Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 24 mars 2020
24 mar kl: 16:30

Varmt Välkommen Till Allt För Sjöns Pressträff!

Varmt välkommen till Allt för sjöns pressträff!
Fredag 6 mars
Klockan 11.00
Marina scenen i hall B på Stockholmsmässan
Vi bjuder på kaffe och båtmacka.

Allt för sjöns projektchef Hanse Thorslund modererar pressträffen som innehåller följande:
Årets Allt för sjön - nyheter och höjdpunkter.
Ung eller ny på Östersjön? Så kommer fler ut i båtlivet.
Mats Eriksson, vd Sweboat, Båtbranschens riksförbund, berättar om läget i branschen.
Rysk exportsatsning etableras på Allt för sjön.
Skit i sjön! Unik utställning med föremål som bärgats i Stockholms innerstad. Initiativtagaren och fritidsdykaren Fredrik Johansson berättar.
Östersjön - vårt unika hav värt att värna! Anna Björn, enhetschef för Baltic Sea Science Center på Skansen.


Efter pressträffen inbjuds alla som vill till att prova på modellsegling i aktivitetsbassängen. 

Du ackrediterar dig till pressträffen här. Eventuella frågor om din ackreditering skickas till press@stockholmsmassan.se

Välkomna!

Allt för sjön - Sveriges största båtmässa 7-15 mars 2020 på Stockholmsmässan
En plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Ta del av årets alla innovativa nyheter, handla båttillbehör, testa vattensporter i Waterpark och lyssna på spännande föredrag.
24 mar kl: 16:30

Östersjöns Och Mälarens Överlevnad I Fokus På Allt För Sjön 2020

Årets upplaga av Allt för sjön 7-15 mars bjuder som vanligt på de senaste båtnyheterna och allt för den marina livsstilen - men i år kommer en hel del även att handla om hur vi ska värna om den miljö som ju är själva förutsättningen för att vi ska kunna njuta av allt detta. Vår marina närmiljö i Östersjön och Mälaren står i fokus för flera spännande utställningar, kampanjer och temadagar under Allt för sjön.

"Skit i sjön!" - unik skräputställning under Allt för sjön

Titeln på utställningen "Skit i sjön!" beskriver väldigt sakligt vad det handlar om­, nämligen all skit som människor har slängt, och fortfarande slänger, rakt ner i vattnet. Bland annat kommer elsparkcyklar, kundvagnar, bildäck, tv-apparater, elektronisk utrustning - och ett ton (!) ikastade och bärgade båtbatterier - att visas upp för att stämma till eftertanke. Ändå är detta bara en liten del av de över sju ton batterier som hittills med stor möda "fiskats upp" från Mälarens botten av ideella krafter.

Det var fritidsdykaren Fredrik Johansson som för ett och ett halvt år sedan tog initiativet till miljöprojektet Rena Mälaren.
- När en vän till mig skaffade en båt som ligger vid Stadshuskajen filmade jag skrovet och såg då att botten var fullt av båtbatterier. Så jag bestämde mig för att ta reda på hur illa det här är, och på den vägen är det, berättar Fredrik och tillägger:
- Jag är ju historieintresserad och brukar dyka efter gamla saker, men kände att jag inte med gott samvete kunde simma förbi allt skräp när jag ju ändå har förmågan att plocka upp en del av det.

I dag är mer än 50 personer engagerade i Rena Mälaren, och man dyker efter skräp nästan varje helg, och även vissa vardagskvällar, året runt. Hittills har man bland annat sökt av Norr Mälarstrand, Söder Mälarstrand, Skeppsholmen Beckholmen, Djurgården och större delen av Strandvägen.
- Samtidigt som jag plockar upp batterier och annat skräp kikar jag förstås efter gamla grejer. Men den stora tillfredsställelsen är att känna att man bidrar till en bättre miljö, det är numera mitt driv, säger Fredrik.

Vad är det mest spännande du har hittat?
- Jag har bland annat hittat tomma bankråns-pengapåsar och förra helgen en plånbok med 1200 kronor där jag försöker få tag på ägaren. Men mest spännande är nog ett armborst som skulle kunna vara medeltida, men kanske mer troligt är från 1800-talet då man sköt säl vid Långholmen. Och vi har hittat flera 1700-talsbåtar mellan Långholmen och Reimersholme.

Mumintrollet slår ett slag för Östersjön

I år är det 75 år sedan Tove Jansson skrev sina första Mumin-berättelser. Havet spelar en central roll både i Mumin-berättelserna och för Tove Janssons skapande i stort. Därför vill Moomin Characters fira jubileumsåret med en kampanj för att rena Östersjön. Målet med kampanjen #VÅRTHAV är att samla in 10 miljoner kronor till John Nurminens Stiftelses arbete för att skydda Östersjön och bevara dess värdefulla arv. På Allt för sjön kan du möta företrädare för, och lära mer om, #VÅRTHAV."Tillsammans för ett renare vatten"

I utställningen "Tillsammans för ett renare vatten" visar bland annat Baltic Sea Science Center och Initiativ Utö sitt arbete för ett renare Östersjön.

Temadagar om Östersjön och miljön

Varje dag under Allt för sjön bjuder på ett fullspäckat föreläsningsprogram på Marina Scenen, och två av dagarna är helt vikta åt frågor som rör Östersjön och miljön. Här är några exempel:

Måndag 9 mars: Östersjön
"Östersjön - vårt unika hav värt att värna". Föreläsare: Anna Björn, enhetschef Baltic Sea Center, Skansen.
"Östersjön, hot och hopp". Föreläsare: Folke Rydén, journalist och dokumentärfilmare.

Onsdag 11 mars: Ett hållbart båtliv
"Hur mår våra vatten". Föreläsare: Axel Wenblad, ordförande WWF Sverige.
"Båtbyggarnas syn på framtiden". Föreläsare: Peder Asplund (Agapi Boating AB), Konrad Bergström (X Shore), Magnus Rassy (Hallberg Rassy Båtvarv), Gustav Hasselskog (Candela Speed Boat AB) mfl.


Läs mer om allt som händer på Allt för Sjön här


Kontakt:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, 070-789 43 85, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se

Allt för sjön - Sveriges största båtmässa 7-15 mars 2020 på Stockholmsmässan
En plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Ta del av årets alla innovativa nyheter, handla båttillbehör, testa vattensporter i Waterpark och lyssna på spännande föredrag.
24 mar kl: 16:30

Gastronord 2020 Tacklar Horeca-Branschens Stora Utmaningar

Den 31 mars slår GastroNord - norra Europas viktigaste mötesplats för HoReCa-branschen - upp portarna på Stockholmsmässan. Det blir fler aktiviteter och tävlingar än någonsin, Team Sweden som tävlar i Bocuse d'Or är på plats, och bland nyheterna märks Vego/Vegan-scenen och det framåtblickande Foodtech-området. Branschens stora utmaningar, där hållbarhetsfrågorna står i fokus, är den röda tråden på GastroNord.

På GastroNord, som går av stapeln vartannat år, möts hela HoReCa-branschen och delar av dagligvaruhandeln för att utbyta erfarenheter och få ny inspiration och kunskap kring allt som rör mat- och dryckesbranschen. I år står branschens stora utmaningar i fokus.
- Utmaningarna för branschen har nog aldrig varit större än nu, där den stora frågan är hållbarhet, något alla i dag måste förhålla sig till. Årets GastroNord ger en unik inblick i branschens utmaningar med tanken att kunskap och lärande är bästa medlet för framgång, tillsammans med en förståelse om kommande generationers behov, säger Daniel Fritzdorf, GastroNords projektchef.

Vego/Vegan-scenen
En av nyheterna på GastroNord är Vego/vegan-scenen där produktpresentationer, tävlingar för både skolor och professionella, kurser och föredrag med kända personligheter och innovatörer kommer att äga rum. Värdar för scenen är Gustav "Jävligt gott" Johansson och Fredrik Kämpenberg. Räkna med heta debatter och säkerligen en och annan ögonöppnare.
Under GastroNord kommer Fredrik Kämpenberg även att driva en svinnrestaurang.
- Det blir en växtbaserad meny gjord på 100 procent matsvinn samt vin från Rewine och kaffe på svinnbönor. Ett stort fokus på svinn helt enkelt, säger Fredrik.

Foodtech-området
Missa inte vårt område där innovatörer och aktörer inom Foodtech-området för livsmedel och produktion presenterar framtidens matbransch. Aldrig förr har det hänt så mycket inom kategorin livsmedel. Sverige har ett unikt stort antal företag som vill vara med och påverka framtidens livsmedelsproduktion och försörjning. I det här området kan du också besöka innovationsutställningen och klämma och känna på de senaste materialen från Stockholmsmässans Materialbibliotek.

Spännande frukostseminarier
Varje dag på GastroNord inleds med ett frukostseminarium som tar upp ett aktuellt ämne inom den övergripande vinjetten "Future Foods & Behaviour".
Tisdag 31 mars spanar Lennart Wallander från matkommunikationsbyrån Food & Friends på de senaste trenderna och de ökande förväntningarna kring ansvarstagande när det gäller hållbarhet.
Onsdag 1 april tar Kairos Future med Heléne Olsson ett grepp om Generation Z och hur deras beteenden påverkar branschen.
Torsdag 2 april avslöjar Johan Swahn, grundare av Sense Lab, hur man kan påverka restauranggästerna genom olika sinnen och hur sensorisk marknadsföring kan ta varumärken till en ny nivå.
Varje dag kommer även spännande startup/foodtech-företag inom livsmedelsbranschen att presenteras av "Mr Foodtech" Johan Jörgensen.

"Hur smakar genus?"
Dessutom kommer Magnus Söderlund, professor i konsumentbeteende vid Handelshögskolan i Stockholm, delta i frukostseminariet alla dagar. Magnus väckte under GastroSummit i höstas stor uppmärksamhet när han tog upp ämnet "Är det okej att äta människokött?" till diskussion. Den här gången lyfter han ännu ett kontroversiellt ämne: "Hur smakar genus?".
- Jag har genomfört flera undersökningar där jag tillfrågat över tusen konsumenter om det spelar någon roll om köttet de äter kommer från ett handjur eller ett hondjur, och varför det i så fall har betydelse. Jag kommer att redovisa resultatet på GastroNord, men även genomföra en liknande undersökning i realtid bland åhörarna, förklarar Magnus Söderlund.
Varför, tror du, skulle "matens genus" ha betydelse för konsumenten?
- Könet, om något är manligt eller kvinnligt, ligger till grund för alla möjliga olika slutsatser hos oss människor när det gäller andra människor. Det vet vi. Liksom att vi människor tillskriver djur olika mänskliga egenskaper, och att ju mer mänskliga egenskaper vi tillskriver ett djur desto mindre benägna är vi att äta det. Därför har vi inga problem att äta fisk, men däremot delfiner och elefanter. Därmed skulle det kunna vara så att vi även låter oss påverkas av könet, genus, hos det djur som ska ätas.

Läs mer om GastroNord här.

För mer information kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef för GastroNord, 070-789 41 96, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se
24 mar kl: 16:30

Nordbygg En Port In Till Den Svenska Marknaden

Nordbygg ses av europeiska aktörer inom byggsektorn som en allt viktigare plats att vara på. I år är en av fem utställare ett internationellt företag.

Fler länder än tidigare satsar i år på så kallade nationsmontrar. Det vill säga montrar som backas upp av en handelsorganisation i det aktuella landet. Syftet är att stötta exportintresserade företag inom byggsektorn så att de kan presentera sina erbjudanden och etablera kontakter med kunder och partners på den svenska och övriga nordiska marknader.

- Att vi i år kan räkna in fler nationsmontrar än tidigare visar på ett ökat europeiskt intresse för Nordbygg som en port in till den svenska och nordiska marknaden, säger Peter Söderberg Nordbyggs projektchef.

Premiär för Nederländerna
För Nederländerna är det första gången de deltar med en nationsmonter. Bakom initiativet står Nederländernas ambassad i Stockholm.

- Nordbygg är viktig för ett exportland som Nederländerna, inte minst då den fått en mer internationell prägel, säger Ines Coppoolse, Nederländernas ambassadör i Stockholm.

Hon ser goda möjligheter att på Nordbygg skapa förutsättningar för en ökad export av nederländska byggrelaterade produkter och tjänster till Sverige och Norden.

Tiotalet företag
I Nederländernas monter planeras för ett tiotal deltagande företag där den gemensamma nämnaren är att de har en hållbarhets- och innovationsinriktning. Bland dem arkitektbyrån UN Studio som i Sverige kanske är mest känd för att de tilldelades uppdraget att rita den tidigare planerade linbanan i Göteborg och Construqt, en start-up i samarbete med KTH som utvecklat ett IT-stöd för val av byggmaterial.

Utöver Nederländerna kommer även Bayern, Estland, Lettland, Tjeckien och Österrike att delta med nationsmontrar.

Statusrapport om den nordiska byggmarknaden
Det internationella perspektivet märks även den 22 april. Då bjuder mässan in Handelskammaren med klienter till en halvdag med information om den svenska och nordiska byggmarknaden. På seminariet deltar företrädare för Invest Stockholm och Navet Analytics.

För mer information kontakta:
Peter Söderberg,Nordbyggs projektchef
peter.soderberg@stockholmsmassan.se, tel.08-749 43 93

Pär Jonasson, pressansvarig
par.jonasson@stockholmsmassan.se, tel. 08-749 44 17

Carolina Ekman, pressansvarig,
carolina.ekman@stockholmsmassan.se, tel. 08-749 41 35
24 mar kl: 16:30

Stockholmsmässan Byter Bränsle Och Minskar Sin Klimatpåverkan

Stockholmsmässan ställer som första svenska mässanläggning om hela sin fordonspark till att köra på 100 procent förnybart bränsle. Genom användning av Triborons teknik och att tanka med vegetabilisk olja minskar bränsleförbrukningen med fem procent. Detta gör att Stockholmsmässan släpper ut 45 ton mindre CO2 om året, och därmed uppfyller ett av hållbarhetsmålen för 2020.

Efter ingående tester ställer nu Stockholmsmässan om till att använda 100 procent förnybart bränsle, så kallat HVO (hydrerad vegetabilisk olja), i hela bolagets fordonspark. Dessutom används Triborons teknologi för att minska förbrukningen. Fordonen som tidigare använde diesel behöver dock ingen omställning för att köra med det nya bränslet.

- Jag är mycket nöjd med att kunna ställa om till 100 procent förnybart bränsle och samtidigt också minska förbrukningen. Med detta bidrar Stockholmsmässan till ett bättre klimat och stöttar det fortsatta arbetet för en hållbar mötesplats i "The Capital of Scandinavia". Vi är först ut i mässbranschen och gör skillnad med ett stort kliv in i en hållbar framtid, säger Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan.

Triborons teknologi tillsammans med biobränslet reducerar bränsleåtgången i Stockholmsmässans fordon med i genomsnitt fem procent. På årsbasis motsvarar det mer än ett ton i minskad bränsleförbrukning, och därmed också en avsevärd minskning av CO2-utsläppen som blir 45 ton lägre om året.

- Stockholmsmässan är ett bra exempel på företag som prioriterar hållbarhet på riktigt. Genom att ställa om sin fordonspark till biobränsle och dessutom integrera Triborons teknologi sänker de sin klimatpåverkan här och nu. Förhoppningsvis inspirerar detta fler företag och myndigheter till att göra likadant, säger Pär Krossling, VD för Triboron.För ytterligare information kontakta:

Rikard Skärebo, Stockholmsmässan, 070-789 41 75, rikard.skarebo@stockholmsmassan.se
Pär Krossling, VD Triboron, 08-643 10 00, par.krossling@triboron.com
24 mar kl: 16:30

Här Är Årets Vinnare I Årets Collectors Awards

Vinnarna i antikbranschens prestigefulla utmärkelse The Collector´s Awards prisades på Antikmässan under en glittrande galacocktail på torsdagskvällen 13 februari. 

För elfte året i rad delades The Collector´s Awards ut i samband med Antikmässan. Priser i sju olika kategorier delades ut.

Årets antikhandlare
Ingemar Jönsson, Möbelberget Anti, Storvik

Motivering:
Hans vackra och färgsprakande montrar fyllda av skönt sliten allmoge och högrestånd har visats i både Brösarp och Stockholm, men Ingemar kommer ursprungligen från Storvik.

Årets bok
"Jämtländsk folkkonst. Hagamålarna och hantverkare i Lockne", Örjan Bertilsson och Karin Zidén, Förlag404

Motivering:
Vill man göra en kulturhistorisk resa och uppleva folkkonst och måleri ska man besöka målare och hantverkare i Lockne socken söder om Östersund. Det gör man enklast genom att läsa den här boken.

Årets förnyare
Fotografiska, Stockholm 

Motivering:
Den internationella konstscenen är inte bara svart och vit. Den sprudlar även färg. Nu sprudlar den inte längre bara i Stadsgårdshamnen utan även i New York och snart i London och Shanghai.

Årets samlare
PANTONWORLD

Motivering:
Niklas har fyllt hela villan med sin samling. Inte en kvadratcentimeter utan möbler, väggpaneler, lampor och konstföremål av en av 1970- och 80-talens mest hyllade formgivare, dansken Verner Panton, som har många beundrare.

Årets rookie
Olof Neppelberg, Stockholm 

Motivering:
Man ser ofta 17-årige Olof Neppelberg med den karaktäristiska ryggväskan hukande över ett utställarbord med en skarp spanande blick. Det kan vara en tidig söndagsmorgon på Hötorget, någon annan loppis, eller till och med på Stockholmsmässan. Inget viktigt föremål går honom förbi.

Årets monter
A la Carte Antik, Christina Sundquist, Stockholm

Motivering:
Med en genuin passion och ett personligt urval har vinnaren på en liten yta skapat en inspirerande miljö, med såväl bredd som djup. Här finns en besjälad tidlöshet som står över alla trender. Allt är utvalt med hjärtat - med en tydlig grön tråd.

Årets raritet (fd dyrgrip)
Knutssons Antik & Konsthandel, Vänersborg 

Motivering:
Vasen Bullfighter av Edvin Öhrström i Ariel för Orrefors. Utförd inför Världsutställningen i Paris 1937. Arieltekniken innebar att man inneslöt luft i glaset så att det blev ett dekorativt element, i detta fall med tjurfäktare, tjur och häst. Sign Orrefors, Ariel nr 55 år 1937 Edvin Öhrström. Värderad till 550 000 kronor.

Antikmässan ­13-16 februari på Stockholmsmässan
Antikmässan är Nordens största antikmarknad där du som besökare kan handla av utställarna direkt på plats och ta med dina fynd hem. Här bjuds på inspirerande utställningar med samlingar, konst och tidsepoker och ett fullspäckat scenprogram där författare, influencers och kända profiler inom antikbranschen föreläser inom sina expertisområden. Vi bjuder också på guidade turer och möjlighet att lära dig av antikexperterna. Välkommen att botanisera bland antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård!
SKAF (Sveriges Konst- och Antikhandlareförening) och FAK (Förenade Antik- och Konsthandlare) är Antikmässans samarbetspartners.

För mer information besök www.antikmassan.se eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Antikmässan, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06
24 mar kl: 16:30

Allt För Sjöns Scenprogram - Ett Smörgåsbord För Båtälskare

Den 7-15 mars är det åter dags för Sveriges största båtmässa Allt för sjön att fylla Stockholmsmässans hallar med de allra senaste båtnyheterna och allt för den marina livsstilen. I år blir det extra stort fokus på hållbarhet och miljö, elbåtarna tar större plats och inte minst så bjuds besökarna på ett fullmatat föreläsningsprogram på Marina scenen. Bland profilerna som dyker upp där märks bland andra entreprenören Björn Ulvaeus, journalisten Folke Rydén, båtprofilen Sven Yrvind och Svenska seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell.

Allt för sjön storsatsar i år på spännande föredragshållare alla mässans dagar på Marina scenen. Scenprogrammet täcker det mesta när det gäller båtar och båtliv ­- det finns något för alla.
- I år tar vi ett krafttag när det gäller scenprogrammet på en gemensam scen vi döpt till Marina scenen. Det finns en enorm bredd i programmet, med allt från klassiska båtar exotiska seglingsäventyr till allvarligare ämnen som miljön och framtidens utmaningar, säger Hanse Thorslund, Allt för sjöns projektchef.

Här är ett axplock ur Allt för sjöns scenprogram:

OS, VM och en massa häftig segling 2020!
Marie Björling Duell, Förbundsdirektör och Sportchef Svenska Seglarförbundet, med inbjudna gäster. Året 2020 kommer bli ett spännande år för seglingen. Höjdpunkten på den idrottsliga delen av seglingen blir OS i Tokyo i månadsskiftet juli-augusti. Dessutom VM för E-jolle i Råå, VM för OK-jolle Marstrand och VM för 505 i Torekov.
Lördag 7 mars

Östersjön, hot och hopp
Folke Rydén, journalist och dokumentärfilmare.Hur räddar vi vårt känsliga innanhav? Journalisten och tidigare utrikeskorrespondenten Folke Rydén har gjort flera prisbelönande dokumentärfilmer om Östersjöns miljö. Nu avslöjar han sina bästa tips för att få bukt med övergödning, utfiskning och miljögifter. Alla kan göra något!
Måndag 9 mars

Ett hållbart båtliv
Mats Eriksson, Sweboat - Båtbranschens RiksförbundSweboat är Sveriges båtbranschs intresseorganisation och har ca 400 medlemsföretag. Genom sitt nya klimat- och miljöprojekt "Hållbart båtliv", som lanserades under 2019, tar Sweboat ett helhetsgrepp kring dessa frågor. Detta för att minska båtlivets miljöpåverkan och verka för ett hållbart båtliv inom de områden branschen kan påverka.
Onsdag 11 mars

Kajakupplevelser med Melker of Sweden
Kajaker gjorda av sågspån och gamla kaffesäckar, kan det vara en väg mot en bättre miljö? För Emil Gyllenberg, en av entreprenörerna bakom Melker of Sweden, är det i högsta grad verklighet. På Allt för sjöns scen kommer vi få höra mer om framtiden för hållbar tillverkning, men vi kommer också att få Emils tips och råd kring hur man får ut mer av sin paddling - oavsett om man paddlar på egen hand eller som deltagare i ett "Melker Adventures", företagets äventyrsupplevelser med erfarna guider.
Fredag 13 mars

Björn Ulvaeus presenterar Slottsholmen Marina i Västervik
Båtfolk känner redan gästhamnen som en av Ostkustens bästa, men Björn Ulvaeus och hamnkapten Andreas Nilsson har massor av nyheter att dela med sig av. Slottsholmen är nu komplett som destination med flytande hotell, ny modern servicebyggnad i marinan, restauranger och spa i det gamla Badhuset från början av förra seklet. I Stegeholms ruin som ligger mitt i marinan arrangeras i juli under tre veckor vis- och musikfilmsfestivaler och stand-up comedian-dagar.
Lördag 14 mars

Sven Yrvind gästar Allt för sjön
Sven Yrvind är en av båtlivets största och mest uppskattade profiler. Just nu är han som mest uppe i förberedelserna inför sin segling till Nya Zeeland med Exlex. Vi har lyckats locka Sven från sitt båtbyggeri Västervik för att komma till Allt för sjön och berätta senaste nytt om den kommande resan, men även om tidigare resor och äventyr.
Lördag 14 mars

Läs mer om allt som händer på Allt för sjön här


Kontakt:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, 070-789 43 85, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se
Bengt Wallin, programansvarig Marina scenen, 070-880 80 68 bengtwallin@telia.com
24 mar kl: 16:30

Zorn, Vintage, Historisk Mat Och Kända Profiler - Nu Öppnar Antikmässan

På torsdag slår Antikmässan upp sina portar - Nordens största antikmarknad där allt är till salu. Många kända "antikprofiler" kommer att finnas på plats, och utbudet sträcker sig från vintageföremål för vardagen till riktiga dyrgripar. I entréhallen bjuder vi dessutom på en riktig godbit -­ världens hittills största och mest kompletta utställning av Zorns grafik. Antikmässan pågår 13-16 februari.

Här några av årets höjdpunkter på Antikmässan:

Världens största Zorn-utställning
Med anledning av att det i år är 100 år sedan en av Sveriges genom tiderna största konstnärer gick ur tiden presenterar vi i år ­den sannolikt största och mest kompletta utställningen av Anders Zorns grafik till dags dato. Runt 200 av Zorns totalt 289 grafiska blad visas upp, bland dem många rariteter. Utställningen, som äger rum i Stockholmsmässans entréhall, är ett samarbete med Mollbrinks konsthandel och den norske Zorn-samlaren Frode Henriksen.
Läs mer om Zorn-utställningen här.


Antikmässans ambassadörer på plats
Antikmässan har i år flera nya ambassadörer, exempelvis podduon Elsa Billgren och Sofia Wood som kommer att välja ut sina 50 personliga favoriter och föreläsa om vintagetrender med särskilt fokus på inredning och hållbarhet. Säker stil-duon Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret ger sina personliga stiltips för hur du stylar vintage och secondhand för en modern look. Loppisexperten Gustav Broström är på plats och rapporterar dagligen, och dessutom har vi Cecilia Blankens och Johanna Bradford som kommer att hålla personligt guidade turer bland sina favoriter på mässan.
Läs mer här.

The Collector's Awards 2020
För elfte året i rad arrangeras torsdag 13 februari The Collector's Awards av Antikmässan i samarbete med The Collector's Hotels och Gods & Gårdar. Galan leds av antikprofilerna Peder Lamm och Pontus Silfverstolpe som delar ut priser i sju kategorier - bland annat Årets antikhandlare och Årets samlare.
Läs mer om The Collector's Awards här.


Historiska lunchen
För femte året anordnas den uppskattade "Historiska lunchen" under Antikmässan. Som gäst serveras du en trerättersmeny som tematiskt spänner över tre sekler, från 1600-tal till 1800-tal. Menyn är baserad på gamla recept, fast såklart en aning anpassade till dagens förutsättningar.
Historiska lunchen leds i år av antikexperten Pontus Silfverstolpe och Mischa Billing, sommelière och lektor i måltidskunskap.
Läs mer om Historiska lunchen här.

Unik möbelutställning i Samlarens Café
Samlarens Café är ett återkommande inslag på Antikmässan där fjolårets vinnare av The Collector's Awards i kategorin Årets Samlare får det prestigefyllda uppdraget att visa upp sin samling. I år är det Kersti Sandin och Lars Bülows tur att ställa ut godbitar från sitt Möbeldesignmuseum i Frihamnen i Stockholm.
Läs mer om Samlarens Café här.

Stort scenprogram
På vår scen kommer många spännande experter och profiler att dela med sig av sina kunskaper och tips. Ett axplock ur programmet:
Textilexperten Anette Granlund ger sin bild av Märta Måås-Fjetterström och andra kvinnor som betytt mycket för det svenska textilarvet.
Antikrundans Kina-expert Björn Gremner berättar om sidenvägens betydelse för Europas stormakter.
Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn, berättar om att arbeta med samtiden i ett historiskt företag.
Under rubriken "Maktsymboler och vardagssilver" samtalar antikprofilerna Jan Ribbhagen och Pontus Silfverstolpe om silverföremål från både slott och koja.
"Skandinavisk design - ett internationellt fenomen" är rubriken på ett samtal mellan Antikrundan/Bukowskis-experten Eva Seeman och Pontus Silfverstolpe om varför skandinavisk design varit så hett världen över under de senaste 20 åren.
Se hela scenprogrammet här.

Du har väl anmält dig till pressträffen i morgon onsdag 12 februari kl 14.30?
Ansök om ackreditering här.

Kontakt:
Göran Ekberg, projektchef Antikmässan, goran.ekberg@stockholmsmassan.se
070-789 43 06

Antikmässan ­13-16 februari på Stockholmsmässan
Antikmässan är Nordens största antikmarknad där du som besökare kan handla av utställarna direkt på plats och ta med dina fynd hem. Här bjuds på inspirerande utställningar med samlingar, konst och tidsepoker och ett fullspäckat scenprogram där författare, influencers och kända profiler inom antikbranschen föreläser inom sina expertisområden. Vi bjuder också på guidade turer och möjlighet att lära dig av antikexperterna. Välkommen att botanisera bland antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård!
SKAF (Sveriges Konst- och Antikhandlareförening) och FAK (Förenade Antik- och Konsthandlare) är Antikmässans samarbetspartners.

Läs mer om Antikmässan här.
24 mar kl: 16:30

Nya Ögon På Byggkeramik - Böljande Keramik Vinnande Tävlingsbidrag

Vinnarna av Nordbyggs tävling för arkitektstuderande, arkitekttävling Nya ögon på... är korade. Det vinnande förslaget, som denna gång utgår från materialet byggkeramik, har tagits fram av tre sistaårsstudenter på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet.
- Vi tyckte alla tre att vi lämnat in ett bra förslag men när vi faktiskt också vann blev jag chockad, säger en glad Fanny Tersmeden och får medhåll av de två övriga vinnarna Oscar Landing och Johannes Henriksson.
Tävlingsuppdraget är att skapa ett café av byggkeramik för Stockholmsmässans entréhall under Nordbygg den 21-24 april 2020. Det vinnande bidraget "Bind ihop bandet" som alltså också uppförs på mässan, utgörs av ett 80 centimeter brett keramikbeklätt band som binder samman caféentré, caféområde och cafédisk.
Genomförbarheten en utmaning
"Bind ihop bandet" är det vinnande bidraget till arkitekturtävlingen Nya ögon på som går ut på att skapa ett cafe i årets material byggkeramik.


Utgångspunkten för vårt förslag var just Nya ögon på, förklarar Fanny Tersmeden. Det vill säga att använda materialet på ett nytt sätt, som man inte förknippar det med. I vårt fall att ge det en mjuk böljande form som om det vore textil.
Den främsta utmaning, menar vinnarna, har varit att skapa ett fungerande modulärt system som möjliggör ett enkelt uppförande och även demontering avkonstruktionen. Något som de sett som viktigt ur hållbarhetssynpunkt.
- Det skulle vara roligt om caféet kunde få leva vidare på annan plats efter mässan. Därför var en bärande tanke att det trots materialet skulle vara möjligt att någorlunda enkelt demontera, förklarar Johannes Henriksson.
I år har beslut tagits att caféet ska få stå kvar en längre tid på Stockholmsmässan. Till sommaren eller längre.
Tävling som förbereder för yrkesrollen

Fanny, Johannes och Oscar menar alla tre att tävlingen Nya ögon på... är ett bra steg mellan studietiden och kommande yrkesliv.
- Vi behövde ta hänsyn till flera aspekter än vad som vanligtvis ingår i våra skolprojekt, konstaterar Fanny, Oscar och Johannes.
Nordbyggs arkitekttävling Nya ögon på... fokuserar på ett byggmaterial. I år var materialet byggkeramik och tävlingen genomfördes i ett samarbete mellan Stockholmsmässan, Byggkeramikrådet och Sveriges Arkitekter. Tidigare har de tävlande arkitektstudenterna fått arbeta med trä, stål, glas, betong och plast.
24 mar kl: 16:30

Bordet "ettore" Är Årets Born Classic-Vinnare

Bordet "Ettore" är årets vinnare av Born Classic, Stockholm Furniture & Light Fairs designpris för framtida klassiker. "Ettore" är formgivet av Åsa Jungnelius och producerat av Källemo. Born Classic är ett samarbete med auktionshuset Bukowskis vars experter Eva Seeman, Henrik Åberg och Jonatan Jahn utgör jury.

Stockholm Furniture & Light Fair instiftade 2019 ett nytt designpris - Born Classic - i samarbete med auktionshuset Bukowskis. Utmärkelsen går till en ny produkt som har kvaliteter att bli en framtida designklassiker. Produkten ska vara formgiven av en designer - eller tillverkad av en producent - från Skandinavien.

Vinnare av Born Classic 2020:
Bordet "Ettore", formgivet av Åsa Jungnelius och producerat av Källemo.

Juryns motivering:
"Möbeln knockade oss med sitt omedelbara uttryck. Med historiska referenser och formgivarens typiska symboliska och personliga karaktär tror vi att det här är en blivande klassiker. Bordet är skapat av en kreatör som rör sig gränslöst mellan konst och design och definierar ett tydligt samtida formspråk. Att möbeln är gjord i en begränsad upplaga samt att alla exemplar är individuellt bemålade av konstnären själv gör det här till ett åtråvärt föremål för konst- och designsamlaren. Samarbetet mellan formgivare och producent känns här som en självklar utveckling i sann Källemo-anda."

Övriga nominerade till Born Classic 2020:

Matti Klenell, "Laulu", skåp, Made by Choice
"Med ett uttryck som stimulerar fantasin och i ett lokalproducerat material som ger möbeln en aktuell nordisk personlighet. En normalt sett tung och dominerande möbel har här getts en skulptural, luftig karaktär med en arkitektonisk transparens och en lekfullhet med volym och geometriska element."

Anna von Schewen, "AVS", lampa, Bsweden
"Med ett raffinerat pappersliknande uttryck är lampan AVS en genomarbetad design som ger ett mycket behagligt ljus. Lampan kommer ha en given plats i både den moderna och den klassiska miljön."

Thomas Sandell, "Goma", stol, Made by Choice
"Formgivarens lekfulla och inbjudande form är ett piggt inslag i samtiden. Konstruktionen i böjträ är en lek med proportioner där den överdrivna skalan bidrar till stolens personliga, humoristiska karaktär och som gör att den utmärker sig."

Andreas Engesvik, "Lyra ", vilfåtölj, Fogia
"En traditionell möbel i ett nytt format ger fåtöljen ett aktuellt uttryck och egen karaktär. Större format än en fåtölj, nättare än en chaise longue ger fåtöljen nya användningsområden, här fyller den en lucka i samtida inredningssammanhang."
För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:

Cecilia Nyberg, projektchef, tel +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se

Jonatan Jahn, konst- och designspecialist på Bukowskis, tel +46 8 614 08 00 , jonatan.jahn@bukowskis.com
Nyheter och pressmeddelanden 23 mars 2020
23 mar kl: 16:30

Donald Glover Presenterar Nya Albumet "3.15.20"

Igår överraskade Donald Glover världen genom att släppa nya albumet "3.15.20". Detta blir den Grammyvinnande artisten, skådespelaren och producentens första fullängdsalbum som släpps via Wolf+Rothstein/RCA Records. "3.15.20" innehåller 12 låtar och gästas av artister som Ariana Grande, 21 Savage och Khadja Bonet. Se full låtlista nedan.

Albumet finns tillgängligt i två versioner. Under "Donald Glover Presents" presenteras albumet genom att spelas kontinuerligt. Under "Childish Gambino" presenteras albumet som en standard låt-för-låt-version. Lyssna här.


"3.15.20" Låtlista:

01. 0.00
02. Algorhythm
03. Time
04. 12.38
05. 19.10
06. 24.19
07. 32.22
08. 35.31
09. 39.28
10. 42.26
11. 47.48 
12. 53.49

Mer Childish Gambino/Donald Glover:

Hemsida
Instagram
Facebook
Twitter
23 mar kl: 15:20

Lars Winnerbäck Flyttar Merparten Av Årets Sommarturné Till Sommaren 2021

Detta var givetvis ett väldigt tungt beslut att ta. Det här var såklart inte planen för sommaren 2020. Att flytta en stor och efterlängtad turné är inget lätt beslut och vi förstår att många biljettköpare planerat sin sommar efter konserterna.

Att genomföra en så här stor turné involverar hundratals människor, en otrolig massa teknik, transporter och annat. Just nu har vi inga tillstånd att genomföra konserter för mer än 500 personer och vi vet inte när beslutet kommer att upphävas. Därför känner vi oss tvungna att ta det här beslutet nu, hur svårt och ledsamt det än är. Vi hoppas på förståelse för att situationen är helt unik även för oss och att vi tagit rätt beslut.

Detta beslut gäller enbart enskilda konserter, inte de festivaler som avses att genomföras som planerat. Till Hasslöfestivalen, Sundsvalls torgfest, Storsjöyran och Arvika hamnfest samt Furuviksparken kommer Lars Winnerbäck precis som planerat. Vi hoppas såklart att situation i Sverige och Norge, samt resten av världen förbättrats fram till sommaren så att vi alla kan se fram emot en riktigt fin festivalsommar med massor av publik.

"Det känns enormt tungt att skjuta delar av turnén. Tufft för musiker och tekniker, och tråkigt för publiken. Men jag har full förståelse för att det måste göras. Jag ser fram emot festivalerna och en revanschsommar 2021", säger Lars Winnerbäck.

Biljetter till respektive konsert gäller för de nya datumen.


Här ser du alla nya datum för Lars Winnerbäck sommaren 2021

9 juli Helsingborg, Sofiero Slott

16 juli Kristiansand, Ravnedalen

17 juli Fredrikstad, Festplassen

18 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen

21 juli Rättvik, Dalhalla

22 juli Rättvik, Dalhalla

24 juli Skellefteå, Nordanåområdet

1 aug Varberg, Fästningen

5 aug Borgholm, Kapelludden

6 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott

7 aug Lidköping, Läckö Slott

13 aug Kristianstad, Tivoliparken

14 aug Huskvarna, Folkets park

20 aug Oslo, Vulkan Open Air

21 aug Lillehammer, Olympiapark

27 aug Stockholm, Zinkendamms IP

28 aug Linköping, Stångebro 
Konserter som kommer genomföras 2020

11 juli Karlskrona, Hasslöfestivalen

24 juli Sundsvall, Torgfesten

26 juli Furuvik, Furuviksparken

31 juli Östersund, Storsjöyran

1 aug Arvika, Arvika Hamnfest
Kontakt:

Anders Larsson, manager och turnéproducent
larsson@unitedstage.se
+46 (0)70-4404113

Presskontakt:

Ebba Lindqvist
brev@ebbalindqvist.se
+46 (0)70-4803300
23 mar kl: 14:50

Europeiska Konserthus Går Samman - Streamar Konserter Dagligen Över Hela Kontinenten

En virtuell musikresa mellan framstående konserthus runt om i Europa. Det är resultatet av en gemensam satsning som konserthusen inom ECHO-samarbetet - European Concert Hall Organisation - nu förenas kring. Varje vardag kommer musik att streamas via Facebook, med start i kväll, måndag den 23 mars

- ECHO-nätverket ger oss i den här svåra tiden en möjlighet att hålla musiken vid liv, säger konserthuschef Stefan Forsberg. Vi har tillsammans med våra kollegor i Europa snabbt kommit överens om att på det här sättet föra ut musiken till människors hem: ett europeiskt samarbete när det behövs som mest.

Konserthusen i Europa är stängda med anledning av coronaviruset. Därför kommer husens egna favoriter att delas via Facebook, måndag till fredag klockan 20.00. Varje film visas på samtliga deltagande konserthus Facebook-sidor, vilket gör att initiativet har potential att nå miljontals  musikälskare. 

Följ med på en digital musikresa genom Europa via Facebook-sidan för Konserthuset Stockholm

Först ut i kväll kl 20.00 är en upptagning från Concertgebouw i Amsterdam, med Bayerska radions symfoniorkester under ledning av Mariss Jansons i Dvoráks Symfoni nr 9. Och i morgon tisdag den 24 mars möter vi Kungliga Filharmonikerna och Sakari Oramo från Konserthuset Stockholm, i Schumanns Symfoni nr 3 (en film från Konserthuset Play, inspelad i mars 2017). 

European Concert Hall Organisation - ECHO - är ett nätverk som för samman de ledande konserthusen i Europa för professionellt utbyte och gemensamma initiativ. I syftet med samarbetet ingår även att ständigt reflektera över vilken roll konserthusen och musiken kan spela i samhället. Denna satsning är ett exempel på hur sådant kan ta sig uttryck.

Bland de 22 medlemmarna i ECHO ingår bland annat Concertgebouw i Amsterdam, Barbican Centre i London och Cité de la musique/Philharmonie de Paris. Konserthuset Stockholm är enda representant i Skandinavien.

Mer om ECHO-nätverket och dess medlemmar (på engelska, öppnas i nytt fönster)
Nyheter och pressmeddelanden 22 mars 2020
22 mar kl: 19:30

Ny Musik Från Håkan Hellström! Singel "tillsammans I Mörker" Släpps 26 Mars Kl 20.00. Album "rampljus" Del 1 Ute 15 Maj.

20 år i strålkastarljuset. Ett helt liv med allt vad det för med sig av både ljusa och mörka sidor. "Rampljus" känns som en passande titel.

Albumet kommer att släppas i två delar, eller akter om ni så vill, del 1 kommer ut den 15 maj och del 2 kommer i augusti (exakt datum kommuniceras senare).

Första spåret ut är "Tillsammans i mörker".
Någon tanke på att den här titeln tyvärr skulle bli alltför passande i den bisarra verklighet vi lever under idag hade förstås ingen kunnat ha.

Musiken har Håkan återigen skrivit tillsammans med Björn Olsson och för produktionen står Joakim Åhlund som tidigare producerat de två klassiska Håkan albumen "2 steg från Paradise" och "Försent för Edelweiss".

Hoppas ni diggar

Spara ner albumet redan nu och bli först med att höra alla låtar på releasedagen!
PRE-SAVE "RAMPLJUS" PÅ SPOTIFY
Nyheter och pressmeddelanden 20 mars 2020
20 mar kl: 15:50

Johnossi Flyttar Hela Sin Turné Till Hösten

Tidigare i veckan berättade Johnossi att de på grund av det uppkomna krisläget med coronaviruset flyttar sin Europaturné till hösten. Nu går arrangörer och bandet ut med att även den svenska och norska turnéplanen ändras. Detta på grund av den extrema situationen och regeringens nya bestämmelser.

Flera av vårens konserter i Sverige och Norge var på förhand slutsålda och biljetterna kommer gälla på höstens nya datum. Skandinavisk turnépremiär blir det i Gävle den 30 oktober och i november gör duon en sedan tidigare annonserad trippelspelning på Pustervik i Göteborg. Vi återkommer med nytt datum vintern 2021 för Bygget i Åre och även kring spelningen i Oslo kommer information senare.  

Viktig information: Publik som har biljetter till den utsålda spelningen den 2 maj på Pustervik i Göteborg, dessa biljetter gäller istället den 25 november på samma spelställe.

Johnossi hälsar:

Som många av er redan har misstänkt så blir det ingen Sverigeturné heller för oss så länge Coronaskiten härjar vidare och myndigheterna förbjuder större folksamlingar.

Det är fruktansvärt tråkigt att vi och världen generellt hamnat här, men tiden går fort och allt spelande kommer tas igen med råge till de flyttade datumen i höst. Då jävlar kommer vi tillsammans vara så peppade att det inte kan bli annat än magi!

Ni som redan köpt biljetter till de flyttade gigen, håll i dom! Alla ni andra, supporta er lokala konsertarrangör genom att köpa biljetter till höstens gig så fort som möjligt! Dom har det verkligen kämpigt nu och behöver all support dom kan få.

Ta hand om er alla, vi ses snart!
Den 28 februari kom Johnossis sjätte album, "Torch // Flame". En skiva fylld med John Engelbert och Oskar "Ossi" Bonde direkta och råa rock. Till hösten väntar nu en turné med lössläppt frenesi och episka tongångar när duon släpper ut sin patenterade energiska rockshow över hela landet. Se den alldeles nya fantastiska videon till singeln "Heavens (Then We Begin)" här.

Biljetter till respektive konsert gäller för de nya datumen.


Europa- och Skandinavienturné hösten 2020

11 SEPT FRANKFURT (GER) BATCHKAPP

13 SEPT MUNICH (GER) MUFFATHALLE

14 SEPT COLOGNE (GER) ESSIGFABRIK

16 SEPT HAMBURG (GER) REEPERBAHN FESTIVAL

17 SEPT BERLIN (GER) COLUMBIA HALLE

18 SEPT ROSTOCK (GER) M.A.U. CLUB

19 SEPT LEIPZIG (GER) WERK 2

20 SEPT MÜNSTER (GER) SKATERS PALACE
30 OKT GÄVLE, GASKLOCKORNA

31 OKT ÖREBRO, FRIMIS

06 NOV NORRKÖPING, ARBIS

07 NOV KARLSTAD, NÖJESFABRIKEN

12 NOV MALMÖ, KB

13 NOV LUND, MEJERIET

14 NOV HELSINGBORG, THE TIVOLI

17 NOV STOCKHOLM, CIRKUS

19 NOV UPPSALA, KATALIN

20 NOV SUNDSVALL, AVENY

25 NOV GÖTEBORG, PUSTERVIK (den här spelningen ersätter den utsålda spelningen 2 maj) 

26 NOV GÖTEBORG, PUSTERVIK 

27 NOV GÖTEBORG, PUSTERVIK

28 NOV SÖDERTÄLJE, ESTRAD

14 DEC VIENNA (AT) FLEX
Kontakt:
Anders Larsson, turnéproducent
+46 70 440 41 13
larsson@unitedstage.se

Press:
Ebba Lindqvist
brev@ebbalindqvist.se
+46 70 480 33 00

Johnossi består av John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar "Ossi" Bonde (trummor). De startade duon i Stockholm år 2004 och efter endast tre spelningar skrev de under sitt första skivkontrakt. 2005 släpptes deras självbetitlade debutalbum och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare fyra album. Med deras erkänt explosiva liveshow har Johnossi genom hela sin karriär turnerat intensivt i främst Europa, men även i USA och Japan. Flera av duons album och singlar har sålt platina och de har blivit belönade med prestige-fyllda priser som en Grammis för "Bästa grupp" (Grammisnominerade sju gånger) och två P3 Guld-statyetter för "Bästa grupp" och "Bästa Rock". Låten "What's The Point" låg på Trackslistan i hela 25 veckor. 
20 mar kl: 13:50

Förändringar I Malmö Stadsteaters Utbud Med Anledning Av Coronapandemin (Covid-19)

Både Malmö Stadsteater och Malmö Live Konserthus har nu tillsammans med ägaren Malmö stad beslutat att med anledning av coronapandemin pausa den publika verksamheten under en period framöver. Detta både för att bidra till att förhindra vidare smittspridning och att många aktiviteter redan ställts in eller flyttats fram, och att det inte finns tillräckliga förutsättningar för att genomföra vissa föreställningar, konserter och arrangemang med begränsad publik.

- Det känns förstås mycket märkligt att stänga ute publiken när vi är kulturella mötesplatser, men naturligtvis måste Malmö Stadsteater och Malmö Live som många andra kulturinstitutioner, också agera som ett resultat av coronasituationen. Vi har förståelse för besluten som bolagens styrelser har fattat, säger Maria Frej, VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus och Kitte Wagner, teaterchef vid Malmö Stadsteater.

Från och med måndag 23 mars till och med torsdag 30 april genomförs därför inga konserter, teaterföreställningar eller andra arrangemang med publik i konserthuset eller på stadsteatern. All publik som har biljetter till någon av de inställda föreställningarna kommer att bli kontaktade av arrangören.

Arbetet bakom kulisserna fortsätter under perioden, och medarbetarna arbetar vidare såvida de är fortsatt friska.

- Hela teatern har försökt in i det sista att hålla den publika verksamheten flytande. Men nu går det inte längre. Vi kommer att göra allt vi kan för att hitta kreativa lösningar för att anpassa och tillgängliggöra föreställningarna digitalt. Så snart vi får möjlighet öppnar vi för vår publik igen, säger teaterchef Kitte Wagner.

Malmö Stadsteaters verksamhet planeras enligt nedan:

Ögonvittnen på Studion har filmats med 3D-ljud och kommer att kunna sändas digitalt till de skolor och personer som köpt biljetter till föreställningen.

Prekariatet på Intiman spelade sista föreställningen torsdag 19 mars.

Tartuffe på Hipp kommer att färdigställas och vi arbetar mot att göra en filmatisering för webbsändning så fort som möjligt.

Halva månen på Intiman pausar repetitionerna. Målet är att ha premiär i slutet av maj.

För ytterligare information kontakta:

Kitte Wagner, teaterchef, tel: +45 20 12 35 48, kitte.wagner@malmostadsteater.se

Carin Hebelius, kommunikatör/press, tel: 0702-27 42 38, carin.hebelius@malmostadsteater.se
20 mar kl: 12:30

En Klassisk Duo Gör Comeback När K27 Släpper Låten "what It Is (Feat. Dree Low)" Den 20/3

Som ett möte i El Clásico när duon K27 och Dree Low gör en klassiker och är tillbaka med låten "What It Is (feat. Dree Low)" 

Första gången som Dree Low och K27 samarbetade var tidigt i bådas nystartade musikkarriärer, redan 2018 hoppade K27 på Dree Lows låt "OJ OJ OJ" som blev startskottet för K27s musikkarriär. Kort därpå gästade Dree Low också K27s dåvarande största hit "Robbery" som fick viral spridning och toppade listor.

På releasedagen släpps en tillhörande musikvideo till låten som så klart gästas av Dree Low, videon är filmad och regisserad av Leo Aadland och utspelar sig i centrala Stockholm. "What It Is (feat. Dree Low)" är en låt som kommer påminna om K27s tidigare sound, låten blir K27s andra singelsläpp från hans kommande debutalbum "99 overall" som släpps under våren.

Lyssna på "What It Is (feat. Dree Low)" HÄR
20 mar kl: 12:30

Casper The Ghost Och Yaeger Släpper Singeln "peace N War"

Casper The Ghost och Yaeger är två av Sveriges mest lovande artister. De senaste åren har de två akterna väckt uppmärksamhet både på hemmaplan och utomlands. Utsålda London-spelningar, streamingsuccé i USA och en växande publik hemma i Sverige. Nu har man gjort gemensam sak och släpper singeln "Peace n War".

Casper The Ghost, bestående av Casper Brodin och Victor Hillbom och Yaeger vars riktiga namn är Hanna Jäger har länge haft koll på och uppskattat varandra på avstånd men inte fått möjlighet att göra musik ihop. Tillslut lyckades man dock få till gemensam tid i studion och träffades ansikte mot ansikte för första gången. Sen gick det fort, en melodislinga och några timmar senare så var den första versionen av "Peace n War" född.

"Jag blev förälskad i Caspers röst när jag hörde hans låt "Let Me Know", och från den stunden visste jag att jag ville skriva en låt ihop med honom. Vi har spelat på samma festivaler och har gemensamma vänner, så det hela kändes väldigt naturligt. För mig är det här en sång om en icke-fungerande relation, en relation som man fortsätter komma tillbaka till oavsett vad." - säger Yaeger

"Peace n War" kombinerar en melodi som fastnar med en text som många kommer kunna känna igen sig själva i.

"Låten handlar om en dysfunktionell relation, lögner och falska förhoppningar, men trots allt detta kan ingen av de båda parterna slitas isär, även fast de kanske borde. Jag tror att många kommer kunna relatera till denna låt samtidigt som de kan få en skön vibe av hela tracket" - säger Casper

"Peace n War" släpps av Warner Music Sverige och Warner Music UK och kommer finnas tillgänglig på alla plattformar från 20/3.  
20 mar kl: 12:30

Anis Don Demina Följer Upp Sin Största Hit Med Nya Singeln "1+1 (Feat. Råsa)"

Anis Don Demina gjorde succé i Melodifestivalen 2020 med låten "Vem e som oss" som tog honom till en femteplats i finalen, till #2 på Spotifys topplista och just nu klättrar låten snabbt på den svenska radiolistan.

Den 20 mars är Anis Don Demina tillbaka med ny musik när han släpper singeln "1+1 (feat. Råsa)". Låten är avskalad, ärlig och handlar om att kärleken mellan två personer ibland inte räcker till för att ett förhållande ska kunna fungera. Texten rymmer även en homage till vännerna och artistkollegorna Viktor Leksell, Norlie KKV och HOV1.

"1+1 (feat. Råsa)" är skriven av Anis Don Demina själv tillsammans med Råsa och Fredrik Lundström. Producerad av Johan Gustafson och Pontus Petersson.

"Kärleken är fin men kan också ställa till det. Den här låten är nog det ärligaste jag någonsin har skrivit, hoppas ni gillar den lika mycket som jag", berättar Anis.

När Råsa och Anis klev in i studion tillsammans för första gången kändes det självklart att de skulle skriva en låt tillsammans.

"Det var så kul att skriva den låten tillsammans med Anis, en ärlig låt som kommer rikta sig till alla krossade hjärtan där ute", fortsätter Råsa.

Det var just genom den här singeln som de två olika artisterna nu har hittat ett samarbete som kommer att sträcka sig över en längre tid, när Råsa även kommer att följa med Anis på vår- och sommarturné med 12 stopp under april och ytterligare 30 stopp under sommaren.

Lyssna på "1+1 (feat. Råsa)" HÄR

Turnéplan våren 2020

04/4 Örebro - Ritz
09/4 Cinema - Enköping
10/4 Karlshamn - HIVE
11/4 Skövde - Bogrens
18/4 Sundsvall - Grönborg
25/4 Göteborg - Trädgår'n
29/4 Uppsala - Flustrets Trädgård
30/4 Borlänge - Liljan
01/5 Umeå - Rouge
02/5 Gävle - ECHO
20 mar kl: 11:30

Arvingarna Släpper Bubblande Remix Av "i Do" Och Uppmanar Till #idohemmadans

Det har ju inte undgått någon att Arvingarnas gigantiska Mellohit "I Do" har blivit en svensk klassiker - och nu är det dags att skruva upp temperaturen ytterligare! Idag släpper Arvingarna "I Do" (Sparkling Remix) signerad den internationella hitmakaren Aron Ekberg (AronChupa).
Lyssna HÄR!

I en tid där många håller sig hemma om kvällarna bjuder Arvingarna nu upp till hemmadans i vardagsrummet! De uppmanar svenska folket och alla sina fans att dansa hemma och dela med sig av sin dans till nya remixen via Instagram och TikTok med hashtagen #IDoHemmadans.Låten "I Do" har sålt platina i Sverige och albumet med samma namn belönades med en Grammis tidigare i år. Arvingarna är dessutom invalda i Melodifestivalens Hall of Fame.

Upp till dans, vi ses på Instagram och TikTok!

www.arvingarna.nu
www.facebook.com/ArvingarnaOfficiella
www.instagram.com/arvingarna
Nyheter och pressmeddelanden 19 mars 2020
19 mar kl: 13:30

Brittiska Rockbandet Nothing But Thieves Släpper Nya Singeln "is Everybody Going Crazy?"

:: It's strange how songs you write can sometimes become more relevant as time passes. 'In this restless, disfigured place, we've only got each other'. ::

Brittiska rockbandet Nothing But Thieves har precis släppt sin nya singel "Is Everybody Going Crazy?" och nya låten är den första nya musiken från bandet sedan de släppte sin EP "What Did You Think When You Made Me This Way?" 2018 och sitt album "Broken Machine" 2017 (#2 på albumlistan i UK). Nya singeln hade världspremiär igår på BBC1 hos Annie Mac och hennes "Hottest Record in the World". "Is Everybody Going Crazy?" är producerad av Mike Crossey (The 1975, Arctic Monkeys och Wolf Alice) och bandet bjuder in till ett uppdaterat sound för bandet. Här beskriver de sin nya singel:

"There is a quiet sadness about the verses. The character in the song doesn't understand the world around themselves or relate to the people in it. What they once thought were the principles or morals they were meant to follow no longer seem to apply. Others seem to revel in the lunacy. In a place like that, it makes you realise that you need something to hang onto, like an anchor. There are a few elements of escapism throughout the song, whether it is through another person, stealing a moment to switch off or changing their mentality."Senaste åren har varit fyllda med succé för Nothing But Thieves. De har sålt över 700 000 album världen över, musiken har streamats över 750 miljoner gånger och de har skapat och samlat en lojal skara fans världen över. De sålde 150 000 biljetter till sin senaste turné "Broken Machine Tour" där de gjorde stora gig både i hemlandet England och i resten av världen.

Nothing But Thieves är Conor Mason (sång, gitarr), Joe Langridge-Brown (gitarr), Dominic Craik (gitarr, keyboard), Philip Blake (bas) and James Price (trummor).

Welcome back, NBT!


Instagram | Facebook | Twitter | Youtube
Nyheter och pressmeddelanden 18 mars 2020
18 mar kl: 21:00

Einár Släpper Musikvideo Till "frank Lucas"

KOLLA: https://Einar.lnk.to/FrankLucasVideo

Nyligen släppte Einár singeln "Frank Lucas"- hans första release för året. Låten gick in 2a på Spotify på releasedagen och har i skrivande stund över 2 miljoner streams. I samband med releasen avslöjade också Einár att han kommer släppa sitt tredje album - "Welcome to Sweden".

Nu är det dags att släppa musikvideon till singeln, producerad av danska produktionsbolaget Blonde Media.

FÖLJ EINÁR: Instagram I Spotify I Youtube
18 mar kl: 20:10

Nöjesparker Skjuter På Premiärdatum Pga Corona

Mot bakgrund av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer, skjuter nu två av Sveriges största besöksmål, Kolmården och Gröna Lund, på sina premiärdatum. Nya premiärdatum meddelas när regeringen kan häva förbudet.

Som en förebyggande åtgärd för att begränsa Coronavirusets spridning i Sverige, beslutade regeringen om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över 500 personer. Förbudet har ingen tidsgräns utan gäller tillsvidare. Det blir nu mer och mer tydligt att förbudet kommer att vara nödvändigt under en kommande tid framöver. Därför har vi fattat beslut om att tillsvidare skjuta på premiärerna för de parker som skulle öppnat i april, dvs Kolmården (10 april) och Gröna Lund (25 april). Vi kommer att fatta beslut om nya premiärdatum när vi får en indikation från regeringen på när förbudet kan komma att hävas.

- Vi är ett privatägt familjeföretag och har bara en kort period om året med möjligheter till intäkter. Den perioden blir nu ännu kortare och det är klart att det här kommer få stora konsekvenser för oss. Samtidigt har alla i samhället just nu ett ansvar för att situationen inte får allvarliga konsekvenser för våra äldre och infektionskänsliga. Därför har vi beslutat att skjuta på premiärerna för Kolmården och Gröna Lund tillsvidare, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts.

Även Vildmarkshotellet, Furuvik och Skara Sommarland ingår i Parks and Resorts nöjesparkskoncern. Vildmarkshotellet har öppet som vanligt och även om Kolmården inte har öppet för allmänheten kommer de som bokat boende få exklusiva upplevelser i parken, där vi begränsar antalet till max 500 personer samtidigt. Furuviks och Skara Sommarlands premiärer ligger längre fram i tiden (16 maj respektive 30 maj) och i dagsläget jobbar vi för att kunna öppna dem som planerat.

- När smittspridningen är under kontroll och förbudet hävs kommer det att finnas gott om tid för att åka karuseller, äta sockervadd, bada och möta djur igen. Självklart är det många med oss som längtar dit, men tills dess ber vi om allas förståelse och tålamod för att vi inte kommer ha igång alla våra verksamheter som planerat, säger Annika Troselius.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@parksandresorts.com. För pressbilder besök vår bildbank bilder.parksandresorts.com.SÅ PÅVERKAS PARKS AND RESORTS VERKSAMHETER AV CORONA


Kolmården
Ursprungligt premiärdatum var satt till 10 april. Vi skjuter på premiären för allmänheten tillsvidare och återkommer med nytt premiärdatum när vi fått en indikation på när förbudet kan komma att hävas. Till dess är Vildmarkshotellet fortsatt öppet med boendepaket där besök på Kolmården ingår.

Vildmarkshotellet
Explorer-tematiserat och familjevänligt hotell vid Bråvikens rand intill Kolmårdens djurpark. Hotellet har öppet som vanligt men tar inte in konferenser med över 500 deltagare. De som bokat boende kommer få exklusiva upplevelser i parken där vi begränsar antalet till max 500 personer samtidigt.

Gröna Lund
Ursprungligt premiärdatum var satt till 25 april. Vi skjuter på premiären tillsvidare och återkommer med nytt premiärdatum när vi fått en indikation på när förbudet kan komma att hävas. Gröna Lund kommer så länge som möjligt att jobba för att konserterna blir av som planerat och vi återkommer om detta förändras.

Furuvik
I dagsläget jobbar vi för att kunna öppna parken som planerat den 16 maj, då även Dolly Style uppträder på Furuviks Stora Scen.

Skara Sommarland
I dagsläget jobbar vi för att kunna öppna parken som planerat den 30 maj, med premiär för den nya åkattraktioner "Snake" som flyttat från Gröna Lund till Skara Sommarland.
18 mar kl: 19:20

Beethovenfestival Blir Digital

Digital Beethoven-festival

Konserthusets stora satsning under Beethovens jubileumsår, orkesterfestivalen Ladies versus Beethoven, är inställd på grund av coronaviruset. Festivalen skulle ha ägt rum 18-28 mars. 

För att ändå ge en möjlighet att på alternativt sätt uppleva festivalprogrammet har Konserthuset skapat en sida med utvalda konsertfilmer.

En del av filmerna är hämtade ur det egna arkivet på Konserthuset Play - det gäller inspelningar med Kungliga Filharmonikerna i symfonierna nr 3, 4, 5, 6 och 7. Andra av filmerna är inspelningar från orkesterkollegor världen över, i ett urval från den stora digitala musikvärld som finns tillgänglig på internet.

- När nu inte publiken kan komma till Konserthuset, så vill vi försöka hitta lösningar för att så många som möjligt ändå ska kunna ta del av musiken där de befinner sig, i hemmen eller på andra platser, säger konserthuschef Stefan Forsberg.

Om festivalen

Beethovens symfonier utgör helt unika och oändliga universum som är fantastiska upptäckter för den som lyssnar första gången, men som också tål att utforskas om och om igen. I festivalen Ladies versus Beethoven sätts symfonierna i nytt ljus genom att sammanföras med verk av kvinnliga kompositörer från 1800-talet och fram till vår egen tid: en gemensam hyllning till den västerländska konstmusiken.

Programboken

Konserthuset ger också möjlighet att läsa programboken med texter om Beethovens symfonier och verken av de kvinnliga kompositörerna som sammanförs med Beethoven. Beethoven-texterna är skrivna av Åke Holmquist, av vår tids främsta Beethoven-kännare och författaren till "Beethoven. Biografin" som utkom 2011.

Välkommen att besöka den digitala Beethoven-festivalen (länk öppnas i nytt fönster)

Om Konserthuset Play

Konserthuset Play är Konserthuset Stockholms egen streamingtjänst med musikfilmer. Här görs Konserthusets utbud tillgängligt för fler än för dem som har möjlighet att ta del av verksamheten på plats. Konserthuset Play innehåller i första hand inspelade konserter med Kungliga Filharmonikerna men även mycket annat ur Konserthusets breda utbud, som jazz, kammarmusik och konserter för barn. Den digitala tjänsten är helt gratis att använda.

Konserthuset Play startade i oktober 2013. Idag finns tjänsten att ta del av på såväl webb som via en app-version.
18 mar kl: 16:30

Aden Släpper Sitt Debut-Ep "kreaktiv" Idag! "ep:n Kommer Lyssnas Av Den Som Gillar Djuphet".

Djupa tankar på en bänk noterats i anteckningarna som sedan berättar en historia, mellan raderna beskrivs upplevelser bara en förortsunge kan förstå, några ord har blivit till ett eget språk som bara vissa kopplar. Den som är aktiv och kan alla genvägar, duckar lyktstolparna och har ett kreativt sinne för hur du ska flytta dig härnäst är smartast och vinner mest i slutet av dagen.

Kreaktiv är en sammanslagning av att både vara kreativ och aktiv, en balans mellan att vara driven och tänka utanför boxen, något som Aden själv lever efter. EP:en beskriver både personliga händelser, upplevelser och reflektioner över olika samhällsfrågor som Aden under en längre tid reflekterat över. Kreaktiv kommer lyssnas av den som gillar djuphet och intelligens, den som är smartast kommer längst menar Aden.

Den 18/3 släpper Aden sitt debut-EP Kreaktiv som kommer innehålla 5 nya spår, fokussingel från EP:en är Ingen visste och släpps med en tillhörande musikvideo samma dag som release 12.00. Musikvideon är regisserad av Karim Fakih och producerad av Tchikana som också ligger bakom Aden x Asmes kortfilm 12 till 12. Senare i vår kommer del 2 ha premiär i Stockholm på Södra teatern. 
Nyheter och pressmeddelanden 16 mars 2020
16 mar kl: 19:30

Justin Timberlake Och Ludwig Göransson Är Exekutiva Producenter För "trolls World Tour (Original Motion Picture Soundtrack)"

Nu släpps "Trolls World Tour (Original Motion Picture Soundtrack)" innehållande 20 låtar som exekutivt producerats av Justin Timberlake och Ludwig Göransson. Soundtracket släpps i samband med filmen "Trolls World Tour the Film" som har premiär i Sverige den 8 april.

Timberlake har skrivit och framför originalmusiken i filmen och precis som i föregående Trolls-film bjuds det på en fantastisk ensemble av skådespelare och världsstjärnor som SZA, Anderson .Paak, HAIM Anna Kendrick, Kelly Clarkson, Mary J. Blige, George Clinton, Dierks Bentley, Anthony Ramos, svenska Caroline Hjelt och Aino Neneh Jawo från Icona Pop och många fler.

Den första singeln från soundtracket levereras av Justin Timberlake och SZA. "The Other Side" har på kort tid adderats till 286 radiostationer i USA och hyllats av New York Times, USA Today, Rolling Stone, Fader, High Snobiety och många fler. Hyllningarna fortsatte förra veckan när Justin Timberlake släppte "Don't Slack" tillsammans med Anderson .Paak.

"Trolls World Tour Original Motion Picture Soundtrack" är uppföljaren till det framgångsrika soundtracket för filmen "Trolls". Soundtracket till "Trolls" som även det producerades av Timberlake innehöll världshiten "Can't Stop The Feeling" som sålde fyra gånger platina i USA och blev en av världens största låtar 2016. Justin Timberlake skrev monstersmashen med våra svenska musikgenier Max Martin och Johan "Shellback" Schuster. "Can't Stop The Feeling" blev etta på Billboards Hot 100 chart och belönades med en Grammy Award. I Sverige gick soundtracket platina medan "Can't Stop The Feeling" certifierats med platina hela åtta gånger.


Trolls World Tour (Original Motion Picture Soundtrack) låtlista

1. The Other Side - SZA & Justin Timberlake
2. Trolls Wanna Have Good Times - Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Ester Dean, Icona Pop, Kenan Thompson & the Pop Trolls
3. Don't Slack - Anderson .Paak & Justin Timberlake
4. It's All Love - Anderson .Paak, Justin Timberlake, Mary J. Blige & George Clinton
5. Just Sing - Justin Timberlake, Anna Kendrick, Kelly Clarkson, Mary J. Blige, Anderson .Paak & Kenan Thompson
6. One More Time - Anthony Ramos
7. Atomic Dog World Tour Remix - George Clinton and Parliament Funkadelic, Anderson .Paak & Mary J. Blige
8. Rainbows, Unicorns, Everything Nice - Walt Dohrn & Joseph Shirley
9. Rock N Roll Rules - HAIM & Ludwig Göransson
10. Leaving Lonesome Flats - Dierks Bentley
11. Born to Die - Kelly Clarkson
12. Trolls 2 Many Hits Mashup - Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Icona Pop & the Pop Trolls
13. Barracuda - Rachel Bloom
14. Yodel Beat - Ludwig Göransson
15. Crazy Train - Rachel Bloom
16. I Fall to Pieces - Sam Rockwell
17. Perfect for Me - Justin Timberlake
18. Rock You Like a Hurricane - Rachel Bloom
19. It's All Love (History of Funk) - Anderson .Paak, Mary J. Blige & George Clinton
20.) Just Sing (Trolls World Tour) - Justin Timberlake, Anna Kendrick, James Corden, Kelly Clarkson, George Clinton, Mary J. Blige, Anderson .Paak, Rachel Bloom, Kenan Thompson, Anthony Ramos, Red Velvet, Icona Pop, Kunal Nayyar & Sam Rockwell

About Trolls World Tour
Anna Kendrick and Justin Timberlake return in Trolls World Tour, an all-star sequel to DreamWorks Animation's 2016 musical hit. In an adventure that will take them well beyond what they've known before, Poppy (Kendrick) and Branch (Timberlake) discover that they are but one of six different Trolls tribes scattered over six different lands and devoted to six different kinds of music: Funk, Country, Techno, Classical, Pop and Rock.Their world is about to get a lot bigger and a whole lot louder.

A member of hard-rock royalty, Queen Barb (Rachel Bloom), aided by her father King Thrash (Ozzy Osbourne), wants to destroy all other kinds of music to let rock reign supreme. With the fate of the world at stake, Poppy and Branch, along with their friends -- Biggie (James Corden), Chenille (Caroline Hjelt), Satin (Aino Jawo), Cooper (Ron Funches) and Guy Diamond (Kunal Nayyar) -- set out to visit all the other lands to unify the Trolls in harmony against Barb, who's looking to upstage them all.

Cast as members of the different musical tribes is one of the largest, and most acclaimed, groups of musical talent ever assembled for an animated film. From the land of Funk are Mary J. Blige, George Clinton and Anderson .Paak. Representing Country is Kelly Clarkson as Delta Dawn, with Sam Rockwell as Hickory and Flula Borg as Dickory. J Balvin brings Reggaeton, while Ester Dean adds to the Pop tribe. Anthony Ramos brings the beat in Techno and Jamie Dornan covers smooth jazz. World-renowned conductor and violinist Gustavo Dudamel appears as Trollzart and Charlyne Yi as Pennywhistle from the land of Classical. And Kenan Thompson raps as a newborn Troll named Tiny Diamond.

Trolls World Tour is directed by Walt Dohrn, who served as co-director on Trolls, and is produced by returning producer Gina Shay. The film is co-directed by David P. Smith and co-produced by Kelly Cooney Cilella, both of whom worked on the first Trolls. 
16 mar kl: 14:50

Alla Evenemang På Kb Inställda Fram Till Påsk

För att minska risken för smittspridning ställer Kungliga biblioteket (KB) in alla evenemang fram till påsk.

De föreläsningar som berörs är:
18/3: Vardags­tryck speg­lar sin samtid - från Björkmans tryckeri till polska Solidaritet
1/4: Otroligt fett


Svensk bokkonst, som skulle ha hållits 26 mars, skjuts tills vidare upp. Besök gärna evenemangets webbplats för mer information.

Har du frågor om våra evenemang?
Hör gärna av dig till program@kb.se. 

Vi hoppas på att kunna välkomna dig till nya föreläsningar längre fram!
Nyheter och pressmeddelanden 13 mars 2020
13 mar kl: 10:00

Mimi Släpper Nytt - Följer Upp Debutsingeln Med Mwuana-Samarbete

MIMI debuterade i höstas med singeln "Sweetest" som gav ett första smakprov på MIMIs stora potential. Nya singeln "Home" går i ett högre tempo och gästas inte minst av Mwuana, ihop skapar de en klubbvänlig låt om åtrå och viljan att känna stora känslor.

Som lyssnare är det en ny bild av MIMI som växer fram i och med det nya släppet, lite klubbigare, både i sång och produktion men precis som i debutsingeln så förs tankarna bortom landets gränser. Ambitionen är hög och det finns ingen stress att ge ut en massa musik utan tanken är att släpp för släpp bygga på och bredda bilden av MIMI.

"Jag brinner för musik och att skapa låtar som verkligen känns som mina egna. Vi låter det ta sin lilla tid och istället bli något riktigt bra och som förhoppningsvis kan nå utanför Sverige. Jag vill älska varje låt jag gör, oavsett om det är långsammare RnB eller poppigare för klubben. Att få med Mwuana på den här låten känns extra kul, han har alltid varit en av mina stora favoriter och jag tycker han tillför något som lyfter helheten." - säger MIMI.

Men hade det inte varit för låtens producent John Alexis hade det kanske inte blivit något samarbete. Beatet var först tänkt till Mwuana men MIMI var först på det och spelade in ett utkast av låten, när Mwuana fick höra den versionen så släppte han det med glädje och la istället på en engelsk vers för att komplettera vad MIMI spelat in.

"Så fort jag hörde vad låten blivit i MIMIs händer så var jag glad att jag inte spelat in något på den själv. Istället så bad John mig addera en vers. Det känns som vi fick till något riktigt bra och att det kan vara en låt folk har kul till." säger Mwuana.

"Home" släpps på alla plattformar den 13/3.
13 mar kl: 10:00

Klara & Jag Släpper Nytt Inför Kommande Album - Gästas Av Oscar Enestad

Det är ett händelserikt 2020 som precis har dragit igång för Klara & Jag. Tidigare i år släppte duon singeln "Calpe" och nu tar man sikte mot debutalbumet "Det slutar inte här" som släpps 3/4 och efterföljande turné. Men först och främst ska duon släppa nya singeln "Aska".

Det senaste året har vi sett flera sidor av Klara & Jag, från statement-balladen "Åh Fan" till den sammanfattade ungdomstiden i "Calpe" men frågan är om Klara Wörmann och Johanna Frostling som står bakom duon någonsin har skrivit en större låt än "Aska", det är känslor som spills på gator, ett Stockholm i brand och mitt i allt ihop Oscar Enestad som sjunger på svenska för bara andra gången i karriären.

"Vi skrev inte Aska till oss själva från början, utan som ett soundtrack till en tv-serie. Men när vi spelade upp demon för ett par personer blev vi övertalade att släppa Aska under vårt eget namn i stället. Nu känns det helt sjukt att vi tänkte ge bort den från början, den är speciell för oss. När vi väl satte oss i studion och skulle skriva om texten dök möjligheten att få med Oscar upp och vi blev överlyckliga när vi hörde hans addering. En stjärna!" - säger Klara & Johanna.

"Jag har bara släppt en låt på svenska tidigare men när jag hörde denna så kände jag direkt att jag ville hoppa på. Det är speciellt med låtar som vi känner talar så direkt till en själv och det egna livet, jag antar att det är känslor vi alla kan relatera till." - säger Oscar Enestad.

Låten släpps bara veckor innan releasen av albumet "Det slutar inte här" vilket följs upp av en turné med stopp i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Linköping. Ett efterlängtat album och en duo peppade på att komma ut och spela de nya låtarna.

"Vi ser det här albumet som ett bokslut på de senaste två åren av Klara & Jag. Även om vi inte har släppt ett helt album innan så har vi gigat sjukt mycket och mycket av musiken har skrivits på vägarna. Därför känns det inte mer än rätt att direkt få komma ut och just de här låtarna för våra fans." - säger Klara & Johanna.

"Aska" släpps på alla plattformar den 13/3. Klara & Jag spelar under våren på följande platser, för mer info se Lifeline.se

21/3 - Oceanen, Göteborg

27/3 - Klubb din Mamma, Linköping

2/4 - Södra Teatern (Kristallen), Stockholm

3/4 - The Tivoli, Helsingborg

4/4 - Babel, Malmö
13 mar kl: 10:00

Miriam Bryant - Nån Av Oss, Release 13 Mars

I november förra året släppte Miriam Bryant Mi Amor (Blåmärkshårt) som gästades av Molly Sandén, Cherrie och Stor, låten är fortfarande högaktuell på radio och streamas frekvent på Spotify. Den 13 mars släpps nya singeln Nån av oss, låten har hon skrivit tillsammans med Selen Özan, Nicklas Lif och Linnea Martinsson.

Miriam Bryant är ständigt aktuell. Förutom releaseflödet av ny musik, intog hon SVT:s Allsångsscenen är din i somras och framförde både gamla och nya hits med gäster som Markus Krunegård och Lisa Nilsson. I december framförde hon och Cherrie låten Mi Amor (Blåmärkshårt) på TV4:s Idolfinal direktsänt från Globen och senare den månaden gick hon tillsammans med Daniel Hallberg och Farah Abadi in som programledare i Musikhjälpens bur i Västerås. Miriam Bryant inledde 2020 med att framföra låten Neråt/Uppåt på P3 Guld och medverkade i säsongspremiären av SVT:s Jills Veranda. Miriam har precis avslutat en omfattande Sverigeturné och de sista tre konserterna gjorde hon på Sveriges största arenor; Annexet i Stockholm, Malmö Arena och Skandinavium i Göteborg. Den 13 mars släpps nya låten Nån av oss, låten handlar som de flesta andra av Miriams låtar om kärlek.

- Vi skrev Nån av oss precis i nyårsskiftet 2019-2020. Låten är en reflektion på en ganska kass höst med en förhoppning om en goare vår. I låten ligger det ett nostalgiskt romantiskt skimmer över något som egentligen kanske bara var för svårt, säger Miriam.

Nån av oss är skriven av Miriam Bryant, Selen Özan, Nicklas Lif och Linnea Martinssonoch producerad av Selen Özan.

Lyssna på Nån av oss!
Nästa sida