Menu
Eah släpper

Eah släpper "Dränker mina tankar". Debutant som många har väntat på.

25 mar kl: 08:00


Eah, 22 år från Göteborg, är en artist och låtskrivare som upptäcktes genom sin TikTok-kanal där han gjort sig ett namn med intima klipp där han spelar upp små egenkonstruerade låtidéer. Förra året gästade han estraden på deras låt ”Sommarn är över” som nu har streamat guld i Sverige. Det har pratats mycket om Eah under en längre tid och nu det äntligen blivit dags för hans egna första singelsläpp ”Dränker mina tankar”, en låt han skrivit tillsammans med producenten Peter Kvint.

Så här säger Eah själv om debutsingeln.

”För mig handlar låten om att jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med känslor man inte vill ha, tankar man inte vill tänka, man gör vissa saker även fast man vet att det inte hjälper en men man fortsätter göra dom. Som att stå i vatten med ett paraply, man letar utvägar i saker som kanske hjälper lite i stunden men i längden gör det allting bara värre för man handskas aldrig med känslorna.”

Lyssna här: Dränker mina tankar

Eah bor i Göteborg men har rötter i Sydafrika där han även föddes och bodde fram och tillbaka som liten med sin sydafrikanska mamma och sin svenska pappa. Livet var inte helt okomplicerat och präglades av många flyttar och skolbyten. Redan i 10-årsålders började Eah att skriva låtar för hantera livet i stort och som han säger själv inte implodera. Han behövde ett sätt att handskas med allt som hände i livet när han kände att han inte kunde eller ville prata om det. I aktuella singeln "Dränker mina tankar" sjunger han bland annat ”Att låtsas vara glad är lättare än att förklara varför jag är ledsen”.

Följ Eah på:

TikTok

Spotify

Instagram

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad