Evenemangsnyheter

Tipsa redaktionen!
Nyheter och pressmeddelanden 8 februari 2019
8 feb kl: 10:20

Thomas Stenström Tillbaka Med Nya Singeln "adios Amigos"

Idag 8 februari är Thomas Stenström är äntligen tillbaka med ny musik och släpper första singeln "Adios Amigos" från kommande EP:n. Adios Amigos handlar om när allt är förlorat så finns det oftast några eller någon som blundar för det och maxar ändå. I vintras signade Thomas med Sony Music och under hela året väntar massa ny musik.

Lyssna: https://ThomasStenstrom.lnk.to/AdiosAmigos

- Jag lägger ner oförsvarligt mycket känslor och all min tid på min musik. Gänget på Sony verkar göra samma sak vilket gör mig sjukt peppad. Ambitionen är så skyhög att det blir pinsamt att skriva ner. - Thomas Stenström

Thomas Stenström blev först uppmärksammad 2010, då han mottog det prestigefyllda Ted Gärdestad-stipendiet. Skivkontrakt skrevs med Roxy Recordings och genombrottet kom redan med debutsingeln "Detsamma" som släpptes 2011. Året därefter kom debutalbumet "Nåt annat, nån annanstans". Det var dock först 2014 som Thomas slog igenom stort hos svenska folket. Albumet "Fulkultur" sålde guld och singeln "Slå mig hårt i ansiktet" har idag streamats över 36 miljoner. Låten skar i alla lager och gick rakt igenom allsångshäftena, indieklubbarna, karaokemaskinerna till barnen på skolavslutningarna. Efter det spenderade Thomas knappt ett knappt år i studion med vännerna David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling för att färdigställa nya albumet "Rör inte min kompis", vilken släpptes i början av januari 2017, följt av en omfattande turné.

Thomas har gått igenom flera varv av självkritik och eufori när det kommer till sitt musikskapande. Han har gjort sina tiotusen timmar. Med 3 album och 4 singlar och samarbeten med några av Sveriges främsta artister i ryggen är det dags att ta nästa kliv i artistkarriären. Det är en mognare Thomas vi får höra i år som levererar välproducerade dansanta svenska popmelodier.

- Mitt sound har väl precis som jag mognat något. Det är mer låtar som drar mot ordentliga popmelodier mer än pubertal indierock. Jag skriver fortfarande låtar om mig och mina historier och lyckas jag kanske det kan handla om nån annans med. - Thomas Stenström

Följ Thomas: Instagram | Facebook | Youtube
8 feb kl: 10:20

Lamix Släpper Main Squeeze Feat. Jireel!

LYSSNA: https://Lamix.lnk.to/MainSqueeze
KOLLA: https://videos.lnk.to/MainSqueeze

Det är alltid speciellt att släppa låtar med Jireel. Jag minns när vi snackade om hur allt skulle vara när vi nådde våra drömmar och nu får vi leva drömmen tillsammans.

I höstas fick Sverige höra låtarna Legat Lågt och Mosaik med tillhörande videos - Lamix första släpp sedan i somras. I samband med förstnämnda releasen gjorde Lamix en exklusiv spelning för sina yngre fans på Fryshuset i Stockholm. Samma kväll gästade han Dani M's årliga spelning Dani M with friends på Annexet med 7 andra artister bl. a. Imenella, Z.E, Kaliffa, Linda Pira.

Nu är det dags för Lamix att släppa nya singeln Main Squeeze feat. Jireel med tillhörande video, inspelad på Kanarieöarna.

I veckan blev det även klart att Lamix spelar på Lollapalooza i Stockholm den 28 juni.

Main Squeeze släpps idag den 8 februari via NBL Sound / Sony Music. Låten är skriven av Lamix, Jireel och Pato Pooh samt producerad av Pablo Paz.
Nyheter och pressmeddelanden 7 februari 2019
7 feb kl: 14:20

Välkommen Till Antikmässans Pressträff!

Inbjudan till Antikmässans pressträff

När: Onsdag 13 februari klockan 14.30
Var: Café Dali, Stockholmsmässan. Vi bjuder på kaffe och kaka.

Program:

Göran Ekberg, projektchef Antikmässan, hälsar välkommen till årets mässa. 

Trendspaning i antikvärlden:
Nu tar vi vardagen till nästa nivå! Hållbart behöver inte vara dyrt. Panelsamtal med Pontus Silfverstople (antikexpert och grundare av Barnebys), Jan Ribbhagen (ordförande i SKAF),  Björn Litzén (ordförande i FAK) och Jenny von Platen (Årets antikhandlare 2018).

Salvador Dalí - Europas största Dalí-utställning på Antikmässan:
Möt Dalí-experten Johan Hauffman från Mollbrinks Konst och James Sanders, international projects manager på The Dalí Universe i Schweiz som äger de inlånade skulpturerna.

Collector´s Award firar 10 år:
Årets samlare 2018 Fredrik Åström berättar om sin stora samling av korkskruvar och reklamskyltar från förr.
Winston Håkansson och Erika Funke delar ut pris till Årets Dyrgrip och Årets Monter.

Moderator: Pontus Silfverstolpe

Press- och mediarepresentanter är även varmt välkomna till Antikmässans vernissage Kl 16.30-21.00. Ingen särskild anmälan krävs. 

Varmt välkommen!
Ackreditering

Stockholmsmässan har ett nytt ackrediteringssystem från och med hösten 2017. Det betyder att du, personligen, måste registrera ett konto via ackrediteringslänken nedan. Samma konto används sedan vid dina nästkommande ansökningar till Stockholmsmässans event. Om din ansökan blir godkänd får du en QR-kod till den angivna mailadressen som du antingen skriver ut eller sparar i telefonen för att scanna på plats i Stockholmsmässans presscenter. Då får du ditt presskort/parkeringstillstånd utskrivet.
Har du problem att med det nya systemet ber vi dig att använda webbläsarna Google Chrome eller Firefox alternativt att klicka på "Problem med inloggningen".

Ackreditera dig här »

Ackrediteringen är personlig och gäller inte för annonsförsäljare, PR-konsulter eller liknande.

Frågor angående ackreditering skickas till: press@stockholmsmassan.se

Presscenters öppettider:
Onsdag 13/2: 10.00-18.00
Torsdag 14/2: 09.30-19.00
Fredag 15/2: 09.30-18.00
Lördag 16/2: 09.30-18.00
Söndag 17/2: 09.30-15.00
7 feb kl: 14:00

Dags Att Börja Tänka På Vecka 3 Och Melodifestivalen I Leksand Där Jon Henrik Fjällgren Och Rebecka Karlsson Tävlar Den 16 Februari!

Nästa lördag den 16 februari är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2019 som går av stapeln på Tegera Arena i Leksand. Vi hejar nu fram Rebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren som är de två sista upp på scenen i den tredje deltävlingen.

Rebecka Karlsson går ut som nummer 6 i startordningen i Leksand och hennes låt som heter "Who I Am" har hon skrivit tillsammans med Anderz Wrethov och Henric Pierroff. Redan som 8-åring hänförde hon svenska folket med sin röst när hon ställde upp i "Talang 2009". 2016 kom Rebecka 2:a i "Idol" och sedan dess har hon spenderat mycket tid i studion och skrivit egna låtar såsom singlarna "Can´t Stop" och "A Christmas Baby". På lördag intar hon scenen på Tegera Arena i Leksand och hennes låt "Who I Am" handlar om att våga vara den man är och stå för det.

Jon Henrik Fjällgren går ut som startnummer 7 i Leksand. Han tävlar med sin låt "Norrsken" som han skrivit tillsammans med Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattsson och David Kruger. Jon Henriks vann folkets hjärta när han med sin vackra joik tog hem vinsten av "Talang 2014". Han har även visat sig vara en eminent dansare då han 2018 tog hem vinsten i "Let's Dance". Vi har sett Jon Henrik i Melodifestivalen två gånger tidigare med låtarna "Jag Är Fri" "En Värld Full Av Strider" (duett med Aninia). Är det nu 3:e gången gillt för Jon Henrik att ta hem tävlingen med sitt "Norrsken".Högupplösta pressbilder finns bifogat. För att boka intervju med Rebecka och Jon Henrik, hör av dig till oss på PR & Beyond.

Helene Wigren, PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrichs Grängsjö
anna.vfg@prbeyond.se
7 feb kl: 11:30

Gröna Lund Bokar Sarah Klang Till Stora Scen

Sarah Klang tog Sverige med storm när hon 2018 släppte det kritikerhyllade debutalbumet "Love In The Milky Way". Hon har nominerats till både Grammis och P3 Guld och vann folkets hjärtan med sin tolkning av Mama Cass-låten "Make Your Own Kind of Music" i SVT:s "På Spåret". Den 10 maj välkomnar vi Sarah Klang ut på Gröna Lunds Stora Scen.

Sarah Klang svepte som en orkan över det svenska musiklivet förra året med sorgsna och storslagna sånger om brusten kärlek. Albumet "Love In The Milky Way", där hon med sin magnifika röst framkallade en drömsk värld, var en debut som inte gick någon förbi. När hon sedan gjorde en fantastisk tolkning av Mama Cass-låten "Make Your Own Kind of Music" i SVT:s "På Spåret" vann hon svenska folkets hjärtan. 2019 inleddes med att hon nominerades till både Grammis och P3 Guld och nyligen släpptes hennes nya singel "Call Me" från hennes kommande album. Den 10 maj vi ser fram emot att vara med om en drömmig och oförglömlig kväll när Sarah Klang kliver upp på Gröna Lunds Stora Scen den 10 maj klockan 20.00.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.comKONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Sarah Klang - 10 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Pale Honey - 4 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Nyheter och pressmeddelanden 5 februari 2019
5 feb kl: 17:10

Ny Kartläggning: Folk- Och Skolbibliotekens Medieförsörjning 2018

Hur ser samarbetet kring böcker och andra medier ut mellan folkbiblioteken? Och hur är skolbibliotekens möjligheter att erbjuda de medier som krävs? Det har Kungliga biblioteket (KB) undersökt i kartläggningen Folk- och skolbibliotekens medieförsörjning.

Syftet med kartläggningen är att få en inblick i hur biblioteken samarbetar kring medieförsörjning. Kataloger, webb, medieplaner, transporter och fjärrlån är exempel på områden där folkbiblioteken samarbetar. För skolbiblioteken är skolbibliotekscentraler och skolbibliotekssamordnare viktiga stöd för medieförsörjning och verksamhetsutveckling. Internationella biblioteket och Sveriges depåbibliotek ingår också i översikten.

Några resultat ur rapporten:

Folkbiblioteken
Det finns 18 samarbeten där flera kommuner deltar i en gemensam katalog och har en gemensam cirkulation av medier. Dessutom finns ytterligare elva samarbeten kring gemensamma webbplatser.
I den regionala biblioteksverksamheten har den kompletterande medieförsörjningen i stort sett fasats ut.
Många regionala verksamheter stödjer olika transportlösningar, vilket främjar lån och fjärrlån både inom regionen och över regiongränserna. Man hjälper även till med avtal och upphandlingar kring till exempel e-medier.
Frågor som rör e-medier, minoritetsspråk och mångspråk är framtidsutmaningar för de regionala verksamheterna.


Skolbiblioteken
Nästan 60 kommuner har en skolbibliotekssamordnare i någon form. Denna har en viktig roll för elevernas likvärdiga tillgång till skolbiblioteksservice.
40 kommuner har en skolbibliotekscentral som stöd för medieförsörjningen till skolbiblioteken.
Företrädare för skolbiblioteksverksamheter ser många utmaningar: Framför allt bidrar bristen på tydliga nationella krav till ojämlikhet. Något som ytterligare bidrar är otydligheten kring vad ett skolbibliotek förväntas vara.


Läs rapporten!
Hela rapporten Folk- och skolbibliotekens medieförsörjning 2018 finns bifogad det här pressmeddelandet. Den går även att läsa på KB:s blogg om nationell bibliotekssamverkan.

Kartläggningen är en del i KB:s uppdrag att ha nationell överblick och främja samverkan och utveckling i biblioteksväsendet.

Kontaktinformation
Marja Haapalainen, projektsamordnare 
Marja.Haapalainen@kb.se
010-709 36 04
5 feb kl: 15:10

Välkommen Till Us-Familjen: Shitkid!

ShitKid, aka Åsa Söderqvist, har på bara två år hunnit bli en av Sveriges mest omtalade nya artister. Hon har hyllats av såväl internationell som nationell press för sina tre EP-släpp och debutalbumet Fish. I maj är ShitKid aktuell med nya albumet "Detention". Välkommen till United Stage!

Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. Heminspelad, lo-fi skriven och producerad av Åsa själv och präglad av influenser från bland annat grunge och garagerock.

ShitKid debuterade 2016 och uppmärksammades omedelbart av bland andra The FADER, Dazed, P3 och SVTs Gomorron. Hon har de senaste åren trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande, nya, alternativa och provokativa liveartister. Hon har turnerat runtom i Skandinavien och Europa med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och The Great Escape.

För ganska precis ett år sedan släpptes EPn "This Is It" som introducerade ShitKids musik för en bredare publik. I samma veva gjorde hon sina första framträdanden i USA under SXSW-festivalen.
Debutalbumet Fish vann pris för Årets rockalbum 2017 på Manifestgalan. I år är hon nominerad i kategorierna Årets Live och Årets musikvideo på samma gala!

Under vintern släpper Shitkid tre nya singlar från albumet "Detention" som kommer i maj.  

Kontakt:

Sanna Brandelius, agent United Stage
sanna@unitedstage.se
073-8187750
5 feb kl: 10:00

Pale Honey Klara För Grönans Lilla Scen

Denna avskalade coola rockduo från Göteborg släppte en debut-EP 2014 för att sedan direkt ge sig ut på Europaturné. De är rosade av kritiker i både Sverige och utomlands och nominerades till Årets Nykomling 2016 och Årets Grupp samt Årets Rock 2017 på P3 Guld. Den 4 juni har det blivit dags för Pale Honey att presentera sig för Gröna Lundspubliken.

Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor). När de spelar live tar de hjälp av producent Anders Lagerfors som förstärkning på gitarr, bas och synth. De fick snabbt uppmärksamhet när de släppte debut-EP:n "Fiction" i maj 2014 vilket ledde till festivalspelningar och en längre Europaturné. I maj 2015 släppte de sitt självbetitlade debutalbum som fick ett oerhört fint mottagande av kritiker både utomlands och hemma i Sverige. Pale Honey nominerades till Årets Nykomling på P3 Guld 2016 och deras andra album "Devotion" som kom hösten 2017 fick också strålande kritik och gav dem två nya P3 Guld-nomineringar för Årets Grupp och Årets Rock. Den 4 juni kl. 20.00 ser vi fram emot när Pale Honey kliver ut på Gröna Lunds Lilla Scen för första gången.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.comKONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Pale Honey - 4 juni kl. 20.00 på Lilla Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Nyheter och pressmeddelanden 4 februari 2019
4 feb kl: 23:50

Sony Musics Uttalande Angående Att Wiktorias Låt "not With Me" Släpptes

Wiktorias låt "Not With Me" kom idag tidig eftermiddag ut på Spotify i cirka 2 timmar. Sony Music Sweden agerade direkt när detta kom till vår kännedom. Att släppa låtar under melodifestivalen är ett väldigt komplext system. Det innebär olika tekniska lösningar i våra system, vissa låtar ska upp direkt medans de låtar som kvalificerar sig för final inte får släppas. I detta fallet så begicks det ett misstag där den mänskliga faktorn spelade in.

Sony Music Sweden har i alla avseenden förhållit sig till regelverket och har inte haft för avsikt att sprida bidraget på ett otillbörligt sätt. Någonstans utanför vår kontroll har något ändå gått fel och det beklagar vi men vi har lyckats begränsa skadan till att få ner låten så snabbt som möjligt med hjälp av Spotifykontoret i New York.
4 feb kl: 17:30

Tobbe Trollkarl Tar Jubileumsshowen Till Grönan I Sommar

Hela Sveriges favorittrollkarl kommer tillbaka till Gröna Lund i sommar. Efter att ha turnerat med den bejublade jubileumsshowen "20 år i barnens tjänst" flyttar han in det bästa från showen på Gröna Lund. Mellan 22 juli och 18 augusti kommer barn och vuxna att skratta så de kiknar när Tobbe Trollkarl kliver ut på Lilla Scen.Efter tjugo år i TV och på scener runt om i landet vet varenda barnfamilj vem Tobbe Trollkarl är. I höstas satte han upp en jubileumsshow för hela familjen, där han blandade helt nya illusioner med trick som han började med som trettonåring hemma i föräldrarnas källare. I söndags spelade han sin sista jubileumsshow på Maxim i Stockholm, men nu står det klart att han tar med sig jubileumsshowen till Gröna Lund i sommar. Mellan 22 juli och 18 augusti bjuder han på två föreställningar om dagen (kl. 13 och kl. 15) där han utlovar skrattgaranti för alla mellan 3-99 år i en fartfylld, galen show med mycket musik och mycket knasigheter.

- Efter hösten och vinterns utsålda föreställningar BORDE jag ju ta ut jubileumsshowen "20 år i barnens tjänst" på rikstäckande turné, men hey, då är det väl mycket härligare att bjuda in hela Sveriges familjer att se den på Gröna Lund i sommar istället!? Väl mött vecka V.30-33 i sommar, jubileumet fortsätter!, säger Tobbe Blom.

Tobbe Trollkarl uppträder två gånger om dagen, kl. 13.00 och kl. 15.00, på Gröna Lunds Lilla Scen mellan den 22 juli och 18 augusti. Inga separata biljetter behövs, utan vanlig entré till Gröna Lund gäller (120 kr för alla mellan 7-64 år, fri entré för barn 0-6 år och vuxna över 65 år).

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
4 feb kl: 14:30

Rigmor Gustafsson Har Hittat Hem Med Sitt Nya Album "come Home" - Ute 22 Februari!

Senast Rigmor Gustafsson släppte ny musik var 2014 med albumet "When You Make Me Smile" och redan då fick hon inspiration till att påbörja nästa projekt. Albumet "Come Home" släpps den 22 februari och består av nyskriven musik av Rigmor med texter av bl.a. Andreas Mattson, Anders Lundin och Lina Nyberg samt några tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram.

"När Andreas Mattsson, en av mina favoritlyriker, frågade om jag skulle vara intresserad av ett samarbete, blev jag jätteglad (och starstruck!). Jag är oerhört förtjust över det nya samarbetet och låtarna Andreas skrivit text till men också givetvis jätteglad att kunna fortsatta jobba med mina tidigare textförfattare" berättar Rigmor Gustafsson.

De senast åren har Rigmor frekvent spelat med Jonas Östholm - piano, Martin Höper- bas och Chris Montgomery - trummor. Samarbetet har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna. På albumet medverkar även Lisa Långbacka- accordeon och Margareta Bengtsson, och musiken (f.ö. alltså endast av kvinnliga kompositörer) har fått texter av, förutom nämnda Andreas, Anders och Lina, även Sofia Pettersson, Tomas Bäcklund och Caroline Cederlöf (alias Grant). Titeln "Come Home" sätter ord på känslan Rigmor hittat med detta album.

"Med det här albumet känns det som om jag landat och nått något nytt, men också något som alltid funnits i mig. Det är svårt att hitta rätt ord för att uttrycka den lycka, lättnad och tacksamhet jag känner med detta album. Det känns som att jag kommit hem", berättar Rigmor Gustafsson.

Rigmor bjuder in till releasekonsert - det blir två helt unika kvällar på Fasching i Stockholm den 21 mars och 22 mars.

TRACKLIST:
01 Big Yellow Taxi (Joni Mitchell)
02 I Think Of You (Rigmor Gustafsson / Andreas Mattsson)
03 Take A Little Turn (Rigmor Gustafsson / Caroline Cederlöf & Sofia Petterson)
04 The Light Years (Rigmor Gustafsson / Andreas Mattsson)
05 This Time (Rigmor Gustafsson / Lina Nyberg)
06 Wuthering Heights (Kate Bush)
07 Twist In My Sobriety (Tanita Tikaram)
08 Lovely (Rigmor Gustafsson / Tomas Bäcklund)
09 Winter Doesn't End (Rigmor Gustafsson / Anders Lundin)
10 Enjoy The Day (Rigmor Gustafsson / Lina Nyberg)
11 Come Home (Rigmor Gustafsson / Andreas Mattsson & Tomas Bäcklund)


Se Rigmor på följande platser under hennes turné i vår:

6 Februari - Löfstadskyrkan, Tranås
7 februari - Kulturhuset, Sävsjö
8 febbruari - Jönköping Teater, Jönköping
9 februari - Konsertsalen Gislaved, Gislaved
10 februari - Auditoriet Gummifabriken, Värnamo
11 februari - Missionskyrkan, Vetlanda
12 februari - Olsbergs Arena, Eksjö
13 februari - Kulturhuset Pigalle , Nässjö
21 februari - Jazzhus Montmartre, Köpenhamn
22 februari - Jazzhus Montmartre, Köpenhamn
23 februari - Jazzhus Montmartre , Köpenhamn
28 februari - Malmö Live Konserthus -En hyllning till Ella Fitzgerald feat. Malmö Symfoniorkester
1 mars - Malmö Live Konserthus -En hyllning till Ella Fitzgerald feat. Malmö Symfoniorkester
15 mars - Baerum Kulturhus- Norge - En hyllning till Ella Fitzgerald 100 år
21 mars - Fasching, Stockholm
22 mars - Fasching, Stockholm
23 mars - Nefertiti, Göteborg
2 april - Münster, Hot Jazz Club, Tyskland
3 april - Darmsatdt, Centralstation, Tyskland
4 april - München, Unterfahrt, Tyskland
5 april - Lustenau Jazzclub, Österrike
6 april - Heidelberg- Karlstorbanhof, Tyskland
7 april - Berlin, A trane, Tyskland
8 april - Hannover Jazzclub, Tyskland
10 april - Palladium, Malmö
13 april - Kl 15.00 Musikaliska, Stockholm - Rigmor & Isabella tolkar Monica Zetterlund med Blåsarsymfonikerna
13 april - Kl 18.00 Musikaliska, Stockholm - Rigmor & Isabella tolkar Monica Zetterlund med Blåsarsymfonikerna
25 april - Visby Jazzklubb
27 april - Skottvångsgrufva, Mariefred
8 maj - Vara Konserthus, Vara


För att beställa recensionsexemplar digitalt av "Come Home", för fler högupplösta pressbilder och kontakt med Rigmor Gustafsson, hör av dig till oss på PR & Beyond:

Helene Wigren, PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrichs Grängsjö
anna.vfg@prbeyond.se
Ytterligare info om Rigmor:
2018 erhöll Rigmor den prestigefyllda utmärkelsen "Guldkatten", ett hederspris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom tre guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Hon har också blivit vald till årets Värmlänning och fått Thore Ehrling Stipendiet. I januari 2015 belönades hon med den kungliga medaljen Litteris et Artibus. Mellan 2015-2017 var hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola. 2017 blev Rigmor invald i Kungliga Musikaliska Akademin. Förutom sina uppträdanden på olika konsertscener har hon gjort ett antal TV-framträdanden, bl.a. på Nobelfesten, Kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på Skansen, i På Spåret.
4 feb kl: 13:50

Finska Stjärnan Alma's Nya Singel "when I Die"

Producerad och skriven av ALMA, Justin Tranter och Mike Sabbath - "When I Die" är den andra singeln från hennes mycket efterlängtade debutalbum Have You Seen Her? som släpps den 5 april 2019. ALMA avslöjar även  sina kommande turnédatum med stopp i bland annat London, Paris, Berlin, Helsingfors. Hon är även bekräftad att spela på svenska upplagan av Lollapalooza som går av stapeln i Stockholm sista helgen i juni.

Musikvideon till "When I Die" är inspelad i hemlandet Finland och regisserad av den berömda finska regissören Miikka Lommi. Den visar en gotisk sista kvällsmåltid och ALMA som gräver sin egen grav.

"This song was born from a big conversation about when and how we leave the world is so out of our control. We spend so much time worrying about things out of our control, we're always trying to be better, richer, more successful. We rarely appreciate the momentsin front of us. Go to the party, blow your money (even if you have work tomorrow) you will survive!" berättar ALMA. "I wanted the video to look like our last party, what might the night look like if we knew this was it."

Lyssna på "When I Die" här. 

"When I Die" highlightar ALMA'sunika röstsom låtskrivare; ärlig och modig.Hon säger, "I've spent a lot of my life being told who to be, what to say or how to behave by the world. There's constant pressure on us all to fit in and my music is about exactly the opposite. I want my fans to feel like they can be whoever, say whatever and look however when they listen to my music. Here you are accepted no matter what."

Med hennes kritikerrosade EP Dye My Hair som innehåller singlar som "Chasing Highs", "Phases" feat. French Montana samt Mixtapet Heavy Rules som släpptes i våras inkl. samarbeten med Tove Styrke och MØ har ALMA uppnått 350 miljoner streams på Spotify. Hon utnämndes till prestigefyllda BBC Music Sound of 2018 och tog emot pris som Best Finnish Act på MTV EMA Awards. Hon var nyligen support åt samarbetspartnern och tillika vännen MØ under hennes världsturné.

European Tour Dates:
Mar 29: The Academy, Dublin
Mar 31 - Warehouse, Glasgow
Apr 01 - Academy 2, Manchester
Apr 02 - The Haunt, Brighton
Apr 03 - Electric Brixton, London
Apr 05 - Burgerhaus Stollwerk, Cologne
Apr 06 - Melkweg Oude Zaal, Amsterdam
Apr 07 - Rotonde Orangerie, Brussels
Apr 08 - La Maroquinerie, Paris
Apr 10 - Plaza, Zurich
Apr 11 - Technikum, Munich
Apr 12 - Festaal Kreuzberg, Berlin
Apr 15 - Niebo, Warsaw
Apr 17 - Club Hollywood, Tallin
April 18 - Black Box, Helsinki
4 feb kl: 11:30

Mia Skäringer Släpper Extra Biljetter I Stockholm - Biljettsläpp Imorgon Kl. 10.00

190 000 biljetter sålda hittills och imorgon kl. 10.00 släpps fler biljetter till "Avig Maria - No more fucks to give" i Stockholm den 6 mars. Nu är det även klart att Elias, artisten med en röst som flyttar berg och skog och allt annat som kommer i dess väg, följer med på turnén i vår.

Den 6 mars är det nypremiär för "Avig Maria - No more fucks to give" på Ericsson Globe i Stockholm, därefter fortsätter turnén vidare runt om i landet och in i november. Med på turnén följer artisten Elias.

Musiken har alltid funnits i Elias liv och redan som 13-åring började han sjunga i Tensta Gospel Choir som yngsta medlem i kören. Han slog igenom med låten "Revolution" för snart fyra år sedan, hyllningskörerna överröstade varandra och nominerades till två svenska Grammis, däribland "Årets Nykomling". Debutsingeln "Revolution" marknadsförde den amerikanska storfilmen "Birth Of A Nation" och Cullbergbalettens koreograf Jefta van Dinther inspirerades och baserade hela sin föreställning Protagonist på singeln. En föreställning där Elias också medverkade som berättarröst.

Någonstans mitt i allt detta förlorade Elias kontakten till sin musik. Från att ha skapat musik för sig själv förväntades han att skapa för andra. Desto fler som hade åsikter om musiken, desto mer distanserad kände Elias sig från sitt skapande. Elias egna artistiska vision kom i konflikt med vad som förväntades av honom. Elias bestämde sig för att återgå till att skapa musik, för sig själv. Sedan dess har kampen handlat om att få göra musik på sitt sätt. Att inte sättas i fack han inte tillhör. Att skapa ett album han är stolt över och kan stå rakryggad bakom. Resultatet - debutalbumet "Entwined" som släpptes förra sommaren.

Elias kommer inom kort med ny musik och i vår åker han med Mia Skäringer på turnén "Avig Maria - No more fucks to give".

- Jag är väldigt stolt att få vara en del i Mias föreställning! Den låt jag kommer sjunga representerar min känsla inför roller och strukturer som samhället haft som ett täcke över sig. Under för lång tid, hälsar Elias.


Elias nummer koreograferas av Fredrik "Benke" Rydman.
Förra veckan belönades Mia Skäringer med LiveApan för "Årets insats" vid arrangörsträffen Sweden Live med motiveringen:
"Hon visste exakt vad hon gjorde samma sekund hon aktivt valde att dela med sig av egna erfarenheter i samband med att #metoo startade i Sverige. En förebild och budbärare för miljontals människor, framförallt kvinnor, som fått nog av patriarkatet och som numera kräver den plats i samhället som borde varit självklar redan från mänsklighetens uppståndelse. Positionen som en av landets främsta opinionsbildare har stärkts ytterligare genom höstens TV-serie "Kroppshets" och den egna föreställningen "Avig Maria - No More Fucks To Give". Båda är en hyllning till kvinnan och sätter ord på de snedvridna normer som finns i vårt samhälle.
Svensk Lives pris för Årets Insats går till Mia Skäringer."

Och ikväll håller vi tummarna för att Mia tar hem båda nomineringarna på QX-galan i kategorierna "Årets HBTQ-vän" och "Årets Scen".

Skrivet om föreställningen


Behovet av Mia Skäringer är stort. Kärleken till Mia Skäringer öronbedövande. Hon svarar med en storslagen föreställning gjord för arenor. Rockband, dansare, imponerande ljusshow. Känslostark, ilsken och rolig.
++++ Aftonbladet

Högsta betyg till Skäringer! ...den stora styrkan i föreställningen är just att hon ger kvinnorna en röst. Ja, kvinnorna i plural - för Skäringer är mångsidig och kan ta sig an flera perspektiv med samma älskvärdhet. ...ordet "fantastiskt" är det som hörs mest efteråt.
5/5 Corren

Vilken vrede! Vilken humor! Vilken ordkärlek! När Mia Skäringer jämför män och kvinnors villkor i totalshowen "Avig Maria" är succén monumental.
DN

Stående ovationer tyder på att vi inte bara är redo, utan att vi längtar efter denna råa och ocensurerade feminism, som ruskar om gamla föreställningar.
5/5 Nya Wermlands-Tidningen

Skäringer bjöd på äkthet. Helt klart efterlängtat av publiken som aldrig tycktes vilja sluta klappa händerna och busvissla - både innan, under och efteråt.
Nerikes Allehanda

Manus: Mia Skäringer
Regi: Helena Bergström

Turnéplan 2019
6 mars - Stockholm, Ericsson Globe (extra biljetter släpps den 5 februari kl. 10.00)
7 mars - Örebro, Conventum Arena (slutsålt)
8 mars - Malmö, Malmö Arena (slutsålt)
9 mars - Jönköping, Kinnarps Arena (slutsålt)
10 mars - Linköping, Saab Arena (slutsålt)
13 mars - Eskilstuna, Stiga Arena (slutsålt)
14 mars - Helsingborg, Helsingborg Arena (slutsålt)
15 mars - Halmstad, Halmstad Arena (slutsålt)
16 mars - Stockholm, Ericsson Globe (slutsålt)
17 mars - Stockholm, Ericsson Globe (slutsålt)
25 oktober - Luleå, Coop Norrbotten Arena
26 oktober - Örnsköldsvik, Fjällräven Center
27 oktober - Östersund, Östersunds Arena (fåtal)
31 oktober - Kristianstad, Kristianstad Arena
1 november - Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena
2 november - Sandviken, Göranssons Arena
3 november - Leksand, Tegera Arena
7 november - Malmö, Malmö Arena
8 november - Jönköping, Kinnarps Arena
9 november - Göteborg, Scandinavium (fåtal)
10 november - Göteborg, Scandinavium
16 november - Karlstad, Löfbergs Arena
17 november - Linköping, Saab Arena

Hemsida miaskaringer.se

Instagram @miaskaringerlazar

https://www.facebook.com/miaskaringer

Biljettinformation
Extrabiljetter till den 6 mars släpps imorgon kl. 10.00 och säljs via www.miaskaringer.se

Pressbilder
www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media

För intervjuförfrågningar och pressackrediteringar vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co,sandra@blixten.se, 0706-973959
Nyheter och pressmeddelanden 1 februari 2019
1 feb kl: 14:20

Anis Don Demina Tävlar I Melodifestivalen Imorgon Men Släpper Singeln Redan Idag

Rapparen, DJ:n och YouTube-stjärnan Anis Don Demina befinner sig för närvarande i Göteborg och repar inför sin Melodifestivaldebut i den första deltävlingen i Melodifestivalen imorgon. Han tävlar ihop med Zeana och låten "Mina Bränder".

Men redan idag är han aktuell med den nya singeln "Utanför" feat. SAMI och Elias Abbas. SAMI var tidigare ena halvan av gruppen MEDINA och har just nu en Spotify Topp20 hit ihop med Danny Saucedo "Innan Du Väcker Mig".

"Utanför" skrevs för fem dagar sen av en tillfällighet. Anis åkte till SAMIs studio i söndags för att spela in ett klipp till sin YouTube -kanal. Inspelningen resulterade i att de spontanskrev en låt ihop med Elias Abbas. Låten och videon skapades på några timmar och släpptes på YouTube dagen efter där responsen har varit enorm.

Videon har 160.000 views på mindre än 4 dygn. Den trendar #8 I Sverige just nu. Behind the scenes-videon har samtidigt nästan 70.000 views. 

"Utanför" musikvideo

Behind the scenes

Lyssna i Spotify här
1 feb kl: 13:20

Ison & Fille Släpper Nya Singeln "vinnare" Feat. Cherrie Och Imenella Samt Releasedatum För Kommande Album + Åker Ut På Vårturné!

LYSSNA: https://IsonFille.lnk.to/Vinnare

I december förra året fick Sverige ta emot nyheten att Ison & Fille var tillbaka med ny musik! Pengar var det första vi fick höra från duon, en låt om pengars makt över människor. Nu fortsätter de med att släppa singeln Vinnare feat. Cherrie och Imenella.

'Vinnare' handlar om att stå som vinnare, där man befinner sig i livet och som den man är, oavsett förutsättningar eller utgångspunkt. Att vara en vinnare ska inte vara något självcentrerat och tävlingsinriktat, utan något inkluderande som inspirerar flera och mera.

Idag står det också klart att Ison & Fille släpper deras sjätte album som har release den 3 maj. I samband med albumreleasen åker de ut på vårturné med start den 14 april - se datum här (fler datum tillkommer):

18 april Katalin, Uppsala
3 maj Vasateatern, Stockholm
4 maj Pustervik, Göteborg
24 maj Slick City, Gävle
25 maj Liljan, BorlängeDet är alltid en mäktig känsla inför varje nytt albumsläpp, men denna gång är det fem år sen sist och det känns som mycket har hänt sen dess för oss både privat och musikaliskt, så det känns extra fett denna gången att få dela med oss av vad vi jobbat på den senaste tiden.Vår 15-års-jubileumskonsert för vår debutplatta "Vår Sida Av Stan" förra hösten i Stockholm kändes både som ett firande men också lite som att sätta punkt för något, ett bra läge att ta en liten paus och nu komma tillbaka med något helt nytt. Att släppa musik och att åka ut och spela live igen i vår känns verkligen som en nystart.

Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger släppte deras debut album Vår sida av stan för 16 år sedan. Därefter har duon släppt ytterligare fyra album, varav två av genrens mest hyllade album - För evigt (2011) och Länge leve vi (2014). Sistnämnda albumet nominerades till Årets Hiphop på P3 Guld och till Årets album, Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammis.

Under alla dessa år har Ison & Fille vunnit Årets Hiphop två gånger i P3 Guld och blivit Grammisnominerade 8 gånger i olika kategorier. De har även gjort flertal turnéer Sverige runt, varit med i TV4s Så Mycket Bättre, spelat i svenska all-star-hiphop-konstellationen Ikväll Är Vi Kungar tillsammans med Petter, Lilla Namo, Rosh, Blen, DJ Sleepy och DJ Taro. Förra året hade de 15-års-jubileum av debutalbumet Vår Sida Av Stan och det firades genom att arrangera en exklusiv utsåld konsert på Vasateatern i Stockholm.

Vinnare feat. Cherrie och Imenella släpps idag den 1 februari via Sony Music. Låten är producerad av Hamed K-One Pirouzpanah.

FÖLJ ISON & FILLE:
https://www.instagram.com/isonfille/
https://www.facebook.com/IsonFille/
1 feb kl: 13:20

The Royal Concept Släpper Nya Singeln "need To Know"!

Senast The Royal Concept släppte nytt var 2015 och de tre åren sedan dess har varit fyllda av känslor, inspiration och utmaningar innan bandet kom fram till vad deras nästa steg skulle vara  - nya singeln "Need To Know" är första smakprovet på just det och är hämtad från det kommande albumet!

"Vi skrev Need To Know direkt efter vi kommit hem från en bilresa längs kusten mellan San Fransisco och Los Angeles. Musiken och stämningen är väldigt mycket "California sunshine" med glittriga gitarrer och trestämmig sång," berättar bandet.

Det vi får höra på nya singeln är The Royal Concept live, rakt av utan några effekter. Bandet själva beskriver låten som en hybrid av det svenska vemodet och den kaliforniska solen.

Lyssna på "Need To Know" HÄR

Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify


Presskontakt:
Johanna Boström Stone | Tel: 070-640 85 04 | Email: johanna@stone.se
1 feb kl: 12:10

Välkommen Till Us-Familjen: Jenny Wilson!

Förra skivan, EXORCISM, är nominerad till en rad priser, såsom tre kategorier i Grammisgalan, två i Manifestigalan och det prestigefyllda Nordic Music Price. Men redan i vår är Jenny Wilson tillbaka med sitt första album på svenska. Samtidigt säger vi välkommen till United Stage!

Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat. Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. Hardships (2009) handlade om moderskap och Demand the Impossible (2013) skrevs efter ett cancersbesked.

Albumet EXORCISM som släpptes 2018 tar sitt avstamp i ett övergrepp och är det mest utlämnande hon gjort. Såväl textmässigt som musikaliskt tänjde Jenny Wilson åter på sina gränser. Albumet är nominerat till en rad priser, såsom tre kategorier i Grammisgalan, två i Manifestigalan och det prestigefyllda Nordic Music Price

Redan i vår är Jenny Wilson tillbaka med sitt nya album TRAUMA. På ett sätt en systerskiva till EXORCISM då den fortsätter undersöka samma erfarenheter och teman. Men samtidigt, precis som alltid i Wilsons konstnärskap, något helt nytt. Här möts Jenny Wilsons elektroniska synthvärld med dirigenten Hans Eks symfoniska klanger. Dessutom är det hennes första skiva på svenska.

TRAUMA släpps i april 2019 och föregås av singeln GÖRA SAKEN VÄRRE i mars.

Kontakt: 
Pontus Sillrén, agent United Stage
+46 70 298 00 62
pontus@unitedstage.se
1 feb kl: 12:00

Ison & Fille Släpper Ny Singel, Offentliggör Kommande Album Och Åker Ut På Vårturné!

I december förra året fick Sverige ta emot nyheten att Ison & Fille var tillbaka med ny musik! Pengar var det första vi fick höra från duon, en låt om pengars makt över människor. Nu fortsätter de med att släppa singeln Vinnare feat. Cherrie och Imenella, samtidigt som de gör sig redo för ett gäng exklusiva gig på utvalda platser under våren. Biljetterna släpps idag!
Låten 'Vinnare' handlar om att stå som vinnare, där man befinner sig i livet och som den man är, oavsett förutsättningar eller utgångspunkt. Att vara en vinnare ska inte vara något självcentrerat och tävlingsinriktat, utan något inkluderande som inspirerar flera och mera.
Idag står det också klart att Ison & Fille släpper deras sjätte album som har release den 3 maj! I samband med albumreleasen åker duon ut på vårturné, och de tar med sig både musik från bak i tiden, så väl som helt nytt material som aldrig tidigare spelats live.
Senast Ison & Fille äntrade scenen inför publik var den 13 oktober 2017, då hiphopduon genomförde en bejublad jubileumskonsert för ett utsålt Vasateatern i sin debutplattas minne - Vår Sida Av Stan (2002).
- Det är alltid en mäktig känsla inför varje nytt albumsläpp, men denna gång är det fem år sen sist och det känns som mycket har hänt sen dess för oss både privat och musikaliskt, så det känns extra fett denna gången att få dela med oss av vad vi jobbat på den senaste tiden.
- Vår 15-års-jubileumskonsert för vår debutplatta "Vår Sida Av Stan" hösten 2017 i Stockholm kändes både som ett firande men också lite som att sätta punkt för något, ett bra läge att ta en liten paus och nu komma tillbaka med något helt nytt. Att släppa musik och att åka ut och spela live igen i vår känns verkligen som en nystart, säger Ison & Fille.
Nu är det alltså dags att ge sig ut på vägarna igen - turnén har premiär i Uppsala den 14 april och biljetterna släpps idag kl 10:00 via blixten.se/ison-fille
ISON & FILLE -- TURNÉPLAN
18 april - Uppsala, Katalin
3 maj - Stockholm, Vasateatern
4 maj - Göteborg, Pustervik
24 maj - Gävle, Slick City
25 maj - Borlänge, Liljan
Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger släppte debutalbumet Vår Sida Av Stan för 16 år sedan. Därefter har duon släppt ytterligare fyra album, varav två av genrens mest hyllade album - För Evigt (2011) och Länge Leve Vi (2014). Det sistnämnda albumet tog duon ut på ett antal omfattande turnéer, och ådrog sig dessutom nomineringar till Årets Hiphop på P3 Guld och till Årets album, Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammis.
Under alla dessa år har Ison & Fille vunnit Årets Hiphop två gånger i P3 Guld och blivit Grammisnominerade 8 gånger i olika kategorier. De gjort ett stort antal turnéer Sverige runt, varit med i TV4s Så Mycket Bättre, spelat i svenska all-star-hiphop-konstellationen Ikväll Är Vi Kungar tillsammans med Petter, Lilla Namo, Rosh, Blen, DJ Sleepy och DJ Taro.
Biljetterna till turnén släpps idag den 1 februari kl 10:00, och säljs via blixten.se/ison-fille
Följ Ison & Fille
https://www.instagram.com/isonfille/
https://www.facebook.com/IsonFille/
Lyssna på "VINNARE"
https://IsonFille.lnk.to/Vinnare
Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/ison-fille samt lokala återförsäljare.
OBS: Se upp för ohederliga andrahandsförsäljare - vänd dig till arrangören om du är osäker!
För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18
Isabel Rodriguez, Sony Music, isabel.rodriguez@sonymusic.com
1 feb kl: 09:50

Formex Får Ny Kostym I Augusti

Nya möjligheter och en helt ny hall-layout på Formex - Nordens ledande mässa för inredningsdesign. Till mässan i augusti kommer Formex att genomgå en stor förnyelse med nya produktområden och en ny uppdelning i utställningshallarna.
Omvärlden förändras och mässan vill vitalisera och bli en än mer optimerad marknadsplats där utställare och besökare kan nätverka och hitta inspiration.

För Formex är det av stor vikt att alltid ligga i framkant för att kunna möta marknadens nya behov. Mässan har endast genomgått mindre förändringar sedan 2011, så det är hög tid att mässan får en ny och bättre anpassad kostym. Detta lagom till höstens Formex 20-23 augusti­, den 112:e i ordningen sedan starten 1960.
- Vi vill vitalisera Formex och göra mässan mer spännande, i syfte att möta de nya köpbeteenden vi ser, bland annat när det gäller e-handel, säger Formex proiektchef Christina Olsson.

Här är Formex nya produktområden:

DINING (Hall A)
I Formex nya område DINING ryms allt som förgyller upplevelsen kring det dukade bordet. DINING omfamnar helheten, från preparering till servering, till vardags som till fest.Produktexempel inom DINING: glas och porslin, köksartiklar, bords- och kökstextilier, bar och drinktillbehör, knivar, bakning, keramik, bestick, skålar, mathantverk och gourmetgåvor.

SCANDINAVIAN LIVING (Hall A)
Begreppet SCANDINAVIAN LIVING är ett etablerat, internationellt riktmärke inom design och interiör. Här förenas varumärken och produkter som har de nordiska form- och materialvalen som gemensam nämnare. Produktexempel inom SCANDINAVIAN LIVING: interiörkoncept och heminredning med det skandinaviska uttrycket i fokus.

GIVING (Hall A)
Det nya området GIVING fokuserar på gåvor för livets alla tillfällen. I en värld där mottagaren redan har det mesta blir omtanken bakom gåvan och presentationen av den desto viktigare.Produktexempel inom GIVING: designade gåvor, utvalda detaljer och smarta objekt, produkter och gåvor produkter till barn, hantverk, slöjd, souvenirer, kort, papper och förpackning.

DECORATIVE LIVING (Hall B)
I området DECORATIVE LIVING presenteras inredningen och objekten som förstärker och förgyller.
Produktexempel inom DECORATIVE LIVING: ett brett sortiment inom atmosfärsskapande inredningsprodukter, växter, faux botanicals, krukor och tillbehör till blomsterarrangemang.

WELLBEING (Hall C)
Nya området WELLBEING riktar sig till en växande livsstil där man gör medvetna produktval för själslig balans. Genuint och sinnligt med välmående i fokus och en uppskattning för det estetiska. I WELLBEING ryms allt från dofter för välbefinnande till designade träningsprodukter som ger energi att möta en intensiv vardag.
Produktexempel inom WELLBEING: rumsdofter, tvålar, sinnliga material, redskap och produkter för träning och välmående.

LIFESTYLE LIVING (Hall C)
Området LIFESTYLE LIVING riktar sig till inköparen och besökaren som fokuserar på kommersiell design. Här tas temperaturen på aktuella trender och det senaste inom inredning och design för hemmet. Interiörer som i färg och form uttrycker den personliga stilen.
Produktexempel inom LIFESTYLE LIVING: interiörkoncept, belysning, heminredning, textilier, mindre möbler, livsstilsprodukter.

UPCOMING (Hall C)
Formex är en given plattform för morgondagens formgivare och designers. I området UPCOMING presenteras utvalda talanger i form av Design Talents. I Next Step finns företag i tidig etableringsfas. I området UPCOMING får besökaren också möjlighet att se spännande projekt från skolor och föreningar inom design. Allt samlat under ett och samma tak i syfte att ge de allra bästa av förutsättningar för morgondagens stjärnor.
Delområden: Design talents, Next Step, skolor och projekt.

ADDING (Hall AG)
I området ADDING samlas utställare med produkter som adderar det där lilla extra till inredningen eller klädseln. Här finns bredden som omfattar likväl mode och funktion. Exempelvis säsongsprodukter såsom flip-flops och tunikor för butiken vid havet, gummistövlar för pop-up-butiken på festivalen, eller en skön sjalpläd att svepa över axlarna en kulen dag hemma. Till ADDING kommer inköparna som söker detaljerna till sortimentet i den välsorterade inredningsbutiken.
Produktexempel inom ADDING: accessoarer, mode, smycken, inredningsdetaljer

Mer information: https://www.formex.se/

Kontaktperson:
Christina Olsson, Formex projektchef, christina.olsson@stockholmsmassan.se
Tel. 08-749 44 28
1 feb kl: 09:50

Snart Dags För Antikbranschens Stora Gala - Nomineringarna Klara

Varje år delas The Collector's Awards ut vid en stor gala på Antikmässan.
- Vi brukar beskriva det som antikbranschens Oscarsgala, säger Winston Håkanson, ordförande i juryn.
I år fyller galan tio år och de som prisas är bland andra Årets antikhandlare, Årets förnyare, Årets samlare och Årets bok.Den 14 februari avslöjas vilka vinnarna är på The Collector's Awards-galan där antikprofilerna Peder Lamm och Pontus Silfverstolpe återigen är konferencierer. Alla antikintresserade kan köpa biljetter till jubileumskvällen och få vara en del av den glittrande prisutdelningen och galamiddagen med underhållning och dans.

- Vi har satsat extra i år eftersom det är tioårsjubileum. Det roliga är att alla kan köpa biljetter och på plats få träffa kända experter och andra antikintresserade, säger Winston Håkanson.

Intresset för antikviteter håller i sig i Sverige, numera särskilt för mer sentida möbler, konstaterar han.

- En trend som har pågått i många år att intresset för antikviteter har förskjutits från 1700-talet till 1900-talet. Många är intresserade av 1900-tal, kanske framförallt mitten av 1900-talet, säger Winston Håkanson.

Årets nomineringar har på olika sätt utmärkt sig under de senaste åren. Det gäller till exempel de nominerade till Årets antikhandlare, som går mot strömmen.

- Alla tre nomineringar i klassen Årets antikhandlare har egen affär, annars är det en trend att antikaffärer slår igen, säger Winston Håkanson.

Här är årets nomineringar:

Nominerade till Årets antikhandlare

Årets antikhandlare är en affär som genom sin presentation, sitt sortiment, sin verksamhet, innehavarens kunskap eller affärens service är något utöver det vanliga.

Göran Björnberg, Fröjel retro & design
Har bevisat att det omöjliga är möjligt - att det går att bygga upp en framgångsrik försäljningskanal för 1900-talets design på en ö i Östersjön. Förutom på Gotland ses han på antikmässor.

Roberth Winterhagen, Winterhagen antik
Har genom målmedvetet arbete skapat en av Sveriges mest moderna och inspirerande antik- och inredningsbutiker med en internationell flair på Roslagsgatan i Stockholm.

Giuseppe Wickström, Wickströms Antikhandel
Har sedan 1995 drivit sin antikhandel i Kyrkhult, där han envist hållit fast vid det svenska, genuina föremålsarvet från 1700- och 1800-talen.Nominerade till Årets förnyare

Årets förnyare är en person eller ett företag som genom sina insatser på senare tid har tillfört konst- eller antikmarknaden något alldeles speciellt eller nydanande.

Designpodden
På ett lättsamt och initierat sätt sprider Sanna Lönngren och Andreas Zätterqvist kunskap och information om skandinavisk 1900-talsdesign.

Galleri Sebastian Schildt
En av landets främsta silversmeder som driver Sveriges viktigaste arena för modernt konsthantverk. Här visas många av morgondagens antikviteter.

Nationalmuseum, Stockholm
Med plats för dubbelt så många besökare, öppna ytor och nya vyer över staden uppvisar man en samling i världsklass i de färgstarka salarna.Nominerade till Årets samlare

Årets samlare är en person som stått för något speciellt i sitt samlande av konst, antikviteter, design eller vintageföremål.Karin von Schenck och Sparrismuseet
Vid sidan av sin sparrisodling på Österlen har Karin von Schenck samlat allt som har med sparris att göra och skapat ett sparrismuseum.

Claes Moser och Villa Akleja i Vaxholm
Claes Moser har i många år samlat verk av J.A.G. Acke. Nu finns hela samlingen på cirka 150 verk i Ackes tidigare hem, Villa Akleja.

Möbeldesignmuseum i Stockholm
Mer än ett sekel av svensk och internationell möbelformgivning. Arkitekterna Sandin-Bülow visar ca 500 objekt ur sin privata samling..Nominerade till Årets bok

Årets bok är en bok om konst och eller antikviteter som ger en intressant och inträngande belysning av ett avgränsat ämne och därför är av särskild betydelse.

Swedish Modern
En djupdykning i den svenska modernismen, av Hedvig Hedqvist och Christian Björk. Ett praktverk som säkert tilltalar såväl initierade som nybörjare.

Ett liv med Matisse, Picasso och Christo
En fängslande bok som kretsar kring Theodor Ahrenbergs fantastiska samlingar, med texter av Staffan Ahrenberg och flera konstkännare.

Jöns Ljungberg och Härjedalens rokoko
En genuin bok av Bosse Yman och Jon Suul, där den färgsprakande härjedalsrokokon får komma till tals med Jöns Ljungberg som nav.

2019 års jury:
Winston Håkanson, juryns ordförande
Anette Granlund, Bukowskis
Charlotte Strömstedt, Tumlaren Antik
Erik Ingare, Uppsala Auktionskammare
Jan Ribbhagen, K. Ribbhagen Antik
Jenny von Platen, von Platen Modern Form
Joakim Bengtsson, Stockholms Auktionsverk
Michael Strömqvist, Bacchus Antik
Jörgen Martinson, Probus Auktioner
Peder Lamm, Göteborgs Auktionsverk
Pontus Silfverstolpe, Barnabys
Ralph Bengtsson, Kanonauktioner och Collectors HotelsAntikmässan ­- 14-17 februari på Stockholmsmässan
Antikmässan är Nordens Största antikmässa med 250 utställare inom antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård. Här träffar du experter, lyssnar på intressanta föredrag och inspireras av spännande utställningar. Allt på Antikmässan går att köpa på plats.

Bilder från Antikmässan 2018 finns i Stockholmsmässans bildbank

För mer information besök www.antikmassan.se eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Antikmässan, goran.ekberg@stockholmsmassan.se 070-789 43 06
Winston Håkanson, juryns ordförande, 070-878 53 90
Nyheter och pressmeddelanden 31 januari 2019
31 jan kl: 21:50

Galantis Teamar Upp Med Onerepublic På "bones" - Ute Nu!

Dubbelt P3 Guldnominerade Galantis kickstartar 2019 med att släppa nya singeln "Bones" tillsammans med inga mindre än OneRepublic. Låten börjar byggas akustiskt och fortsätter sedan in i klassisk Galantis-eufori. En sak är säker: "Bones" är avsedd att tilltala både Galantis och OneRupublic fans världen över."It was an incredible experience working with OneRepublic and Ryan on this song. He has such a legendary voice and we've always been big fans of his songwriting, so connecting with him on 'Bones' came so naturally to us. This is the first Galantis music of 2019 and we can't wait to show you what else we've been working on!"- Galantis.

Lyssna på "Bones" här.

"Bones" är första smakprovet av vad som kommer bli ett händelserikt 2019 för Galantis. Duon släppte under förra året singlar i högt tempo (däribland "Satisfied" feat. MAX och "Spaceship" feat. Uffie) och releasetakten väntas inte sakta ner under 2019. Kända för deras explosiva livesets har de dessutom redan flera headlinespelningar bekräftade, inklusive ett efterlängtat stopp på Brännbollsyran i Umeå den 31 maj.

  

  

Galantis (Christian "Bloodshy" Karlsson & Linus "Style Of Eye") debutalbum Pharmacy nådde förstaplatsen på Billboard Dance Chart och innehåller hits som "Peanut Butter Jelly" och "Runaway (U&I)". Deras andra album The Aviary (inkl. "Love On Me" och "No Money" m.fl.) hyllades av musikkritiker världen över och debuterade topp 10 på albumlistan i 23 länder. På P3 Guldgalan i år nominerades de för fjärde året i rad till Årets Grupp och för tredje gången till Årets Dans.

Grammy-nominerade OneRepublic släppte sitt debutalbum år 2007 som bland annat innehöll multiplatinasäljande singeln "Apologize". Bandets därefter följande album Wakes Up, Native och Oh My My har levererat stora hits världen över såsom "All Right Moves", "Secret" och "Counting Stars" samt toppat såväl singel- som radiotopplistorna. I våras släppte de "Start Again" feat. Logic från soundtracket till Netflix serien 13 Reasons som snart nått 100 miljoner spelningar på Spotify. 

Galantis    
www.wearegalantis.com
www.twitter.com/wearegalantis
www.facebook.com/wearegalantis
www.youtube.com/user/galantistv
www.instagram.com/wearegalantis
Snapchat: @wearegalantis

OneRepublic
https://twitter.com/OneRepublic
https://www.facebook.com/OneRepublic/
https://www.instagram.com/onerepublic/
31 jan kl: 18:10

Region Stockholms Kulturnämnds Beviljade Verksamhetsstöd 2019

Kulturnämnden i Region Stockholm har beslutat om kulturstöd: Verksamhetsstöd.

De verksamheter som beviljas stöd från Region Stockholms kulturnämnd ska tillsammans omfatta en mångfald av kulturella och konstnärliga uttryck, röster och metoder. Ett övergripande syfte är att öka delaktighet i, utveckling av och tillgänglighet till kultur för länets invånare. Verksamhetsstödet kan sökas för 1, 2 eller 3 år. Barn och unga (0-25 år) är en prioriterad målgrupp.
Länkar
Lista över mottagare, kulturförvaltningens webbsida Beviljade verksamhetsstöd

Om stödet, kulturförvaltningens webbsida Om verksamhetsstöd
31 jan kl: 17:00

Andreas Johnson Tar Upp Kampen I Melodifestivalen När Han Kickar Igång Den Andra Deltävlingen I Malmö 9 Februari

Den 9 februari är det dags för den andra deltävlingen och det är ingen mindre än Andreas Johnson som är först ut på scenen på Malmö Arena nästa lördag. Han tävlar med låten "Army Of Us" - en låt som han skrivit tillsammans med Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas "Stone" Johansson och Sebastian Thott.

Det är 20 år sedan Andreas slog igenom stort med sin världshit "Glorious". Nu är han tillbaka med en låt som kan mäta sig med där han började, en svulstig storslagen låt som passar perfekt på en arena. Idag brinner Andreas för att träna fotbollslag och han hoppas att låten "Army of us" kan bli hans fotbollsspelares kamplåt. Nu tar Andreas Johnson upp kampen om att ta hem pokalen i Melodifestivalen 2019!

Högupplösta pressbilder finns bifogat. För att boka intervju med Andreas Johnson, hör av dig till oss på PR & Beyond:

Helene Wigren, PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se

Anna von Friedrichs Grängsjö, PR & Beyond
anna.vfg@prbeyond.se
31 jan kl: 14:30

Gröna Lund Startar Egen Restaurangskola

Nu startar den årliga rekryteringen till sommarens alla tjänster på Stockholms anrika tivoli, Gröna Lund. Drygt 1500 tjänster ska tillsättas innan parken slår upp sina portar den 27 april, och man söker efter alltifrån karusellförare till restaurangpersonal och mekaniker. Nytt för i år är att tivolit startat en restaurangskola för nyanlända svenskar i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.Varje år i januari inleds arbetet med att hitta alla de medarbetare som ska ta hand om Gröna Lunds drygt 1,6 miljoner besökare. I år behöver man tillsätta rekordmånga tjänster, drygt 1500, där alla är välkomna att söka, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Sedan många år tillbaka jobbar tivolit aktivt med olika mångfaldsprojekt, då man jobbar efter devisen "alla är lika välkomna, alltid". En devis som gäller för så väl medarbetare som gäster.

En egen restaurangskola - nytt mångfaldsprojekt
Även i år samarbetar Gröna Lund med Arbetsförmedlingen i olika mångfaldsprojekt, där man bland annat anställer unga med olika funktionsvariationer och nyanlända. I år har man även startat en egen restaurangskola i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Hela besöksnäringen lider en stor brist på utbildad restaurangpersonal, samtidigt som många nyanlända har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. I år startar därför Gröna Lund en restaurangskola på tivolits restauranger, där 30 personer får en tre månader lång restaurangutbildning av Gröna Lunds personal. När de sedan är klara med utbildningen finns det möjlighet för eleverna att fortsätta att jobba inom restaurang på Gröna Lund eller söka sig någon annanstans. Utbildningen fylldes snabbt och är redan i full gång.

- Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet. Vår nya restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation. Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger när vi öppnar tivolit den 27 april, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.

Samtliga 1500 tjänster på Gröna Lund går nu att söka på www.magisksommar.se

För mer informationkontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com.För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com
31 jan kl: 14:10

Chris Kläfford Inleder Gyllene Tiders Avskedsturné!

Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med stor avskedsturné sommaren 2019. Ingen mindre än Chris Kläfford kommer vara med på alla turnéstopp i Sverige.
Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 15 konserter i Sverige med premiär i Halmstad den 4 juli. I samtliga städer kommer publiken också möta Chris Kläfford.
Kläfford har varit en av landets absolut mest populära och efterfrågade artister under 2018. Efter en fullmatad sommarturné genom hela landet samlade han under hösten ihop ett stort band och fortsatte resan med "The imagine tour". Nu är han redo för större scener och kombinationen med Gyllene Tider är perfekt!
Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som "Imagine" och "Utan dina andetag". Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal.

Här ser du Chris Kläfford (och Gyllene Tider) sommaren 2019:

4 juli Halmstad, Brottet
6 juli Malmö, Mölleplatsen
10 juli Helsingborg, Sofiero Slott
12 juli Skövde, Boulognerskogen
13 juli Linköping, Stångebrofältet
15 juli Uppsala, Botaniska Trädgården
17 juli Lysekil, Pinneviken
19 juli Ronneby, Brunnsparken
20 juli Kalmar, Fredriksskans
24 juli Piteå, Pite Havsbad
26 juli Rättvik, Dalhalla
27 juli Stockholm, Sjöhistoriska
31 juli Eskilstuna, Sundbyholms Slott
2 augusti Karlstad, Mariebergsskogen
3 augusti Göteborg, Slottsskogsvallen

Biljetterna släpps tisdag 5 februari kl 09.00 via LiveNation.se


Mer information
Dennis Karlsson,United Stage

dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12
31 jan kl: 09:00

Dropkick Murphys Till Gröna Lund För Tredje Gången

Vad får man om man blandar irländsk folkmusik, hardcore och punk? Jo, en riktig käftsmäll av keltisk punk signerad Dropkick Murphys. Den 26 juni är 6-mannabandet från Massachusetts tillbaka för att skapa magiskt röj i publiken framför Stora Scen för tredje gången.Det hela började i källaren under en frisörsalong i Quincy, Massachusetts 1996. Sedan dess har Dropkick Murphys med hjälp av säckpipor, mandoliner, banjos och munspel skapat rolig och röjig keltisk punk. Deras största hit "Shipping up to Boston" har sålt platina och var även en del av soundtracket till storfilmen The Departed. Senast de spelade på Grönan var 2016 och de har sedan dess hunnit med att släppa sitt nionde album "11 Short Stories of Pain & Glory" som kom i januari 2017. Den 26 juni kl. 20.00 välkomnar vi de keltiska punkarna i Dropkick Murphys ut på Gröna Lunds Stora Scen för tredje gången.

För mer information kontakta Annika Troselius, Informationschef på telefon 0708-580050 eller e-mail annika.troselius@gronalund.com. För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank www.bilder.gronalund.com

KONSERTSOMMAREN 2019
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 290 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade:

Mustasch - 3 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Carly Rae Jepsen - 17 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Backyard Babies - 24 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Lenny Kravitz - 30 maj kl. 20.00 på Stora Scen
The Smashing Pumpkins - 31 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Peter Jöback - 9 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Robert Plant & The Sensational Space Shifters - 13 juni på Stora Scen
Sting - 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Stone Temple Pilots - 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dropkick Murphys - 26 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Band of Horses - 4 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weezer - 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Danko Jones - 16 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Fricky - 29 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Nyheter och pressmeddelanden 30 januari 2019
30 jan kl: 19:40

Ett Självmords Anatomi - I Regi Av Suzanne Osten

Går självmord i arv? Finns dragningen till suicid medfödd hos vissa, eller är det en reaktion på omständigheter utanför den enskilda individen? För första gången kommer legendariska regissören Suzanne Osten till Malmö Stadsteater, och samtidigt introducerar vi den unga brittiska dramatikern Alice Birch författarskap i Sverige med hennes succépjäs Ett självmords anatomi. Denna experimentella pjäs rymmer både poesi, musik, humor och bråddjup av sorg och får Sverigepremiär på Intiman den 15 februari. 

Carol, Anna och Bonnie - tre generationer av kvinnor; mor, dotter och dotterdotter. Vi får följa dem från 1960 till nutid. År av kaos som blir till ett smärtsamt arv. En kvinnas liv rymmer nästa kvinnas barndom, och förklarar de svårigheter de möter som vuxna - det är en vidunderlig studie av mödrar och döttrar. Med uppsättningen vill Suzanne Osten väcka liv i den tabubelagda frågan om självmord:

- Det är viktigt att ställa frågan: Tänker du på självmord och hur ofta? Idén om att vi ska undvika att fråga är fel! Fel! Alice Birch pjäs väcker liv i den här tabubelagda frågan om självmord. Jag blev också fascinerad av pjäsens musikalitet och liv, och väldigt berörd av att teaterns skådespelare var så fångade av pjäsens sugande drama och språk, säger regissören Suzanne Osten.

I rollerna ser vi Sandra Stojiljkovic, Karin Lithman, Monica Wilderoth, Jörgen Düberg, Martin Rosengardten, Sonia Haga, Hannes Fohlin, Li Brådhe, Katarina Lundgren-Hugg, Peter Järn, samt Daisy Conlon och Katja Åkesson (statister).

Kontakta gärna mig för intervjuer med skådespelare och konstnärligt team. 

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, presskontakt
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

ETT SJÄLVMORDS ANATOMI
Av Alice Birch

Sverigepremiär på Intiman 15 februari 2019. Spelas t.o.m. 3 april.

Översättning: Anna Kölén
Originaltitel: Anatomy of a Suicide
Förlag: Nordiska APS

Regi: Suzanne Osten
Scenografi och kostym: Rikke Juellund
Ljusdesign: Pernille Plantener Holst
Kapellmästare och arrangemang: Martin Rosengardten
Musik: Per Tjernberg
Koreografi: Soledad Howe
Mask: Siv Nyholm
Regiassistent: Ida Kronholm
Dramaturg: Henrietta Hultén

ROLLISTA

CAROL - Sandra Stojiljkovic
ANNA - Karin Lithman
BONNIE - Monica Wilderoth
JOHN - Jörgen Düberg
JAMIE - Martin Rosengardten
JO/LAURA/SJUKSKÖTERSKA/LOLA - Sonia Haga
DAVE/FELIX/LUKE/DAN - Hannes Fohlin
DAISY BARN/BARN/DIANE/DAISY VUXEN/SJUKSKÖTERSKA - Li Brådhe
EMMA/KAREN/ESTHER/MAY - Katarina Lundgren-Hugg
TOBY/TIM/MARK/EN MAN - Peter Järn
BARNSTATISTER - Daisy Conlon, Katja Åkesson

Alice Birch
Författare

Alice Birch är en av Storbritanniens just nu mest intressanta unga dramatiker. Hon är född 1986 och utbildad vid University of Exeter. Hennes feministiska pjäs Revolt. She Said. Revolt Again, som hon skrev på uppdrag av Royal Shakespeare Company, tilldelades 2014 The George Devine Award. Andra uppsättningar av hennes pjäser är We Want You to Watch (National Theatre), och Little on the Inside (Almeida/Clean Break). 2016 valdes Alice Birch in i Creative England 50. Hennes filmmanusdebut, Lady Macbeth, efter den ryska novellen av Nikolai Leskov, har vunnit The International Critic's Prize (FIPRESCI Prize) på San Sebastian Film Festival 2016, The Best First Feature på Zurich Film Festival 2016 och Best Screenplay på Turin Film Festival 2016.

Hennes pjäs, Anatomy of a Suicide, sattes upp för första gången på Royal Court 2017 i regi av Katie Mitchell, och får nu Sverigepremiär på Malmö Stadsteater.

Suzanne Osten
Regissör

Suzanne Osten (född 1944) är teater- och filmregissör, och sedan 1995 professor i regi vid Dramatiska institutet. Suzanne Osten var verksam vid Fickteatern 1968-71 och kom 1971 till Stockholms stadsteater, där hon 1975-2014 var konstnärlig ledare för Unga Klara, teaterns scen för barn och ungdom (fristående sedan 2009).

Hennes arbete med barnteater har varit banbrytande och rymmer ett stort antal föreställningar som uppmärksammats även internationellt, bl a Medeas barn (1975), Paddakvariet (1988), Delfinen (1992), Flickan, mamman och soporna (1999) och Det allra viktigaste (2002).

Som debattör på scenen var Suzanne Osten tidigt framgångsrik, framför allt med kvinnopjäsen Jösses flickor (skriven i samarbete med Margareta Garpe; 1974). Hon har väckt uppseende även som filmregissör med en rad personliga verk, bland annat debuten Mamma (1982), Bröderna Mozart (1986), Skyddsängeln (1990), Tala! Det är så mörkt (1993), Bengbulan (1996), Besvärliga människor (2001), Wellkåmm to Verona (2006) och Flickan, mamman och demonerna (2016).

Helena von Zweigbergks intervjubok om Osten, Barndom, feminism och galenskap: Osten om Osten, utkom 1990, och 2004 utgavs Ostens och Tiina Rosenbergs samtalsbok Besvärliga människor. Mina meningar (2002) är en samling essäer och artiklar av Osten från drygt tre decennier.
30 jan kl: 12:40

Föreläsning 6/2: På Jakt Efter Hung­erå­ren

Åren 1867-69 drabbades stora delar av Sverige av svår
missväxt och hungersnöd. Effekterna av katastrofen förstärktes av ett
politiskt ointresse för att hjälpa de svältande.

Magnus Västerbros Augustprisbelönade Svälten: hungeråren som formade Sverige skildrar den senaste verkliga missväxten i Sverige - men också hungersnöd som fenomen, dess historia och framtid.

Magnus Västerbro är författare och fri skribent.

Fri entré. Ingen föranmälan och begränsat antal platser så kom i god tid! Dörrarna öppnas 17.10.

Evenemanget
är en del av serien Berättelser från KB, där du under sju
onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra
samlingar.

Har du några frågor om evenemanget?
Maila program@kb.se
Nyheter och pressmeddelanden 29 januari 2019
29 jan kl: 20:10

Stockholms Stadsbibliotek Går Med I Libris

Stockholms stadsbibliotek går med i samarbetet med bibliotekskatalogen Libris. Därmed bidrar nu alla stora folkbibliotek till utvecklingen av den nationella katalogen.

Libris är en nationell katalog med över 10 miljoner poster som beskriver böcker, tidningar, tidskrifter och bilder på bibliotek i hela landet. Katalogen bygger till stor del på samarbete mellan biblioteken. Det arbete som utförs av ett bibliotek kommer alla bibliotek tillgodo och katalogposterna är fritt tillgängliga.

I och med att Stockholms stadsbibliotek går med i Libris är alla stora folkbiblioteksorganisationer med i samarbetet.

- Det är mycket glädjande att Sverige största folkbiblioteksorganisation, Stockholms stadsbibliotek, väljer att bli en del av Librissamarbetet. Genom att vi är många bibliotek som arbetar tillsammans kan vi effektivisera arbetet, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg.

Libris omfattar sedan länge de svenska universitets- och högskolebiblioteken. Allt fler folkbibliotek väljer också att ansluta sig. Att Stockholms stadsbibliotek nu går med är ett viktigt steg i att utveckla samarbetet.

- Librissamarbetet gör att vi inom biblioteksväsendet kan samverka för att skapa tjänster som kommer alla till nytta. Det är rationellt, det är effektivt och tillgängliggör bibliotekens resurser för fler. För Stockholms stadsbibliotek blir det också ett sätt att stärka kompetensen i metadatafrågor, säger Daniel Forsman, stadsbibliotekarie i Stockholm.

Under 2018 driftsatte Kungliga biblioteket nya Libris, som bygger på Bibframe 2.0 och öppna länkade data. På så vis blir katalogens innehåll begripligt även för resten av internet. Det skapar nya vägar in till biblioteken och lyfter fram deras information på ett nytt sätt.

Kontaktinformation:

Anna Berggren, Libriskoordinator
anna.berggren@kb.se
070-007 36 11

Daniel Forsman, stadsbibliotekarie
daniel.forsman@stockholm.se
076-123 11 11
29 jan kl: 15:50

Årets Stockholm Furniture & Light Fair Bjuder På Mycket Trä Och Det Senaste Inom Skandinavisk Design

Den 5-9 februari är det dags för Stockholm Furniture & Light Fair, världens ledande mötesplats för skandinavisk design. I årets upplaga dominerar trä i mässans utställningar och i föredragen bjuds besökaren på kunskap av internationella storheter inom design och arkitektur. Lördagen den 9 februari är fackmässan öppen för alla designintresserade som vill se det senaste inom belysning och möbler.

Till Stockholm Furniture & Light Fair kommer inköpare, arkitekter, designer och journalister från mer än 100 länder. Mässan lockar cirka 40 000 besökare och av dem kommer dryga 30 % från utlandet. Runt 700 företag varav 300 utländska, ställer ut på Stockholmsmässans 70 000 kvadratmeter. Ungefär 80 procent av alla utställande företag kommer från Skandinavien. 

Aktuellt 2019:

Guest of Honour: Neri&Hu
På Stockholmsmässans entrétorg skapar Lyndon Neri och Rossana Hu, som driver det prisade kinesiska design- och arkitekturkontoret Neri&Hu en installation som lyfter angelägna sociala frågor unika för Kina. 

Designbaren - mitt i stormens öga
Designbaren, som är en blandning av utställning och toppklassrestaurang, bildar med Stockholm Design & Architecture Talks ett gemensamt område. Med inspiration från skandinaviska atriumhus och japansk estetik utformar norska designstudion Anderssen & Voll en struktur i furu som omger en intim innergård. Menyn är skapad av kocken Frida Ronge, kulinarisk ledare på Tak och UNN i Stockholm.

Temperament - tar temperaturen på samtida skandinavisk design och inredningsarkitektur
Med fokus både på privata hem och offentliga utrymmen undersöker Temperament aktuella trender och tendenser utifrån den inbjudna kreatörens personliga perspektiv och synsätt. I år är det formgivaren och scenografen Sahara Widoff som bjudits in.

NM & En ny samling - en utställning
Utställningen gestaltar processen kring inredningen av restaurangen och framtagandet av 80 nya inredningsföremål, ett arbete som leddes av Matti Klenell, TAF Arkitekter, Carina Seth Anderssonoch Stina Löfgren. I utställningen får besökaren även ta del av detaljer och processer från Wingårdhs arbete med renoveringen av museet. Det är formgivarna själva som kurerat och gestaltat utställningen på mässan, som är producerad av Stockholm Furniture & Light Fair i samarbete med Sveriges Arkitekter och Trä- och Möbelföretagen, TMF.

Stockholm Design & Architecture Talks
Mässans forum för kunskap och diskussioner inom design- och arkitekturområdet gästas av inflytelserika gäster som Neri&Hu, Joel Sanders, Tom Dixon, Matali Crasset, Sabine Marcelis och David Thulstrup. Årets tema är Challenges for the Future.Stockholm Design & Architecture Talks pågår mässans alla fem dagar. Uppdaterat program finns på www.stockholmfurniturefair.com.

Greenhouse - flera nyheter
Greenhouse är mässans jurybedömda område för unga oetablerade formgivare och designskolor.
Sammanlagt deltar 37 formgivare/designgrupper och 29 designskolor från 20 länder. Designduon Thau & Kallio utformar Greenhouse bar och kafé samt en utställning i Materialbibliotekets regi. Nytt för i år är att utmärkelsen Best Performance - selected by the Greenhouse Jury att delas ut i samarbete med Volvo Studio. Prisutdelningen äger rum den 5 februari på Greenhouse-scenen, där det dagligen kommer hållas mini-talks av utställarna i Greenhouse. Se www.stockholmfurniturefair.com för uppdaterat program.

Born Classic - morgondagens designklassiker
Stockholm Furniture & Light Fair instiftar ett nytt designpris - Born Classic - i samarbete med auktionshuset Bukowskis som utgör jury. Utmärkelsen går till en ny produkt som har kvaliteter att bli en designklassiker. Lördagen den 9 februari presenteras vinnaren på Stockholm Design & Architecture Talks-scenen kl 13.30. Bukowskis håller också i guidade visningar av de nominerade objekten under lördagen.

Editors´ Choice Award
Juryn för Stockholm Furniture & Light Fairs utmärkelse - Editors' Choice består av chefredaktörer från några av världens viktigaste designforum. Priset omfattar tre kategorier, Rising Star, Bästa monter och Bästa produkt. 2019 års jury utgörs av Marcus Fairs,Dezeen, Costas Voyatzis, Yatzer, Dana Tomic Hughes, Yellowtrace och Beryl Hsu, IDEAT China. Prisutdelningen sker på Stockholm Design & Architecture Talks-scenen onsdagen den 6 februari kl. 14.30.

The Pop-up Shop
Möjligheten att handla utvalda designobjekt direkt på plats uppskattas av många besökare. Pop Up Store drivs i år av Lisa Karlsson, uMeprojects. Butiken har öppet samma tidersom mässan.

Öppettider: tisdag - fredag 9.00 - 18.00, lördag 10.00 - 17.00. Lördagen den 9 februari är allmänheten också välkommen.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.com eller kontakta:
Cecilia Nyberg, projektchef, +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se
Lotta Signeul, pr-ansvarig, +46 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com
Nästa sida
Hitta oss på Facebook