Stäng reklam
Menu
Avantgardet släpper sitt tionde album och beger sig ut på en omfattande Sverigeturné!

Avantgardet släpper sitt tionde album och beger sig ut på en omfattande Sverigeturné!

17 okt kl: 10:40

För att fira releasen av sitt tionde album “Noof Belfast – Nybro City” som släpps den 25 oktober ger sig Avantgardet ut på en stor turné i vinter. Med start i Gävle den 6 december beger sig Sveriges mest hyllade liveband ut på vägarna för att möta sin hängivna publik i bland annat Oslo, Göteborg, Malmö och Stockholm – samt i ett flertal mindre orter runt om i Sverige.

– Jag har alltid sett det som en viktig uppgift för Avantgardet att göra livemusik tillgänglig för alla, även bortom storstadsregionerna. Även om det ibland innebär att vi inte går plus på turnerandet så får vi tillbaka tusenfalt när besökare i alla åldrar kommer fram efter spelningarna och tackar för att vi kom just till deras stad där det kanske inte varit rockkonsert på flera år. Det är ett privilegium och en otroligt fin känsla att hylla vårdbiträdet eller fabriksarbetaren i småstaden och samtidigt kunna fylla spelställen i storstäderna, säger Avantgardets sångare och frontperson Rasmus Arvidsson.

Avantgardet Vinter 24/25

6 december – Centralteatern, Gävle
7 december – K100, Eskilstuna
13 december – Kulturhuset Oden, Karlskrona
14 december – Sofiehof Underjord, Jönköping
27 december – Söderport, Kalmar
28 december – Söderport, Kalmar
24 januari – Platens Bar, Linköping
25 januari – Babel, Malmö
31 januari – Pustervik, Göteborg
1 februari – Goldie Bar, Oslo
7 februari – Pipeline, Sundsvall
8 februari – Väven, Umeå
14 februari – Slaktkyrkan, Stockholm
15 februari – Katalin, Uppsala
8 mars – Biljardkompaniet, Kristianstad

Redan 2023 menade Christian Gustafsson på Barometern att ”Rasmus Arvidsson och hans band Avantgardet sitter på en låtkatalog som de flesta inte samlar på sig under en livstid” - och i slutet av oktober, blott åtta år efter den uppmärksammade debuten, blir katalogen ännu starkare då Avantgardets släpper sin tionde fullängdare Noof Belfast – Nybro City”.

Till följd av albumsläppet beger sig bandet ut på en 15 stopp lång turné i vinter, som bland annat innefattar de traditionsenliga spelningarna i Kalmar på Söderport i mellandagarna. Därefter följer bandets första tur till Norge sedan 2018 innan turnén avslutas i mars i Kristianstad.


– Kombinationen av att både besöka städer för första gången samtidigt som andra spelställen och arrangörer vill boka oss till samma stad och ställe redan året efter vi varit där, är något vi är väldigt tacksamma för. Och inte minst ett fint kvitto på att publiken uppskattar det vi gör. Mest av allt för att jag alltid har sett vår publik som en väldigt stor del av det vi är, säger Rasmus Arvidsson.

I sommar har Avantgardets frontperson Rasmus Arvidsson producerat den uppmärksammade podcastserien “Inget här är byggt för oss” med bland andra Henrik Schyffert, Erik Niva, Jocke Åhlund och Sarah “El Perro del Mar” Assbring. Som en uppbyggnad till releasen av Avantgardets tionde skiva har han bjudit in gäster som på olika sätt betytt mycket för bandets väg från en tvättstuga i Nybro till att bli ett av Sveriges mest hyllade band, både live och på skiva.

“Rasmus Arvidsson gör en hjälteinsats för musikkritiken” och producerar från sin källare i Glömminge “musikradio som slår samtliga SR:s produktioner i genren på fingrarna.” - Dagens Nyheter


Röster om Avantgardet live:

”Omöjligt att inte ryckas med i Avantgardet-familjen som består inte bara av bandet, utan publiken också” – Sonic

”Hundra rockskribenter före mig har inte fel. Avantgardet är Sveriges bästa liveband” – HYMN

”Bland det vackraste jag sett” – Aftonbladet


“Sångaren och låtskrivaren Rasmus Arvidsson bottnar i texterna om missbruk och sårbarhet, men lyckas leverera dem med geist och glädje” - Po Tidholm, Dagens Nyheter

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad