Menu
ALBUMAKTUELLA MONSTER MAGNET GÖR TVÅ SPELNINGAR I SVERIGE NÄSTA SOMMAR

ALBUMAKTUELLA MONSTER MAGNET GÖR TVÅ SPELNINGAR I SVERIGE NÄSTA SOMMAR

12 nov kl: 09:06

MONSTER MAGNET återvänder till Sverige för två spelningar! Under åren har de släppt elva studioalbum, placerats på topplistor runtom i världen och spelat live tillsammans med namn som Aerosmith, Metallica och Rob Zombie. Bandet har bagaget fyllt av hits som ”Negasonic Teenage Warhead” och ”Space Lord”, och nästa sommar kommer de till Sverige för två efterlängtade spelningar! Den 11 juli spelar de på Debaser Strand i Stockholm och den 12 juli på Kulturbolaget i Malmö.

Biljetter finns ute NU via LiveNation.se

I maj i år släppte de sitt elfte album ”A Better Dystopia” som består av tolv cover låtar, bland annat ”Mr.Destroyer” och ”Learning to Die”. När pandemin bröt ut och bandet fick ställa in sina planerade turnéer så valde de att skapa musik, men sångaren Dave Wyndorf fann inte inspiration till att skriva nya låtar. De ville fokusera på något annat än fulla sjukhus och dödsantalet som de såg stiga, därför valde bandet att tolka låtar som Wyndorf vuxit upp med under 60- och 70-talet. Såhär beskriver Wyndorf skivan:

”The great bands whose music we lovingly interpret here were (and some still are) on the fringe, underrated, and in our opinion, really, really cool. I think that’s reason enough for us to do this album. Furthermore, A Better Dystopia is a collection of songs that I think reflect (knowingly or unknowingly) a paranoid time in history, but also deflect that same paranoia by owning it, fully. And of course, it ROCKS.”

Bandet har krediterats för att vara ett av de ledande banden i utvecklingen och populariseringen av stonerrock-genren. 1995 släpptes albumet ”Dopes To Infinity” med låten ”Negasonic Teenage Warhead” som blev en stor succé. Tre år senare släppte de ”Powertrip” som blev deras stora genombrott och 1999 blev albumet guldcertifierat av RIAA. På albumet hittar vi bland annat låten "Powertrip" och ”Space Lord” som placerades på en tredje plats på Billboards ”Mainstream Rock Songs” lista.

Vi ser fram emot att se MONSTER MAGNET på Debaser Strand i Stockholm den 11 juli 2022 och på Kulturbolaget i Malmö den 12 juli 2022!

Datum 2022
11 juli – Debaser Strand, Stockholm
12 juli - KB, Malmö

Biljetter
Biljetter ute NU via LiveNation.se

Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press@livenation.se. Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.

Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se (notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad