Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 29 november 2019
29 nov kl: 11:50

Showit Är Tillbaka Med "pretty Gang"!

LYSSNA: https://showit.lnk.to/Pretty

Showit är tillbaka och idag släpps singeln Pretty Gang. Senast Showit släppte musik var i augusti, med singeln Toca, som hon gjorde i samarbete med med Pato Pooh & Kayen från hennes NBLNATION team.

Under 2018 jobbade hon i studio, gjorde samarbeten med Adidas och hade en egen spelning på Stay out west under Way Out West. Showit är en dansare i grunden som bara för ett par år sedan började rappa och togs in under NBLNATION tillsammans med Pato och Pablo. Pretty Gang är skriven av Showit och Pato Silva.

FÖLJ SHOWIT:
https://www.instagram.com/soshowit
29 nov kl: 11:50

Gammal Släpper Debut-Ep:n "innan Det Tar Slut"

Det var i fjol som popduon GAMMAL debuterade med låten "Blommor där du står" som snabbt blev en hit. Sedan dess har bandet haft ett riktigt succéår och hunnit spela på festival- och livescener landet runt, gjort sin tv-debut på allsång på skansen och hunnit bli klara för stora scenen på P3 Guld 2020. Sammanlagt har deras hittills fyra släppta låtar streamats över 27 miljoner gånger. Idag släpps deras första EP "Innan det tar slut".

Lyssna på "Innan det tar slut" här

"Vi är så stolta och glada att äntligen få släppa mer musik för er. Vi vill bjuda in er i vår värld och känna allting tillsammans. Vår värld är en värld fylld med ångest och kärlek, tårar och frihet. Det här är en EP för alla er som har älskat, gråtit, skrikit, sjungit. Spring nu, lev nu, säg det nu...Innan det tar slut." /GAMMAL

Popduon GAMMAL består av Peg Parnevik och Pontus Petersson. Peg är själv artist i eget namn vid sidan om GAMMAL och Pontus är sedan tidigare producent och låtskrivare. De hittade varandra i skrivandet under en turné förra året. Deras musik kännetecknas av poetiska textrader tillsammans med moderna poptoner. Sångerna låter oss följa med in i en värld mellan gammalt och ungt, fult och vackert, drömmar och ångest. Känslan av att vara ung och rädslan inför att bli GAMMAL.
29 nov kl: 11:50

Diskopunk Släpper Idag Kioskvältaren "scooter Gang"

De senaste veckorna har Diskopunk bjudit på dansanta och svettiga spelningar runtom i Sverige. Idag släpper de ny musik i form av singeln "Scooter Gang" som bandet själva beskriver som "en kioskvältare kring mystiska scootergäng".

Till singeln har Diskopunk själva gjort en musikvideo som släpps 4 december. Bandet berättar:

"Vi kom genom en polares polare i kontakt med den omsusade wrestlaren Cliff Pettersson. Vi lyckades efter mycket om och men stämma blodsträff med Cliff och hans nävkumpan Johny Flash i ringen. Inga regler. Inga ursäkter. Blood in blood out. Men dom väckte besten och inget har varit sig likt sen dess."

LYSSNA på "Scooter Gang": https://Diskopunk.lnk.to/Scootergang

Diskopunk bjuder alltid på oförglömliga spelningar med sin käftsmälls-disko och har vunnit en större och större livepublik under de senaste åren. Förutom spelningar i Sverige, däribland som förband till Mando Diao, har de även haft bejublade gig i bland annat London och Jordanien.

FÖLJ Diskopunk: https://www.instagram.com/diskopunkofficial/?hl=sv

I veckan gav sig bandet ut på sin hittills största utlandsturné i Tyskland, Österrike och Schweiz (som support till bandet Friska Viljor).

Turnéstopp:
tis 26-nov Biefeld (Forum)
ons 27-nov Magdeburg (Moritzhof)
tors 28-nov Berlin (Columbia Theater)
lör 30-nov Dusseldorf (Zakk)
sön 01-dec Offenbach (Hafen 2)
mån 02-dec Stuttgart (Im Wizemann)
tis 03-dec Freiburg (Jazzhaus)
ons 04-dec Konstanz (Kulturladen)
tors 05-dec Steyr (Roeda)
fre 06-dec Zurich (Plaza)
sön 08-dec Leipzig (Täubchenthal)
29 nov kl: 11:50

Elias Hurtig Släpper Feelgood Singeln "välkommen Hem"

LYSSNA HÄR: EliasHurtig.lnk.to/ValkommenHem

Elias Hurtig släpper idag singeln "Välkommen hem" som är skriven av honom och Vera Carlblom (Vera Hotsauce) tillsammans med Lukas Piironen och Axel Liljefors Jansson som även producerat låten.

"Välkommen hem" är en låt som betyder jättemycket för mig och som jag längtat efter att få släppa. Den skrevs i ett rus av nostalgi och blandade känslor av hemlängtan och separationsångest. En personlig favorit :) - Elias.

Elias Hurtig började rappa i tonåren och har sedan dess synts i olika musiksammanhang. Han var i tidigt skede en av medlemmarna i bandet Hov1, som alla är barndomsvänner till honom från Nacka (Stockholm). Elias har spenderat mycket tid i studion och arbetat fram sitt sound som är en hybrid mellan rap och pop. Debutsingeln "Är du dum" släppte han i april i år och den följdes upp av somriga "SINATRA". Nu släpps nya singeln "Välkommen hem" och mer musik kommer 2020.

FÖLJ ELIAS: https://www.instagram.com/eliashurtig/?hl=sv
Nyheter och pressmeddelanden 28 november 2019
28 nov kl: 13:50

Jonathan Johansson Är Tillbaka Med Nya Singeln "för Oss" Och Presenterar Kommande Album

Jonathan Johansson släpper idag singeln "För Oss" från kommande albumet "Scirocco" med release i februari nästa år. Redan igår kunde man ta del av introduktionsmonologen "Gnuflocken & Tjockteven", ett inverterat snapshot av nya albumet. I samband med nya albumet åker Jonathan ut på turné 2020 med start i Göteborg den 25 mars.

På Scirocco återvänder Jonathan till de religiösa rötterna och närmar sig samtidigt ett gäng helt omöjliga frågor. Som var börjar och slutar djuret i människan? Var börjar och slutar historiens tvång? Hur hittar man skönheten i kroppens förfall? Hur, och vem har rätt att välta ett imperium? Vem är god? Och vem är ond?

"Det här är första singeln från mitt nästa album Scirocco. "För Oss" är väl en rätt fet trippelmacka i typ...ja, tre akter. Ett ryck från axeln och min största ansträngning. Mitt psyke på vid gavel och mitt oundvikliga arv.
IS och white supremacy i en perfekt bäddad säng. Smaken av ökendamm i munnen.
Och ja, ett perfekt samarbete med min gamle vän Samuel Starck." - JJ

Lyssna på "För Oss" här

Se musikvideon:

I samband med releasen presenterades en exklusiv audio- och videoinstallation på Fotografiska i Stockholm. Under tre dygn mellan 25-27 november kunde fans och besökare uppleva tre spår till tre filmer från albumet Scirocco före alla andra.

Jonathan Johansson är en av landets främsta textförfattare och leverantörer av nyskapande pop. Mellan nattsvart frustation och blodrusig eufori har Jonathan under sin artistkarriär försett världen med låtar som är lika aktuella i samhällsdebatten som på dansgolvet. "Scirocco" är inget undantag, denna gång ett mer tydligt konceptuellt album med en hårdare och experimentell ljudbild.

Albumet är det första sedan "Love & Devotion" (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan hyllade "Lebensraum!" (2015). Albumet blev till ingens förvåning en av det årets högst betygsatta svenska skivor.

Album:
Love & Devotion (2016)
Lebensraum! (2015)
Ett språk för dom dömda (2013)
Klagomuren (2011)
En hand i himlen (2009)

Nomineringar:
Årets nykomling (Grammis 2009). Årets Artist (P3 Guld 2009). Årets Pop (Manifest 2010). Årets Pop (Grammis 2011). Årets textförfattare (Grammis 2011). Årets producent (Johan Eckeborn, Grammis 2011). Årets Pop (Manifest 2012). Årets album (Grammis 2016). Årets textförfattare (Grammis 2016). Årets producent (Johan Eckeborn, Grammis 2016).

Se Jonathan live våren 2020:
25 mars - Pustervik, Göteborg
26 mars - Plan B, Malmö
27 mars - Kulturkvarteret, Kristianstad
28 mars - Konsert & Kongress (John Doe), Linköping
3 apr - Satin, Örebro
4 apr - Träkyrkan, Bollnäs
16 apr - Mejeriet, Lund
17 apr - Katalin, Uppsala
18 apr - Berns, Stockholm
24 apr - Söderport, Kalmar
25 apr - Rydows Salong, Karlskrona

Följ Jonathan: Facebook | Instagram | Youtube
28 nov kl: 12:10

Den Hyllade Filmmusiken Från Studio Ghibli-Filmerna Framförs Live På Konserthuset Stockholm

"Joe Hisaishi Symphonic Concert: Musik från Studio Ghibli-filmerna av Hayao Miyazaki" är en hyllning till det framgångsrika samarbetet mellan tonsättaren Joe Hisaishi och den älskade filmskaparen Hayao Miyazaki. Den 12 och 13 juni 2020 når denna musikupplevelse Konserthuset Stockholm - och ingen mindre än Joe Hisaishi själv kommer att medverka på scenen som dirigent och pianosolist tillsammans med Kungliga Filharmonikerna.

Joe Hisaishi och Hayao Miyazaki har skapat unik filmkonst tillsammans i över 30 år. Deras konstnärliga samarbete har blivit världsberömt genom filmerna från den japanska animationsstudion Studio Ghibli.

Min granne Totoro, Kikis Expressbud, Spirited Away, Prinsessan Mononoke, Det levande slottet... Listan på animerade mästerverk är lång, och Studio Ghibli-filmerna är älskade av en stor publik världen över. Joe Hisaishis finstämda och personliga musik bidrar starkt till filmernas karaktär. Eller med legendariske Ghibli-producenten Toshio Suzukis ord: "Joe Hisaishi is the only match for Miyazaki's anime".

Konserten innehåller musik ur ett tiotal av de mest populära Ghibli-filmerna. Under Joe Hisaishis ledning framförs musiken av Kungliga Filharmonikerna och Katarinakörerna samt ett antal sångsolister, samtidigt som filmsekvenser projiceras på en filmduk. Denna påkostade produktion har gjort succé i Tokyo, New York, Los Angeles och australiska Melbourne. I Europa har den tidigare gjorts i Paris, Lyon, Bryssel och Prag. Konserterna i Konserthuset Stockholm blir alltså Skandinavien-premiären för Joe Hisaishi Symphonic Concert - ett unikt tillfälle för alla Ghibli-älskare.

Konserterna följer i Konserthuset Stockholms populära tradition av tematiska sommarkonserter inom spel-, film- och annan populärkultur. Serien har varit obruten sedan 2006, då man presenterade Sveriges första spelmusikkonsert med symfoniorkester.

Konsertdatum och biljettsläpp

Fredag 12 juni kl 19.00

Lördag 13 juni kl 19.00

Biljetter till konserterna släpps den 29 november kl 11.00.

Boka och läs mer här.

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna

Joe Hisaishi, dirigent & pianosolist

Katarinakörerna

Ackreditering och mer information

För mer information, intervjuförfrågningar och ackreditering - vänligen kontakta: 

Emelie Bergbohm, emelie@bohmbohmroom.com, 073 - 069 67 78
Nyheter och pressmeddelanden 27 november 2019
27 nov kl: 10:20

Sony Music Lanserar Sveriges Första Artist-Chatbot; Bot Kaspers!

Sony Music Sverige har tillsammans med byrån Nitro utvecklat Sveriges första artist-chatbot med hjälp av IBM Watson Assistant; Bot Kaspers! Som namnet antyder så skapades den för det välrenommerade bandet Bo Kaspers Orkester och lanserades i samband med släppet av deras tolfte album "23:55".

I chatboten får man möjlighet att chatta med bandet med hjälp av förprogrammerad information som svarar på fansens frågor. Chatboten är integrerad i bandets Messenger-funktion på deras officiella Facebooksida och är live fram tills nyårsafton.

Testa chatboten HÄR

"Användandet av ny teknologi som Artificiell Intelligens för att marknadsföra våra artister och deras musik är nytänkande och öppnar upp för ett helt nytt sätt för fansen att interagera med sina favoritartister när som helst på dygnet. Det känns extra kul att få göra det här projektet med Bo Kaspers Orkester som har spelat tillsammans i över 28 år." säger Linnea Reinhold, Sony Music.

Chatboten är framförallt skapad för att ge fansen en chans att på ett lättsamt och kreativt sätt komma närmare bandet. Flera timmars intervjuer ligger till grund för innehållet där bandet berättar om sitt nya album, bakgrunden till specifika låtar, turnéminnen, deras historia och man får även möjlighet att lära känna alla bandmedlemmar bättre. Fansen kan dessutom testa sina kunskaper genom att göra bandets lyric quiz och få chansen att vinna biljetter till deras kommande konserter.

Bo Kaspers Orkester har under sina 28 år varit ett storsäljande band och uppnått flera topplisteplaceringar. De är ett av Sveriges mest älskade liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning "Allt ljus på oss" och en storslagen arenaturné hösten 2018.

För mer info kontakta gärna:

Linnea Reinhold - Sony Music
Email: linnea.reinhold@sonymusic.com
Tel:  073 347 88 44

Johanna Boström Stone - Stone Media
Email: johanna@stone.se
Tel: 070-640 85 04
Nyheter och pressmeddelanden 26 november 2019
26 nov kl: 18:50

Warner-Dominans I Melodifestivalen 2020

De senaste åren har Warner Musics satsning på Melodifestivalen resulterat i att bolaget alltid haft flest bidrag i tävlingen. I våras hade Warner 13 bidrag och fortsätter nu sin satsning på tävlingen där man ställer upp med totalt 12 låtar 2020.

De senaste åren har Warner dominerat i tävlingen och haft stora framgångar med artister som John Lundvik, Nano, Måns Zelmerlöw, Margaret, Samir & Viktor, Mariette, Loreen, Sanna Nielsen för att nämna några. Förra året var det John Lundvik med sin låt "Too Late For Love" som tog hem vinsten och erövrade topplistorna. Malou Prytz skrev historia som yngsta tävlande någonsin och tog sig direkt till final med hiten "I Do Me". Mohombis "Hello" gjorde ett stort avtryck hos svenska folket och låg länge i toppen av listorna.

Bland Warners bidrag i Melodifestivalen 2020 finns det några kära återseenden i tävlingen. Vi ser Mohombi, Malou Prytz, Mariette, Dotter, Ellen Benediktson & Simon Peyron. Anis Don Demina debuterar denna gång som soloartist.

Dessutom tävlar Anna Bergendahl, Torsten Flinck och Sonja Aldén som alla tre är under distributionsavtal med Warner Music via bolaget Freebird Entertainment.

Utöver de återvändande artisterna presenterar Warner fyra spännande debutanter: Malmöartisten Paul Rey som är stadens näst mest streamade artist (efter The Cardigans) med över 100 miljoner streams. Klara Hammarström som vi känner igen från SVT-serien "Familjen Hammarström" där vi följer hopp- och fälttävlansfamiljen under både vardag och tävling. Vi presenterar även debutanten och narkossköterskan Faith från Norrköping som ska framföra en låt skriven av bland andra Jörgen Elofsson (aktuell med Céline Dions album som ligger etta på Billboard).

- Vi har alltid satsat mycket på Melodifestivalen och på det sättet fått fram många nya artister och karriärer. Programmet är utan tvekan fortfarande Sveriges starkaste format för att lansera artister och låtar som gör avtryck på Spotify och radio, säger Robert Skowronski (A&R Director Giant/Warner) som tillsammans med Camilla Bjering von Zweigbergk har huvudansvaret för satsningen.

- Melodifestivalen är unik med sin bredd, sin öppenhet för alla genrer och åldrar och de resurser du får till ditt förfogande i form av professionalism i alla led. Musikunderhållnings-TV när det är som bäst och som verkligen kan göra skillnad för en artist och en låt, säger Camilla Bjering von Zweigbergk.
26 nov kl: 13:20

Malou Prytz Släpper Ny Singel Idag - "if It Aint Love"

Idag släpper Malou Prytz sin nya singel "If It Ain't Love". Det är en organisk upptempo poplåt producerad med liveinstrument vilket inte hörts från Malou förut. "If It Ain't Love" är skriven av Isa Tengblad, Lasse Qvist och producerad av Oskar Nyman och Johan Thölin.

"Låten handlar om hopplös kärlek, om en person som det är svårt att bara vara kompis med utan att det slutar med kärlekskänslor" , Malou Prytz

Malou Prytz blev namnet på allas läppar när hon gick direkt till finalen av Melodifestivalen 2019. Med låten "I do me" tävlade hon som den yngsta deltagaren någonsin. Teamet kring Malou bestod av starka kvinnor och denna "girl power" är något som genomsyrar Malous artisteri. I våras släppte hon singeln "Left & Right" och i somras släppte Malou sin debut-EP "ENTER" och genomförde en stor sommarturné och har synts i tv-rutan på bland annat Sommarkrysset, Nyhetsmorgon, Sommarlov och Bingolotto.

Malou har även samarbetat tillsammans med den tyska debutartisten Millé som släppte singeln "All Good" i somras med Malou som feature-artist.

Nu är det äntligen dags för Malou Prytz att släppa sin nästa egna singel "If It Ain't Love".
Lyssna på den HÄR
26 nov kl: 11:30

Gröna Lund Får Ny Event- Och Försäljningschef

Sedan i våras har Gröna Lund varit utan försäljningschef, men nu står det klart vem som tar över tjänsten. Johan Lotsander, som sedan 2010 arbetat med event på Gröna Lund i olika roller, får nu ansvaret att driva arbetet vidare på det 136-åriga tivolits event- och försäljningsavdelning.

Sedan i våras har Gröna Lund varit utan försäljningschef, men nu är tjänsten tillsatt. Denna gång valde man att rekrytera en intern förmåga och valet föll på Johan Lotsander, som både kan tivolit och B2B-affären på sina fem fingrar. Johan Lotsander har arbetat med event och affärsutveckling både mot företags- och privatsidan på Gröna Lund under flera år, nu senast i rollen som projektledare för tivolits Halloweensatsning. Johan Lotsanders uppdrag i den nya rollen blir bland annat att vidareutveckla affären inom större möten och event, i första hand mot företagsidan.- Det känns såklart väldigt kul att få förtroendet som det här uppdraget innebär. Jag kan vår verksamhet inom event- och företagsförsäljning väldigt väl vid det här laget och därför ska det bli extra roligt att få driva arbetet vidare med att utveckla vår affär inom området. Det känns som om vi bara har skrapat på ytan till vilka möjligheter som finns här. Att vi dessutom har en unik arena för event och ett team som verkligen brinner för att leverera upplevelser utöver det vanliga gör inte saken sämre, säger Johan Lotsander, ny event- och försäljningschef på Gröna Lund. 

För mer informationkontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
26 nov kl: 08:50

Nordbygg Bäddar För Goda Affärer

Den 21 april 2020 öppnar portarna till samhällsbyggnadsbranschens främsta mötesplats i Norden. Under fyra dagar visar fler än 800 svenska och utländska företag upp sina senaste produkter, lösningar och tjänster. Till det kommer seminarier och särskilda arenor och evenemang för olika områden.

Det är inte konstigt att Nordbygg ses som den självklara platsen att synas på. Uppställningen är imponerande på både utställar- och besökarsidan. Det skapar konkreta förutsättningar för marknadsföring, affärsmöjligheter, nya relationer, ny kunskap och inspiration.

- I nuläget är fler än 800 utställande företag klara. Både B- och C hallen är fullbokade och den totala beläggningen är 94 procent, berättar Peter Söderberg, Nordbyggs projektchef.

I A-hallen är VVS-området fortsatt starkt och det har vuxit sedan 2018. Kyla & värmepumpar kommer att presentera en rad nya utställare.

I år gläds Peter Söderberg även åt att antalet nationsmontrar ökat. 2020 är Österrike, Holland, Bavaria, Tjeckien och Lettland representerade och det är möjligt att ytterligare något land ansluter. Förhandlingar pågår.

Guldmedalj ledde till ökad efterfrågan

Vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2018, företaget Operose grundare och VD, Johanna Söderström menar att den uppmärksamhet som hennes vinnande produkt, en arbetsbyxa för gravida, fått, var något hon bara kunnat drömma om. Sedan dess har efterfrågan på hennes produkter ökat och hon utvidgar nu sin verksamhet i lugn takt och ser även en marknad utanför Sveriges gränser.

- Korandet av Guldmedaljsvinnaren och presentationen av de nominerade bidragen är en viktig del av Nordbygg precis som den helt nya Innovationsarenan, där Guldmedaljen ingår som ett inslag säger Peter Söderberg.

Alltså koras även 2020 en Guldmedaljsvinnare på Nordbygg.Från januari kommer tidningen Byggindustrin att publicera de nya produkterna som kandiderar till Nordbyggs guldmedalj för bästa produktinnovation. Vid en slutnominering utses tio bidrag som publiceras strax innan mässan och sedan visas i en utställning i innovationsarena. Torsdagen den 23 april koras vinnaren.

Unika produkter baserade på forskning

Det forskningsbaserade ventilationsuppstickaren InventiAir återkommer till våren till Nordbygg för fjärde gången.

- Vi vet att Nordbygg alltid är en lyckad satsning för oss, säger InventiAirs grundare och VD Martin Sellö.

För en mindre aktör i ventilationsbranschen som InventiAir är Nordbygg den perfekta platsen att visa upp och få genomslag för sina innovativa forskningsbaserade produkter.

- På Nordbygg kan vi nå ut och träffa våra befintliga och potentiella kunder. Men också samarbetspartners och leverantörer. Viktigt är också att synas för att bli relevant som arbetsgivare, menar Martin Sellö.

För mer information kontakta:

Peter Söderberg,Nordbyggs projektchef, peter.soderberg@stockholmsmassan.se
Tel.08-749 43 93

Pär Jonasson, pressansvarig, par.jonasson@stockholmsmassan.se
Tel. 08-749 44 17

Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se
Tel. 08-749 41 35
Nyheter och pressmeddelanden 25 november 2019
25 nov kl: 19:50

Ta Del Av Jonathans Johanssons Nya Album "scirocco" Före Alla Andra

3 filmer till 3 spår från Jonathans Johansson kommande platta "Scirocco" och det är bara på Fotografiska under 3 dygn man kan se dom. Audio- och videoinstallationen finns tillgänglig mellan 25-27 november på plan 2 i Studion. 28 november släpps introduktionsmonologen "Tjockteven & Gnuflocken" och singeln "För Oss" inklusive musikvideo upp digitalt för alla. Albumet i sin helhet kommer i februari 2020.

Jonathan Johansson är en av landets främsta textförfattare och leverantörer av nyskapande pop. Mellan nattsvart frustation och blodrusig eufori har Jonathan under sin artistkarriär försett världen med låtar som är lika aktuella i samhällsdebatten som på dansgolvet. "Scirocco" är inget undantag, denna gång ett mer tydligt konceptuellt album med en hårdare och experimentell ljudbild.

Albumet är det första sedan "Love & Devotion" (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan hyllade "Lebensraum!" (2015). Albumet blev till ingens förvåning en av det årets högst betygsatta svenska skivor.

Om installationen på Fotografiska berättar Jonathan;

Det började några uttråkade dagar på en lite för lång semester. Med kroppen soltung och alkoholslö i huvet laddade jag ner en billig videoapp och började pussla i de privata filmer jag hade i telefonen. Klipp från New York, Berlin, Medelhavet och hemma. Ni vet man ser nått, fotar eller filmar det, men sen då? Det ligger mest där och tar plats.

Efter några dagar hände nått med min blick, jag började se... möjligheter I guess, och började filma, fortfarande från höften men med ett märkligt självförtroende, och jag blev snabbare och snabbare på att sortera och foga ihop materialet.

De klibbiga kvällarna på balkongen, när vi satt och drack och kollade på serier, film eller dokumentärer på laptopen, och jag plötsligt såg ett ansikte jag tyckte om, eller ett djurs rörelser jag ville fånga, då filmade jag bara skärmen, vred upp hastigheten och ändra till svartvitt, skitsamma liksom, det va ju bara mest för mig själv. Jag hade nått att göra.

Efter några dagar testade jag materialet mot en tidig demo jag hade, och det funkade obehagligt bra, det såg ut som jag tänker mig mina kallsvettigaste drömmar, vad jag nu vet om dom. Jag vet bara att de vill mig något.

Just ja, det finns inga klipp här som är random. Allt är i någon mening betydelsebärande, vidgar förhoppningsvis det jag i musiken har försökt gestalta. Det kan va långsökt, men ser du ett ansikte du inte känner igen, så är det antingen någon som har direkt med verket att göra, eller någon i min närhet som förändrat mig i relation till det jag berättar, eller typ Peter Mangs - och Peter Mangs, han har med allting att göra. 

Följ Jonathan: Facebook | Instagram | Youtube
25 nov kl: 16:00

Ja Dä Ä Dä! Pugh Rogefeldt Fortsätter Firandet Av Det Ikoniska Albumet På Turné.

50 år.

Nästan svindlande.
50 år sedan min första LP "Ja dä ä dä".
Ändå känns det som i går.

I alla fall 16 oktober klockan 19.30 när jag tillsammans med mina favoriter bland Sverigestoppmusiker stod inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Och faktiskt på repet veckan innan.

50 år.

Det var Bosse Frölander, f.d. trummis i min rockgrupp Rainrock på 
70-talet, och Thomas Johansson från Live Nation som med sin
entusiasm drev igenom idén om ett jubileumsframträdande på just Cirkus.
Själv velade jag lite.
Hade inte behövt. Det blev en massiv upplevelse för alla.

Nu finns spikade planer på en mer omfattande turné med samma tema och
samma gäng musiker, det var inte lätt, upptagna individer.

Första veckorna i maj 2020 är det tänkt. På dom platser vi tror på.
Inte riktigt färdig planerat ännu, men ändå. 

Sover med spikskorna på.

VÄLKOMNA.
Pugh Rogefeldt.

Klicka och lyssna här på 50 åringen "Ja Dä Ä Dä" på Spotify !

"JA, DÄ Ä DÄ"  Datum
02/5 -  Göteborg, Göteborgs Konserthus
06/5 -  Västerås, Konserthuset
10/5 -  Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
13/5 -  Linköping, Konsert & Kongress
15/5 -  Malmö, Slagthuset

Biljetter
Biljetter släpps på onsdag den 27 nov kl 09.00 via LiveNation.se

Bif bilder är högupplösta för nedladdning. Önskar fotopass och recensionsbiljett eller kontakt med Pugh hör av er till:  

Helene Wigren PR & Beyond
Tel: 070-7527605
Mail: Helene.wigren@prbeyond.se
25 nov kl: 09:50

Ja Dä Ä Dä! Pugh Rogefeldt Fortsätter Firandet Av Det Ikoniska Albumet På Turné.

50 år.

Nästan svindlande.
50 år sedan min första LP "Ja dä ä dä".
Ändå känns det som i går.

I alla fall 16 oktober klockan 19.30 när jag tillsammans med mina favoriter bland Sverigestoppmusiker stod inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Och faktiskt på repet veckan innan.

50 år.

Det var Bosse Frölander, f.d. trummis i min rockgrupp Rainrock på
70-talet, och Thomas Johansson från Live Nation som med sin
entusiasm drev igenom idén om ett jubileumsframträdande på just Cirkus.
Själv velade jag lite.
Hade inte behövt. Det blev en massiv upplevelse för alla.

Nu finns spikade planer på en mer omfattande turné med samma tema och
samma gäng musiker, det var inte lätt, upptagna individer.

Första veckorna i maj 2020 är det tänkt. På dom platser vi tror på.
Inte riktigt färdig planerat ännu, men ändå.

Sover med spikskorna på.

VÄLKOMNA.
Pugh Rogefeldt.

Klicka och lyssna här på 50 åringen "Ja Dä Ä Dä" på Spotify !

"JA, DÄ Ä DÄ" Datum
02/5 - Göteborg, Göteborgs Konserthus
06/5 - Västerås, Konserthuset
10/5 - Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
13/5 - Linköping, Konsert & Kongress
15/5 - Malmö, Slagthuset

Biljetter
Biljetter släpps på onsdag den 27 nov kl 09.00 via LiveNation.se

Bif bilder är högupplösta för nedladdning. Önskar fotopass och recensionsbiljett eller kontakt med Pugh hör av er till:

Helene Wigren PR & Beyond
Tel: 070-7527605
Mail: Helene.wigren@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 24 november 2019
24 nov kl: 04:00

Mia Skäringer Erövrade 24 143 Hjärtan I Tele2 Arena

Lördagen den 23 november genomförde Mia Skäringer sin föreställning "Avig Maria - No More Fucks To Give - The Final Fuck" i Tele2 Arena med 24 143 personer i publiken. En historisk kväll skulle vi vilja påstå. För vilken annan svensk komiker har tidigare lyckats uppnå samma publiksiffra vid en enskild föreställning?!


För en dryg timme sedan avslutade Mia Skäringer "The Final Fuck" i Tele2 Arena med 24 142 besökare i 'rummet'. Kvällen till ära så fick föreställningen celebert besök av artisterna Moto Boy, Molly Sandén och Silvana Iman.

Dessutom har väl ingen missat att Mia Skäringers "Avig Maria - No More Fucks To Give" slagit rekord med att fylla både Ericsson Globe och Scandinavium 6 gånger om och att totala besökarantalet passerat 300 000?!

Nu kvarstår enbart de två framflyttade föreställningarna i Lidköping den 29 november och i Kristianstad den 30 november, därefter har vi en exakt och total publiksiffra att presentera för "Avig Maria - No More Fucks To Give". 

Manus: Mia Skäringer
Regi: Helena Bergström

Föreställningen presenteras av Blixten & Co, Tillman och Loblou

Hemsida miaskaringer.se
Instagram @miaskaringerlazar
Facebook https://www.facebook.com/miaskaringer

Biljettinformation
Biljetter säljs via www.miaskaringer.se

Pressbilder
www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media

För mer information vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se, 0706-973959
Nyheter och pressmeddelanden 22 november 2019
22 nov kl: 15:40

New Transformative Agreement With Elsevier Enables Unlimited Open Access To Swedish Research

The Bibsam Consortium is signing a Read & Publish agreement with the scientific publisher Elsevier. This means that Swedish researchers will have access to the publisher's 2000 journals once more. In addition, all Swedish research articles will be published open access.

The previous agreement with Elsevier was terminated in 2018, as Bibsam and Elsevier were unable to reach a solution that met both parties' requirements for sustainable prices and open access. But after negotiations, a new agreement is now in place that meets Bibsam's requirements and reflects fair value for both sides.

"The negotiations have resulted in a large proportion of Swedish research becoming open access, and, simultaneously, we will gain control over the rising expenses. This is an important step in the transition to open science. I am also pleased with the support and understanding we received from the research community, while they did not have access to the latest research articles from Elsevier", says Astrid Söderbergh Widding, President of Stockholm University, chair of the negotiating group and the Bibsam Consortium's steering group.

"We're delighted to have concluded this new license agreement with Sweden and we look forward to continuing to support the Swedish research community. Like Bibsam, we deeply regretted the lack of access to Elsevier content that impacted Swedish researchers and are pleased that this will now be restored. Further, Elsevier is committed to Open Access and so we are excited to support Bibsam's ambitious objectives through this pilot agreement, in a fair and sustainable way for both parties", says Gino Ussi, Executive Vice President, Elsevier.

The key elements of the new agreement are:
Unlimited open access publishing in Elsevier hybrid and fully gold titles, society journals, and fully gold Cell Press and The Lancet titles
A unique pilot centred around open access publishing of 100 articles per year in Cell Press hybrid journals, which covers the entire consortium's publication output in these journals
Reading rights to the Science Direct Freedom Collection (approximately 2,000 journals) from 1995, and as an additional option Cell Press (14 journals)
Publishing with CC-BY license (or another open license, according to the author's wishes)


The publication output within the agreement is expected to be approximately 3,800 articles per year.

Cost control and savings

The agreement with Elsevier is the largest agreement in the Bibsam consortium, and accounted for 35 percent of the turnover in 2017. The new agreement includes both reading and publishing, which gives the consortium better control over the total costs. This also means savings at the consortium level. Since the previous agreement was only for reading, article publication charges had to be paid outside the agreement.

The new agreement will run for three years, starting on January 1, 2020. The total cost for 2020 will be determined after December 10, when the participating organisations have decided whether they will join. For the sake of transparency, the agreement will be published in the ESAC registry when it has been signed.

Further new agreements with major publishers

Recently, new agreements have also been signed with SAGE and Wiley. This means that the Bibsam Consortium now has signed transformative agreements with the six largest scientific journal publishers; Elsevier, Wiley, Springer Nature, Taylor & Francis, SAGE and Oxford University Press. The purpose of transformative agreements is to change from paying for subscriptions to paying for open access publishing. This way, the new agreements support Swedish researchers in the transition to an open access publishing system.

About the Bibsam Consortium
Since 1996 the National Library of Sweden negotiates license agreements for electronic information resources on behalf of Swedish universities, university colleges, governmental agencies and research institutes. 83 organisations participate in at least one of the 65 agreements and the total turnover 2019 is EUR 28 million.

Read more about the Bibsam Consortium at the National Library's website.

About Elsevier
Elsevier is a global information analytics business that provides digital solutions and tools in the areas of strategic research management, R&D performance, clinical decision support, and professional education; including ScienceDirect, SciVal, ClinicalKey and Sherpath. Elsevier publishes over 2,500 digitized journals, including The Lancet and Cell, 39,000 e-book titles and many reference works, including Gray's Anatomy. Elsevier is part of RELX, a global provider of information-based analytics and decision tools for professional and business customers.

Read more at Elsevier's website. Please contact Andrew Davis, Global Communications, +44 7393 242 466, andrew.davis@elsevier.com, for more information.

Contact information
Britt-Marie Wideberg, Bibsam Consortium Head of Licensing
britt-marie.wideberg@kb.se
+4670 007 3660
22 nov kl: 15:40

Nytt Transformativt Avtal Med Elsevier Ger Obegränsad Öppen Tillgång Till Svensk Forskning

Bibsamkonsortiet tecknar ett läs- och publiceringsavtal med det vetenskapliga förlaget Elsevier. Det innebär att svenska forskare nu åter får tillgång till förlagets drygt två tusen tidskrifter. Dessutom kommer alla svenska forskningsartiklar kunna publiceras omedelbart öppet tillgängligt (open access).

Det tidigare avtalet med Elsevier sades upp 2018, eftersom förlaget inte kunde möta Bibsamkonsortiets krav på hållbara priser och öppen tillgång. Efter förhandlingar finns nu ett nytt avtal på plats, som tillgodoser båda parternas önskemål.

- Förhandlingarna har resulterat i att en stor andel av svensk forskning blir öppet tillgänglig och att vi samtidigt får kontroll över de skenande kostnaderna. Det är ett viktigt steg i övergången till öppen vetenskap. Jag är också glad över det stöd och den förståelse vi fått från forskarsamhället under den tid de inte haft åtkomst till de senaste forskningsartiklarna från Elsevier, säger Astrid Söderbergh Widding, rektor för Stockholms universitet, ordförande i förhandlingsgruppen samt Bibsamkonsortiets styrgrupp.

- Vi är mycket glada över detta nya avtal och ser fram emot att kunna stötta det svenska forskarsamhället. Liksom Bibsamkonsortiet beklagar vi att svenska forskare inte har haft tillgång till Elseviers tidskrifter, och vi är nöjda över att ha hittat en lösning. Elsevier är mycket engagerade i öppen tillgång - genom detta avtal vill vi fortsatt stödja Bibsamkonsortiets ambitiösa arbete, på ett hållbart sätt för båda parter, säger Gino Ussi, vice verkställande direktör, Elsevier.

Det nya avtalet innebär:
Obegränsad öppet tillgänglig publicering i Science Direct Freedom Collection (inklusive tidskrifter från lärda sällskap), Cell Press och alla öppet tillgängliga tidskrifter
En unik pilot som innebär öppet tillgänglig publicering av 100 artiklar i Cell Press hybridtidskrifter, vilket täcker hela konsortiets publicering i dessa tidskrifter
Läsrättigheter till Science Direct Freedom Collections cirka 2000 tidskrifter från 1995, och som tillval Cell Press (14 tidskrifter)
Publicering med CC-BY licens (eller annan öppen licens enligt författarens önskemål)


Publiceringen inom avtalet förväntas bli cirka 3 800 artiklar per år.

Kostnadskontroll och besparing

Elsevier-avtalet är det största inom Bibsamkonsortiet och stod för 35 procent av omsättningen 2017. Det nya avtalet innefattar både läsning och publicering, vilket gör att kostnaderna blir lättare att överblicka. Detta innebär även en besparing på konsortienivå. Eftersom det tidigare avtalet enbart gällde läsning fick avgifter för publicering betalas utanför avtalet.

Det nya avtalet är treårigt och börjar gälla den första januari 2020. Den totala kostnaden för 2020 fastställs efter 10 december då de deltagande organisationerna tagit ställning till om de ska gå med. För transparensen skull kommer avtalet i sin helhet att publiceras i ESAC registry när det är undertecknat.

Fler nya avtal med stora förlag

I dagarna har nya avtal även slutits med SAGE och Wiley. Det betyder att Bibsamkonsortiet nu har tecknat transformativa avtal med de sex största tidskriftsförlagen, Elsevier, Wiley, Springer Nature, Taylor & Francis, SAGE och Oxford University Press. Syftet med transformativa avtal är ställa om från att betala för prenumerationer till att betala för publicering med öppen tillgång. På så sätt stödjer de nya avtalen svenska forskare i övergången till ett öppet tillgänglig publiceringssystem.

Om Bibsamkonsortiet
Kungliga biblioteket (KB) förhandlar licensavtal för elektroniska informationsresurser till svenska universitet, högskolor, myndigheter och statliga forskningsinstitut. Detta kallas Bibsamkonsortiet och består av 83 organisationer, som deltar i minst ett av 65 avtal. År 2019 är omsättningen cirka 300 miljoner kronor.

Läs mer om Bibsamkonsortiet på KB:s webbplats.

Om Elsevier
Elsevier är ett globalt företag inom informationsanalys, som erbjuder digitala lösningar och verktyg inom strategisk forskningshantering, kliniskt beslutsstöd och professionell utbildning, till exempel ScienceDirect, SciVal, ClinicalKey och Sherpath. Elsevier publicerar över 2500 e-tidskrifter, bland annat The Lancet och Cell, 39 000 e-bokstitlar och många referensverk. Elsevier är en del av företaget RELX.

Läs mer om Elsevier på företagets webbplats. För mer information, kontakta Andrew Davis, Global Communications, +44 7393 242 466, andrew.davis@elsevier.com

Kontaktperson
Britt-Marie Wideberg, samordnare Bibsamkonsortiet
Britt-Marie.Wideberg@kb.se
070-007 3660
22 nov kl: 14:50

Flipp Dinero Släpper Debutalbumet Love For Guala

Flipp Dinero släpper sitt debutalbum Love For Guala!
Love for Guala innehåller gästspel från bland annat Lil Baby, Rich The Kid, Kodak Black, och Jay Critch.

Efter att som barn ha sjungit i sin lokala hemmakör började Flipp Dinero rappa redan som 15-åring. Hans talang förde honom till redan etablerade rappare som Joey Bada$$, som hjälpte Dinero till sin första signing. 2017 släppte han sin första singelI Do, och därefter sin melodiska debut-mixtape The Guala Way. 2018 kom det stora genombrottet med Leave Me Alone som blev viral efter ett klipp på Odell Beckham Jr som feelar och dansar till den. Samma år släppte han även You Know It och Feelin Like. Idag släpper han debutalbumet som representerar den multitalang Flipp Dinero är. Följ @flippdinero
22 nov kl: 14:50

Frans Stänger Sitt 2019 Med Nya Singeln "ada"

Efter ett härligt och hektiskt år med många nya releaser, spelningar och inspelningar, både i Sverige och utomlands, stänger Frans sitt 2019 med ytterligare ett fint musiksläpp.

Idag fredagen den 22 november släpper Frans sin nya singel "Ada". Lyssna här: https://Frans.lnk.to/Ada

Frans om sin nya singel:
"Ada" är en låt vi skrev för många år sedan. Vi la den på hyllan, precis som man gör med många låtar, men vi glömde aldrig denna fina låt. Nu är det dags att släppa den. Det är upp till lyssnaren att skapa sig sin egen bild av vad låten handlar om. 

Följ Frans i sociala medier:
FACEBOOK
INSTAGRAM
22 nov kl: 13:40

Semst På Standup-Turné Om Psykisk Ohälsa

Efter fem utsålda Sverige-turnéer återkommer nu Branne Pavlovic, Ahmed Berhan och Jonatan Unge våren 2020 med en standup-show om psykisk ohälsa.
Jonatan utsågs 2019 för andra året i rad till "Årets komiker" på Standupgalan, i höst ser du Ahmed i TV4s Parlamentet och Branne är hjärnan bakom Comedy Central-serien och succén "SEMST Demokrati".

Till våren ser du alla tre på samma scen.
Trion har sedan 2014 gjort hundratals föreställningar över hela landet. 2018 inledde de ett samarbete med United Stage, växlade upp och det hela resulterade i "En show om ingenting". Nu samlas de ännu en gång i nya showen "SEMST - standup om psykisk ohälsa" som har turnépremiär i mars 2020.
Turnédatum: 
14.03 Oslo, Nieu Scene
19.03 Eskilstuna, Biografbaren
20.03 Örebro, Frimis Salonger
21.03 Norrköping, Arbis
27.03 Umeå, Norrlandsoperan
28.03 Östersund, Gamla Teatern
01.04 Uppsala, Katalin
02.04 Stockholm, Intiman
03.04 Växjö, Folkets Bio
04.04 Malmö, Moriska Paviljongen
16.04 Västerås Konserthus
17.04 Göteborg, Stora Teatern
23.04 Linköping, The Crypt
24.04 Jönköpings Teater
Biljetter finns ute nu på semst.se
Kontakt:
Sanna Brandelius, agent
sanna@unitedstage.se
+46 (0) 73-8187750
22 nov kl: 13:10

Into The Little Hill - Festivalen Fortsätter

Tonsättarfestivalen med George Benjamin är igång! Han är ett av de främsta exemplen på den engelska musikens renässans i vår tid, uppmärksammad bland annat för sina fantastiska operor. Igår invigde Kungliga Filharmonikerna festivalen under tonsättarens ledning (repris i morgon lördag). I kväll väntar Norrköpings Symfoniorkesters festivalgästspel och på söndag blir det musiksaga av Benjamin!A Mind of Winter

Orkesterverk av George Benjamin samsas med musik av Sibelius, som Benjamin beundrar och inspireras av. Svenska Susanna Anderssons lyriska sopran har fört henne till några av världens mest prestigefyllda scener. Nu är hon solist i Benjamins A Mind of Winter för sopran och orkester. Vi får också höra två ytterligare orkesterverk av Benjamin. Norrköpings Symfoniorkester leds av nyligen prisbelönade dirigenten Christian Karlsen.

Fredag 22 november
kl 18.00-ca kl 19.45

Läs merVoices

Repris av gårdagens konsert med Kungliga Filharmonikerna under ledning av tonsättaren själv.

Lördag 23 november
kl 15.00-ca kl 16.45

Läs merInto the Little Hill

Hos George Benjamin finns ett starkt fokus på det vokala, vilket det självklart ges flera prov på under festivalen. Benjamin drömde redan som tolvåring om att skriva operor, vilket han också gjort med oerhörd framgång. Uppsättningen av Written on Skin är en världssuccé som sattes upp på Operan i Stockholm 2015.

Musikdramatiken innebar en kreativ nytändning för Benjamin och det hela började med Into the Little Hill från 2006, som här utgör festivalens final. Det är en musiksaga, en sorts kammaropera som bygger på Råttfångaren i Hameln. "Lyric Tale" lyder underrubriken - för sopran, alt och ensemble. Här medverkar Anu Komsi och Hilary Summers och gör flera roller vardera. Det var också för dem Benjamin skrev musiken, som uruppfördes i Paris. Sagan handlar om Ministern, som för att bli omvald av Folket gör vad som helst - något som ska visa sig vara ödesdigert. 

Före paus framförs musik av George Benjamin och Anton Webern. Ensemble ur Kungliga Hovkapellet leds av franske dirigenten Franck Ollu.

Söndag 24 november
kl 15.00-ca kl 17.00

Läs mer
22 nov kl: 10:20

Edda Magnason Släpper Julsingeln "twilight At Christmas Eve"

Edda Magnason släpper julsingel! "Twilight at Christmas Eve" är namnet på Edda Magnasons julsingel, som släpps idag 22 november via alla etablerade digitala plattformar.Låten skrevs snabbt i ett spontant kreativitetsrus efter att idén om en låt med jultema hade kläckts. Något som hörs på dess otvungna, lyckligt lediga känsla, med en doft av bred amerikansk underhållningsmusik av den gamla skolan.

"Tune of a crooner älskar julen!" kommenterar Edda själv, "så jag gjorde den här låten som ett litet vykort från oss eftersom vi är ute och spelar och inte hinner ge ut nästa fullängdare förrän efter årsskiftet".

Artisten, låtskrivaren, producenten och skådespelaren Edda Magnason är ett unikum och verkar i ett helt eget universum. Hon rör sig obehindrat mellan pop, soul, jazz och filmiska scenarier. 2010 debuterade Edda som soloartist. Hon har sedan dess släppt tre kritikerrosade fullängdsalbum. Det senaste heter "Woman Travels Alone" och kom ut 2014.

2016 släppes singeln "Noises" och i maj 2019 kom en EP kallad "Tune Of A Crooner EP1" följt av senaste singeln "Followers". Utgivningen av Edda Magnasons fjärde fullängdare beräknas till våren 2020.

Efter att ha varit ganska experimentell i sin popmusik, visade Edda på EP:n upp nya influenser: musikalmusik och sådant som i USA går under beteckningen MOR (midde of the road). Många lyssnare noterade att musiken var mer direkt och omedelbar.

Så här sa hon själv i samband med utgivningen:
"Jag har helt plötsligt börjat gilla fluffiga saxofoner, smörsång, och Americana. Musikalinfluenserna kommer från att jag blir glad av generositeten i tydliga melodier. Det är som ett spöke som jag kallar Croonern, som ger mig en känsla av frihet. Den andan finns med i alla dom nya låtarna och konserterna i denna eran"

Mikael Wiehe sa att jag sysslar med experimentell Paul McCartney-pop och min bokare sa att det var "dreamy Betty Blue-musikal-pop". Utöver soloskivor och turnéer i eget namn, har Edda bland annat deltagit i uppsättningar på Göteborgsoperan och Malmö Opera och tilldelats en rad priser som Expressens musikpris Spelmannen, Lena Nyman-priset och en Guldbagge. Den sista fick hon för sin insats i huvudrollen som Monica Zetterlund i filmen "Monica Z". Edda var också del av Mikael Wiehes hyllade föreställning "...har du sett världen" som spelades på Malmö Live under hela 2018 och 2019 samt på Folkoperan i Stockholm.

Edda har under hösten varit ute på en rikstäckande turné med fullt band och förtrollat publiken med en suggestiv blandning av nytt och äldre material och en mer extrovert framtoning, där den kostymklädda Edda ofta lämnat sitt piano för att inta scenens mitt. Och nu är det alltså dags för en julsingel, Eddas första.

Lyssna på "Twilight At Christmas Eve" HÄR

"Twilight at Christmas Eve" släpps av Parlophone/Warner Music Sweden.
22 nov kl: 10:20

Norges Stjärnskott Isah Gästar Nu K27 I Singeln "skrrt (Feat. Isah)"

För några veckor sedan släppte K27 singeln "Skrrt (feat. Einár)" tillsammans med Einár och låten har redan över 2 miljoner streams på Spotify. K27 teamar nu upp med Isah - en av Norges största artister just nu - och idag den 22 nov släpps "Skrrt (feat. Isah)".

Isah är 20-åringen har snabbt blivit det nya stora namnet på inom urban- och R&B scenen i Norge. Han slog igenom i våras med hit-singeln "HALLO" tillsammans med Dutty Dior som snart har streamat dubbel platina på Spotify (över 15 miljoner streams) och än idag ligger den på Topp 50 Spotify (#26). När Isah hörde "skrrt" för första gången visste han direkt att det skulle bli hans första svenska samarbete.

"Jeg tror det er en perfekt mulighet for å blande de ulike stiltypene i Scandinavia og samtidig samle publikummet til artistene", säger Isah.

K27 har följt Isah sedan start och gillar musiken han gör. Han visste tidigt att han ville ha med Isah på låten. Med den nya versionen av "Skrrt" hoppas både K27 och Isah att kunna introduceras i varandras nordiska land.

"Det høres veldig bra ut og jeg liker den kule blandningen av ord og rim! Den fanger oppmerksomheten din", fortsätter Isah.

"Skrrt (feat. Isah)" släppas av Asylum Records Sweden/Warner Music Sweden.
22 nov kl: 10:10

Föreläsning 4/12: Roggebibliotekets Skatter

Roggebiblioteket i Strängnäs, som blev en del av KB år 1968, spänner över sju sekler. Här finns verk från boktryckarkonstens barndom, handskrifter, kartor, glober och titlar inom många olika ämnesområden.

Till jubileet 2018 utgavs antologin Böckerna i borgen: Ett halvsekel i Roggebiblioteket. Den berättar historien om biblioteket och böckerna, men även om människorna som använt dem.

Elin Andersson är fil.dr i latin och arbetar med specialsamlingar på Kungliga biblioteket.
Emil Stenback är bokbindare med bokhistoria och historiska bokband som specialitet, och ansvarar för bokbinderiet i Roggebiblioteket.

Tid: 4 december 17.30 (dörrarna öppnas 17.10)
Plats: KB:s hörsal, Humlegårdsgatan 26, Stockholm
Entré: Fri entré. Ingen föranmälan och begränsat antal platser så kom i god tid!

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.

Har du några frågor om evenemanget?
Mejla program@kb.se
22 nov kl: 09:20

Bo Kaspers Orkester Släpper Albumet "23:55" - "en Renodlad Soulplatta"!

Idag släpper folkkära Bo Kaspers Orkester sitt tolfte studioalbum, "23:55" - en skiva som bandet själva beskriver som en renodlad soulplatta!

Lyssna HÄR

"Vi har varit där tidigare - soulen ligger i vårt DNA - men det känns som om vi först nu mognat spel-, röst- och textmässigt för att göra den fullt ut. 23:55 är en samling låtar som det tagit nästan tre decennier att åstadkomma. Förebilderna har varit givna. Vi har skrivit låtarna, repat dom, testat dom ute för att sedan spela in dom under några få dagar i studio. Musiken bör med fördel lyssnas på just lite senare på kvällen. Gärna på hög volym."

Skivan har också inneburit ett unikt samarbete med konstnären Per Sonerud som har målat en tavla till varje låt och en till albumomslaget. Per fick lyssna på låtarna redan i demostadiet, så parallellt med att bandet har varit i studion har han varit i sin ateljé och målat.

Se mer HÄR

Bo Kaspers Orkester har i samband med detta släpp även tagit ett kliv in i den Artificiella Intelligens-världen med deras alldeles egna chatbot, Bot Kaspers, den första artist-boten i Sverige! Här kan deras fans chatta med bandet och få reda på mer om deras nya platta, turnéminnen, vad bandet har för fobier och hemligheter.

Testa HÄR

Våren 2020 ger de sig ut på en stor turné där bandet besöker ett 20-tal konserthus och arenor runtom i Norden. Turnépremiären sker 5 februari på Rival i Stockholm.

"Vår bästa tid är nu. Peppar peppar. Sedan början av 90-talet har vi kuskat runt som handelsresande i musik. Det känns som, för att använda hockeytermer, vi spelat två perioder och att det nu är i början av den sista tredje perioden. Dags att gasa på."

"23:55" är producerad av Ollie Olson och inspelad i Baggpipe Studios

Bo Kaspers Orkester har under sina 28 år varit ett storsäljande band och uppnått flertal topplisteplaceringar. De är ett av Sveriges mest älskade liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning "Allt ljus på oss" och en storslagen arenaturné hösten 2018.

Instagram
Facebook
Spotify
YouTube

Presskontakt:
Johanna Boström Stone | Stone Media | johanna@stone.se | 070-640 85 04
Nyheter och pressmeddelanden 21 november 2019
21 nov kl: 16:50

Alicia Keys Släpper Låten "time Machine" Och Är Host För Grammy Awards 2020

Låtskrivaren, sångerskan och producenten Alicia Keys har vunnit 15 Grammy Awards och sålt 65 miljoner album. Nu är det klart att hon återigen leder nästa års Grammy Awards. Hand i hand med den strålande nyheten släpper Alicia Keys "Time Machine" den andra låten från hennes sjunde studioalbum som väntas våren 2020. "Time Machine" som premiärspelades på BBC Radio 1 "Annie Mac" är skriven av Alicia Keys tillsammans med Sebastian Kole och Rob Knox samt producerad av Keys och Knox.

Den officiella musikvideon till "Time Machine" bjuder på ett gästspel av den innovativa hiphopartisten Tierra Whack - Se videon här.

"Time Machine" hyllar känslan av frihet som uppstår när man lyckas släppa taget vilket speglas i textraderna "No we can't rewind / Life ain't no time machine / But once you free your mind / There is beauty in everything." Från det kommande albumet har Alicia Keys sedan tidigare släppt "Show Me Love" med R&B-stjärnan Miguel - se den vackra visuella upplevelsen till låten här. I början av november gjorde Alicia Keys även en remix av "Show Me Love" som gästas av ingen mindre än 21 Savage - se videon här.

Förutom Alicia Keys enorma musikaliska framgångar som sångerska, låtskrivare, producent och senaste albumet "HERE" är hon en entreprenör, skådespelerska, bästsäljande författare, host, TV-producent samt engagerad aktivist.


Mer Alicia Keys
HEMSIDA
INSTAGRAM
TWITTER
FACEBOOK
SPOTIFY
21 nov kl: 13:00

Grand Hôtel Ger Extra Föreställning Av The Grand Wonderland Show Med Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw drar storpublik med julshowen The Grand Wonderland Show.
Nu släpps ytterligare en extrainsatt föreställning, lördag den 21 december.

Det är inte långt kvar nu och den 30 november är det äntligen premiär för den traditionsenliga julshowen på Grand Hôtel. Som värd för årets show "The Grand Wonderland" är det den ständigt aktuella Måns Zelmerlöw, som nyligen släppte sitt åttonde album "Time". 
Med sig har han ett sjumannaband under ledning av Niklas Gabrielsson. För manus står parhästarna Edward af Sillén och Daniel Rehn och regi Linda Hansson alla tre med stora framgångar senaste åren inom show världen. 

Med snövita dukar, gyllene drycker och julröd kärlek från scenen blir årets julshow ett eget universum av underverk. I sann Grand Hôtel-anda; det är här magin blir verklighet. Längtar du efter en merry, wonderful, white eller holly jolly christmas? Då är den här julshowen, som har allt, för dig.

Så njut av Sveriges största julbord upplevelse tillsammans med vänner, bekanta och kollegor. Kvällen slutar heller inte för att musiken tystnar, utan fortsätter i baren när showen är slut.

Varmt välkomna!

Datum: 

Lördag 30/11  PREMIÄR Slutsålt
Onsdag 4/12  Slutsålt 
Torsdag 5/12  Slutsålt
Fredag 6/12    Slutsålt
Lördag 7/12    Slutsålt
Onsdag 11/12  Slutsålt
Torsdag 12/12 Slutsålt
Fredag 13/12  Slutsålt
Lördag 14/12  Slutsålt
Tisdag 17/12   EXTRAINSATT FÖRESTÄLLNING Fåtal biljetter kvar
Onsdag 18/12 Slutsålt
Torsdag 19/12 Slutsålt
Fredag 20/12  Slutsålt
Lördag 21/12  EXTRAINSATT FÖRESTÄLLNING 

Biljetterna kostar från 1495 kronor och inkluderar Grands magnifika julbord.
Ett begränsat antal barbiljetter erbjuds för 695 kronor.
Biljetter till den nyinsatta showen köper du via: GrandHotel.se från idag kl. 09.00 

Medverkande på scenen

Måns Zelmerlöw - Sång & Gitarr
Niklas Gabrielsson - Trummor - kör - Kapellmästare
Martin Landström - Keyboard
Joacim. Backman - Gitarr
Per Björling - Bas
Andreas Gidlund - Saxofon
Nils Jansson - Trumpet
Peter Zimny - Saxofon

Manus: Edward af Sillén och Daniel Rehn
Regi: Linda Hansson
Producent: Karl Pilfalk, Live Nation AB, Kalle.Pilfalk@livenation.se

För mer information och kontakt med Måns hör av er till 
Helene Wigren, PR & Beyond 070-7527605 eller helene.wigren@prbeyond.se
Nyheter och pressmeddelanden 20 november 2019
20 nov kl: 15:20

Stora Världsstjärnor Gästar Fitnessfestivalen

Fitnessfestivalen - norra Europas största event när det gäller träning, fitness och aktiv hälsa - intar Stockholmsmässan 6-8 december. I år gästas Fitnessfestivalen av flera i dubbel bemärkelse STORA stjärnor. Eller vad sägs om de amerikanska bodybuilding-legendarerna Jay Cutler och Kevin Levrone!
Jay har vunnit den mest prestigefulla titeln inom bodybuilding - Mr Olympia - otroliga fyra gånger, medan Kevin har kommit tvåa lika många gånger. Som grädde på moset kommer även Hafþór Júliús Björnsson - mer känd som "The Mountain" i Game of Thrones - på besök!

Vi är otroligt stolta över att kunna hälsa den internationella superstjärnan Jay Cutler välkommen till Fitnessfestivalen 2019! Jay, som gästar Sverige för första gången, har vunnit titeln Mr Olympia hela fyra gånger och är således en av de absolut bästa kroppsbyggarna genom tiderna. Festivalbesökarna kommer att ges möjlighet att träffa honom i egen hög person under lördagen och söndagen.
- Jag ser verkligen fram emot att möta mina fans när jag kommer till Stockholm! hälsar Jay.
Jay Cutler, 46, som slog igenom i sin första tävling redan 1993, är i dag en stor ikon inom träningsbranschen och en av världens mest bokade träningsprofiler med ett fullspäckat schema, men hittade som tur är en lucka för att kunna besöka Fitnessfestivalen 7-8 december.

Bodybuilding-veteranen Kevin Levrone ­
Fitnessfestivalen kommer också att gästas av Kevin Levrone, även han en av världens genom tidernas största bodybuilding-profiler, som i början av 2000-talet utmanades av den yngre Jay Cutler i de stora tävlingarna. Många anser att Kevin, 55, på toppen av sin proffskarriär hade en av historiens allra bästa byggarfysiker. Kevin Levrone har vunnit otaliga tävlingar genom åren, och varit "runner up" hela fyra gånger i den största av dem alla ­- Mr Olympia. Kevin kommer att finnas på plats alla Fitnessfestivalens dagar.

Game of Thrones-jätten gästar
Som grädde på moset kommer även en tvättäkta Hollywood-stjärna på besök ­- isländske "jätten" Hafþór Júliús Björnsson, 31, som spelade Gregor "The Mountain" Clegane i HBO-serien Game of Thrones. Hafþór som är 206 centimeter lång och 190 kilo tung vann titeln World's Strongest Man 2018. Om du vill matcha honom måste du klara 474 kilo i marklyft! Hafþór Júliús Björnsson kommer endast att finnas tillgänglig under öppningsdagen 6 december.

Kontakta Stockholmsmässans pressavdelning om du redan nu vill boka upp dig för en intervju med Jay Cutler, Kevin Levrone eller Hafþór Júliús Björnsson.

Läs mer om allt som händer på Fitnessfestivalen här.


Parallellt med Fitnessfestivalen går Kampsportsfestivalen - det största blandade kampsporteventet i Skandinavien med tävlingar i bland annat BJJ, allstyle och wushu kung fu och boxning.
Läs mer om Kampsportsfestivalen här.

En biljett - två festivaler
Liksom förra året gäller inträdesbiljetten till Fitnessfestivalen även som entré för Kampsportsfestivalen.
Vid köp av en Superior Challenge 18-biljett ingår fritt inträde till Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under hela lördagen.

För mer information kontakta:
Kristian Sewén, projektchef Fitnessfestivalen, kristian.sewen@stockholmsmassan.se, 08-479 98 55
20 nov kl: 12:00

Gadd, Hopp & Kärlek På Turné I Vår!

Den 6 december släpper Eric Gadd nytt material i form av EP:n "GADD", inklusive helt nya låten "Frigolit". I början av nästa år släpps dessutom ytterligare två EP:s och i mars beger han sig ut på turnén med namnet "GADD, HOPP & KÄRLEK". Premiären sker i Uppsala den 12 mars, därefter besöker han nio städer till, bland annat Malmö, Göteborg, Umeå och Luleå. Biljetterna släpps den 22 november kl. 10.00.

-Det skall bli superspännande att åka ut på ett lite nytt sätt! Det blir tvära kast mellan innerligt, nära & att vi bygger upp ett extatiskt drag. Jag tänker hoppa respektlöst mellan mina gamla hits och nya låtar. Ser fram emot nya ställen & att möta publiken!", hälsar Gadd.


Eric Gadd behöver ingen närmare presentation med sina 32 år i branschen och nu är det dags att ge ut nytt material. Den 6 december släpps EP:n "GADD", som är den första i ordningen av tre, och innehåller splitternya låten "Frigolit". Förutom nya låten innehåller den "My Personality 2020", "Do You Believe In Me Acoustic", "Stockholm Står Kvar Akustisk" och "The Right Way Acoustic". Därefter kommer Eric ge ut ytterligare två EP:s med namnen "HOPP" och "KÄRLEK".

Och med dessa EP:s i bagaget åker Eric ut på turné tillsammans med musikerna Rebecca Meiselbach (percussion, sång) och Helmer Norrby (bas, keyboard, maskiner, sång).

Turnén "GADD, HOPP & KÄRLEK" startar i Uppsala den 12 mars, biljetterna släpps den 22 november kl. 10.00 via blixten.se.

Turnéplan
12 mars - Uppsala, Reginateatern
13 mars - Sandviken, Teatern Kulturcentrum
18 mars - Lund, Lunds Stadsteater
19 mars - Malmö, Palladium
20 mars - Vara, Vara Konserthus
21 mars - Helsingborg, The Tivoli
27 mars - Göteborg, Kajskjul 8
2 april - Umeå, Väven, Vävenscenen
3 april - Skellefteå, Nordanåteatern
4 april - Skellefteå, Nordanåteatern
5 april - Luleå, Kulturens Hus, Lilla Salen
17 april- Stockholm, ScalateaternEric Gadd Spotify
Eric Gadd Facebook
Instagram @ericgadd

Biljetter
Biljetter säljs via blixten.se och släpps den 22 november kl 10.00

För kontakt med Eric Gadd vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se, 0706-973959

Mer om Eric Gadd
Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don't You, Why Don't I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Han är en uppskattad liveartist som uppträtt live fler än 4 000 gånger. Utöver konstant turnerande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade på Restaurang Strandvägen 1, fem kvällar i veckan under en hel månad.

Under 2017 firade Eric Gadd 30 år som artist och i september 2018 debuterade han med den egna, kritikerrosade showen "OMG" på Hamburger Börs i Stockholm. Samma år var Gadd dessutom en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre. Våren 2019 reste showen "OMG" på turné runt om i Sverige. Inom de närmaste månaderna släpps nytt material och i mars 2020 åker Eric ut på vägarna igen med turnén "GADD, HOPP & KÄRLEK".


Diskografi
1987 - Hello!
1989 - Hurra, du lever! Pang, du är död!
1991 - Do you Believe in Gadd? (Platina)
1993 - On Display (Platina)1995 - Floating (Platina)
1997 - The Right Way (Trippel Platina)
1999 - Spirit (Platina)
2002 - Life Support (Guld)
2006 - Eric Gadd (Guld)
2008 - Stockholm står kvar men jag ligger
2010 - Rise Up!
2013 - Fiende Eller Vän
2019 - GADD EP
2020 - HOPP EP, KÄRLEK EP
Nyheter och pressmeddelanden 19 november 2019
19 nov kl: 19:10

Tonsättarfestival Med George Benjamin

Tonsättarfestivalen 21-24 november presenterar George Benjamin. Han utgör ett av de främsta exemplen på den engelska musikens renässans i vår tid, uppmärksammad bland annat för sina fantastiska operor.

Benjamin blir den fjärde brittiska tonsättaren som inom ett årtionde står i centrum för den årliga internationella tonsättarfestivalen. Inte så konstigt dock, för statistiken talar för en renässans för den brittiska konstmusiken, både på den nationella och internationella scenen. Ändå är det svårt att peka ut någon stilistisk eller estetisk egenskap som uttrycker den nya musikens "brittiskhet", på samma sätt som man skulle kunna ha gjort - till exempel - under Brittens och Tippetts tid.

Givetvis är Benjamin berömd på hemmaplan, där han för två år sedan blev adlad till "Sir George", men hans musik färdas långt utanför hemlandet. Operan Written on Skin delar plats med John Adams Nixon in China som den mest iscensatta operan komponerad efter andra världskriget (2015 på Kungliga Operan i Stockholm).

Vi får nu höra en rad vokal- och orkesterverk, liksom kammarmusik. Tonsättaren själv leder Kungliga Filharmonikerna vid två av konserterna. 

Christian Karlsen, nyligen belönad med Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris, leder gästande Norrköpings Symfoniorkester vid en konsert. 

Vidare medverkar Eric Ericsons Kammarkör, ensemble ur Kungliga Hovkapellet samt sångsolister som countertenoren Bejun Mehta, sopranen Susanna Andersson, sopranen Anu Komsi och alten Hilary Summers. 

Tag även chansen att möta George Benjamin vid tonsättarträffarna (på torsdag och lördag).

Hela festivalprogrammet
Nästa sida
Hitta oss på Facebook