Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 18 december 2018
18 dec kl: 14:00

Nu Är Det Klart - Easy Action Återförenas På Sweden Rock 2019

Glamrocklegendarerna med Tommy Nilsson och Kee Marcello i spetsen dundrar in för en efterlängtad comeback nästa sommar. Easy Action kommer att framföra hela albumet "That makes one" på Sweden Rock Festival, som äger rum i Sölvesborg den 5-8 juni.

Få band har påverkat glamrocken lika mycket som Easy Action. Stockholmarna tillsammans med finska Hanoi Rocks banade de väg för band som Mötley Crüe, Poison och Guns N' Roses.

Albumet "That makes one" får idag räknas som en riktig rockklassiker och många anser att den håller lika bra idag som när den kom 1986.

-Vi har förstått att under åren som gått har vi nått en helt ny publik och det är den jag för egen del är enormt nyfiken att träffa, säger Tommy Nilsson.

-När jag dör vill jag att min aska strös över åttiotalet, säger Kee Marcello med ett leende. -Jag älskar den här grejen.

Nu avslöjar bandet att man kommer göra en exklusiv comeback på festivalen Sweden Rock sommaren 2019. Den 7 juni går Easy Action ännu en gång upp på scen, med bland annat originalmedlemmarna Tommy Nilsson, Kee Marcello och gitarristen Chris Lind.

Kee Marcello gjorde senare karriär i Europe och Tommy Nilsson fick en storartad solokarriär med bland annat låtarna "En dag" och "Öppna din dörr". Nu förenas de ännu en gång på scen!

Easy Action sommaren 2019:

7 juni Sölvesborg, Sweden Rock Festival


Easy Action 2019 är: 

Tommy Nilsson - sång

Kee Marcello - gitarr

Chris Lind - gitarr

Nalle Påhlsson - bas

Jörgen Ingeström - keyboards

Björn Höglund - trummor

Kontakt:

Lars Rixon, United Stage
rixon@unitedstage.se
08-555 70000
Nyheter och pressmeddelanden 17 december 2018
17 dec kl: 16:00

Dolores Haze Öppnar För Pussy Riot I Malmö

Den 2 februari 2019 spelar Pussy Riot och Dolores Haze på Moriska Paviljongen i Malmö. Det blir också en efterlängtad turnésväng i norra Sverige för den svenska trion.

Pussy Riot är ett ryskt punk- och konstnärskollektiv som är en av världens starkaste proteströster för feminism och hbtq-rättigheter mot Vladimir Putin. Tre medlemmar fängslades för huliganism efter att gruppen genomfört ett regimkritiskt performance i Kristus Frälsarens katedral i Moskva 2012. De satt i fängelse i två år, medan omvärlden kritiserade fallet hårt och artister som Paul McCartney, Björk, Madonna och Red Hot Chili Peppers gick ut och visade sitt stöd för gruppen.

När Pussy Riot kommer till Sverige och Malmö den 2 februari får de sällskap av Dolores Haze på scen. En allt igenom perfekt kombo!

Foxy Sagz, Groovy Nickz och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls och inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana. Blandat med anarki och kaos har denna trippel virvlat in på scenerna och naglat sig fast i folks medvetande. Senaste albumet "Play hard Fuck hard Love hard" prickar in samtiden brutalt, ärligt och exakt.

Samtidigt avslöjar den svenska trion att det blir en turnévända i norra Sverige.
Här ser du Dolores Haze i början av 2019:

10 jan ÅRE, Bygget

25 jan UMEÅ, SUB

26 jan LULEÅ, Klubb Makten

2 feb MALMÖ, Moriska Paviljongen

Fler datum kommer.

Kontakt:

Tea Lindholm, United Stage Artist

tea@unitedstage.se

070-370 05 96
Press:

Josefin Bergquist

josefin.bergquist@warnermusic.com

070-529 53 94
17 dec kl: 10:20

Weeping Willows Släpper Ny Platta I Vår, Gör Exklusiva Spelningar I Stockholm Och Göteborg!

Weeping Willows släpper nya albumet "After us" i vår och gör exklusiva spelningar i Göteborg och Stockholm, där de framför materialet live. Den 16 april intar de scenen på Göteborgs Konserthus och dagen efter, den 17 april, kommer de till Konserthuset i Stockholm. Biljetterna släpps idag kl. 10.00.

Till helgen avslutar Weeping Willows årets julturné som återigen spelats inför utsålda hus runt om i Sverige under november och december.

Idag kan vi meddela att Weeping Willows återigen möter publiken i Göteborg och Stockholm redan i april nästa år, i anslutning till releasen av nya plattan "After us".Speldatum
16 april - Göteborg, Göteborgs Konserthus
17 april - Stockholm, Konserthuset

Facebook facebook.com/weepingwillowsofficial/
Instagram @weepingwillows_sthlm

Biljettinformation
Biljetterna släpps idag kl 10.00 via blixten.se/weepingwillows

Pressbilder
www.mynewsdesk.com/se/blixtenco

För mer information vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, 0706-973959, sandra@blixten.se
Nyheter och pressmeddelanden 14 december 2018
14 dec kl: 19:20

Nu Laddar Vi För Melodifestivalen 2019 Med Nano, Ann-Louise Hansson, Andreas Johnson, Jon Henrik Fjällgren, Rebecka Karlsson, John Lundvik Och Mohombi

Melodifestivalen 2019 närmar sig med stormsteg och vi kan stolt presentera att vi på PR & Beyond kommer att företräda följande artister i samarbete med Warner Music. Veteranerna Ann-Louise Hansson, Nano, Andreas Johnson och Jon Henrik Fjällgren samt Rebecka Karlsson, John Lundvik och Mohombi som alla debuterar i sammanhanget även om de inte debuterar på de stora scenerna.

GÖTEBORG DELTÄVLING 1 den 2 februari 2019:

Nano
Titel: Chasing Rivers
Låtskrivare: Nano Omar, Thomas G:son, Lise Clabbe, Joy Deb och Linnea Deb.

Mannen med den stora rösten är tillbaka. 2017 fångade Nano våra hjärtan när han ställde upp med sitt bidrag "Hold On" och hamnade på 2:a plats i tävlingen men vann folkets röst. Låten har blivit en stor favorit hos våra radiokanaler och även haft stor internationell framgång. Han släppte i våras singeln "Love Harder" och i november kom "Love Is The Reason" som nästa starka singel. Nano tävlar med bidraget "Chasing Rivers" som han skrivit tillsammans med fyra tidigare eurovision-vinnare.

Följ Nano på hans sociala kanaler:
Facebook
Instagram
SpotifyMohombi
Titel: Hello
Låtskrivare: Mohombi Moupondo, Thomas G:son, Linnea Deb och Alexandru Florin Cotoi.

Mohombi hade sitt stora genombrott när han som soloartist släppte låten "Bumpy Ride" 2010, som idag har 82 miljoner streams på spotify. Han skrev förra årets stora hit "Mi Gente" tillsammans med J Balvin & Willy William och ligger även bakom singeln "I Need Your Love" skriven tillsammans med Shaggy. Mohombi har fått en rad utmärkelser, däribland ett "Billboard Latin Music Award" 2016 för sin medverkan på Pitbulls album "DALE" och 2018 nominerades han för "Daf Bama Music Awards" i kategorin "Best African Years Artist". Vi hörde honom senast med singeln "Mr Loverman" som han släppte i juli 2018 och han ställer nu upp i Melodifestivalens första deltävling med sitt bidrag "Hello".

Följ Mohombi på hans sociala kanaler:
Facebook
Instagram
Spotify


MALMÖ DELTÄVLING 2 den 9 februari 2019:

Andreas Johnson
Titel: Army Of Us
Låtskrivare: Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas "Stone" Johansson och Sebastian Thott

Den tävlingsinriktade artisten och fotbollstränaren som är tillbaka. Detta är sjunde gången Andreas är med i melodifestivalen och det är 20 år sedan han slog igenom med sin världshit "Glorious". Nu är han tillbaka med en låt som kan mäta sig med där han började, en svulstig storslagen låt som passar perfekt på en arena. Senaste tiden har Andreas legat lite lågt på musikfronten. Han tränar fotbollslag. Han är älskar att träna sina fotbollstjejer och -killar. Det är laganda och att man alltid stöttar varandra. Han hoppas att låten "Army of us" kan bli hans fotbollsspelares kamplåt. Med den här låten knyter Andreas Johnson ihop säcken och det är en låt han hoppas kunna se tillbaka på som den som definierade hans karriär som artist på lite senare dagar. Dessutom är han en tävlingsmänniska ut i fingertopparna så att ta hem vinnarpokalen skulle sitta fint.

Följ Andreas på hans sociala kanaler:
Facebook
Instagram
Spotify
LEKSAND DELTÄVLING 3 den 16 februari 2019:

Jon Henrik Fjällgren
Titel: Norrsken
Låtskrivare: Jon Henrik Fjällgren, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattsson och David Kruger

Jon Henrik gick som vinnaren ur tävlingen "Talang 2014" när han vann folkets hjärtan med sin vackra joik tillägnad hans bortgångna vän. Han har även visat sig vara en eminent dansare då han 2018 tog hem vinsten i "Let's Dance". Vi har sett Jon Henrik i Melodifestivalen två gånger tidigare; 2015 med bidraget "Jag Är Fri" där han röstades fram till 2:a plats och 2017 där han med sin duett "En Värld Full Av Strider" tillsammans med Aninia kom på 3:e plats. Är det i år 3:e gången gillt för Jon Henrik att ta hem tävlingen med sitt bidrag "Norrsken".

Följ Jon Henrik på hans sociala kanaler:
Facebook
Instagram
SpotifyRebecka Karlsson
Titel: Who I Am
Låtskrivare: Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov och Henric PierroffRebecka Karlsson syntes i tv-rutan redan som 8-åring i "Talang 2009" och 2014 då hon tog sig till final. 2016 fick Rebecka sitt stora genombrott när hon kom på 2:a plats i "Idol". Sedan dess har Rebecka spenderat mycket tid i studion och skrivit egna låtar såsom singlarna "Can't Stop" och "A Christmas Baby". Nu är hon redo att inta Melodifestivalens scen i den tredje deltävlingen med låten "Who I Am".

Följ Rebecka på hennes sociala kanaler:
Facebook
Instagram
Spotify


LIDKÖPING DELTÄVLING 4 den 23 februari 2019:

Ann-Louise Hansson
Titel: Kärleken Finns Kvar
Låtskrivare: Josefin Glenmark-Breman, David Lindgren Zacharias, Olof "Ollie" Olsen

Med 50 låtar på Svensktoppen är Ann-Louise Hansson den kvinnliga artist som haft överlägset flest låtar på listan i dess historia. Hon fick skivkontrakt redan som 14-åring och det stora genombrottet kom tre år senare med hennes svenska version av Elvis Presleys "Are you lonesome tonight?". Hon har sammanlagt spelat in över 600 låtar och medverkat i Melodifestivalen 13 gånger, vilket är svenskt rekord och senast såg vi henne i tävlingen 2004 när hon, tillsammans med Tova Carsson och Siv Malmqvist sjöng låten "C'est La vie". Det råder ingen tvekan om att musiken finns i familjen då Ann-Louises dotter Josefin Glenmark, som skriver musik tillsammans med bland andra Peg Parnevik, har varit med skrivit hennes mammas bidrag "Kärleken Finns Kvar".

Följ Ann-Louise på hennes sociala kanaler:
Instagram
Spotify
John Lundvik
Titel: Too Late For Love
Låtskrivare: John Lundvik, Anderz Wrethov och Andreas "Stone" Johansson

John Lundvik medverkade i Melodifestivalen 2018 med låten "My Turn" där han kom på 3:e plats. Med en bakgrund inom friidrott som kortdistanslöpare och ett SM-brons i bagaget har han tävling i blodet. Inom musiken känner vi igen John Lundvik från när han tillsammans med Jörgen Elofsson skrev den vackra låten "When You Tell the World You're Mine" som framfördes av Björn Skifs och Agnes Carlsson vid kronprinsessparets bröllop i juni 2010. Han är nu redo att ge sig in i tävlingen i Lidköping och deltävling 4 med låten "Too late For Love".

Följ John på hans sociala kanaler:
Facebook
Instagram
Spotify

Observera att bifogad bild ej kan publiceras. Nya pressbilder på respektive artist kommer att förmedlas i början på året, behöver ni bilder akut så hör av er till oss.

Vill du träffa någon av de aktuella artisterna för en intervju inför festivalstart eller under festivalveckan så hör av dig till oss på PR & Beyond. 

Tills vi hörs på nya året önskar vi en riktigt God Jul ! 
Helene Wigren
helene.wigren@prbeyond.se
070 752 76 05

Anna von Friedrichs Grängsjö
anna.vfg@prbeyond.se
073 811 05 53
14 dec kl: 17:40

Sony Musics Artister Och Samarbetspartners Kammar Hem 20 Grammisnomineringar

Med största stolthet presenterar Sony Music idag hela 20 Grammisnomineringar, för 15 av våra artister och samarbetspartners.

Lykke Li är den artist som fått flest nomineringar - sammanlagt tre stycken. Tätt efter har vi Imenella, Tove Styrke och First Aid Kit som alla fått två nomineringar var. Andra nominerade artister är bland andra Lisa Ekdahl, Stor och Molly Sandén.

Vi är oerhört glada och stolta över våra nominerade artister som alla har hjälpt till att göra 2018 till ett fantastiskt musikår. Extra kul är det att våra artister är nominerade i så många olika kategorier. Det visar på stor bredd bland våra akter, säger Mark Dennis, VD på Sony Music Sverige. Ett stort grattis till alla de nominerade!
At The Gates - Årets hårdrock/metal (To Drink From The Night Itself)

Benjamin Ingrosso - Årets låt (Dance you off)

Bo Sundström - Årets jazz (Mitt dumma jag - Svensk jazz)

First Aid Kit - Årets alternativa pop samt Årets låt (Fireworks)

Grant - Årets nykomling (In bloom)

Hardcore Superstar - Årets hårdrock/metal (You Can't Kill My Rock'n Roll)

Imenella - Årets hiphop och Årets nykomling (Chagga)

Junior Brielle - Årets nykomling (Blod + VM 94 & Love)

Lisa Ekdahl - Årets visa/singer-songwriter (More of the Good)

Lykke Li - Årets album, Årets alternativa pop och Årets kompositör (So Sad So Sexy)

Molly Sandén - Årets pop (Större)

Stor - Årets Hiphop (Stockholm står kvar, Purple Haze, Säga mig ft Jireel)

Tove Styrke - Årets pop (Sway), Joanna Nordahl/Tove Styrke - Årets video (Sway)

Tribulation - Årets hårdrock/metal (Down Below)

Zara Larsson - Årets låt (Ruin My Life)
Grammis 2019 går av stapeln den 7 februari på Annexet i Stockholm.
14 dec kl: 12:10

Alan Walker Släpper Debutalbumet Different World

Den norska artisten, producenten och DJ:n Alan Walker är med sina 14 miljader streams en utav världens mest streamade artister. Idag släpper han sitt debutalbum 'Different World'.

LYSSNA: https://lnk.to/AW-DW-Album

Den 30 november släpptes albumets titelspår 'Different World' feat. K-391, Sofia Carson & Corsak. Andra huvudnamn som arbetat med Alan på albumet är Steve Aoki, Mood Melodies, SHY Martin, Thomas Troelsen, och Julie Bergan.


- Det är en fantastisk känsla att få släppa mitt debutalbum 'Different World'. De senaste åren har var surrealistiskt och jag föreställde mig aldrig att jag skulle komma hit när jag först började. Jag har släppt en rad singlar men att sätta ihop ett helt album är något helt annat för mig. Det är något jag jobbat på ett bra tag nu och jag är supertaggad på äntligen få dela det med världen och höra alla reaktioner från fansen - Alan Walker
Sedan Alan debuterade 2015 med singeln 'Faded' har han gått från att lära sig musikproduktion via YouTube-tutorials till att spela på utsålda gigg världen över. En rad populära låtar har följt efter framgångarna med 'Faded' så som 'Alone', 'All Falls Down', 'Darkside' och 'Diamond Heart'. Genom sina framgångsrika släpp har Alan fått samarbetat med och remixat musik åt Noah Cyrus, Sia, Bruna Mars, Avicii, Coldplay, Miley Cyrus, Kygo, Charli XCX, Julia Michaels med mera. För närvarande är Alan certifierad guld och/eller platina i 32 länder.
Alans fanbas explodera när gamingcommunity börja använda och lyssna på hans musik. Hans debutsingel 'Faded' blev det stora genombrottet som nu är 2x certifierad platina och även den sjungde mest gillade videon på YouTube genom tiderna med hela 5,6 miljarder views. Alan har över 20 miljoner följare på Youtube och står ensam för totalt 40 miljoner följare på sina olika sociala medier tillsammans.
Det här året har Alan har varit ute på en omfattande turné, med hela 500 headliners som inkluderar stopp på spelningar så som Ultra, Coachella, EDC, Lollapalooza och Tomorrowland etc. Dessutom har han supportrat världstjärnor som Justin Bieber, Rihanna och Kygo. I vinter och kommande år kommer Alan befinna sig ute på en stor 'Different World'-turné över Europa, Asien och Nordamerika. Turnéinformation: http://alanwalker.no/tour/

ALBUM TRACKLIST:

01 - Intro
02 - Lost Control ft Sorana
03 - I Don't Wanna Go ft Julie Bergan
04 - Lily ft K-391 & Emelie Hollow
05 - Lonely ft Steve Aoki, ISÁK & Omar Noir
06 - Do It All For You ft Trevor Guthrie
07 - Different World ft K-391, CORSAK & Sofia Carson
08 - Interlude
09 - Sing Me To Sleep
10 - All Falls Down ft Noah Cyrus, Digital Farm Animals & Juliander
11 - Darkside ft Au/Ra & Tomine Harket
12 - Alone
13 - Diamond Heart ft Sophia Somajo

FOLLOW ALAN: Website | Facebook | Twitter | Soundcloud | Instagram | YouTube
14 dec kl: 12:10

Ison & Fille Är Tillbaka Med Första Singeln "pengar"

LYSSNA: https://IsonFille.lnk.to/Pengar
KOLLA: https://IsonFille.lnk.to/PengarVideo

Sveriges mest hyllade hiphop-duo Ison & Fille är tillbaka! Idag den 14 december släpps första singeln (inkl. video) Pengar, en låt om pengars makt över människor. 

Låten handlar om den konstanta jakten efter pengar för att kunna överleva i en värld där Cash is king. Jakten bryter ner en inom sinom tid men cash måste in.

Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger släppte deras debut album Vår sida av stan för 16 år sedan. Därefter har duon släppt ytterligare fyra album, varav två av genrens mest hyllade album - För evigt (2011) och Länge leve vi (2014). Sistnämnda albumet nominerades tillÅrets Hiphop på P3 Guld och till Årets album, Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammis.

Under alla dessa år har Ison & Fille vunnit Årets Hiphop två gånger i P3 Guld och blivit Grammisnominerade 8 gånger i olika kategorier. De har även gjort flertal turnéer Sverige runt, varit med i TV4s Så Mycket Bättre, spelat i svenska all-star-hiphop-konstellationenIkväll Är Vi Kungar tillsammans med Petter, Lilla Namo, Rosh, Blen, DJ Sleepy och DJ Taro. Förra året hade de 15-års-jubileum av debutalbumet Vår Sida Av Stan och det firades genom att arrangera en exklusiv utsåld konsert på Vasateatern i Stockholm.

Det känns bättre än nånsin att vara tillbaka, tiden ifrån musiken var behövande för hungern och drivkraften som nu är på Everest.

Nu är det dags för Ison & Fille att släppa ny musik, Pengar är det första vi får höra från duon. Låten är producerad av Mack Beats och släpps idag den 14 december via Sony Music.

FÖLJ ISON & FILLE: 
https://www.instagram.com/isonfille/
https://www.facebook.com/IsonFille/
14 dec kl: 12:10

Hurula Släpper "självmedicinering" Och Releasedatum För Kommande Albumet "klass"

LYSSNA: https://lnk.to/HurulaSjalvmedicinering

Självmedicinering är en sån låt som jag egentligen inte vill förklara. För att den kommer ur hemska minnen. Den handlar om att älska någon som kämpar med tunga depressioner. Att sätta fingrarna i halsen på någon efter en överdos av piller. Den handlar om någon som vill bort och någon som gör allt för att ha den kvar. Och sjuk som jag är så har jag försökt göra en poplåt av detta.

Flerfaldigt grammisnominerade Hurula debuterade 2014 med albumet Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för som följdes upp av EP:n Betongbarn. 2016 kom det senaste albumetVapen till dom hopplösa och i vintras släpptes EP:n Oss är allt. Hurula har även gjort sig känd som en av landets starkaste liveakter med hundratals konserter runtom Skandinavien.

I höst debuterade Hurula med konstboken Första kretsen och för första gången presenterades hans bildkonst för en bredare publik.

Nu är det dags för Hurula att släppa första singeln Självmedicinering inkl. bonuslåten Inte min son från kommande albumet Klass som har release den 22 februari 2019. I vår åker han ut på klubbturné med start i Stockholm, se datum här:

22 Mars Stockholm, Berns
4 April Göteborg, Trädgår´n
5 April Lund, Mejeriet

Klass är Hurulas mest personliga album hittills, med låtar och texter som kommer närmare den känslomässiga brännpunkten som utgör kärnan i hans musik. Albumet är producerat av Per Hägglund (Thåström, Imperiet, m.fl.), inspelat av Johan Gustafsson i Ingrid-studion i Stockholm, och mixat av Michael Ilbert i Hansastudion i Berlin.

Självmedicinering och Inte min son släpps idag den 14 december via Razzia / Sony Music.

FÖLJ HURULA:
https://www.facebook.com/hurulaofficial
https://www.instagram.com/hurula__/
14 dec kl: 10:50

Nypremiär Ikväll För Fredrik "benke" Rydmans Nötknäpparen - På Hangaren Subtopia!

Ikväll är det nypremiär för Nötknäpparen som spelats för utsålda hus på Dansens Hus i tre säsonger och varit på turné i Tyskland och Schweiz. Den här gången framförs 17 föreställningar i Stockholm mellan den 14 december 2018 - 5 januari 2019 på Hangaren Subtopia i Alby. Nötknäpparen åker därefter på turné till Hannover, Stuttgart och Berlin.


Nötknäpparen är mest känd som en balett baserad på E T A Hoffmanns skräckromantiska berättelse från 1816 med musik av Pjotr Tjajkovskij. Originalsagans julfirande hemma hos en välbärgad familj byts i Rydmans version ut till en betydligt ruffigare miljö när handlingen uppgraderas till nutid. Istället för tåspetsbalett möter publiken bland andra en sibirisk Europamästare i breakdance. Och publiken får följa den lilla flickan Clara som har lämnats ensam att bo på en soptipp, medan hennes föräldrar tigger på gatorna i ett rikt främmande land. I förhoppning om att återförenas med sina föräldrar, luras Clara att följa med en organhandlare på jakt efter ett ungt hjärta att sälja till en sjuk man. Nötknäpparen, prinsen, har gått sönder och förlorat sin stjärnglans. Samtidigt berättar publikvärd allt vi vill och inte vill veta om föreställningen. Alla jagar trygghet och ett sammanhang i en saga som är skrämmande lik verkligheten vi lever i.

Föreställningen passar hela familjen, från 5 år. Längd cirka 100 minuter.

Spelschema Sverige/Stockholm
14 december - Hangaren Subtopia, Alby
15 december - Hangaren Subtopia, Alby (2 föreställningar)
16 december - Hangaren Subtopia, Alby
19 december - Hangaren Subtopia, Alby
20 december - Hangaren Subtopia, Alby
21 december - Hangaren Subtopia, Alby
26 december - Hangaren Subtopia, Alby
27 december - Hangaren Subtopia, Alby
28 december - Hangaren Subtopia, Alby
29 december - Hangaren Subtopia, Alby (2 föreställningar)
30 december - Hangaren Subtopia, Alby
2 januari - Hangaren Subtopia, Alby
3 januari - Hangaren Subtopia, Alby
4 januari - Hangaren Subtopia, Alby
5 januari - Hangaren Subtopia, Alby

Spelschema Tyskland
8 januari - Theater am Aegi, Hannover
9 januari - Theater am Aegi, Hannover
10 januari - Theater am Aegi, Hannover
11 januari - Theater am Aegi, Hannover
12 januari - Theater am Aegi, Hannover
13 januari - Theater am Aegi, Hannover
16 januari - Theaterhaus, Stuttgart
17 januari - Theaterhaus, Stuttgart
18 januari - Theaterhaus, Stuttgart
19 januari - Theaterhaus, Stuttgart (2 föreställningar)
20 januari - Theaterhaus, Stuttgart
22 januari - Admiralspalast, Berlin
23 januari - Admiralspalast, Berlin
24 januari - Admiralspalast, Berlin
25 januari - Admiralspalast, Berlin
26 januari - Admiralspalast, Berlin
27 januari - Admiralspalast, Berlin (2 föreställningar)

Dansare Hangaren Subtopia
Clara, Doctor Hanna Jansson
Drosselmeyer, Doctor, Rn´B, Balett Daniel Koivunen
The Nutcracker, Doctor Marcus Nyström
Claras Mother, Child, Doctor, Rat, Bakett Pauline Eddeborn
Claras Father, Darth Vader, England, Doctor, Balett Robert Söderström
The Son, Knight, Doctor, England, Rn´B, Balett Kevin Foo
Doctor, Mario, Breakdancer Bruce Almighty
The Rich Mother, Child, Rat, China Cookies Amanda Arin
The Rich Mother, Child, Rat, Rn´B, China Cookies Lisa Arnold
Child, Doctor, Rat, Swing Clara Emilia Hallstensson
Child, Doctor, China Cookies, Swing Claras Mother Jonna Hökengren
Child, Rat, China Cookies, Swing England Sofia Bergsten
Swing the Nutcracker and the Son Martin Wallin
Swing Claras Mother and Drosselmeyer Fredrik Rydman
Jörgen Jörgen Thorsson

Dansare Tysklandsturné
Clara, Doctor Tilda Kristiansson
Drosselmeyer, Doctor, Rn´B, Balett Michael Buchner
The Nutcracker, Doctor Marcus Nyström
Claras Mother, Child, Doctor, Rat, Bakett Hanna Jansson
Claras Father, Darth Vader, England, Doctor, Balett Robert Söderström
The Son, Knight, Doctor, England, Rn´B, Balett Kevin Foo
Doctor, Mario, Breakdancer Bruce Almighty
The Rich Mother, Child, Rat, China Cookies Amanda Arin
The Rich Mother, Child, Rat, Rn´B, China Cookies Lisa Arnold
Child, Doctor, Rat, Swing Clara Emilia Hallstensson
Child, Doctor, China Cookies, Swing Claras Mother Pauline Eddeborn
Child, Doctor, China Cookies Jonna Hökengren
Child, Rat, China Cookies, Swing England Sofia Bergsten
Swing the Nutcracker and the Son Martin Wallin
Swing Claras Mother and Drosselmeyer Fredrik Rydman
Jörgen Jörgen Thorsson

Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/notknapparen,www.eventim.se, tel: 0771 130 150.

Idé och koreografi: Fredrik Rydman
Scenografi: Fredrik Rydman och Lehna Edwall Velander
Ljusdesign: Tobias Hallgren
Kostym: Lehna Edwall Velander
Mask & peruk: Katrin Wahlberg
Video: Andreas Skärberg och David Nordström
Musik: Pjotr Tjajkovskij, Danny Saucedo, Anna Ternheim, Martin Östergren, Mattias Venge, Albin Myers, Fredrik Wentzel, Johan Liljedahl, Mario Perez Amigo

Föreställningen produceras av Blixten & Co, blixten.se/notknapparen

Om Fredrik Rydman
Dansare och koreograf, född 1974. Var i tretton års tid med i Sveriges populäraste dansgrupp Bounce Streetdance Company, vars avskedsföreställning "The Last Bounce" 2010 sålde ut Globen fem gånger om. Sedan dess har Fredrik Benke Rydman haft stora framgångar med egna föreställningar som "Danny Saucedo NU" (Hamburger Börs 2017) "Eldfågeln" (Göteborgsoperan 2015), "Stop. Play. Rewind." (Dansens Hus 2014), "Macbeth" (Stockholms Stadsteater 2013). Hans nytolkning av "Svansjön" (Dansens Hus 2011) blev en enorm succé som hittills har setts av 250 000 personer i hela Europa, varav 80 000 bara i Stockholm. Fredrik Benke Rydman stod för koreografin till Måns Zelmerlöws låt "Heroes" som vann Eurovision Song Contest 2015. 2016 gjorde han öppningsnummer och mellanakter när ESC hölls i Stockholm Globe Arena den 23 maj, vilket han även gjorde 2013. Sommaren 2014 hördes han i det populära radioprogrammet "Sommarpratarna" i SR P1 och hösten 2015 satt han i juryn för "Supershowen" i SVT:s Barnkanalen. Fredrik Benke Rydman har även arbetat med flera stora svenska artister så som Robyn, Avicii, Eric Saade, Darin, Martin Stenmarck, Lena Philipsson och Alcazar. Från hösten 2017 har han koreografresidens på Kulturhuset Stadsteatern där han regisserats och koreograferat "Because I'm Worth it!" och hösten 2018 ges hans tolkning av "Våroffer" med 20 dansare och 5000 liter vatten på scen. Benke dansar dessutom hela första akten ensam på scen tillsammans med en robot.

Fredrik Benke Rydman är nominerad i kategorin Bästa Koreografi Deutches Theater Preis, för musikalen "Fack Ju Göthe" som spelas i München.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta
Sandra Nordin, pressansvarig Blixten & Co, sandra.nordin@blixten.se 0706973959
14 dec kl: 10:50

Stor Tar Succéhösten Ut På Vägarna - Textförfattaren Klar För Turné Våren 2019!

I över 10 år har STOR varit en tongivande kraft i hiphopsverige. Rapparens tolkningar från 2018 års upplaga av TV-programmet "Så mycket bättre" dominerar bland streamingtjänsternas topplistor, och inte minst mega-succén "Säga mig" (Linnea Henriksson) som till dags dato streamats över 4 miljoner gånger på en dryg månad. Nu står det klart att det blir en vårturné med premiär i Västerås den 1 februari - biljetterna släpps idag klockan 10:00!

STOR, eller Ulises Infante Azocar som det står i passet, är rappare och textförfattare. Efter ett antal singlar och mixtapes släppte hans sitt första officiella album Nya skolans ledare år 2009, som kammade hem vinsten i P3 Gulds kategori "Årets hiphop/soul".

Fyra år senare, år 2013, tilldelades STOR en Grammis i samma kategori för nya skivan Shere Khan XIII som producerades av det idag legendariska skivetiketten Redline Records. Plattan innehåller bland annat succén "Stolthet" (med Dani M) och "Rom & Kush" (med Linda Pira). Även uppföljaren Under Broarna (2017) nominerades till en Grammis och gjorde stor succé på streamingtjänster så väl som på scener runt om i landet.

År 2018 sparkade textförfattaren bildligt in dörrarna till miljontals svenska vardagsrum i TV-programmet "Så mycket bättre" och är idag den artist vars tolkningar streamas mest på Spotify. Hans säregna och poetiska tolkning av Eric Gadds Stockholm står kvar visade elegant på både textförfattarskap och konceptuell förmåga, och Säga mig (med Jireel) har på en månad sålt guld och streamats över 4 miljoner gånger.

Idag står det klart att Azocars framgångssaga fortsätter ut på vägarna under våren 2019. Turnén går under parollen "E4CUTT - E4 Chicano U-turn Tour" och besöker ett 15-tal städer som kan vänta sig sylvassa texter och en energisk scenpersonlighet sprungen ur svensk hiphops absoluta glansdagar.

Biljetterna släpps idag, fredag 14 december, klockan 10:00!

Turnéplan - E4CUTT med STOR
1 februari - Västerås Konserthus
9 februari - Helsingborg, The Tivoli
15 februari - Örebro, Ritz
2 mars - Sundsvall, Aveny
8 mars - Sälen, XS
22 mars - Gävle, Olivia
23 mars - Stockholm, Vasateatern
20 april - Uppsala, Katalin
25 april - Åre, Verandan
26 april - Karlstad, Nöjesfabriken
27 april - Borlänge, Liljan
9 maj - Linköping Konsert & Kongress Garden
10 maj - Uddevalla, Mortens Krog
11 maj - Göteborg, Pustervik
Fler datum tillkommer

Följ STOR på Spotify
Instagram
Facebook

Biljettinformation
Biljetter till vårturnén släpps idag, den 14 december, kl 10:00 och säljs via www.blixten.se/stor

OBS: Se upp för ohederliga andrahandsförsäljare - vänd dig till arrangören om du är osäker!

För press- och intervjuförfrågningar vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18
14 dec kl: 02:10

Håkan Hellström Släpper Nya Albumet "illusioner"

Hej alla!

Här är lite ny musik. Såhär har det ofta låtit när jag gjort låtar hemma. I fantasin alltså. Är väldigt glad över att ha kunnat göra det här på riktigt.

Det tåls väl att sägas att den här skivan är en annan våglängd än vad jag gjort tidigare. Bra att förvänta sig något annat, tror jag, och ratta om lite i huvudet. Ja det var väl allt. Resten finns på plattan. Slutet gott, allting gott!

Xxx
-Håkan Hellström


"Illusioner" - Håkan Hellströms nionde studioalbum släpps idag. Lyssna på albumet här. 

Albumet är inspelat i Göteborgs konserthus och Nilento Studio producerad av Lars Nilsson. På albumet medverkar bland andra Göteborgs symfoniorkester.

Illusioner kommer inte följas upp av några konserter eller intervjuer.

Tracklist

1.Interlude I dina armar
2.I dina armar
3.Vänta tills våren
4.Båda sidor nu
5.Tro på Livet
6.Mitt hjärta är ett jordskred
7.Nordhemsgatan rakt in i himlen
8.I love u stupid
9.Gott nytt
10.Sjung högre
Text & musik: Håkan Hellström, Björn Olsson (utom"Båda sidor nu",Joni Mitchell. Svensk text Håkan Hellström.
Producerad av Lars Nilsson. Inspelad i Nilento Studios och Göteborgs konserthus.
Orkesterarrangörer: Per Ekdahl ("Vänta tills våren", "Tro på livet", "Mitt hjärta är ett jordskred", "Nordhemsgatan leder rakt in i himlen", "Gott nytt")
Peter Nordahl ("I love u stupid", "Sjung högre".Tormod Tvete Vik("I dina armar")Karl-Johan Ankarblom("Båda sidor nu")John Metcalfe ("Mitt hjärta är ett jordskred")


Kontakt
Warner Music - Mikaela Lundberg mikaela.lundberg@warnermusic.com
Woah Dad! - Joel Borg joel@woahdad.com
Nyheter och pressmeddelanden 13 december 2018
13 dec kl: 16:10

Skapandet Av Designföremålen I Nationalmuseums Nya Restaurang I Utställning På Stockholm Furniture & Light Fair

På Stockholm Furniture & Light Fair visas utställningen "NM & En ny samling" som presenterar det gemensamma skapandet av Nationalmuseums nya restaurang. Utställningen gestaltar processen kring inredningen av restaurangen och framtagandet av 80 nya inredningsföremål, liksom arbetet med renoveringen av museet.

I samband med renoveringen av Nationalmuseum fick Matti Klenell, TAF Arkitekter, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren uppdraget att skapa en ny restaurang, bar och kafé. Det resulterade i en unik satsning på samtida design: ett åttiotal nya produkter som tillverkats av cirka 20 olika producenter. Det är formgivarna själva som kurerat och gestaltat utställningen på Stockholm Furniture & Light Fair.

- I utställningen vill vi lyfta fram designprocessen och resultatet, inredningen och föremålen. Utställningens relevans på mässan förstärks av producenternas närvaro. I många fall kommer produkter som formgetts för restaurangen att lanseras hos oss i februari och därefter sättas i produktion, säger Cecilia Nyberg, projektchef Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

- Det är spännande att Nationalmuseum på det här sättet tog en aktiv del i att inte bara samla utan också skapa svensk designhistoria genom att stå bakom en kollektion framtagen av samtida formgivare och producenter som ett avtryck av hösten 2018 när museet nyöppnade. Ingenting i kollektionen är skapat exklusivt för museet. Vi vill och vet att de flesta föremål kommer nå en bredare marknad i någon form. Många kommer att lanseras i producenternas montrar på Stockholm Furniture & Light Fair och det gör det än mer spännande att i samband med detta samla kollektionen i en utställning, berättar Matti Klenell, formgivare och initiativtagare för NM & En ny samling.

I utställningen presenteras också detaljer och processer från Wingårdhs arbete med renoveringen av museet. Utställningen är producerad av Stockholm Furniture & Light Fair i samarbete med Sveriges Arkitekter och Trä- och Möbelföretagen, TMF.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 5-9 februari 2019 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, tel +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Lotta Signeul, pr-ansvarig, tel +46 8 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com
13 dec kl: 15:50

Stjärnbröderna Dante & Oscar Zia Lär Dig Göra Svingod Pasta!

Artisten Oscar Zia och brodern tillika tv-kocken Dante Zia har båda tagit lyssnare och tittare med storm. Nu har du chansen att ta med dina vänner eller kollegor på en pastakurs där de lär er bemästra sina favoriträtter från grunden! Kursen äger rum i Urban Deli Sveavägens matstudio.

Villkor:
Kursen sker i Stockholm
Auktionen gäller för max 11 personer
Vinnaren bekostar själv eventuell resa och logi
Gäller vid ett tillfälle under januari eller februari 2019. Exakt dag och tid bestäms i samråd med vinnaren.
Missa inte chansen att hänga med dessa sköna bröder en potentiell italiensk smakexplosion
- klicka HÄR för att komma till auktionen.
Var med och lägg ditt bud i auktionen till förmån för allas rätt att funka olika i Musikhjälpen 2018!
13 dec kl: 15:00

"böckerna I Borgen" Fyller Jämnt - Kb:s Roggebibliotek Firar 50 År!

Här har brev från 1500-talet grävts fram ur golvplankorna. Och på hyllorna står unika handskrifter, tillsammans med 1700-talets nedklottrade skolböcker. Nu firar Roggebiblioteket i Strängnäs 50 år som en del av Kungliga biblioteket (KB). Men själva byggnaden har en betydligt längre historia.

"Roggeborgen" i Strängnäs, precis intill Mälaren, har fått sitt namn från biskopen Kurt Rogge. Han bodde här under slutet av 1400-talet, kort efter att borgen hade uppförts. Under 300 år huserade sedan Strängnäs gymnasium och läroverk i lokalerna. Därför rymmer biblioteket i dag många av elevernas läroböcker; En del med rikligt klotter, som även 1700-talets studenter gillade att placera på sidorna.

Sedan 1968 är Rogge en del av KB - och samlingarna har fortsatt att växa genom donationer till biblioteket. Så sent som 2006 flyttade ett helt herrgårdsbibliotek från Säby gård (Aspö) in i lokalerna, vilket innebar 5000 nya boktitlar.

Sammanlagt finns ungefär 70 000 objekt i Roggebiblioteket, varav ungefär en tredjedel går att hitta i KB:s nationella söktjänst Libris. En del av böckerna går också att söka fram i våra digitaliserade kortkataloger.

I Roggebiblioteket finns även KB:s bokbinderi.

Jubileumsbok om Rogge - och en tidigare okänd handskrift
I samband med jubileet släpper vi boken Böckerna i borgen. Ett halvsekel i Roggebiblioteket. Den berättar historien om såväl byggnaden som bibliotekets böcker och människorna som använt dem. Redan nu kan du uppleva några smakprov ur boken på KB:s blogg.

Ett av bokkapitlen lyfter även fram ett nytt fynd ur bibliotekets rika samlingar: En handskrift med delar av Magnus Erikssons landslag från 1480-talet. Landslagen, som är Sveriges första riksomfattande lagsamling, trädde ursprungligen i kraft under 1350-talet.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna Elin Andersson:
rogge@kb.se
010-709 30 88

Om du som journalist vill närvara vid vårt firande (som även inkluderar en visning av biblioteket) fredag 14 december, kontakta Peter Axelsson, pressansvarig:
peter.axelsson@kb.se
070-007 33 21

Mer information om firandet finns här.

Fakta om jubileumsboken
Titel: Böckerna i borgen. Ett halvsekel i Roggebiblioteket
Redaktörer: Elin Andersson (text) och Emil Stenback (bild)
Releasedatum: 14 december
ISBN: 978-91-7000-367-7
13 dec kl: 13:20

Sting Spelar På Gröna Lund I Sommar

Kompositör, författare, singer-songwriter, skådespelare och aktivist. Som medlem i The Police och som soloartist har den här musikikonen sålt över 100 miljoner album världen över. Nästa sommar ger han sig ut på en Europaturné som heter "Sting: My Songs" och turnén gör bara ett stopp i Sverige. Den 17 juni ställer sig Sting på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

Det är lätt att förstå varför Sting har blivit en av världens största musikikoner genom tiderna. Med över 100 miljoner sålda album världen över, flertalet Grammy Awards, Oscar-nomineringar och otaliga andra priser, har han tillsammans med hans arbete för Amnesty International, Live Aid och Rainforest Fund vunnit både musikälskares och humanisters hjärtan över hela världen. Sommaren 2019 åker Sting ut på en Europaturné med namnet "Sting: My Songs". Det blir en dynamisk show som bjuder på de mest älskade låtarna genom hela denna 16 gånger Grammyvinnande artistens karriär, både med The Police och som soloartist. Publiken kommer bland annat få höra "Englishman In New York", "Fields Of Gold", "Shape Of My Heart", "Every Breath You Take", "Roxanne" och "Message In A Bottle", ackompanjerat av en rockensemble. Turnén gör bara ett stopp i Sverige. Den 17 juni kl. 20.00 får vi se Sting uppträda på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

För mer informationkontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com


KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
ABOUT STING
Composer, singer-songwriter, actor, author, and activist Sting was born in Newcastle, England before moving to London in 1977 to form The Police with Stewart Copeland and Andy Summers. The band released five studio albums, earned six Grammy Awards and two Brits, and was inducted into The Rock and Roll Hall of Fame in 2003.

As one of the world's most distinctive solo artists, Sting has received an additional 10 Grammy Awards, two Brits, a Golden Globe, an Emmy, four Oscar nominations (including 2017's nomination for "The Empty Chair" from JIM: THE JAMES FOLEY STORY), a TONY nomination, Billboard Magazine's Century Award, and MusiCares 2004 Person of the Year. Also a member of the Songwriters Hall of Fame, he has received the Kennedy Center Honors, The American Music Award of Merit and The Polar Music Prize. Sting has been awarded Honorary Doctorates of Music by the University of Northumbria (1992), Berklee College of Music (1994), University of Newcastle upon Tyne (2006) and Brown University at its 250th Commencement ceremony (2018).

Following his critically-acclaimed album, 57th & 9th, his first rock/pop collection in over a decade, Sting and reggae icon, Shaggy released a collaborative, island-influenced album, entitled 44/876, that draws from the many surprising connections at the heart of their music. With its title referencing their home country codes, 44/876 first and foremost honors the duo's love for Jamaica: Shaggy's homeland, and the place where Sting penned such classics as The Police's "Every Breath You Take."

In the summer of 2018, Sting and Shaggy embarked on a tour of various historic venues where the two Grammy Award-winning artists performed their most celebrated hits as well as songs off their new album, together, combining members of their respective bands.The critically-acclaimed 44/876 World Tour also travelled through North America, South America and Eastern Europe.

Throughout his illustrious career, Sting has sold close to 100 million albums from his combined work with The Police and as a solo artist.

He has appeared in more than 15 films, executive produced the critically acclaimed A Guide to Recognizing Your Saints, and in 1989 starred in The Threepenny Opera on Broadway.His most recent theatre project was the TONY-nominated musical The Last Ship, inspired by his memories of the shipbuilding community of Wallsend in the North East of England where he was born and raised. The show, with music and lyrics by Sting, ran on Broadway in 2014/2015 and completed a critically-acclaimed UK regional theatre tour which ran from March-July 2018. Next year, Sting will star as shipyard foreman Jackie White in the Toronto-based production of The Last Ship at the Princess of Wales Theatre from February 9 through March 24, 2019.

Sting's support for human rights organizations such as the Rainforest Fund, Amnesty International, and Live Aid mirrors his art in its universal outreach. Along with wife Trudie Styler, Sting founded the Rainforest Fund in 1989 to protect both the world's rainforests and the indigenous people living there. Together they have held 18 benefit concerts to raise funds and awareness for our planet's endangered resources. Since its inception, the Rainforest Fund has expanded to a network of interconnected organizations working in more than 20 countries over three continents.
Nyheter och pressmeddelanden 12 december 2018
12 dec kl: 17:50

Andreas Johnson Sjunger In Julen Med Låten "your Christmas Story"

Det har länge funnits en speciell jul-låt som bara väntat på att få komma till liv hos högaktuella Andreas Johnson och nu är den här - "Your Christmas Story" heter den och är Andreas andra julsingel någonsin. Idén föddes i ett vintrigt New York vilket satte tonen för den stämningsfulla singel det kom att bli."Marysquare Serenade var länge arbetsnamnet på "Your Christmas Story". En låt som påbörjades en decembermorgon i new york, fick sin form på ett hotellrum i Alanya i Turkiet och skrevs klart i Stockholm. Jag har skrivit den tillsammans med Johan Lyander och Sharon Vaughan", berättar Andreas Johnson

Han är en man med många strängar på sin lyra. Nästa år firar Andreas Johnson 20 år med sin singel "Glorious" som tog världen med storm och detta gör han med storslagen comeback i Melodifestivalen 2019. "Army Of Us" heter låten som Andreas tävlar med i den andra deltävlingen i Malmö. På sidan av musiken är Andreas fotbollstränare för unga killar och tjejer, "Army Of Us" hoppas han likväl kan bli en kamplåt för fotbollsungdomarna som en vinnarlåt i tävlingen.

Men innan Melodifestivalen drar igång i februari väntar en härlig jul med allt vad det innebär och vi tycker att du absolut inte får missa denna underbara julsaga. Lyssna på den och låt omedelbar julkänsla infinna sig.

Lyssna på "Your Christmas Story" på Spotify HÄR

För lite härlig nostalgi kommer här "Glorious" ikoniska musikvideo

Saknar du låten, eller vill du komma i kontakt med Andreas Johnson hör av dig till PR & Beyond

Helene Wigren 
helene.wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrich Gränsjö
anna.vfg@prbeyond.se
12 dec kl: 15:20

Grönan Bokar Band Of Horses Till Stora Scen

Med älskade låtar som "The Funeral" och "No One's Gonna Love You" har de turnerat världen över och även spelat tillsammans med Neil Young och Pearl Jam. Vi är stolta över att kunna meddela att de nu är klara för Gröna Lunds konsertsommar. 2019 kommer det amerikanska indierockbandet få fira sin nationaldag hos oss, när vi den 4 juli kl. 20.00 välkomnar Band of Horses ut på Stora Scen.Band of Horses bildades 2004 i Seattle av frontmannen och sångaren Ben Bridwell, men de har numera sin hemvist i South Carolina. De har släppt fem studioalbum, där "Infinite Arms" från 2010 fick en välförtjänt Grammy-nominering. 2016 kom deras femte och senaste studioalbum "Why Are You OK", men de vann publikens hjärtan redan 2006 med albumet "Everything All The Time" där deras största hit "The Funeral" i skrivandets stund har över 174 miljoner streams på Spotify. I sommar kommer de att få fira sin amerikanska nationaldag på Gröna Lund, när vi den 4 juli välkomnar fantastiska Band of Horses ut på Stora Scen.

För mer informationkontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
12 dec kl: 14:50

Blixten & Co Blir Del Av Det Nordiska Nätverket All Things Live

Waterland Private Equity förvärvar sex nordiska evenemangsföretag - Blixten & Co (SE), Maloney Concerts (SE), ICO Concerts, ICO Management and Touring (DK) Friction and Atomic Soul Booking (NO) - till All Things Live, som därmed blir den största oberoende aktören i Norden inom live-/underhållningsindustrin.

- Vi har drivit det här bolaget oberoende i 12 år och nu laddar vi med förbättringar i hela organisationen kombinerat med nya starka finansiella muskler, vilket för övrigt är ett härligt bevis på att vi gjort ett utomordentligt jobb, och givet alla spännande uppslag som ligger på bordet inför kommande år kan jag inte annat än se det här som en språngbräda in i framtiden, säger Leif "Blixten" Henriksson, grundare av Blixten & Co.

- Det är ett fantastiskt fint och tydligt kvitto på att vårt bolag, vår personal och vår affär är intressant i en av de mest spännande tillväxtbranscherna i Sverige idag. Framtiden ser minst sagt ljus ut, avslutar Henrik Berndtson, som tar över stafettpinnen från "Blixten" och blir ny VD för Blixten & Co från och med den 1 januari, 2019.

Läs hela pressmeddelandet nedan.

Waterland acquires six Nordic live entertainment companies and creates independent market leader

The new independent market leader in Nordic live entertainment - All Things Live - is established with Waterland Private Equity as the majority shareholder following the acquisition of six leading companies ICO Concerts, ICO Management and Touring (Denmark), Friction and Atomic Soul Booking (Norway) as well as Blixten & Co and Maloney Concerts (Sweden). The All Things Live partnership will have combined annual revenue of around EUR 85 million and approximately 70 employees in Denmark, Norway and Sweden.

"Together with our great Norwegian and Swedish colleagues, we have created a series of memorable live experiences in recent years, and we are excited to join forces in All Things Live to strengthen our collaboration with a view to providing an even better offering to artists and fans across the Nordics," says Pernille Møller Pedersen who is a co-owner of ICO Concerts and ICO Management and Touring together with Kim Worsøe, who adds: "Waterland has played a key role in the formation of this collaboration, and we look forward to leveraging their experience from other growth cases and capturing the opportunities in our markets in the coming years."

As an independent player with strong local expertise in the Nordics, All Things Live will offer a range of activities across the live entertainment value chain including agency services, promotion and production.

"This is a natural next step for our businesses as we have always had a shared vision of creating great events based on our independence and deep local expertise. In All Things Live, we will be able to build significant scale, reach more people and attract more great artists going forward," says Peer Osmundsvaag, founder of Friction and Atomic Soul Booking.

Co-owner of Friction, Mark Vaughan, adds: "We see an exciting future ahead of us in this strong partnership, which will be key player on the Nordic live entertainment scene going forward. Our dedicated employees will maintain their attention to detail and continue to attract local acts and international shows as part of the new setup."

The partnership will cover the full spectrum from local Norwegian acts over Swedish musical productions and Danish stand-up events to stadium concerts with international artists such as The Rolling Stones, Green Day and Eminem. All Things Live will represent 140 local artists on exclusive contracts, promote almost 3,000 local and international events with more than 1 million tickets sold per year and continue to grow its current portfolio of 15 partnerships with large corporate clients.

"With the strategic and financial support of Waterland, we will be able to combine our in-depth knowledge and experience from our respective markets and accelerate growth as the leading independent entertainment player in the Nordics. This move will entail a lot of opportunities, and our business partners can rest assured that we remain dedicated to providing personal service and local expertise, while expanding our international reach together," says Leif "Blixten" Henriksson, founder of Blixten & Co.

"We look forward to intensifying the collaboration among these great companies and strengthening our financial capabilities as part of the new partnership, which will drive value for audiences and artists on the Nordic scene," says David Maloney, founder of Maloney Concerts.

The European market for live entertainment exceeds EUR 10 billion with annual growth rates of around 5% driven by artists' increasing focus on live performances and the emergence of the experience economy, which has shifted large consumer groups' preference from physical goods to live experiences. All Things Live will benefit from these trends and pursue additional revenue and earnings growth by leveraging the independent companies' combined network, expanded geographical presence and increased fan reach as well as scale advantages.

"We see great prospects in these entrepreneurial companies, their management teams and employees as well as in the attractive live entertainment market. We are entering into this partnership and the formation of All Things Live to drive organic growth and further consolidation of the industry, and we will contribute to the development of the business with our strategic toolbox and extensive practical experience. This investment in these six companies is our second in the Nordic region after our office opening in Copenhagen in 2017, underlining our focus on expanding Waterland's activities in the region," says Kaspar Kristiansen, Managing Director, Waterland Nordic.

The transaction does not entail changes for customers, partners, day-to-day management or employees in the six independent and continuing companies, as market proximity remains a key focus area for the All Things Live partnership. The parties have agreed not to disclose price or additional details of the transaction.

Additional information
Pernille Møller Pedersen and Kim Worsøe, co-owners, ICO Concerts / ICO Management and Touring
+45 61 14 44 55 / pernille@concerts.dk // +45 33 12 20 00 / kim@concerts.dk

Peer Osmundsvaag, founder, Atomic Soul Booking and Friction
+47 922 60 410 / peer@atomicsoul.no

Mark Vaughan, co-owner, Friction
+47 936 52 781 / mark@atomicsoul.no

Leif "Blixten" Henriksson, founder, Blixten & Co, can be reached through Sandra Nordin
+46-706-97 39 59 / sandra.nordin@blixten.se

David Maloney, founder, Maloney Concerts
+46-768 40 86 34 / david@maloneyconcerts.se

Kaspar Kristiansen, Managing Director, Waterland Nordic
+45 21 18 22 44 / kristiansen@waterland.dk

www.AllThingsLive.com

About ICO Concerts and ICO Management and Touring
ICO is one of the leading independent Nordic promoters for more than 30 years. ICO promotes more than 500 shows yearly across the region in all genres with the main focus on concerts and international comedy shows - from small capacity clubs with up and coming new acts, to 50,000 capacity stadiums, and works with artists such as Sam Smith, Rammstein, Katy Perry, Michael Bublé, Dolly Parton, Rolling Stones, Michael McIntyre and Andrea Bocelli. ICO has been producing a large number of shows with Prince and organized the totally sold out tour "Piano & Microphone" in Australia and Canada as well as his very last show ever in Atlanta, USA. ICO is today the European tour promoters for Dianna Krall and James Taylor. The Danish division ICO Management & Touring is headed by Christoffer Olsen and represents some of Denmark's biggest comedians including Simon Talbot, Ruben Søltoft, Adam & Noah and many more.
www.concerts.dk

About Friction and Atomic Soul Booking
Atomic Soul (Friction AS & Atomic Soul Booking AS) is the largest independent concert promoter and agency in Norway. Responsible for more than 1,000 events in Norway and abroad in 2018, they are the market leader in terms of numbers of concerts and their boutique style attention to detail. The agency side of the business represents a wide array of Norway's largest acts including Susanne Sundfør, Unge Ferrari, Arif, Bigbang, Kari Bremnes and many others. As a concert promoter, they arrange everything from small club shows to festivals and stadium shows with acts like Eminem, Justin Bieber, Prince, Michael Bublé and Rammstein.
www.atomicsoul.no

About Blixten & Co
Blixten & Co is one of Sweden's leading companies in live entertainment, representing more than 70 of Sweden's most prominent artists and working with entertainment in as diverse areas as music, humour, dance, theatre, lectures and conference work. Blixten & Co produces concerts, shows, musicals and theatre performances for both fixed scenes and tours throughout Scandinavia.
www.blixten.se

About Maloney Concerts
Maloney Concerts is the largest independent live music promoter in Sweden. Working with some of the greatest artists in the World, the company also has a very strong commitment working with new artists and developing their live music careers in the Nordic region. Maloney Concerts' aim is to offer personal service to clients and collaborate to create the best live entertainment experience possible. Artists promoted by Maloney Concerts include, among others, Green Day, Justin Bieber, J.Cole, Post Malone, Celine Dion, Britney Spears, Santana, Morrissey and Sabaton.
www.maloneyconcerts.se

About Waterland
Waterland is an independent private equity investment group that supports entrepreneurs in realizing their growth ambitions. With substantial financial resources being deployed from its seventh fund, standing at EUR 2 billion, and committed industry expertise, Waterland enables its portfolio companies to achieve accelerated growth both organically and through acquisitions. To date, Waterland has made investments in over 450 companies. Waterland ranks as the number 2 global private equity firm in the eighth annual HEC/Dow Jones Private Equity Performance Ranking in December 2017 and as number five in Preqin Consistent Performers in Global Private Equity & Venture Capital Report 2017, which ranks the most consistently performing global buyout funds. Waterland currently manages EUR 6 billion of investor commitments and has offices in Denmark, the Netherlands, Belgium, Germany, UK, Switzerland and Poland.
www.waterland.dk
12 dec kl: 12:20

Ett Enastående År För Peter Jöback - Finalhelg För Popteatern "med Hjärtat Som Insats" På Cirkus 14 & 15 December!

2018 har varit ett enastående år för Peter Jöback! Han inledde med ett storslaget 30-årsjubileum av "The Phantom of the Opera" där han blev handplockad till paradrollen som Fantomen på Broadway i New York för detta musikalernas mästerverk.

I april släppte Peter Jöback sin första pop-singel på sju år "The Mask" med en musikvideo inspelad i Brooklyn och låten blev snabbt en stor radiohit. Singlarna "Shape of You" och "Addicted" som släpptes sedan har också spelats frekvent på våra radiostationer. Dessa tre starka singlar föregicks av albumet "Humanology" som släpptes i oktober och är Jöbacks första studioinspelade originalalbum på 11 år. Med albumet placerade han sig genast på 1a plats på albumlistan för fysiskt och på plats nummer 6 på den totala listan. "Humanology" gavs ut på Peters egna label Sinclair Entertainment.

I september hade Peter Jöback storslagen premiär för sin egna show tillika helt unika popteater på Cirkus i Stockholm; "Med hjärtat som insats" som mottogs med stående ovationer och pressrosor. Till helgen spelas de absolut sista tre föreställningarna och totalt har närmare 55.000 människor sett denna magnifika produktion, skapad av Peter själv tillsammans med regissörerna Magnus Renfors och Hans Marklund som förverkligat hans vision.

Vi riktar ett stort tack till alla de härliga gäster som under hösten har kommit och tagit del av artistens enastående berättelse och tillsammans gjort denna tid oförglömlig!

2019 är bäddat för succé - Peter Jöback kommer att göra en helt unik releasekonsert på Storan i Göteborg den 9 och 10 februari. Det som först bara var tänkt att bli en konsert såldes ut på mindre än en timme och när konsert nummer två adderades såldes biljetterna slut på knapp ett dygn.

Efter ett sensationellt år laddar vi nu för sista helgen med Peters popteater "Med Hjärtat Som Insats" och har du ännu inte tagit chansen finns ett fåtal biljetter kvar - säkra dina biljetter HÄR

"Med Hjärtat Som Insats" produceras av 2Entertain, Live Nation, Vicky Nöjesproduktion i samarbete med Sinclair Entertainment

Vi blickar nu emot ännu ett år med lysande utsikter!

För mer information och kontakt med Peter Jöback, hör av dig till oss på PR & Beyond:

Helene Wigren, PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrichs Grängsjö, PR & Beyond
anna.vfg@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 11 december 2018
11 dec kl: 19:50

Dan Hylander & Raj Montana Band På Turné I Vår

Det legendariska bandet Dan Hylander & Raj Montana Band släpper ny musik och ger sig ut på vägarna igen.
11 dec kl: 17:00

Us Och Humorkollektivet Semst I Samarbete - Bjuder In Till Presskonferens

På fredag klockan 18:30 kommer SEMST i en direktsänd pressträff förklara allt. Precis allt.

Efter fyra utsålda turnéer växlar Branne Pavlovic, Ahmed Berhan och Jonathan Unge upp och kastar sig handlöst in i ett samarbete med United Stage Artist.


De har kallats kulturella provokatörer och rubrikerna har varit svarta. SEMST har aldrig haft som mål att stryka medhårs. Den nya tidens komiker som med intellekt och närvaro byggt upp en trogen skara fans genom åren. Ständigt har de flyttat gränsen för vad som egentligen är okej.


Som första humorgrupp inleder nu SEMST ett samarbete med United Stage Artist. Vad som kommer hända vet kanske någon men humortrion kommer i en direktsänd presskonferens förklara allt. Det blir en klassisk pressträff med stolar, bord och mikrofoner.
Pressträff med SEMST

14 december 18:30
Åsögatan 142, Stockholm

Kom i tid, det kan bli fullt.
Det hela sänds också live via SEMSTs Facebooksida.

OSA till sanna@unitedstage.se
Om SEMST

SEMST är en komikertrio som huvudsakligen sysslar med stand-up bestående av Branne Pavlovic, Ahmed Berhan och Jonathan Unge. Trion har sedan 2014 gjort hundratals föreställningar över hela landet och jobbat tillsammans med bland annat SVTs Släng dig i brunnen och tv-kanalen Comedy Central.  


Kontakt: 

Sanna Brandelius, Agent United Stage
sanna@unitedstage.se
073-8187750
11 dec kl: 14:40

Unikt Tillfälle Att Se Dalís Jätteskulpturer I Stockholm

Ett framgångsrikt samarbete mellan Stockholmsmässan, Stockholms stad och Mollbrinks Konst har möjliggjort att den hittills största utställningen med Salvador Dalís bronsskulpturer visas i Stockholm samtidigt som Antikmässan pågår 14-17 februari. De tre största "monumentala" skulpturerna - en av dem fem meter hög och tre ton tung ­- placeras mitt i Stockholm city där de kan beskådas av allmänheten redan från den 5 februari.

Sammanlagt kommer ett knappt 40-tal av den spanske surrealistiske konstnären Salvador Dalís (1904-1989) skulpturer att visas upp. Förutom de tre jätteskulpturerna i city även fyra andra större skulpturer samt ett 30-tal lite mindre som visas upp på Antikmässan som arrangeras av Stockholmsmässan i Älvsjö. Samtliga skulpturer kommer att vara till salu.
- Jag känner mig stolt över att vi på detta sätt kan visa upp den största Dalí-utställningen i Norden hittills. Jag är övertygad om att det kommer att ge ett stort genomslag, inte bara på Antikmässan, utan i hela Stockholm, säger Göran Ekberg som är projektchef för Antikmässan.

Även Stockholms stad är engagerade i utställningen och har bland annat sett till så att de tre monumentala skulpturerna kan placeras på tre verkligt centrala platser i city: Kungsträdgården, Norrmalmstorg och Brunkebergstorg.
- Det är ovanligt och väldigt roligt att en aktör som Stockholmsmässan "flyttar in till city" och vill bjuda stockholmarna på den här typen av evenemang, säger Roger Ticoalu, evenemangschef Stockholms stad, och fortsätter:
- Det här är ett unikt tillfälle som vi var tvungna att ta vara på, och det kommer att bli mäktigt med dessa jätteskulpturer av en av världshistoriens största konstnärer på plats mitt i stan!

Den som först kom på idén till utställningen, och som även förmedlat kontakten med den schweiziska ägaren till skulpturerna, är Johan Hauffman som är utställningsansvarig på Mollbrinks Konst i Uppsala.
- Att få hit en enda av dessa monumentala skulpturer är svårt, och att få hit tre stycken samtidigt är näst intill omöjligt. De visas vanligtvis bara en och en i olika världsmetropoler, berättar Johan Hauffman som är specialist på Salvador Dalí.
Vad är det du tycker är så speciellt med Dalís skulpturer?
- Jag har alltid tyckt om den surrealistiska konsten och det som är särskilt fascinerande med dessa skulpturer är alla mer eller mindre dolda budskap och symboler. Jag tycker att de är fantastiska!

De tre monumentala skulpturerna placerade i Stockholms city är:
Persistence of Memory, Brunkebergstorg. Höjd: 5,0 meter. Vikt: 3 000 kg.
The Nobility of Time, Kungsträdgården. Höjd: 4,9 meter. Vikt: 1 350 kg.
Woman Aflame, Norrmalmstorg. 3,6 meter. Vikt: 500 kg.

Antikmässan ­- 14-17 februari på Stockholmsmässan
Antikmässan är Nordens Största antikmässa med 250 utställare inom antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård. Här träffar du experter, lyssnar på intressanta föredrag och inspireras av spännande utställningar. Allt på Antikmässan går att köpa på plats.

Kontaktpersoner:
Göran Ekberg, projektchef Antikmässan. goran.ekberg@stockholmsmassm.se Mob. 0707-894306
Roger Ticoalu, evenemangschef Stockholms stad, roger.ticoalu@stockholm.se Mob. 076-1231971
Johan Hauffman, utställningsansvarig Mollbrinks Konst, johan@mollbrinks.se Mob. 0708-277103
11 dec kl: 11:50

Robert Plant Tillbaka På Gröna Lund

Han slog igenom som sångare i Led Zeppelin och har en av rockvärldens absolut bästa röster. Tillsammans med sitt geniala band spelade han inför en hänförd publik på Gröna Lund 2015. I sommar får vi chansen att se honom igen när Robert Plant & The Sensational Space Shifters den 13 juni återigen kliver ut på Stora Scen.
Robert Plant har över 50 år bakom sig i rockbranschen, bland annat som sångare i det legendariska bandet Led Zeppelin och han har röstats fram som "the best lead singer of all time" av tidningen Rolling Stones läsare. Tillsammans med sitt band The Sensational Space Shifters tar han sin publik på en musikalisk resa bland rock, blues, bluegrass, folkmelodier och country. De gjorde en bejublad konsert för en stor publik på Gröna Lund i juli 2015 och nästa år är de äntligen tillbaka. Den 13 juni kl. 20.00 välkomnar vi Robert Plant & The Sensational Space Shifters tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen.

För mer informationkontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.comKONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
11 dec kl: 11:30

Dan Hylander & Raj Montana Band På Turné I Vår

Det legendariska bandet släpper ny musik och ger sig ut på vägarna igen.

För första gången på 34 år ställde sig originaluppsättningen av Dan Hylander & Raj Montana Band på en scen framför ett utsålt KB i Malmö hösten 2017. Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och man bestämde sig omgående för att återförenas och spela in en ny platta.

Under sommaren har det legendariska bandet gjort en serie spelningar, bland annat flera slutsålda kvällar på anrika Nalen i Stockholm. Det var tydligt att publiken saknat DH&RMB!

Nu avslöjar bandet att det blir en turné till våren med premiär den 13 april i Örebro, men redan den 25 januari får Raj Montana-Fansen sitt lystmäte när det efterlängtade nya albumet "Indigo" släpps.

Här ser du Dan Hylander & Raj Montana Band i vår:

13 april ÖREBRO, Conventum
24 april STOCKHOLM, Stockholms stadsteater/Dansens hus
25 april GÖTEBORG, Konserthuset
26 april MALMÖ, Malmö Live
2 maj HALMSTAD, Halmstad teater
3 maj KARLSKRONA, Konserthusteatern
4 maj BORÅS, Åhaga

Raj Montana Band bildades av Dan Hylander 1978, tillsammans har de gett ut klassiska album som "Döende oskuld", "September", "Bella notte", "Calypso" och "Om änglar och sjakaler" med klassiska låtar som "Höst", "Farväl till Katalonien", "Svart kaffe", "Skuggor i skymningen" och "21/3".

Dan Hylander har efter Raj Montana Bands uppbrott med stor framgång skrivit och producerat musik åt andra artister som Thorsten Flinck, Totta Näslund, Kal P Dal, Sven-Ingvars, Tomas Ledin, Larz-Kristerz, Christina Lindberg, Niels Jensen, Björn Skifs. Han har också haft en framgångsrik solokarriär och bland annat fått två Rockbjörnar.


Dan Hylander & Raj Montana Band 2019 är:
Dan Hylander, sång
David Carlson, gitarr
Clarence Öfwerman, keyboards
Ola Johansson, bas
Pelle Alsing, trummor
Hasse Olsson, hammond
Kontakt:
Lars Rixon, turnéproducent
rixon@unitedstage.se
08-555 70000

Press:
Helene Wigren, PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se
070-7527605

Anna von Friedrichs Grängsjö, PR & Beyond
anna.vfg@prbeyond.se
073-8110553
Nyheter och pressmeddelanden 10 december 2018
10 dec kl: 13:20

Humorgruppen Stallet Presenterar En Måndagsklubb Med Gäster - En Föreställning Om Flockbeteende, Premiär På Rival Den 11 Mars

Den hyllade humorgruppen Stallet - Elin, Linn, Isabella, Isabelle och Anni - arrangerar en måndagsklubb på Rival i Stockholm i vår. Under åtta måndagskvällar, mellan den 11 mars och6 maj, framför de en föreställning om flockbeteende där även ett antal gäster kommer ansluta till flocken. För regin står Sissela Kyle. Biljetterna släpps den 12 december kl. 10.00.I Stallet står de noggrant framavlade löparna Elin Thomasdotter Extor, Linn Mannheimer, Isabella Posse Boquist, Isabelle Riddez och Anni Tuikka.

Stallets medlemmar är i grunden gjorda för att leva i flock. Det vill vara med varandra, är bra på att läsa kroppsspråk och är vaksamma och reagerar med att fly eller försvara sig när något oväntat inträffar. Samspelet med såväl varandra som andra arter har stor betydelse för utvecklingen av socialt beteende och risken för skador vid blandning är inte lika stor som många tror. Så vad händer egentligen när flockens sammansättning utmanas och förändras? Det undersöker Stallet i sin måndagsklubb på Rival i Stockholm i vår, tillsammans med ett antal väl utvalda gäster.

Just nu pågår ett intensivt bollande av manus med Sissela Kyle, som kommer regissera föreställningen.

Varför Sissela? frågade vi Stallet:
"För att hon fenomenal! Vi har ju vuxit upp med att sitta i soffan och kränga chips och titta på Sissela på TV. Hon är fruktansvärt rolig och vi ser fram emot att se hur Sisselas handpåläggning kan förgylla Stallets humor."

Och varför Stallet? Frågade vi Sissela:
"Stallets humor är ur-kul, smart och oförutsägbar och jag är väldigt glad att gruppen gett mig förtroendet att regissera föreställningen. Alla fem tjejerna är vässade komiker och jag ser verkligen fram mot att tillsammans arbeta fram en riktigt kul show!"

Premiären för "En föreställning om flockbeteende" går av stapeln måndagen den 11 mars, 2019 på Rival i Stockholm.

Manus: Stallet
Regi: Sissela Kyle

En måndagsklubb med gäster - En föreställning om flockbeteende - speldatum
11 mars - Stockholm, Rival (gäst TBA)
18 mars - Stockholm, Rival (gäst TBA)
25 mars - Stockholm, Rival (gäst TBA)
1 april - Stockholm, Rival (gäst TBA)
8 april - Stockholm, Rival (gäst TBA)
15 april - Stockholm, Rival (gäst TBA)
29 april - Stockholm, Rival (gäst TBA)
6 maj - Stockholm, Rival (gäst TBA)

Biljetterna släpps onsdagen den 12 december kl. 10.00.

Följ Stallet
Instagram @humorstallet
facebook.com/HUMORSTALLET/
www.humorstallet.se

Kort om Stallet
Stallet är en humorgrupp som består av Isabella Posse Boquist, Linn Mannheimer, Isabelle Riddez, Elin Thomasdotter Extor och Anni Tuikka.

Gruppen bildades 2013 och debuterade samma år med föreställningen "Beige" på Lund Comedy Festival. "Beige" har sedan dess satts upp i Stockholm, Malmö och Lund. 2014 hade Stallet premiär med föreställningen "Väskan", även denna på Lund Comedy Festival. Gruppen har dessutom uppträtt på Malmöfestivalen med en "Best-of-föreställning", som de själva anser vara en av deras bästa.

Stallet har skrivit och spelat in radioprogrammen "Stallets julspecial"(2014), "Studio Vera" (2015) samt sommarföljetongen "Kabyssen" (2015) i P3.

Hösten 2016 hade "Trettiplus" premiär på SVT, en hyllad och prisad sketchkomediserie om livet som ofrivilligt vuxen av och med Stallet. Innan serien hade börjat visas beställde SVT säsong 2 som hade premiär under våren 2017. "Trettiplus" belönades med det svenska humorpriset för Bästa Humorprogram 2017, programmet var även nominerat till TV-priset Kristallen i samma kategori.

Det sägs att Stallet tillför en vriden humor där fokus ligger på igenkänning, sketcher och komiska musiknummer. Annars tror de sig också tillföra andra saker såsom glädje och hopp.

Deras senaste humorshow "Alla hästar hemma" visas just nu på SVT.
svtplay.se/alla-hastar-hemmaAnni Tuikka
Norrländsk halvfinne som hamnat i Malmö. Konstnär och färgfetischist som får många förfrågningar att måla hundporträtt i olja, framför allt från Elin, men som föredrar abstrakta hästar. Balanserar kladdandet med att skriva manus och tramsa med Stallet.

Elin Thomasdotter Extor
Hallänning som bor i Malmö. Lajvar även kulturtantslivet på Österlen. Extrovert asocial som mest vill vara med sin dvärgschnauzer, titta på TV-serier och skriva humor.

Isabelle Riddez
Semilockig, snacksalig Stockholmare som till sin stora glädje fann likasinnade skojare i Lund back in the days (sedermera Stallet). Lever drömmen, för både manusförfattande och skådespeleri står på livsagendan. Utöver att ha det allmänt trevligt.

Linn Mannheimer
Skåning som trivs oerhört bra på västkusten men ändå bosatt sig i öst i huvudstaden. Älskar att göra TV men gillar smör ännu mer. Hund hellre än katt, kväll hellre än morgon, roligt hellre än tråkigt.

Isabella Posse Boquist
Malmöbo med karaktäristiskt brunt hår och lugg sedan födseln. Teaterproducent och hobbykeramiker som mixar upp den pretentiösa kulturauran med att skriva humor i Stallet.

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 12 december kl. 10.00 via blixten.se/stallet

För mer information vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, 0706-973959, sandra@blixten.se
10 dec kl: 10:50

Laleh Presenterar Datum För Svenska Städerna För Sommaren 2019!

För en vecka sedan stod det klart att Laleh är tillbaka med ett nytt album i vår, turné och en ny singel redan i januari. Sedan dess fick vi veta att hon är en av huvudakterna i Lollapalooza 2019


Senast artisten var ute på turné var efter hennes 6:e album Kristaller som kom ut 2016. Sommarens och höstens turné drog rekordpublik, över 105.000 biljetter såldes och konserterna tog snabbt slut. Med vetskapen om att det nya albumet är i antågande i vår räknas trycket vara stort på turnén, som får premiär i Sofiero den 28 juni och fortsätter sedan med nedslag över hela Sverige. Nu avslöjar artisten datumen för hela turnén sommaren 2019, biljetterna släpps nu på onsdag den 12 december kl. 10:00.

"Längtar till sommaren, inget går upp emot sommarkvällar och musik! Jag har verkligen hunnit längta och sakna publiken jättemycket och så alla musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna, vi växer och har roligare för varje år! Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live!" - Laleh


TURNÉPLAN

28/6 Helsingborg, Sofiero Slott
29/6 Stockholm, Lollapalooza
12/7 Varberg, Societetsparken
13/7 Borgholm, Borgholms Slottsruin
17/7 Rättvik, Dalhalla
19/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen
20/7 Vadstena, Vadstena Slott
26/7 Hudiksvall, Hudikkalaset
27/7 Höga Kusten, Skulebergets Naturscen
2/8 Huskvarna, Folkets Park
3/8 Karlskrona, Karlskrona Skärgårdsfest

BILJETTERBiljetterna släpps onsdag den 12 december kl 10.00 via Laleh.se och Livenation.se

Följ Laleh: 

Instagram
Facebook
Hemsida
Spotify 

För mer information om turnén, vänligen kontakta Live Nation:

Anna-Clara Olofsson
Anna-clara.olofsson@livenation.se

Bif. nedan högupplösta pressbilder för nedladdning. 
För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta PR & Beyond: 
Helene Wigren 
Tel: 070-7527605
Mail: helene.wigren@prbeyond.se
10 dec kl: 10:10

Laleh Presenterar Datum För Svenska Städerna För Sommaren 2019!

För en vecka sedan stod det klart att Laleh är tillbaka med ett nytt album i vår, turné och en ny singel redan i januari. Sedan dess fick vi veta att hon är en av huvudakterna i Lollapalooza 2019.

Senast artisten var ute på turné var efter hennes 6:e album Kristaller som kom ut 2016. Sommarens och höstens turné drog rekordpublik, över 105.000 biljetter såldes och konserterna tog snabbt slut. Med vetskapen om att det nya albumet är i antågande i vår räknas trycket vara stort på turnén, som får premiär i Sofiero den 28 juni och fortsätter sedan med nedslag över hela Sverige. Nu avslöjar artisten datumen för hela turnén sommaren 2019, biljetterna släpps nu på onsdag den 12 december kl. 10:00.

"Längtar till sommaren, inget går upp emot sommarkvällar och musik! Jag har verkligen hunnit längta och sakna publiken jättemycket och så alla musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna, vi växer och har roligare för varje år! Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live!" - Laleh


TURNÉPLAN

28/6 Helsingborg, Sofiero Slott
29/6 Stockholm, Lollapalooza
12/7 Varberg, Societetsparken
13/7 Borgholm, Borgholms Slottsruin
17/7 Rättvik, Dalhalla
19/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen
20/7 Vadstena, Vadstena Slott
26/7 Hudiksvall, Hudikkalaset
27/7 Höga Kusten, Skulebergets Naturscen
2/8 Huskvarna, Folkets Park
3/8 Karlskrona, Karlskrona Skärgårdsfest

BILJETTERBiljetterna släpps onsdag den 12 december kl 10.00 via Laleh.se och Livenation.se

Följ Laleh på hennes sociala kanaler:

Instagram
Facebook
Hemsida
Spotify

För mer information om turnén, vänligen kontakta Live Nation:

Anna-Clara Olofsson
Anna-clara.olofsson@livenation.se

Bif. nedan högupplösta pressbilder för nedladdning.
För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta PR & Beyond:

Helene Wigren
Tel: 070-7527605
Mail: helene.wigren@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 7 december 2018
7 dec kl: 17:10

Zandra Rhodes Återskapar Sitt Färgsprakande Hem På Formex

Formex bjuder som alltid på en spännande utställning på entrétorget, och den här gången blir det verkligen "extra allt"! Legendariska designern Zandra Rhodes, inbjuden som Formex "guest influencer", kommer att skapa en helt unik utställning som delvis är en replika av hennes eget hem. Vi kan utlova massor av färg, humor och blinkningar till många av Zandra Rhodes designerkollegor och kändisvänner.

Zandra Rhodes, 78 år fyllda och som nästa år firar 50 år som designer, bor i ett penthouse i centrala London - alldeles ovanför sitt eget museum "Fashion and Textile Museum" som är inrymt i en före detta lagerlokal. Det första Zandra Rhodes gjorde när hon flyttade in var att måla en gigantisk regnbåge som sträcker sig över golvet och upp längs väggarna.
- Jag älskar den här byggnaden, men bostaden var helt vit när jag flyttade in, så jag tänkte "Varför inte en skimrande regnbåge?", berättar hon.

Det är alltså detta färgsprakande och livsbejakande hem, till bredden fyllt av memorabilia Zandra Rhodes samlat på sig genom sin långa karriär, som hon nu återskapar på Formex.
- Jag kommer att ta allt det bästa från mitt regnbågs-penthouse och komplettera med underbara färgglada objekt från Formex utställare.

Zandra Rhodes kännetecken har under många år varit hennes chockrosa hår, en färg som ofta går igen i hennes design, gärna i kombination med illorange. Samma färger dominerar hennes museum som designats av den mexikanske arkitekten Ricardo Legoretta.
Färg har alltid varit utmärkande för Zandra Rhodes design, och hon gillar det faktum att färg nu åter blir allt mer trendigt.
- Färg är på väg tillbaka, jag ser det överallt. Det är bra, man blir glad av färg! Det påverkar humöret mer än man kan tro.

Formex äger rum på Stockholmsmässan 15-18 januari 2019.
Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 850 utställare, 20 000 fackbesökare och över 650 medierepresentanter.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, projektchef, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se
Lotta Ahlvar, operativ projektledare, +46 8 749 41 52, lotta.ahlvar@stockholmsmassan.se

Ackreditering för press sker via hemsidan: www.formex.se
Frågor rörande ackreditering mejlas till press@stockholmsmassan.se

För övriga pressfrågor kontakta:
Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan par.jonasson@stockholmsmassan.se 070-789 44 17
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan carolina.ekman@stockholmsmassan.se 070-789 41 35
7 dec kl: 13:20

Julen Är Här Med Sannex!

Nu kommer Sannex bidrag till julstämningen 2018:

De fortsätter här med sitt countrytema och levererar en unik tolkning av klassikern "Julen är här" med både banjo och steelguitar!

Låten är producerad av Andreas Olsson och mixad av Amir Aly.

Sannex har haft ett hektiskt år med release av albumet Crossroads som delvis är inspelat i Nashville och på det bland annat medverkan i Allsång på Skansen, GoKväll, Bingolotto, Musikplats Stockholm och som stolta vinnare av en Guldklave!

Bandet har mycket spännande planer inför 2019 men först: "Julen är här"!https://BMGScandinavia.lnk.to/sannexjulenarhar
7 dec kl: 11:40

Hem, Villa & Bostadsrätt Blir Bo & Bygg

Nu tar Nordens största mässa för boendet klivet in i framtiden och byter namn från Hem, Villa & Bostadsrätt till Bo & Bygg, som bättre speglar innehållet och förenklar namnet.
- Boendet är i fokus. Vi bygger för att kunna bo. Mässan är till för alla som är på väg in i ett boende, eller på väg att förändra sitt boende, förklarar Göran Ekberg, projektchef för Bo & Bygg på Stockholmsmässan.Nu är det dags för Nordens största boendemässa ­att förnyas och moderniseras. Bo & Bygg bygger vidare på samma grund och tar klivet in i framtiden.

- Boendet handlar om livskvalitet. Boendet berättar vem du är. Du förändras med tiden, så även ditt boende. På Bo & Bygg får du verkligen chansen att börja planera ditt nya boende. En chans till förändring. Kanske en chans att börja om. Här läggs grunden till drömhemmet, säger projektchef Göran Ekberg och lägger till:

- Även om man inte har ett stort boendeprojekt är Bo & Bygg ett ställe att återkomma till varje år. Det handlar om livskvalitet i boende, att vi förmedlar kompetens, inspiration och passion. Boende är en fråga om livsstil och detta ska vi tillsammans med branschen och våra samarbetspartner se till att förverkliga.

Några utställarröster om namnbytet:

Helena Sundström, marknadschef på Villa Varm, är en av mässans trogna utställare som ser positivt på namnbytet:
- Jag tycker det är jättebra att man förenklar namnet och tror att det kan hjälpa till att nå ut bättre och väcker nyfikenhet.

Therese Feher, marknadsansvarig för Bra Hus, tror att namnet bidrar till en positiv förändring:
- Det nya namnet binder samman bättre och blir lättare för alla utställare att samlas under. Det är bra att mässan utvecklas.

Bo & Bygg

Bo & Bygg, med underrubriken "Från husgrund till drömhem", är det nya namnet på Hem, Villa & Bostadsrätt - Nordens största boendemässa.

På Bo & Bygg får alla boendeformer plats - det egna huset såväl som bostadsrätten. Här skapar vi framtidens inspiration för inredning, utemiljö, ny teknik och mycket annat.

Bo & Bygg äger rum den 10 -13 oktober 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö.
För mer information, www.boochbygg.se eller [sr1] kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Bo & Bygg, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06
Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 070-789 41 35
Pär Jonasson, pressansvarig, par.jonasson@stockholmsmassan.se, 070-4869034
Nästa sida
Hitta oss på Facebook