Elektrikern Som Fick Nog - Årets Isabellestipendiat!

Elektrikern Som Fick Nog - Årets Isabellestipendiat!
12 okt kl: 14:10

Elektrikern Som Fick Nog - Årets Isabellestipendiat!


Efter många yrkesverksamma år bestämde sig elektrikern Karolina Dahl för att inte längre vika sig för de stereotypa normerna som råder i branschen. För modet att stå upp för sig själv och andra kvinnor på sin arbetsplats och för inspirationen hennes yrkesval sprider tilldelades idag Karolina Dahl 2017 års stipendium på Hem, villa & bostadsrättsmässan i Stockholm.

Att vara en välrenommerad yrkesperson i sin bransch kräver erfarenhet och kunskap. Att vara en välrenommerad yrkesperson som ifrågasätter strukturer i sin bransch kräver mod. Allt detta har årets Isabellestipendiat elektrikern Karolina Dahl visat prov på. Efter att ha tröttnat på att mötas av kvinnoförnedrande klotter och machoattityder i vardagen valde hon att sätta fingret på problemen och skapa diskussion på sin arbetsplats. Samtal som nu har givit ringar på vattnet och skapat grund för ett viktigt förändringsarbete.

Isabellestipendiets grundare och juryns ordförande Isabelle McAllister tycker att Karolina är en person som arbetar helt i stipendiets anda.

- Att komma framåt och förändra handlar ofta om att se mönstren och framförallt synliggöra dem. Karolina gör precis detta. Hon är inte rädd för att vara obekväm för rättvisans skull, för att försöka få människor och företag runt henne att ändra sig till det bättre. Oerhört inspirerande!, säger Isabelle
Juryns motivering
Med stort rättvisepatos, kraft och mod har hon visat att gamla normer och ojämlikhet inte hör hemma i byggbranschen. Hon är en väl ansedd, trygg och erfaren elektriker som inte bara utför sitt arbete med bravur, utan också tar sitt medmänskliga ansvar för ett hållbart samhälle där inkludering och tolerans är avgörande byggstenar. På dessa grunder är Karoline Dahl en stor inspiration och 2017 års självklara Isabellestipendiat.

Karolina själv känner sig hedrad av att bli uppmärksammad för sitt arbete.

- Hantverkarbranschen behöver förebilder av samtliga kön och personer som tycker jämlikhet är en självklarhet. Idag finns det gott om unkna traditionella värderingar hos individer på byggena som inte är förenliga med samhället utanför. Att lyfta fram kvinnor genom Isabellestipendiet kan ge fler perspektiv på att vi existerar och har rätt att må bra som hantverkare. Och jag är stolt att vara del av den processen, säger Karolina Dahl.

Antalet nominerade var 397 stycken. Som alltid delas stipendiet ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.

2017 års jury:
Brita Zackari, programledare och författare
Isabelle McAllister, designer & kreatör. Instiftare av Isabellestipendiet
Gill Edgar, målarlärling
Julia Ohlström, projektledare Rättviseförmedlingen
Pirre Starrin, snickare & tv-profil
Mackan Nylén, snickare & tv-profil
Therese Marteleur, målare och 2016 års Isabellestipendiat.
Charlotta Gren, chef verksamhetsutveckling, JM Entreprenad

Varför ett Isabellestipendium?
I Sverige är 99% av alla hantverkare inom byggsektorn män*. För att uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig och uppmärksamma de som redan är verksamma inom branschen, startade inredaren och programledaren Isabelle McAllister Isabellestipendiet, 2011. Stipendiet på 20 000 kronor, delas ut på Hem, villa & bostadsrätts-mässan i Stockholm, och är ett samarbete mellan den ideella föreningen Rättviseförmedlingen och Isabelle McAllister.

Stipendiet delas ut den 12oktober på Hem, villa & bostadsrättsmässans pressfrukost.
*Statistik är hämtad från fackförbundet Byggnads.

Rättviseförmedlingen - en modern folkrörelse
Rättviseförmedlingen är en digital folkrörelse som arbetar för en rättvis representation som speglar samhället som det ser ut. Med hjälp av efterlysningar och tips arbetar Rättviseförmedlingen konkret och konstruktivt för att stereotypa föreställningar om kön, ursprung och fysiska förutsättningar inte ska begränsa människors möjligheter och rättigheter att göra vad de vill och kan. Idag samarbetar över 130 000 personer på sociala medier att hjälpa projekt, företag och organisationer att hitta kompetens som hamnat i skymundan.

Presskontakt:
Isabelle McAllister, Isabellestipendiet, isabelle(Snabel)isabelle.se, 073-984 55 69

Julia Ohlström, Rättviseförmedlingen
julia(Snabel)rattviseformedlningen.se

Göran Ekberg, projektchef Hem, Villa & Bostadsrätt
goran.ekberg(Snabel)stockholmsmassan.se, 08-749 43 06

Pressbilder: www.isabellestipendiet.se

Tack till 2017 års sponsorer:
Beckers, Peab, Ikano Bostad, Svensk Byggtjänst och Hem, villa & bostadsrätt
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Höstlov På Drottningholms Slottsteater 30 Oktober-4 November
PRESS
16 okt
kl: 09:30

Höstlov På Drottningholms Slottsteater 30 Oktober-4 November

På höstlovet 30 oktober-4 november ordnas en massa aktiviteter på Drottningholmsteatern för barn och unga. 

Teaterspöken och scengastar är en mycket populär dramatiserad spökvisning genom teatern, med ett tema som i år har uppdaterats. Kungen och hans hovmagiker försöker kommunicera med andra sidan och även väcka de döda till liv. Under 1700-talet skrämdes man på teaterscenen med hjälp av blodiga specialeffekter och läskiga kostymer. Vi letar efter gråtande, sjungande och dansande spöken från förr.
Ju senare på dagen, desto läskigare blir visningen!
Den snällaste visningen startar kl 11, den lite läskigare visningen kl 13 och för de allra modigaste gäller kl 15.


Den snällare och mycket intressanta visningen I Gustavs fotspår startar kl 12 och kl 14. Inför visningen får barnen klä sig i 1700-talskostym och sen lära känna Gustav III som barn.I Jaktpaviljongen intill teatern blir det pysselverkstad kl 11-15.30, där barnen kan göra sin egen teater- eller halloweenmask och för de allra minsta håller Madame Pia sång- och sagostund kl 13.

Biljetter till visningarna via www.ticketmaster.se
Pysselmaterial betalas på plats. Sång- och sagostunden är gratis.

För mer information, kontakta Jessica Ellingsworth: jessica.ellingsworth@dtm.se eller 08-556 931 25.... Klicka för att läsa mer

Bild på Anders & Måns - Premiär Och Extraföreställningar
PRESS
10 okt
kl: 13:10

Anders & Måns - Premiär Och Extraföreställningar

Nu har vi väl trevligt? En föreställning om lycka med Anders och Måns.
Turnépremiär torsdag den 19 oktober på Lunds Stadsteater.

Nu släpps extraföreställningar i Stockholm och Göteborg. Och Jönköping är slutsålt.

Det närmar sig premiär för höstens kanske roligaste föreställning. Anders & Måns är tillbaka med en självhjälpsshow i två akter som handlar om lycka. Ett dockhus har fått en central roll i föreställningen. Det blir 30 stycken föreställningar runt om i hela landet med premiär den 19 oktober i Lund och avslutning den 8 december i Umeå. Intresset är stort och redan nu släpps det extraföreställningar i Stockholm och Göteborg (se turnéplan nedan). Jönköpings Teater är redan slutsålt.

"Man vänjer sig snabbt. När man har fått den pryl man längtade efter funderar man på var man ska ställa den och har redan riktat blicken mot nya drömmar. Livet blir aldrig klart och man blir aldrig riktigt så glad man tycker sig förtjäna. Hur gör alla andra som verkar lyckas så bra? Gör dom verkligen det eller skryter de bara? Kanske är det så man gör - ljuger? Strandsemester, regelbundet sex eller är det kanske någon slags Gud som är vägen till den sanna glädjen. Ska man lägga energin ... Klicka för att läsa mer

Bild på Uno Svenningsson På Vårturné - Premiär I Malmö 8 Februari 2018
PRESS
16 okt
kl: 10:40

Uno Svenningsson På Vårturné - Premiär I Malmö 8 Februari 2018

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten "Under ytan". Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i "Så mycket bättre" och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné. Biljetterna släpps den 18 oktober.

- Det är mycket som händer och kommer att hända för min del framöver, och det är så roligt. Tillsammans med andra är man starkare, och därför känns det väldigt spännande att få ingå ett samarbete med Blixten & Co, något som jag verkligen ser fram emot! Med förhoppning om att vi kommer att ses ute på vägarna! Ta väl hand om er, hälsar Uno.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda', med kända låtar som "Vindarna" och "Det som gör mig lycklig". De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet "Uno" kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna "Under ytan" och "Tro på varann" (med Eva Dahlgren). Låten "Under ytan" har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel "Mamma" frå... Klicka för att läsa mer

Bild på
PRESS
13 okt
kl: 10:50

"same Boat" - Ny Stämningsfull Singel Från Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau levererar träffsäkert hjärta och smärta med en röst som ger gåshud - idag släpper han singeln "Same Boat" från det kommande debutalbumet som släpps i början av 2018. Låten är skriven av Albin tillsammans med Kalle Stenbäcken. Utöver singeln är Albin aktuell som Vevo dscvr-artist och är även handplockad till Paul McCartneys julsamling "Holidays Rule volume 2". Han bidrar med en själfull cover på Mariah Careys klassiska julsingel "All I Want for Christmas Is You" - samlingen släpps den 13 oktober.

Albin slog igenom med debutsingeln "Lou Lou" från 2016, som har mer än 25 miljoner streams och hamnade på #1 på Spotifys Viral Chart i fem länder. Med en jazzsångerska till mamma och punkrockare till pappa så finns musik i Albins gener. Han blev nominerad till "Årets Nykomling" på Grammisgalan 2017 och vann en Anchor Award på Reeperbahn Festival 2016. Albin blev utvald till det prestigefyllda priset av en jury bestående av bland annat Bowieproducenten Tony Visconti, som presenterade priset till Albin med "Something is pouring out of his heart and soul when he sings."

Lyssna på singeln HÄR!

Följ Albin Lee Meldau!

Website

Facebook

Twitter

Instagram... Klicka för att läsa mer

Bild på Sveriges Nya Poplöfte Är Här - Grant! Idag Släpps Debutsingeln
PRESS
13 okt
kl: 10:50

Sveriges Nya Poplöfte Är Här - Grant! Idag Släpps Debutsingeln "waterline"!

LYSSNA: https://GRANT.lnk.to/Waterline

Idag den 13 oktober släpps debutsingeln "Waterline" som är skriven av GRANT & producenten Peter Kvint och är producerad av Johan T Karlsson från FAMILJEN tillsammans med Peter Kvint.

GRANT är Caroline Cederlöfs poppersona, hennes alter ego. Med musiken tar hennes stora känslor och starka röst plats.? Det här är det första vi får höra från GRANT och i början av 2018 släpps hennes fantastiska debutalbum.

GRANT har bl. a. spelat på Peace and Love, Trädgården, varit förband till Lumette på Kägelbanan och senaste Red Bull Sound Select på Hilma i Stockholm.

Följ gärna GRANT: 
https://www.facebook.com/GRANTofficial/
https://www.instagram.com/grantissoindie/... Klicka för att läsa mer

Bild på Så Mycket Bättre-Aktuella Icona Pop Släpper Nytt Med Peking Duk!
PRESS
13 okt
kl: 10:50

Så Mycket Bättre-Aktuella Icona Pop Släpper Nytt Med Peking Duk!

Australiensiska electro-popduon Peking Duk, släpper idag låten"Let You Down". På nya singeln hör vi inga mindre än svenska popduon Icona Pop på sång. Singeln följer upp "Fake Magic", featuring AlunaGeorge, som har sålt platina i deras hemland och streamats över 15 miljoner gånger globalt.

Låten "Let You Down" handlar om ung romans och är en kärlekslåt för vår generation. Med en ljudbild där sylvassa syntslingor och åskande trummor möts tillsammans med emotionella sångvokaler och melankolisk lyrik.

Peking Duk berättar vad låten "Let You Down" betyder för dem:

"It is loosely based off the story in the movie Candy from Heath Ledger's perspective. We honestly just felt like the happy melodies would be far more interesting with a sad story through the lyrics. Weirdly, the story in Candy is far more relatable than it seems on first glance. Many people are actually in scenarios or relationships where they know they are bringing the other person down. This is the hard part; trying to tell them to leave so you don't let them down."

Duon Peking Duk slog in sig på den internationella musikscenen under 2014 med fyra gånger platina-säljande debutsingeln "High". Med rötter I huvudstaden Canberra så har Adam Hyde och Reuben Style under åren samlat på sig hängivna fans världen över. År 2016 släppte de låten "Stranger" tillsammans med svenska ... Klicka för att läsa mer

Bild på Moment Släpper Låten
PRESS
13 okt
kl: 11:40

Moment Släpper Låten "the River" I Samband Med Volvo-Kampanj

För drygt ett år sedan kontaktades MOMENT av Volvo som behövde en specialskriven låt till en film. Bandet tog sig an utmaningen och resultatet blev "The River", en storslagen låt med dynamiska dalar. "The River" släpps idag.

- "The River" har ett organiskt och episkt sound, den handlar om sammanhållning och är en hyllning till de man älskar, berättar bandet.

Lyssna på "The River" här.

Imorgon den 14 oktober spelar MOMENT på öppningsceremonin för Volvo Ocean Race i Alicante i Spanien. Konserten live-streamas och går att se på Volvos digitala kanaler.

MOMENT är en trio bestående av vännerna Rasmus, Joel och Jacob som skriver och producerar sin egen musik. Tidigare har de släppt låtarna "Indigo" och "All This Time".

Volvo Constructions kampanjfilm "Building Tomorrow" visar hur Volvo-maskiner i olika projekt arbetar för hållbarhet och en bättre framtid. ... Klicka för att läsa mer

Bild på Bak- & Chokladfestivalen - En Dröm För Alla Sötsugna
PRESS
11 okt
kl: 15:30

Bak- & Chokladfestivalen - En Dröm För Alla Sötsugna

Passa på att njuta. I helgen är det dags för Bak- & Chokladfestivalen med en rad goda nyheter och inspiration till hemmabagaren. Festivalen bjuder också på härliga lockelser till flera sinnen och häftiga tävlingar.

Celiakitorget
Bak- & Chokladfestivalen skapar nu ett unikt Celiakitorg. Detta blir en fantastisk möjlighet att sprida budskapet och öka kunskapen om celiaki till både privatpersoner och företag. Det har tidigare funnits utställare med glutenfri inriktning både på Bak- & Chokladfestivalen och andra evenemang, men detta är första gången det blir en enskild plattform för endast celiaki.

- Vi vill visa upp möjligheterna och inte bara problemen. Det kommer att finnas utställare med produkter som besökarna får möjlighet att smaka på och även få bra information om celiaki, säger Virginia Küst som projektleder Celiakitorget.


Finalen av Årets Konditor
12-13 oktober är det stor final där deltagarna ska visa prov på sina kunskaper. Årets tema: natur, ska inspirera finalisterna i de tre delmomenten som är en tårta med minst tre våningar, tre olika sorter petit four och ett hemligt bakverk.

- I år håller konditorerna i finalen av Årets Konditor en imponerande hög nivå! Den hårda konkur­rensen kräver att finalisterna utnyttjar all sin hantverksskicklighet, erfarenhet och kreativitet.

Kladdkakeracet bjuder på "extra allt"
Arla Köket Kladdkakeracet är en av mässans stora höjdpunkter. För tolfte året i rad tävlar ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter