Menu
Ladieslovehiphop Festival 2022 adderar fler artister

Ladieslovehiphop Festival 2022 adderar fler artister

27 apr kl: 12:00

Den 19 och 20 augusti i år äger Ladieslovehiphop Festival rum på Slakthusområdet i Stockholm. Stora internationella artister som Stefflon Don, Ayra Starr och Baby Tate med flera kommer att stå på scen. Idag släpps fler artister med fokus på den skandinaviska musikscenen men även med två lysande internationella framtidssagor: Imenella (SE), Mona Masrour, Shenie Fogo (SE), Flava (DK), Adipop (NO), Mamdu (NO), Flady (DK), Miraa May (ALG) och Darkoo (NG).

Ladieslovehiphop Festival är skapad för att främja kvinnliga akter och syftet är att bidra till gemenskap, en mer diversifierad livescen lokalt samt lyfta fram både etablerade och up and coming artister från hela världen. Idag släpps fler artister, bland andra grammisvinnaren och debutalbumaktuella Imenella som ligger bakom hitsen ”Chagga” och ”Fantasifull” - detta är dessutom hennes enda Stockholmsspelning i år. I lineupen hittar vi även förra årets grammisvinnare av Årets Nykomling Mona Masrour som med sitt hyllade album ”Scener” har fyllt ett tomrum på den svenska R&B-scenen. Även Stockholmsbaserade Shenie Fogo tillkommer, som med sina drömska melodier och tillfångatagande röst precis har påbörjat sin resa till att bli ett namn att minnas.

Danska Flava gör sin första spelning i den svenska huvudstaden någonsin, hon förklarar sitt sound som en mix av hiphop, R&B, punk och drill – en blandning som vi inte visste att vi behövde förrän hennes megahit ”Drip Demeanor” släpptes, som mottogs med hyllningar från musikkritiker. Listan av DJ’s fylls även på med två av Norges hetaste namn: Adipop, Mamdu och Danmarks Flady.

Två av den internationella musikscenens mest intressanta namn just nu Miraa May (ALGR) och Darkoo (NG) adderas även till den redan fullspäckade line-upen. Den brittisk-algeriska sångerskan Miraa May har tagit musikvärlden med storm sedan hennes debut 2014, som gjorde att den prisbelönta producenten Salaam remi (Amy Winehouse, Nas, The Fugees) producerade hennes andra EP N15. Singeln ”Angels” ft. JME spelades flitigt på BBC radio 1 och BBC radio 1Extra. I senaste EP:n har hon samarbetat med vår headliner Stefflon Don i låten ”Big Woman”.

Den Londonbaserade artisten Darkoo påbörjade sin musikaliska resa redan som 15 åring då hon insåg att hon faktiskt kunde rappa. Efter att ha blivit inspirerad av det sound som Wizkid och Maleek Berry skapat släppte hon sin första singel ”Gas Station” som väckte stor uppmärksamhet i UK. Efter att ha släppt singeln ”Gangsta” placerades låten på den brittiska topplistan. Idag är hon en av de mest omtalade artisterna i UK just nu och British Vogue har skrivit att hon imponerar med sitt sound och stil. Nu, fem år senare har hon medverkat i Russ Millions ft Tion Waynes superhit ”Body” och den senaste singeln ”Always” ft. Ghanas Black Sherif blev viral på Tiktok redan innan den släpptes officiellt.


Lineup (fler tillkommer):
Stefflon Don (UK)
Ayra Starr (NGA)
Baby Tate (US)
Carla Prata (UK)
Cristale (UK)
Dréya Mac (UK)
Ivorian Doll (UK)
Jaz Karis (UK)
Jordss (DJ set) (UK)
Nápoles (SE)
Ojerime (UK)
Shaybo (UK)
Uncle Waffles (DJ set) (RSA)
Imenella (SE)
Mona Masrous (SE)
Shenie Fogo (SE)
Darkoo (NG)
Miraa May (ALGR)
FLAVA (DK)
Adipop (NO)
Mamdu (NO)
Flady (DK)

Ladieslovehiphop Festival äger rum den 19 och 20 augusti på Fållan Slakthusområdet i Stockholm. På tre olika scener lyfter festivalen fram lokala och internationella DJs, artister och kreatörer. Utöver festivalens musikaliska innehåll erbjuds ett varierat utbud på vegetarisk mat, dryck, konst och andra upplevelser däremellan. Det kreativa kollektivet Ladieslovehiphop har varit verksamma i åtta år. De har sedan sin start fokuserat på att främja hiphop/R&B/soul/-och afrobeats-scenen både internationellt och i Sverige genom sina kurerade DJ-set och innovativa och kreativa fester runtom i landet.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad