Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 10 juli 2020
10 jul kl: 11:30

Lamix Släpper Singeln Come 4 You Från Kommande Album!

Lyssna: https://Lamix.lnk.to/come4you

Tidigare i år släppte Lamix singeln Stora tillsammans med Jireel som var hans första release sedan det efterlängtade albumet A.D.H.D släpptes. För en månad sedan fick vi höra singeln Blickar, skriven av Lamix själv.

Nu är det dags att släppa sommarlåten Come 4 You, andra singeln från Lamix kommande album som planeras att släppas i år.

Come 4 You släpps idag den 10 juli via Sony Music. Låten är producerad av Morry.

Sommaren 2017 debuterade Lamix med Hey Baby, som blev startskottet för vad som skulle bli Lamix succéår. Hitsingeln har sålt 3x platina och streamat över 30 miljoner gånger. Under sitt första år som artist uppträdde Lamix på P3 Guld, vann Framtidens Artist på galan samt blev Grammisnominerad till Årets Låt med Hey Baby. Lamix har släppt flera kritikerrosade singlar sen debuten, som t.ex Lamborghini och guldsäljande Ankare, följt av hyllade debut EP'n Ingen som hör. Totalt har Lamix streamat över 72 miljoner gånger.

FÖLJ LAMIX: Instagram I Youtube I Spotify
10 jul kl: 11:30

Myra Granberg Släpper Singeln "då Kan Dom Inte Ta Oss" & Debuterar I Allsång På Skansen

Idag släpper Myra Granberg nya singeln "Då kan dom inte ta oss" som hon skrivit och producerat själv. Den 14 juli intar hon för första gången scenen på SVT Allsång på Skansen.

LYSSNA: https://MyraGranberg.lnk.to/DKDITO

"På ytan är min nya singel 'Då kan dom inte ta oss' kanske mest en klassisk 'vi mot världen-kärleks-party-banger' som vem som helst kan dansa till. Men strax där under basen och kicken ligger ett viktigare meddelande till alla dom som behöver höra det - att livet är mer är sociala medier, social status och popularitet. Det handlar om att vara nöjd med sig själv och att vara omringad av människor man älskar.

Jag började faktiskt med att skriva denna låten till min lillasyster (samma som jag insåg att TMHGU handlar om) men insåg senare i låtskrivar-processen att låten faktiskt är ett litet love-anthem till mig själv. Det var som att jag behövde höra precis som orden som jag skrev.

Min önskan är att alla som hör 'Då kan dom inte ta oss' ska vilja höra av sig och skicka låten till alla dom älskar - som en påminnelse att vi är så sjukt j*vla bra, precis som vi är." - Myra Granberg. 

Myra Granberg från Nybro utanför Kalmar gör innerlig pop på svenska. Hon skriver och producerar all musik själv och släppte fram till 2019 två låtar på egen hand som nådde stor framgång - helt organiskt. Singeln "Tills mitt hjärta går under" har spelats över 20 miljoner gånger på Spotify och följdes i februari i år upp med senaste singeln "Äru min nu" som gick direkt in på P3's A-lista. Under våren har Myra varit förband till Miss Li på hennes Sverigeturné och utnämnts till Framtidens artist av P3's musikläggare. Mer ny musik kommer i höst.

FÖLJ MYRA: Instagram I Youtube
10 jul kl: 11:30

Elias Hurtig Släpper Singeln "22" Från Kommande Debut-Ep

Elias Hurtig är tillbaka och släpper idag singeln "22". Det blir den första singeln som släpps från hans kommande debut-EP.

LYSSNA: https://lnk.to/EliasHurtig22

"Första versen på låten '22' skrev jag och spelade in på 15 minuter. Ibland vet man bara exakt hur det ska låta. Det var verkligen ett moment som jag och min producent Lukas Piironen hade i studion. Vi brukar prata om att hitta tillbaka till känslan vi hade när vi skrev den här låten. För mig betyder den jättemycket." - Elias.

Elias Hurtig började rappa i tonåren och har sedan dess synts i olika musiksammanhang. Under 2019 släppte han singlarna "Är du dum", "SINATRA" och "Välkommen hem". Han har sedan dess spenderat mycket tid i studion och arbetat fram en låtskatt som väntas släppas under året.

FÖLJ ELIAS: Instagram
Nyheter och pressmeddelanden 6 juli 2020
6 jul kl: 19:30

Macky Släpper Musikvideo Till "pa Pa"!

I fredags släppte Macky sommarsingeln PA PA och avslöjade att hans debutalbum kommer i höst. Nu är musikvideon till PA PA här, regisserad av Viktor Blomdahl. 

Kolla videon här: https://youtu.be/bPiAZKm28_s

'PA PA' handlar om en period i mitt liv och saker jag gått igenom. Låten är en del av mitt kommande album som jag släpper i höst. - Macky.

Macky inledde året med att släppa singeln Vinterdepress 2 feat. Thrife, Haval och Dree Low som i skrivande stund har närmare 2 miljoner streams. I höstas fick vi höra singeln TESLA feat. Einár som snabbt klättrade upp till plats 2 på Spotify Topp 50, låten gick nyligen dubbelplatina och har idag över 16 miljoner streams. Tillsammans med releasen släpptes även musikvideon som trendade i flera veckor på Youtube och har idag setts över 2 miljoner gånger. Under två år som artist har Macky skapat sig en stark fanbase och hunnit streama över 45 miljoner gånger på Spotify med tidigare nämna låtar samt debut-EPn Genom Alla Väder som släpptes i fjol. 

FÖLJ MACKY: Youtube Instagram Spotify
Nyheter och pressmeddelanden 3 juli 2020
3 jul kl: 14:30

Macky Släpper Singeln "pa Pa" Från Kommande Debutalbum!

Lyssna: Macky.lnk.to/PAPA

Senast vi hörde Macky var i början av 2020 när han släppte Vinterdepress 2 feat. Thrife, Haval och Dree Low. Under de senaste månaderna har Macky varit i studion och jobbat på ny musik och nu är det dags att släppa singeln PA PA från hans kommande debutalbum som släpps i höst. 

'PA PA' handlar om en period i mitt liv och saker jag gått igenom. Låten är en del av mitt kommande album som jag släpper i höst. - Macky. I höstas släppte Macky singeln TESLA feat. Einár som snabbt klättrade upp till plats 2 på Spotify Topp 50, låten gick nyligen dubbelplatina och har idag över 16 miljoner streams. Tillsammans med releasen släpptes även musikvideon som trendade i flera veckor på Youtube och har idag setts över 2 miljoner gånger. Under två år som artist har Macky skapat sig en stark fanbase och hunnit streama över 45 miljoner gånger på Spotify med tidigare nämna låtar samt debut-EPn Genom Alla Väder som släpptes i fjol.

PA PA släpps idag via Sony Music. Låten är skriven av Macky och producerad av Manny Flaco.

FÖLJ MACKY: Youtube Instagram Spotify
3 jul kl: 14:30

Pink Floyds David Gilmour Släpper "yes I Have Ghosts" - Första Låten På Fem År

Idag, 3 juli, släpper Pink Floyd-sångaren och gitarristen David Gilmour sin första låt på fem år. "Yes, I Have Ghosts" är inspirerad av Polly Samsons novell "A Theatre for Dreamers" och gästas av dottern Romany Gilmour på harpa och sång.Om "Yes, I Have Ghosts" säger David Gilmour; "I was working on this song just as we went in to lockdown and had to cancel a session with backing singers but, as it turned out, the solution was right here and I couldn't be happier with the way Romany's voice blends with mine and her beautiful harp playing has been another revelation".Polly Samson som skrivit texten till "Yes I have Ghosts" säger; "Collaborating with David - as I have done many times over the last 30 years, writing songs for both Pink Floyd and his solo albums - we were able to bring together the worlds of literature and music to enhance the listening experience and connect with audiences in a way which I don't think has been done before".

"A Theatre for Dreamers" är en Sunday Times bestseller och utspelar sig på den idylliska ön Hydra i Grekland under 60-talet. Där får läsaren följa ett bohemiskt sällskap av poeter, konstnärer och artister, däribland den 25-åriga Leonard Cohen.

David och Polly planerade tillsammans med sina barn att i år ta "A Theatre For Dreamers" på turné, en show fylld av poesi och livemusik. Turnén har under rådande omständigheter flyttats till juni 2021, men redan nu har familjen gett sina fans en försmak på vad som komma skall genom en live-stream av showen på Facebook. Tittarna fick en uppskattad inblick i livet på Hydra, fick ställa frågor och höra en instrumental version av "Yes, I Have Ghosts".


Mer David Gilmour;

YouTube
Facebook
Twitter
Instagram
3 jul kl: 10:00

Crying Day Care Choir Släpper Ny Svensk Version Av July - Juli

Crying Day Care Choirs första släpp var låten July som i år firar tioårsjubileum (!), för att fira detta släpps idag en svensk version av July - Juli.

Crying Day Care Choir om Juli;

För 10 år sedan släppte vi vår första låt "July", sen dess har vi spelat den utan undantag på varje konsert vi spelat. På en utav alla dessa spelningar hörde vi två fans längst fram som visslade melodin. För att fira låten och alla som sjungit/klappat/visslat med genom åren gör vi nu en ny version, denna gång med visslingshook och på svenska, för det är ändå den svenska sommaren som låten handlar om och den här gången får den heta "Juli".

Crying Day Care Choir, som består av Jack och Sara Elz samt Bill Nystedt, är det Malmöbaserade folkpopbandet som genom sina harmonifyllda melodier, två fullängdsalbum (med singlar som "Branches" och "Sad Season") samt flera turnér i ryggen, har skapat sig ett namn såväl i Sverige som utomlands. Bandet befinner sig just nu i studion och jobbar på ytterligare nytt material.

Lyssna på Juli här
3 jul kl: 10:00

Klara & Jag Släpper Remix Av Aska - Producerad Av Viktor Norén

Ett händelserikt år för Klara & Jag skulle kulminera i debutalbumet "Det slutar inte här" lagom till sommarens intåg. Sen kom Corona och allting ställdes på ända, turnén fick ställas in och debutalbumet kommer istället till hösten. Men Klara & Jag vill ge ut något som folk kan dansa till så länge. Detta i form av en remix på senast singeln "Aska" producerad av Viktor Norén, känd från bland annat State of Sound och Sugarplum Fairy.

De senaste två åren har Klara och Johanna som ligger bakom Klara & Jag oavbrutet varit i studion eller ute på vägarna. Arbetet har resulterat i ett antal singlar, en EP och över 40 spelningar runtom i landet. Tanken var att det till sommaren 2020 efter singeln "Aska" skulle kulminera i debutalbumet "Det slutar inte här" och en turné, men som för så många andra fick planerna ritas om. Nu är albumsläppet flyttat till hösten men Klara och Johanna vill ändå släppa en sista låt innan sommaren drar igång på allvar.

"Det har varit några tuffa månader, vi såg så sjukt mycket fram emot att få släppa vårt album och ge oss ut på vägarna för att spela. Nu blev det inte som det var tänkt men vi vägrar ge upp sommaren bara för det. Vi har alltid varit fans av Viktor Norén och när idéen om en remix av "Aska" dök upp visste vi direkt att vi ville att Viktor skulle göra den" - säger Klara och Johanna.

I Viktor Noréns händer har "Aska" med det nu mer passande namnet "Aska (Viktor Norén Remix)" fått ett ännu mer dansant sound.

"Klara & Johannas röster går utan genvägar rakt ut ur högtalarna in i hjärtat. En bitterljuv, odödlig känsla, hand i hand med den svenska sommarnatten. Ljus & evigt ung. Remixen dansade fram av sig själv, jag behövde bara blunda och dansa med. En känsla jag hoppas och tror att lyssnaren också ska kunna ta till sig." - säger Viktor.

"Aska (Viktor Norén Remix)" släpps på alla plattformar den 3/7.
3 jul kl: 10:00

Ricky Rich Hyllar En Stark Kvinna I Nya Singeln "bless Me" - Ute 3 Juli

Den 3 juli släpper den Västeråsbaserade artisten Ricky Rich sin andra singel för i år, "Bless Me" som hyllar en stark kvinna som han vill ha vid sin sida. Det är en kärlekslåt som för tankarna till ikoniska par som Bonnie & Clyde, en så kallad ride or die-relation. Ricky Rich använder sitt starkaste vapen sin naturliga känsla för melodier och kombinerar både sång och rap. Det somriga spåret är skrivet av Ricky Rich själv och producerad av Kawar KJ Yousef. Detta är Rickys första släpp som signad artist på Asylum Records och 2020 utlovar mycket ny musik där "Bless Me" blir ett första smakprov. Musikvideon skapad av Leo Aaland premiäras samma dag vid 12.00."På 'Bless Me' har jag jobbat med producenten Kawar KJ Yousef. Det är den första låten som jag gör tillsammans med någon jag inte känner. Jag kommer alltid ha mycket kärlek för ARAM Mafia och Kids of Revolution, som jag jobbat mycket med tidigare. Men på den här singeln breddar jag mitt sound och testar något helt nytt" - Ricky Rich

"Bless Me" släpps via Asylum Records/Warner Music Sweden.

Lyssna på "Bless Me" här.
Om Ricky Rich

21-åriga Ricky Rich från Råby, Västerås debuterade 2017 med EP:n "Mitt liv" tillsammans med Miklo & Tusenfalk. Samma år släppte han singeln "Mamacita" som fick stor uppmärksamhet från både lyssnare och media. Det riktiga genombrottet kom kort därefter och tillsammans med den talangfulla producentduon ARAM Mafia (Marcus Turan och Peter Mrad), har Ricky skapat svensk musikhistoria. Tillsammans har dem levererat ett flertal hitlåtar, däribland "Min Diamant", "Abonnenten" och "Habibi". Den sistnämnda har blivit ett tydligt kvitto på fansens kärlek; Låten har idag passerat över 30 miljoner streams och views sedan releasen. År 2019 kom det hyllade debutalbumet "Shhh" som idag har sålt dubbel platina.

Men att bli artist har inte alltid varit ett självklart val för Ricky Rich, som från början hade drömmar om att bli fotbollsproffs och enligt egen utsago hade all potential i världen att nå sitt mål. Drömmarna krossades olyckligt på grund av en medfödd sjukdom och Ricky fick lägga fotbollsskorna på hyllan. Trots att Ricky vuxit upp med en musikalisk pappa som ständig sjöng på både turkiska och syrianska började musikskapandet först som en kul grej under en period av tristess.

"Jag skämtade med kompisarna att jag skulle bli rappare och började rappa inför dem. Responsen var oväntad och dem tyckte att jag var bra. Det ena ledde till det andra och jag fann mig själv i en studio. " 

Det dröjde inte länge förrän karriären tog fart och idag har musiken blivit en av de viktigaste delarna av hans liv. Under de senaste åren har Ricky Rich trollbundit lyssnarna med sin unika stämma och melodiska rap. Han har alltid varit känd för att vara en artist som inte bara går sin egen väg, utan även skapar nya vägar. Med sin kombination av svenska texter och orientaliska melodier har han lagt grunden för ett nytt sound på landets musikscen.
3 jul kl: 10:00

Samir & Viktor Släpper Sommarlåten "vad Sa Du Att Du Hette"

3 st Topp 1 -låtar.
7 st Topp 10 -låtar.
14 st Topp 50 -låtar.

Ett imponerande facit som få svenska artister kan mäta sig med. Och nu är Samir & Viktor tillbaka! Duon debuterade 2014 och har nu passerat totalt 250 miljoner streams på sina låtar på Spotify samt släppt minst en sommarhit varje sommar senaste sex åren! Nu är det dags igen när killarna är tillbaks med sommardängan "Vad sa du att du hette". 

Låten är skriven och producerad av Erik Smaaland och svenska hitmakaren Anderz Wrethov. Smaaland är en av norges mest framgångsrika låtskrivare och producenter. Han har bl a haft en stor hit under våren med Alan Walker och flera stora hits senaste veckorna med norska stjärnan TIX. 

Samir Badran och Viktor Frisk är artister, influencers och entreprenörer som har levererat otaliga hits senaste åren. Killarna har dessutom medverkat i Melodifestivalen tre gånger och genomfört flera stora turnéer.

Under Corona-pandemin har killarna fokuserat på att jobba med ny musik och det resulterade i några nya låtar som kommer släppas under året.

- Vi är tillbaks där vi började! Det här är en riktig Samir & Viktor låt. Up-tempo, sommarfeeling och fest, säger Viktor Frisk.

Lyssna på låten här!

Se lyric videon här:
3 jul kl: 09:00

Wiktoria Släpper Singeln "me"

Popartisten Wiktoria har tidigare i år gett oss singlarna "We Don't Talk" och "Come to Me (64567)". Idag släpper hon singeln "ME", den tredje låten i ledet från samma musikprojekt som aspirerar mot ett sound med mer inslag av modern pop och RnB. En tillhörande musikvideo till singeln "ME" väntas släppas i slutet av juli. Senare i sommar uppträder Wiktoria med den nya singeln i tv-programmet Lotta på Liseberg 10 augusti. 

Lyssna HÄR

Med över 75 miljoner streams på låtar så som "Not With Me" (2019), "OMG" (2019), "Save Me" (2018), "As I Lay Me Down" (2017) har Wiktoria ett register av flertal streaming och radiohits. Tre av hennes singlar har nått topp 10 på radiolistan i Sverige.

Wiktorias artistdebut var som en av deltagarna i Melodifestivalen 2016 med den country-inspirerande låten "Save Me" som hon kvalificerade sig direkt till final med. Hon var även en av deltagarna i Melodifestivalen 2017 med låten "As I Lay Me Down" och i Melodifestivalen 2019 med låten "Not With Me", återigen kvalificerad direkt till final båda gångerna. Hon har även setts i programmet "Stjärnornas stjärna" och varit med och gjort de svenska rösterna till Disneyfilmen "Vaiana" och Netflixfilmen "Syskonen Willoughby".

Följ Wiktoria: Instagram | YouTube | Facebook
3 jul kl: 09:00

Estraden Släpper Singeln "aldrig Mer Vara Du" Och Avslöjar Debutalbum

Med 135 miljoner streams på sin katalog och över 470 dagar på Spotifys topplista så har bandet estraden befäst sig som en av Sveriges främsta hitleverantörer. Estraden har hittills hunnit leverera en rad singlar och samarbeten med några av Sveriges främsta artister, men ännu återstår deras debutalbum som väntar i augusti. Idag får vi ett smakprov från det kommande albumet i form av singeln "Aldrig mer vara du". Den 28 juli ser du estraden uppträda med låtarna "Dansar med mig själv" och "Aldrig mer vara du" i Allsången på Skansen.

Lyssna HÄR

Estraden debuterade 2018 med Norlie & KKV hit "Mer för varandra" som även blev nominerad till årets låt på P3 Guld. Därefter har bandet släppt en rad guld/platinasinglar så som "Vi Två", "Bra för dig" feat. Victor Leksell och "Vårt År" feat. Tjuvjakt. De har även samarbetat med två av Sveriges största artister Molly Sandén och Jireel på de respektive låtarna "Smartare" och "För Evigt". Fjolårets framgångar belönades med nomineringarna "Årets Grupp" på P3-Guldgalan samt "Årets Genombrott" på Musikförläggarnas pris. Under 2019 turnerade estraden land och rike runt med stopp på bland annat Gröna Lunds stora scen och har även varit förband åt både Veronica Maggio och Miriam Bryant.

Estradens medlemmar har tidigare gjort musik på olika håll för flertalet stora artister. Bandet består av tre egensinnande låtskrivare och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson som alla växte ihop till estraden i olika studios runt om i Sverige. Deras musik kännetecknas av ett starkt ID med tydliga hookar där modern pop möter jordnära skörhet.

Följestraden: Facebook | Instagram | Youtube
3 jul kl: 09:00

Madi Banja Är Tillbaka Med Singeln Domino - En Låt Om Att Bryta Den Rasistiska Strukturen I Samhället

LYSSNA: https://MadiBanja.lnk.to/Domino


För ett år sedan släppte Madi Banja sitt rosade debutalbum Välsignelsen som hyllades av såväl kritiker som fans. Sedan dess har Madi varit i studion och jobbat på ny musik tillsammans med producenten Vito Grasso som bland annat producerade Madis omtalade debut-ep Det var inte med meningen.

Nu är det dags för Madi Banja att släppa första singeln - Domino från hans kommande EP-projekt som planeras att släppas i augusti.

'Domino' handlar om att bryta den rasistiska och kriminella strukturen i samhället och att alltid stå upp för sig själv. Faller som domino, reser en reser alla. - Madi Banja.

Domino släpps idag via Sony Music. Låten är skriven av Madi Banja och producerad av Vito Grasso.

Domino faller som domino
Och dom har span på oss baby dom har audio o video
Varje dag, känns som det var igår
Är ingen ny sak att det vi dom vill sätta bakom lås

Ingen är safe, vi vill ha cash, vi vill ha fame, vi vill ha mer
Ingen får nog, man blir inte klok
Mord efter mord, mord efter mord, mord efter mord
Kanske en dag får jag se dom igen, alla som dog

Domino faller som domino
Och alla ska vi dö i slutet som Julia o Romeo
Samma sak genom alla år
Det är så läskigt här ute o det har alltid varit så

Vissa är värre än andra
Skiter ifall dom blir gamla
Alla vill lära sig flyga
Men ingen vill lära sig landa

Vissa utav oss är panka
Men drömmer att bli som Von Anka
Ingenting kvar att förlora
Så vi lägger allting på bordet och chansar

Bästa försvaret är anfall
Så många hamnar på anstalt
Och dom som ingenting kan
Är oftast dom som tror att dom kan allt

Kommit för långt för att vända
Nu är alla broarna brända
När ljuset i tunneln har slocknat
Då går det ej åter att tända

Domino faller som domino
Finns ingen rättvisa här ute mitt hem är som Guantanamo
Mandinko Mandinko warrior
Och jag bär hela stammen på min rygg som skolios

Vad ska man tro, det finns inga ord, man tappar sin tro, nåt är på tok
Det är som deja vu, det är som deja vu, nu får det va nog
Ni ser inte faran som Mr Magoo
Allting är inte förlorat, vi bryter förbannelsen som Kirikou

Domino faller som domino
Mandinko warrior
Warrior warrior
Mandinko warrior

Hallo hallooo
Hallo
am in the way
the way 

Madi Banja slog igenom 2015 med omtalade debut-EP:n Det var inte med meningen som fick två P3 Guld Nomineringar (Årets Nykomling och Årets Hiphop/Soul) samt en Grammisnominering till Årets Hiphop/Soul. Fem år - och tvåsiffriga miljoner streams - senare har han blivit en av Sveriges mest hyllade artister, med låtar som Inga Problem, Ljuset i tunneln, Pa Dibba, Du och jag, Aladdin och Primadonna samt debutalbumet Välsignelsen.

FÖLJ MADI BANJA: Spotify Instagram YouTube
Nyheter och pressmeddelanden 28 juni 2020
28 jun kl: 13:20

Sam Fischer Släpper "this City Remix" Med Svenska Stjärnskottet Nea

Med över 180 miljoner streams av sin hitlåt "This City" är Sam Fischer en av 2020 hetaste nykomlingar. Vägen till succé har dock varit kantad med en rad besvikelser och hårt slit.

Sam är född och uppvuxen i Australien men flyttade från sina föräldrar och sin fru för ett skivkontrakt i Los Angeles. Väl på plats, redo att leva sin dröm, drogs kontraktet tillbaka och Sam spenderade sina nätter på soffan hemma hos vänner och bekanta. Sam fortsatte skriva musik både till sig själv och till andra och efter år av hårt arbete och släpp av musik i egen regi började plötsligt hans låt "This City" röra på sig snabbt på TikTok. Därefter har hjulet snurrat fort. Nu 180 miljoner streams senare och skivkontrakt hos labeln RCA i UK får nu Sam leva sin artistdröm på riktigt.

För att fira sin stora hitlåt bjuder Sam nu in artister från olika delar av världen till sitt projekt "This Cities". Från Sverige har Sam valt att fråga stjärnskottet Nea om hon vill sätta sin prägel på hitlåten. Resultatet hör vi i "This City Remix" feat. Nea som släpps idag. Svenska låtskrivaren och artisten Nea har nyligen släppt sin debut-EP "Some Say" som givetvis innehåller hennes internationella succéhitlåt med samma namn och fyra andra låtar, däribland senaste singeln "Drunk Enough To".

Förutom en nu lysande start på solokarriären har Sam Fischer redan åkt på turné i USA med sin gode vän Lewis Capaldi och skrivit musik till artister som Ciara, Louis Tomlinson och Jessie J. Sam har gästat både James Corden och Jimmy Kimmels TV-shower med fina uppträdanden av sin hitlåt.

Andra artister som medverkar i projektet "This Cities" är Anne-Marie (UK), Kane Brown (USA), Nico Santos (Tyskland).

Instagram | Facebook | Twitter | Youtube
Nyheter och pressmeddelanden 26 juni 2020
26 jun kl: 17:20

William Stridh Släpper Singeln "dårar" Från Kommande Ep

Idag släpper William Stridh första singeln "Dårar" från hans EP som kommer i höst. Alla låtar på EP:n är skrivna av William tillsammans med vännerna Markus Lidén och Christian Holmström (som även var med och skrev "Molnljus").LYSSNA HÄR: https://WilliamStridh.lnk.to/darar

Tidigare i år debuterade 22 åriga William Stridh i Melodifestivalen med sitt bidrag "Molnljus". Trots att han inte gick vidare till final kunde man se att låten uppskattades av svenska folket då den tog sig till #31 på Spotify Topp 50. Idag har låten streamats snart 3 miljoner gånger.

William från Söderhamn började sin musikkarriär när han för två år sedan var med i toppstriden i Idol och tog sig till en fjärdeplats. Utöver sin medverkan i Melodifestivalen har han spenderat mycket tid i studion och arbetat fram en låtskatt med ny musik.

FÖLJ WILLIAM: Instagram I Facebook
26 jun kl: 12:50

Succélåtskrivaren Isa Molin Debuterar På Svenska Med "död För Dig"

Isa Molin har varit i musikbranchen sen barnsben och har under det senaste decenniet skrivit låtar till flera av Sveriges största artister. Hon tog klivet fram som artist för två år sen när hon debuterade med singeln "Truth About Us" som hon släppte på den egna label MoonTown Music. Låten fick väldigt fint mottagande och följdes av fler kritikerrosade singlar innan Isa inledde ett samarbete med skivbolaget Warner Music. Nu är det äntligen dags för debuten på svenska när Isa släpper singeln "Död För Dig" tillsammans med sångaren Emil Gustafsson (f.d. frontsångare i det hypade bandet Urban Cone).
"Jag skrev den här låten under våren tillsammans med mina kompisar Pontus Karlsson och Joel Strömgren som även har producerat den. Vi skulle egentligen skriva en liten idé för en annan artist men hela låten kom så fort och enkelt och kändes väldigt speciell för oss alla så vi spelade aldrig upp den för artisten.

För mig handlar låten om att vara personen som lämnar en relation och sen ångrar sig när det är försent. Precis exakt som det var för mig när min förra relation tog slut. Jag kände mig som en riktig martyr hela året efter uppbrottet. När vi skrivit klart låten kände vi att vi satt på guld men det var ingen självklarhet för mig att jag skulle sjunga på den för att jag inte sjungit på svenska förut. Men sen kände jag att jag älskar den här låten! Emil och jag gick gymnasiet ihop och vi har skrivit ganska mycket tillsammans till och från under åren. Jag har alltid älskat musiken han gör. Dels allt med Urban Cone men framför allt det han släpper nu på svenska som är helt magiskt.
När jag satt hos frisören en dag kom jag på idén att det skulle vara fint om Emil kom in i andra versen. Jag kastade lite nervöst ut frågan och blev så extremt glad när han var på. Tycker verkligen hans tolkning och röst tog låten till nya höjder. Rent stämningsmässigt tycker jag låten känns både sorglig och befriande. Det är ju något befriande med att vara brutalt ärlig om sina misstag." 

Isa Molin ser sitt eget artisteri som sin värld där hon kan få skriva musik som kommer naturligt för henne utan att behöva anpassa sig. Ibland blir det på svenska, ibland på engelsk. Soundmässigt rör sig Isa i en värld det kan låtar bombastiskt och synthigt och andra gånger organiskt och avskalat.

Lyssna på "Död För Dig" här!

Se videon här:
26 jun kl: 12:50

Klara Hammarström Följer Upp Sin Radioetta Och Släpper Idag Den Somrig Poplåten "oh My Oh My"

I höstas slog Klara Hammarström igenom stort som popstjärna, singeln "You Should Know Me Better, blev en radiosuccé och nådde ända upp till #1 på radiolistan. Nu är det dags igen, idag släpps den somriga poplåten "Oh My Oh My".

Klara blev känd för allmänheten genom SVT:s succé-serie Familjen Hammarström, en serie om en framgångsrik hästfamilj där hon är ett av 11 syskon. Klara har hunnit med mycket i sitt 19-åriga liv, representerat landslaget i ridning, vunnit stora mästerskap - och nu är hon både reality- och popstjärna. Hon medverkade i årets mello med låten "Nobody" och har tidigare släppt singlarna "Riding Home For Christmas" och "Break Up Song". Idag jobbar hon med eliten av svenska musikskapare och har många starka poplåtar planerade för 2020 och 2021.

Lyssna på "Oh My Oh My".
26 jun kl: 12:50

Anis Don Demina Släpper Idag Epn "artist" Med Nya Singeln "temperatur" Featuring Dotter

Anis Don Demina har haft en aktiv vår, idag släpps EPn "ARTIST" med nya singeln "Temperatur" featuring Dotter.

Efter framgångarna i Melodifestivalen och på Spotify med låten "Vem e som oss", han slutade på en femteplats i finalen och låg #2 på Spotify dagen efter, har han hunnit släppa tre singlar med spännande samarbetspartners. Först kom den avskalade låten "1+1" featuring debutanten Råsa. Sedan slog han sig ihop med legenden Timbuktu i "Naken", där de tillsammans varvar rap och sång. För bara några veckor sedan släpptes "Krossat glas", en klassisk svensk poplåt med rap-tvist, sommar och vemod där han samarbetar med Nils Pontus - ena halvan av succéduon GAMMAL. Det senaste samarbetet stavas "Temperatur" och låten görs ihop med Dotter, som slog igenom brett i årets mello där hon vann hela svenska folkets hjärtan. Dessa fem låtar, och succén "Postcard" som han släppte i höstas ihop med Eric Saade, samlar Anis nu i EPn "ARTIST".

- Jag och Dotter skrev "Temperatur" för bara någon vecka sedan, berättar Anis. Ett väldigt roligt samarbete! Det är en somrig uptempo-låt som känns perfekt för Sverige just nu.

Anis Don Demina är också aktuellt med sin nya podd "Skitsnack" som just nu klättrar på podd-topplistorna, samt ständigt aktuell som en av Sveriges största YouTubers.

Lyssna på "ARTIST".
26 jun kl: 11:50

Oscar Ahlgren Släpper Debut-Epn "en Sista Gång"

Oscar Ahlgren debuterade tidigare i år med singlarna "Värd" och "Döda min luft" som tillsammans har över 300 000 streams och ledde honom till att få uppträda på Big Brother finalen 2020. Nu är det dags för Oscar att släppa sin debut-EP "En sista gång", innehållande tre helt nya spår. På EPn har Oscar teamat upp med Lokal, Rasmus Hultgren och Fred Daniels. Producerat har Oscar Levander och Fred Daniels gjort. Under sommaren och hösten kan vi förvänta oss mer musik från Oscar.

Lyssna på EPn HÄR

I slutet av 2019 så började Oscar samarbeta med producenterna och låtskrivarna bakom "Södra Station" och "Lokal". Oscars musikintresset började redan i pojkrummet hemma i Hässelby som liten när redline-vågen med bland annat Dani M tog sig fart. Medan Oscars klasskamrater satt i skolbänken var han hemma och gjorde musik. Uppväxten har kantats av utmaningar och svårigheter i skolan och hemmen har varit många. Oscars bakgrund gjorde att han hoppade av skolan som 15-åring för att istället kunna satsa helhjärtat på musiken med höga mål i sikte. Rotlösheten som hans uppväxt präglats av skildrar Oscar i sina texter på ett rått och ärligt sätt.

Följ Oscar Ahlgren
Instgram
Facebook
26 jun kl: 11:50

Lilla Namo Släpper Epn "queens" - Ett Intersektionellt Feministiskt Manifest

Det var två år sen vi senast hörde från Lilla Namo då hon släppte EPn "BEEP BEEP" (2018). Sedan dess har hon tänkt och reflekterat. Varit kär och förkrossad. Varit glad och inspirerad. Allt det där som händer innan man börjar skriva nytt. Ur tomhet föds kreativitet och ur kärlek, ilska, tvivel och hjärtekross skapas magi. Det är detta som vi nu får ta del av på nya EPn "QUEENS" som släpps idag den 26:e juni.

Lyssna på QUEENS

EPn "QUEENS" är hennes intersektionellt feministiska manifest om kärlek, självreflektion och ifrågasättande av identiteten. Rent soundmässigt går Lilla Namo tillbaka till rötterna. Det är öppet, naket och skört samtidigt som det är hårt, kaxigt och ego - precis allt det där Lilla Namo står för. Musiken är producerad tillsammans med Miki och melodier är skrivna tillsammans med Fille och Amin. Soundet beskrivs som en uppdaterad "Tuggare utan gränser" där mer sång får ta plats tillsammans i en mix av hårdare rap.

"Jag har aldrig velat skriva såhär utelämnande men nu kände jag att tiden är inne. Jag pratar om allt ifrån egna kärleksupplevelser till psykisk ohälsa. Mitt skrivande är min käraste och viktigaste ägodel och det vill jag dela med mig, men mycket hålls fortfarande inne! Miki som jag gjortEPn med har varit en bra utmanare i hela den här processen. Han har fått mig göra saker jag själv kanske inte tänkt att jag vill göra men som visat sig bli feta. Jag har inte tänk i den här processen utan bara skapat. Det är det jag älskar. Gå inte tillbaka o ändratexter. Jag är ett stort fan av första tagningar och sen inte gå tillbaka så mycket. Det ger en mer äkta känsla." - Lilla Namo

Lilla Namo är en av Sveriges absolut mest medvetna artister som inte låter sin talang och budskap stanna på kreddbasis. Hon har hittills hunnit samarbeta med artister såsom Petter, KAAH, Daniel Adams-Ray, Timbuktu, Marit Bergman och Linnea Henriksson. Hon har blivit utsedd till "Årets svenska rap" av Musikguiden, "Årets hiphop" på P3 Guld, Grammisnominerad till årets textförfattare och även utnämnd som en av landets bästa textförfattare av Jan Gradvall.
26 jun kl: 11:50

William Stridh Släpper Singeln "dårar" Från Kommande Debut-Ep

Idag släpper William Stridh första singeln "Dårar" från hans debut-EP som kommer i höst. Alla låtar på EP:n är skrivna av William tillsammans med vännerna Markus Lidén och Christian Holmström (som även var med och skrev singeln "Molnljus").

LYSSNA HÄR: https://WilliamStridh.lnk.to/darar

Tidigare i år debuterade 22 åriga William Stridh i Melodifestivalen med sitt bidrag "Molnljus". Trots att han inte gick vidare till final kunde man se att låten uppskattades av svenska folket då den tog sig till #31 på Spotify Topp 50. Idag har låten streamats snart 3 miljoner gånger.

William från Söderhamn började sin musikkarriär när han för två år sedan var med i toppstriden i Idol och tog sig till en fjärdeplats. Utöver sin medverkan i Melodifestivalen har han spenderat mycket tid i studion och arbetat fram en låtskatt med ny musik.

FÖLJ WILLIAM: Instagram I Facebook
26 jun kl: 11:50

Junior Brielle Släpper Singeln "dbsr" - Avslöjar Ny Ep I Höst

I maj återvände Junior Brielle till musikscenen när de släppte "Bäst i Sverige", vilket var duons första släpp på över ett år. Efter ett minst sagt tumult år på det privata planet så finns det i alla fall en sak som kan få bröderna att hålla sams - skapandet av musik. Idag släpps singeln "DBSR", en mjuk och varm ballad doppad i dopamin, från kommande EPn som väntar i höst. Duon har återigen återvänt till analoga syntar, elgitarrer och trummaskiner.

Lyssna på "DBSR" HÄR

Det kanns lite svart att skriva OM musik nar varlden brinner.
Laten utspelar sig under en tid nar den inte langre gor det.
En musikaliskt ganska modig lat.
Vi ville att det skulle lata naivt, lite som den forsta laten man skrev.
Mjuk och varm hela tiden. 
Doppad i dopamin. - Junior Brielle

Om Junior Brielle:
Junior Brielle består av bröderna Gabriel och David Röhdin som 2018 uppmärksammades för för sin debut-EP "Blod" efter att ha skickat ut sitt egna blod till Sveriges musikkritiker. Sedan dess har de släppt debutalbumet och tillika vinylettan TAMPA, spelat live och nominerats som "Årets nykomling" på Grammisgalan, vunnit Gaffaprisets "Årets genombrott", utsetts till framtidens artist av P3, öppnat Lollapalooza och avklarat fem hela turnéer.

Följ Junior Brielle: Hemsida | Facebook | Instagram | Youtube
26 jun kl: 11:50

Imenella Släpper Singeln 'call Me Up' Feat. Naod Och Bjuder In Fans Till En Interaktiv Livestream!

LYSSNA: Imenella.lnk.to/CallMeUp

Idag släpper Imenella singeln Call Me Up som gästas av Naod. En låt som handlar om ens partners fyllesamtal och skitsnack. Ikväll kl 18.00 kommer Imenella tillsammans med Naod under en timme göra en interaktiv Instagram Live som går under namnet Call Me Up med Imenella & Naod. Under IG-liven kommer fans kunna ringa in till ett mobilnummer 070-6 24 74 00 och få chansen att prata av sig om sina livsproblem, be om expertråd, få vägledning, ge en shout out eller kanske t.o.m. ge en diss till någon. Och kom ihåg - ingen fråga är en dum fråga.Jag älskar att kommunicera med mina lyssnare och jag vet att Naod känner likadant och det finns ingen bättre tid än nu. Jag vill få folk att le och hjälpa de med deras life-problems. Samtidigt som de får lyssna på dunder musik i 45 min så ska vi diskutera olika ämnen från både den kvinnliga och manliga perspektiven. Its gone be lit tune CALL me up - Imenella.

Under livestreamen kommer det även bjudas på fina gästbesök, live-dj och få chansen att vinna exklusiv merch.Imenella om låten:

'Call me up' handlar om en relation där tjejen har tröttnat på hennes killes fyllesamtal och skitsnack. Den är inte en sad-song utan mer 'ring inte mig, jag mår bra type of aura.' Jag brukar dansa till den här låten för den ger mig pepp o energi och det är det jag hoppas lyssnaren ska få med sig efter att ha lyssnat. Byt nummer och säg till din jobbiga partner DON'T call me up!

Call me up feat. Naod släpps idag via Sony Music. Låten är producerad av AMR BADR och skriven av Imenella och Naod.

Om Imenella:
Imenella tog för två år sedan hela hiphopsverige med storm. Med kritikerrosade låtar som Moves, guldsäljande Chagga, Fantasifull och debut-EPn TRO. I februari förra året kammade hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och stod för det mest minnesvärda framträdandet på Grammisgalan 2020. I höstas tog hon emot Musikförläggarnas stipendium för 2019.

Om Naod:
21-åriga Naod debuterade som artist när han deltog i talangtävlingen Nästa Nivå 2014. Under senaste åren har Naod släppt flertal omtalade singlar som Dra och Dime Girl, följt av EP:nBaby Nine samt gästinhopp på bland annat Aden x Asmes platinasäljande Dripping. I februari i år släppte Naod sitt debutalbum Baby Nine 2.

FÖLJ IMENELLA: Instagram I Spotify I Youtube
Nyheter och pressmeddelanden 25 juni 2020
25 jun kl: 13:50

Frans Debutalbum "present" Släpps 24 Juli

Under en fyraårsperiod har jag spenderat otaliga timmar i studion, utvecklat mitt låtskrivande och provat olika musikstilar för att äntligen stolt få presentera mitt debutalbum "Present" som släpps fredagen den 24 juli.

Att som 16-åring få vara med om den otroliga framgång min låt "If I Were Sorry" hade var fantastiskt. Idag är jag 21 år och har utforskat ett större spektrum av sound och uttrycksformer som jag själv känner mig hemma i. Jag strävar hela tiden efter att bli bättre på det jag gör, vilket har tagit tid.

Jag vill ge en större bild av mig själv som artist och låtskrivare.

Jag är väldigt glad och tacksam över att få släppa detta album.

"Present" är en gåva till mig själv men även till alla som vill lyssna på min nya musik. ?

/FRANS

Albumet "Present" släpps fredagen den 24 juli. Innan release av hela albumet bjuder Frans på tre singlar som släpps under tre fredagar i juli och därmed leder upp till albumrelease. "On a Wave" släpps 3 juli, "Monday" släpps 10 juli och "Mm mm mm" släpps 17 juli. 

Följ Frans i sociala medier:
www.instagram.com/fransbyfrans
www.facebook.com/fransofficialfanpage
Nyheter och pressmeddelanden 24 juni 2020
24 jun kl: 19:40

Konserthuset Öppnar Igen Med Jenny Lind-Utställning

Det blir en sommarsäsong i Konserthuset Stockholm under sommaren 2020. Från och med den 4 juli välkomnas åter publiken för att ta del av husets egenproducerade utställning om 200-årsjubilaren Jenny Lind, minikonserter med unga sommarmusiker samt guidade visningar av byggnaden. 

Konserthusets sommarsäsong i foajéerna är en tradition sedan 2004. Årets sommarperiod inleds dock några veckor senare än normalt, och efter en mycket annorlunda vår. 

- Vi ställde inte in, vi ställde om, säger konserthuschef Stefan Forsberg. För trots pandemin kunde vi hålla igång vår verksamhet, om än under andra former; vi transformerades till ett digitalt konserthus! Att väldigt många tacksamt följde med oss ut på nätet har varit uppenbart och inspirerande. 

Han fortsätter: 

- Vi är nu glada att kunna välkomna tillbaka människor till oss, här på plats i Konserthuset, även om vår sommarverksamhet också tar sig en del nya former för att kunna genomföras på ett tryggt och säkert sätt. Vi hoppas att vi ska kunna bidra till människors välmående genom att skänka en stunds glädje, värme och kanske också möjlighet till reflektion. 

Jenny Lind 200 år

Sommarens utställning i Konserthuset handlar om sopranen Jenny Lind. Hon kallades den svenska näktergalen och var 1800-talets mest firade och älskade sångare, en superstjärna som dyrkades av en hel värld. Hennes liv är en askungesaga om utsatthet i barndomen, mod och enastående artisteri.

Utställningen består av foton, teckningar, texter och klänningar, samt klipp ur SVT:s nya film om Jenny Lind. Det kommer även finnas möjlighet att ta del av utställningen via en film på webbplatsen.

Läs mer om Jenny Lind-utställningen här. 

Utställningen är öppen dagligen den 4 juli-23 augusti kl 11.00-17.00 med fri entré. Antalet samtidiga besökare i utställningen är begränsat för att ge möjlighet till ett tryggt besök med fysisk distans. 

Unga sommarmusiker

Varje sommar sedan 2010 anställer Konserthuset Stockholm ett antal sommarmusiker för att ge konserter i foajéerna under sommarsäsongen. I år är det fem ensembler, utvalda efter audition, med musikstuderande i åldern 16-19 år som får arbeta i tre veckor vardera. 

Fem gånger dagligen bjuds det på varierad musik inom genrerna klassisk musik, jazz eller sång i Konserthusets entréfoajé mot Hötorget. Konserterna är ca 20 minuter långa. Publiken välkomnas att lyssna, framför allt stående, på markerade platser, för att främja fysisk distans. 

Konserterna sker i samarbete med Region Stockholm och med stöd från Signatur - Insamlingsstiftelse för musikfrämjande.

Minikonserterna äger rum dagligen den 4 juli-23 augusti kl 11.00, 12.00, 13.30, 14.30 och 15.30 med fri entré. Besöksantalet är begränsat till 30 lyssnare per tillfälle. För detaljerat konsertschema, se konserthuset.se 

Guidade visningar

Under sommaren ges även dagliga visningar där besökare kan lära sig mer om Konserthuset med dess konst och historia alternativt följa med på en engelskspråkig visning om Nobelprisutdelningen. Visningarna hålls i små grupper om max tio personer i varje. 

Konserthuset på 30 minuter kl 11.30 eller 16.00

Stora konstvisningen kl 14.00

Nobel Tour på engelska kl 15.00

Visningarna hålls dagligen den 4 juli-23 augusti (ett fåtal undantag finns)

Anpassad öppning 

Konserthuset Stockholm följer myndigheternas rekommendationer för att skapa ett tryggt besök. Framför allt ger vi möjlighet att hålla avstånd genom att begränsa besöksantalet och genom tydliga anvisningar om hur vi bäst tar hänsyn till varandra i våra generösa foajéer. Läs mer om hur Konserthuset anpassar sin verksamhet sommaren 2020.

Intervjuförfrågningar och mer information

För mer information och intervjuförfrågningar - vänligen kontakta:

Emelie Bergbohm, emelie@bohmbohmroom.com, 073 - 069 67 78
Nyheter och pressmeddelanden 23 juni 2020
23 jun kl: 12:20

Migi Släpper Musikvideo Till 'bättre Tider'!

I fredags släppte 20-åriga Migi singeln Bättre Tider, en hoppfull låt om att livet kan vara svårt ibland men att bättre tider kommer. 

När vi är i svåra stunder så kommer det alltid bättre tider. Vad som händer i världen just nu är fucked up. Men jag vågar tro att denna movement som sker nu kommer göra att folk förstår att det inte är någon skillnad mellan människor. Rasism kommer alltid finnas men jag hoppas folk förstår vår smärta och att alla är likadana, spelar ingen roll var du kommer ifrån eller vilken hudfärg du har. Jag tror på Bättre tider. - Migi.

Idag släpps musikvideon till låten, regisserad av Alvin Lindblom. 

Kolla här: https://youtu.be/kWUJ_J3ZyAw

Mer om Migi:

I februari i år debuterade 20-åriga Migi med låten Mamma, en hyllningslåt till hans bortgångna mor. Miguel Kouyate som han egentligen heter föddes i Paris och förlorade sin mamma vid födseln. När han var 7 år gammal flyttade han med sin pappa Dani Kouyate (prisbelönt filmregissör och manusförfattare för bland annat svenska filmen "Medan vi lever") till Uppsala där han växte upp och kämpade med att hitta en tillhörighet efter att ha lämnat sin syster och vänner bakom sig i Paris.

Tragedin att växa upp utan sin mamma och flytta till ett nytt land var tufft för Migi. Men det tog inte lång tid tills han hittade sina vänner som han idag kallar för "4L". Det var då musiken kom till.

FÖLJ MIGI: Instagram Youtube Spotify
Nyheter och pressmeddelanden 18 juni 2020
18 jun kl: 11:20

Migi Släpper Hoppfulla Singeln Bättre Tider

Lyssna på låten: https://Migi.lnk.to/Battretider

I februari i år debuterade 20-åriga Migi med låten Mamma, en hyllningslåt till hans bortgångna mor. Miguel Kouyate som han egentligen heter föddes i Paris och förlorade sin mamma vid födseln. När han var 7 år gammal flyttade han med sin pappa Dani Kouyate (prisbelönt filmregissör och manusförfattare för bland annat svenska filmen "Medan vi lever") till Uppsala där han växte upp och kämpade med att hitta en tillhörighet efter att ha lämnat sin syster och vänner bakom sig i Paris.

Tragedin att växa upp utan sin mamma och flytta till ett nytt land var tufft för Migi. Men det tog inte lång tid tills han hittade sina vänner som han idag kallar för "4L". Det var då musiken kom till.

Nu är det dags för Migi att släppa andra singeln - Bättre Tider. 

Att 2020 hittills har varit ett kaotiskt år är ingen hemlighet, med en global pandemi och Black Lives Matter-protester i USA och övriga världen, berättar Migi med denna singel att bättre tider kommer.

När vi är i svåra stunder så kommer det alltid bättre tider. Vad som händer i världen just nu är fucked up. Men jag vågar tro att denna movement som sker nu kommer göra att folk förstår att det inte är någon skillnad mellan människor. Rasism kommer alltid finnas men jag hoppas folk förstår vår smärta och att alla är likadana, spelar ingen roll var du kommer ifrån eller vilken hudfärg du har. Jag tror på Bättre tider. - Migi.

Bättre Tider släpps idag via Sony Music. Låten är skriven av Miguel Kouyate och producerad av Buddha Vybez.

FÖLJ MIGI: Instagram Youtube Spotify
Nyheter och pressmeddelanden 17 juni 2020
17 jun kl: 13:20

Victor Leksell Släpper Idag Efterlängtat Debutalbum - 'fånga Mig När Jag Faller'

Idag släpper Victor Leksell sitt debutalbum Fånga mig när jag faller som innehåller den 5x platinasäljande singeln "Svag", singlarna "Tappat" och "Klär av dig" m.fl. och fem helt nya låtar.


LYSSNA HÄR: https://VictorLeksell.lnk.to/FMNJF


För 2 år sedan jobbade Victor Leksell, 21 år gammal, på ICA Torslanda hemma i Göteborg. Han har precis släppt singeln "Vart Du Sover", den första låten han någonsin sjungit in i en studio. Victor tar här det första steget från covers i pojkrummet framför Instagram med pappas lånade stålsträngade gitarr till en chans att faktiskt få jobba med musik.

I januari 2020 släppte Victor singeln "Svag" som har lett honom till att idag vara en av Sveriges största artister. Med en rekordartad framgång har "Svag" legat ohotad etta i över 15 veckor på topplistan i Sverige på Spotify, siffror man inte sett på länge från en svensk artist. "Svag" har även hittat in som den största låten i Norge, både på Spotify och den officiella topplistan "VG-lista". Senast en svensk artist besökte de åtråvärda placeringarna var 2012 med låten "Flytta på Dig" med Alina Devercerski.

Tillbaka till 2018 och det som satte det stora hjulet i rullning - nämligen singeln "Tappat", som på kort tid letade sig högt upp i listorna på Spotify, in på radio och ut till en nu snabbt växande skara fans i hela landet. Sommaren 2019 pryds av superhitsen "Klär av dig" och "Bra för dig" med Estraden, som båda blev några av sommarens största svenska låtar. Samarbetet med Estraden ledde till Gröna Lunds stora scen och ett knökat publikhav - näst sista spelningen för året. Ett mäktigt avslut på en sommar som blev Victors kvitto på att detta just nu - var sant - på riktigt.

Victor har sedan "Vart Du Sover" släppt sina singlar i en modest takt. Låtarna har fått ta sin tid att växa hos fansen och för honom som artist. "En bra takt att lära känna varandra på" - säger Victor.

Totalt har hans musik spelats över 185 miljoner gånger på Spotify och nu kommer debutalbumet.

Victors egna ord om albumet:
"Albumet representerar ett slags kliv in i ett helt nytt liv, något som jag tagit de här senaste två åren. En resa som varit både omtumlande och superfin - men som jag fortfarande inte kan greppa. Därför är detta albumet så viktigt för mig".

Samtidigt som all dånande framgång står Victor fast vid att inte ta det här för givet och från det kommer just albumtiteln Fånga mig när jag faller.

LÅTLISTA
Ha dig igen
Vart du sover
Om igen
Tappat
Alla dessa gånger
Klär av dig
Bedövning
Allt för mig
Svag
Fantasi
Va min feat. Newkid & Jireel
Interaktiv AR-kampanj sätter fansen i fokus
Facebook lanserade under 2019 verktyget Spark AR som låter användare skapa AR-filter (augmented reality). Med hjälp av denna teknologi har Sony Music som första aktör i musikvärlden tagit fram ett interaktivt AR-koncept för en albumlansering, med Victor Leksells fans i fokus. I veckan har fansen tagit emot en T-shirt som triggat exklusivt material från albumet. Detta genom AR-teknologi som projicerar animationer på T-shirten via ett Instagramfilter. Victors fans blev således de första som fick möjlighet att dela detaljer om albumet och dess visuella identitet. Mer info & bildmaterial hittar du i den här pressreleasen.
17 jun kl: 07:50

Interaktiv Ar-Kampanj Sätter Fansen I Fokus För Victor Leksells Debutalbum

Facebook lanserade under 2019 verktyget Spark AR som låter användare skapa AR-filter (augmented reality). Med hjälp av denna teknologi har Sony Music som första aktör i musikvärlden tagit fram ett interaktivt AR-koncept för en albumlansering, med Victor Leksells fans i fokus. I veckan har fansen tagit emot en T-shirt som triggat exklusivt material från albumet. Detta genom AR-teknologi som projicerar animationer på T-shirten via ett Instagramfilter. Victors fans blev således de första som fick möjlighet att dela detaljer om albumet och dess visuella identitet. 

Från och med nu finns även interaktiva posters på stan i Malmö, Göteborg & Stockholm med samma funktion för den breda allmänheten att prova. 

Vi har tidigare sett varumärken använda funktionen men aldrig tidigare har den här teknologin varit knuten till en artist eller en albumlansering. Kampanjen var även först ut med att använda musik i form av en tracklist med ljudklipp från varje spår.

Aktiva filter & dess innehåll

Filter 1) Animation av Victor, albumdatum & titel

Filter 2) Albumomslaget

Filter 3) Animation av Victor, albumets låtlista med ljudklipp från varje låt 

Filter 4 & 5) kommer inom kort
Illustrationer framtagna av Lisa Medin. 

Hör albumet 'Fånga mig när jag faller' av Victor Leksell här: https://VictorLeksell.lnk.to/FMNJF
Nyheter och pressmeddelanden 16 juni 2020
16 jun kl: 12:30

Drottningholms Slottsteater Reopens For Tours

Drottningholms Slottsteater is to reopen for guided tours on 1 July for groups of no more than six people. New for this season is a daily family tour. A tour of the theatre can be combined with a visit to the palace and a walk in the royal park, where there are several outdoor cafés offering takeaways for those without a picnic basket.

"We're delighted to be able to reopen, even if it is for fewer people than normal. This is your chance to get an exclusive, more personal tour of our unique cultural heritage," says managing director Sofi Lerström.

Drottningholms Slottsteater has previously announced that this summer's productions have been postponed for a year due to coronavirus. The tours, which have also been cancelled, will now be resuming in groups of six, which are small enough for visitors to keep a sufficient physical distance from each other.

Starting 1 July, there will be five guided tours of the historical theatre a day. This summer, there will also be a special daily tour for families to meet a need for those on staycation. Our guides will also be offering more detailed thematic tours on such diverse topics as Queen Lovisa Ulrika (1751-1771) and Bergman's Magic Flute. For those who would prefer to stay outside, there will be an outdoor presentation of 18th century entertainment in the royal park. The theatre shop will also be open daily from 10 am to 4 pm.

Drottningholms Slottsteater is part of the Drottningholm World Heritage Site, and the palace and the Chinese Pavilion will also be opening to visitors on 1 July. The grounds are large enough for everyone to remain safely distanced, and there are several cafés offering takeaway services.

In September-October, Drottningholms Slottsteater will be hosting the fashion exhibition The Queen of Prints - maxjenny!. The Visions and Utopias day-programme celebrating Queen Lovisa Ulrika 300th birthday will be held on 5 September.

Drottningholms Slottsteater operates in full compliance with the Public Health Agency's recommendations, and plans for the season are therefore subject to change.

This summer's guided tours of Drottningholms Slottsteater
Daily tours
11. 30 Family tour
12.15 Tour in English
12.30, 13.30, 14.30 Tours in Swedish

Thematic tours(see www.dtm.se for full programme and times)
Bergman and the Magic Flute (also in English) - On the filming of the opera at Drottningholms Slottsteater
(In)Equality (in English) - A look at gender roles in 18th century theatre
Lovisa Ulrika - The Rococo queen - Who was the queen who built the theatre?
Gustav III - The theatre king - On how the kung used the theatre for more than just entertainment.
Spectacle in the bosquet (outdoors) - On the royal park as an 18th century party place
Wallpaper! (also in English) - A look at Sweden's best preserved collection of 18th century wallpaper.

Times and tour group sizes apply are subject to change.For more information, please contact: Elin West, press officer at Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se
Nästa sida