Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 13 november 2019
13 nov kl: 16:20

Tool Släpper Ny Fysisk Utgåva Av "fear Inoculum" 13 December

Idag meddelar TOOL att de släpper sitt femte studioalbum "Fear Inoculum" i en ny fysisk utgåva den 13 december. Den första utgåvan av albumet sålde snabbt slut, så det är till fansens stora glädje att den nya "expanded book edition" snart når skivbutiker/onlinebutiker världen över. Den nya utgåvan innehåller 5 stycken 3D-kort med exklusiv grafik, en 56-sidig booklet med nya grafiska bilder som inte publicerats tidigare, en download av bandets "immersive visual experience"; "Recusant Ad Infinitum" och en CD.

Albumet "Fear Inoculum" gick direkt in på förstaplatsen på Billboard Topp 200 när det släpptes den 30 augusti tidigare i år. Bandet är just nu ute på turné i USA och turnén fortsätter rulla i USA även efter årsskiftet. Nya turnédatum släpptes just via bandets hemsida.

www.instagram.com/toolmusic
www.facebook.com/ToolMusic
www.twitter.com/Tool
13 nov kl: 15:10

1900 På Vårturné Med Succéföreställningen

"1900 - En Audiovisuell föreställning" har sålt slut var den än har kommit. Våren 2020 får alla nya chanser att uppleva 1900 live under ett antal utvalda konserter i Danmark och Sverige.

Utrustad med gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier skapade Christian Gabel temaalbumet "1900" om det våldsamma 1900-talet. Skivan följdes upp av albumet "Tekno" som också den använde collage av ljud och melodier fångade med analoga rullbandspelare för att skapa en helt egen värld.

1900-projektet har blivit en osannolik framgångssaga där många människor tagit musiken till sina hjärtan och låten "Den minsta av segrar" har rent av blivit lite av en hit som flitigt förekommit i olika TV-program.

Men en riktig succé blev 1900 först när Christian Gabel tog steget att sätta upp en scenversion av den värld som ryms på de båda albumen. Tillsammans med en samling välrenommerade multiinstrumentalister och makalösa videoprojektioner framförde Gabel för första gången musiken under en serie kvällar på Orionteatern i Stockholm. Publiken upplevde en audiovisuell helhetsupplevelse som förflyttade åskådaren till en plats av svunnen tid och minnen av saker som aldrig ägt rum.

Responsen lät inte vänta på sig. Såväl publik som kritiker tog föreställningen till sina hjärtan. Toppbetyg delades ut i pressen:

"Kanske är det strömningstjänsternas musikaliska överflöd och den digitala tillvarons känsla av förgänglighet som skapar ett så starkt sug efter en analog helhetsupplevelse som denna." - 5/5 Dagens Nyheter

"Efter konserten blir jag kvar i stolen med en konstig, Twin Peaks-aktig, känsla i hela kroppen - jag känner mig både upprymd och förvirrad, vad var det som just hände? Och kan man verkligen rysa av välbehag och förundran i 90 minuter? Jo, det kan man tydligen" - 6/6 Gaffa


Föreställningarna sålde snabbt slut och efterfrågan på fler speltillfällen har sedan dess varit stor. Nu ger Christian Gabel åter ett antal väl valda konserter med 1900.


Här ser du 1900 våren 2020:

28/3 Köpenhamn, Vega

29/3 Göteborg, Pustervik

3/4 Umeå, Väven

4/4 Piteå, Acusticum

5/4 Uppsala, UKK

Biljettsläpp fredag 15/11 klockan 10.00.

Christian Gabel är musiker och producent som till vardags spelar i Bob Hund. 1900-bandet består av Lisa Nordström, Andreas Söderström, Frida Johansson, Per Eklund och Pelle Ossler. Föreställningens visuella element är skapade av Mats Sahlström, Linus Johansson och Johannes Winkler tillsammans med Christian Gabel.

Mer information:

Pontus Sillrén, agent/producent
070-2980062
pontus@unitedstage.se
Nyheter och pressmeddelanden 12 november 2019
12 nov kl: 18:20

Miss Li Med "lev Nu Dö Sen" Är Guldetta!

"Lev nu dö sen" dundrar in på Spotifys första plats och har på 3 veckor sålt guld. Detta gör Miss Lis tolkning av Petters låt till en av snabbaste raketerna i Så mycket bättres historia. 
Miss Li intog återigen "Så mycket bättre"-huset tidigare i under hösten, senast var i säsong 3, 2012.
-"Lev nu dö sen" var den första tolkningen jag valde och jag är så glad att jag fick möjligheten att göra den, säger Miss Li

Såhär mitt i säsongen har vi fått ta del av Miss Lis tolkningar av "Då börjar fåglar sjunga" (GES), "Everything's Alright" (Timbuktu), "Until It All Ends" (Jill Johnson) och inte minst "Lev nu dö sen".

"Lev nu dö sen" är Lindas tolkning av Petters låt med samma namn. En tolkning som vi omfamnade snabbt. På mindre än en vecka hade låten svalt mer än 1 miljon streams!
-Tack och åter tack! Jag är så glad att ni lyssnar.

Låten landade direkt på Spotifys 7:e plats för att snabbt klättra upp till listans 2:a plats.
Idag 4 miljoner streams senare har Miss Li med "Lev nu dö sen" prickat Spotifys första plats och håller guldskivan i fast grepp.
-Jag känner mig så väldigt ödmjuk och glad över att den tagits emot så här fint, hälsar en glad Miss Li

Samtliga av Miss Lis tolkningar i "Så mycket bättre" är producerade av Sonny Gustafsson

@missli
facebook
12 nov kl: 15:10

Brecht - I Mörka Tider

"DET FINNS BARA ETT SÄTT ATT BEKÄMPA MAKTEN. ÖVERLEV DEN."

Skådespelaren Sven Boräng berättar, ackompanjerad av pianisten Annika Bjelk, ett starkt, fängslande och känsloladdat människoöde. Efter att nazisterna tagit makten i Tyskland 1933 lämnade dramatikern och regissören Bertolt Brecht sitt hemland. Föreställningen är ett berätteri med sång och musik om hur Brecht går från att vara enormt framgångsrik till att plötsligt leva i exil, bli immigrant, flykting och till slut fråntas sitt medborgarskap. 

Idén till föreställningen kom från teaterchef Kitte Wagner:

"Efter att jag sett Sven Boräng på Hipp Night sjunga Brecht ensam på scenen och trollbinda publiken uppstod en lustfylld idé att göra en mindre föreställning på Hipp. Brecht gick från att ha varit värsta coolaste bohemen i Berlin med succén Tolvskillingsoperan, till att bli politisk flykting i över 15 år. Tiden i exil var Brechts mest produktiva som dramatiker och diktare, och han levde ett extraordinärt liv. Vår föreställning handlar om människan bakom och vi vill dela hans dikter, sånger och brev från exilen - alla tonsatta av den danska musikern Sören Huss."

Brecht - i mörka tider har premiär på Hipp 20 november, och spelas t.o.m 6 december 2019.

Kontakta gärna mig för ytterligare information, intervjuer eller recensionsbiljetter.

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, presskontakt
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

BRECHT - I MÖRKA TIDER

Premiär på Hipp 20 november 2019

Ett koncept av: Kitte Wagner, Henrietta Hultén och Sven Boräng
Kompositör: Sören Huss
Scenografi: Benjamin la Cour
Kostym: Paola Billberg Johansson
Ljus: Sven-Erik Andersson
Mask: Åsa Trulsson

I rollen: Sven Boräng
Musiker: Annika Bjelk

©Rättigheterna till Bertolt Brechts texter administreras via Nordiska ApS gentemot Suhrkamp Verlag, Frankfurt am Main. 
12 nov kl: 11:10

Accused - Musiken Slår Ner I Dagspolitiken

I verket Accused (2014) har den finländske tonsättaren Magnus Lindberg med ett överdåd av färger och kontraster skapat en fascinerande klangvärld som berättar om tre historiska förhör. Texterna är utdrag från utfrågningarna av Théroigne de Méricourt under franska revolutionen, Östtysklands säkerhetspolis Stasis förhör av medborgare under kalla krigets dagar, och avslutningsvis handlar det om rättegången mot visselblåsaren Bradley Manning (numera Chelsea Manning).

- Det finns ett enormt starkt och högaktuellt budskap i Magnus Lindbergs verk, säger sopransolisten Anu Komsi. Nu i dagarna har Berlinmurens fall för 30 år sedan uppmärksammats, och Accused belyser tillfällen när människor har stängts in och tystats ner. Samtidigt lever vi i dag i en tid av politisk polarisering, där manipulerade fakta och ifrågasättanden av mänskliga kärnvärden är vardagsmat. Magnus Lindbergs Accused är alltså inte bara en historielektion, menar Anu Komsi, utan en påminnelse om vad vi har att bekämpa också i vår egen tid.

Vid konserten framförs även Mozarts Symfoni nr 40. Elegans och förfining, men också rastlöshet och oro kännetecknar den här musiken, komponerad sommaren 1788. Mozart hade ekonomiska bekymmer, hustrun Constanze var sjuk och operan Don Giovanni hade inte gjort någon större framgång på Wienoperan. Då drog han sig tillbaka och komponerade under loppet av nio veckor sina på alla sätt tre största och mest fulländade symfonier. Den fyrtionde är den mellersta av de tre och bara en av två i hela hans symfoniproduktion som går i moll.

Onsdag 13 november kl 19.00-ca kl 21.00
Torsdag 14 november kl 19.00-ca kl 21.00

Magnus Lindberg: Accused - Three Interrogations för sopran och orkester
Paus
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr 40 g-moll

Till Konserthusets hemsida
12 nov kl: 09:00

Sissel Kyrkjebø Tillbaka I Sverige På Julturné

Den 21 november är de äntligen dags för vår norska superstjärna Sissel Kyrkjebø att att sprida julglädje och musikalisk kärlek, när det äntligen är dags för premiär på Göta Lejon i Stockholm.

Precis som tidigare bjuder självklart Sissel både på älskade klassiska julsånger blandat med andra vackra låtar som passar julen till.  Med sig på turnén har Sissel Kyrkjebøen namnkunnig skara musiker, bland annat den amerikanska stjärn-keyboardisten Tim Carmon.

Carmon har spelat, turnerat, skrivit och producerat med storheter som Stevie Wonder, Justin Bieber, Bonnie Raitt och Earth, Wind & Fire. Han har även varit Music Director i Vita Huset vid ett flertal tillfällen.

Förutom medverkar följande eminenta musiker i bandet: 

Steffen Isaksen - piano
Gjermund Silset - bas
Håvard Bendiksen - gitarr
Sarah Kyrkjebø Skoller - kör
Mai Elise Solberg - percussion & kör

Klicka HÄR för att lyssna mer på Sissel på Spotify.
Kom i julstämning, se Sissels ljuvliga version här av "Oh Helga natt".

Här kan du se Sissel framöver: 

21 november, 19.30 - Göta Lejon, Stockholm - PREMIÄR
22 november, 18.00 - KalmarSalen, Kalmar
23 november, 19.30 - Malmö Live, Malmö
24 november, 15.00 - Konserthuset, Växjö
24 november, 18.00 - Konserthuset, Växjö
25 november, 19.30 - Konserthuset Stora Salen, Göteborg
27 november, 19.30 - Spira, Jönköping
28 november, 19.30 - Halmstads Teater, Halmstad

Bif finns nedladdningsbara högupplösta bilder, önskar du recensionsbiljett eller kontakt med Sissel för intervju, hör av dig till:

Helene.Wigren@prbeyond.se eller Anna.Rosdahl@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 11 november 2019
11 nov kl: 16:50

På Torsdag Delas Sveriges Största Uppfinnarpris Ut: Skapa-Priset På 500 000 Kronor

På torsdag den 14 november delas SKAPA-priset ut. Prissumman på 500 000 kronor går till den svenska uppfinning som enligt juryn är årets främsta innovation. Prisutdelningen äger rum på Moderna museet i Stockholm och arrangörer är Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen.

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som delade ut sitt första pris 1986. Sedan dess har tävlingen utvecklats och i år delar man ut tre olika priser: SKAPA-priset och SKAPA-talang, där tre olika nominerade får pris, samt SKAPA-förebild. Det mest prestigefyllda priset är SKAPA-priset på 500 000 kronor som går till en innovation och den eller de innovatörer som ligger bakom uppfinningen.

Det är 21 län i Sverige som deltar i SKAPA-priset. Varje länsjury initieras av respektive landshövding och tillsammans utser de en eller flera länsvinnare som vinner 10 000 kronor vardera. Det är bland dessa länsinnovatörer som SKAPA-prisets slutgiltiga vinnare utses och som därigenom erhåller 500 000 kronor.

På eftermiddagen den 14 november deltar majoriteten av de innovatörer som vunnit i sitt län på SKAPA-prisets pitchning som äger rum i biografen på Moderna museet. Respektive innovatör kommer under två minuter pitcha sin innovation för övriga deltagare och juryn, som består av SKAPA-stiftelsens styrelse, samt för intresserad allmänhet.

- Är man intresserad av innovationer och uppfinnare så bör man vara på plats den här eftermiddagen när landets 35 ballaste uppfinningsidéer presenteras, det är här man ser dem först. Jag tänker bland annat på den första versionen av Hövding-hjälmen som pitchades hos oss. Många av de uppfinningar som presenterats hos SKAPA blir sedan nominerade som Gasellföretag, men här ser man dem när innovation är helt pinfärsk, säger Björn Florman projektledare på Stockholmsmässan och vice ordförande i Stiftelsen SKAPA.

Efter pitcningen övergår programmet till en innovationsgala med 175 sittande gäster där vinnarna i respektive kategori presenteras. Platserna är begränsade. Det finns ett reserverat antal platser för press för att kunna delta både under pitchningen samt under middagen. Kontakta Björn Florman för att reservera din plats.

För mer information vänligen kontakta:
Björn Florman vice ordförande för stiftelsen SKAPA
Mail: bjorn.florman@stockholmsmassan.se, telefon: +46 70 789 44 82
Om SKAPA-priset
SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.
11 nov kl: 16:50

Spotlight På Framtidens Arbetsplatser På Workspace Sweden

Hur påverkar digitaliseringen morgondagens arbetsplats och hur kan företag och organisationer tillfredsställa de anställdas växande krav? Detta diskuteras under två dagar på WorkSpace Sweden, en konferens som nu arrangeras parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair.

Nya beteendemönster kräver nya kompetenser. Medan företagen jagar innovativ arbetskraft från när och fjärran ökar de anställdas krav på arbetsplatsens utvecklingsmöjligheter och miljöer.
- Att vårt event arrangeras i samband med Stockholm Furniture & Light Fair är passande, konstaterar Tommie Cau, programansvarig och moderator på WorkSpace Sweden, en tvådagarskonferens om morgondagens arbetsplatser.
- Företag och organisationer står på tre ben, brukar vi säga: People, Solution and Space. People syftar på medarbetarna, ledarskapet och kulturen, Solutions på hur ny teknik appliceras, och Space på arbetsplatsens fysiska lokaler, på utformningen av rummen, på möblerna och belysningen. Så våra världar tangerar varandra.

Det är framförallt de senaste årens digitala revolution som sätter arbetsplatsen på hårda prov, menar han.
- Aldrig förr har ett nytt årtionde utmanat arbetsplatsen så mycket som 2020-talet gör. För att hänga med i konkurrensen behöver företagen bli mindre byråkratiska, ha större mångfald och, inte minst, skapa en atmosfär som främjar samarbete och kreativitet. Hur gör man det? Hur ser sådana arbetsplatser ut? Hur kan den nya tekniken hjälpa? Det är sådana frågor WorkSpace vill lyfta."

Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair och WorkSpace Sweden, betraktar WorkSpace Sweden som ett självklart komplement till den växande möbel- och belysningsmässan.
- Då eventen kompletterar varandra innehållsmässigt ger de ett stort mervärde för både utställare och besökare. Vi har flera gemensamma målgrupper, bland andra arkitekter och inköpare för offentlig miljö. WorkSpace Swedens matiga konferensprogram, där beslutsfattare, HR-chefer och branschexperter ger handgripliga tips på hur en arbetsplats kan bli mer attraktiv, är ytterst relevant för flera målgrupper.

Bland årets talare märks: 
Ishtar Touailat, VD på Futuristas, utnämnd till Årets IT-kvinna, Årets innovationsängel och rankad som nummer fem på Veckans affärers lista över Sveriges supertalanger
Heléne Lidström, förändringsexpert och strategisk rådgivare, grundare av konsultfirman Healthy Business
Maria Bidegård, Projektansvarig för ICA:s omställning till aktivitetsbaserade kontor
Niklas Delmar, Engagemangsexpert och medgrundare av Hej Engagemang

För bilder på talarna, se Stockholmsmässans bildbank. 

WorkSpace Sweden 2020 i korthet:
Tre utställningsdagar, 4-6 februari
Två konferensdagar, 5-6 februari
En huvudscen för bredare inspiration och samtal
Tre break-out spår för ämnena People, Solutions och Space
Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair 

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, +46 479 41 35, carolina.ekman@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande event för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö.

Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com
Nyheter och pressmeddelanden 10 november 2019
10 nov kl: 18:30

"jag Kan Inte Glömma" - Turnéaktuella Martin Stenmarck Släpper Ny Singel

Martin Stenmarck är äntligen tillbaka med sprillans ny musik i singlen "Jag kan inte glömma!" samt en stor pop och rockshow "Hitsen & Hjältarna".  Showen, som hade premiär i Västervik i fredags tar dig med på en musikalisk resa som spänner över tid och rum.

Nya singeln "Jag kan inte glömma!" som också ingår i hans nya show visar upp en Martin Stenmarck i toppform och med stark igenkännlighet får vi här återse en av landets mest älskade sångare, scenpersonlighet och musiker. Från Melodifestivalen till grammisvinst till rockbjörnenstaty till de stora arenorna. Resan fortsätter framåt med oförminskad energi för Martin Stenmarck som år efter år fortsätter att leverera passionerad och stor popmusik på svenska.   

Lyssna på nya singeln "Jag kan inte glömma" här på Spotify 

Se Martins medverkan från Nyhetsmorgon i morse här på Tv4 Play  "Jag kan inte glömma"

Föreställningen "Hitsen & Hjältarna" kan ses på följande platser: 

08 nov - Västervik, Gränsö Slott
09 nov - Linköping, Linköping Konsert & Kongress
16 nov - Västerås, Västerås Konserthus
22 nov - Malmö, Slagthuset
23 nov - Helsingborg, Helsingborg Arena
29 nov - Malmö, Slagthuset
30 nov - Malmö, Slagthuset
06 dec - Malmö, Slagthuset
07 dec - Malmö, Slagthuset
13 dec - Örebro, Conventum Arena
14 dec - Vara, Vara Konserthus extra 14.30 & 19:30
20 dec - Växjö, Växjö Konserthus
21 dec - Vara, Vara Konserthus extra 14.30 & 19:30
10 jan - Stockholm, Rival EXTRA
11 jan - Stockholm, Rival EXTRA

Med sig på turnén har han några av Sveriges bästa musiker:

Fredrik Landh - Kapellmästare, bas och kör
Marcus Olsson - Keyboard och kör
Nicci Betini Wallin - Trummor
Stella Thors Berefelt - Trummor, slagverk och kör
Agnes Grahn - Gitarr, trumpet och kör
Jonas Thander - Keys, Sax, flöjt och kör
Göran Ericsson - Gitarr och kör

Turné producent:
Michael Henriksson, Lifeline
michael.henriksson@lifeline.se

Lasse Karlsson, Lifeline
lasse.karlsson@lifeline.se

För mer information, recensionsbiljetter och kontakt med Martin Stenmarck hör av er till helene.wigren@prbeyond.se
10 nov kl: 13:00

Glenmark Eriksson Strömstedt - Ny Singel "när Jag Var Han"

GES gör comeback med en tolkning av Danny Saucedo´s "In The Club" från albumet "In The Club"(2011), i 2019 års upplaga av Så Mycket Bättre!


Under fjärde episoden av årets SMB skulle både Orup och Niklas Strömstedt delta under samma kväll, vilket öppnade ett naturligt tillfälle att även bjuda in Anders Glenmark och återförena GES för en kväll.

Återföreningen var dock ingen självklarhet, det krävdes en del övertalning från Orup och Strömstedt till Anders Glenmark, efter en stunds betänketid sa ja och GES återförening var ett faktum. Bandet ska i och med deltagandet således också tolka en låt, vilket blev Danny Saucedo´s bidrag "In The Club" till Melodifestivalen 2011.

Titeln blev "När jag var han", där GES gör en take med glimten i ögat hur det var, när de var i Danny´s ålder och var lika snygga och eftertraktade som "han".

När trion sedermera äntrade scenen sparades det inte på krutet. Ackompanjerad av husbandet, tillsammans med en sju man stark stråkorkester tog de över kvällen totalt och levererade ett av dem härligaste ögonblicken i Så mycket bättre´s historia.

Danny om låten:
Det står tre av Sveriges största musiklegender 5-6 meter framför och sjunger till mig, att de vill va som mig, det är så surrealistiskt! Jag älskar Så Mycket Bättre!

GES är även aktuella med sin krogshow "Stanna världen en stund", som går av stapeln 3 april på The Theatre i Göteborg, de kommer att ta med gästerna på en intim, men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer.

GES kan ses på The Theatre i vår följande datum 

Fredag 3 april kl 21.00       PREMIÄR-Slutsålt
Lördag 4 april kl 21.00       Slutsålt
Söndag 5 april kl 15.00      Fåtal 
Torsdag 9 april kl 20.00     Fåtal
Fredag 10 april kl 21.00     Fåtal
Lördag 11 april kl 21.00      Slutsålt
Söndag 12 april kl 15.00    Fåtal
Torsdag 16 april kl 20.00   Fåtal
Fredag 17 april kl 21.00      Slutsålt
Lördag 18 april kl 14.00      Fåtal!
Lördag 18 april kl 21.00      Slutsålt
Söndag 19 april kl 15.00     
Onsdag 22 april kl 20.00
Torsdag 23 april kl 20.0     Fåtal
Fredag 24 april kl 21.00     Slutsålt
Lördag 25 april kl 21.00     Slutsålt!
Söndag 26 april kl 15.00       
Torsdag 30 april kl 20.00   Fåtal 
Fredag 1 maj kl 21.00         Slutsålt
Lördag 2 maj kl 14.00         Fåtal 
Lördag 2 maj kl 21.00         Slutsålt
Söndag 3 maj kl 15.00
Onsdag 6 maj kl 21.00       Extra!
Torsdag 7 maj kl 20.00       Extra!
Fredag 8 maj kl 21.00         Extra!
Lördag 9 maj kl 14.00         Extra!
Lördag 9 maj kl 21.00         Extra!

Showen produceras av Patrik Krall och presenteras av Krall Entertainment & 2Entertain. Biljetter via ges.se eller Showtic.se 

Se GES framträdande igen härNya singeln "När jag var han" ges ut av Universal Music AB. 
Lyssna på nya låten här på spotify. För mer information hör av er till Universal Music. 

Charlie Lindahl 
Tel: 0709913701
Charlie.Lindahl@umusic.com

Bif. högupplösta bilder för nedladdning. För intervjuförfrågan och ackreditering till showen hör av er till PR & Beyond:

Helene Wigren
Tel: 070-7527605
Helene.Wigren@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 8 november 2019
8 nov kl: 22:50

Årets Vinnare Av Matbloggspriset 2019

Vinnarna i årets Matbloggspris är nu utsedda och prisade. Vinnare av Det Stora Matbloggspriset är bloggen Systrarna Eisenman som drivs av Lisa och Monica Eisenman. Den blogg som fått flest röster och därmed vunnit Folkets val är Lesscarbs som drivs av Fanny Lindkvist. Matbloggsprisets Hedersutmärkelse gick till Annelie Andersson som driver bloggen Blomster & Bakverk. Priserna delades ut idag den 8 nov, kl 18.00 på Sthlm Food & Wine-scenen på Stockholmsmässan.

Samtliga vinnare i alla de sju kategorierna:
Det Stora Matbloggspriset: Lisa & Monica Eisenman, Systrarna Eisenman, Sollentuna och Tyresö
Folkets Val: Fanny Lindkvist, Lesscarbs, Årsta
Matbloggsrisets Hedersutmärkelse: Annelie Andersson, Blomster & Bakverk, Åkersberga
Bästa Dryckesblogg: Jesper Säfholm, Mousserande.se, Mariefred
Bästa Bak & Dessertblogg: Emma Brink Rask, Brinken Bakar, Stockholm
Bästa Foto: Ulrica Krii, Krii's Kitchen, Bromma
Bästa Rörliga: Filip Poon, Filip Poon, Hägersten

Prisutdelare var Monika Ahlberg och Magnus Reuterdahl.
Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delades ut för första gången 2005. Priset grundades av Christopher Anderton, Deluxive State och sedan 2008 delas det ut på Sthlm Food & Wine.

Huvudsponsor är Sthlm Food & Wine. Stolta sponsorer: Smakbox, Din Vinguide, Klefstad förlag, Viva Communication, Wellibites
Samarbetspartner: Gamlin & Zeipel Kommunikation
För mer information kontakta:
Ylva Vitorovic, projektledare, 070-111 69 21

Sthlm Food & Wine är Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck. Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se

Sthlm Food & Wine äger rum 8-10 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se
8 nov kl: 17:20

Veganska "kål Me Morot" Är Vinnare Av Mack-Sm 2019

Kål me Morot är namnet på Sveriges godaste macka 2019. Det avgjordes under fredagens intensiva final i Mack-SM under Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan där Viktor Lind från Älmhult tog revansch och kammade hem vinsten. Med fokus på smak och textur bjöd han både juryn och publiken på en extravagant vegansk lunchmacka.

Vegansk harissamajonnäs, ångad kål, sojamarinerad portabellosvamp, karamelliserad lök och dragonpicklad morot är bara några av ingredienserna som utgör Sveriges godaste macka. Det stod klart när mackan Kål me Morot, skapad av Viktor Lind, vann fredagens final i Mack-SM 2019 som gick av stapeln på Stockholm Food & Wine. Viktor kommer från Älmhult men bor idag i Malmö där han är delägare och kock på Scandwich. 

Juryns motivering lyder:
"Beskt, syrligt, salt och sött i kombination med olika konsistenser låter som kaos i munnen men kan bevisligen också bli en finstämd smakexplosion. Det märks att vinnaren har varit väldigt noggrann och ägnat mycket tid både på att utveckla nya nyanser i smakerna och att skapa en ståtlig macka som utstrålar självförtroende."

"Inspirerad av hösten"
Viktor är utbildad kock och deltar i Mack-SM för andra gången. Inspirationen hämtade han från den rådande hösten vilket märktes tydligt i användandet av portabellosvamp, grönkål och morot. Målsättningen var att skapa en vegansk smakexplosion med en en bra balans mellan sött, salt, syrligt samt det feta, vilket han lyckades med genom att addera syltad citron och svartvinbärspulver samt toppa med puffade bondbönor. 

-Det här känns såklart jättekul! Det betyder mycket att få ett kvitto på att det jag gör till vardags håller hög klass. Min ambition är att vara med och bidra till ett ökat intresse för mackan som måltid, en macka kan vara så mycket mer än vad det brukar vara. Nu ska jag fira med fest, alla finalister ska äta gemensam middag och sen får vi se vart kvällen tar oss, säger Viktor Lind, vinnare av Mack-SM 2019.

Klimatsmart och lokalt
Mack-SM arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och är en hyllning just till mackan. I årets tävling visade finalisterna på ett genomgående hållbarhetstänk där det klimatsmarta brödet kompletterats med fyllningar av växtbaserade och lokala råvaror. Utmaningen för de tävlande var att skapa ett helhetskoncept, tänka kostnadseffektivt samt skapa en macka som är såväl nyttig som mättande. 

-Det är roligt att finalisterna i Mack-SM utgått från det faktum att bröd är något av det mest klimatsmarta vi kan äta och att de haft klimatfokus även när de skapat fyllningar. Vinnarmackan Kål Me Morot är ett kvitto på att bröd och mackor inte bara är ett gott lunchalternativ - det är också nyttigt och ett klimatsmart alternativ, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Mack-SM.

Under tävlingsdagen skapade varje finalist, på endast 45 minuter, 20 stycken likadana mackor som därefter bedömdes av en jury utifrån kriterierna smak, utseende, innovation och hygien. Åtta finalister medverkade. 

Juryn som bedömde mackorna bestod av:
Juryordförande Peter Halldén, ägare av Peters konditori i Falkenberg och mångårig internationell bageridomare
Mikaela Fischerström, vinnare av Mack-SM 2018
Ått Padtum Söderström, Årets Bagare 2017
Jesper Långström, utbildningsansvarig på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer
Gabriella Strömberg, teknisk resurs MAT, KåKå, huvudsponsorer för Mack-SM
Olga Grönwall, grundare av Mäckish

Om Mack-SM
Tävlingen Mack-SM syftar till att kora Sveriges godaste, nyttigaste och trendigaste lunchmacka. Mack-SM arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och sponsor är KåKå. Sveriges bagare & konditorer är branschorganisationen för bageri- och konditoribranschen i Sverige och har ca 400 medlemsföretag. Segraren i Mack-SM 2019 vinner ett stipendium på 10 000 kronor att använda i branschrelaterat utbildningssyfte. Mer information om finalister och tävlingsmackor finns på www.macksm.se.

Sthlm Food & Wine är Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck. Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se

Sthlm Food & Wine äger rum 8-10 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se

Kontakt
För intervju med och ytterligare information om finalisterna eller bilder:
Hannah Resare, presskontakt hos PR-byrån JMWGolin, 070-854 95 95, hannah.resare@jmwgolin.se 
För ytterligare information om Mack-SM:
Martin Lundell, vd Sveriges bagare & konditorer, 0703-64 67 94, martin@bageri.se
8 nov kl: 15:20

16-Åriga Popkometen Emma Steinbakken Gästar Skavlan Ikväll

Den 16-åriga norska artisten Emma Steinbakken har charmat sig in folks hjärtan. Ikväll intar hon Skavlans scen för att framföra singeln "Not Gonna Cry". Stora känslor och ett starkt framträdande väntar tittarna som zappar in SVT1 kl 21.00 för att se Skavlan ikväll.

Emma Steinbakken som har skivkontrakt med Epic Records Germany är från Jessheim, strax utanför Oslo. Hon har sjungit hela livet och skrivit texter och poesi sedan hon var 10 år.

Just nu är Emma Steinbakken aktuell med sin självbetitlade debut-EP som innehåller fem låtar. "Not Gonna Cry" som är skriven av Skinny Days är den första låten Emma spelade in i studio och har iskrivande stund sålt guld i Norge och streamats över 10 miljoner gånger världen över.

Emma Steinbakken som även är intervjugäst har ett fint samtal med Fredrik Skavlan och tre av gästerna Malin Åkerman, Ernst Kirchsteiger och Petter Stordalen. Intervjun med Emma sänds på lördag i TV2 i Norge och visas på SVT Play i Sverige, medan liveframträdandet sänds i TV i båda länder.

Videon till "Not Gonna Cry" som är inspelad i Stockholm och regisserad av Malin Ingrid Johansson tillsammans med Sthlm/LA-baserade produktionsbolaget Diktator ses här;

Mer Emma Steinbakken;
Facebook
Instagram
Spotify
8 nov kl: 15:20

Världsstjärnan Ozuna Fortsätter Succétåget Och Släpper Ny Musik

Sångaren, låtskrivaren och världsstjärnan Ozuna fortsätter sin enorma framfart och släpper nu den nya singeln "Hasta Que Salga El Sol" (Till solen stiger upp) med tillhörande video. Låten som osar reggaetón och tropical pop är skriven av Ozuna själv samt producerad av Hi Music och Mally Mall.

"Hasta Que Salga el Sol" är den första låten att släppas från Ozunas album "NIBIRU" som ges ut i slutet av november. Den nya videon är inspelad under två dagar i Mexico och regisserad av Colin Tilley som gjort videor till Rihanna, Justin Bieber, Nicki Minaj mfl. I videon tar Ozuna tittaren på en resa till en utomjordisk och spännande planet.

Ozuna är en av världens största artister inom latinamerikansk musik. Han leder vägen för en ny generation av latinoartister och framgångarna, bara detta år, är många. Ozuna slog nämligen rekord för flest vinster på ett år under Billboard Latin Music Awards. Han har i år även utsetts till Contemporary Latin Songwriter of the Year på BMI Awards. Dessutom gav Time Magazine Ozuna en prestigefylld plats på listan över 100 Most Influential People.

Det är inte bara i latinvärlden som Ozunas framgångar är enorma. Förra året var han den artist som på YouTube hade mest views i hela världen. Han håller även rekordet som den artist med flest videor som har över en miljard streams på YouTube, med hela sju videor totalt.

Ozunas debutalbum "Odisea" höll förstaplatsen på Billboards Top Latin Album Chart i hela 46 veckor och slog därmed rekord. Därefter har framgångarna dundrat på och Ozuna har samarbetat med latinvärldens största namn så som Daddy Yankee, Luis Fonsi, Nicky Jam och andra världsstjärnor som DJ Snake, Cardi B, Selena Gomez, Post Malone, Jennifer López, Snoop Dogg och Rosalía.

Att Ozuna är en gigant är inte nytt men det är inte många som vet att stjärnan erhållit fyra Guinness världsrekordtitlar för sina imponerande musikaliska framgångar.
Mer OZUNA;
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
8 nov kl: 15:20

J Hus Överraskar Med Ny Musik

Idag släpper J Hus nya låten Must Be.

Efter succén med det kritikerrosade debutalbumet Common Sense som släpptes 2017, är det nu dags för en av Storbritanniens mest hypade artister att släppa ny musik.

Den 24-åriga Momodou Jallows resa till framgång har han skapat själv. Som nyfiken tonåring freestylade J Hus över andras beats, postade det i sina kanaler och blev upptäckt av likasinnade artister. Sedan dess har han med sina korsningar mellan hiphop, afrobeats, dancehall, och grime, tagit hiphop-världen med storm.

Tidigare i år stod han på scen med Drake på The O2, och har senare även hunnit gästa både Skeptas och Ed Sheerans album. För två år sedan spelade han på ett fullt utsålt Debaser Strand i Stockholm. 

Följ @theuglygram
8 nov kl: 15:20

Lamix Släpper Idag Debutalbumet A.d.h.d

LYSSNA: https://Lamix.lnk.to/ADHD

Idag den 8 november släpper Lamix äntligen sitt debutalbum A.D.H.D, ett album på 10 spår med gästartister som Cherrie, Jireel, Ant Wan, Reyn och Mwuana.

I våras släppte Lamix guldsäljande singeln Designer feat. Ant Wan. Tillsammans med singeln släpptes även musikvideo som i skrivande stund har över 1 miljon visningar på YouTube. Strax därefter åkte Lamix ut på stor sommarturné och släppte uppföljningssingeln Loyalty som han framförde på Allsång på Skansen. Nyligen släpptes singeln (inkl video) Piruett feat. Mwuana som idag har över 800 000 streams på Spotify.

A.D.H.D låtlista: 
1. Intro 
2. Nu Dem Ser ft. Jireel
3. Vad Har Jag Gjort 
4. Dum Dum Dum ft. Cherrie
5. Slut
6. Ler
7. Svår & Nå ft. Reyn
8. Loyalty
9. Piruett ft. Mwuana
10. Designer ft. Ant Wan

Nästa vecka åker Lamix ut på klubbturné runtom i Sverige med start 16 november i Umeå, se datum här:

16 nov Umeå Väven
22 nov Halmstad Halmstad Live
23 nov Göteborg Trädgår'n
29 nov Gävle ECHO
30 nov Malmö Babel
6 dec Falun Falu Bowling & Krog
7 dec Kalmar Harrys
28 dec Stockholm Debaser Strand
25 jan Luleå O'Learys

FÖLJ LAMIX:
https://www.instagram.com/officiallamix/
https://www.facebook.com/itslamix/
8 nov kl: 10:50

Sami Släpper Singeln Ba Lev Tillsammans Med Imenella.

SAMI har en hel del antal hits i sin historik och har arbetat med några av Sveriges största artister såsom Petter, Molly Sandén, Jireel och Danny Saucedo för att nämna några. Nu är tiden inne för SAMI att släppa ytterligare en låt - Ba Lev, denna gång i samarbete med Imenella.

SAMI har en lång karriär bakom sig från gruppen Medina och han har även gjort en hel del låtar till andra artister såsom Petter och Molly Sandén för att nämna några. Som soloartist har SAMI släppt När ingen ser, Innan du väcker mig (feat. Danny Saucedo), Angela och Bedöva Mig (feat. Jireel) På nya singeln Ba Lev samarbetar SAMI med Imenella.

Samarbetet kom till när Imenella var och arbetade i REX Studios, SAMI har alltid velat göra en låt med Imenella och spelade upp Ba Lev.

- Många gånger gör man musik för att lyfta upp andra, men så fort SAMI visade mig den här låten så var det egentligen exakt det jag behövde höra. Det börjar bli mörkt och höstdepressionen kryper på en därför är just en så här låt fett viktig, förklarar Imenella.

- Jag behövde göra den här låten lika mycket för mig själv som till den som lyssnar! Jag har gått igenom mycket den sista tiden och ur det formades Ba Lev. Låten är en påminnelse till mig och alla andra att livet inte går i repris, säger SAMI.

Ba Lev är skriven av SAMI och Imenella och producerad av Jubël. Release 8 november.
Lyssna på Ba Lev
Följ SAMI
8 nov kl: 10:50

Samir & Viktor - I Årets Mest Oväntade Samarbete

Samir & Viktor har teamat upp med den maskerade Hässelby-rapparen 1 Cuz och släpper idag "Va som mig".

Titta på musikvideon!

Lyssna på låten!

Samir & Viktor har snart streamat en kvarts miljard. Tidigare har de släppt 12 hitlåtar; bland annat "Success", "Groupie", "Saxofuckingfon","Bada nakna", "Shuffla", "Put your hands up för Sverige" - de tre sistnämnda låg alla #1 på Spotifys topplista. De senaste sex sista åren har de levererat Sveriges sommarplåga, och så även 2019 med "Odödlig" som fortfarande spelas flitigt.
8 nov kl: 10:50

Sabina Ddumba - Forgotten Ones Ny Singel Ute 8 November

Tidigare i år har Sabina Ddumba släppt Blow My Mind i samarbete med Mr. Eazi och Conversations med Kojo Funds, två världskända afro-beat artister. Nu är Sabina aktuell med nya singeln Forgotten Ones, en låt som berättar en del om hennes liv. Release 8 november.

- Sången är självbiografisk och berättar om en del av mitt liv. Jag berättar om hur det var och hur betydelsefulla familj och vänner kan vara. Med familj och vänner nära så är livets utmaningar inte så tunga. Med familj och vänner kan du ta dig från dröm till verklighet. Det har jag gjort. Så den här sången är ett sätt för mig att visa tacksamhet till dem som står mig nära, förklarar Sabina.

Den nya singeln Forgotten Ones har Sabina skrivit tillsammans med Theron Thomas - en av de största låtskrivarna just nu, som har flera Billboardhits i ryggen med artister som Lizzo, Usher, Rihanna, R.City, Maroon 5 och Bebe Rexha för att nämna några. Pontus Persson, John Alexis och Spellz har producerat låten. Spellz är en av Afrikas största producenter och har jobbat med bland annat Wizkid, Tiwa Savage, Mr Eazi och Burna Boy.

Både Theron Thomas och Spellz flög till Stockholm från Atlanta och Nigeria för att arbeta tillsammans med Sabina och då skapades flera låtar till ett kommande album och Forgotten Ones är en av dem.

Lyssna på Forgotten Ones
Följ Sabina Ddumba
8 nov kl: 10:40

Föreläsning 20/11: Stridspiloten Som Kraschlandade I Konsten - Åke Hodell 100 År

Inom det svenska neo-avantgardet var Åke Hodell (1919-2000) en av dem som prövade konstens och litteraturens gränser. 

Hans verk är intressanta för den som vill förstå hur förhållandet mellan olika konstarter förändrades under 1900-talets andra hälft. Hur ska vi läsa hans skrift utan bokstäver och tolka hans bruk av kodspråk? Och är KB:s Hodellsamling en resurs för forskare eller i själva verket ett konstverk?

Johan Gardfors är fil.dr i litteraturvetenskap och författare till avhandlingen Åke Hodell: Art and Writing in the Neo-Avant-Garde (2017).

Tid: 20 november 17.30 (dörrarna öppnas 17.10)
Plats: KB:s hörsal, Humlegårdsgatan 26, Stockholm
Entré: Fri entré. Ingen föranmälan och begränsat antal platser så kom i god tid!

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.

Har du några frågor om evenemanget?
Mejla program@kb.se
8 nov kl: 09:50

Ozzy Osbournes Återkomst - Idag Släpps Nya Singeln "under The Graveyard" Från Kommande Albumet "ordinary Man"

"This album was a gift from my higher power - it is proof to me that you should never give up,"

Idag släpper Ozzy Osbourne nya singeln "Under The Graveyard" som är första nya solomusiken på nära tio år. Nya efterlängtade albumet "Ordinary Man" släpps tidigt nästa år via Epic Records. Lyssna på singeln "Under The Graveyard" här.

Albumet är inspelat i Los Angeles med albumets producent Andrew Watt på gitarr, Duff McKagan (Guns N' Roses) på bas och Chad Smith (Red Hot Chili Peppers på trummor.

Ozzy berättar:
"It all started when [dottern] Kelly comes in and says 'do you want to work on a Post Malone song?'" "My first thing was 'who the fuck is Post Malone?!' I went to Andrew's [Watt] house and he said we will work really quick. After we finished that song, he said 'would you be interested in starting an album.' I said 'that would be fucking great, but now I am thinking I don't want to be working in a basement studio for six months! And in just a short time, we had the album done. Duff [McKagan] and Chad [Smith] came in and we would go in and jam during the day and I would go work out the songs in the evenings. I previously had said to Sharon I should be doing an album, but in the back of my mind I was going 'I haven't got the fucking strength...' but Andrew pulled it out of me. I really hope people listen to it and enjoy it, because I put my heart and soul into this album.""This is quite possibly the most important album I have done in a very long time, probably since No More Tears."

Stay tuned för mer information om kommande albumet "Ordinary Man".

Välkommen tillbaka, Ozzy.

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Spotify
YouTube
8 nov kl: 09:50

Thomas Stenström Släpper Albumet "dreamer"

Idag släpper Thomas Stenström albumet "Dreamer". Titeln och albumkonceptet är ett slagord tänkt att kunna ta till varje gång självförtroenden sviker. Konceptet har även tagits ut i en fanaktivering där Thomas fans redan i onsdags kunde besöka hemsidan dreamer.nu. Där kunde de skapa sin egen omslagsbild och dela vilken dreamer just dem är för att få en förhandslyssning av fokussingeln "Aldrig vågat". Albumet består av moderna popproduktioner, uppslukande melodier och smärtande låttexter. Närvarande är hela tiden ångesten och rädslan för att allting när som helst kan gå av helvete.

Lyssna: https://ThomasStenstrom.lnk.to/dreamer

"Det känns som jag alltid drömt mer om saker jag vill göra än att leva i nuet. Där jag kommer ifrån är inte ens höghusen särskilt höga och det känns som att inget riktigt vågar lämna marken. Med min nya skiva dreamer är tanken att den ska fungera som ett slagord och bensin dom dagarna som självförtroendet sviker dig."

Musikaliskt har Thomas hittat hem i popvärlden. Han har på albumet "Dreamer" bland annat samarbetat med producenterna Jens "Chords" Resch, Charlie Bernardo, David Axelsson, Emil Gustafsson och Calle Ask. Texterna är personligare än någonsin och för första gången känner Thomas att han äger sitt språk till fullo.

Thomas Stenström är en av Sveriges mest uppskattade artister och har gått igenom flera varv av självkritik och eufori. Han har gjort sina tiotusen timmar. 2012 släppte han sitt debutalbum "Nåt annat, nån annanstans" och låten "Detsamma" fick stor spridning. Två år senare började saker hända på riktigt; 2014 kom albumet "Fulkultur" och singeln "Slå mig hårt i ansiktet" skar sig genom alla lager. Låten blev nominerad till både P3 Guld och Grammis. Däremellan hann han spela på klubbar, festival- och sommarscener landet runt innan han 2017 släppte sitt tredje album "Rör inte min kompis". I fjol kom EPn "Uddevalla Dreamer (del1)" som bland annat innehöll det framgångsrika singlarna "Adios Amigos" och "Himlen över City". Uddevalla Dreamer var början på ett omspännande koncept där mer musik väntar efter årsskiftet.

Följ Thomas Stenström: Instagram Facebook Youtube
8 nov kl: 09:50

The Tarantula Waltz Släpper Albumet "kallocain" Idag

Idag släpper The Tarantula Waltz (TTW) nya albumet Kallocain (Razzia/Sony). Inspelat med TTW's, sedan många år tillbaka, fasta band och precis som föregångaren producerat av Christoffer Roth. Albumet har redan hunnit få flera hyllade recensioner. 

LYSSNA: https://lnk.to/Kallocain

TTW har aldrig tagit några genvägar, debuten kom 2007 och sedan många år tillbaka har hans album rosats av de amerikanska musikbloggarna och kramats hårt av de svenska recensenterna. Men det var tack vare 2017 års Blue as in Bliss som TTW vann en betydligt större publik på hemmaplan. Markus Svensson, skaparen och personen bakom artistnamnet hittade musikaliskt hem med sin alldeles egna form av hjärtat-utanför-rock där soul och heartland-inslagen sitter så rätt. Att hans musik och excentriska livespelningar länge varit ämnade för de större scenerna vet de flesta som sett honom och hans band live. Det är ingen tillfällighet att The War on Drugs bjöd med honom att agera förband på en Europaturné och turnerandet med bästa vännen The Tallest Man on Earth har tagit honom långt utanför den svenska indiebubblan.

Kallocain är ett viktigt album. En plötsligt förändrad livssituation för Markus födde ett starkt behov av att göra en skiva helt utan filter. Det är en terapeutisk skiva där behovet att kunna hantera situationen blev något mycket större än behovet av att visa upp låtar för någon annan.

- Jag skrev dessa låtar för att jag behövde skriva dom, inte för att någon annan behövde höra dom egentligen. Jag tycker om tanken på att de är som brev som mina barn kan läsa när de är stora nog att förstå dem. Ett av mina barn har Autism, det är en oerhörd utmaning och obeskrivligt lärorikt och berikande.
Mitt liv kretsar kring detta nu, det gör även denna skiva.
Mitt liv har helt skiftat fokus, musiken är det enda som följt med från mitt gamla liv, det är jag glad för.

Albumtiteln är hämtad från Karin Boyes bok med samma titel som handlar om framtagandet av sanningsserumet Kallocain.

- Den svindlande tanken om total uppriktighet.. Jag tänkte mycket på det när jag skrev dessa låtar. En shot Kallocain och sen sätta sig vid pianot.

-Musikaliskt försökte vi utmana oss själva mer än på någon tidigare skiva. Jag hade en gospelkör i bakhuvet hela tiden, och väldigt mycket elektroniska ljud som bråkade och slet på ett underbart sätt. Jag vill att det ska höras att det är jag, och det tycker jag att vi lyckades med. Den låter helt och hållet som musiken i mitt huvud och därför är jag mer stolt över denna än någon tidigare skiva.Kallocain blir hans femte studioalbum. Den 17 och 18 november öppnar TTW åt The Tallest Man On Earth på Cirkus och 2020 väntar en Sverigeturné. 

FÖLJ TTW: https://www.instagram.com/thetarantulawaltz/?hl=sv
8 nov kl: 09:50

Arvingarna Sprider Värme Med Nyskrivna Jullåten "låt Oss Skänka Hopp" Som Släpps Idag

Här kommer en tidig julklapp från Arvingarna - idag släpps den nyskrivna jullåten "Låt oss skänka hopp". Låten är skriven av Mikael Karlsson som också skrivit Arvingarnas stora platinabelönade Melodifestivalenhit "I DO". Dan före dopparedan, 23 december uppträder Arvingarna med "Låt oss skänka hopp" i TV4:s Uppesittarkväll. Lyssna på "Låt oss skänka hopp" här.

30-årsjubilerande Arvingarna har haft ett enormt framgångsrikt 2019. Som bekant inleddes året med succé i Melodifestivalen som följdes upp med albumsläpp i april. Sommaren bjöd på stor Diggilooturné, stora TV-framträdanden och Guldklavenvinst i kategorin "Årets Låt". Sedan tidig höst har Arvingarna spelat sin hyllade succéshow "I takt med tiden" för fulla hus på Kajskjul 8 i Göteborg. I vinter och vår tar Arvingarna sin jubileumsshow på stor turné runt om i Sverige med 20 stopp i konserthus och arenor med start i Norrköping den 7 februari.

Men innan nya året rullar in rullar Arvingarna ut sin varma jullåt "Låt oss skänka hopp" - release idag! GOD JUL!

www.arvingarna.nu
www.facebook.com/ArvingarnaOfficiella
www.instagram.com/arvingarna
8 nov kl: 09:50

Molly Sandén Överraskar Sina Fans Med Nya Singeln "alla Våra Smeknamn"

LYSSNA: https://MollySanden.lnk.to/allavarasmeknamnFörra året var Molly Sandén den mest streamade kvinnliga artisten i Sverige med albumet Större och i somras utsågs hon till Årets Kvinnliga Liveartist på Rockbjörnen. I våras släpptes hennes platinasäljande album Det bästa kanske inte hänt än som hyllats av såväl kritiker som fans. Molly har redan i år hunnit streama över 73 miljoner gånger på Spotify med låtar som 3x platinasäljande Rosa Himmel, Den som e den, Va det då? och Hata mig.

Molly Sandén överraskar nu med att släppa nya singeln Alla Våra Smeknamn. I december avslutar Molly sitt succéår med två exklusiva gig på Cirkus i Stockholm som såldes slut på mindre än 5 minuter.

Idén till 'Alla våra smeknamn' föddes egentligen redan i våras när vi färdigställde albumet - men då va det nåt som fattades. Men nu när vi gick in i studion igen med lite perspektiv skrev den nästan färdigt sig själv. Det kändes som den knöt ihop säcken väldigt fint. Därför kände vi att den platsade som ett sista Bonus-spår på plattan. - Molly Sandén.

Alla Våra Smeknamn släpps idag den 8 november via MILKSHAKE / Sony Music. Låten är skriven av Molly Sandén tillsammans med Victor Thell, Maria Smith och Kevin Högdahl och producerad av Victor Thell.

FÖLJ MOLLY SANDÉN:
https://www.facebook.com/mollysandenofficial/
https://www.instagram.com/m0llys/
https://twitter.com/mollysanden
8 nov kl: 09:50

Peter Jöback Släpper Musiken Från Filmen "jag Kommer Hem Igen Till Jul"

Peter Jöbacks julalbum "Jag kommer hem igen till jul" är ett av Sveriges mest sålda julalbum genom tiderna med över 600 000 sålda exemplar och har blivit en modern klassiker i den svenska julen.

Julen kommer tidigt i år, redan idag omfamnar vi julen 2019 med de nyinspelade låtarna "Jag tror på dig" - Peters version av Bob Dylans "I Believe In You", "Jag kommer hem igen till jul" - den nya versionen producerad av Tobias Fröberg samt den helt nyskrivna låten "När natt flyr" skriven av Peter Jöback, Tobias Fröberg, Ulf Schagerström och Kathryn Williams.

Dessa nya och nyinspelade låtar berikar det svenska historiska julalbumet, som även har fått namnge årets stora julfilm - "Jag kommer hem igen till jul", där de nya låtarna har en självklar plats i filmens hjärta.

"Jag kommer hem igen till jul" är baserad på en idé av Peter Jöback och regisserad av Ella Lemhagen. I rollerna ser vi förutom Peter Jöback själv; Suzanne Reuter, Johannes Bah Kuhnke, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist och Rennie Mirro.

- Jag har burit idén till den här filmen med mig väldigt länge, den är inspirerad av min egen historia och utvecklad vidare till en spelfilm. Filmen ska både underhålla med humorn och musiken men tar också upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och bära den som en krona på huvudet. Säger Peter Jöback

Du lyssnar på de nya låtarna till "Jag kommer hem igen till jul" här och ikväll är det premiär för julens stora film med samma namn.
God jul, redan idag!

@peterjoback
facebook.com/peterjoback/
peterjoback.se
Lyssna
Nyheter och pressmeddelanden 7 november 2019
7 nov kl: 22:50

Nu Släpps Albumet "death Stranding: Timefall"

Idag släpps DEATH STRANDING: Timefall (Original Music from the World of DEATH STRANDING). Musiken är inspirerad av Playstationspelet "Death Stranding" som redan fått fantastiska recensioner och släpps imorgon den 8 november. Albumet innehåller åtta låtar av artisterna CHVRCHES, Bring Me The Horizon, The Neigbhourhood, The S.L.P, flora cash och MISSIO samt två fantastiska samarbeten med Major Lazer & Khalid, Au/Ra & Alan Walker.

CHVRCHES kommer framföra titelspåret "Death Stranding" på CBS The Late Show med James Corden ikväll. Deras låt har hyllats och beskrivs av Rolling Stone beskriver som "Stunning". Idag släpps även den första musikvideon till Alan Walker och AuRa's "Ghost", se videon här;
Låtlista - DEATH STRANDING: Timefall (Original Music from the World of DEATH STRANDING):

1. "Trigger" Major Lazer & Khalid
2. "Ghost" Au/Ra & Alan Walker
3. "Death Stranding" CHVRCHES
4. "Yellow Box" The Neighbourhood
5. "Meanwhile...In Genova" The S.L.P.
6. "Ludens" Bring Me the Horizon
7. "Born In The Slumber" flora cash
8. "Sing To Me" MISSIO


ABOUT DEATH STRANDING:

From legendary game creator Hideo Kojima comes an all-new, genre-defying experience for PlayStation®4 system. Sam Bridges must brave a world transformed by the Death Stranding. Carrying the remnants of our future in his hands, he embarks on a mission to reunite the shattered world. With spectral creatures plaguing the landscape, and humanity on the verge of a mass extinction, it's up to Sam to journey across the ravaged continent and save mankind from impending annihilation. What is the mystery of the Death Stranding? What will Sam discover on the road ahead? An unprecedented gameplay experience holds these answers and more. Starring Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux and Lindsay Wagner.

ABOUT SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT:

Recognized as a global leader in interactive and digital entertainment, Sony Interactive Entertainment (SIE) is responsible for the PlayStation® brand and family of products and services. PlayStation has delivered innovation to the market since the launch of the original PlayStation in Japan in 1994. The PlayStation family of products and services include PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation(TM)Store, PlayStation®Plus, PlayStation(TM)Video, PlayStation(TM)Music, PlayStation(TM)Now, PlayStation(TM)Vue, and acclaimed PlayStation software titles from SIE Worldwide Studios. Headquartered in San Mateo, California, SIE is a wholly-owned subsidiary of Sony Corporation and has global functions in California, London and Tokyo.

ABOUT RCA RECORDS:

Since its inception in 1900, RCA Records, the second oldest label in American history, has been home to some of the most iconic music artists of all-time celebrating music across all genres. The label has a rich, storied history which is earmarked by artists continually pushing their artistic boundaries and shaping the cultural landscape.

The label is the historical home of musical legends Elvis Presley, David Bowie, Nina Simone, Sam Cooke and Hall and Oates and is currently home to internationally renowned and critically acclaimed artists including Miley Cyrus, Childish Gambino, P!NK, Justin Timberlake, Foo Fighters, Chris Brown, H.E.R., Khalid, SZA, A$AP Rocky, Alicia Keys, Kings Of Leon, Britney Spears, Pentatonix, Christina Aguilera, Backstreet Boys, Kesha, D'Angelo, Dave Matthews Band, Jazmine Sullivan, Miguel, Kirk Franklin, Buddy Guy, Mark Ronson, Bryson Tiller, Cam, Cage The Elephant, Bleachers, A$AP Ferg, Kygo, BROCKHAMPTON, Kevin Abstract, Martin Garrix, Becky G., Normani, and WALK THE MOON, among others.

RCA Records is a Division of Sony Music Entertainment. The label has key partnerships with Bazmark Records, BPG Music, Bystorm Entertainment, District 18 Entertainment, Keep Cool, Polo Grounds Music, Six Course Music Group and more.
7 nov kl: 19:20

Miljön I Fokus På Stockholm Furniture & Light Fair

Som lillasyster till den kraftigt miljöbelastande bygg- och fastighetssektorn är möbelvärlden särskilt angelägen om att städa upp efter sig. Nordiska företag har kommit längre än de flesta och på Stockholm Furniture & Light Fair samlas flera av de mest progressiva aktörerna.

"Vi står inför en existentiell kris. Den största någonsin." Det hävdar Greta Thunberg, den 16-åriga stockholmaren som genom sitt patos blivit en katalysator för världens växande miljörörelse. Att hon kommer från Sverige är inte så förvånande; som ett av Europas sist urbaniserade länder har miljömedvetandet alltid varit stort bland svenskarna. Men det är först på senare år som begrepp som "cirkulär ekonomi" och "koldioxidavtryck" börjat förekomma i företagens årsredovisningar.

-Vi prioriterar miljön i allt vi gör, oavsett om det handlar om val av material, produktionsteknik eller funktion, säger Mimi och Johan Lindau på Blå Station, företaget som grundades av syskonens far Börge Lindau 1986.
-Vi tar fram möbler med ett långt liv för både 'rumpa och öga'. Man ska inte bara kunna använda dem länge, de ska också tåla ögats slitage.

Förutom Blå Station samlar Stockholm Furniture & Light Fair 2020 ett stort antal innovationsföretag med tydlig miljöprofil. Bland andra Baux, Bolon, Gemla, Green Furniture Concept, Kvadrat, Källemo, Lammhults, Nola, Offecct, Swedese, Vestre, Zero - alla har de nått internationell uppmärksamhet mycket tack vare sitt konsekventa miljöarbete. Flera av dem är, precis som Blå Station, familjeföretag där de ekologiska aspekterna varit en central drivkraft för formgivningen.

-Redan 1898 lovade vår pappas morfar Karl att endast bygga 'välgjorda och hållbara möbler', säger Sara Wadskog, marknadschef på Karl Andersson & Söner.
-Han gjorde allt hemma i fabriken utanför Huskvarna av virke som kom från grannskapet. Så arbetar vi än idag. Resurssnål tillverkning med så lite spill som möjligt, med så få transporter som möjligt.

Detta koncentrat av miljömedvetna designföretag gör Stockholm Furniture & Light Fair till en unik mötesplats, menar mässans projektchef Cecilia Nyberg.
-Tillsammans utgör de här utställarna en enorm kunskapsplattform. Deras kollektioner är som en provkarta över de senaste årens hållbarhetsinnovationer. Att se hur de sporrar varandra, hur de driver miljötänket längre och längre för varje år, det är fantastiskt upplyftande.

För att ytterligare betona mässans miljöfokus kommer flera av de inbjudna föreläsarna att lyfta frågan. Bland annat kommer formgivaren Emma Olbers, prisad av tidskriften Rum för just sitt miljöarbete, att samtala med Gregg Buchbinder, vd för amerikanska Emeco, vars ikoniska Navy Chair i återvunnen aluminium påstås vara "oförstörbar".

Ulrika Kjellström-Attar, programansvarig för Stockholm Design & Architecture Talks:
-Miljöfrågan är omöjlig att kringgå. Dels på grund av den oroväckande världssituationen förstås, men också för att möbelindustrin är en verklig föregångsbransch. Det de här formgivarna gör efterapas av andra.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, +46 479 41 35, carolina.ekman@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande event för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö.

Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com
7 nov kl: 16:10

Danska Fenomenet Icekiid På Turné I Sverige

Färska "Cinderella" streamades 70 000 gånger på 24 timmar. I vår är det dags för Sverige att upptäcka det danska fenomenet ICEKIID live!

Det var med "Blondiner og Brunetter" 2016 som Danmark fick upp ögonen för ICEKIID. Sedan dess har karriären bara gått åt ett håll, framåt.

Debut-EP:n "Afro Dansker" och en lång rad singlar har streamat över 50 miljoner på Spotify och ICEKIID har snabbt cementerat sin plats på den danska musikscenen. Just nu är han aktuell med singeln "Cinderella", som streamades 70 000 gånger under det första dygnet. Låten gick direkt in på Viral 50 i Danmark. 

Som sångare, rapartist och låtskrivare har ICEKIID skapat sitt helt unika sound och på sitt sätt skapat en helt egen genre inom dansk musik. Musikaliskt kännetecknas han av varmblodiga afrobeat som är den perfekta uppvärmingen för en utekväll. Live är ICEKIID känd för sina energiska uppträdanden och det råder ingen tvekan om att det blir fest!

Jermyn Creppy föddes 1996 och växte upp i Köpenhamn, men hans rötter finns i Ghana. Om du lyssnar noga hör du en lyrisk tyngd, som i singeln "Afrikaner":

"Er der nogen mennesker, som kan være så dum, de ser kun terror på en etnisk ung, hjernevasket af medier med lort på tungen"

Våren 2020 åker ICEKIID ut på sin första headlineturné i Skandinavien.

19 mars Stockholm, Debaser

20 mars Göteborg, Nefertiti

21 mars Malmö, Kulturbolaget

26 mars Trondheim, TBA

27 mars Bergen, TBA

28 mars Oslo, John Dee
Mer information

Dennis Karlsson, agent United Stage
dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12
7 nov kl: 13:50

Tandvårdsbranschens Framtid Under Lupp På Swedental

Den 13-15 november är det dags för Nordens stora fackmässa för dentalbranschen: Swedental. Tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, tandhygienister och studenter samlas på Stockholmsmässan för att ta del av produktnyheter och den senaste forskningen. Tillsammans med Odontologisk Riksstämma, som arrangeras parallellt av Svenska Tandläkare-Sällskapet, ger Swedental en aktuell och komplett bild av branschens utveckling och framtid.Swedental och Odontologisk Riksstämma 2019 blir något alldeles extra! Vi tar bland annat ett helhetsgrepp kring verksamhetsutveckling med kunskapshöjande seminarier om hur vi kan utveckla jaget, laget och tandvården i samverkan ur ett hälsoperspektiv. Allt från kommunikation och organisation, klinik och vetenskap - till hälsa och sjukdomsförebyggande metoder. Genom samverkan kan vi verka för en god hälsa för hela Sveriges befolkning.

Future Lab - Health om "Hälsa och verksamhetsutveckling"
Folkhälsan utvecklas positivt samtidigt som kroniska sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar ökar i befolkningen. Vad kan jag som yrkesperson, kliniken och samhället bidra med för att skapa ökad hälsa bland våra patienter?
Följ med på en vandring genom vår aktivitetsyta Future Lab - Health. Besök dialogscenen och lyssna till välkända forskare, företagare och kliniker som ger sin syn på hälsa och verksamhetsutveckling. Stanna till i Demolabbet och upplev hur vi med ny teknik kan utveckla verksamheten och bidra till hälsa - både för oss själva och befolkningen.

Några andra höjdpunkter på Swedental och Odontologisk Riksstämma 2019:

Hållbar tandvård, vårt ansvar
Att reflektera över miljö och hållbar utveckling handlar om etik och är allas vårt ansvar. Tandvård påverkar miljön, det vet vi. Kunskap ger oss möjlighet att kunna planera så att miljöpåverkan blir så liten som möjligt. Kom och lyssna till ett seminarium med Brett Duane som presenterar ett högaktuellt och mycket angeläget perspektiv på tandvård, etik och miljö

Seniortandvård - patientens resa från oberoende till beroende
Följ den äldre patienten på en resa från frisk oberoende till sjuk och vårdberoende. Kliniska tips varvas med vetenskap och mini-föreläsningar från några av Sveriges bästa föreläsare inom området.

Vägen in på den svenska tandvårdsmarknaden
I Sverige finns det en stor grupp tandläkare med examen utanför EU/EES. För att ta sig in på den svenska tandvårdsmarknaden som tandläkare måste man ha en svensk legitimation. Hur kan vi underlätta för gruppen att komma in på den svenska tandvårdsmarknaden?
Möt Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen, SKL, KI, Västra Götalandsregionen och Folktandvården i en gemensam dialog.

På jakt efter den betthöjd som flytt
Vår moderna livsstil leder ofta till tandslitage av olika slag och dagens tandvård erbjuder ibland fyllningsmaterial som inte är nötningsbeständiga. Välkommen till ett seminarium där Ulrica Gidlund och Tobias Trybom visar på hur vi genom ett tätt samarbete mellan privattandvård och specialisttandvård behandlat även det djupaste bett.

Tema: Karies och kunskapsstyrning
I media hör vi, och i statistiken ser vi, att kariessjukdomens tillbakagång har stannat upp och i vissa åldersgrupper har karies till och med ökat. Vad är orsaken? Är det en generationsfråga eller en förändrad attityd i samhället? Beror det på hur tandvården organiseras eller hur den finansieras? Vad kan vi göra och vad gör olika delar av tandvården för att vända en negativ trend som riskerar att fortsätta eller till och med förvärras?

Från Sverige till Etiopien - erfarenheter från olika katastrofer
Allvarliga händelser såsom terrorattentatet på Drottninggatan och flygolyckan i Etiopien med många svårt skadade och omkomna, utgör en stor utmaning för samhället. Efter det medicinska omhändertagandet kvarstår det ofta mödosamma arbetet med att identifiera omkomna, något som kräver särskild planering och interprofessionellt samarbete.
Lyssna till Rättsodontologerna Anna Jinghede och Per Stål och moderator Urban Rådestad om hur svenska metoder används.

Hjärnstark med Anders Hansen
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne, bli mer kreativ och intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss.
Anders Hansen är överläkare i psykiatri och författare till bland annat boken "Hjärnstark". I en inspirerande föreläsning berättar han om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår allmänhälsa.

Läs mer om allt som händer på Swedental och Odontologisk Riksstämma på hemsidan.

Swedental och Odontologisk Riksstämma samlar över 10 000 besökare med olika professioner inom tandvårdsbranschen. Under tre dagar, 13-15 november, samlas över 160 utställare på Stockholmsmässan, som ger en helhetsbild av nyheter inom branschen, bland annat när det gäller förbrukningsartiklar, tandtekniska arbeten, inredning och journal- och kontorshjälpmedel.

Obs! Önskar du anmäla dig till presslunchen onsdag 13 november kl 11.30 -13.30, vänligen kontakta carolina.ekman@stockholmsmassan.se

Mer information:
Anders Rudestad
Projektledare Swedental
Tel 08-749 41 03
anders.rudestad@stockholmsmassan.sewww.swedental.org

Odontologisk Riksstämma arrangeras av Svenska Tandläkare-Sällskapet.
Information rörande denna:
Susanne Nordén
Projektledare Odontologisk Riksstämma
Tel 08-6661534 Mobil 070-939 03 89
susanne.norden@tandlakarforbundet.se
Nästa sida
Hitta oss på Facebook