Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 30 oktober 2020
30 okt kl: 18:30

Bruce Springsteens Nya Album "letter To You" Går Rakt In På Förstaplatsen På Sverigetopplistan

Fredag den 23 oktober släppte Bruce Springsteen "Letter To You", ett album som idag går rakt in på förstaplatsen på Sveriges officiella albumtopplista. Med listplaceringen av bossens 20e studioalbum är det därför återigen tydligt; Bruce Springsteen älskar Sverige och Sverige älskar Bruce Springsteen.

Albumet som spelades in live med the E Street Band i Springsteens hemmastudio i New Jersey har hyllats världen över;

"One of the Boss's best yet...an album that makes you feel good to be alive." - The Times

"Letter to You sounds live enough to make you feel a little guilty listening to it...possibly the rawest album they've ever made." - Rolling Stone

"Mining rich veins of nostalgia, gratitude, and hope...Letter to You feels like yet another piece of art that was crafted for just this moment." - Entertainment Weekly

"Fresh and vital...love and camaraderie fill Letter To You...made to raise the spirit." - USA Today

På albumreleasedagen medverkade Bruce Springsteen i Skavlan, se hela intervjun här. 

Mer Bruce Springsteen:
Hemsida
Facebook
Instagram
Twitter
30 okt kl: 14:00

Cherrie Bekräftar Nytt Album Nästa År Och Släpper "123" Som Gästas Av Yasin Idag!

Cherrie har de senaste månaderna ständigt varit aktuell med ny musik och släpper nu en andra singel från sitt kommande album som är bekräftat att släppas i början på nästa år. Idag släpps låten "123" som gästas av ingen mindre än Yasin.

-Att Yasin är med på låten, gör den bara bättre. Han är min kusin och folk har väntat länge nog på att vi ska göra något ihop. Även fast han är yngre än mig så förstår han den eran och genren vilket gör att vår kemi blir så bra i "123", säger Cherrie om Yasins medverkan.

123 låter lyssnaren få följa med tillbaka i tiden när låtar som Rock The Boat och The Boy Is Mine toppade listorna under tidigt 2000-tal, en låt som formats av Cherries eviga kärlek till RnB genren och vad Cherrie alltid förknippats med.

-Helt ärligt, "123" är, för mig, en hyllning till äkta RnB från min favorit-era, tidigt 2000-tal. När jag hörde beatet och tillsammans med grabbarna skrev låten, så tog den mig tillbaka till att vara på Layer Cake eller Bedroom, klubbar som var öppna runt 2007 där man bara spelade RnB klassiker som Brandy eller Aaliyah. Det är en påminnelse om att även fast jag kan anpassa mig till många genrer så är det RnB:n som är min största kärlek och den här låten är en hyllning till just det.

Med låten släpps även en tillhörande musikvideo som visar upp en ny sida av Cherrie som enligt henne själv, är den bästa hon gjort hittills. Videon gästas av ett par olika folkkära artister som bjuder på en eller flera cameos i musikvideon.

-Det är synd att det är en pandemi, att vi inte kan gå ut. Att jag inte kan festa med mina tjejkompisar till den här låten hela kvällen. Men jag är ändå glad att jag kan ge er en av de bästa videor som har gjorts i år med en sjuk låt som är originell och kompromisslös när det kommer till RnB, det är vad 123 betyder för mig.

Låten är producerad av John Alexis, skriven av Leslie Tay, Sonny Fahlberg, Yasin och Cherrie själv, "123" släpps idag! 
30 okt kl: 14:00

Sanna Nielsen "decembernatt" Release 30/10 (Parlophone/warner Music)

En låt om längtan i helgtid under ett säreget år, snarare än en renodlad jullåt. Så beskriver Sanna Nielsen sin stämningsstarka nya singel "Decembernatt."

- För mig handlar låten "Decembernatt" om längtan, och längtat är nog det jag har gjort mest under året 2020. Detta märkliga år då vi inte har kunnat umgås som vi brukar, säger Sanna om sin nya utgivning.

Att gå mot juletid under ett mycket speciellt, och på många sätt dystert år, skapar känslor och förväntningar som Sanna tycker summeras vackert i en fras i texten till "Decembernatt":

- "Vi tar igen vartenda andetag som du och jag förlorat, en decembernatt." Det är min favoritrad då den beskriver väldigt mycket av vad jag alltid känner kring juletid. Då jag äntligen får tiden att umgås med mina nära och kära med mycket gemenskap och kärlek, och det är något jag önskar att alla får uppleva, säger hon.

Sanna har annars fullt upp trots pandemin. Efter finalen av årets upplaga av Sveriges Televisions "Allsång på Skansen" i mitten av augusti gick hon direkt in i en annan huvudroll.

Hon har sedan september den ledande rollen som Fanny Brice i en uppsättning av musikalen "Fanny Girl" på Malmö Opera.

Den 100-åriga föreställningen har getts ny inramning i en pampig show med rosa plymer, spektakulära dansnummer och inspirerade kostymer. De 50 platserna per föreställning till "Fanny Girl" såldes raskt ut, men hela hösten har "Funny Girl" även hyllat sänts streamad som pay-per-view.

"Decembernatt" är Sannas första nya låt på svenska sedan 2018 års "Det vänder nu". På helgtidstema har Sanna annars varit listetta flera gånger, med start i julalbumet "Our Christmas" 2008.

Den nya låten är ett verk av två av landets mest meriterade låtskrivare, Peter Kvint och Peter Jacobsson Morén.

Kvint samarbetade redan 2008 med Sanna vid hennes debut på engelska, albumet "Stronger". Han har senare jobbat med alla från Magnus Uggla och CajsaStina Åkerström till Darin. Den andre Peter är kanske mest känd för sina framgångar med trion Peter, Bjorn & John inklusive världshiten "Young Folks".

- Jag och Peter snickrade ihop "Decembernatt" mitt i första corona-vågen, och jag tror det hörs i låten. Jag hade inte träffat mina föräldrar på två månader och jag minns att vi pratade om att sommaren var oviss. Vi tänkte: "tänk om det här håller i sig fram till jul? Vad många som kommer att sakna sina nära och kära". Vi skrev sedan låten utifrån det perspektivet,säger Peter Kvint.

Peter Jacobsson Morén nickar instämmande men vidgar även låten och textens perspektiv en bit:

- Förhoppningen i låten är att få ta upp ofrivilligt brutna kontakter, kanske med julfirande, med dom som man inte fått träffa och fått hålla om på länge när verkligheten satts i pausläge. Men den kan även läsas som att trådar tas upp av mer romantiskt slag. Lyssnaren bestämmer. Sanna har gjort en fantastisk tolkning och vi hoppas och tror att budskapet och känslan i låten når långt bortom december.

"Decembernatt" är producerad av Peter Kvint. Andreas Dahlbäck spelar trummor och Erik Arvinder gjorde stråkarret. De båda Peter står för kören ihop med Caroline Cederlöf, mer känd under sitt artistalibi Grant.

Lyssna på Decembernatt här!
Pressbilder: https://isaac.wmg.com/?w=_ljryx7
Foto: Kristoffer Jansson
Omslag: https://isaac.wmg.com/?w=92ZFaCN
30 okt kl: 13:00

Sanjin & Garmiani Släpper Singeln "mercedes (All That She Wants)"

Sanjin och Garmiani har tidigare skapat EDM/Dancehall-hits tillsammans med latar som "Jump & Sweat" och "Bomb A Drop". Efter nagra ar av soloprojekt har dem tva svenska artisterna antligen hittat tillbaka till studion tillsammans. Genom en aterfodelse av Ace of Base stora klassiker "All that she wants" har Sanjin och Garmiani skapat nya singeln "Mercedes (All That She Wants)" som navigerar somlost mellan Pop, Reggaeton och dancehall och ar en sexig mood booster.

LYSSNA: https://SanjinGarmiani.lnk.to/Mercedes

Mer om Sanjin & Garmiani: 
Med sina rotter djupt nere i Hip-Hop och Dancehall sa ar Garmiani en sallsynt art inom den elektronisk dansmusik. Efter att ha fatt support fran nagra av dem storsta namnen i DJ-varlden med hans EP "Rumble EP" sa fick Garmiani en #1 pa amerikanska Billboard "Next big sound" listan med singeln "Zaza". Under 2016 sa samarbetade han med Steve Aoki och Snoop Dogg vilket ledde honom till att ha den mest spelade laten pa festivalen Tomorrowland med laten "Bomb A Drop".

Stockholm baserade Sanjin har genom aren etablerat sig som ett starkt namn som artist och vokalist pa EDM/Dancehall scenen. Efter att ha fatt support fran artister och DJ's som David Guetta, Calvin Harris, Martin Garrix och Swedish House Mafia sa har Sanjin toppat listor internationellt, med latar som "How Do You Feel Right Now" med Axwell/\Ingrosso och "Fresh" med Jillionaire fran Major Lazer och Salvatore Ganacci.

"Mercedes (All That She Wants)" släpps idag 30 oktober via Milkshake / RCA i Frankrike.
30 okt kl: 13:00

Peg Parnevik Visar Upp En Sårbarare Sida Med Nya Singeln "never Know Your Name"

Vi är vana vid att få höra Peg Parnevik leverera kaxig pop. Nya singeln "Never Know Your Name" bjuder in till något helt annat där Peg visar upp en sårbarare sida med en mer avskalad produktion där rösten får ta sin tydliga plats. Låten är skriven av Peg själv och co-producerad/mixad av Pegs vän och artistkollega Isa Tengblad.

Lyssna på "Never Know Your Name" här

"Det känns superexalterande att få visa en ny sida av mig som artist, låtskrivare och person. Jag är van vid att sätta på mig en typisk kaxig popartistpersona, så det känns både nervöst och spännande att med denna låten få visa den mer sårbara sidan av mig själv. Det är definitivt ett steg i en annan riktning. Låten är co-producerad/mixad av min vän och artistkollega Isa Tengblad vilket jag är extra stolt över. Det finns inte tillräckligt med kvinnliga producenter där ute, de förtjänar mer uppmärksamhet och respekt. Framåt vill jag inkludera ännu mer kvinnor i mitt team och säkerhetsställa att alla unga kvinnor vet att de kan bli exakt vad de vill."

2016 slog Peg igenom med singeln "Ain't No Saint" som blev en omedelbar hit och har sedan dess streamats över 29 miljoner gånger och lett till vinst i "Årets Nykomling" på P3 Guld. Förra året var hon ute på en omfattande sommarturné och släppte bland annat singlarna "27 Sorries" och "Goodbye Boy". Peg är även aktuell som en del av duon av den nystartade succéduon GAMMAL vars musik har streamats över 60 miljoner gånger och de uppträdde på P3-guld galan 2020 där de även var nominerade till årets grupp.

Följ Peg Parnevik:
Instagram
Facebook
Twitter
30 okt kl: 11:50

Broken Door Släpper Nya Singeln Without Your Love!

Duon Broken Door bestående av Pier Schmid & Tobias Östlund har varit upptagna i studion den senaste tiden med att skapa ny musik och idag landar duons nya singel "Without your love". Det är andra singeln av tre i en rad som nästa år följs upp av en EP. På låten "Without your love" har duon förädlat sitt sköna karakteristiska "Broken Door sound".

Låtidén kom till utifrån den underbara känslan av att uppleva något väldigt speciellt, men att man samtidigt måste kämpa hårt för att det aldrig ska ta slut. Ibland vinner man och andra gånger är det viktigt att aldrig ge upp.

Produktionen till "Without your love" har slipats i studion och efter att ha experimenterat med soundet växte ett skönt filmiskt ljudlandskap fram. Just den inramningen passar budskapet i låten perfekt och Broken Door håller just nu på att planera ett upplägg inför EP-releasen nästa år.


Lyssna på Without your love


Titta på Without your love (Emotions video)


Management/Bokning

Dennis Karlsson, United Stage
dennis@unitedstage.se
30 okt kl: 08:30

"vintern Jag Var Sexton", En Stämningsfull Jullåt På Svenska Från Dotter

Idag släpper Dotter jullåten "Vintern jag var sexton", där vi hör henne sjunga på svenska. Låten handlar om såret från en ungdomskärlek som rivs upp år efter år just i juletid.

- Jag sjunger om att se tillbaka på en relation man hade som ung, som tog slut i vintertid, berättar Dotter. Varje år vid samma tidpunkt, vid jul, blir man påmind om den här gamla relationen. Storyn handlar inte specifikt om mig, men jag har själv blivit lämnad som tonåring i vintertid så det finns hög igenkänning

Låten handlar även om att det är många som inte mår bra i juletid, högtiden förknippas med glädje och gemenskap men många lider och har ångest just runt jul.

- Ensamma människor känner sig extra ensamma och barn till föräldrar som dricker far extra illa, säger Dotter. Det kan finnas många olika orsaker till ångest just runt jul. Med den här låten vill jag trösta och bekräfta de som har det svårt, de är inte ensamma.

Dotter har släppt mycket musik men det var i årets mello som hon slog igenom för den breda publiken, med låten "Bulletproof" var hon både medias och publikens stora favorit - hon slutade på en andraplats. "Bulletproof" låg länge högst av alla mello-låtar på Spotify och pendlade mellan #1 och #2 på radiolistan hela våren. Låten har idag över 13 miljoner streams. I början av sommaren släpptes nya singeln "Backfire" och vi såg henne frekvent på TV och hör ofta låten på radio (låten var adderad på A-lista hos P4 och på Rix FM och NRJ).Tidigare i höstas släpptes "I'm Sorry" som spelas en hel del på radio, en cover på Dilbas klassiska 90-tals hit.
30 okt kl: 08:30

Isa Molin, Artist, Låtskrivare Och Producent - Släpper Idag "somebody To Lean On"

Isa Molin är en fantastisk låtskrivare med en magisk röst som har skrivit låtar till flera svenska artister. År 2018 släppte hon för första gången material under eget namn, på egna labeln MoonTown Music via Amuse. Hon blandar låtar på svenska och engelska, i somras släpptes "Död För Dig" featuring Emil Gustafsson från Urban Cone, och nu släpps "Somebody To Lean On". "Somebody To Lean On" är en drömsk poplåt med en tydlig 80-tals flirt. Den är skriven av Isa Molin och Robin Stjernberg, och Isa har själv producerat låten.

Den röda tråden i Isas musik är de melodiösa melodierna och texterna som på olika sätt handlar om psykisk ohälsa, som Isa har stor erfarenhet av. Hon har diagnosen GAD (Generaliserat ångestsyndrom) som för henne visade sig i form av att hon blev rädd för det mesta och fick svår ångest. Rädslorna var inte logiska och hon beskriver det som att hon var så rädd för att dö så hon inte levde överhuvudtaget under en period. Idag mår hon bättre med hjälp av medicin, terapi, löpning och yoga.

Isa är uppvuxen i musik- och skivbolagsvärlden och har skrivit låtar så länge hon kan minnas. Efter att ha avslutat musikgymnasiet Rytmus flyttade hon som 19-åring till London för att satsa på musiken. Hon blev inbjuden att jobba i den legendariska studion "Kensaltown" efter att en vän till familjen hade spelat hennes demos för låtskrivaren Sasha Skarbek. När hon sedan kom tillbaka till Stockholm började hon skriva musik åt svenska artister, och har livnärt sig på det sedan dess.

Isa om "Somebody To Lean On":
"Jag har väl insett att jag bör göra skillnad på vad det är för person jag blir kär i och vad det är för person jag mår bra av att vara med. Jag har ofta kärat ner mig i personer och situationer som känns spännande och som jag har svårt att sätta fingret på. Det gör mig dock till den osäkraste och mest miserabla versionen av mig själv och det är ju inte toppen".

Lyssna på "Somebody To Lean On" här.
30 okt kl: 08:30

Rhys Släpper Intima "we Dont Talk Anyway" Från Spotifys Studio Its Hits - Vill Peppa Till Avslappnad Dejting Med Låt Om Ett One-Night-Stand

Två år efter storsuccén med albumet "Stages" och monsterhiten "Last Dance" är svensk-amerikanska Rhys nu den senaste i raden av artister som klivit in i Spotifys studio på huvudkontoret i Stockholm för att skapa sin nästa låtsuccé. Den 30 oktober släpps "We Don't Talk Anyway" - en lekfull poplåt om ett one-night-stand där Rhys tagit hjälp av artisten SVEA som låtskrivarpartner i studion.

Låten släpps som en del av Spotifys program Studio It's Hits. Tidigare i år har programmet stått bakom topplistesuccéer av Victor Leksell, Tove Lo, Miriam Bryant & Jireel.

"Det är inte ofta jag skriver så sexiga låtar som den här kan jag säga. Jag har fan insett att jag är en liten prydis i mitt låtskrivande. Kanske är det för att jag växte upp i USA där de beepade alla "fucks" och ersatte de med "love" haha. MEN jag älskar den här låten och hur avslappnad och lekfull den är och så var det rätt befriande att bara få skriva något som kunde peppa mig och andra till att ta lite lättare på dejting och allt runtomkring - BEEP" - Rhys

"Vi har skrivit en del låtar tillsammans nu och det är alltid så sjukt mysigt och avslappnat när vi samlas upp i studion. Vi brukar inte ha några förväntningar utan vi kör bara! Jag minns att vi hade väldigt roligt när vi skrev den här, och jag tror att det hörs på resultatet haha. Låten kändes bara klockren sen dagen vi skrev den och det ska bli roligt att folk får höra den!" - Svea

Lyssna här!
Pressbilder
Följ Rhys här!
Nyheter och pressmeddelanden 29 oktober 2020
29 okt kl: 13:50

Danny Saucedo Tar Dinner Club Experience Till Göteborg

Tidigare har Danny Saucedo presenterat en serie unika spelningar på Berns i Stockholm kallat Dinner Club Experience. Efter biljettrusningen i huvudstaden tar han upplevelsen till Göteborg.

Efter succéerna med fullsatta showerna "NU" och "Run (A)Way Show" kommer Danny Saucedo tillbaka med en serie unika spelningar. Här kommer du nära, men på säkert avstånd och tillsammans med en fantastisk matupplevelse får du uppleva en av landets absolut största underhållare.

Dinner Club Experience med Danny Saucedo bjuder på en musikalisk resa, nytt material blandas med hitsen. Scenkonstnären Danny Saucedo håller inte igen trots det mindre formatet, det blir en blandning av storslaget och minimalistiskt.

Som en perfekt inledning på kvällen serveras en specialkomponerad 3-rätters middag.

Välkommen till bords med en av Sveriges främsta artister och underhållare.
Dinner Club Experience med Danny Saucedo spelas enligt följande:

1 - 2/12 Göteborg, Kungsportshuset

Biljettsläpp 3 november 10:00  på unitedstage.se

Begränsat antal platser.

Dinner Club Experience med Danny Saucedo i Göteborg är ett samarbete mellan United Stage och Krall Entertainment.
Mer information:

Dennis Karlsson, turnéproducent

dennis@unitedstage.se

+46 70 440 41 12
29 okt kl: 10:30

Ricky Rich Bjuder På Intim Mini-Spelning I Nya Projektet Crib Sessions Pt.1

Nyligen släppte Ricky Rich minialbumet "Highs & Lows" som klättrat på listorna och gick in på plats #7 på albumlistan. Nu treatar han fansen med att släppa projektet CRIB SESSIONS PT.1 - en nytolkning av föregående minialbum, levererad i en musikalisk & visuell upplevelse.

I det nya projektet CRIB SESSIONS PT.1. delar Ricky Rich med sig av 4 nya akustiska tolkningar av låtar ni hörde på minialbumet "Highs & Lows", och som plus i kanten får vi också njuta av nya visuals till föregående hiten "Ma Chérie" och bangern "Delli". Det hela har förpackats i en 15 minuters välproducerad performance video av Asylum Records som visar upp något annorlunda från talangen Ricky Rich, samtidigt som vi får uppleva en unik mini-spelning hemma från soffan såhär i dessa tider.

Projektet föddes strax efter att minialbumet "Highs & Lows" var klart:

"Vi började leka runt lite med beaten och det kändes som vi hittade något fett. Resultatet blev 4 feta akustiska versioner av Alter Ego, Highs & Lows, Röra mig och Panama."

På CRIB SESSIONS PT.1 kommer vi närmare Ricky när hans sång och texter blottas. I låten "Alter Ego" delar han med sig av sitt inre:

"Jag visar en annan sida av mig som må vara lite mörkare men den är sanning."

Det är få artister som kan leverera något så avskalat på ett självsäkert sätt, men Ricky Rich är en av dem! Missa inte premiären som äger rum ikväll på Rickys YouTube 00.00 natten till fredag den 30 okt. Dem akustiska låtarna släpps samma tid på en EP med samma namn; Ricky Rich: CRIB SESSIONS PT.1.

Gå in redan vid 23.45 ikväll på YouTube för att hänga och chatta med Ricky. 

Mer från Ricky Rich:
Instagram
Spotify
Apple Music
YouTube
Nyheter och pressmeddelanden 28 oktober 2020
28 okt kl: 18:00

Roxette - Bag Of Trix Music From The Roxette Vaults Fyra Album Med Outgivna Och Bortglömda Guldkorn Med Roxette 1986-2016

Nu kommer volym 1 av "Bag Of Trix" - Roxettesamlingen som presenterar totalt 47 outgivna eller numera otillgängliga inspelningar: demos, alternativa mixar och inspelningar, spanska versioner, bonuslåtar plus annat kul från bandets långa och framgångsrika karriär 1986-2016.

Den första volymen släpps nu 30 oktober och innehåller tolv låtar som är inspelade över en 30-årsperiod. Från demon av "Like Lovers Do", inspelad under en tidig demosession när Marie och Per förbereder Roxettes debutalbum "Pearls Of Passion" sommaren 1986, till nya singeln "Let Your Heart Dance With Me" som aldrig färdigställdes under "Good Karma"-inspelningarna 2016.

"Bag Of Trix" ger en unik inblick i en av Sveriges mest framgångsrika popgruppers fascinerande karriär. Ta bara ett av den första volymens guldkorn - Brian Maloufs amerikanska singelmix av "Joyride", som våren 1991 blev Roxettes fjärde etta på Billboardlistan. Låten är i sin albumversion en klassiker i Roxettes repertoar, men de flesta utanför USA har nog aldrig hört den här ettriga och speciella singelmixen.

"Bag Of Trix" volym 1 bjuder också på Pers och Maries akustiska demo av den vid inspelningstillfället pinfärska "Hotblooded", liksom en akustisk version av "Listen To Your Heart" som tillsammans med tolkningen av Beatlesmästerverket "Help!" spelades in i Abbey Road-studion i London hösten 1995.

Och för Marie Fredrikssons miljontals fans världen över är det kanske med extra stor förväntan man vill lyssna på hennes tre hemmainspelade demoversioner av egna låtarna "Pocketful Of Rain", "Beautiful Boy" och "Waiting For The Rain" - varav bara den sistnämnda hamnade på ett Roxettealbum.

- Både Marie och jag älskade att vara i studion och spela in vår musik - och nu när man ser tillbaka på vår karriär är det ganska överväldigande hur mycket material vi hann producera. Betydligt mer än vad som någonsin kunde komma ut. Vi blev ju rejält taggade av hela den fantastiska Roxettecirkusen, säger Per Gessle med ett leende.

- Mycket av det som "bara" hamnade som bonusmaterial på cd-singlar i Japan och i vissa fall aldrig ens kom ut känns idag som ett intressant komplement till vår ordinarie katalog. Så därför tror vi att "Bag Of Trix" kan bjuda på en hel del intressant lyssning för dem som har följt oss genom åren.

30 oktober Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults (Vol 1) - Digital release
13november Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults (Vol 2) - Digital release
27november Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults (Vol 3) - Digital release
11december Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults (Vol 4) - Digital release
11december Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults - 4 LP Box set
11december Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults - 3 CD set

*********** 

Bag of Trix - Music From The Roxette Vaults
Volym 11 Help! (Abbey Road Sessions - 15 nov 1995) 2 Listen To Your Heart (Abbey Road Sessions - 15 nov 1995)

3 Let Your Heart Dance With Me (Good Karma outtake 2016) ***
4 Waiting For The Rain (Studio Vinden demo 1997)
5 Joyride (Brian Malouf US singelmix 1991)
6 Like Lovers Do (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***
7 Pocketful Of Rain (Skinnarviksringen demo - Feb 1993) ***
8 Wish I Could Fly (Live EMP Sky Church, Seattle 7 okt 2000) ***
9 Happy Together (T&A demo - 1-2 juli 1998)
10 Beautiful Boy (Studio Vinden demo - mars 2000) ***
11 You Don't Understand Me (T&A demo - 30 juli 1995) ***
12 Hotblooded (T&A demo - 13 dec 1990) ***


Volym 31 Piece Of Cake (Good Karma outtake 2016) ***2 You Don't Understand Me (Abbey Road Sessions - 15 nov 1995)

3 Dangerous (svenska singelversionen)
4 Every Day (Studio Vinden demo - mars 2000) ***
5 The Big L (T&A demo - 29 mars 1990) ***
6 It Will Take A Long Long Time (Modern Rock Version) (Have A Nice Day outtake 1999)
7 Little Girl (Studio Vinden demo - mars 2000) ***
8 Cry (Live Norrköping - 16 dec 1988)
9 Goodbye To You (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***
10 Go To Sleep (Skinnarviksringen demo - feb 1993) ***
11 Quisiera Volar (spansk version av Wish I Could Fly)
Volym 21 The Look (Abbey Road Sessions - 15 nov 1995) 2 Tu No Me Comprendes (spansk version av You Don't Understand Me) ***

3 Soul Deep (Tom Lord-Alge mix)
4 Always The Last To Know (Studio Vinden demo 1998) ***
5 Sleeping In My Car (demoversionen 1993)
6 Watercolours In The Rain (T&A demo - 24 jan 1990) ***
7 From One Heart To Another (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***
8 I Remember You (T&A demo - 15 mars 1990) ***
9 It Hurts (T&A demo - 3 aug 1995) ***
10 Perfect Day (T&A demo - 23 aug 1990) ***
11 New World (Studio Vinden demo 1996)
12 Lo Siento (spansk version av Salvation)


Volym 41 The Centre Of The Heart (Is A Suburb To The Brain) (Have A Nice Day outtake 1999) ***2 Pearls And Passion (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***

3 Things Will Never Be The Same (T&A demo - 13 dec 1990) ***
4 Entering Your Heart (Room Service outtake 2001)
5 Cooper (Closer To God) (Have A Nice Day outtake 1999)
6 Joy Of A Toy (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***
7 It Takes You No Time To Get Here (Room Service outtake
1999) ***
8 Before You Go To Sleep (T&A demo - 23 okt 1992) ***
9 I Was So Lucky (The Golden Blow) (Have A Nice Day outtake 1999) ***
10 Jag älskar (Surrender) (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***
11 Som i en dröm (So Far Away) (Montezuma demo - 25-26 juli 1986) ***
12 Alguien (spansk version av Anyone 1999)
*** Tidigare outgiven
Pressbild: https://isaac.wmg.com/?w=R_sdHa4
Foto: Jonas Åkerlund 

Kontakt:
Skivbolag Johan Olsson Johan.Olsson@warnermusic.com
Management Marie Dimberg marie@dimbergjernberg.com
Nyheter och pressmeddelanden 27 oktober 2020
27 okt kl: 19:00

Albumaktuella Miley Cyrus Gästar Skavlan Nu På Fredag 30 Oktober

Nu på fredag 30 oktober är albumaktuella Miley Cyrus gäst i Skavlan 21:00 på SVT1. Den exklusiva intervjun är hennes första svenska intervju sedan "Bangerz"-eran 2013.

Miley medverkar på länk från Los Angeles och en personlig och energisk intervju utlovas.

Förra veckan avslöjade Miley att hennes nya album "Plastic Hearts" med aktuella singeln "Midnight Sky" släpps fredagen den 27 november.

21:00 i SVT1 på fredag, vi ses i Skavlan med Miley Cyrus! www.mileycyrus.com
www.twitter.com/MileyCyrus
www.facebook.com/MileyCyrus
www.instagram.com/mileycyrus
Nyheter och pressmeddelanden 23 oktober 2020
23 okt kl: 17:00

Miley Cyrus Presenterar Sitt Nya Album "plastic Hearts" Som Släpps 27 November

Fredagen den 27 november släpper Miley Cyrus sitt nya album "Plastic Hearts" via RCA Records. Nya släppet blir Mileys sjunde studioalbum i ordningen och det innehåller 12 nyskrivna låtar, däribland superhiten "Midnight Sky" som är en av de mest spelade låtarna på svensk radio just nu.

Mileys kärlek till rock'n'roll visar sig i de kritikerrosade covers hon nyligen framfört live och släppt hos musiktjänsterna. Blondies "Heart of Glass" och The Cranberries "Zombie" har fått nytt liv med Mileys karaktäristiska röst. Inspirationen från och kärleken till rock'n'roll visar sig också på omslaget till nya albumet "Plastic Hearts". Den ikoniska musikfotografen Mick Rock har tagit omslagsbilden och med den visar också Miley vilken väg soundet på nya albumet tar. Mick Rock har tidigare fotograferat legender som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Joan Jett och Debbie Harry.

Tillsammans med albumnyheterna skickade Miley med ett handskrivet brev om "Plastic Hearts" där hon berättar om hur nya albumet kom till:

If you're reading this... know that I fucking love and appreciate you on the deepest level. I began this album over 2 years ago. Thought I had it all figured out. Not just the record with its songs and sounds but my whole fucking life. But no one checks an ego like life itself. Just when I thought the body of work was finished... it was ALL erased. Including most of the musics relevance.

Because EVERYTHING had changed.

Nature did what I now see as a favor and destroyed what I couldn't let go of for myself.

I lost my house in a fire but found myself in its ashes.

Luckily my collaborators still had most of the music that was burned up in journals and computers filled with songs for the EP series I was working on at the time. But it never felt right to release my "story" (each record being continual autobiography) with a huge chapter missing.

If it were a chapter in my book I guess I would call it "The Beginning" which usually when something is over we call it "The End". But it was far from that.

In triumph and gratitude I present to you my 7th studio record, Plastic Hearts. To be released Nov. 27th 2020.

XXMC

Vi ser fram emot släppet av "Plastic Hearts" den 27 november, Miley Cyrus!

www.mileycyrus.com
www.twitter.com/MileyCyrus
www.facebook.com/MileyCyrus
www.instagram.com/mileycyrus
23 okt kl: 11:30

Hurula Släpper Idag Albumet "jehova"

Idag 23 oktober släpper Hurula sitt fjärde album Jehova  med tidigare släppta låtar som Tro på er ruin och Änglar.  

Lyssna här: https://hurula.lnk.to/Jehova

Jehova är producerat av Per Hägglund som även producerade kritikerrosade -och Grammisbelönade albumet Klass. Nya albumet är huvudsakligen inspelad live, mycket for att fa fram en spontanitet och spretighet som kanske saknades senast.

Jehova har redan fått fantastiskt mottagande och hyllningar: 

"Om ett svenskt rockalbum utgivet 1981 hade haft så här starka melodier, refränger och texter hade det varit en medial sensation." - Jan Gradvall, DI Weekend

"Hurula fortsätter att leverera svärta som känns." - Kulturnytt i P4

"Jehova är en kraftfull port mellan dåtiden och nutiden. Om tonåren och vuxenlivet. Här finns både ett färskt sound, men likaså låtar som ger dig chansen att drunkna i nostalgin. Välkomna på en resa fylld av känslor och minnen." - Nöjesguiden 

"Det är svårt att slita sig från låtarna när de väl har börjat och flera av refrängerna kommer att sitta kvar länge."  - NWT

Mer om Hurula: Hurula har hyllats som en av Sveriges bästa rockartister och vunnit Grammispriser för Årets Rock två år i rad samt nominerats flertal gånger på P3 Guld och Grammisgalan. Hurula har tidigare gett ut tre kritikerrosade album och två EP:s - Vi är människorna våra föräldrar varnade oss (2014), Betongbarn (2014) Vapen till dom hopplösa (2016) Oss är allt (2018) och albumet Klass (2019). Hurula har även gjort sig känd som en av landets starkaste liveakter med hundratals konserter runtom Skandinavien. Hösten 2018 debuterade Hurula med konstboken Först Kretsen och för första gången presenterades hans bildkonst för en bredare publik.

FÖLJ HURULA: Spotify I Youtube I Instagram I Facebook
23 okt kl: 11:30

Bruce Springsteen Släpper Albumet "letter To You" Och Gästar Skavlan

Idag släpper Bruce Springsteen det efterlängtade albumet "Letter To You" och gästar Skavlan. Till fans stora förtjusning innehåller albumet 12 låtar inklusive tidigare släppta singlarna "Ghosts" och "Letter To You". Fredrik Skavlan fick via video-länk en pratstund med Bruce Springsteen som satt i sin studio hemma i New Jersey under intervjun. I samma studio samlades the E Street Band och Bruce Springsteen för att spela in nya  albumet "Letter To You".

Albumet blir Springsteens 20e studioalbum och det är första gången som han spelar med the E Street Band sedan The River turnén 2016. Albumet är producerat av Ron Aniello och Bruce Springsteen, mixat av Bob Clearmountain och mastrat av Bob Ludwig.

I samband med albumreleasen släpper Bruce Springsteen dokumentären "Letter To You" regisserad av Thom Zimny exklusivt på Apple. Tittaren tas med bakom kulisserna och in i studion med Springsteen och the E Street Band när de spelar in det nya albumet och det bjuds på en vacker upplaga live-klipp från när legenderna spelat tillsammans genom åren.

Fredrik Skavlans intervju med Bruce Springsteen ses i Skavlan som sänds ikväll klockan 21:00 på SVT1 i Sverige. Förutom Bruce Springsteen gästas Skavlan denna vecka av Laleh, Aksel Hennie och Sara Hedrenius. Skavlan ses varje vecka av drygt två miljoner TV-tittare i Sverige, Norge och Finland.


Låtlista "Letter To You"
1. One Minute You're Here
2. Letter To You
3. Burnin' Train
4. Janey Needs A Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power Of Prayer
7. House Of A Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was The Priest
10. Ghosts
11. Song For Orphans
12. I'll See You In My Dreams
23 okt kl: 11:30

Jacob Frohde Släpper Idag Singeln "story"

Idag släpper 18-åriga supertalangen Jacob Frohde sin nya singel "Story". Låten är skriven av Jacob tillsammans med Henrik Moreborg och Linnea Nelson. Till skillnad från hans tidigare låtar som varit mer avskalade är "Story" en melodisk poplåt som ramar in och lyfter fram hans unika röst. Den kom till i vintras under en session, Jacob berättar:

"Alla har nog varit med om att inte hittade rätta orden, eller inte få fram det man egentligen vill säga. Ibland tenderar jag att lagra tankar, stänga dem inne och aldrig riktigt få utlopp för det jag vill säga eller känner. Det är precis det låten 'Story' handlar om."

LYSSNA: https://JacobFrohde.lnk.to/Story

Jacob Frohde, född i USA och uppvuxen i Stockholm, har sålänge han kan minnas älskat att sjunga och spela instrument. Vid 8 års ålder tog han sin första gitarrlektion och lärde sig spela piano helt på egen hand. Blott 11 år gammal ställde han upp i TV programmet Talang där han charmade hela svenska folket och tog sig till final. Han har sedan dess stått på många scener runtom i Sverige och spenderat mycket tid i studion med att skriva låtar. Musikaliskt inspireras Jacob av stora kvinnliga röster såsom YEBBA, H.E.R., Leon och Beyoncé. I december 2019 debuterade han som artist med singeln "Cigarettes for minors" som följdes upp av vårens singlar "Sadly" och "UNO", sistnämnda uppmärksammad och spelad på nationella radiostationen Metro FM i Kina. Hans sound kan beskrivas som en mix av pop, soul och RnB. Jacob jobbar för fullt i studion och planerar att släppa mer musik inom kommande tid, parallellt med gymnasiestudierna.

FÖLJ Jacob: Instagram I Youtube
23 okt kl: 11:30

Malin Christin Släpper Debutsingeln "lika Barn Leka Bäst"

LYSSNA: https://malinchristin.lnk.to/LikabarnlekabastI maj i år debuterade Malin Christin som artist med låten Salt i såren tillsammans med artistkollegan Myra Granberg. Strax därefter gästade hon på Albin Johnséns låt Aldrig Ge Upp. Malin är däremot långt ifrån en nykomling på musikscenen, hon har hunnit arbeta som låtskrivare med både svenska och internationella artister med fokus både inom Europa, USA och Asien. När hon väl började skriva till sig själv hittade hon sitt uttryck i möteslandet mellan modern svensk pop och alternativ R&B.

Malin Christin är nu redo att släppa sin egna debutsingel Lika barn leka bäst, en låt om att vara olika, men ändå fungera ihop i en kärleksrelation.

'Lika Barn Leka Bäst' handlar om att man kanske inte behöver vara superlika för att fungera ihop. Jag kritiserar talspråket 'lika barn leker bäst', stämmer det verkligen eller kan det t.o.m. vara bra att vara olika i en relation? Jag tror att man oftast omedvetet blir kär i den som är lite annorlunda från en själv, så att man kan komplettera varandra.

Under närmsta tiden kommer vi få höra mycket från Malin Christin: Jag har jobbat hårt med detta projektet i över ett år och har skrivit så mycket musik som jag vill dela med mig av. Det har blivit väldigt personliga låtar och min förhoppning är att många kommer känna igen sig i de och få styrka av de. 

Lika Barn Leka Bäst släpps idag 23 oktober via Sony Music. Låten är skriven av Malin Christin tillsammans med Oliver Forsmark som även står bakom produktionen.

FÖLJ MALIN CHRISTIN: Instagram Spotify Facebook
23 okt kl: 11:30

Lou Elliotte Debuterar Med Singeln "best Youve Ever Had"

Efter att ha skrivit hitlåtar till några av Sveriges största popartister (Molly Sandén, Darin och Norlie & KKV m.m) så gjorde Louise Lennartsson sitt genombrott som frontfigur för den framgångsrika popgruppen Estraden. Deras debutalbum har över 150 miljoner streams och första singel "Mer för varandra" tillsammans med Norlie & KKV låg etta på Spotifys topplista i fem veckor. Men framför allt var det första gången svenska lyssnare kom i kontakt med Louise Lennartssons säregna röst. Idag presenteras hennes engelskspråkiga soloprojekt Lou Elliotte för första gången. 

"Jag är så TAGGAD på att få släppa min första singel som soloartist på engelska. Detta är inte ett hekdå till estraden utan mer ett HEJ till mig som soloartist. Jag har jobbat på detta i över 6 år, är så himla stolt över att äntligen få släppa musik som Lou Elliotte" - Lou

Debutsingeln "Best You've Ever Had" är komplett skimrande popmusik med Lous karakteristiska röst som brännpunkt. Inspirationen kommer från Frank Oceans melodispråk, Billie Holidays röst och Bon Ivers stämning men har blivit något annat, något helt eget. Låten "Best You've Ever Had" är skriven av Lou Elliotte själv tillsammans med Linnea Södahl (Nea) och Gystav Nyström som även producerat.

Lyssna på  "Best You've Ever Had"

Lou Elliottes singel "Best You've Ever Had" släpps idag 23 oktober via Milkshake / Sony Music.

Mer Lou Elliotte:
Facebook
Instagram
Youtube
Nyheter och pressmeddelanden 22 oktober 2020
22 okt kl: 17:50

Markus Wiking Blir Vd För United Stage Sweden

United Stage tar nu nästa kliv mot att bli Nordens största artistbolag. Markus Wiking tillträder den 2 november rollen som VD för bolaget och blir en viktig nyckelperson i United Stages expansiva strategi. Ett stort steg framåt för United Stage och ett ännu större steg för livemusikbranchen. Välkommen till US-familjen Markus!
Markus har i 21 år jobbat för EMA Telstar och Live Nation på diverse positioner, de senaste 10 år åren som ytterst ansvarig för Live Nations svenska turnéverksamhet och varit drivande i utvecklingen av bolagets A&E verksamhet med shower och musikaler. Markus har genom åren arbetat som agent för bl.a Laleh, Molly Sanden, Magnus Uggla, Tomas Ledin, Hov1, Norlie & KKV och Linnea Henriksson för att nämna några. Han startade sin karriär inom liveindustrin redan 1996 och har sedan dess byggt sig till en position som en av Sveriges mest betydelsefulla agenter med en stor förståelse för artistutveckling.
- Jag och Markus har många gånger pratat över ett glas vin om hur kul det skulle vara att jobba ihop och äntligen har jag lyckats få honom att ta steget över till United Stage, dessutom som VD.
Markus är utan tvekan den person i vår bransch som jag har allra störst förtroende för. Han har en otroligt stor och bred kunskap om livebranschen, högt förtroendekapital bland artister, ett imponerande driv och entusiasm, och är dessutom nästan exakt tjugo år yngre än mig.
Markus kommer att bli en stor tillgång för oss i vårt fortsatta byggande av Nordens största artistbolag. Det skall bli väldigt kul att göra United Stage fortsatta resa och satsning tillsammans med honom.
Anders Larsson, United Stages grundare och styrelseordförande- Jag är otroligt ödmjuk och glad över att jag fått uppgiften att leda United Stage in i 2020-talet. US är ett fantastiskt bolag med ett agentur-team som tillsammans har mer erfarenhet än något annat artistbolag i Sverige idag.
Jag har känt Anders Larsson i nästan 20 år och sedan 1999 har jag stått på andra sidan och sett vilket fantastiskt jobb han gjort med att bygga upp bolaget.
Det ska bli spännande att stå sida vid sida med Anders och US på den fortsätta resan med musiken och artisten i centrum.
Markus Wiking, VD United Stage SwedenUnited Stage grundare och styrelseordförande Anders Larsson kommer givetvis att arbeta vidare med full kraft och förbli operativ i bolagets artistverksamhet och samtliga affärsområden både i Sverige och övriga Norden.
I augusti 2020 meddelades att de tre nordiska musikagenturerna United Stage, United Stage Norge och Copenhagen Music gör en strategisk sammanslagning under namnet United Stage Group - ett nordiskt livebolag för dagens och morgondagens stjärnor. Nordic CEO för United Stage Group är Jimmi Riise.


- Det gläder mig att välkomna Markus och jag ser fram emot vårt samarbete under de kommande åren. Kombinationen av det fantastiska arbete som United Stage har gjort i Stockholm och Markus starka ledarskap, kommer även fortsättningsvis visa att vi är ett självklart livebolag för både nationella upcoming-artister och etablerade stjärnor.
Pandemin har gjort det svårt för livemusikbranchen, men vi satsar vidare och investerar i framtiden. Inte bara i Stockholm, utan genom vår nordiska satsning, även i Oslo och Köpenhamn.
Jimmi Riise, CEO United Stage Group


United Stage bildades 1984 och representerar idag närmare 250 artister och genomför årligen över 3 000 arrangemang i Sverige, Norge och Danmark. Artister som Lars Winnerbäck (SE), Darin (SE), Melissa Horn (SE), bob hund (SE), Junior Brielle (SE), Danny Saucedo (SE), Smith & Thell (SE), CC Cowboys (NO), Frida Ånnevik (NO), Oslo Ess (NO), Lukas Graham (DK), Suspekt (DK), Rasmus Seebach (DK), Medina (DK), med flera finns på rostern. Förutom sin verksamhet som agenter, turnéproducenter och konsertarrangör driver United Stage artistmanagement för ett 20-tal artister och genomför även stora företagsevent.
Kontakt:
Markus Wiking, VD United Stage


markus@unitedstage.se


+46 76 076 50 92
Anders Larsson, grundare och styrelseordförande United Stage


larsson@unitedstage.se


+46 70 440 41 13
Jimmi Riise, CEO United Stage Group


jimmi@unitedstagegroup.com


+45 26 27 39 16 
22 okt kl: 08:00

Victor Leksells Megahit "svag" - Första Låt På Svenska Att Nå 100 Miljoner Spelningar På Spotify

Den 17 januari 2020 släppte Victor Leksell singeln "Svag" som under året fullständigt dominerat de svenska topplistorna och har sålt 8x platina. I somras stod det klart att låten var den mest streamade någonsin på svenska och i förra veckan passerade "Svag" 100 miljoner spelningar på Spotify.

Det är såna siffror som utländska världsartister får. Det känns jättekonstigt faktiskt. Jag tyckte det var bisarra siffror när "Tappat" nådde 10 miljoner förra året. Det känns så konstigt, hela låten har hänt under corona. Jag har inte sett någonting i verkligheten. - berättar Victor Leksell för P3 Musikguiden.

"Svag" har även blivit en stor hit i Norge där den har sålt 3x platina och tagit sig till förstaplatsen på både Spotifytopplistan och singellistan, den första svenskspråkiga låten att nå toppen sedan 2012. I Danmark har "Svag" sålt guld och nått topp 10 placeringar.

Den 17 juni släppte Victor Leksell sitt debutalbum Fånga mig när jag faller som gick rakt in på förstaplatsen på albumtopplistan där den stannade i 15 veckor med en försäljning som nu passerat 2xPlatina. I augusti tog Victor hem tre priser på Rockbjörnen; Årets låt (för "Svag"), Årets manliga liveartist och Årets musikinitiativ (för "Sverige" tillsammans med Molly Sandén & Jocke Berg).

Det har varit helt otroligt att följa Victors utveckling och historiska framgång under året. Att bevittna hur låten "Svag", och hela hans album, har tagits emot av det svenska folket och skapat en ljudbild för 2020 är oerhört häftigt. Victors ödmjukhet, inkluderande personlighet och jordnära inställning till sina bedrifter gör att det är väldigt många som gläds extra över det han har åstadkommit. Vi är stolta att ha varit med om den här resan tillsammans med honom. - Mark Dennis, VD på Sony Music Sweden.

LYSSNA: https://VictorLeksell.lnk.to/Svag
Nyheter och pressmeddelanden 21 oktober 2020
21 okt kl: 14:20

Johnossi Gör Konserter Med Limiterade Biljetter På Intima Obaren I Stockholm

Med fullt band och fullt ställ kommer Johnossi göra en serie spelningar på klassiska Obaren, mitt i Stockholm. Ett väldigt limiterat antal biljetter per kväll kommer släppas till dessa konserter.
"- Vi har länge försökt att få till ett sätt att kunna göra riktiga livegig under dessa otroligt skeva tider och äntligen har vi en lösning. Tillsammans med endast 49 fans varje kväll gör vi detta fullt ut på riktigt. Exklusivt och intimt men med fullt ställ!"

Vi är sjukt spelsugna och peppade på att få möta en publik igen!"

John Engelbert och Oskar "Ossi" Bonde

Det blir ingen bantad, avskalad konsert. Johnossi kommer ge precis allt för de lyckliga som kommer över de exklusiva biljetterna.
Johnossi LIVE på Obaren, Stockholm

11 - 12 - 13 - 14 november 2020

Endast 49 biljetter per kväll.

595 kronor + service (den som köpt biljetten måste visa legitimation i entrén)

Biljetter släpps fredag 23 oktober 10:00 på unitedstage.se

Varje biljettköpare kan max köpa 2 biljetter.
Arrangemanget följer helt och hållet Folkhälsomyndighetens rekomendationer.

I februari 2020 kom Johnossis sjätte album, "Torch // Flame" En skiva fylld med John Engelberts och Oskar "Ossi" Bondes direkta och råa rock. Sedan dess har duon släppt "Wrecking Ball" och sin första låt på svenska "Eld // Ljus". Bandet är i skrivande stund återigen i studion och jobbar på ny musik.
Kontakt:

Anders Larsson, turnéproducent

larsson@unitedstage.se

+46 70 440 41 13

Press:

Ebba Lindqvist

brev@ebbalindqvist.se

+46 70 480 33 00

Johnossi består av John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar "Ossi" Bonde (trummor). De startade duon i Stockholm år 2004 och efter endast tre spelningar skrev de under sitt första skivkontrakt. 2005 släpptes deras självbetitlade debutalbum och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare fyra album. Med deras erkänt explosiva liveshow har Johnossi genom hela sin karriär turnerat intensivt i främst Europa, men även i USA och Japan. Flera av duons album och singlar har sålt platina och de har blivit belönade med prestige-fyllda priser som en Grammis för "Bästa grupp" (Grammisnominerade sju gånger) och två P3 Guld-statyetter för "Bästa grupp" och "Bästa Rock". Låten "What's The Point" låg på Trackslistan i hela 25 veckor.
Nyheter och pressmeddelanden 19 oktober 2020
19 okt kl: 19:30

Enrique Iglesias Utses Till "top Latin Artist Of All Time"

Billboard meddelar idag att världsstjärnan Enrique Iglesias kommer att tilldelas priset som "Top Latin Artist of All Time" på Billboard Latin Music Awards som går av stapeln den 21 oktober i Sunrise, Florida.

Enrique Iglesias har en lång och imponerande karriär med mer än 40 megahits, 180 miljoner sålda album, över 19 miljarder streams och 17 miljarder visningar på YouTube. Enrique har genom åren dominerat Billboard Latin Charts och fortsätter att sätta historiska rekord. Hela 27 av hans låtar har intagit förstaplatsen på Hot Latin Songs chart och Enrique är den artist som haft flest ettor på Latin Airplay chart med 31 låtar.

Enrique Iglesias har vunnit 47 Billboard Latin Music Awards och är därmed den artist som vunnit flest priser på galan. Hans enorma framgångar gör honom till den största latinartisten genom tiderna.

"Enrique is an iconic artist, a global star, a high-class professional, and more importantly and amazing human being. His music has transcended generations. This much-deserved award is a testament to his continued impact and influence. It is an honor for us at Sony Music to work with him. Congratulations, Enrique!"säger Afo Verde,VD på Sony Music Latin Iberia.

Hösten 2021 gör Enrique Iglesias sig redo att åka ut på turné tillsammans med en annan latinlegend, nämligen Ricky Martin. En efterlängtad turné som sträcker sig från kust till kust i USA och intar legendariska venues i 25 städer med turnépremiär i Gila River Arena i Glendale, Az.

Utöver musiken är Enrique Iglesias djupt engagerad i att samla in pengar till organisationen Save The Children. Enrique har genom åren tillsammans med sina fans och genom välgörenhetsinsamlingar, auktioner och merch samlat in den imponerande summan $400,000 till Save The Children.


Mer Enrique Iglesias:

Enrique Iglesias is one of the most successful singer-songwriter in music history with more than 180 million albums sold worldwide, released ten studio albums plus two greatest hits compilations, and is a multiplatinum artist in almost every country around the world. He has headlined ten world tours to more than 10 million fans throughout his career having performed in literally every corner of the world from New York to Sydney to Cape Town to Minsk to London to Belgrade to Santiago to Mexico among many more.

Undeniably, the biggest Latin recording artist in music history, Enrique has 31 #1 singles on the Billboard Latin Airplay Chart as well as having multiple #1's across all the Billboard charts with a combined total of 105. His track, "Duele El Corazón" got him his 14th #1 Billboard Dance track making him the king of the chart beating out Michael Jackson for the most #1's in Billboard history.

Enrique has been celebrated with just about every award an artist can receive including multiple GRAMMYs®, Billboard Awards, World Music Awards, American Music Awards, Premios Juventud, ASCAP and BMI honors and many more totaling over 200. Enrique celebrates his success by helping create awareness of the incredible work of Save The Children.

Enrique Iglesias;
Instagram 
Twitter 
Facebook 
YouTube 
Nyheter och pressmeddelanden 16 oktober 2020
16 okt kl: 18:50

Rein På Efterlängtad Turné 2021

21 augusti 2020 släpptes äntligen REINs efterlängtade debutalbum - REINCARNATED, på egna skivbolaget REIN RECORDINGS. Hyllningarna lät inte vänta på sig - Sveriges främsta musikrecensenter satte toppbetyg och superlativen haglade.

"Rein har gjort ett CV för den moderna hitfabriken" - REINCARNATED 4/5 - Johanna Paulsson, DN

"REIN är stenhård, oslipad, bångstyrig, kompromisslös, extrem. Just därför tror jag att hon är den av dagens svenska artister som har största chans att i framtiden sälja ut idrottshallar med 15000 åskådare." - REINCARNATED 4/5 -Jan Gradvall, Dagens Industri

"Rein hittar ett catchigt oväsen, helt i samma klass med favoriter som Fuck Buttons och Sleigh Bells, och det är en avundsvärd tillgång."
"Det bästa punkraspet sedan Courtney Love 1994...det här är verkligen glimrande låtskrivande och lysande utrop" REINCARNATED 4/5 -Thomas Jonson, VF

"Inspirationen till skivan är bland annat hämtad från "The Matrix" och "Ghost in the shell" - filmer som nog också hade lyfts ytterligare ett snäpp med ett sådant här betydligt råare och mer kraftfullt soundtrack" - REINCARNATED 4/5 -Sara Ullberg, TT

"[REIN] kastar sig mellan väldigt elegant sång och hårda djuriska skrik och på scen så har hon en karisma och moves som påminner otippat mycket om Michael Jackson" REINCARNATED - Fredrik Strage TV4 Nyhetsmorgon
Nu är det dags att låta publiken få uppleva detta live - i vår 2021 åker REIN ut på en vida efterlängtad turné ute i landet!
6 mars Gävle, Gasklockorna

13 mars Linköping, The Crypt

19 mars Malmö, Plan B

16 april Stockholm, Slaktkyrkan

29 april Göteborg, Pustervik

Biljetter finns ute nu.
Artisten, producenten och skivbolagsägaren REIN debuterade med sin självbetitlade EP 2016. Tillsammans med "FREEDOOM" 2017, blåste hon nytt liv i den svenska elektroniska musik scenen med att blanda genres för att skapa sitt egna sound. Hennes unika sound och stil ledde till två P3 Guld-nomineringar i kategorierna "Årets nykomling" och "Årets dans" 2017. På bara några år har REIN blivit en ikon och befäst sin position och status som musikalisk pionjär.
Mer information

Caroline Boman Dickson, agent
caroline@unitedstage.se
+46 73 387 88 02
16 okt kl: 15:20

Kungliga Biblioteket Satsar Mot Framtiden - Söker Tre Nya Avdelningschefer

Kungliga bibliotekets (KB) samlingar är en del av kulturarvet och forskningens infrastruktur. För att möta dagens föränderliga medielandskap utvecklar KB sin organisation - och söker tre nya avdelningschefer som vill bidra till framtidens nationalbibliotek.

KB:s samlingar spänner över många olika format och innehållstyper. Här finns allt från äldre tryck och handskrifter till ljud, rörlig bild och webbpublicerat material. En viktig del i KB:s arbete är att ständigt utvecklas i takt med att medielandskapet förändras. Allt fler användare behöver distanstillgång till samlingarna och inom datadriven forskning används materialet i storskaliga analyser.

Fokus på användaren och omvärlden

För att möta den digitala transformationens utmaningar och möjligheter genomför KB ett stort förnyelsearbete. Tillsammans med chefsgruppen och engagerade medarbetare driver riksbibliotekarie Karin Grönvall utvecklingen mot en organisation som matchar forskningens och omvärldens förväntningar.

Inriktningen är en ny organisationsstruktur, tydligare styrning och ledning samt en kultur som bygger på ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Arbetet sker med utgångspunkt i användarnas behov och KB:s uppdrag. KB är hela Sveriges nationalbibliotek och vill samverka mer aktivt med bibliotekssektorn, forskarvärlden och övriga intressenter.

Tre nya avdelningschefer

För att bygga den nya organisationen söker KB chefer till avdelningarna Bevarande och digitalisering, Informationssystem/It och Verksamhetsstöd.

Avdelningen för bevarande och digitalisering ansvarar bland annat för att öka tillgången till samlingarna genom en högre digitaliserings- och migreringstakt. Med avdelningen tar KB ett samlat grepp kring dessa frågor oavsett medietyp. Avdelningen är en viktig del i KB:s vision om att mer ska digitaliseras och vara digitalt tillgängligt. Processerna för digitalisering ska effektiviseras och det fysiska och digitala bevarandet ska synkas.

Avdelningen för informationssystem ansvarar för att KB har användarvänliga och kostnadseffektiva it-system, en stabil och säker it-infrastruktur samt en digital tjänsteutveckling. Här gör vi en kraftsamling kring några viktiga satsningar, bland annat tillgången till dataset ur samlingarna, effektiva sökfunktioner och en attraktiv användarmiljö. Målet är att samlingarna i större utsträckning kan användas för forskning och utbildning, även utanför KB:s lokaler. Avdelningen ska eftersträva en balans mellan egna och köpta tjänster och även samarbeta med andra bibliotek och kulturarvsinstitutioner.

Avdelningen för verksamhetsstöd ansvarar för att KB har en modern administrativ organisation och effektiva stödprocesser. En viktig satsning är arbetet kring säkerhetsfrågor.

Övriga avdelningar på KB är Insamling och metadata, Bibliotekssamverkan och forskningsstöd samt Planerings- och utvecklingsstöd.

Chefsarbete i intern och extern samverkan

KB:s avdelningschefer leder och utvecklar verksamheten med stöd i sin avdelningsledning. De gemensamma målen för KB är alltid i fokus. I arbetet ingår både internt samarbete och extern samverkan med exempelvis bibliotek och forskningsinstitutioner, såväl nationellt som internationellt.

Strategiskt arbete i myndighetens ledningsgrupp är också en del i rollen som avdelningschef. Där ligger fokus på att utforma och förverkliga KB:s vision och mål, liksom på att skapa förutsättningar för en hållbar verksamhet och arbetsmiljö. Avdelningscheferna rapporterar direkt till riksbibliotekarien.

Läs mer och ansök till tjänsterna på KB:s webbplats.
16 okt kl: 14:30

Lous And The Yakuza Släpper Debutalbumet "gore"

Den belgisk-kongolesiska artisten och aktivisten Lous and the Yakuza släpper idag sitt debutalbum "Gore" via Columbia Records. "Gore" är ett 10-spårigt album som levereras helt på franska och har producerats av spanska El Guincho (RosalÍa).

Lyssna på albumet här.

Tillsammans med El Guincho har Lous skapat ett tidlöst album som demonstrerar hennes unika identitet både som person och som artist. På "Gore" utforskar hon ett flertal teman och budskap såsom motstånd, motståndskraft, kamp, sexualitet och skönhet. Hennes användning av kongolesiska rumbarytmer går perfekt ihop med El Guinchos utmärkande sound, präglat av latin trap och psykedelisk pop. Tillsammans smälter de samman - från de mjuka trap beatsen och electropop-soundet, till tyngre hiphop-influenser.

Lous karriär tog fart för ungefär ett år sedan med hitlåten "Dilemme" (35M streams), som sedan efterföljdes av singlarna "Tout Est Gore", "Solo" och nyligen släppta "Amigo." Lous utmärkte sig också med sitt fantastiska framträdande av "Bon Acteur" på COLORS STUDIO. Missa inte heller hennes intervju med COLORS där hon bl.a. talar om rasism, Black Lives Matter-rörelsen och White privilege här.

Den 20 oktober uppträder Lous med "Amigo" på Late Night With Jimmy Fallon.

"Gore" låtlista:

1. Dilemme

2. Bon Acteur

3. Téléphone Sonne

4. Dans la Hess

5. Tout est Gore

6. Amigo

7. Messes Basses

8. Courant d'Air

9. Quatre heures Du Matin

10. Solo

FÖLJ LOUS AND THE YAKUZA

Instagram | Facebook | YouTube | Twitter
16 okt kl: 14:30

Macky Gästar Franska Rapstjärnan Bosh På Nya "djomb (Remix)"

Lyssna här
Efter att låten "Djomb - Bien ou quoi" med franska rapparen Bosh fick fart på TikTok växte den och blev en megahit även på de franska topplistorna. Låten har nu samlat på sig över 100 miljoner streams globalt, sålt platina i Frankrike och den låg under sommaren etta på franska topplistan i hela fyra veckor. Idag släpps en ny fransk-svensk remix på låten via Arista Frankrike med ingen mindre än vår svenska stjärna Macky.

Under två år som artist har Macky skapat sig en stark fanbase och hunnit nå över 56 miljoner streams på Spotify med låtar som 2x platinasäljande "Tesla", platinasäljande "Vinterdepress", guldsäljande "PA PA", "Vacay" och "Lagen", samt debut-EP:n Genom Alla Väder som släpptes i fjol. Nyligen släppte Macky även singeln "Family" från sitt debutalbum som planeras att släppas i höst.

Macky blev också nyligen utsedd till Framtidens Artist av P3:s musikredaktörer med motiveringen: "Vi har imponerats av en artist som växlar soundmässigt mellan hiphop och pop, har ett härligt flow och känsla för tempo och rytm i sin leverans. Han fångar oss med sitt sätt att beskriva miljöer, känslor och årstider - och, som äss i rockärmen, naturligt falla över till franska språket ibland".

Originallåten "Djomb - Bien ou quoi" har blivit ett stort fenomen på TikTok och har samlat på sig över 200 000 videokreationer till låten, och hashtaggarna #Djomb och #Djombchallenge har tillsammans fler än 155 miljoner visningar på plattformen.

Tack vare den här låten och den stora rollen som Bosh har som skådespelare i den omtyckta franska serien Validé har hans popularitet fullkomligt skjutit i höjden och hans följarantal i sociala medier sexdubblades på kort tid.  

Följ Bosh

INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER | YOUTUBE | SPOTIFY

Följ Macky

INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY
16 okt kl: 13:20

Lars Winnerbäcks Stiftelses Pris Nyponet 2020 Tilldelas Sami Rahim

Stiftelsens motivering
Nyponet 2020 tilldelas Sami Rahim för hans passionerade strävan att göra Linköping till en roligare
och bättre stad. Med stort hjärta och varm famn välkomnades kulturen till restaurang L'Orient.
Under sexton år hade Linköping ett välbehövligt, svängande vardagsrum med plats för alla.
Punkiga nitjackor avlöstes av argentinska tangoklänningar. Vi säger tack för dansen och ser fram
emot framtida projekt!Prissumman är på etthundratusen kronor.
Lars Winnerbäcks stiftelses pris NYPONET skulle ha delats ut den 3 april i år i Garden, Linköpings konsert & kongress. När pandemin slog till i mars blev hela arrangemanget med prisceremonien framflyttad på obestämd tid. I september såg det fortfarande inte ut som att en stor sammankomst skulle bli möjlig under hösten, och vi i stiftelsen tog då beslut om att 2020 års pris ändå ska delas ut i år, även om omständigheterna inte tillåter ett arrangemang på samma sätt som tidigare år. Vi valde istället att bjuda in Sami Rahim till en corona-anpassad utdelning bara med styrelsen och en fotograf. 
Sami Rahim blev redan i januari uppringd av Lars Winnerbäck som berättade att han skulle tilldelas årets NYPON, och har sedan dess hållit på hemligheten i väntan på ett beslut om hur och när priset skulle komma att delas ut. Vid den lilla ceremonin på torsdagskvällen erhöll Sami ett diplom med motiveringen samt prissumman på etthundratusen kronor. Till priset hör också ett hantverk, i år ett grafiskt blad gjort av Isabelle Nilsson, men det vill vi att Isabelle överräcker till  Sami vid 2021 års ceremoni. Hur och när nästa års prisutdelning kommer att bli återstår att se, men vi siktar nu på hösten 2021, och hoppas att det kan bli folkrikt och under liknande former som tidigare. 
-Sami Rahim känns som en självklar Nyponvinnare. Det var nog egentligen bara en tidsfråga, säger Lars Winnerbäck. L'Orient var verkligen en unik plats i Linköping och Sami är en unik personlighet. Årets pris kan ses som ett stort tack, men jag hoppas också att det inspirerar Sami till att fortsätta sätta färg på stan.
-Förhoppningen är att vi kan ha en stor fest nästa år, säger Lars Winnerbäck, och samla mycket folk och verkligen fira Sami, tillsammans med stipendiaten för 2021.Ulrika Reinholdsson ny ledamot i styrelsen
Christel Valsinger lämnar styrelsen i samband med 2020 års prisutdelning. Vi tackar henne för fem års samarbete och fortsätter att hålla en nära kontakt. Ny ledamot blir 2019 års stipendiat Ulrika Reinholdsson, repertoaransvarig i Riksteatern Linköping.
Lars Winnerbäcks Stiftelse har till uppgift att främja kulturlivet i Linköpings kommun. Det sker genom att stiftelsen varje år delar ut ett stipendium till en eller flera eldsjälar som bidrar till att berika kulturlivet i Linköping. Stipendiaten får också ett nypon tillverkat av en hantverkare som är verksam i Östergötland.
Det första stipendiet delades ut på Linköping Konsert & Kongress i mars 2016.
Information om priset Nyponet, tidigare vinnare osv
http://www.nyponpriset.se/
Sami Rahim nås på 0762115807
Artikel i Corren om Isabelle Nilsson
https://corren.se/artikel/hon-har-skapat-arets-nyp...
Lars Winnerbäcks stiftelse
Lars Winnerbäck
Johan Hagesund 0704954655
Johanna Sjöberg
Emma Högström
Mattias Ahlén
Ulrika Reinholdsson
Christel Valsinger
16 okt kl: 13:20

Väntan Är Över! Jakob Hellman Släpper Nytt Album

1989 släppte Jakob Hellman sitt första och hittills enda album, "...och stora havet". Myterna har växt genom åren. Var tog han vägen? Varför blev det aldrig någon mer musik?

Nu är det dags för en ny berättelse. Berättelsen "Artisten som försvann" har bytts till "Artisten som kom tillbaka" när Jakob Hellman äntligen spelat in sitt andra album. Det har fått namnet "Äntligen borta".
- Vi har hållit på med det här projektet mer eller mindre aktivt i tio år med olika tilltänkta producenter, skivbolag och musiker, säger United Stages Pontus Sillren som agerat exekutiv producent för albumet och fortsätter:

- Något föll på plats under förra höstens turné med Jakob föreställning "Äntligen Borta", vars namn albumet också delar. Låtar som letat sin form länge hittade fram med det nya bandet och ett kreativt flyt ledde mer eller mindre sömlöst över till färdigställandet av skivan.

"Äntligen borta" är en samling sånger som innehåller ett helt liv. Om att åldras. Om att söka. Om att hitta sin plats i världen. Eller inte. Om kärleken förstås. Men inte ungdomens trånande längtan utan den där stora, den livslånga. I all sin mångsidiga komplexitet. Kärleken för livet. Kärleken mot döden.

Äntligen Borta är ett moget album. Det har ju trots allt mognat i 30 år. Men därmed inte på något sätt tryggt eller belåtet. Ynglingens tvekan har förbytts i den vuxna mannens tvivel. Ett levt livs alla erfarenheter nyanserar och fördjupar Jakob Hellmans skrivande.

- Extra roligt är förstås att den kom att ges ut på just återupplivade etiketten EMI, så den klassiska logotypen som satt på debuten också pryder uppföljaren, säger Pontus Sillrén och avslutar:

-Naturligtvis kommer Jakob Hellman att turnera med albumet. Vi har färdiga planer för olika scenarion men avvaktar samhällsutvecklingen en aning till innan datum offentliggörs.

8 januari 2021 släpps Jakob Hellmans nya album "Äntligen Borta". Redan idag kan man lyssna på de två första låtarna "Jag kan inte säga hej då till dig" och "När jag går in och känner mig utanför".

Lyssna här.


Albumet "Äntligen borta" går att förbeställa på vinyl hos exempelvis Bengans.

Kontakt:

Pontus Sillrén
pontus@unitedstage.se
+46 70 298 00 62

Ebba Lindqvist, press och intervjuförfrågningar
brev@ebbalindqvist.se
+46 70 480 33 00
16 okt kl: 10:00

Ge Mig Arsenik (Ba-Pa-Paa)! Håkan Hellströms Klassiska Debutalbum Från 2000 I En Limiterad Jubileumsbox.

I denna vinylbox hittar vi hela debutalbumet 'Känn ingen sorg för mig Göteborg' remastrat (2020). Vi hittar även Acetat-replika med hela demon som landade Håkans första skivkontrakt.

Vi får även en 12-sidig booklet med storyn bakom skivan, urklipp och bilder. Samt en megastor affisch med det målade omslaget och 3st vykort/foton.

Boxen är framtagen (görs enbart i 1 000 ex) för att fira att det är 20 år sedan Håkans första skiva släpptes och för evigt förändrade svensk musikhistoria.

Releasedatum: 13 november
www.hakanhellstrom.se

--------

"Utan tvekan en av de bästa popskivor som någonsin gjorts i Sverige." - Per Bjurman

"Det här är ett debutalbum som kommer att ljuda i varje hem, i varje pojk- och flickrum där tankar och funderingar om kärlek finns." - Harry Gerd
Nästa sida