Menu
En plats (eller dröm?) där precis alla är välkomna - Imorgon släpper Bo Selinder

En plats (eller dröm?) där precis alla är välkomna - Imorgon släpper Bo Selinder "Gretas familj"!

19 maj kl: 11:57

Imorgon fredag den 20 maj släpper den kanske okända fågeln men fantastiska låtskrivaren Bo Selinder sin bubblande Django-jazz, kabaré och 70-tals-progg-singel “Gretas familj”. En låt som handlar om en plats (eller dröm?) där precis alla är välkomna. I tider som denna är "Gretas familj" mera aktuell än någonsin. Bo Selinder är låtskrivare och artist med över 400 låtar skrivna och mängder av livegig bakom sig. Han har liknats med låtskrivare som Robert Broberg och Ted Gärdestad – fast med en alldeles egen, ny stil. 

Gretas familj” är som en stor, varm kram från en stor, varm tant. Den kom till i en dröm, full av god mat och trevliga människor. När jag vaknade kom jag ihåg första biten av refrängen. Resten av sången skrev jag vid fullt medvetande men känslan i drömmen dröjde kvar. Tanken på ett rum där alla sorters folk blir sedda och får plats är nog är en dagdröm som följt mig länge" Berättar Bo Selinder

Selinder har alltid känt sig udda. Annorlunda. Orden har följt sedan han var liten. Nu har han blivit vuxen. Och orden en självuppfyllande profetia. 

Bo Selinder fortsätter "När det var som värst kände jag mig helt isolerad och avskärmad. Som att jag flöt runt på en racklig flotte medan alla andra festade ihop på fastlandet".

Istället har det blivit många låtar om ensamhet, längtan och om platser där alla får känna sig hemma. 

Förhandslyssna på "Gretas familj" 

Singelsläppet är det andra från det kommande albumet “Andra rummet” med musiker som Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Britney Spears), Johan Englund (Sofia Jannok, Olle Nyman), Petter Olofsson (Movits) och Norrbotten Big Band.

Turnéplan

14/6 Musslan, Stockholm

15/6 Kaijas Musiksalong, Stockholm

24/7 Lillåns café, Harads

29/7 Holmöns visfestival, Umeå

6/8 Skurstocksfestivalen, Luleå

    Fler datum släpps inom kort

    Hitta evenemang

    Fritext
    Välj stad

        
                                            
    Datum: Alla dagar
    Veckodagar:
    Tillbaka Sök

    Välj stad