Menu
Dubbla konsertkvällar på Grå Gåsen – Miriam Bryant, Daniela Rathana, Amason och Moonica Mac gästar Gotland i sommar

Dubbla konsertkvällar på Grå Gåsen – Miriam Bryant, Daniela Rathana, Amason och Moonica Mac gästar Gotland i sommar

27 mar kl: 09:01


Sommaren på Gotland kryddas nu med otroliga liveupplevelser på Grå Gåsen i Burgsvik. Den 15 juli presenterar vi en konsertkväll med Miriam Bryant och Daniela Rathana och den 29 juli med Amason och Moonica Mac. Biljetterna till de två konsertkvällarna är släppta!

Miriam Bryant - 15 juli
Med sin kraftfulla röst, karisma och oemotståndliga charm har Miriam Bryant på bara några år blivit en av landets största artister. Med sin unisont hyllade medverkan i ”Så Mycket Bättre” fick publiken möta artisten i hela sin filterlösa självklarhet och sedan dess har inget varit sig likt. Hitsinglar på hitsinglar följdes av EP:n ’Mi Amor’ (2019), vilket också blev hennes första egna släpp på svenska.

Med sitt senaste album PS jag hatar dig har Miriam Bryant ännu en gång bevisat att hon är en av Sveriges mest inflytelserika artister. Två Grammisar, prisad på P3 Guld, Musikförläggarnas pris, en tillhörande kortfilm samt en omfattande Skandinavienturné som innehöll över 40 stopp är alla kvitton på den storartade succén som följde hela släppet




Under 2023 är Miriam Bryant aktuell med livespelningar och ett unikt samarbete med Veronica Maggio, som resulterat i både singeln ”Under någon ny” såväl som ett livesänt musikaliskt drama regisserat av Jonas Åkerlund.



Daniela Rathana - 15 juli
År 2020 släppte Daniela Rathana sin debut-EP och korades omedelbart till svensk pops nästa stora namn. EP:n resulterade i två Grammis-nomineringar, såväl som samarbeten med Molly Sandén och Oskar Linnros. Det efterföljande albumet ”Rathana Club" (2021) är en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt – där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.




Under hösten 2022 var Daniela Rathana högaktuell som en av deltagarna i Så Mycket Bättre med otroliga tolkningar av bland annat "Vandraren" och "Alltid Blå". I sommar väntar en turné på landets största festival- och konsertscener.

Ama
son - 29 juli
Alla riktigt bra band har en gemensam nämnare: helheten är större än summan av delarna. Att detta även gäller supergruppen Amason säger väl ganska mycket. Trots att medlemmarna kommer från band som Miike Snow, Dungen och Little Majorette och att de i Amanda Bergman har Sveriges bästa röst, så förblir Amason ett band i ordets bästa bemärkelse. Demokratiskt, osjälviskt och följsamt spelar alla för låtens bästa och resultatet är inget annat hypnotiskt.

Efter en EP och ett par singlar släpptes Amasons debutalbum ”Sky City” 2014. Albumet hyllades av såväl publik som kritiker och belönades på Grammisgalan för Årets Album.På senaste syskonalbumen ’Galaxy I’ (2019) och ’Galaxy II’ (2021) möter vi ett Amason som experimenterar mer än någonsin utan att tappa bort sin melankoliskt mjuka kraftfullhet. Ett av Sveriges absolut bästa band lämnar ingen besviken.

Moonica Mac - 29 juli
Det finns bara en Moonica Mac och hon lämnar ingen oberörd. Sedan debuten 2019 har hon med sin unika utstrålning och egna sound skapat sig en självklar plats på den svenska musikscenen. Under 2022 släppte Moonica Mac sitt andra fullängdsalbum, den Grammisnominerade och kritikerhyllade PART TWO, och var under hela året ute på Sverigeturné med “Kom till mig tour” – en turné fylld av längtan och en önskan om att få vara tillsammans.


Med textrader lika träffsäkra som poetiska och en röst som ofta beskrivs som överjordiskt når Moonica Mac’s toner in på djupet. Hennes låtar må ha nått miljontals streams på Spotify men att möta henne live är något alldeles extra. En stund med Moonica får vem som helst att släppa taget om allt – förutom sången i hennes hjärta och glöden i hennes blick.

Biljetterna är nu släppta via Luger.se och Nortic.se.




Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad