Menu
Blur [UK] klara som första huvudakt på Way Out West 2023!

Blur [UK] klara som första huvudakt på Way Out West 2023!

1 dec kl: 10:00

Way Out West återvände med dunder och brak förra året efter två års paus. Solen sken i dagarna tre och festivalen kunde samtidigt presentera ett imponerande nytt publikrekord. I sommar mellan den 10-12 augusti är festivalen tillbaka för sin femtonde upplaga, och i dag släpps den första huvudakten inför nästa år.

Fans över hela världen jublade när brittiska Blur nyligen meddelade att de skulle återvända med en enorm konsert på Wembley i London nästa år. Idag står det klart att bandets återföreningsturné även stannar till på Way Out West i augusti.

Vad som presenterades som en engångshändelse visade sig lyckligtvis inte vara det, vilket innebär att den minst sagt ikoniska Londonkvartetten kommer att ta med sig sin nästan löjligt djupa diskografi till Slottsskogen nästa år. Sångaren Damon Albarn berättar att bandet verkligen älskar sina låtar och att det var hög tid för dem att spela dem igen och med låtar som ‘Song 2’, ‘Parklife’, ‘Girls & Boys’, ‘Tender’, ‘Coffee & TV’ och ‘Ghost Ship’ i bakfickan är det svårt att klandra honom. Senast britpoplegendarerna bröt tystnaden var med det superhyllade albumet ’Magic Whip’ men det var sju år sedan. Och sju år utan Blur är sju år för mycket.

Vi är väldigt nöjda med hur sommarens festival blev, och den känslan verkar vi dela med publik, artister och övriga inblandade. Extra kul efter två års uppehåll! 2022 har fått oss att mer än någonsin längta efter nästa festival och allt som kommer med den. Vi siktar på ett ännu bättre Way Out West 2023 och det känns som att Blur också siktar på ett rekordår 2023, säger Ola Broquist, grundare av Way Out West

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. Ett limiterat antal Early Bird-biljetter till festivalen släpps i morgon fredag 2 december klockan 12.00 via Way Out Wests hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad