Amy Beachs Pianokonsert På Skansen!

Amy Beachs Pianokonsert På Skansen!
15 jan kl: 16:50

Amy Beachs Pianokonsert På Skansen!


Med den här konserten, torsdag den 3 augusti på Skansens Sollidenscen, griper vi tillbaka på en fin tradition. Kungliga Filharmonikerna grundades 1902 och den allra första Skansenkonserten ägde rum 1918, då på Friluftsteatern. Efter ett uppehåll flyttade orkestern under 1930- och 40-talen sina sommarkonserter till Solliden. Även under 1970-talet och början av 1980-talet framträdde Kungliga Filharmonikerna regelbundet på Sollidens scen.

Kungliga Filharmonikerna återvänder nu med bland annat två klassiska pärlor: Mozarts uvertyr till operan Trollflöjten och Dvoráks symfoni "Från nya världen", som han skrev under sina år som kompositionsprofessor i New York och som blivit en av världens mest spelade och omtyckta symfoniska verk. 

Men det finns också ytterligare en anknytning till Amerika här: den alltför sällan spelade Amy Beach. Hon var en pionjär och den första kvinnliga amerikanska tonsättaren som skrev stor orkestermusik - på trots mot alla hinder hon upplevde både hemifrån och senare på grund av sin make. Hon blev även en framgångsrik pianist som gav konserter både i USA och i Europa. Amy Beach var själv solist när hennes magnifika Pianokonsert uruppfördes i Boston den 7 april 1900.

Svenska Terés Löf är nu pianosolist i den alltför sällan hörda musiken. Hon har framträtt med de flesta av landets orkestrar och är även mycket aktiv som kammarmusiker, bland annat i Trio Nova. Terés Löf studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Esther Bodin Karpe och Staffan Scheja. Diplomstudierna avslutades 2001 med att hon framförde Brahms Pianokonsert nr 1 med Kungliga Filharmonikerna.

Den taiwanesiske dirigenten Tung-Chieh Chuang debuterar här som dirigent med Kungliga Filharmonikerna. Dock har han, sedan han 2015 vann den mycket prestigefyllda Malko-tävlingen för unga dirigenter, dirigerat många framstående orkestrar bland annat i Tyskland. Tung-Chieh Chuang studerade i USA och Tyskland. Skansen, Sollidenscenen

Torsdag 3 augusti kl 19.00-ca kl 21.00
(Konserten ingår i Skansens ordinarie entré)

Kungliga Filharmonikerna
Tung-Chieh Chuang dirigent
Terés Löf piano

Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertyr till Trollflöjten 

Amy Beach 
Pianokonsert 

- Paus -

Antonín Dvorák 
Symfoni nr 9 "Från nya världen"
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Nystart Och  Ny Singel För Niello.
PRESS
23 feb
kl: 15:20

Nystart Och Ny Singel För Niello.

Med hits som "Sista ordet" (feat. Robin Stjernberg), "Legenden" (feat. Phantomen), "Över mig" (feat. Danny Saucedo och Canto) och "Arlanda" har rapparen Niello etablerat sig som en av Sveriges senaste hitmakare. Suggestivt rytmiskt tänk, pricksäkra formuleringar och hitdoftande refränger har gett ovanstående låtar allt mellan en miljon och 30 miljoner spelningar på Spotify.

...

Bild på Efter 400 Miljoner Streams - Mike Perry Släpper Ny Låt
PRESS
23 feb
kl: 14:10

Efter 400 Miljoner Streams - Mike Perry Släpper Ny Låt

Mike Perry slog igenom med "The Ocean" som var den tredje mest spelade låten på Spotify i Sverige 2016 och som nu har nästan en halv miljard streams. Efter att ha spelat sig runt världen och släppt ett flertal singlar under 2017 rivstartar han 2018 med nya låten "Rocksteady" som släpps den 23 februari. Lyssna här.

Den här gången har Perry samarbetat med svenska...

Bild på Esther Vallee Kickstartar 2018 Med
PRESS
23 feb
kl: 10:50

Esther Vallee Kickstartar 2018 Med "hardcore"

Varje steg och varje släpp från Esther Vallee kommer fortsätta bygga det som påbörjades med hyllade "Numbers" i höstas som bland annat spelats varmt på P3. Nästa singel "Hardcore" är skriven av Esther tillsammans med Jocke Berg (Ellie Goulding, Kent) och producerad av Jonas Quant (Hurts, No Doubt, Foxes). Med den sätter hon nivån för ett spännande år där vi kan förvänta oss se...

Bild på Molly Sandén Släpper Singeln
PRESS
23 feb
kl: 09:50

Molly Sandén Släpper Singeln "ditt Sanna Jag" Med Leslie Tay Och Releasedatum För Kommande Albumet "större"

LYSSNA: https://MollySanden.lnk.to/DittSannaJagMolly Sandén startade året med att göra ett mäktigt framträdande på P3 Guld-galan och fortsätter nu med att släppa singeln "Ditt sanna jag" med Leslie Tay. Nu står det också klart att Molly släpper sitt tredje album "Större" den 27 april.

"Har velat jobba med Leslie i flera år och tycker det...

Bild på Markus Krunegård Klar För Grönans Stora Scen
PRESS
23 feb
kl: 09:00

Markus Krunegård Klar För Grönans Stora Scen

Han slog igenom stort 2008 med låten "Jag är en vampyr", som också vann P3 Guld-pris för Årets Låt. Idag släpps nya singeln "Ben kött & känsler" som är första singeln från hans kommande album. Ett album som släpps den 7 september, samma dag som vi välkomnar Markus Krunegård ut på Stora Scen.

Idag släpper Markus Krunegård den nya singeln "Ben kött &...

Bild på Vernissageinbjudan: Svensk Bokkonst 2017
PRESS
22 feb
kl: 18:10

Vernissageinbjudan: Svensk Bokkonst 2017

Välkommen till KB för en kväll i kreativitetens tecken!

Svensk Bokkonsts årliga vernissage och mingel på KB har kommit att bli en självklar inpirationsinjektion på vårkanten, där imponerande bokhantverk av högsta kvalitet från förra året visas upp.
_________

TID OCH PLATS

Torsdagen den 22 mars 2018 kl. 17.00 i Kungliga bibliotekets...

Bild på Sportfiskemässan Fortsätter Växa - Nu Större Än Någonsin
PRESS
22 feb
kl: 13:50

Sportfiskemässan Fortsätter Växa - Nu Större Än Någonsin

Intresset för sportfiske är fortsatt stort. I Sverige finns drygt två miljoner som sportfiskar någon gång årligen. Lägg där till alla som spontant bara fiskar då och då. Sportfiskemässan är 2018 tillbaka på Stockholmsmässan i Älvsjö och är större än någonsin. Besökarna kommer att ta del av fler aktiviteter och utställare på en större yta än vad Sportfiskemässan tidigare...

Bild på Månz Zelmerlöws Singel "happyland" 1:a På Itunes I Tyskland!
PRESS
22 feb
kl: 13:30

Månz Zelmerlöws Singel "happyland" 1:a På Itunes I Tyskland!

Det är inte bara i Sverige vi älskar Måns Zelmerlöws senaste singel "Happyland". Låten har nu placerat sig på första plats på Tysklands iTunes! "Happyland" fortsätter även att klättra uppåt på de andra stora musiklistorna. 

Dagens placeringar i Tyskland:

iTunes - Plats nr 1

Shazam - plats nr 13

Amazon -  plats nr 22

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter