Första Bokningarna Till Lilla Scenen Klara

Första Bokningarna Till Lilla Scenen Klara
19 mar kl: 10:30

Första Bokningarna Till Lilla Scenen Klara


Lisebergs konsertsatsning Live på Liseberg blir större (och mindre!) i år när Stora Scenen får sällskap av Lilla Scenen. Ett 40-tal konserter flyttar in på Lilla Scenen i det nya Hamnområdet på Liseberg. De första sju bokningarna är klara och redan 27 april blir det Augustifamiljen tillsammans med gäster som inviger Hamnområdet och konsertsommaren.

I vår öppnar Liseberg ett nytt musik- och nöjesområde. Totalt investeras 32 mkr i det nya Hamnområdet, i scen, restaurang och publikfaciliteter. Delar av området vädersäkras med stora markiser och antalet sittplatser utökas.

Taubescenens tidigare konsertutbud flyttar till det nya nöjesområdet och in på Lilla Scenen där ett 40-tal livekonserter planeras i sommar. Scenen får dessutom både akustikförbättringar och ny ljus- och ljudteknik.

- På Lilla Scenen i Hamnområdet kan vi välkomna en dubbelt så stor publik än på den tidigare Taubescenen, och till en helt ny och bättre musikupplevelse. Vi kan därmed boka även större akter, de som kanske varit mellan Taubescenen och Stora Scenen i publik, säger Per Alexanderson, underhållningschef påLiseberg.

Genrebredden kommer att vara densamma som på Taubescenen, allt från pop, schlager och visa till progg, hårdrock och hiphop. Nu är de första bokningarna klara och det blir en härlig mix av bra musik på Lilla Scenen i maj.

Premiär för Lilla Scenen blir redan på premiärdagen 27 april när inga mindre än Augustifamiljen med gäster inviger säsongen och Hamnområdet.Första bokningarna till Lilla Scenen:

Augustifamiljen med gästartister, 27 april - Premiär!

Vare sig Augustifamiljen spelar på små eller stora scener, i På Spåret, själva eller med gästartister - så trollbinder de sin publik med sitt sound och sin energi. Sedan många år tillbaka har de varit ett återkommande och älskat inslag på Lisebergs scener så den 27 april känns det självklart att Augustifamiljen med gäster inviger nya Lilla Scenen och Hamnområdet.

- En ära för oss att få inviga denna nya scen på Liseberg, säger Stefan Sporsén, och som alltid försöker vi överträffa oss. Det är vår enda spelning denna vår, vi är rysligt taggade och har finfina gäster med oss!Det blir energiskt och glädjefyllt, och ihop med några favoritgästartister från På Spåret gör Augustifamiljen både originallåtar och (nu smått legendariska) tolkningar av andras låtar.

Crew of Me&You, 4 maj

I år förenades de två artisterna från The Sounds Maja Ivarsson och Felix Rodriguez och bildar bandet Crew of Me&You. Det var tidigt 2018 när Maja och Felix möttes i studion och successivt hittade tillbaka till den kreativa kärnan från The Sounds början. Inspirationen ledde dem till något helt nytt - med influenser från bl.a. 90-talets techno och elektroniska scen har de skapat ett elektroniskt sound som både är lekfullt och provokativt.

The Sounds som liveband har nått kultstatus och med samma energi och självförtroende kommer Crew of Me&You ta över scenerna i år, albumet är redan färdigt och förra veckan släpptes först singeln Come out and play. Den 4 maj intar de Lilla Scenen på Liseberg.

Hardcore Superstar, 11 maj

Firade världen över för sina explosiva och upplyftande liveuppträdanden sprängfyllda med integritet och passion, har Hardcore Superstar lyckats utnyttja all den passion och rå energi och översätta den till de 12 låtarna som utgör deras nya album You can't kill my rock 'n roll. Det är ett album som har självförtroende och attityd, fyllt med säkra hits och framtida favoriter. Sedan släppet har Hardcore Superstar varit ute på världsturné, i såväl Skandinavien som Japan och USA. I maj är det dags för bandet att inta Lilla Scenen på Liseberg.

Smith & Thell, 18 maj

Med sitt unika countryinspirerade popsound lade Smith & Thell landet för sina fötter under sin första soloturné i höstas. De är långt ifrån nya på scenerna, tidigare har de varit gäster på Darins stora turné. Duon startades i Helsingborg för ca 10 år sedan när Mary Jane Smith och Victor Thell föll direkt för varandras musikaliska vision, lust och ambition. Debutalbumet Soulprints släpptes 2017 och nu i vår är de aktuella med singeln Forgive me friend, som seglat rakt in på Svensktoppen och parkerade sig under några på förstaplats. Den 18 maj kommer de till Liseberg och Lilla Scenen.

Caroline af Ugglas, 23 maj

Multitalangen Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Meritlistan har vuxit sig lång genom åren och innefattar ett flertal grammisnomineringar, egna konstutställningar samt en karriär som körledare och skodesigner. Senaste albumet VarförDärför släpptes 30 september förra året och under 2019 är Caroline konsertaktuell med material från hela sin karriär.

Pale Honey, 25 maj

Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) och deras debut-EP Fiction (maj 2014) fick snabbt uppmärksamhet. 2017 släpptes bandets andra album Devotion som fick strålande kritik och ledde till dubbla nomineringar till P3 Guld för Årets rock och Årets grupp. Förra året var Pale Honey support till Iron & Wine's Skandinavienturné och blev uppmärksammade av ingen mindre än Iggy Pop.Plura, 30 maj

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Plura fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i en vårturné runt om i Sverige. Under hösten 2017 huserade Plura på Scalateatern i Stockholm med den hyllade föreställningen "En man av hjärtat" som även togs på turné samma år. Efter att i höstas gett 20 konserter på restaurangen Strandvägen 1 där Plura stått för såväl mat som musik och gäster, kommer han i sommar till Liseberg och Lilla Scenen.

Klara för Live på Liseberg 2019:

27 april, Augustifamiljen med gästartister, Lilla Scenen

4 maj, Crew of Me&You, Lilla Scenen

11 maj, Hardcore Superstar, Lilla Scenen

18 maj, Smith & Thell, Lilla Scenen

23 maj, Caroline af Ugglas, Lila Scenen

25 maj, Pale Honey, Lilla Scenen

30 maj, Plura, Lilla Scenen

7 juni Albin Lee Meldau, Stora Scenen

12 juni Tove Styrke och Imenella, Stora Scenen

19 juni Fricky, Stora Scenen

26 juni Dee Snider (US), Stora Scenen

28 juni Peter Jöback, Stora Scenen

5 juli Band of Horses (US), Stora Scenen

10 juli John Fogerty(US), Stora Scenen

31 juli Danko Jones (CA) och Hank von Hell (NO), Stora Scenen

2 aug Linnea Henriksson och Markus Krunegård, Stora Scenen

30 aug Kraftwerk 3D (DE), Stora Scenen
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Hypeade Lizzo Släpper Debutalbum -
PRESS
23 apr
kl: 18:30

Hypeade Lizzo Släpper Debutalbum - "cuz I Love You" Ute Nu!

Den 19 april släppte den redan hyllade amerikanska artisten och flöjtspelande Lizzo sitt debutalbum "Cuz I Love You", på albumet finns även de tidigare släppta låtarna "Juice", "Cuz I Love You" och "Tempo (feat. Missy Elliot)". I början av 2019 släppte 30-åriga Lizzo från Minneapolis den funkdoftande singeln "Juice" som var hennes poppigaste låt hittills. Med rötter i hiphopen har...

Bild på Första Matchen På Gamla Ullevi Blir Den 10 Maj
PRESS
23 apr
kl: 17:50

Första Matchen På Gamla Ullevi Blir Den 10 Maj

Efter dagens planinspektion bedömde Svenska Fotbollförbundets representanter att Gamla Ullevis gräsplan är godkänd och säker för spel. Efter en samlad bedömning har Got Event tagit beslut att första matchen blir den 10 maj. - Det känns skönt att få besked om att planen nu klarar minimikraven och är godkänd för spel. Det täta matchprogrammet framöver och det faktum att planen...

Bild på Nu Kommer Guds Olydiga Revben Till Malmö!
PRESS
23 apr
kl: 14:20

Nu Kommer Guds Olydiga Revben Till Malmö!

I boken Guds olydiga revben läser Gunilla Thorgren Bibeln med feministiska glasögon. Det är en upptäcktsfärd genom årtusenden av kvinnohat och förtryck - och envist motstånd. Vi får möta enastående historiska kvinnor som allt för länge varit förpassade till glömskan. Nu längtar de efter att få komma fram i strålkastarljuset och inspirera vår samtid! Allt ljus på dem när denna...

Bild på John Lundvik Släpper Epn "my Turn" 10 Maj
PRESS
23 apr
kl: 13:40

John Lundvik Släpper Epn "my Turn" 10 Maj

Med en solklar seger i Melodifestivalen 2019 vann John Lundvik samtidigt hela svenska folkets hjärtan. Hans låt "Too Late For Love" har sedan dess toppat alla listor i landet. På endast EN dag nådde låten hela 700 000 streams på Spotify och den har idag passerat 13,5 miljoner streams. Nu är det dags för John Lundvik att ta steget fullt ut och släppa EPn "My Turn" den 10 maj. Artisten,...

Bild på Little Jinder Och Junior Brielle Klara För Live På Liseberg
PRESS
23 apr
kl: 13:10

Little Jinder Och Junior Brielle Klara För Live På Liseberg

Ytterligare två artister klara för Live på Liseberg. Den 29 maj besöks Stora Scenen av de omtalade nykomlingarna Junior Brielle, följt av popgeniet Little Jinder. Little Jinder skivdebuterade i augusti 2008 med EP:n Polyhedron E.P. Sen följde turnéer i både Europa och USA, men det var först när hon bytte språk till svenska som det riktigt stora genombrottet kom hösten 2014. Sedan...

Bild på John Lundvik Släpper Epn "my Turn" 10 Maj
PRESS
23 apr
kl: 13:00

John Lundvik Släpper Epn "my Turn" 10 Maj

Med en solklar seger i Melodifestivalen 2019 vann John Lundvik samtidigt hela svenska folkets hjärtan. Hans låt "Too Late For Love" har sedan dess toppat alla listor i landet. På endast EN dag nådde låten hela 700 000 streams på Spotify och den har idag passerat 13,5 miljoner streams. Nu är det dags för John Lundvik att ta steget fullt ut och släppa EPn "My Turn" den 10 maj. Artisten,...

Bild på Afrikansk Kulturdag 27 April
PRESS
23 apr
kl: 12:30

Afrikansk Kulturdag 27 April

text...

Bild på Sarah Dawn Finer På Turné Med
PRESS
23 apr
kl: 10:40

Sarah Dawn Finer På Turné Med "the Finer Summer Tour"

Sarah är en av Sveriges mest älskade och hyllade artister samt låtskrivare. Utöver karriären inom musiken är hon dessutom en framgångsrik programledare där hon bland annat axlat uppdrag som "Melodifestivalen" och "Så ska det låta" samt hyllats för sitt skådespeleri i musikalen "Cabaret". Och nu är det klart att Sarah äntligen beger sig ut på sommarturné igen! Med flera...

Hitta oss på Facebook