Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 7 juni 2019
7 jun kl: 11:30

Turnéaktuella Victor Leksell Släpper Singeln "klär Av Dig"

LYSSNA: https://VictorLeksell.lnk.to/KlarAvDig

Victor Leksell slog igenom i höstas med singeln Tappat som nu har sålt dubbel platina och har närmare 18 miljoner streams på Spotify. På bara några veckor gick låten in på radio och placerade sig stadigt på Topp 10 på Spotifys topplista. I slutet av januari släpptes singeln Allt för mig som idag har över 7 miljoner streams på Spotify, låten gick rakt in på Topp 5 på Spotifys Topp 50. Samma dag som releasen åkte Victor ut på sin första egna turné.

Nyligen fick 10 000 skrikande fans se Victor köra Tappat live på Alice Stenlöf & Bianca Ingrossos omtalade showcast i Globen. För en vecka sedan var det premiär för Victor Leksell sommarturné (se datum längre ner) som startades på ett fullsmockat Brännbollsyran. Nu är det dags för stjärnskottet att släppa sin efterlängtade singel Klär av dig, som har spelats live under hela vårturnén och är redan en välkänd låt bland fansen.

Klär av dig är ett sista försök att få tillbaka tjejen alla mina andra låtar handlar om - Victor Leksell.

Klär av dig släpps den 7 juni via Sony Music. Låten är producerad av William Forsling och Petter Alfredsson.

VICTOR LEKSELL SOMMARTURNÉ 2019:

8 juni Olssons Brygga, Arvika
13 juni School's Out, Söderhamn
14 juni Liljeqvistska Parken, Borlänge
18 juni Gröna Lund, Stockholm
21 juni Ekhagen Live, Borås
28 juni Västerås Cityfestival, Västerås
29 juni sm-veckan, Malmö
5 juli Summer On Festival, Båstad
6 juli Sensommar, Sundsvall
19 juli One Wknd Only, Karlshamn
20 juli Rock Off Festival, Mariehamn
26 juli Strand Hotell, Borgholm
27 juli Löga Beach Party, Västervik
2 aug Havsbadet, Lysekil
3 aug Uport Festival, Ulricehamn
30 aug Eksjö Stadsfest, Eksjö

Det har gått snabbt för 21-åriga Victor Leksell, bara ett år som artist och med endast tre släppta låtar har han skapat en otroligt stark och hängiven fanbase. Under bara ett år har Victor bland annat hunnit vara förband till Hov1, Tjuvjakt och Molly Sandén och blivit utnämnd till Framtidens Artist av P3. Tappat var en av den 8e mest spelade svenska låtarna under 2018.

FÖLJ VICTOR LEKSELL:
https://www.instagram.com/victorleksell/
https://www.facebook.com/victorleksell/
Nyheter och pressmeddelanden 6 juni 2019
6 jun kl: 23:40

Veronica Maggio Sätter Publikrekord På Gröna Lund

Fansens kärlek till Veronica Maggio verkar inte ha några gränser. För första gången i modern tid har Gröna Lunds Stora Scen tagits över av en och samma artist under tre konsertkvällar i rad. Ikväll kan vi konstatera att Veronica Maggio även har satt nytt publikrekord på Gröna Lund. Under hennes tre konserter den 4, 5 och 6 juni har totalt 51 000 konsertgäster vallfärdat till Gröna Lund, vilket är ett historiskt publikrekord.

Hon är en av Sveriges största artister, har vunnit alla musikpriser som går att vinna, släppt fem kritikerrosade album och är landets okrönta livedrottning. Numera kan hon även titulera sig rekordhållare på Gröna Lund. I tivolits historia har olika typer av artister uppträtt flera dagar i rad, men det är första gången som det görs i modern tid. Den som tidigare innehaft publikrekordet uträknat på flera dagars konserter var Louis Armstrong som uppträdde 23-25 maj 1962. Då kom ca 35 000 besökare. Ikväll kan vi konstatera att det rekordet är slaget med råge av Veronica Maggio. Under hennes tre konserter den 4, 5 och 6 juni samlades totalt 51 000 konsertgäster framför Stora Scen, vilket är ett historiskt publikrekord. Ikväll har Veronica Maggio välförtjänt skrivit in sig i Gröna Lunds konserthistoria.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
Nyheter och pressmeddelanden 5 juni 2019
5 jun kl: 12:00

Alla Nominerade Till Formex Nova 2019

Utdelandet av det nordiska designpriset Formex Nova är som vanligt en av höjdpunkterna under Formex höstutställning. Detta sker vid en festlighet på öppningsdagen den 20 augusti.
Priset är instiftat av Formex för att främja god nordisk design. En ung, lovande formgivare från varje nordiskt land blir nominerad till Formex Nova, som är tänkt som en språngbräda för den fortsatta designkarriären.

Här är de nominerade och juryns motiveringar för Formex Nova 2019:

Island: Theodóra AlfredsdottirTheodora Alfredsdottir
Ubildad vid Iceland Academy of the Arts och the Royal College of Art in London (2015). Hennes studio är baserad i London.
Juryns motivering:
"Theodóra Alfredsdottir införlivar nära nog filosofiska berättelser i sin design. Vad är ett objekt, vad betyder materialet och hur interagerar föremålet med rummet? Hennes designprocess består av research, fysisk närvaro samt upptäckarlust att uppnå det ursprungliga, men också lokala. Gräv där du står är alltså hennes motto."

Danmark: Kasper Friis Kjeldgaard
Kasper Kjeldgaard tog examen vid Royal Danish Academy of Fine Arts of Design år 2016. Han har bland annat medverkat i uställningar på Mindcraft in Milano, The Curio - Chart Art Fair och Patrick Parrish Gallery.
Juryns motivering:
"Med en sinnlig närhet till material och starka uttryck i metall och borst skapar Kasper Friis Kjeldgaard skulptural tredimensionalitet. Han har en unik känsla för detaljer och materialövergångar. Kreativiteten rör sig på gränsen mellan konst och design. Hans konstnärliga förmåga skulle även kunna vara en stor tillgång i design av vardagsprodukter."

Sverige: Hilda Nilsson
Hilda Nilsson är uppvuxen i Stockholm men har nu sin bas i Köpenhamn.Hon är utbildad vid The Royal Danish Academy of Fine Arts Schools of Architecture, Design and Conservation and har vunnit utmärkelsen Ung Svensk Form 2017.
Juryns motivering:
"Hilda Nilsson arbetar i gränslandet mellan teknik och konst. Där åstadkommer hon en vacker och intressant symbios av urgamla hantverkstraditioner och nutida, digitala tillverkningsmetoder. Hon visar skickligt hur tekniken kan berika traditionen. Förutsättningen i form av hennes stora kunskaper om keramiska material och hennes konstnärliga begåvning lovar gott inför framtiden."

Finland: Studio KaksikkoKaksikko
Studio grundades år 2014 av Salla Luhtasela och Wesley Walters. De har båda studerat vid Aalto University i Helsingfors.
Juryns motivering:
"En självklar känsla för urformer i förening med funktion präglar mycket av den bästa finska designen. Så också denna. Designduon Salla Luhtasela och Wesley Walters från Studio Kaksikko, som betyder par på finska, surfar självklart in på den på den nordiska designarenan. Jordnära och skönt att greppa!"

Norge: Falke Svatun
Falke Svatun växte upp Åsgårdstrand i Norge och har en examen från University of Technology in Sydney 2011 med en BA of Industrial Design. Han grundade Falke Svatun Studio i Oslo 2014.
Juryns motivering:
"Falke Svatun uttrycker sig med formskarp minimalism. Resultatet blir grafiskt, elegant och ¨nydeligt¨, som betyder vackert på norska. Avskalad design är som en krävande tåspetsdans, en sann balansakt. Juryn ser fram emot att få se armaturerna i funktion, som de ljusbärare de är i verkligheten."

Årets hedersomnämnande, Formex Nova Hållbarhetsprodukt 2019:
Madeleine Nelson som är designer och arkitekt, baserad i Stockholm.
Juryns motivering:
"Hållbar design - sustainism - är idag nödvändigare än någonsin. Årets hedersomnämnande går till den klimatsmarta produkten Regrow av Madeleine Nelson.Miljöengagemanget måste idag finnas hos oss alla och kan mycket väl börja vid diskbänken. Denna produkt ger grönsaken livet åter och oss föda gång på gång. Regrow är både tankeväckande och genial. Enkel? Men det är ju det enkla som är det svåraste att uppnå."

Juryn för Formex Nova 2019:
Mats Widbom VD Svensk Form, Lotta Lewenhaupt, journalist och författare, Kerstin Wickman, professor i designhistoria och ledamot Kungl. Konstakademien, Alexander Lervik, designer och entreprenör, Anders Färdig, grundare av och vd på Design House Stockholm, Klara Persson (Bolon) Design Sweden (suppleant). Gästjurymedlem år 2019 är Anna Holmquist, Folkform.

Vinnaren utses och presenteras under prisutdelningen som sker i samband med att Formex öppnar den 20 augusti.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:

Christina Olsson, projektchef, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se
Lotta Ahlvar, operativ projektledare, +46 8 749 41 52, lotta.ahlvar@stockholmsmassan.se
Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan, par.jonasson@stockholmsmassan.se 070-789 44 17
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, carolina.ekman@stockholmsmassan.se 070-789 41 35

Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 900 utställare, 23 000 fackbesökare och över 850 medierepresentanter.
5 jun kl: 12:00

Arken Från 1926 Korad Till Årets Veteranbåt 2019

Årets vinnare av båtmässan Allt för sjöns stora veteranbåtspris är Arken från 1926. Denna varsamt moderniserade skönhet är ritad av ingen mindre än CG Pettersson, Sveriges mest kända motorbåtskonstruktör.
Årets veteranbåt är liksom utställningen Classic Boat Show exempel på hur Allt för sjön arbetar för att främja klassiska båtar som en del av vårt kulturarv.

Juryns motivering till Arken korats till "Allt för Sjön - Årets veteranbåt 2019":
"Ägaren har på ett bra sätt bevarat Arkens utseende och funktion samtidigt som båten fått moderna funktioner som gör användandet enklare och mer anpassat till vår tids möjligheter och krav. Med andra ord ett gott exempel på hur man kan bevara och använda kulturarvet och samtidigt anpassa funktioner efter miljökrav och bekvämlighet som är mer anpassade för dagens brukare. Detta har dessutom åstadkommits utan att förstöra eller förändra det bygge som 1926 lämnade varvet."

Historien om Arken

I en tid då båtar konstruerades för varje ägares behov var även båten en del av vår samhälleliga mångfald. I detta fall handlar det om en familj som 1926 behövde en ny båt för att kunna ta sig till sommarstället långt ute i skärgårdens havsband.

Det skulle vara en sjövärdig båt vars egenskaper inte bara var till för att frakta familjen till sitt älskade lantställe, utan även bidra till möjligheten att ta sig över öppna vatten vid mindre lämpliga väder. Vad gör man då? Jo man vänder sig till en av den tidens mest framstående båtkonstruktörer som dessutom alldeles nyligen gått utefter den norska kusten upp till ishavet med några kamrater och en apa i båten Viking X.

C.G. Pettersson fick alltså  i uppdrag att rita en ännu mer sjövärdig båt än Viking X.Båten har typiska "Petterssonlinjer" men med lite högre fribord än brukligt och ett skrov som tydligt visar på de sjöegenskaper beställaren efterfrågat.

Ritningarna lämnades till Gustafsson och Anderssons varv på Lidingö som grundades 1905 av bröderna Anders Gustafsson och Reinhold Andersson, och som flyttade till Skärsätra på Lidingö 1916. Varvet är i dag mer känt som Boghammar Marin, som i år firar 100 års jubileum, och fortfarande ligger på samma plats på Lidingö. 1926 byggdes där denna båt vid namn Arken.

För mer information kontakta:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, 08-749 43 85, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se
Nyheter och pressmeddelanden 4 juni 2019
4 jun kl: 14:20

Seminarium: Internationell Dramatik För Unga

Readings - presentationer - panelsamtal - nätverkscafé

Tisdag 18 juni kl. 15.00-18.30, på Malmö Stadsteaters scen Intiman

Hur kan vi skapa berättelser för en ny tid? Hur ser dramatik formad i ett internationellt sammanhang ut? Reflektioner från ett interkulturellt, konstnärligt utbyte om att skapa nya manus för barn och unga.Välkommen till ett seminarium om internationell dramatik för unga. Det här seminariet presenterar resultatet av "Prospero workshop", ett två veckor långt konstnärligt utbyte där skådespelare från Burkina Faso, Nepal, Uganda, Kina, Danmark, Norge och Sverige har arbetat fram nya synopsis tillsammans, med barn och unga som målgrupp. Det blir också panelsamtal om internationellt samarbete, och teater för barn och unga i de olika länderna. Det finns också möjlighet till nätverkande och enskilda möten på plats.

Jaques Mathiessen är konstnärlig ledare för Prospero workshops:

- Grunden till att jag har satt igång Prospero workshops är min övertygelse om att en större mellanmänsklig och global förståelse är extremt viktigt i den värld vi lever i. Det ligger en kolossal rikedom i mångfalden. När människor med mycket olika erfarenheter möts för att arbeta och belysa ett gemensamt ämne, kan helt nya och okända historier uppstå. Ett sådant möte ger möjlighet att spegla en diversitet, en mångfacetterad värld och att förstå varandra och oss själva bättre - och därmed utvecklas konstnärligt och mänskligt, säger Jaques Mathiessen.

Unga Malmö Stadsteaters producent Alexandra Hill har arbetat med projektet i flera år och ser mycket fram emot workshopen på Intiman:

- Jag gläder mig så åt att genomföra Prospero Workshop, något vi på Unga Malmö Stadsteater jobbat för i flera år tillsammans med våra nordiska partners. Det är ett led i teaterns internationella arbete och ett unikt konstnärligt utbyte - jag ser mycket fram emot att ta del av erfarenheten och kraften i detta möte mellan skådespelare från hela världen. Vi kan lära så mycket av varandra i utvecklingen av barnteatern, säger Alexandra Hill.

Vill du komma tisdagen den 18 juni eller göra förhandsintervjuer?
Kontakta Carin Hebelius, presskontakt Malmö Stadsteater, 0702-274238 eller carin.hebelius@malmostadsteater.se

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för allmänheten!Program:
15.00-16.15 PROSPERO WORKSHOP - Reading och presentation av nya manus för unga
Presentationer från ett interkulturellt laboratorium; 21 skådespelare från 7 länder - Uganda, Kina, Nepal, Burkina Faso, Sverige, Norge och Danmark - har i en tiodagars workshop samarbetat kring att skapa nya manus för barn och unga. Under denna första halva av seminariet presenterar de tre tvärgrupperna sina synopsis/resultat och berättar om arbetsprocessen.

16.30-17.45
PANELSAMTAL: Teater för barn och unga i världen - sju perspektiv

Ett panelsamtal om lärdomar och möjligheter med internationella samarbeten. Hur kan interkulturella möten vitalisera ny dramatik och nya teaterproduktioner för unga? Hur ser barnperspektivet ut i de olika länderna - metoderna, tematiken? Vilka utmaningar och möjligheter finns?
I panelen sitter en workshopdeltagare från varje land.
Moderator: Kristina Ros, Barnteaterakademin.

17.45-18.30 NÄTVERKSCAFÉ
Workshopdeltagare och internationella gäster möter publiken under informella former ute i foajén, och möjlighet ges till fördjupad dialog och personliga utbyten.

..................................................................................................


"Prospero workshops II" är ett samarbetsprojekt mellan Passepartout Theatre i Köpenhamn, Teater Joker i Oslo och Unga Malmö Stadsteater. Genomförs med stöd av Kulturrådet/SE, Statens Kunstfond/DK, Nordisk Kulturkontakt, Kulturrådet/NO, SEANSE Senter for kunstproduksjon, OsloMet/Oslo Metropolitan University, Fond for utøvende kunstnere/NO, Konstnärsnämnden/SE, Dansk Artist Forbund, ASSITEJ/NO, ASSITEJ/DK, Teatercentrum/DK, Sentralen i Oslo och Teater Grob i Köpenhamn m fl.

Seminariet i Malmö är ett samarbete mellan Malmö Stadsteater, Bibu, Barnteaterakademin och Teater 23.
4 jun kl: 10:40

Renaida & Shirin Live På Atg Nationaldagsgaloppen Den 6 Juni - Här Är Hela Programmet!

Den 6 juni är det dags för den sjunde upplagan av ATG Nationaldagsgaloppen, en folkfest på Gärdet i Stockholm för alla i familjen. Programmet innehåller fartfyllda galopplöpningar som ramas in av livemusik med artisterna Renaida och Shirin, hattparad, barnområde, ponnygalopp och annat skoj. Fri entré och gratis program.Fokus på ATG Nationaldagsgaloppen är självklart de fartfyllda kapplöpningarna. Här tävlar både engelska fullblod, fullblodsaraber och ponnyer. Ett unikt tillfälle att komma nära hästarna och uppleva farten på riktigt nära håll.

Loppen ramas in av uppträdanden på scenen med artisterna Renaida och Shirin, hattparader där man tävlar i tre klasser; Gärdets Bästa Hatt, Barnklass och Match Your Dog och annat skoj för barnen. I juryn sitter inga mindre än Ann Wilson, Daniel Paris och Anders Bagge. Hela dagen leds av Per Skoglund, dessutom sänds ATG Nationaldagsgaloppen live i TV4 mellan kl. 12:30-15:00.

Här finns också ett "barnområde". Företaget ABT kommer att fylla området med bland annat en minigalopp med små grävmaskiner i mitten, en stor sarg där Djurgårdens IF kommer att ha både hockey- och fotbollsaktiviteter och coola bilar.

Serveringstält och foodtrucks, med både varma och kalla rätter, håller öppet hela dagen.

Fri entré - välkomna till ATG Nationaldagsgaloppen 2019!

Hålltider 6 juni
11.30 Serveringarna öppnar
12.00 Invigning av dagen med Nationalsången framförd av Shirin
12.30 Nummerlappar till hattparaden delas ut vid hattscenen
12.40 Ponnylopp 1
13.00 Lopp 1
13.00 Hattparaden börjar med Barnhattklassen följd av Gärdets Bästa Hatt
13.15 Shirin på scen
13.30 Lopp 2
13.35 Prisutdelning i Bästa Barnhatt på hattscenen
13.40 Käpphästrace
14.00 Lopp 3
14.00 Deltagarna i Match Your Dog paraderar på hattscenen
14.30 Lopp 4
14.40 Ponnylopp 2
14.50 Renaida uppträder
14.45 Juryn avgör vilka som har gått till final i Gärdets Bästa Hatt samt Match Your Dog
15.20 Lopp 5
15.25 Finalisterna i hatt- paraden samlas vid stora scenen
15.30 Hattparadens avgörande på stora scenen
16.00 Lopp 6
Alla tider är cirkatider, med reservation för ändringar

Läs mer på www.nationaldagsgaloppen.se

Frågor om ATG Nationaldagsgaloppen ställer du till projektledare Linda Persson på linda.persson@blixten.se eller på telefon 070-513 45 41.

Ackrediteringar och/eller fotopass ansöker du om hos press@blixten.se eller ring Sandra Nordin på telefon 070-6973959.
4 jun kl: 10:40

Titiyo På Sommarturné - Här Är Alla Datum!

Titiyo avslutade nyligen en bejublad, intim och visuellt mäktig vårturné tillsammans med sina två talangfulla kompmusiker Robin Lindvall och Kalle Perlskog. I sommar gör hon ett antal gig på utvalda platser i Sverige - här är alla datum!

Titiyo är ett namn som vid det här laget inte kräver någon närmre presentation. Hon är en av pionjärerna bakom svensk soulpop och har med sina 30 år som soloartist samarbetat med några av Sveriges största artister och släppt hela sex fullängdare under eget namn.

Under våren genomförde Titiyo en Sverigeturné i personligt och intimt manér endast tillsammans med två begåvade kompmusiker och en lika delar vacker som maffig och stilsäker scenproduktion.

I sommar gör Titiyo ett antal gig på utvalda sommarscener i Sverige - här är hela listan:´

Turnéplan - Titiyo, sommaren 2019
28 jun - Hässleholm, Torsjö Live
29 jun - Borgholm, Öland Mat & Musik Festival
03 jul - Visby, Saint Nicolai Ruin
12 jul - Dalarö, Smådalarö Gård
13 jul - Västervik, Visfestivalen
20 jul - Garageprojektet i Hammenhög
31 jul - Scensommar Växjö
10 aug - Lidköping, Läckö visfestival
22 aug - Stockholm, Skansen - Galejan

Följ Titiyo
Instagram @therealtitiyo
Facebook www.facebook.com/TitiyoOfficial/

Biljettinformation
Biljetter säljs via www.blixten.se/titiyo och respektive arrangörs hemsida.

Pressbilder
http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco

För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se 070-840 89 18
Nyheter och pressmeddelanden 3 juni 2019
3 jun kl: 13:10

Veckans Konserter På Grönan V. 23-24

I konsertvecka 23 händer något unikt, då en och samma artist spelar tre kvällar i rad. Veronica Maggio intar Stora Scen den 4, 5 och 6 juni. Men innan dess ser vi Remu & Hurriganes på Lilla Scen redan ikväll. Fredagen bjuder på legendaren Kris Kristofferson som tar med sitt band The Strangers till Stora Scen. Sedan avslutar vi denna fullspäckade konsertvecka på söndag med ingen mindre än Peter Jöback som kommer att bjuda på sina mest älskade låtar.Remu & Hurriganes uppträder måndagen den 3 juni kl. 20.00 på Lilla Scen.
Veronica Maggio uppträder tisdagen den 4 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Veronica Maggio uppträder onsdagen den 5 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Veronica Maggio uppträder torsdagen den 6 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Kris Kristofferson & The Strangers uppträder fredagen den 7 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Peter Jöback uppträder söndagen den 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen.
Royal Republic uppträder måndagen den 10 juni kl. 20.00 på Lilla Scen.
Les Big Byrd uppträder tisdagen den 11 juni kl. 20.00 på Lilla Scen.
Robert Plant & The Sensational Space Shifters uppträder torsdagen den 13 juni på Stora Scen.
Tjuvjakt uppträder fredagen den 14 juni på Stora Scen.


För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är bokade:

Remu & Hurriganes - 3 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Veronica Maggio - 4 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Veronica Maggio - 5 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Veronica Maggio - 6 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Kris Kristofferson & The Strangers - 7 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Royal Republic - 10 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Les Big Byrd - 11 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Tjuvjakt - 14 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Victor Leksell - 18 juni 20.00 på Lilla Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Eva Eastwood - 24 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Gojira - 25 juni 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Di Leva tolkar Bowie - 27 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Sven-Bertil Taube med gäster - 28 juni kl. 20.00 på Stora Scen
SVEA - 1 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Timo Räisänen - 2 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Matt Corby - 3 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Hästpojken - 8 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Maja Kristina - 9 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Christian Kjellvander - 15 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Lisa Miskovsky - 22 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
LOVA - 23 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Monster Magnet - 29 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
De Lyckliga Kompisarna - 30 juli kl. 20.00 på Lilla Scen
Shirin - 5 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Pale Honey - 6 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Hoffmaestro - 9 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
LBSB - 12 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Skinny Lister - 13 augusti kl. 20.00 på Lilla Scen
Ava Max - 14 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Miss Li - 15 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Bastille - 19 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Hozier - 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jireel - 21 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Movits! - 22 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Seinabo Sey - 23 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Petter - 30 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Jill Johnson - 5 september kl. 20.00 på Stora Scen
Millencolin - 6 september kl. 20.00 på Stora Scen
Cherrie - 12 september kl. 20.00 på Stora Scen
The Sounds - 13 september kl. 20.00 på Stora Scen
Graveyard - 19 september kl. 20.00 på Stora Scen
STOR - 20 september kl. 20.00 på Stora Scen
Saxon - 40th Anniversary Castles & Eagles Tour - 26 september kl. 20.00 på Stora Scen
Miriam Bryant - 27 september kl. 20.00 på Stora Scen
3 jun kl: 12:50

Sigrid Bernson Debuterar På Svenska Med Sommarsingeln "skulle Dö För Dig"

Sigrid Bernson är tillbaka med ny musik, denna gång på svenska. Sommarsingeln "Skulle Dö För Dig" släpps den 7:e juni och till hösten åker Sigrid på en stor turné.


I ett inlägg på Instagram berättar Sigrid om den nya musiken: https://www.instagram.com/p/ByNiZwCI7l0/

"Nu släpper jag ett helt nytt sound på min musik och låten "Skulle Dö För Dig" är den första singeln ni får höra. Jag har länge velat skriva musik på svenska och nu kände jag att det var dags. Senaste året har jag spenderat otaliga timmar i studion i olika låtskrivaresessions, för att hitta det som är jag. Tillsammans med producentteamet Victoria Voss Bignet och Martin Bustgard i Studio Kungsgatan känner jag verkligen att vi har hittat en ny sida av mig och det jag brinner för. Under året har de blivit mina nära vänner. Vi har jobbar långa dagar och många sena nätter. Skrivit låt efter låt och det viktigaste -ALLT är skrivet och producerat med så mycket känsla och hjärta", berättar Sigrid.

Texterna är nakna och ärliga och prodden en blandning av elektroniskt sound och inspelade live-instrument. Skulle Dö För Dig handlar om kärlek. En stark kärlek som ännu inte är uttalad. Hoppet om att den andra personen känner likadant och stunden då man tar mod till sig och vågar tala om hur man känner. Den är rak med okonstlade melodier men samtidigt är den vågad i sitt uttryck.

"Min favoritdel i låten är absolut refrängen. Den går från pepp rakt in i en torr slap bass som ger låten en snygg oförutsedd vändning. Ärligheten och nakenheten i texten speglas även i musiken. De låtar jag kommer släppa nu betyder mycket för mig textmässigt för att det känns som att jag har skrivit dem från hjärtat. Att skriva på svenska har varit både en utmaning och en frihet då varje ord betyder något exakt. Men det finns så mycket jag vill berätta med min musik och det känns som att det svenska språket gör mina låtar rättvisa. Nu är det dags att släppa första låten. Det känns nästan overkligt då vi jobbat så länge men jag är glad att jag äntligen får dela med mig av det vi skrivit. Jag släpper inte bara ny musik, jag visar även upp en helt ny sida av mig", säger Sigrid.

I sommar gör Sigrid Bernson ett fåtal spelningar och till hösten kommer hon ge sig ut på en större turné som släpps inom kort.

Pressbilder: https://umusic.box.com/s/idaihu3zxs3a1m548yil48g4p6r01w9l

Mer information:

Dennis Karlsson, turnéproducent
dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12

Emelie Rosenblad, intervjuförfrågningar
emilie.rosenblad@umusic.com
3 jun kl: 10:10

Grand Hôtel Presenterar Måns Zelmerlöw I The Grand Wonderland Show, Årets Julshow I Vinterträdgården!

Den 30 november är det premiär för den traditionsenliga julshowen på Grand Hôtel, och denna gång med den ständigt aktuella Måns Zelmerlöw på scen. Med snövita dukar, gyllene drycker och julröd kärlek från scenen blir årets julshow ett eget universum av underverk. I sann Grand Hôtel-anda; det är här magin blir verklighet. Längtar du efter en merry, wonderful, white eller holly jolly christmas? Då är den här julshowen, som har allt, för dig.

- Det känns väldigt roligt att just Måns Zelmerlöw firar in julen tillsammans med oss. Måns musikaliska begåvning tillsammans med hans varma och sympatiska personlighet gör honom till den perfekta julshows-artisten, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.

Måns Zelmerlöw, som är en av Sveriges mest kända artister och även har vunnit Europas hjärta i Eurovision, kommer att bjuda på en julshow som både har det traditionella och klassiska i sig men som framförs på ett modernt sätt.

- Grands julshow är definitivt en bucket list-grej för mig. Det är alltid fenomenal mat, dryck, under-hållning och atmosfär och i år kommer det inte vara sämre! Jag längtar redan och kommer bjuda på en fartfylld show tillsammans med mitt 7-mannaband, säger Måns Zelmerlöw

Showen The Grand Wonderland Show kan ses från 30 november till och med den 20 december på Vinterträdgården på Grand Hôtel. Biljetter finns från 1495 kronor som inkluderar Grands magnifika julbord. Ett begränsat antal barbiljetter erbjuds för 695 kronor. För mer information om showen och biljettköp, besök www.grandhotel.se

För mer information och bildmaterial vänligen kontakta;
Anna Drysén, Grand Hôtel, tel. 073 519 33 41, anna.drysen@grandhotel.se

För intervjuförfrågningar med Måns Zelmerlöw, vänligen kontakta;
Helene Wigren, PR & Beyond, tel. 070 752 76 05, Helene.Wigren@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 31 maj 2019
31 maj kl: 15:30

Anis Don Demina Blir Bara Större Och Större, Idag Släpper Han Låt Tillsammans Med Mapei

"För stora för den här stan", idag släpper Anis Don Demina singel där Mapei gästar. Anis har etablerat sig som en av Sveriges mest kända DJs. Han har haft stora framgångar som artist med låtarna "On My Mind", "Wasted" och "Sucker For Love". Anis medverkade även på förra årets sommarhit "Put Your Hands Up För Sverige" där han gästade Samir & Viktor, en låt som låg #1 på Spotify. Anis har 15 mijoner streams på Spotify.

Förutom rappen och DJandet har han även en av Sveriges största YouTube-kanaler, med snart 300 000 prenumeranter och med 4 miljoner visningar i månaden.

Mapei rör sig även hon i olika världar; hon blandar amerikansk soul och rnb med europeisk klubbmusik, och slänger in lite gospel och hiphop. Hon slog igen stort, både i Sverige och internationell, redan 2006 med "Video Vixen". Först 2013 gjorde hon comeback med singeln "Don't Wait", som blev en succé och följdes upp av "Change". År 2018 gästade hon Petters låt "En grej i taget". Och nu är det dags att gästa Anis Don Demina.

Lyssna på "För stora för den här stan" här.

Se musikvideon här.
31 maj kl: 14:30

Miley Cyrus Släpper Ep:n "she Is Coming" Idag

Idag släpper Miley Cyrus "SHE IS COMING" vilket är en EP som innehåller 6 låtar. Ytterligare två EP:s kommer att släppas och i slutändan kommer de att knytas ihop till SHE IS: MILEY CYRUS.

Lyssna här: https://smarturl.it/SHEISCOMING

SHE IS COMING - låtlista:
1. Mother's Daughter
2. Unholy
3. D.R.E.A.M. featuring Ghostface Killah
4. Cattitude featuring RuPaul
5. Party Up the Street with Swae Lee & Mike WiLL Made-It
6. The MostKommande EP-släpp:
SHE IS HERE 
SHE IS EVERYTHING

Välkommen tillbaka, Miley Cyrus!www.mileycyrus.com
www.twitter.com/MileyCyrus
www.facebook.com/MileyCyrus
www.instagram.com/mileycyrus
31 maj kl: 14:30

Bennett Släpper Singeln "pose" Inkl. Video!

LYSSNA: https://bennett.lnk.to/POSE
KOLLA :https://videos.lnk.to/POSE

Bröderna BENNETT startade 2019 med att släppa singeln "BEYBLADE" med tillhörande musikvideo. I mars släpptes den uppföljande singeln "3 STRIKES" inkl. musikvideo. Idag den 31 maj släpps tredje singeln "POSE" inkl video. Ikväll spelar bröderna på Way Out West pre-party på Yaki-Da i Göteborg.

2016 var året BENNETT tog Sverige med storm. Bröderna debuterade med singeln Falang och strax därefter kom EP:n Hundra80. BENNETT gjorde snabbt ett avtryck på den svenska musikscenen och hyllades av såväl media som fans då de samma år vann en Grammis i kategorin Årets Nykomling. 2017 släpptes singlarna Bevis och Titta Fram som följdes upp med EP:n ST.RECK. 2018 blev bröderna nominerade till Årets Hiphop på P3 Guld med tidigare nämnda EP:n, som de även tog hem priset för i kategorin Årets Hiphop på Manifestgalan.

Under tre år som artister har de hunnit spela i länder som Belgien, Danmark och USA där de i våras uppträdde på festivalen Boston Calling. De har även varit support för Lorentz Skandinavien-turné och bl a spelat på Way Out West.

FÖLJ BENNETT: 
https://www.instagram.com/bennett.vv
https://www.facebook.com/sammyjohnnybennett
31 maj kl: 14:30

Lamix Släpper Singeln "designer" Feat. Ant Wan Och Åker Ut På Sommarturné!

LYSSNA: https://Lamix.lnk.to/Designer

I februari släppte Lamix singeln (inkl video) Main Squeeze feat. Jireel som idag har över 1.3 miljoner streams på Spotify och 204K visningar på Youtube.I höstas fick Sverige höra låtarna Legat Lågt och Mosaik med tillhörande videos. Nu är det dags för Lamix att släppa singeln Designer feat. Ant Wan.

För mig är 'Designer' en classic rags to riches låt. Att vända något negativt till något positivt och sätta sig i en stabil position där man faktiskt kan vänja sig att leva livet man förtjänar efter allt slit.Vem är bättre att göra det med än Ant Wan, min stadiga vapendragare Pablo Paz och NBL nation's nya producent Kayen. -Lamix.

Igår startade Lamix sin sommarturné och spelade på ett fullsatt Distortion i Köpenhamn. Se datum för hela turnén här (fler datum tillkommer):

30 maj Distortion, Köpenhamn
1 juni Våryran Fagersta, Fagersta
12 juni Sommar Start, Kungälv
13 juni Schools Out, Kungsbacka
13 juni Mingla i Mark, Kinna
21 juni Gutekällaren, Visby
28 juni Lollapalooza Stockholm
6 juli Sensommar, Sundsval
10 aug Frivolt Festival, Skärhamn
17 aug Festival 1.5.6., Trosa
23 aug Linköpings Stadsfest, Linköping
24 aug Lotsen, Nyköping

Deisgner feat. Ant Wan släpps idag den 31 maj via NBL Sound / Sony Music.

Lamix debuterade 2017 med hitsingeln Hey Baby som idag har sålt 2x platina och streamat över 26 miljoner gånger på Spotify. Han följde upp sin succé med debut-EPn Ingen som hör som fick hyllningar av bl. a. Jan Gradvall i DI Weekend.

FÖLJ LAMIX:
https://www.instagram.com/officiallamix/
https://www.facebook.com/itslamix/
31 maj kl: 14:30

Estrad Släpper Singeln "inget Som Nu"

Estrads debutsingel "Vårt år" har redan hunnit streama platina och har legat topp 50 på Spotify sedan den släpptes. Uppföljande singeln "Vi två" har i skrivande stund över 1,9 miljoner streams. Idag släpper bandet sin tredje singel "Inget som nu".

Lyssna: Inget som nu ?

Nya singeln "Inget som nu" andas svensk sommar, om nya låten berättar estrad:
"Vi ville få in hela sommaren i en låt och vi har längtat så mycket efter att få släppa Inget som nu. Låten handlar om en sommarkärlek man aldrig vill ska ta slut."

Estrads medlemmar har tidigare har gjort musik på olika håll med stjärnor så som Avicii, Kygo, Astrid S, Molly Sandén och Tjuvjakt. Förra året gästade estrad Norlie & KKVs låt "Mer För Varandra" som snabbt blev en hit och har idag över 31 miljoner streams. Tv-debuten ägde rum under P3 Guld tidigare i år genom ett omtalat framträdande. Estrad består av fyra egensinnande låtskrivare och artister; Carl, Felix, Louise och Sandro som alla växte ihop till estrad i olika studios runt om i Sverige. Under pauserna mellan låtskrivandet för andra artister tog sig det egna uttrycket form och bandet estrad skapades. Deras musik kännetecknas av dansanta svenska popmelodier som andas frihet, ungdom och nostalgi.

Följ estrad: Facebook | Instagram | Youtube
31 maj kl: 13:10

Miss Li Släpper Singeln "blommorna" Med Petter - Gör Ett Antal Exklusiva Gig I Sommar!

Ingen sommar utan Miss Li! Förra årets sommarturné ledde henne rätt in i ett intensivt halvår inne i studion, där det snickrats hits tillsammans med några av världens största artister och producenter. I upptakten till årets upplaga av TV-programmet "Så mycket bättre" släpper hon idag, tillsammans med Petter, singeln "Blommorna". Nu väntar TV-inspelning - men det rycker det i live-nerven, och står klart att en av Sveriges mest raffinerade liveakter genomför ett antal exklusiva gig på utvalda platser i Sverige!

Miss Li släppte hela 6 singlar och 1 fullängdsalbum mellan hösten 2016-2017 - skivan "A Woman's Guide To Survival" hyllades inte minst av publik och fans, men även av press och hitsingeln "Beautiful" åtnjöt en placering på Svensktoppen i ett helt år - maxgränsen för hur länge en låt får ligga där. Hyllningar och hitsinglar har avlöst varandra, och kort efter albumsläppet packades väskorna med scenkläder inför en kritikerrosad vårturné och en lika hyllad sommarturné kort därpå.

Idag släpps den sprillans nya singeln "Blommorna", signerad Miss Li och ingen mindre än Petter. Och inom kort åker de båda till Gotland där de tillsammans med Magnus Uggla medverkar i varje avsnitt av TV-programmet Så mycket bättre, som i årets jubileumsupplägg bjudit in en rad svenska artister i olika konstellationer.

Men som en naturlig, högenergisk och mycket uppskattad liveakt är det svårt att hålla sig borta från vägarna allt för länge. Nu står det klart att Miss Li under sommaren 2019 genomför 6 exklusiva gig på utvalda städer i Sverige.

- Turnén 2018 var så grym att jag helt enkelt inte kan hålla mig från att åka ut så snart igen, och att få framföra musiken live och sjunga tillsammans med publiken är fortfarande den största anledningen till att jag älskar att skriva ny musik, fortsätter Miss Li.

Turnéplan - Miss Li, sommaren 2019
07 augusti - Lysekil, Havsbadsparken
10 augusti - Falkenbergs Stadsfest
15 augusti - Stockholm, Gröna Lund, Stora Scen
17 augusti - Gävle, Furuviksparken
18 augusti - Göteborg, Trädgår'ns Sommarscen
Fler datum tillkommer

Miss Li, tillsammans med hennes producent/låtskrivarkompanjon Sonny Gustafsson, är även flitigt anlitade låtskrivare till andra artister, bland annat till norska stjärnproducenten "Kygo" och titelspåret till EP:n "Kids in love" som duon bland annat ligger bakom.

Hon har länge hyllats för sina högenergiska, intensiva och medryckande liveframträdanden. Gång på gång slår hon publiken med häpnad, vilket det vittnats om inte minst i media:

Skrivet om Miss Li live
"Det bästa du kan se på en scen i vår"
- Kulturbloggen

"Miss Li manglade Uppsalapubliken"
- Upsala Nya Tidning

"Miss Li slår strike efter strike på Falun Bowling & Krog [...] Trycket i lokalen har aldrig varit högre."
- Dalarnas Tidningar

"Magiskt - Miss Li!"
- Hallandsposten

"Det bjuds på soul, jazz, rag-time, reggae och indiepop och allt där emellan, och det är inte många som kan röra sig så friktionsfritt mellan olika genrer som Miss Li."
- Nya Wermlands-Tidningen

"Ett par låtar in på spelningen är hela publiken febersmittad och groggy. [...] Miss Li levererar ett set som för alltid tagit sig in min själ."
- Corren

"Smäktande epos i stillsamt mak blandades hejdlöst med cirkuspop och vad som redan blivit coverklassiker ifrån Så mycket bättre. Allt utan skarv och med en sjuhelsikes karisma från såväl band som artisten i fokus. En av våra, för tillfället, absolut största."
- Lidköpingsnytt

"Pardon my French men fy fan i helvetes jävlar så bra Miss Li är!"
- Dala-Demokraten

Lyssna på "Blommorna" av Miss Li och Petter:
https://open.spotify.com/album/6X09F7VslRfdVudbIFe5Zj?si=mSAjuX3GQSeY03lQNJ74MQ

Facebook facebook.com/missliofficial

Instagram @missliofficial

För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se 070-840 89 18
31 maj kl: 12:40

En Historia Värd Att Berätta - "a Story I Got To Tell" Är Doug Seegers Första Platta Som Släpps Över Hela Världen Direkt.

2019 är det dags att skriva ett nytt kapitel i berättelsen om Doug Seegers. Idag släpps hans nya album "A Story I Got To Tell", som spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings, studio B, med den mästerlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt, Rodney Crowell med flera) som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet.

"A Story I Got To Tell" är Doug Seegers första platta för BMG och även hans första som släpps över hela världen direkt.

Trots att Doug Seegers har bott i Nashville i många år och att hans tidigare plattor är inspelade där, har han aldrig varit någon renodlad country-artist. Countryn finns såklart i botten men hans skivor har varit en sorts provkartor på folklig amerikansk musik; country, rock, blues, soul, western swing och gospel. Mixen på "A Story I Got To Tell" är i mångt och mycket densamma, men här har alla beståndsdelarna blivit en enhet som bara kan beskrivas som klassisk och tidlös amerikansk musik. Och trots all sin briljans har musikerna egentligen bara ett enda mål och det är att skapa den perfekta omgivningen för Doug Seegers röst. För Doug är en sångare med få motstycken i dag. En röst som rymmer så mycket kärlek, smärta, sorg, glädje och erfarenhet. Som har en historia att berätta.

Ansedda brittiska tidningen Country Music People gav plattan högsta betyg och skrev bland annat att "If it doesn't win a Grammy it will be a great unjustifiable"

Doug Seegers firar releasen av "A Story I Got To Tell" hemma i Nashville genom att idag debutera på klassiska Grand Ole Opry. För fem år sedan var han hemlös och spelade på gatan. Idag kliver han upp en av "the Opry's" scen. En anmärkningsvärd resa.

I juli och augusti kommer Doug Seegers att turnera i Skandinavien. Full turnéplan presenteras inom kort.Pressbilder: https://we.tl/t-R9f8FddO9b

För mer information kontakta: Liza Berthelsen 0702244063 Liza@border.se
31 maj kl: 11:40

Drottningholms Slottsteater Opens Season With Free Programme

On 6 June, Drottningholms Slottsteater will be launching its new season with a free day-long programme that includes a dramatised tour with music and song, a short performance by Johan Rabaeus and Andreas T Olsson, and music from members of the Drottningholm Theatre Orchestra. Spread out your picnic blanket in the park and enjoy a day in the beauty of this World Heritage site.The whole family is welcome to Drottningholm. There will be activity tables and face-painting for the youngest as well as pony and cart rides through the park. The theatre itself will be opening its doors with the dramatised tour The living theatre, brought to life by singers, musicians and actors in masks and costumes. A guide will show visitors round the historical theatre building, where theatre companies both worked and stayed in the 1700s.

Drottningholms Slottsteater is a unique, World Heritage-listed historical theatre. In the Déjeuner Salon, which was once King Gustav III's breakfast hall, will be a teaser for The Deafness, a musical drama arranged in association with the Royal Dramatic Theatre. Johan Rabaeus as Beethoven and Andreas T Olsson as his nephew will be joined on stage by a string quartet led by Maria Lindal. Those who wish to hear more music need only remain in the salon, where there will be a short concert of baroque music afterwards.

This marks the official opening of a season that includes two major premieres:

On 3 August we present the premiere of Handel's opera Ariodante, with international star Ann Hallenberg singing the lead role.

On 5 Septemberwe present the premiere of The Deafness, a play starring Johan Rabaeus and Anderas T Olsson, amongst others. In association with the Royal Dramatic Theatre.

There will also be daily guided and thematic tours.

Programme 6 June

11.00-16.00 Activity table and face painting (cost price). Pony and cart rides through the park.

11.30- 13.30 The living theatre - tour with newly installed artists.Free admission.

14.30- 15.00 Divertissement presenting The Deafness. With Johan Rabaeus and Andreas T Olsson accompanied by a string quartet led by Maria Lindal. Free admission.

15.15- 15.30 Music in the Déjeuner Salon. Free admission.

Plus:

From 1.30 p.m. scheduled tours at the regular price.

With the kind support of Stiftelsen Infinity

For more information or to arrange interviews, please contact: Elin West, press officer at Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se
31 maj kl: 10:40

"vänta!" Idag Släpps Lalehs Nya Album

Väntan är äntligen över, som vi har längtat efter Lalehs nya album "VÄNTA!" de sjunde albumet i ordningen.

"..Laleh Pourkarim tilldelas Natur & Kulturs kulturpris för sitt unika uttryck och för att hon både i sitt budskap och till sin person är en stark förebild.."

Det skrev bokförlaget Natur & Kultur när de nyligen tilldelade Laleh årets Kulturpris, de sätter också fingret på varför Laleh idag är en av Sveriges största artister. Med ett lika uttryckfullt som karakteristiska sätt har hon med sin musik fångat den svenska publiken med klassiska album som är flerfaldigt belönade med svenska Grammisar. Nu är det äntligen dags för de sjunde albumet i ordningen, "VÄNTA!" ett album skrivet, arrangerat, inspelat och producerat av Laleh Pourkarim själv på Lost Army Studio i Los Angeles. 

Tracklist "VÄNTA!"

1.  Sand Överallt
2.  Svenska 2
3.  Vänta!
4.  Tack Förlåt
5.  Hela Bilden
6.  City Of Angels
7.  Make Me Smile
8.  Knock Knock
9.  It Was All for the kids
10. Stay You 

Klicka och lyssna på nya albumet "VÄNTA! här på spotify

Se Laleh live i sommar på följande platser

28/6 Helsingborg - Sofiero Turne Premiär !
29/6 STOCKHOLM - Lollapalooza
12/7 Varberg - Societen
13/7 Borgholm - Borgholms slott
17/7 Rättvik - Dalhalla
19/7 Göteborg - Trädgårdsföreningen
20/7 Vadstena - Vadstena Slott
26/7 Hudiksvall - Hudikkalaset
27/7 Kramfors - Skule Naturscen
2/8   Huskvarna - Huskvarna Folketspar,k
3/8   Karlskrona - Karlskrona Skärgårdsfest
17/8 Skellefteå - Skellefteå Stadspark 

Följ Laleh på sociala medier: 

Instagram
Facebook

Bif högupplösta bilder för nedladdning och album omslaget i PDF med texter och credits för nedladdning.
För mer information och kontakt med Laleh hör av er till:

Helene Wigren 
PR & Beyond
M: helene.wigren@prbeyond.se
Tel: 070 -7527605
31 maj kl: 10:00

"vänta!" Idag Släpps Lalehs Nya Album

Väntan är äntligen över, som vi har längtat efter Lalehs nya album "VÄNTA!" de sjunde albumet i ordningen.

"..Laleh Pourkarim tilldelas Natur & Kulturs kulturpris för sitt unika uttryck och för att hon både i sitt budskap och till sin person är en stark förebild.."

Det skrev bokförlaget Natur & Kultur när de nyligen tilldelade Laleh årets Kulturpris, de sätter fingret på varför Laleh idag är en av Sveriges största artister. Med ett lika uttryckfullt som karakteristiska sätt har hon med sin musik fångat den svenska publiken med klassiska album som är flerfaldigt belönade med svenska Grammisar.
Nu är det äntligen dags för de sjunde albumet i ordningen, "VÄNTA!" ett album skrivet, arrangerat, inspelat och producerat av Laleh Pourkarim själv på Lost Army Studio i Los Angeles.

Tracklist "VÄNTA!"

1. Sand Överallt
2. Svenska
3. Vänta!
4. Tack Förlåt
5. Hela Bilden
6. City Of Angels
7. Make Me Smile
8. Knock Knock
9. It Was All for the kids
10. Stay You

Klicka och lyssna på nya albumet "VÄNTA! här på spotify 


Se Laleh live i sommar på följande platser

28/6 Helsingborg - Sofiero Turne Premiär !
29/6 STOCKHOLM - Lollapalooza
12/7 Varberg - Societen
13/7 Borgholm - Borgholms slott
17/7 Rättvik - Dalhalla
19/7 Göteborg - Trädgårdsföreningen
20/7 Vadstena - Vadstena Slott
26/7 Hudiksvall - Hudikkalaset
27/7 Kramfors - Skule Naturscen
2/8 Huskvarna - Huskvarna Folketspar,k
3/8 Karlskrona - Karlskrona Skärgårdsfest
17/8 Skellefteå - Skellefteå Stadspark

Följ Laleh på sociala medier:

Instagram
Facebook 

Bif högupplösta bilder för nedladdning och album omslaget i PDF med texter och credits för nedladdning. För mer information och kontakt med Laleh hör av er till:

Helene Wigren
PR & Beyond
M: helene.wigren@prbeyond.se
Tel: 070 -7527605
31 maj kl: 09:00

Miss Li Och Petter I Exklusivt Samarbete.

I år firar succéprogrammet "Så mycket bättre" tio år och för ett tag sen gick programmet ut med att Miss Li och Petter är två av de tre fasta artisterna i hela programserien.
Det var också då tanken föddes om att göra något ihop. Miss Li och Petter lever båda ett extremt hektiskt liv, men kände att det vore kul att ta sig tid att för ett "samarbete".

"En dag ringde plötsligt Petter och sa -Tja, borde inte vi skriva musik ihop"? berättar Miss Li.
Sen gick allt fort. "Det var väldigt lätt att skriva tillsammans. Jag har alltid gillat Petter, redan sedan han släppte sitt första album och det kändes bara så naturligt att göra musik ihop", förklarar hon. "Låten blev så bra och för mig handlar den om att komma ur en mörk period i livet och se allt i färg igen. I detta stressade samhälle glömmer man lätt att stanna upp och se det vackra vi har runt omkring oss och det vore ju fantastiskt om vi kunde lära oss att leva här och nu, istället för att stressa till morgondagen", avslutar Miss Li.

"Miss Li eller Limpan som jag kallar henne är en av mina favoritartister i Sverige. Jag fick en idé om en låt och det bollades en hel del, tills Miss Li sjöng ett stycke om blommor som blommar och jag vart helt tagen. Texten handlar precis om det som Miss Li beskriver och jag kan verkligen känna naturromantik, och att få mixa det med min värld där jag kommer i från, sen med Miss Li´s samt det melankoliska, så landar vi faktiskt i något som vi känner som ett unikt uttryck. Låten är helt klart annorlunda men samtidigt något nytt och utmanande för oss båda" /Petter

"Så mycket bättre" spelas in på Gotland i juni för att sändas senare i höst.

Singeln "Blommorna" med Miss Li & Petter släpps idag 31 maj, 2019
Lyssna på BLOMMORNA här
Här kan du se Petter och Miss Li i sommar:

Petter:
27 juni - Borgholm, Öland mat- & musikfestival
28 juni - Kirunafestivalen
29 juni - Västervik, Fiestival
6 juli -    Varberg, Majas vid havet
12 juli - Tønsberg, Foynhagen (NO)
13 juli - Kristianstad Stadsfest
24 juli - Karlshamn, Best Western Hotel
25 juli - Visby, Kallis
27 juli - Trosa, Restaurang Fina Fisken
2 augusti - Arvika Hamnfest
8 augusti - Borås, Sommartorsdagarna
3 augusti - Eskilstuna Parkfestival
10 augusti - Gävle Stadsfest
29 augusti - Göteborg, Trädgår'ns sommarscen
30 augusti - Stockholm, Gröna Lund

Följ Petter här:
Instagram
FB


Miss Li:
07 aug Lysekil, Havsbadsparken
10 aug Falkenbergs Stadsfest
15 aug Stockholm, Gröna Lund, Stora Scen
16 aug Norrköping, Augustifesten
17 aug Gävle, Furuviksparken
18 aug Göteborg, Trädgår'ns Sommarscen

Följ Miss Li här:
Instagram
FB
31 maj kl: 09:00

Parham Släpper Singeln "bordsskick" Och Releasedatum Till Kommande Ep!

LYSSNA: https://Parham.lnk.to/Bordsskick

I april släppte Parham singeln inkl video) Fingertoppar som idag har närmare 900 000 streams på Spotify. I samband med release åkte Parham ut på en kort vår turné med utsålda spelningar i bl. a. Stockholm och Göteborg. Parham forsätter nu med att släppa singeln Bordsskick som har release idag den 31 maj. Nu står det också klart att Parham släpper sin EP den 20 september.

Bordsskick skrev jag efter incidenterna i tunnelbanan när dom haffade folk i orten efter en poesikväll och när dom släpade ut den gravida kvinnan. Den berör inte händelserna direkt, men de väckte många känslor hos mig. Det känns som att rasismen är så ständigt påtaglig och måste pratas om. Jag kan inte låtsas som att det är all good för att jag är på en bra plats samtidigt som andra människor som ser ut som mig behandlas på ett avhumaniserat sätt. Låten är ett av spåren från min kommande EP som släpps i höst. - Parham.

Bordsskick släpps idag den 31 maj via This is Scandinavia / Sony Music. Låten är skriven av Parham och producerad av Strøm.

Parham har hyllats som en av Sveriges bästa textförfattare och vunnit priser för Årets Hiphop på Manifestgalan samt nominerats i P3 Guld och Grammis. Han har tidigare gett ut två kritikerrosade album Pojk (2014) och Hemma Här (2016). De senaste åren har han även släppt flera hyllade singlar som ex. Håller Mig Vaken, Allting Med Dig och Facetime.

Våren 2018 släppte Parham sitt tredje hyllade album Torsken som streamats över 16 miljoner gånger på Spotify och i samband med albumreleasen åkte Parham ut på en omfattande Sverigeturné. Singeln Tranquilo feat. Mwuana sålde guld och har streamats 5 miljoner gånger.

FÖLJ PARHAM:
https://www.instagram.com/parham.pojk
https://www.facebook.com/parham.nu/
https://twitter.com/parhampojk
31 maj kl: 07:40

Moto Boy Klar För Höstturné Med Helt Nytt Material - Ny Singel Ute Idag Och Biljetter Släpps 12:00!

Moto Boy (Oskar Humlebo) har släppt musik sedan 2006, och 2019 är året då vi för första gången fått höra honom på svenska. Med ständiga lovord från pressen och med sin starka följarskara har han haft flera "karriärer i karriären" och låtit olika influenser ta plats på skivorna. Idag släpps singeln "Vi kör tills vi dör", samt offentliggörandet av en turné under hösten där helt nytt material utlovas. Biljetterna släpps klockan 12:00 via http://www.blixten.se/moto-boy!

I Moto Boy möts skandinavisk melankoli med Berlins klubbliv i en självklar symbios. Allt toppat med den särpräglade och omisskännliga rösten och den androgyna framtoningen.

Idag släpps nya singeln "Vi kör tills vi dör" - den tredje i ordningen efter språkbytet i och med singeln "Min stora kärlek", som släpptes i februari och under våren följts av ytterligare två spår som visar vägen mot det som i höst leder till ett helt album.

"Jag spelade den här låten live innan den var klar, de sista raderna skrevs klart på scen, i stunden med bandet, och hela låten är lite så, som att kasta sig ut utan att titta ner först."

Moto Boy beskriver språkbytet i egna ord:

"När jag väl öppnade den dörren så var det som om jag hittat en hel våning full av nya rum, jag hittar låt på låt och allt känns intressant och eggande, lite som när jag gjorde min första skiva. Jag tror alla erfarenheter senaste åren, "The feeling of going", "Vinnaren tar allt - Medborgarbandet", skivorna i Berlin, turnerandet med Moto Boy och The Cardigans, alla samarbeten med Hans Ek och alla Sveriges symfoniorkestrar, allt hittar helt plötsligt uttryck i musiken genom språkbytet.

Den kanske största överraskningen har varit hur mycket det påverkar mitt sätt att sjunga och skriva, helt plötsligt tar jag ut svängar och höga tonarter på ett nytt vis, allt känns nytt och vasst. Det är som om språkbytet gjort mig helt orädd och jävligt hungrig på nytt"

Under november 2018 gjorde Moto Boy tre jubileumskonserter, tio år sedan släppet av den självbetitlade debutplattan - och kort efter singelsläppet i februari gav han sig ut på en exklusiv miniturné under parollen "Min Stora Kärlek". Corren hyllade konserten som mästerlig, Smålandsposten sade att "Moto Boy gav det bästa" - och till hösten är det alltså dags för honom att återigen inta scener runt om i landet.

Turnéplan
17 okt Luleå, Ebeneser
18 okt Umeå, Droskan
19 okt Sundsvall, Quality Hotel
20 okt Östersund, Jazzköket
25 okt Karlstad, Nöjesfabriken, Bar Teatral
13 nov Göteborg, Pustervik
14 nov Stockholm, Slaktkyrkan
Fler datum tillkommer

"Jag kommer ta med mig Titte och Pikko igen på den här turnén, och ni som var på "A Decade" eller "Min Stora Kärlek"-konserterna vet hur fett det kan bli. Vi kommer spela nya skivan "Stökigt Hjärta" (som släpps i höst) från början till slut, och den här gången lägger vi ribban ännu högre, det kommer bli det bästa vi gjort"

Turnén har premiär på Ebeneser i Luleå den 17 oktober. Biljetterna släpps idag kl 12:00 och säljs via www.blixten.se/moto-boy

Följ Moto Boy
http://www.motoboymusic.com/
https://www.facebook.com/motoboymusic/

Utöver karriären som Moto Boy är Oskar Humlebo också aktiv som en av medlemmarna i elektroduon Pikko, livegitarrist i The Cardigans och har skrivit musik och själv medverkat i uppsättningar vid Malmö Opera, Göteborgs Stadsteater och Wermlandsoperan.

Instagram @motoboymusic
Twitter @motoboymusic

Biljettinformation
Biljetterna släpps idag kl 12:00 via http://www.blixten.se/motoboy

Pressbilder http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media/tag/moto-boy

Presskontakt
Adam Ramberg, Birds Will Sing For You, adam@birdswillsingforyou.com, 070-833 03 10
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18
Nyheter och pressmeddelanden 29 maj 2019
29 maj kl: 17:30

Imenella Släpper Debut-Ep "tro" Den 12 Juni Och Åker Ut På Stor Sommarturné!

Imen betyder TRO. På min debut-EP har det krävts både att tro på sig själv men också att ha en stor ståndpukt på vad jag tror på. Jag vill bjuda in er i min värld och låtar er joina min resa från mina ögon på hur jag ser på världen - Imenella. 

Imenella slog igenom förra året med låtarna Moves och Chagga och strax innan jul släpptes tredje singeln Fråga om mig som har över 1.4 miljoner streams på Spotify. Imenella fortsatte imponera Sverige och inledde 2019 med ett mäktigt framträdande på P3 Guld som aldrig tidigare setts i svensk TV, Imenella var även nominerad till Framtidens Artist på galan. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och strax därefter släpptes singeln "Trophy" tillsammans med Madi Banja.

Nu är det dags för Imenella att ta över Sverige med att släppa debut-EPn "TRO" som har release 12 juni. I samband med releasen åker hon ut på stor sommarturné med start på Brännbollsyran den 30 maj.

Det känns helt sjukt att jag både släpper min första EP och åker ut på min första egna turné. Det har varit ett fantastiskt år och jag känner mig så otroligt välsignad över att kunna dela den drömmen med er.

TRO SOMMARTURNÉ:

30 maj Umeå Brännbollsyran
1 juni Fagersta Våryran Fagersta
12 juni Göteborg Liseberg
13 juni Söderhamn School's Out
14 juni Alingsås Potatisfestivalen
16 juni Lund Sommarlund
20 juni Malmö Folkets Park
28 juni Västerås Västerås Cityfestival
28 juni Stockholm Lollapalooza Stockholm
3 juli Oslo Kadetten
12 juli Visby Gutekällaren
13 juli Borgholm Borgholms Slottsruin
17 juli Jönköping Sommaronsdagar
18 juli Kalix Sommarfesten
19 juli Skellefteå Trästockfestivalen
24 juli Piteå Piteå Dansar & Ler (Kitteltältet)
26 juli Hudiksvall HudikKalaset
3 aug Karlskrona Karlskrona Skärgårdsfest
23 aug Linköping Linköpings Stadsfest
24 aug Alby This is Alby
24 aug Södertälje Södertäljefestivalen
7 sep Falun Falu Bowling & Krog

FÖLJ IMENELLA:
https://www.instagram.com/imenella._/
https://www.facebook.com/officialimenella
29 maj kl: 15:50

Cecilia Bartoli Kommer Till Konserthuset!

Cecilia Bartoli är unik. Med sin mästerliga vokala kontroll, intensiva inlevelse och spännande repertoar har hon befunnit sig i världstoppen i över 30 år. Hon bjuder på det bästa från operans värld; starka känslor med drama och sceniskt direkthet - och förstås en imponerande röst. Det har också gjort henne till en av vår tids bäst säljande klassiska artister.

Hon debuterade i Konserthuset Stockholm 1998 och gav konserter i Skandinavien och Konserthuset senast 2015, då en kritiker konstaterade att "Cecilia Bartoli har skapat sig en helt egen nisch, där vokalt guld grävs fram ur arkiven och används till den personliga, extremt kraftfulla och precisa koloraturkonst som är den italienska sångerskans specialitet". Vid detta hennes sjunde gästspel i Konserthuset bjuder hon på musik från 1800-talet.

Med sig har hon sin egen, virtuosa barockensemble Les Musiciens du Prince-Monaco, som är knuten till operan i Monaco. Ensemblen består av specialiserade musiker som spelar på tidstrogna instrument, grundad 2016 under Cecilia Bartolis konstnärliga ledning. För musikalisk ledning står den framstående fransk-argentinske violinisten Andrés Gabetta.

Söndag 14 juni 2020 kl 19.00

Cecilia Bartoli mezzosopran
Les Musiciens du Prince-Monaco
Andrés Gabetta ledare

Till konserthuset.se (öppnas i nytt fönster)

Cecilia Bartolis hemsida (öppnas i nytt fönster)

I samarbete med ICO ApS (öppnas i nytt fönster)
29 maj kl: 13:40

Förra Årets Stora Succé "en Talk Talk Show" Kommer Tillbaka Till Hamburger Börs I Stockholm I Höst!

Efter förra årets stora succé kan vi nu avslöja att "En Talk Talk Show" kommer tillbaka till Hamburger Börs i Stockholm i höst!

Den karismatiske komikern och värden Stefan Odelberg bjuder in några av Sveriges mest folkkära artister till en scenshow som varvar intervjuer, överraskningar, musik, magi med massor av humor. "En Talk Talk Show" spelas i fyra unika föreställningar på Hamburger Börs i Stockholm med olika gäster varje gång. Premiär den 3 december.

Stefan Odelberg är tillbaka på Hamburger Börs med ännu en upplaga av hans omtyckta "En Talk Talk Show". Denna gång med en juligare touch på den unika stämning denna show gång på gång lyckas förmedla. Hamburger Börs öppnar dörrarna för talkshowen som har så mycket innehåll att vi blev tvungna att dubblera självaste namnet.

Kvällens kärna är alltid showens två inbjudna stjärnor - gästerna som det ska talk talkas med. Tillsammans med gästerna bjuder Stefan, hans side-kick Håkan och DJ Ellinor Terve er på gnistrande shownummer, spontana stickspår, en stor dos magi, spännande överraskningar, mycket musik, massor av humor och ännu mer hjärta till att få underhålla er - publiken. Allt detta förpackat innanför Hamburger Börs anrika väggar, serverat med en njutbar middag vi varmt kan rekommendera.

Varmt välkomna till den 6:e säsongen av "En Talk Talk Show" - showen där varken gäster eller publik sitter säkert!

Biljetterna släpps idag och bokas via tel: 0771-13 43 00 eller på showtic.se, för företagsbokningar kontakta info@showtic.se 
Middagspaket: Välj mellan 2-rätters, 3-rätters eller VIP-paket läs mer här

Säsongens gäster:

03 december Måns Zelmerlöw & Jonas Björkman - PREMIÄR
04 december Linnea Henriksson & Hasse Brontén
10 december Björn Skifs & Magdalena Forsberg
11 december Magnus Samuelsson plus hemlig gäst.

"En Talk Talk Show" Produceras av Odelberg Entertainment & Charlotte Bergman Consulting

För mer information och kontakt med Stefan Odelberg, hör av dig till

Helene Wigren
PR & Beyond
Mail: Helene.wigren@prbeyond.se
Tel: 070-7527605 
29 maj kl: 13:40

Sissel Kyrkjebø Är Tillbaka. 50 Låtar, 50 Musikvideor, 50 'storytelling' Videor, Ny Release Släpps Varje Vecka Under 50 Veckor!

Sissel Kyrkjebø är tillbaka.

50 låtar, 50 musikvideor, 50 'storytelling' videor, ny release varje vecka under 50 veckor!

2019 är ett stort år för norska stjärnan och sångerskan Sissel Kyrkjebø, ansedd som en av världens främsta Crossover sopraner. Hon firar sin 50 års dag i år, den 26 maj gick även startskottet för hennes nya projekt "Reflections". Från och med denna vecka kommer hon att släppa 50 låtar och musikvideor under en ettårsperiod. Och varje låt förstärks av en berättande video.

Sissel har spelat in nya versioner av sina personliga favoriter, ett antal tidlösa låtar från 1920-talet fram till idag.

"Den här gången vill jag ge mina lyssnare en syn på mina tankar och bakgrunden bakom musiken jag släpper. För varje låt kommer det att finnas en video där jag pratar om sången, liksom en separat musikvideo. Jag hoppas att lyssnare kommer följa mig på resan varje vecka via min hemsida: www.Sisselmusic.com." - Sissel

Den första utgåvan är hennes vackra version av den legendariska "Unchained Melody"

Kort bio:

Kombinationen av hennes anmärkningsvärda röst och förmåga att kommunicera har gjort Sissel till en mycket efterfrågad konstnär världen över. Sedan det första soloalbumet har hon haft stora framgångar både nationellt och internationellt, och i Norge anses hennes röst som en nationell skatt. Under hela sin långvariga karriär har hon samarbetat med artister som Diana Krall, Placido Domingo, Warren G, Bryn Terfel och Rosé Carreras, för att nämna några. Sissels röst är också exponerad och älskad i filmer som Ariel i Den Lilla Sjöjungfrun, Titanic och Sagan om ringen-trilogin.

Klicka och lyssna här på "Unchained Melody" producerad av Sissel Kyrkjebø

Följ Sissels resa via hemsidan www.Sisselmusic.com

För mer information och kontakt med Sissel hör av dig till

Helene Wigren
PR Beyond
M: helene.wigren@prbeyond.se
Tel: 070-7527605
29 maj kl: 12:50

Biblioteksdata Ska Ge Bättre Källor På Wikipedia

Behovet av pålitliga källor är större än någonsin - i en tid när internet är första valet för den som söker information. Nu vill den ideella föreningen Wikimedia Sverige förbättra källorna med hjälp av data från bibliotekskatalogen Libris.

Wikimedia Sverige (WMSE) arbetar för fri kunskapsförmedling och är förmodligen mest kända för uppslagsverket Wikipedia. Föreningen driver även plattformen Wikidata, som samlar så kallade länkade data från olika källor. Det är information som främst är läsbar för maskiner och som därför kan länkas ihop mellan olika tjänster på webben. Google använder till exempel länkade data i sin "Knowledge graph" - den lilla rutan med korta, sammanfattade fakta som dyker upp efter en sökning.

Redan sedan tidigare driver WMSE ett projekt där de fyller på Wikidata med länkade data från biblioteken. Kungliga biblioteket (KB) stödjer nu den vidare utvecklingen av arbetet med 400 000 kronor. I det ingår bland annat att lyfta in mer biblioteksdata, och att löpande kunna uppdatera den information från Libris som finns i plattformen.

Förra året lanserade KB en ny version av Libris som bygger på just länkade data.

- Det är mycket glädjande att vi nu kan se resultat av det fleråriga utvecklingsarbetet med den nationella katalogen Libris. Genom länkade data kan Bibliotekssveriges samlingar synliggöras och användas på helt nya sätt, säger Lars Ilshammar, tf. riksbibliotekarie.

WMSE planerar även att ge svenska Wikipedias skribenter möjlighet att använda Librisdata i sina artiklar, vilket ska underlätta för dem att skapa källhänvisningar.

- De resurser som Kungliga biblioteket delar med sig av är en ovärderlig skatt som kommer att göra stor nytta på Wikipedia, där källor är A och O. När skribenterna lättare kan hitta och hänvisa till pålitliga källor hoppas vi att uppslagsverket ska bli ännu mer trovärdigt och användbart, säger John Andersson, verksamhetschef på WMSE.
29 maj kl: 12:00

Diskopunk Släpper Mästerlig One-Take Musikvideo Filmad Med Iphone

Diskopunk släppte i fredags nya singeln "Motherland" och hade en slutsåld euforisk spelning på Debaser Strand i Stockholm samma kväll.

Idag släpper de musikvideon till "Motherland" som är inspelad i en one-take på Zinkens IP. Den föreställer sångaren America Americano samt en liga ovetande statister. Bandet berättar:

"Vi visste att vi ville va på en löparbana. Det var enda idén egentligen. Vi hade ingen videobudget alls så vi lånade en gimbal pinne och drog ner till Zinkens IP och gjorde en enda tagning med en iPhone. Ingen annan i videon var tillfrågad, blev mästerverk direkt." 
                     

   

"Motherland är en tvåstegsraket från samtiden. Absolut panik med glimten i ögat. Bland det rockigaste vi gjort fast samtidigt otroligt dansbar. Har nån slags trivsel i sig också. Väldigt rak, direkt och o så härlig." - Diskopunk.

Diskopunk har sedan debuten 2016 gjort ett bestående in- och avtryck, framförallt på livescenen med sin minst sagt övertända liveakt. Bandet beskriver själva sitt sound som "ett dekigt ABBA; grandiosa och ackord-drivna poplåtar upptrissade med post-punk-element - vrålande distade synthar, gitarr-riff och en jävla massa percussion". I början på året släppte de självbetitlade debut-EP:n med singeln "Lilla Pojke" i spetsen som i april följdes upp med singeln "Healthy". De skriver, producerar, mixar samt gör allt visuellt själva. 

Ta chansen att se dem live den 5 juni i Göteborg (Pustervik) på Gården Festival. 

Minidokumentär om bandet: https://www.youtube.com/watch?v=Y86GdqookXE
29 maj kl: 12:00

Molly Sandén Släpper Albumet "det Bästa Kanske Inte Hänt Än"!

LYSSNA: https://mollysanden.lnk.to/DBKIHA

Idag den 29 maj släpper Molly Sandén sitt andra album på svenska - Det bästa kanske inte hänt än som redan fått fantastiskt mottagande och hyllningar av bl.a. Jan Gradvall i DI Weekend, Gaffa och Aftonbladet. 

Molly Sandén har gjort ett absolut perfekt popalbum - Jan Gradvall, DI Weekend

Bland det absolut bästa pop-Sverige mäktat med i år, och över betydligt längre tid än så - GAFFA


Få artister ur hennes generation doserar sin röst med samma noggranna precision - Markus Larsson, Aftonbladet

Molly startade sitt 2019 med att släppa guldsäljande singeln Den som e den, med över 7 miljoner streams på Spotify. I april fick Sverige höra Molly i Netflix första svenska originalserie Störst av allt, där hon gjorde en cover på Jonathan Johanssons låt Rosa Himmel. Låten berörde många och har sedan släppet legat på topp 10 på Spotify topp 50 och har i rekordfart sålt guld med hittills makalösa 11 miljoner streams. Nyligen släpptes singeln Va det då? som har närmare 3 miljoner streams. 

I sommar åker Molly ut på stor sommarturné med start den 31 maj på Brännbollsyran, se datum här: 

31 maj Brännbollsyran, Umeå
4 juni Bryggarbacken,Skellefteå
27 juni Västerås Cityfestival, Västerås
28 juni Lollapalooza, Stockholm
29 juni Torsjö Live, Torsjö
4 juli Sommartorsdagarna, Borås
5 juli Sensommar, Sundsvall
6 juli Summer On Festival, Båstad
12 juli Furuviksparken, Furuvik
17 juli Östersjöfestivalen, Karlshamn
19 juli Åhus Beachhandboll Festival, Åhus
20 juli Fallens Dagar, Trollhättan
25 juli Kitteltältet, Piteå Dansar & Ler
1 aug Arvika Hamnfest, Arvika
9 aug Kalmar Stadsfest, Kalmar
23 aug Liseberg, Göteborg
31 aug Eksjö Stadsfest, Eksjö

I fjol släppte Molly Sandén sitt platinasäljande album Större som kantades av hyllningar runtom i Sverige av såväl kritiker som fans. 2018 var minst sagt Mollys år - med över 70 miljoner streams på albumet blev hon den mest streamade kvinnliga svenska artist på Spotify.

FÖLJ MOLLY SANDÉN:
https://www.facebook.com/mollysandenofficial/
https://www.instagram.com/m0llys/
https://twitter.com/mollysanden
Nästa sida
Hitta oss på Facebook