Menu
Sinead O’Brien släpper ny musik och ger sig ut på turné!

Sinead O’Brien släpper ny musik och ger sig ut på turné!

16 feb kl: 18:00

Irländska artisten och poeten Sinead OBrien är tillbaka med ny musik och meddelar samtidigt att bandet ger sig ut på Europaturné. Den 22 september tar hon med sin hyllade postpunk till Sverige för en spelning på Obaren i Stockholm!

Fri entré!

Intresset för både musik och ord började tidigt för den numer Londonbaserade Sinead O’Brien och idag hyllas hon för sin ”postpunk-poesi”.

Våren 2021 släppets hennes singel ”Kid Stuff”, som dessutom ingen mindre än Paul Banks från amerikanska Interpol gjort en remix av. Låten följdes upp av ytterligare ett singelsläpp oktober 2021: ´GIRLKIND´, från det efterlängtade debutalbumet som släpps i år. Samtidigt som vi nu kan meddela att O’Brien åker ut på turné ger hon också ut singeln ´HOLY COUNTRY´, som också är en del av det kommande albumet.

2020 släppes debut-EP:n ´Drowning In Blessings´ innehållandes en av hennes i nuläget mest spelade låtar ´Most Modern Painting´. Låten utgör enligt O’Brien kärnan i EP:n, vilket handlar om skapande och integritet. Musiken hyllades av BBC Radio såväl som av internationell musikpress. Nu väntar fans världen över med spänning på mer ny musik.

Brittiska musiktidningen NME skriver i en intervju att ”rörelse” är utmärkande för Sinead O’Briens musik – både när det gäller drivet i låtarna, men även när det kommer till vad hon faktiskt sjunger, eller snarare ”pratsjunger”. “Standing still will kill you”, sjunger hon i låten ´Roman Ruins´ (2020). Vidare på temat säger hon:

“I don’t like the idea of being settled. I find it very hard to imagine permanence in any way, and I can’t really get to grips with why. I have a deep need to keep myself alert, and to make sure I’m seeing all the time. I always have to find these ways of uprooting myself and disturbing my life path.”

Många kritiker menar att det är just detta som gör Sinead O’Brien till en av de mest intressanta artisterna just nu. Missa henne inte live tillsammans med sitt band på Obaren i Stockholm den 22 september!

Datum 2022
22 september – Obaren, Stockholm

Dörrar 19:00. Fri entré!

Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press@livenation.se. Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.

Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se (notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad