Menu
Coldplay, Ullevi och Luger i unikt samarbete – tillsammans sätts en ny standard för hållbara evenemang!

Coldplay, Ullevi och Luger i unikt samarbete – tillsammans sätts en ny standard för hållbara evenemang!

30 jun kl: 10:00

I juli kommer Coldplay till Ullevi för fyra utsålda konserter. Det klimatmedvetna bandet har satt hållbarhet högt på agendan. I ett unikt samarbete mellan Coldplay, arrangören Luger och lokala aktörer sätter Göteborg en ny standard för stora evenemang på Ullevi.

- Konsertindustrin är en extremt innovativ bransch och en katalysator som förenar människor och driver utvecklingen framåt. Coldplays engagemang är beundransvärt och inspirerande för andra att ställa om vårt dagliga arbete för en hållbarare framtid, säger Fredrik Holmstedt, produktionsansvarig på Luger.

Detta är ett nytt sätt att samverka mellan stad och artist för att lyfta varandras hållbarhetsinitiativ. Genom att använda evenemang i världsklass medverkar vi till stadens hållbarhetsarbete - ett klockrent exempel på divisen att “tänka globalt och agera lokalt” för att stimulera hållbar utveckling, säger Henrik Jutbring, evenemangschef, Got Event.

Got Event har i samverkan med Coldplay och Luger ringat in följande fokusområden där man genomför konkreta och i flera fall bestående initiativ för att stärka hållbarhetsarbetet:

Energi - Got Event nyinvesterar i solcellsanläggningen på Ullevi, vilket motsvarar 100 000 kilowattimmar per år.

Mat & dryck - För att minska mängden engångsmaterial och avfall serverar Ullevis restauratör Burgsvik dryck i flergångsglas på utvalda områden på arenan. Denna sommar byter de även ut dryckesglasen i engångsgplast till pappersmuggar för att minska plastförbrukningen. På arenan har dessutom flera vattenstationer installerats och förbättrats för att publiken ska få bättre tillgång till kranvatten och möjlighet att fylla egna flaskor. Publiken möts även av ett större utbud av vegetariska och veganska matalternativ.

Avfallshantering - Möjligheterna för besökarna att sortera sitt avfall har förbättrats. I år testas även konceptet ”grön vär(l)d”, där en ny arbetsgrupp informerar och är behjälpliga med avfallshanteringen. I samarbete med Textilhögskolan i Borås hyrs återbrukade arbetskläder in till arbetsgruppen, ett steg att tillämpa mer cirkulära lösningar.

Besökares resor – Inom ramen för ett innovationsprojekt lett av RISE och i samverkan med flera lokala parter som Göteborg & Co, Västtrafik, Mölndals Parkering, Styr & Ställ och Voi kommer besökares resebeteenden kartläggas och besökare uppmanas att resa klimatsmart. Besökande bilresenärer söderifrån kommer även erbjudas Park & Ride från Mölndal.

Tillgänglighet – Under konserterna erbjuds syntolkning och teckenspråksgestaltning för personer med syn- och/eller hörselnedsättningar.

- Tack vare Coldplays olika hållbarhetsinitiativ och driv har flera dörrar till samverkan öppnats. Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att testa nya koncept och utveckla vårt gemensamma ansvar och arbete för mer välkomnande, resurseffektiva och klimatsmarta evenemang, såväl i Göteborg som globalt, säger Johanna Gadd, hållbarhetsansvarig, Got Event.

Coldplays hållbarhetsarbete
Initiativen ovan rimmar med Coldplays arbete inom området. Turnén har blivit en plattform för att främja hållbara exempel, gröna teknologier och miljöengagemang. Genom att följa de tre principerna ”Reduce”, ”Reinvent” och ”Restore” är bandet nära att minska sina koldioxidutsläpp med 50% jämfört med tidigare turnéer. För att uppnå detta har de tagit flera kreativa initiativ där publiken får bidra till elproduktionen. De tar också stort socialt ansvar. Bland annat genom att erbjuda personer med synnedsättning möjlighet att känna på scenen före konserten, samt subpacks som vibrerar för att förstärka liveupplevelsen för personer som är döva eller har nedsatt hörsel.

Kontaktuppgifter:

Got Event

Henrik Jutbring, Evenemangschef

Henrik.jutbring@gotevent.se

Luger

Filip Hiltmann, PR & Marketing Manager

filip@luger.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad