram. Musikalen Trazan & Banarne tar det hela ett steg längre och är en färgsprakande, brännande aktuell familjemusikal baserad på den ikoniska TV-succén med Lasse Åberg och Klasse Möllberg, med odödliga och folkkära låtar signerade Janne Schaffer i Electric Banana Band. I denna moderna omarbetade version av Trazan & Banarne möter vi även nya karaktärer som den ondskefulla och giriga Fröken Öken, den oberäkneliga Herr Kameleont samt den köttätande växten Roger. Allt inramat av Electric Banana Bands legendariska låtar.

Vi befinner oss i den djupaste djungel där Trazan och Banarne lever ett fridfullt liv i sin koja. Men det har blåst in ett orosmoln över djungeln. Ondskefulla och giriga Fröken Öken gör allt för att få bort Trazan och Banarne från deras hem. Till sin hjälp har hon sin följeslagare, den ständigt föränderlige och oberäkneliga Herr Kameleont. Snart utspelar sig en kamp mellan ont och gott, regnskog och djur och människa. Vi får möta skunkrockarna, den akrobatiska brevbäraren Kung Lian, banankompaniet, den köttätande och ständigt hungrande växten Roger som faktiskt är vegetarian och inte minst Banarnes älskade Maja Piraya.

Lasse Åberg är en ikon i svenskt kulturliv, flerfaldigt prisbelönt som konstnär och skådespelare och har utmärkt sig för sina Musse Pigg pastischer och sin enorma samling av Musse Pigg prylar, allt samlat på Åbergs Museum strax norr om Stockholm. Men för de flesta är han mest känd som karaktären Stig-Helmer i de omåttligt populära Sällskapsresanfilmerna och som Trazan Apansson i barnprogrammet. I rollen som Trazan bildade han tillsammans med gitarristen Janne Schaffer och Klasse Möllberg konstprojektet Electric Banana Band, ett band långt före sin tid och många av de klassiska låtarna genom året har haft ett tydligt miljöbudskap.

"Familjemusikalen Trazan & Banarne är en aktuell musikal om vikten att vi tar hand om vårt klimat, vår miljö och våra barn. Ni får höra svängig musik av Schaffer-Åberg och möta en hel del kuliga typer på scen" - säger Lasse Åberg

"Det här är en musikal jag är väldigt stolt över där flera av våra mest kända hits finns med men även några specialskrivna låtar för musikalen. Ämnet för musikalen är även högaktuellt eftersom den handlar om att rädda regnskogen från att skövlas för klimatets skull. Mitt miljö och klimatengagemang började redan 1966 då jag skrev min studentuppsats om Rachel Carsons miljöbok Tyst vår, så ämnet ligger mig varmt om hjärtat." - säger Janne Schaffer

Familjemusikalen Trazan & Banarne -Banankontakt har premiär lördagen den 3 oktober 2020. Vilka som ska spela rollerna som Trazan & Banarne får vi veta i början av nästa år när hela ensemblen presenteras. Auditions pågår just nu förfullt för att hitta de sista karaktärerna till ensemblen.  Biljetterna släpps Torsdagen den 5 december kl.10:00 via Lifeline.se och Trazanochbanarneshow.se

TURNEPLAN

3/10 Örebro, Konserthuset 14:00 PREMIÄR 
3/10 Örebro, Konserthuset 17:30
4/10 Växjö, Växjö konserthus 14:00
4/10 Växjö, Växjö konserthus 17:30  
9/10 Kungsbacka, Kungsbacka Teater 18:30
10/10 Jönköping, Konserthuset 14:00
10/10 Jönköping, Konserthuset 17:30 
11/10 Göteborg, Lorensbergsteatern 14:00
11/10 Göteborg, Lorensbergsteatern 17:30
16/10 Skövde, Arena Skövde 18.30 
17/10 Borås, Åhaga 14:00
18/10 Göteborg, Lorensbergsteatern 14:00
18/10 Göteborg, Lorensbergsteatern 17:30 
31/10 Sundsvall, Tonhallen 14:00
31/10 Sundsvall, Tonhallen 17:30 
01/11 Karlstad, CCC 14:00
01/11 Karlstad, CCC 17:30 
07/11 Umeå, Idunteatern 14:00
07/11 Umeå, Idunteatern 17:30 
08/11 Luleå, Kulturens Hus 14:00
08/11 Luleå, Kulturens Hus 17:30
13/11  Helsingborg, Helsingborg Arena 18:30
14/11 Malmö, Malmö Live 14:00
14/11 Malmö, Malmö Live 17:30 
15/11 Malmö, Malmö Live 14:00
15/11 Malmö, Malmö Live 17:30
20/11 Norrköping, De Geerhallen 18:30
21/11 Linköping, Konsert & Kongress 14:00
21/11 Linköping, Konsert & Kongress 17:30
22/11 Halmstad, Halmstad Teatern 14:00
22/11 Halmstad, Halmstad Teatern 17:30
27/11 Uppsala, Konsert & Kongress 18:30
28/11 Västerås Konserthuset 14:00 
28/11 Västerås Konserthuset 17:30
29/11 Gävle Konserthus 14:00
29/11 Gävle Konserthus 17:30
04/12 Karlskrona, Konserthustteatern 18:30
05/12 Kristianstad, Kristianstad Arena 15:00 
06/12 Kalmar, KalmarSalen 14:00
06/12 Kalmar, KalmarSalen 17:3
11/12 Södertälje, Estrad 18:30
12/12 Stockholm,Waterfront 14:00
12/12 Stockholm, Waterfront 17:30
13/12 Stockholm, Waterfront 14.00
Manus & sångtexter : Lasse Åberg
Musik: Janne Schaffer

Producent

Michael Henriksson, Lifeline
michael.henriksson@lifeline.se

Lasse Karlsson, Lifeline
lasse.karlsson@lifeline.se

Marknad:
Cherie Karlsson Glover
cherie.k.glover@lifeline.se

Bif nedan högupplösta bilder för nedladdning. För recensionsbiljetter, mer information och kontakt med Lasse Åberg och Janne Schaffer hör av er till:

PR & Beyond
Helene Wigren
helene.wigren@prbeyond.se
4 dec kl: 14:30

Extrabiljetter Släpps Till Ges På The Theatre!

Så här i juletid har vi den glada nyheten att vi nu kan släppa fler biljetter till GES show "Stanna Världen En Stund" på The Theatre i vår. Här kommer en hälsning från ett peppat band. 

CIRKELN ÄR SLUTEN OCH SCENEN BLIR RUND!

Vi är alldeles överväldigade av den rasande fart biljettförsäljningen till vår första, enda och sista krogshow tog. Det var många som inte hann med i svängarna och nu kan vi efter lite fram-o-tillbaka-tänkande om hur vi bäst ska kunna utnyttja The Theatre-lokalen kommit fram till det glada faktum att vi faktiskt kan släppa lite fler biljetter till våra föreställningar. Vi placerar helt enkelt scenen i mitten och har publiken runtomkring oss. Så nära det bara går. Som vi längtar efter vår. Och er!

Varmt välkomna!

Anders Glenmark
Thomas "Orup" Eriksson
Niklas Strömstedt 

Krogshowen "Stanna Världen En Stund" kan ses på The Theatre i Göteborg följande datum i vår.

Fre 3 april kl 21.00 PREMIÄR 
Lörd 4 april kl 21.00 
Sön 5 april kl 15.00 
Tor  9 april kl 20.00
Fre 10 april kl 21.00
Lör 11 april kl 21.00 
Sön 12 april kl 15.00
Tor 16 april kl 20.00
Fre 17 april kl 21.00 
Lör 18 april kl 14.00
Lör 18 april kl 21.00 
Sön 19 april kl 15.00
Ons 22 april kl 20.00
Tor 23 april kl 20.00
Fre 24 april kl 21.00
Lör 25 april kl 21.00
Sön 26 april kl 15.00
Tor 30 april kl 20.00
Fre 1 maj kl 21.00
Lör 2 maj kl 15.00 
Lör 2 maj kl 21.00 
Sön 3 maj kl 15.00 
Ons 6 maj kl 21.00
Tor 7 maj kl 20.00
Fre 8 maj kl 21.00
Lör 9 maj kl 14.00
Lör 9 maj kl 21.00

Extrabiljetterna släpps nu på fredag 6:e december kl.10:00 via GES.se samt Showtic.se

Showen produceras av Patrik Krall och presenteras av Krall Entertainment & 2Entertain.

Marknad:
Annika Cardell - Marketing & Sales Manager "Entertain
annika.cardell@2entertain.com

Bif. högupplösta bilder för nedladdning. För intervjuförfrågan och ackreditering till showen hör av er till oss på PR & Beyond. 

PR 
Helene Wigren - PR Agent
helene.wigren@prbeyond.se
4 dec kl: 06:00

Myra Granberg Och Moonica Mac Agerar Förband Åt Miss Li I Vår!

Den 13 februari rivstartar Miss Li sin omfattande vårturné där hon tillsammans med sitt band besöker hela 20 städer runt om i Sverige. Nu står det klart att Miss Li kommer få support längs med vägarna i form av Blixten & Co:s nyaste tillskott Myra Granberg och Moonica Mac!

- Känns som ett starkt goal i livet att bli tillfrågad om att hänga på Miss Li's vårturné. Hon är en utav de mest musikaliska och varmaste artister som Sverige har att erbjuda, och det känns så otroligt bra att få spela upp mina nya låtar för hennes fina publik runt om hela Sverige, hälsar Myra Granberg.

- Jag har alltid tyckt att Miss Li verkar härlig och att nu få hänga med henne och hennes gäng ut på turné är ju såklart superkul! En kväll mixad av Moonica och Miss Li kommer antagligen ge publiken allt gott och magiskt som livemusik kan ge (och lite till) och visst är det väl liksom lite passande att två som delar hemstad, nu också får dela scen - oh yeah!, säger Moonica Mac.

Nästa år är det dags för en av våra mest folkkära artister att bege sig ut på de tussilagokantade vägarna i Sverige med sin vårturné. Sedan biljettsläppet för några veckor sedan har trycket varit skyhögt och ytterligare fem datum har adderats till den omfattande spelplanen.

Med sig på turnén står det nu även klart att Miss Li med band kommer att få support av Myra Granberg och Moonica Mac, två nykomlingar till Blixtenfamiljen.

-Det känns så otroligt bra att få äran att ha med sig Myra och Moonica! Jag älskar det dom gör och de kommer verkligen bidra till att kvällen blir nåt speciellt, hälsar Miss Li.

Myra Granberg är en okontrollerad kreatör med stora drömmar och har hittills hunnit med allt från att vara låtskrivare och producent, till att förverkliga sina egna artistvisioner. Sommaren 2018 skrev Myra Granberg kärlekshymnen "Tills Mitt Hjärta Går Under" till sin lillasyster. Singeln mottogs varmt och kärleksfullt runt om i hela Sverige och klättrade upp på en tredjeplats på Svenska Virallistan på Spotify med över tre miljoner streams. Samma år bildade Myra även sitt rosade internationella alias, MAJRO, där hon också har hunnit med att släppa både en EP och ett debutalbum.

Moonica Mac har sedan debutsingeln 2017 tröstat många brustna hjärtan med sitt säregna uttryck och har en förmåga att skriva textrader som är lika träffsäkra som poetiska. Moonica lyckas med sin musik röra vid det som gör ont och visa oss det vackra i vemodet samtidigt som hon tänder en hoppfull låga hos sina tusentals lyssnare. Just nu är Moonica aktuell med det rykande färska och efterlängtade debutalbumet "Star & Sårbar" som släpptes förra veckan.

Den 13 februari hör vi vårturnéns första toner i Jönköping där Myra Granberg är först ut som förband åt Miss Li!

Turnéplan - Miss Li

13 feb - Jönköpings Konserthus, Jönköping - Myra Granberg
14 feb - The Tivoli, Helsingborg - Myra Granberg
15 feb - Mejeriet, Lund - Myra Granberg
20 feb - Cirkus, Stockholm - Moonica Mac
21 feb - Gävle Konserthus, Gävle - Moonica Mac
22 feb - UKK, Uppsala - Moonica Mac
27 feb - Halmstads Teater, Halmstad - Myra Granberg
28 feb - Arbis, Norrköping - Moonica Mac
29 feb - Vara Konserthus, Vara - Moonica Mac
5 mar - Cirkus, Stockholm - Myra Granberg
6 mar - Kalmarsalen, Kalmar - Myra Granberg
12 mar - Linköping Konsert & Kongress Garden, Linköping - Moonica Mac
13 mar - Göteborgs Konserthus, Göteborg - Moonica Mac
14 mar - Apollon, Trollhättan - Moonica Mac
19 mar - Bygget Åre, Åre - Myra Granberg
20 mar - Aveny, Sundsvall - Myra Granberg
21 mar - Gävle Konserthus, Gävle - Myra Granberg
26 mar - Åhaga, Borås - Moonica Mac
27 mar - Västerås Konserthus, Västerås - Moonica Mac
28 mar - Magasinet, Falun - Moonica Mac
3 apr - Kulturens Hus, Luleå - Myra Granberg
4 apr - Väven, Umeå - Myra Granberg

Läs mer om Myra Granberg här

Läs mer om Moonica Mac här
Biljettinformation

Biljetter till vårturnén finns via www.blixten.se/miss-li

För mer information, vänligen kontakta

press@blixten.se
Nyheter och pressmeddelanden 3 december 2019
3 dec kl: 13:40

Smith&thell På Turné Våren 2020 - Med Ny Musik

Smith&Thell har erövrat svenskarnas hjärtan och nått toppen av listorna med "Forgive me Friend" och "Hotel Walls". Succétåget rullar vidare och våren 2020 släpper de ny musik och åker tillsammans med sitt band ut på konserthusturné i mars.

2019 var duon en av de mest spelade artisterna på svensk radio och turnerade i både Sverige och USA. I november 2019 sålde Smith&Thell ut sina spelningar i New York, Tampa och Fort Lauderdale.

Den svenska publiken känner nog mest till bandet för #1-låtarna "Forgive me Friend" och "Hotel Walls" eller som låtskrivare åt flertalet av de senaste årens största svenska låtar. I mars 2020 rullar duon tillsammans med sitt band ut på de svenska vägarna. I väskan har de packat ett gäng nya låtar.Här ser du Smith&Thell våren 2020: 

04/03 Uppsala, Katalin

06/03 Falun, Magasinet

07/03 Norrköping, Arbis

13/03 Västerås konserthus

14/03 Gävle Konserthus

17/03 Stockholm, Rival

19/03 Vara Konserthus

20/03 Göteborg, Stora Teatern

21/03 Borås, Sagateatern

25/03 Trollhättan, Hebeteatern

27/03 Halmstad Live

28/03 Malmö, Slagthuset

29/03 Helsingborg, Konserthuset

Biljetter släpps 6 december klockan 10:00 på unitedstage.se

Mer information:

Dennis Karlsson, turnéproducent
dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12
Nyheter och pressmeddelanden 2 december 2019
2 dec kl: 21:10

Scenkonstverket Trespassing Till Storsjöyran

"De låter som en hel sekt" - Dagens Nyheter

Storsjöteatern kommer att genomgå en magisk förvandling när scenkonstverket Trespassing intar salongen under Storsjöyran i Östersund. Stig in i en sfär av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer och övernaturliga fenomen. Naturen möter teknologin under en föreställning som inte liknar någonting.

Internationellt välrenommerade kompositören Mikael Karlsson och hyllade folkmusikduon Siri Karlsson har tillsammans skapat Trespassing. En audiovisuell konsert där mörka folktoner möter techno i en föreställning inspirerad av skogsrave. Fotografen Niklas Alexanderson gör visuals till konserten och Hanna Rönnbäck och Majli Af Ekenstam står för scenografi och kostym. På scen finns även ett band och en vokalensemble ledd av Katarina Henryson.

Mikael Karlsson är kompositör, bosatt i Harlem, New York. Han har bland annat komponerat musik till baletterna A Swan Lake och Midsommarnattsdröm, gjort musik till film och TV samt samarbetet med artister som Lykke Li, Anna von Hausswolff, Mariam Wallentin, Andreas Kleerup och Alicia Keys. Han har även sommarpratat i P1.

Siri Karlsson är en prisbelönt duo som experimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax, synthar och sång och Cecilia Österholm på tenornyckelharpa, synth och sång. De mottog SKAPs avantgardepris 2018 och är just nu aktuella med sitt femte kritikerrosade album Horror Vacui som släpptes 8/11.

Verket uruppfördes på Orionteatern 2019 med stöd från Konstnärsnämnden, Musikverket och Stockholms stad och kommer att turnera under 2020, Storsjöyran är det första offentliggjorda föreställningen.

TRESPASSING: Av och med Mikael Karlsson & Siri Karlsson

1/8 ÖSTERSUND, Storsjöyran


Mer information:

Pontus Sillrén, agent/producent

070-2980062

pontus@unitedstage.se
2 dec kl: 16:50

Harry Styles Nya Singel "adore You" Släpps 6 December

Nu på fredag den 6 december släpper Harry Styles sin nya singel "Adore You" från kommande albumet "Fine Line" som släpps 13 december.

Till nya singeln släpps också den filmiska musikvideon, regisserad av Dave Meyers. Se trailern till musikvideon "Adore You" här:

Musikvideon utspelar sig på mystiska ön Isle of Eroda, en fiktiv ö som det skrivits och spekulerats mycket om på internet senaste veckan. Plötsligt öppnades webbsidan www.visiteroda.com upp och #Eroda blev trending #1 på Twitter världen över.

I april drar Harry Styles stora 'Love On Tour' igång i UK och han kommer turnera i Europa och USA under våren och sommaren för att avsluta i Sydamerika i oktober. Till Sverige, Stockholm och Ericsson Globe kommer Harry lördagen den 2 maj.

Se Harrys hemsida för fullständig biljett och turnéinformation.

www.hstyles.co.uk
2 dec kl: 15:30

Craig David Till Sverige Den 1 Maj!

Den mest exklusiva Miamifesten kommer till Stockholm nästa sommar då Craig David tar TS5 till nyöppnade Fållan! Med shower som får "lapp på luckan" efter bara några få minuter, har Craig David under de närmsta åren förtrollat sin publik runt om i världen och Europas dansscener. Med fem storslagna år i bagaget kommer TS5 fira sitt jubileum med dunder och brak under sommaren 2020. Den 1 maj kommer han till Sverige och Fållan. Biljettsläpp kl 11.00 den 6 december via www.allthingslive.se/craig-david

Det var fem år sedan i Craig Davids takvåning som TS5 tog sin början som den mest exklusiva förfesten i Miami. Med sin fantastiska förmåga att kombinera old school R&B till Swing Beat, till Garage och Bashment för att sedan sammanfläta topplistornas House-hits i sina set, skapade han något unikt. Publikkontakten och närvaron tillsammans med en fantastisk sångröst och ett DJ-multitaskande out of this world, bidrog till TS5:s enorma framgång.

Efter att ha delat exklusiva set på Soundcloud med tusentals lyssningar varje vecka, så fick TS5 ordentlig fart och intog Storbritannien där radiostationerna Capital och Kiss FM sände Craigs set. De lyckliga lyssnarna fick en timmes inblick in till den exklusiva TS5-festen live från Miami och kom senare att bli den mest eftertraktade liveshowen i Storbritannien.

TS5 har sedan dess tagit världen med storm och sprids som en ostoppbar löpeld runtom världens alla scener. Runt om i Europa har TS5 fångat publiken och sålt ut shower på några av de ledande danseventen så som Ibiza Rocks, We Are FSTVL, V Festival, Wireless och SW4.

Craig David har hittills haft 14 låtar som legat topp 10 på listorna, sålt över 15 miljoner album och har uppnått multiplatinum-status i över 20 länder runt om i världen. De senaste singlarna "Do You Miss Me Much" och "When You Know What Love Is" har redan ett antal miljoner streams.

Nu står det klart att Craig David beger tar konceptet TS5 till Sverige. Den 1 maj ser vi honom på scen i Fållan.

Biljetter
Biljetter släpps kl. 11.00 på fredag den 6 december via www.allthingslive.se/craig-david
2 dec kl: 10:10

Lars Winnerbäck På Turné Under Bar Himmel Sommaren 2020

Efter höstens stora arenaturné och nya albumet "Eldtuppen" beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. 2020 blir det sommarkonserter i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor.

Genom tolv studioalbum har Lars Winnerbäck satt ord på en hel generations känslor och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. Senaste albumet "Eldtuppen" får räknas som ett av Winnerbäcks största och den efterföljande turnén fyllde arenor över hela landet.

I 20 år har Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och han räknas idag som en av landets absolut största artister.

Sommaren 2020 blir det en turné under bar himmel i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor. Tillsammans med det älskade bandet inleder Lars Winnerbäck sommaren den 10 juli på Sofiero Slott i Helsingborg. Turnéfinal blir det på klassisk mark, under bar himmel, i hemstaden Linköping.

"- Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november. 

I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar."

Bandet på Sommarturné 2020 består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).
Här ser du Lars Winnerbäck sommaren 2020:


10 juli Helsingborg, Sofiero Slott

11 juli Karlskrona, Hasslöfestivalen

17 juli Kristiansand, Ravnedalen

18 juli Fredrikstad, Festplatsen

19 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen

23 juli Rättvik, Dalhalla

24 juli Sundsvall, Torgfesten

25 juli Skellefteå, Nordanåområdet

26 juli Furuvik, Furuviksparken

31 juli Östersund, Storsjöyran

1 aug Arvika, Arvika Hamnfest

2 aug Varberg, Fästningen

5 aug Borgholm, Kapelludden

7 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott

8 aug Lidköping, Läckö Slott

14 aug Kristianstad, Tivoliparken

15 aug Huskvarna, Folkets Park

21 aug Oslo, Vulkan Open Air

22 aug Lillehammer, Lillehammer Olympiapark

28 aug Stockholm, Zinkensdamms IP

29 aug Linköping, Stångebro

Biljetter släpps 5 december klockan 10:00 på unitedstage.se.


Kontakt:

Anders Larsson, manager och turnéproducent

larsson@unitedstage.se

+46 (0)70-4404113

Presskontakt:

Ebba Lindqvist

brev@ebbalindqvist.se

+46 (0)70-4803300
Nästa sida
Hitta oss på Facebook