Menu
Alexis Weak är tillbaka med ny musik och gör sin första spelning på tio år i höst!

Alexis Weak är tillbaka med ny musik och gör sin första spelning på tio år i höst!

14 jun kl: 10:13

Alexis Weak, en pionjär inom den svenska hiphopscenen, lyftes fram tidigt 2010-tal för sitt sätt att skriva texter och utmana soundet inom genren. Nu är han tillbaka med sin andra skiva – 10 000 TIMMAR SORG som släpps i oktober. En uppföljare som tar vid där förra albumet slutade. För att fira bjuder han in till en spelning den 8 november på Kägelbanan i Stockholm, vilket blir hans första framträdande på tio år. Biljetterna släpps tisdagen den 18 juni kl 10.00 via luger.se.

Nyligen kom albumets introspår “AV MINNE TILL”, och nu kan vi även ta del av singeln “ORFEUS” som binder ihop dna’t mellan albumen.

”AV MINNE TILL” & “ORFEUS” ser jag som bryggan mellan mitt förra album och det nya. Ett decennium har passerat och även om det musikaliska fortfarande har samma grund så är mitt perspektiv väldigt annorlunda. Med ”10 000 timmar sorg” vill jag fortsätta utmana mig själv som textförfattare men på samma gång stå kvar med ett ben i rap-traditionen. Något som varit fascinerande för mig med den här processen är att många av mina texter slutat handla om mig själv, utan snarare är porträtt av de personer som varit fonden för mitt liv. – Alexis.

Med EP’n Farväl Gullmarsplan och Grammisnominerade debutalbumet Till minne av hyllades rapparen Alexis Weak som ett av de mest hypade namnen på den svenska musikscenen. Hans förmåga att utmana traditionella berättartekniker och kombinera nytänkande beats startade en våg som influerat kommande generationer artister. Musikkarriären sattes på paus när Alexis valde att satsa på film och studera till regissör på Stockholms Dramatiska Högskola. Efter examen har han bland annat regisserat långfilmerna ”Rosa Moln” och ”Vinterviken”, samt TV-serien ”Top Dog”. I oktober kommer albumet 10 000 TIMMAR SORG och det är med det i ryggen vi får uppleva honom live igen på Kägelbanan i Stockholm den 8 november.

DATUM:
8 november – Kägelbanan, Stockholm

BILJETTER:

Biljetterna släpps tisdagen den 18 juni kl 10.00 via luger.se.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad