Menu
Dubbel skånsk turnépremiär när Svenska Akademien fyller 25 år

Dubbel skånsk turnépremiär när Svenska Akademien fyller 25 år

13 mar kl: 13:59

2024 fyller skånska legendariska reggae- och hiphopbandet Svenska Akademien 25 år. Detta firar man ordentligt med en landsomfattande jubileumsturné som är bandets mest ambitiösa show hittills. Nästa helg blir det turnéstart med konserter i Höganäs och Malmö.

Gensvaret har varit otroligt, biljetterna till konserten i Höganäs sålde slut för flera månader sedan. Det blir också vårt första besök på Kullahalvön på mer än tjugo år. Senast körde vi spelning i en fårhage, fick sova på madrasser på golvet och ångrade att vi inte hade gummistövlar med oss, säger Sture Allén den yngre.

I Malmö ansluter turnéns första gästartist, rapparen Promoe från Looptroop Rockers. Redan 2005 lyfte han och Svenska Akademien tillsammans miljö- och klimatfrågan i låten “En Varning” från albumet “Resa sig opp”.

Tiden har sprungit ikapp våra texter vilket gör oss mer relevanta än någonsin. Det ska bli riktigt fett att starta den här jubileumsturnén på hemmaplan i Skåne. Och Promoe är den perfekta gästen. En av vår tids främsta mc’s och representerar på många sätt samma era och vibe som oss. Vi hälsar alla välkomna att fira ett kvartssekel av kärlek och revolt med oss! säger General Knas.

Turnédatum i Skåne

Fredag 22 mars - Bryggeriet, Höganäs

Lördag 23 mars - Plan B, Malmö

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad