Menu
Got Event positiva till garantistöd för arrangörer

Got Event positiva till garantistöd för arrangörer

11 feb kl: 13:10

Idag presenterade Moderaterna ett förslag som skulle innebära garantistöd till evenemangsarrangörer inom kultur och idrott. I korthet går förslaget ut på att kompensera evenemangsarrangörer med 70 procent av kostnaderna som är kopplade till evenemanget. Förslaget ska börja gälla från den 1 juni 2021.

Got Event ser positivt på förslaget och menar att det är precis denna typ av stöd som många branschföretag behöver. Ekosystemet av företag inom evenemangsbranschen måste få möjlighet att hålla igång sin ekonomi för att snabbt kunna återuppta sin verksamhet när pandemin släpper greppet om samhället.

- Utifrån ett branschperspektiv är vi mycket positiva till ett garantistöd. Finns det inga arrangörer kvar när vi återigen kan välkomna besökare till våra arenor, så har inte heller vi någon affär kvar, kommenterar Lotta Nibell, vd på evenemangs- och arenabolaget Got Event.

- Det är också viktigt för Göteborg att både små och stora aktörer klarar sig igenom denna pandemi. Staden är en utpräglad evenemangsstad med många årligen återkommande världsevenemang, ett starkt idrotts- och kulturliv som skapar sysselsättning, affärer och inte minst magiska ögonblick, fortsätter Lotta Nibell.

För mer information vänligen kontakta:

Lotta Nibell, vd Got Event
031 - 368 43 70

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad