Menu
Fem nya artister klara för Way Out West!

Fem nya artister klara för Way Out West!

24 maj kl: 11:00

Förra veckan kunde Way Out West, festivalen som intar Slottsskogen i Göteborg mellan den 10–12 augusti, basunera ut att både Cleo och Solen kommer till Göteborg i sommar. I dag gör festivalen ytterligare ett släpp, denna gång med utgångspunkt i en rad olika genrer och uttryck. Välkomna hypnotiska Tamino [BE], poptrion MUNA [US], Göteborgs alldeles egna anti-hjälte Jonas Lundqvist (SOW), postpunkarna Dry Cleaning [UK] och ett av 20-talets utan tvekan mest spännande band – Special Interest [US].

Det vilar något tidlöst, nästan uråldrigt, över Taminos musik. Den belgiska artisten, som har rötter i Egypten, lyckas skapa en dialog mellan musikstilar, tidsåldrar och arv som är lika hemsökt vacker som den är eklektisk. Alla som såg honom solo på Debaser i vintras vet vilken styrka hans röst och uttryck besitter.

Det är något med Jonas Lundqvist som gör att man känner sig manad att använda det aningen slitna adjektivet ”autentiskt” när man ska beskriva honom. Kanske är det för att han som ingen annan besjunger det stora lilla i livet? Eller kanske är det för han verkar göra precis som han själv vill? Jobbet som tennistränare betalar hyran så musiken förblir fredad från förväntningar på försörjning. Oavsett vad så står det klart att Göteborgssonen Lundqvist, en gång trummis i det insomnade Bad Cash Quartet, fyller ett gapande tomhål i svensk musik.

Dessutom – stilbildande poetisk postpunk med Dry Cleaning, smart och välskriven indiepop som ligger på Phoebe Bridgers skivbolag i form av MUNA och en frenetisk blandning av no-wave, glamrock och industrial sigernat Special Interest.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De tre första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och den sista varianten (2195 SEK) är på väg att sälja slut den med. Sedan en tid tillbaka finns även biljetter för en- och två dagar ute till försäljning via festivalens hemsida. Fler akter tillkommer löpande.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
boygenius [US]
Tove Lo
AURORA [NO]
DEVO [US]
Christine & The Queens [FR]
Pusha T [US]
The Soundtrack of Our Lives
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Seinabo Sey
Masego [JAM / US]
Arlo Parks [UK]
Omah Lay [NG]
D-Block Europe [UK]
Kelela [US]
Snail Mail [US]
070 Shake [US]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Bladee
CLEO
Sara Parkman
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Maja Francis
Yo La Tengo [US]
Oxlade [NG]
Tamino [BE]
Billy Strings [US]
Solen
Kerri Chandler [US]
MUNA [US]
Nu Genea (Live Band) [IT]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Okay Kaya [NO]
Shygirl [UK]
High Vis [UK]
Los Bitchos [UK]
Special Interest [US]
Jonas Lundqvist
Dry Cleaning [UK]
Uncle Waffles [SZ]
7ebra
Rozi Plain [UK]
Nabihah Iqbal [UK]
Jockstrap [UK]
Dréya Mac [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.

SOW = Stay Out West. Klubbprogrammet som tar vid efter att Slottsskogen stänger.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad