Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 8 augusti 2019
8 aug kl: 10:40

Här Är Årets Design Talents På Formex

Design Talents är Formex avdelning för nya talanger där fristående designer och designgrupper kan sälja och visa upp sina produkter för inköpare, samarbetspartners, producenter och press/media. Bland årets utställare i denna alltid lika spännande avdelning på Formex hittar vi bland annat flera designer med nyskapande keramik, tygmönster som lyfter fram kvinnohistorien, och en byggprodukt för barn som hoppas inspirera tjejer till att bli mer teknikintresserade.Några av årets design talents har varit med tidigare, exempelvis Cribble som gör en byggprodukt för barn de själva beskriver som "Minecraft möter Lego möter Dockhus". Vi ringde upp Cribbles vd Christine Montalvo för att ta reda på lite mer om denna spännande produkt.

Vad är Cribble?
- Man kan beskriva det ungefär som Minecraft möter Lego möter Dockhus. Cribble är ett byggkit för barn mellan sex och tolv år formgiven med barnens utveckling i åtanke, som utmanar deras kreativitet och uppmanar till att konstruera. Det var min kollega Josefin som kom på idén för några år sedan medan hon pluggade psykologi. Cribble har även hållbarhet i fokus då det är tillverkat av FSC-certifierat trä och går att återanvända gång på gång. Kul också att Cribble även går hem i designkretsar på grund av sina enkla linjer och stilrenhet, och därför säljs på bland annat Designtorget och i flera museibutiker.

Ni säger att Cribble är en plattform där även flickor ska känna sig välkomna och som inte är begränsad till "pojklek" - berätta!
- Många byggleksaker är riktade specifikt mot pojkar, men vi vill göra en produkt som välkomnar alla barn. Cribble kan man ju dekorera med vad man vill, både måla i AIK-färger eller i rosa och glitter, det är upp till barnet att välja. Och Cribble går utmärkt att kombinera med andra leksaker, man kan ju till exempel låta sina smurfar flytta in, eller bygga ett stationshus till sin tågbana.

Ni har också långtgående visioner om att Cribble ska få flickor mer teknikintresserade, något som i förlängningen ska leda till förbättrad jämställdhet.
- Det är vetenskapligt belagt att flickor har en sämre spatial förmåga än pojkar, vilket hänger ihop med intresset för teknik och matte, så detta är vårt bidrag till att öka flickors intresse för dessa ämnen. I dag är bara 22 procent av alla ingenjörer kvinnor, så vi hoppas att Cribble på sikt ska vara en liten hjälp att få upp den siffran och på så vis bidra till förbättrad jämställdhet.

Ni deltog i Design Talents-avdelningen även på Formex i vintra, hur gick det?
- Det gick jättebra! Då var vi verkligen nya och fanns bara i två butiker, men Formex gav oss många nya leads.

Vilka förväntningar har ni på Formex den här gången?
- Att fortsätta bygga vårt varumärke och hitta ännu fler återförsäljare så att vi därmed når ut till ännu fler barn med Cribble.
­­­

En annan av Formex Design Talents som fått blodad tand och vill vara med ännu en gång är designern och formgivaren Johanna Grahn Hollström med egna företaget By Johanna Grahn Hollström.

Du gör konstföremål i stengods - vad gör din stil unik?
- Jag gör oftast lite större föremål som jag bygger upp för hand, och nästan alltid med inspiration från naturen. Men det får inte bli för figurativt, jag arbetar mer abstrakt. I år har jag jobbat extra mycket med yta och glasyr för att få fram mer dynamiska ytor, med basen i de grundformer jag brukar jobba med.

Du var med på Design Talents även i på Formex i januari, vad gav det?
- Då visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig som en liten aktör med egen produktion, men jag fick många kontakter och bra exponering i media och av inredningsbloggare. Och så fick jag kontakt med andra formgivare och småföretagare som jag utbytte erfarenheter och tips med, det var väldigt lärorikt. Det fick mig att tänka igenom hela mitt företagande på ett sätt jag inte gjort tidigare. Det gav nya tankar om hur jag ska nå ut, hur och var jag vill sälja mina produkter.

Vad förväntar du dig att få ut av Formex den här gången?
- Jag hoppas kunna knyta fler kontakter med försäljningsställen som verkligen passar min produkt. Nu har jag ju hunnit tänka igenom mycket och vet mer om hur jag vill exponera och placera mina produkter. Jag kommer till Formex mer förberedd och är mer målmedveten.

Här är alla 19 Design Talents på Formex 20-23 augusti:

Jochen Lavéno Mangelsdorf https://www.jlmform.com/
Katia Colt Konsthantverk https://www.katiacolt.com/
Anna Wadle Keramik http://annawadle.com/
CRIBBLE https://cribble.se/
By Johanna Grahn Hollström http://byjohannagrahnhollstrom.se/
PATTERN ME BRIGHT http://patternmebright.com/
Vydesign https://www.vydesign.se/
ArtLight http://www.dinaeveneus.se/
Moimi http://moimi.se/
Z Form camilla.zackrisson@gmail.com
Mia of Sweden https://miaofsweden.com/
Arketyp, Stockholms Furniture Lab https://www.arketyp.nu/
Chiconique https://www.photowall.se/
EKO Trädesign https://ekotradesign.com/
Little Matters https://littlemattersdesign.com/
Josephine Skapare https://josephineskapare.com/
Pin Around - Put Your World On The Wall https://www.pinaround.se/
Camilla Ekberg http://camillaekberg.se/
Victoria Gothenburgh https://victoriagothenburg.com/

Läs mer om Design Talents på Formex hemsida

För mer information kontakta:
Kajsa Falck-Torlegård, operativ projektledare Formex, 08-749 43 59, kajsa.falck@stockholmsmassan.se
Christina Olsson, projektchef Formex, 08-749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se
Nyheter och pressmeddelanden 7 augusti 2019
7 aug kl: 16:10

Tool Släpper Albumet "fear Inoculum" 30 Augusti Och Titelspåret Släpps Idag

Fredagen den 30 augusti är det release för TOOLs femte studioalbum "Fear Inoculum" och idag släpps titelspåret. Lyssna här: http://smarturl.it/TOOLFIs

På redan inslagen bana fortsätter TOOL att släppa fysiska utgåvor av sina album som är extra allt. Med "Fear Inoculum" exklusiva CD-utgåva släpps en 4'' HD uppladdningsbar skärm med exklusivt videomaterial, en kabel för uppladdning, 2 högtalare, en 36-sidig booklet och ett kort för digital nedladdning av albumet. Bandets Adam Jones står för idé och utförande av denna limiterade utgåva. Förhandsbokning av både den digitala versionen och denna fysiska specialprodukt är möjlig redan nu. Information om vinylrelease kommer framöver.

Det 85 minuter långa albumet "Fear Inoculum" är producerat av TOOL med Joe Barresi som ljudtekniker och mixare. Barresi jobbade även med bandet på albumet "10,000 Days".

I fredag släppte TOOL sin katalog digitalt för första gången. Albumen streamades över 20 miljoner gånger de första 48 timmarna efter releasen och de fem albumen intog iTuneslistan i USA där albumen snabbt placerade sig 1-5:a.

Los Angeles-bandet TOOL bildades 1990 och de har släppt de multi-platinasäljande albumen Undertow (1993), Ænima (1996), Lateralus (2001) och 10,000 Days (2006); två EPs: 72826(1991) och Opiate (1992) samt den limiterade boxen Salival (2000). Bandet har vunnit tre GRAMMY Awards: Best Metal Performance (1998, "Ænima"), Best Metal Performance (2002, "Schism") och Best Recording Package (2007, 10,000 Days). TOOL består av medlemmarna Danny Carey (trummor), Justin Chancellor (bas), Adam Jones (gitarr) och Maynard James Keenan (sång).

Förhandsboka fysiska utgåvan här:
CDON.com
Ginza.se

www.instagram.com/toolmusic
www.facebook.com/ToolMusic
www.twitter.com/Tool
7 aug kl: 15:20

Nytt Skräckhus Och Besökstak Under Halloween På Gröna Lund

Den 18 oktober öppnar Gröna Lund upp portarna till sitt tredje Halloweenfirande som går av stapeln under olycksbådande 13 dagar. Besökarna kommer bland annat att kunna "njuta" av ett helt nytt skräckhus, nya tematiserade områden och ett djävulskt bra erbjudande där 666 biljetter per dag släpps till halva priset. Vill man lyckas norpa åt sig någon av dessa prisvärda biljetter måste man passa på, de finns nämligen endast till försäljning i Gröna Lunds webbshop den 20-25 augusti (först till kvarn). Nytt för i år är också att alla biljetter är datumstyrda, dvs man köper en biljett till ett specifikt datum. Dessutom införs ett besökstak på 12 500 platser per dag, då området i år begränsas pga Gröna Lunds ombyggnation.

- Eftersom vi bygger om en tredjedel av vår befintliga yta inför en ny berg- och dalbana till 2021 kommer vi under Halloween ha ett mindre område än tidigare. Dessutom förvandlar vi vissa attraktioner till skräckhus, där vi kan ta emot färre besökare per timme än i normala fall. En sommardag under högsäsong är det inte ovanligt att vi har drygt 19 000 gäster på en dag. Nu sätter vi ett maxtak på 12 500 per dag, så att vi kan ta hand om och skrämma alla våra gäster på bästa sätt. I år kommer upplevelsen i parken att bli häftigare än någonsin, säger Magnus Widell, Gröna Lunds vd.

Likt förra året blir Gröna Lunds Lilla Område anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och en barnföreställning varje dag. Passerar man över den Spanska Trappan kommer man till det Stora Området som har en mörkare inriktning med tematiserade områden, skräckhus och onda väsen som rör sig fritt.FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUND

Halloween på Gröna Lund pågår i 13 (!) skräckinjagande dagar
18 oktober-20 oktober, samt 25 oktober-3 november.

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna (Flygande Mattan är stängd pga planerad service). Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 31 attraktioner (inkl. alla skräckhus).

Åtta skräckattraktioner - ett nytt skräckhusNyhet! Nytt skräckhus - avslöjas i september
Skeppet - ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
O-turen (Kärlekstunneln) - en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.
Olustiga Huset - Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
House of Even Worse Nightmares - House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Zombie Zone - ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Blå Tåget - nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.
Petton o Findus Spökhus - Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Tematiserade områden
Nyhet! Godislandet - på Lilla Området mellan Nyckelpigan och Flygande Elefanterna byggs ett sagoinspirerat godisland upp. Classic Café bakom Dansbanan förvandlas även till en fin godisbutik.
Nyhet! - ny tematisering i Spanska Trappan som markerar att man kliver över från det rysmysiga Lilla Området, till det skräckinjagande Stora Området.
Nyhet! - nytt tematiserat område framför Stora Scen. Avslöjas i september.
Höstmarknaden - På Lilla Området återuppstår den rysmysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.
Día de Muertos - restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos "De dödas dag" med färgsprakande dekor och dödskallar.
Zombiegatan - på gatan utanför Jetline ser man spåren av en zombieapokalyps som närmar sig.

Barnföreställning
En rysmysig barnföreställning med namnet "Museet Skoj & Skräms" spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern. Manus av Lars Andersson, regi av Thérèse Andersson Lewis och skådespelare är Maria Watolla och Trevor Lewis.

Öppettider
Fredag 18 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 19 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 20 oktober:Kl. 12-20.
Fredag 25 oktober: Kl. 16-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 26 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 27 oktober: Kl. 11-20.
Måndag 28 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Tisdag 29 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Onsdag 30 oktober: Kl. 11-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Torsdag 31 oktober: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Fredag 1 november: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Lördag 2 november: Kl. 10-22 (Lilla Området stänger kl. 21).
Söndag 3 november: Kl. 12-20.

Nyhet - Begränsat antal platser per dag
Nytt för i år är att alla Halloweenbiljetter man köper är styrda till ett specifikt datum, där vi endast säljer 12 500 biljetter per dag. Har vi sålt 12 500 biljetter till ett datum är den Halloween-dagen alltså slutsåld och man får köpa biljetter till en annan dag. Anledningen till att vi inför ett maxantal per dag är för att området är begränsat i år pga ombyggnationen av Gröna Lund, där en tredjedel av ytan görs redo för en ny berg- och dalbana till 2021. Dessutom förvandlar vi populära attraktioner till skräckhus (exempelvis Lustiga Huset och Kärlekstunneln), där färre gäster kan passera per timme.

Pris
Ett djävulskt bra erbjudande
Mellan den 20-25 augusti har vi ett djävulskt bra erbjudande. Vi släpper nämligen 666 biljetter till varje Halloweendatum för halva priset. Är du alltså först till kvarn att knipa någon av Halloweendagarnas 666 biljetter får du ett allt-i-ett-paket för bara 200 kr på lågprisdagar (ord pris 399 kr) och 215 kr på ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Boka-tidigt-erbjudande
När de 666 biljetterna per dag är slut har man fortfarande chansen att få ett billigare pris om man bokar tidigt. Vi kallar det för vårt "boka tidigt"-erbjudande. Köper man ett allt-i-ett-paket mellan den 25 augusti-31 september kostar det 379 kr för lågprisdagar (ord. pris 399 kr) och 399 kr för ordinarie dagar (ord. pris 430 kr).

Allt-i-ett-paketet på lågprisdagar (fre 18/10, sön 20/10, fre 25/10, sön-tis 27/10-29/10, sön 3/11)
Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 399 kr för lågprisdagar om du köper det i webshopen (430 kr om det köps på plats).

Allt-i-ett-paketet på ordinarie dagar (lör 19/10, lör 26/10 samt ons-lör 30/10-2/11)
Allt-i-ett-paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 430 kr för ordinarie dagar om du köper det i webshopen (460 kr om det köps på plats).

För de som har Guldkortet kostar allt-i-ett-paket alltid 350 kr.

Gröna Kortet gäller ej.
Nyheter och pressmeddelanden 2 augusti 2019
2 aug kl: 15:10

Tool Släpper Sin Katalog Hos Digitala Återförsäljare

Nu finns TOOLs katalog med släppen "Opiate", "Undertow", "Ænima", "Lateralus" och "10,000" att streama/ladda ner via digitala återförsäljare - för första gången någonsin. Samtidigt startar nedräkningen för bandets nya album "Fear Inoculum" som släpps den 30 augusti via RCA Records.

"Our obsession with, and dream of, a world where BetaMax and Laser Disc rule has ended," säger sångaren Maynard James Keenan. "Time for us to move on. But never fear. There's a brand new thing we think you're really gonna dig. It's called Digital Downloads and Streaming. Get ready for the future, folks!"

Ta del av TOOLs katalog här:

10,000 Days: https://smartURL.it/TOOL10000Days

Lateralus: https://smartURL.it/TOOLLateralus

Ænima: https://smartURL.it/TOOLAEnima

Undertow: https://smartURL.it/TOOLUndertow

Opiate: https://smartURL.it/TOOLOpiate

Den digitala debuten för TOOL banar också väg för nya albumet "Fear Inoculum" som släpps den 30 augusti. Datumet för albumsläppet blev offentligt under senaste turnén där bandet berättade om nya albumet samtidigt som de bjöd publiken på två nya spår: "Invincible" och "Descending".

Los Angeles-bandet TOOL bildades 1990 och de har släppt de multi-platinasäljande albumen Undertow (1993), Ænima (1996), Lateralus (2001) och 10,000 Days (2006); två EPs: 72826 (1991) och Opiate (1992) samt den limiterade boxen Salival (2000). Bandet har vunnit tre GRAMMY Awards: Best Metal Performance (1998, "Ænima"), Best Metal Performance (2002, "Schism") och Best Recording Package (2007, 10,000 Days). TOOL består av medlemmarna Danny Carey (trummor), Justin Chancellor (bas), Adam Jones (gitarr) och Maynard James Keenan (sång).

www.instagram.com/toolmusic
www.facebook.com/ToolMusic 
www.twitter.com/Tool
2 aug kl: 10:40

Mathias Melo Släpper Debutsingeln "get Some Sun"

En längtan efter solen och uppskattningen från jamaicanerna på stranden är grunden till Mathias Melos debut. "Get Some Sun" är en låt som fångar in lyssnaren redan vid det första anslaget, en träffsäker och svängig varm poplåt som direkt sätter sig på hjärnan.

Mathias må göra debut men han är ingen nybörjare när det kommer till musik, vägen fram till "Get Some Sun" har dock inte varit helt självklar. Vid 19 års ålder var Mathias en stor fotbollstalang, framtiden kändes utstakad när ett provspel för ett kontrakt med en proffsklubb i Portugal erbjöds. Sen kom musiken och vände upp och ner på Mathias tillvaro:

"Jag gick i idrottsklass där fullt fokus var på fotboll, det var allt. Sen hade vi ett projekt där vi skulle se på musikens inverkan på idrotten, jag fick en gitarr i händerna, en klasskompis lärde mig några ackord och sen öppnade sig en ny värld. Jag började känna att jag var ämnad för något annat. Det fanns ett liv därute. Inom fotbollen hade jag konstant blivit bedömd och jämförd med andra, men ingen säger till mig vad jag ska göra när jag skapar musik."

Nu nästan tio år senare är det alltså dags för debuten, något uppseendeväckande med tanke på att Mathias sedan fem år tillbaka redan kunnat leva på sin musik. Många spelningar, showcases och studiosessions har bidragit till en unik stil som ihop med Mathias unika röst skapar ett sound olikt det mesta. Låten i sig har Mathias haft på lager i över ett år, tills hans träffade producenterna Per Magnusson och Niklas Carson-Mattsson som direkt förstod Mathias och låten:

"Jag skrev låten för över ett år sen, jag skulle på semester till Jamaica om några veckor men just den dagen kändes allt mörkt och deppigt. Så lite på skoj satte jag mig ner och skrev en låt om att längta efter solen och att bara få vara i nuet med de man älskar. Gitarren följde med till Jamaica där jag spelade låten vart vi än kom; hostels, barer eller stränder, det spelade ingen roll. Och alla älskade den, framförallt hos lokalbefolkningen verkade den slå an på något sätt, de kanske har en lite annan inställning till solen och glädjen än vad vi svenskar har."

Mathias har genom åren lyssnat på massor av olika sorters musik: jazz, reggae, pop, techno, hardcore, soul, funk och Tarantino-soundtracks. Allt har på något sätt påverkat honom och legat till grund för "Get Some Sun".

"Jag har helt enkelt plockat russinen ur många kakor" - säger Mathias

"Get Some Sun" släpps den 2/8 av Warner Music Sverige. Under hösten kommer Mathias synas i flera olika sammanhang i radio och TV. 
2 aug kl: 09:40

Deportees Släpper Singeln "covered In Dreams" Och Avslöjar Albumsläpp 11 Oktober

Lyssna: https://Deportees.lnk.to/CoveredInDreams

Idag släpper Umeå-bandet Deportees 'Covered In Dreams' - den första singeln från deras kommande sjätte album 'All Future' (release 11 oktober). Det är fyra år sedan det senaste Grammis-vinnande albumet 'The Big Sleep' släpptes och efter vårens hyllade EP 'Re-dreaming' har det nu blivit dags för nästa kapitel.

På singeln 'Covered In Dreams' möter man en person som lyckats skapa en spricka i det glastak vi har ovanför oss. Sångaren Peder Stenberg utvecklar:

- Det finns en typ av människa som blir alltmer sällsynt. En ineffektiv, oduglig men samtidigt fullständigt livsviktig person som av någon anledning lyckats behålla förmågan att se det andra inte längre kan. 'Covered In Dreams' handlar om en sådan och mitt löfte att denne någon alltid ska förbli skyddad av övervuxna drömmar.

Deportees har i sommar hittills spelat en del utvalda festivaler, men kvar återstår spelningen på Way Out West / Stay Out West den 10 augusti samt den egna spelningen på Trädgården i Stockholm den 14 augusti (där förköp redan är slutsålt, men en del biljetter kommer att finnas i dörren).

I höst ger sig Deportees ut på stor Sverigeturné (ytterligare datum tillkommer):

7 nov - Oslo, Krøsset
8 nov - Örebro, Satin
9 nov - Östersund, Storsjöteatern
15 nov - Norrköping, Arbis
16 nov - Mejeriet, Lund
22 nov - Gävle, Gävle Konserthus
29 nov - Falun, Magasinet
5 dec - Linköping, Linköping Konsert & Kongress / Backstage
6 dec - Uppsala, Katalin
7 dec - Växjö, Växjö Teater
13 dec - Umeå, Väven
14 dec - Luleå, Kulturens Hus

'Covered In Dreams' släpps idag 2 augusti (Sony Music).
2 aug kl: 09:40

Grant Släpper "lets Face The Music And Dance" - Lead Track Till C Mores Och Tv4:s Nya Dramaserie "fartblinda"

LYSSNA: https://GRANT.lnk.to/LetsFacetheMusic


Idag den 2 augusti släpper GRANT en cover på Irving Berlins låt Let's Face the Music and Dance som tidigare spelats in av bland annat Ella Fitzgerald och Nat King Cole. Låten är lead track till C Mores och TV4:s nya dramaserie Fartblinda med Matias Varela och Julia Ragnarsson i huvudrollerna. Serien har premiär den 19 augusti på C More och den 2 september på TV4.

Fartblinda är ett spänningsdrama i åtta delar, baserad på Carolina Neuraths verklighetsinspirerande roman. Den unga ekonomireportern Bea (Julia Ragnarsson) upptäcker oegentligheter på en svensk storbank, där hennes älskare Peder (Matias Varela) är vd.

Let's Face the Music and Dance släpps idag den 2 augusti via Milkshake / Sony Music. Den nya versionen är producerad av Peter Kvint.
Nyheter och pressmeddelanden 1 augusti 2019
1 aug kl: 11:40

High15 Släpper Singeln "armour" Och Premiärspelar Den På Pride Idag.

High15 känner vi igen från Talang och deras medverkan i Mello 2019. Tjejerna som normalt bor på olik håll i landet (och Helsingfors) har under sommaren bott tillsammans i Stockholm, där de har skrivit nya låtar samt varit ute och gigat över hela Sverige.

Nu är de återigen aktuella med en ny singel. "Armour" är skriven av tjejerna själva tillsammans med William Forsling, Petter Alfredsson, Per-Arash Akbarpou.

Låten kommer även att premiärspelas live idag på PRIDEs stora schlagerkväll. Där kommer tjejerna att medverka tillsammans med flera av Sveriges största artister. Den uppmärksamme kommer också att kunna se den nya videon som kommer att rulla i bakgrunden under tjejernas framträdande.

Lördag 3 augusti har de ytterligare ett i gig i Kungsträdgården i Stockholm.

Singeln "Armour" släpps idag den 1 augusti, 2019

Följ High15 här:
FB
Instgram
Nyheter och pressmeddelanden 30 juli 2019
30 jul kl: 15:40

Lil Nas X Skriver Musikhistoria - "old Town Road" Billboardetta I 17 Veckor

Lil Nas X skriver musikhistoria med sin "Old Town Road" feat. Billy Ray Cyrus. Låten har nu legat i topp på Billboard Hot 100 i 17 veckor i rad, vilket är historiskt rekord.

Framfarten med "Old Town Road" är en osannolik framgångssaga. Resan startade på TikTok där fans skapade koreografi till låten och därefter spred sig låten som en löpeld världen över. Lil Nas X har inte bara lyckats förena två musikgenres till en - han har också välsignat internet med sina sociala medier där han bjuder på sig själv med stor humor och värme.

Nyligen släppte Lil Nas X två remixer av låten, en med virala succésångaren/joddlaren Mason Ramsey och hip-hopgiganten Young Thug samt en version med RM, medlem i världens just nu största pojkband BTS.

Vi lyfter på (cowboy)hatten och säger STORT GRATTIS till Lil Nas X!

Lyssna på "Old Town Road" feat. Billy Ray Cyrus HÄR. 
Lyssna på Lil Nas X uppföljarsingel "Panini" från EP:n "7" HÄR.

Lil Nas X på Instagram & Twitter
Nyheter och pressmeddelanden 29 juli 2019
29 jul kl: 11:20

Veckans Konserter På Grönan V. 31-32

I konsertvecka 31 står De Lyckliga Kompisarna för musikupplevelsen tisdagen den 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. I konsertvecka 32 bjuder vi på Shirin den 5 augusti, Pale Honey den 6 augusti och Hoffmaestro den 9 augusti.De Lyckliga Kompisarna uppträder måndagen den 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. Shirin uppträder måndagen den 5 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen. Pale Honey uppträder tisdagen den 6 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen. Hoffmaestro uppträder fredagen den 9 augusti kl. 20.00 på Stora Scen. KONSERTSOMMAREN 2019 Med
Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen,
inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i
Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är bokade: De Lyckliga Kompisarna - 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen Shirin - 5 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Pale Honey - 6 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Hoffmaestro - 9 augusti kl. 20.00 på Stora Scen LBSB - 12 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Skinny Lister - 13 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Ava Max - 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Miss Li - 15 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Bastille - 19 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Hozier - 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Movits! - 22 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Seinabo Sey - 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Petter - 30 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Jill Johnson - 5 september kl. 20.00 på Stora Scen Millencolin - 6 september kl. 20.00 på Stora Scen Cherrie - 12 september kl. 20.00 på Stora Scen The Sounds - 13 september kl. 20.00 på Stora Scen Graveyard - 19 september kl. 20.00 på Stora Scen STOR - 20 september kl. 20.00 på Stora Scen Saxon - 40th Anniversary Castles & Eagles Tour - 26 september kl. 20.00 på Stora Scen Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen
Nyheter och pressmeddelanden 26 juli 2019
26 jul kl: 12:50

Elias Abbas Är Tillbaka Med Old School Rnb När Han Släpper Singeln "problems Feat. Naod"

Elias Abbas är tillbaka och denna gång är det tillsammans med Naod som han släpper singeln "Problems feat. Naod". Singeln släpps idag den 26 juli.

Det är med ett helt annat sound som Elias är tillbaka - mer RnB-vibes än någonsin och en stor dos av old school toner som vi längtat efter! Texten handlar om att vilja ha en tjej som man vet inte är bra för en och vi märker att Elias vuxit dels som artist med sitt nya sound men också att han vuxit som textförfattare.

Elias Abbas berättar:
"Det känns sjukt kul att vara tillbaka och att släppa något som är lite annorlunda, jag hoppas och tror att det här är en låt som passar allas sommar-vibe"

Naod som gästar låten stod bland annat för förra årets sommarhit "Dra" som han sedan följde upp med "Dime Girl". Med den nya sida som "Problems" visar blir vi mer taggade än någonsin på vad Elias Abbas har i kikaren detta år.

Lyssna på "Problems fett. Naod" HÄR

"Problems feat. Naod" släpps av Warner Music/Asylum
26 jul kl: 12:50

Casper The Ghost Släpper Singeln "flipside" Och Kör Livepremiären På Hudikkalaset För Sina Norrländska Fans

Förra året skrevs historia - Casper the Ghosts spelning var inte bara den - av fansen - mest önskade akten till Hudikkalaset utan blev även utsedd till "Hudikkalasets bästa spelning genom tiderna". I år ökar vi insatserna när Casper The Ghost kör livepremiär på just Hudikkalaset för sin nya singel "Flipside", som släpps dagen innan giget den 26 juli.

"Flipside" - en låt som Casper tror att många kommer kunna relatera till, han berättar:

"Flipside handlar om en slags frustration, du är villig att offra allt för en speciell person men personen i fråga är ambivalent. Det enda du vill är att få veta vad den känner och när du inte får det uppstår en konstant frustration."

Casper The Ghost kommer från en by någonstans i norrland och tillhör den unga touch screen-generationens internet-fostrade artister. Casper Brodin tillsammans med producenten Victor Hillbom upptäcktes på Spotify 2017 och det är med sitt alternativahiphopsound ochlåtar som ".Bound", "Waste My Time" och "Neve(rest)" som Casper The Ghost har övertygat oss att det är dags att börja tro på döda.Med upp emot 6 miljoner streams i bagaget gör nu Casper The Ghost nästa efterlängtade release när singeln "Flipside" släpps den 26 juli. Singeln är inspirerad av tidigt 2000-tals punk/rock blandat med hillboms hiphop touch.


"Namnet kom jag på då vi skrev en låt dagen innan som handlade om den exakta motsatsen, därav namnet Flipside",säger Casper.

Lyssna på "Flipside" HÄR

"Flipside" släpps av Warner Music Sweden/Asylum Records.

För mer info och kontakt med Casper The Ghost, kontakta:

Promotionansvarig
Anna von Friedrichs Grängsjö
anna.vfg@warnermusic.com
26 jul kl: 12:50

Efter 20 Miljoner Spelningar Släpper Nu Theoz Äntligen Sin Debut-Ep!

Idag 26 juli släpper THEOZ sin första EP någonsin - "Min Theori". Hans låtar har spelats över 20 miljoner gånger på Spotify och Youtube och hans singel "Het" blev 2018 års mest sedda musikvideo på YouTube i Sverige och har nu över sju miljoner streams. I fjol var THEOZ nominerad både i kategorin "Årets Musical.ly" och "Årets profil" på Guldtuben 2018. Idag är 14-åriga Theo Haraldsson THEOZ med hela svenska folket. Nu är det dags för den EP som hans fans länge efterfrågat.

THEOZ resa startade när han 11 år gammal började dansa framför kameran, för några år sedan när den populära appen TikTok (tidigare Musical.ly) lanserades hittade han en plattform där han kunde utveckla sin kreativitet. Ett par år senare startade han sin egna YouTube-kanal och idag har THEOZ fans över hela världen, totalt 2,5 miljoner följare i olika kanaler.

Nu gör THEOZ äntligen sin EP-debut "Min Theori", innehållandes fem spår; de två senaste singlarna "Theori" (släpptes 28 juni) och "Atmosfär" (släpptes 12 juli), tillsammans med helt ohörda låtar och förra årets monsterhit "Het".

"Jag har bara släppt singlar innan så det är riktigt spännande att släppa min första EP och det känns extra roligt att kunna ge mina fans mer än bara en låt denna gång."
-Theo HaraldssonTRACKLIST
1. Allt Kommer Ordna Sig
2. Theori
3. Atmosfär
4. Ärligt Talat
5. Het

Just nu är THEOZ ute på en omfattande turné runt om i Sverige, han gör flera tv-framträdanden, den 19 juli slog han publikrekord när han medverkade i SVTs "Sommarlov" och den 10 augusti är han med på TV4s "Sommarkrysset". Den 27 juli är THEOZ förband till Marcus & Martinus som spelar i Pildammsparken i Malmö.

EPn "Min Theori" släpps av Warner Music/GIANT
26 jul kl: 11:50

Alan Walker Teamar Upp Med A$Ap Rocky På Nya Singeln 'live Fast' - Ny Temasång För Pubg Mobile

Multi-platinasäljande norska artisten, DJ och producenten Alan Walker har teamat upp med A$AP Rocky på nya singeln "Live Fast" som släpptes igår. "Live Fast" är den officiella temalåten för PUBG Mobile spelnätverk med över 50 miljoner dagliga aktiva användare.

Lyssna: lnk.to/AWLiveFast

21 åriga Alan Walker är en utav världen mest streamade artister globalt med över 18 miljarder streams. Nya singeln "Live Fast" med A$AP Rocky är uppföljningen på senaste singeln "On My Way" feat. Sabrina Carpenter och Farruko, som toppade de globala listorna på flera marknader och slog Walkers tidigare streamingrekord.

Alan Walker kommer att framföra "Live Fast" live för första gången på PUBG Mobile Club Open Spring Split Global Finals i Berlin idag. Förra årets upplaga av PUBG Mobile Esports-evenemangs nådde 230 miljoner visningar och den siffran förväntas att överträffas under dagens evenemang.

PUBG Mobile har tidigare samarbetat med Alan Walker och YouTube Gaming för PUBG Mobiles 1-års dag då singeln "On My Way" släpptes som nådde 1 miljard visningar globalt, inklusive ingame och marknadsföringsexponering online.

Website | Facebook | Twitter | Soundcloud | Instagram | YouTube
26 jul kl: 11:50

Macky Släpper Nya Singeln "fastnade"

LYSSNA: Macky.lnk.to/Fastnade


I våras släppte Macky debut-EPn Genom Alla Väder bestående av tidigare släppta singlar som guldsäljande Vinterdepress, nyligen guldsäljande Lagen, Vacay och Jetski & Wavy. Totalt har EPn streamats över 16 miljoner gånger på Spotify och Mackys musikvideos har över 6.1 miljoner visningar på Youtube. Mackys första år som artist var minst sagt imponerande.

Nu är det dags för Macky att släppa nya singeln Fastnade som släpps idag den 26 juli. Låten är skriven av Macky och producerad av Can "Stress" Canatan.FÖLJ MACKY:
https://www.instagram.com/macky_ss
https://www.facebook.com/macky.officiell/
26 jul kl: 11:50

Albin Lee Meldau Släpper Idag Singeln "kom För Mig", Hämtad Från Kommande Albumet På Svenska!

Albin Lee Meldaus nya singel "Kom för mig" är hämtad från hans kommande svenska album som släpps i oktober. Albins drivkraft i låtskrivandet är historier vare sig han skriver på engelska eller svenska och nya singeln är inget undantag; den är som en historia ur en dagbok. Albin dokumenterar inte bara vad han känner utan också vad han ser!

Lyssna på singeln HÄR!

Låten är skriven av Albin tillsammans med Peter Kvint och de båda står också för produktionen.

På måndag (29/7) blir det TV-premiär för singeln, då medverkar Albin i TV4:s Lotta på Liseberg och framför "Kom för mig"!
YouTube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter
Hemsida
Presskontakt:
Johanna Boström Stone | Email: johanna@stone.se | Tel: 070-6408504
Nyheter och pressmeddelanden 22 juli 2019
22 jul kl: 11:40

Ann Hallenberg Flyttar In På Drottningholmsteatern

Med mindre än två veckor kvar till premiär har repetitionerna av Ariodante flyttat in på Drottningholmsteaterns scen. Den internationella operastjärnan Ann Hallenberg sjunger titelrollen, Nicola Raab regisserar och Linus Fellbom står för ljus och scenografi på den historiska scenen. Tillfälle till intervjuer och foto finns.Repetitionerna av Händels Ariodante har pågått på repsal sedan midsommar, och nu är sångare och musiker på plats i världsarvet Drottningholmsteatern.

Ann Hallenberg är Artist in Residence på Drottningholmsteatern. Hon har en lång relation till den historiska scenen och sjöng senaste här i en konsert år 2014.

- Det känns helt fantastiskt att komma tillbaka till Drottningholmsteatern med Ariodanteoch med ett så magnifikt konstnärligt team. Det här är den absolut bästa scenen för att sjunga barockopera, och jag har provat många, säger Ann Hallenberg.

I Ariodante medverkar Drottningholmsteaterns orkester på tidstypiska instrument under ledning av den hyllade brittiske dirigenten Ian Page. På scenen får internationella operastjärnor sällskap av fyra dansare. Operan regisseras av internationellt erkända och prisbelönta Nicola Raab, den magnifika kostymen görs av Gesine Völlm och för dekor och ljus står svenske Linus Fellbom. Med utgångspunkt i Drottningholmsteaterns unika miljö tar det konstnärliga teamet med publiken med på en resa där barockfasaden långsamt skalas av och teatern öppnas för samtiden.

Ann Hallenberg är en lysande internationell operastjärna men fortfarande något av en doldis i svenskt kulturliv. Hennes karriär har tagit henne till världens främsta operascener, festivaler och konserthus och gett henne strålande recensioner för sina framträdanden. Hon är en lyrisk mezzosopran och har specialiserat sig på en repertoar av tidig musik, vilket gjort henne känd som en av världens främsta barocksångerskor. Ann har gjort mer än 40 inspelningar för CD och DVD, och hon har två gånger vunnit The International Opera Awards i kategorien Best Operatic Recital.

Ariodante är en av Händels mest spelade operor. Det är ett verk med underskön barockmusik och en handling på liv och död. Operan utspelar sig i ett medeltida Skottland där korsriddaren Ariodante är förälskad i prinsessan Ginevra som oskyldigt anklagas för otrohet. Det är kärlek, förvecklingar, svek och hämnd genom tre akter innan de två älskande till slut får varandra. Operan uruppfördes år 1735 på Covent Garden och spelades för första gången i Sverige på Drottningholmsteatern år 1964.

Esprit! bjuder på introduktioner före föreställningarna. Bland annat kommer musikkritikern och skribenten Camilla Lundberg att berätta om barockoperans könsrollsanarki.

Ariodante

Premiär den 3 augusti.

Spelas sedan varannan dag till och med den 17 augusti.

Musik:Georg Friedrich Händel

Dirigent: Ian Page

Regi: Nicola Raab

Koreografi: Caroline Finn

Ljus och scenografi: Linus Fellbom

Kostym: Gesine Völlm

Mask och peruk: Sofia Ranow

I rollerna: Johannes Weisser, Roberta Mameli, Francesca Aspromonte, Ann Hallenberg, Martin Vanberg, ChristopheDumeaux,Olof Lilja.

Dansare.

Drottningholmsteaterns orkester.

Med stöd från Drottningholmsteaterns Vänner ur Stiftelsen Henrik Nordmarks fond.

Med stöd från Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

För mer information eller intervjuer, kontakta gärna: Elin West, Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se
22 jul kl: 08:10

Veckans Konserter På Grönan V. 30-31

Lisa Miskovsky uppträder måndagen den 22 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. LOVA uppträder tisdagen den 23 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. De Lyckliga Kompisarna uppträder måndagen den 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. KONSERTSOMMAREN 2019 Med
Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen,
inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i
Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är bokade:Lisa Miskovsky - 22 juli kl. 20.00 på Lilla Scen LOVA - 23 juli kl. 20.00 på Lilla Scen De Lyckliga Kompisarna - 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen Shirin - 5 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Pale Honey - 6 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Hoffmaestro - 9 augusti kl. 20.00 på Stora Scen LBSB - 12 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Skinny Lister - 13 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Ava Max - 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Miss Li - 15 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Bastille - 19 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Hozier - 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Movits! - 22 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Seinabo Sey - 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Petter - 30 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Jill Johnson - 5 september kl. 20.00 på Stora Scen Millencolin - 6 september kl. 20.00 på Stora Scen Cherrie - 12 september kl. 20.00 på Stora Scen The Sounds - 13 september kl. 20.00 på Stora Scen Graveyard - 19 september kl. 20.00 på Stora Scen STOR - 20 september kl. 20.00 på Stora Scen Saxon - 40th Anniversary Castles & Eagles Tour - 26 september kl. 20.00 på Stora Scen Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen
Nyheter och pressmeddelanden 19 juli 2019
19 jul kl: 14:50

"kom Hit" Sa Musiken, K27 Är Äntligen Tillbaka Med En Ny Singel Som Släpps 19 Juli Och Med En Sommarlåt Som Vi Alla Längtat Efter!

Tidigare i år meddelande K27 i sina sociala medier att han kommer ta ett längre uppehåll och pausa musiken dock har det inte varit helt tyst från K27. Under årets lopp har han bland annat hunnit med att gästa Einárs singel Fusk och Jireels Alla Mina som båda idag är platinacertifierade samt Aden x Asmes debutalbum.

I februari valde K27 att radera sina låtar från samtliga streamingplattformar, helt enkelt för att han inte längre står för vad som sas i texterna och inte reflekterar honom som person. I en intervju med Musikguiden säger K27 "Jag vill bara visa min konst, från min sida. Jag vet att vissa människor kanske inte lyssnar på mig som förut och det är upp till dem helt enkelt".

Fredag den 19 juli släpps "Kom Hit" med tillhörande musikvideo 12.00 
19 jul kl: 09:20

Anis Don Demina Ger Nytt Liv Till Monsterhiten "loca People" - En Hyllning Till Alla Shurdas

Anis Don Demina släpper nu "Uno Dos Tres Shurda" som är en re-make av hitlåten "Loca People" från 2011 av Sak Noel. Denna monsterhit toppade direkt listorna som etta i en rad länder så som; Storbritannien, Österrike, Belgien, Danmark, Israel, Nederländerna, Skottland, Polen och låg topp 10 i ytterligare 12 länder. Anis har samplat delar av originallåten och ingen kommer att gå miste om att den är tillägnad hans trogna fans tillika "Shurdas".

Det gick en susning genom DJ-Sverige när "Uno Dos Tres Shurda" började smygspelas på klubbarna och låten har redan innan release gått in som #15 på Swedish Dance Chart och den fortsätter att klättra.

Anis Don Demina är i grund och botten DJ och artist, men har också en av Sveriges idag största kanaler på YouTube med totalt 50 miljoner visningar. Han kallar sin fan-bas för "Shurdas" och "Uno Dos Tres Shurda" är en hyllning till dem alla. Det stod precis klart att Anis dessutom är nominerad till Årets genombrott i Rockbjörnen och den 13 augusti koras vinnaren!

Anis debut-EP "ANIS" som släpptes i slutet av juni har streamat över 4 miljoner gånger och fortsätter att klättra på listorna hos både Spotify och radio. I sommar turnerar Anis runt om i Norden och "Uno Dos Tres Shurda" är hans givna bidrag till sommar-Sveriges alla dansgolv.

Lyssna på "Uno Dos Tres Shurda" HÄR

Se lyricvideon HÄR

"Uno Dos Tres Shurda" släpps av Warner Music Sweden.
För mer info och kontakt med Anis Don Demina, kontakta:

Promotionansvarig
anna.vfg@warnermusic.com
Nyheter och pressmeddelanden 18 juli 2019
18 jul kl: 09:30

Gröna Lund Söker 200 Onda Väsen Till Halloween

Den 18 oktober är det återigen premiär för Halloween på Gröna Lund och idag inleds sökandet efter de hundratals aktörer som ska skrämma alla modiga besökare som vågar sig in i de olika skräckhusen och skräckzonerna. 200 olika onda väsen ska anställas och från och med idag kan man skicka in sin ansökan om man exempelvis vill jobba som skräckclown eller zombie.Den 18 oktober slår Gröna Lund upp portarna till sitt Halloween-firande för tredje året i rad - nu mer skrämmande än någonsin. Redan idag inleds rekryteringen där över 400 tjänster ska tillsättas. Alltifrån attraktionsförare och spelvärdar till serveringspersonal efterfrågas, men de kanske mest spektakulära tjänsterna som ska tillsättas är de drygt 200 onda väsen man söker till parkens skräckhus och skräckzoner.- Att jobba som ont väsen är ganska utmanande och kräver en hel del mod och skådespelartalang. Man bör inte heller vara mörkrädd så klart, då man vistas i skrämmande miljöer inne i våra skräckhus. Men att få arbeta med att skrämmas är nog bland de roligaste jobben som finns, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Rekryteringen för onda väsen inleds idag och sista ansökningsdagen är den 23 augusti. Vill man jobba som något snällare, så som attraktionsförare, entrévärd, serveringspersonal eller någon av de andra 200 vanliga tjänsterna, startar denna rekryteringsprocess i början av augusti. Här söker man tjänsterna som onda väsen: https://parksandresorts.com/jobb/skrackinjagande-aktorer-till-halloween-pa-grona-lund/För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
Nyheter och pressmeddelanden 17 juli 2019
17 jul kl: 08:30

Humorkalaset Goes Dalhalla 17 Augusti Med Johanna Från Västerås

Den 17 augusti är det dags för Humorkalaset att inta Dalhalla och det kommer att bli en fest utan dess like. På scen står bland andra Johan Glans, Marika Carlsson och Västerås egna Johanna Nordström för att underhålla. 

 Stand-up, sång, dans, sketcher i en salig blandning utlovas!

Värdpar för kvällen är Kristina "Keyyo" Petrushina och Tomas Järvheden och tillsammans med ett stort gäng andra humorister kommer de att ge publiken en riktig omgång med skratt.

Johanna har trots sina unga ålder en stor erfarenhet av radio, att stå på scen och framför kamera samt manusskrivande. 2015 körde hon stand up för första gången och numera reser folk från alla delar av Sverige till Stockholm för att se Johanna uppträda. 

På Humorkalaset i Dalhalla medverkar förutom de redan nämnda även Hasse Brontén, Özz Nûjen, Kristoffer Appelquist, Robin Paulsson, Ann Westin, Hampus Hedström, Jesper Rönndahl, Messiah Hallberg, Therese Sandin och Martin Lagos. 

Hör av er till mig om ni vill prata med Johanna innan kalaset drar igång - hon finns tillgänglig för intervjuer.

Anna Rosdahl
PR&Beyond 
anna.rosdahl@prbeyond.se   
0709 - 37 26 56 
Nyheter och pressmeddelanden 15 juli 2019
15 jul kl: 16:00

Sissel Kyrkjebø Till Allsång På Skansen 13 Augusti Och Julturné!

Den 13 augusti kommer norska stjärnan och sångerskan Sissel Kyrkjebø äntligen till Stockholm för att medverka i Allsång på Skansens allra sista program för säsongen.  

Senare i höst kommer hon tillbaka till Sverige för ett antal julkonserter; "Sissels jul". 

21 november, Stockholm - Göta Lejon
22 november, Kalmar - KalmarSalen
23 november, Malmö - Malmö Live
24 november, Växjö - Växjö konserthus
25 november, Göteborg - Konserthuset, Stora Salen
27 november, Jönköping - Spira
28 november, Halmstad - Halmstad teater 
Sissel, som är ansedd som en av världens främsta crossover-sopraner, har ett intensivt år i år. 

Den 26 maj gick startskottet för hennes projekt "Reflections" som innebär att hon kommer att släppa en låt i veckan under en ettårsperiod. Varje låt förstärks även av en berättande video.

Sissel har spelat in nya versioner av sina personliga favoriter, ett antal tidlösa låtar från 1920-talet fram till idag.

Den första releasen var hennes vackra version av den legendariska "Unchained Melody" (Lyssna här) och sedan dess har det såklart kommit många fler. Igår släpptes den ljuvliga "I'm A Fool." (Lyssna här)  

"Den här gången vill jag ge mina lyssnare en syn på mina tankar och bakgrunden bakom musiken jag släpper. För varje låt kommer det att finnas en video där jag pratar om sången, liksom en separat musikvideo. Jag hoppas att lyssnare kommer följa mig på resan varje vecka via min hemsida: www.sisselmusic.com - Sissel"

Kort bio:

Kombinationen av hennes anmärkningsvärda röst och förmåga att kommunicera har gjort Sissel till en mycket efterfrågad konstnär världen över. Sedan det första soloalbumet har hon haft stora framgångar både nationellt och internationellt, och i Norge anses hennes röst som en nationell skatt. Under hela sin långvariga karriär har hon samarbetat med artister som Diana Krall, Placido Domingo, Warren G, Bryn Terfel och Rosé Carreras, för att nämna några. Sissels röst är också exponerad och älskad i filmer som Ariel i Den Lilla Sjöjungfrun, Titanic och Sagan om ringen-trilogin.

För att titta på Sissels video till - klicka på länken I'm a Fool 

För att se Sissel själv berätta om projektet - klicka på länken "Reflections".

För biljetter till turnén: - klicka här

För mer information och intervjuförfrågningar hör av dig till: 

Anna Rosdahl
PR Beyond
anna.rosdahl@prbeyond.se 
0709-37 26 56 
15 jul kl: 08:00

Veckans Konserter På Grönan V. 29-30

Under konsertvecka 29 kliver Christian Kjellvander ut på Gröna Lunds Lilla Scen den 15 juli. Den 16 juli gör det amerikanska rockbandet Weezer sin enda Sverigespelning på Europaturnén när de kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen kl. 20.00. Konsertvecka 30 får vi se både Lisa Miskovsky och LOVA på Gröna Lunds Lilla Scen.Christian Kjellvander uppträder måndagen den 15 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. Weezer uppträder tisdagen den 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen. Lisa Miskovsky uppträder måndagen den 22 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. LOVA uppträder tisdagen den 23 juli kl. 20.00 på Lilla Scen. KONSERTSOMMAREN 2019 Med
Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen,
inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i
Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är bokade:Christian Kjellvander - 15 juli kl. 20.00 på Lilla Scen Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen Lisa Miskovsky - 22 juli kl. 20.00 på Lilla Scen LOVA - 23 juli kl. 20.00 på Lilla Scen De Lyckliga Kompisarna - 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen Shirin - 5 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Pale Honey - 6 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Hoffmaestro - 9 augusti kl. 20.00 på Stora Scen LBSB - 12 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Skinny Lister - 13 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen Ava Max - 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Miss Li - 15 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Bastille - 19 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Hozier - 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Movits! - 22 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Seinabo Sey - 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Petter - 30 augusti kl. 20.00 på Stora Scen Jill Johnson - 5 september kl. 20.00 på Stora Scen Millencolin - 6 september kl. 20.00 på Stora Scen Cherrie - 12 september kl. 20.00 på Stora Scen The Sounds - 13 september kl. 20.00 på Stora Scen Graveyard - 19 september kl. 20.00 på Stora Scen STOR - 20 september kl. 20.00 på Stora Scen Saxon - 40th Anniversary Castles & Eagles Tour - 26 september kl. 20.00 på Stora Scen Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen
15 jul kl: 03:20

Arvingarnas "i Do" - Framröstad Till "årets Låt" I Guldklaven 2019!

Arvingarnas Melodifestivalhit "I Do", bevisar ännu en gång att det är en hit av rang. I maj fick bandet ta emot en guldskiva för singeln och idag blev den framröstad till årets låt i Dansbandens egen "Grammisgala" - Guldklaven!
"I Do" är skriven av ICA-handlaren Mikael Karlsson från Skurup och den svenska texten är skriven av Nanne Grönvall och Casper Janebrink. Producent är Thomas Plec Johansson från Skövde. 

Arvingarna som har en fullspäckad turnésommar kunde tyvärr inte närvara på kvällens gala pga  gig med Diggiloo i Varberg. Men de överlyckliga upphovspersonerna; Micke Karlsson och Nanne Grönvall var på plats i Malung och tog emot priset tillsammans med Lasse Höglund - A&R för Arvingarna på Sony Music.
- Det här året har varit helt fantastiskt, säger en överväldigad Micke Karlsson, det började med succé i mello och sen att få stå här på Guldklaven-galan och få ta emot priset för Årets Låt, det är bara för fantastisk. Ett minne för livet, avslutar han. En minst lika glad Nanne Grönvall fortsätter;
- Jag är överlycklig, skrattar hon, men vill understryka att en fantastisk låt måste levereras på bästa sätt för att bli en HIT och det är exakt det killarna i Arvingarna gör, strålar hon!

"I DO" blev framröstad av svenska folket till Årets Låt i årets upplaga av Guldklaven 14 juli 2019!

Följ Arvingarna här:
FB
Instagram
Nyheter och pressmeddelanden 12 juli 2019
12 jul kl: 15:50

Ed Sheerans Nya Album "no.6 Collaborations Project" Ute Nu!

Idag släpper Ed Sheeran sitt senaste album "No.6 Collaborations Project". Albumet består av totalt 22 samarbeten inklusive Cardi B, Camila Cabello, Khalid, Eminem, Travis Scott, Justin Bieber, Bruno Mars, Stormzy och många fler. "No.6 Collaborations Project" är ett bevis på Sheerans obestridliga talang, skicklighet som låtskrivare, musiker och inte minst samarbetspartner.

Inför albumrelese släpptes totalt fem spår; "I Don't Care" med Justin, "Cross Me" feat. Chance The Rapper, "Beautiful People" feat. Khalid, "BLOW" med Chris Stapleton och Bruno Mars, samt "Best Part of Me" feat. YEBBA.

Inför lanseringen av det nya albumet har Ed spelat in en 50 minuter lång exklusiv intervju tillsammans med US TV och radiopersonligheten Charlamagne Tha God. Intervjun är inspelad i Eds hemmastudio och är den enda intervjun han gör kring albumet.

Ed, som tilldelades ett MBE för sina tjänster inom musik och välgörenhet i slutet av 2017 och krönt till IFPI:s bäst säljande artist i samma år, är vinnare av totalt fyra Grammy Awards, fyra Ivor Novello, sex BRIT Awards, sju Billboard Awards, med mera.

Låtlista - "No.6 Collaborations Project"
1. Beautiful People feat. Khalid
2. South of the Border feat. Camila Cabello & Cardi B
3. Cross Me feat. Chance the Rapper and PnB Rock
4. Take Me Back to London feat. Stormzy
5. Best Part of Me feat. YEBBA
6. I Don't Care with Justin Bieber
7. Antisocial with Travis Scott
8. Remember the Name feat. Eminem & 50 Cent
9. Feels feat. Young Thug & J Hus
10. Put It All on Me feat. Ella Mai
11. Nothing on You feat. Paulo Londra & Dave
12. I Don't Want Your Money feat. H.E.R
13. 1000 Nights feat. Meek Mill & A Boogie Wit Da Hoodie
14. Way to Break My Heart feat. Skrillex
15. Blow with Chris Stapleton & Bruno Mars
12 jul kl: 10:20

Nedräkningen Har Börjat - Theoz Släpper Singeln "atmosfär"

Nedräkningen har börjat - snart kommer äntligen THEOZ debut-EP. I slutet av juni släpptes singeln "Theori" och nu är THEOZ tillbaka med nästa starka singel, "Atmosfär" som släpps idag den 12 juli.

"Om jag ska överleva måste jag in i din atmosfär"

Låten handlar om att bli kär vid första ögonkastet och efter det inte kunna tänka på någon annan än just den personen.

THEOZ kommer att hålla sin relesefest för "Atmosfär" inför tusentals fans när han framför den live på SVTs "Sommarlov" den 19 juli.

"Atmosfär" släpps med en animerad lyricvideo idag, se den HÄR

Lyssna på "Atmosfär" HÄR

"Atmosfär" släpps av Warner Music Sweden.

För mer info och kontakt med THEOZ, hör av dig till:

Anna von Friedrichs Grängsjö
anna.vfg@warnermusic.com
12 jul kl: 10:20

Axel Schylström Skruvar Upp Tempot På Sin Låt "svärmorsdröm" - Remixen Ute Idag!

Axel Schylström släppte tidigare i våras uptempo-låten "Svärmorsdröm" tillsammans med Anis Don Demina. En härlig sommar-anthem som understryker hur viktigt det är att städa, diska och damma. Axel skruvar nu upp tempot när han släpper en remix av "Svärmorsdröm" - en riktigt dansgolvsdänga.

Axel Schylström blev ett namn på mångas läppar när han gjorde succé i både Idol och Melodifestivalen. Den senaste tiden har han förutom att släppa låtar som både artist och låtskrivare även hunnit med succéshowen "Bränd". En kombination av inspirerande föreläsning och intim konsert som har sålt ut konserthus över hela landet. Detta baserat på hans bok tillika självbiografi "Bränd - En resa genom eld", en stark berättelse om olyckan som förändrade Axels liv.

Remixen är producerad av Rich Edwards, en av Sveriges vassaste indiependent DJs och producenter som själv har samlat på sig över 30 miljoner streams. Remixen gästas, liksom originalet av Anis Don Demina, en artist, DJ och YouTuber. Anis är högaktuell med sin nya EP "ANIS" och har precis nominerats till en Rockbjörn som Årets Genombrott.

Lyssna på Axel Schylströms "Svärmorsdröm - REMIX" HÄR.


"Svärmorsdröm - REMIX" släpps av Warner Music Sweden.
12 jul kl: 09:20

Turnéaktuella Lamix Släpper Nya Singeln "loyalty"

LYSSNA: https://Lamix.lnk.to/Loyalty

I slutet av maj släppte Lamix singeln Designer feat. Ant Wan. Låten gick in på plats 37 på Spotify Topp 50 och har i skrivande stund stremats över 1.7 miljoner gånger. Nyligen släpptes videon till singeln som redan har över 195.000 visningar på YouTube och hyllades av fans landet runt. Lamix spelade på ett fullsmockat Lollapalooza i Stockholm och med sig på scen hade han gästartister som Victor Leksell och Ant Wan.

Nu är det dags för Lamix att släppa sommarsingeln Loyalty, låten släpps idag den 14 juli via NBL Sound / Sony Music.

LAMIX SOMMARTURNÉ (fler datum tillkommer):

28 juni Lollapalooza Stockholm
6 juli Sensommar, Sundsvall
16 juli Allsång på Skansen, Stockholm
10 aug Frivolt Festival, Skärhamn
17 aug Festival 1.5.6., Trosa
23 aug Linköpings Stadsfest, Linköping
24 aug Lotsen, Nyköping

FÖLJ LAMIX:
https://www.instagram.com/officiallamix/
https://www.facebook.com/itslamix/
Nyheter och pressmeddelanden 10 juli 2019
10 jul kl: 13:20

Beyoncé Producerar Och Sjunger På Nya Albumet The Lion King: The Gift Som Släpps 19 Juli

Globala superstjärnan Beyoncé är exekutiv producent på albumet The Lion King: The Gift - en musikalisk hyllning till den klassiska historien i Disneys film Lejonkungen. Den kommande filmen, som är regisserad av Jon Favreau, innehåller även en helt nyskriven låt med Beyoncé, "Spirit", som finns ute nu. Albumet The Lion King: The Gift kommer att släppas den 19 juli.

Den mäktiga låten "Spirit" är med i filmen, under en viktig scen med Beyoncés karaktär Nala, och kommer att kunna höras på Walt Disney Records originalsoundtrack samt, som nämnt, på The Lion King: The Gift, som släpps via Parkwood Entertainment/Columbia Records. Låten är skriven av IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie och Beyoncé, och är producerad av Beyoncé, IIya och Labrinth.

Lyssna på "Spirit" här

Det kommande albumet The Lion King: The Gift har kurerats av Beyoncé själv och är en hyllning till den ikoniska filmen samt "a love letter to Africa". På albumet medverkar hennes favoritartister, som tillsammans med några av dagens mest talangfulla och framträdande afrikanska artister skapar en mäktig ljudbild och blandar influenser från en mängd olika genrer och delar av den afrikanska kontinenten.

"This is sonic cinema," säger Beyoncé. "This is a new experience of storytelling. I wanted to do more than find a collection of songs that were inspired by the film. It is a mixture of genres and collaboration that isn't one sound. It is influenced by everything from R&B, pop, hip hop and Afro Beat."

Originalsoundtracket "The Lion King" är producerat av Hans Zimmer och Jon Favreau och planeras släppas den 11 juli. Det fysiska albumet finns redan nu tillgängligt för förbeställning: https://disneymusic.co/TheLionKingPreOrder

Om Lejonkungen

Disneys Lejonkungen, regisserad av Jon Favreau, är en nyinspelning av den klassiska filmen med samma namn från 1994. I rollistan hittar vi Donald Glover som Simba, Beyoncé Knowles-Carter som Nala, James Earl Jones som Mufasa, Chiwetel Ejiofor som Scar, Seth Rogen som Pumbaa och Billy Eichner som Timon. Filmen har premiär på svenska biografer onsdagen den 17 juli 2019. 
Nästa sida
Hitta oss på Facebook