Menu
Fireside på turné 2023 – den första på över arton år

Fireside på turné 2023 – den första på över arton år

20 dec kl: 10:59

Det har gått hela 20 år sedan de egensinniga Luleå-punkarna i Fireside senast släppte ny musik men på nya fantastiska albumet ’Bin Juice’ gör det stilbildande bandet en efterlängtad återkomst. Våren 2023 väntar bandets första riktiga turné på över 18 år – lika efterlängtad även den.

17 mar – Jönköping, The Hush Hush Club
18 mar – Borlänge, Broken Dreams
23 mar – Oslo, Livets Oase @ Kampen Bistro
24 mar – Malmö, Plan B
25 mar – Göteborg, Pustervik
31 mar – Örebro, Frimis Salonger
1 apr – Uppsala, Katalin
19 maj – Linköping, Skylten
20 maj – Stockholm, Location TBA

Fortfarande djupt rotade i emotionell hardcore, men med ett lillfinger på samtidspulsen, har Fireside på nya albumet ”Bin Juice” lyckats skapa en angelägen skiva som förblir trogen deras patenterade larmande. Och precis som vanligt, inbäddad i tunga riff och drivna basgångar, hörs Kristoffer Åströms oefterhärmligt vemodiga sång. För första gången på över 18 år åker bandet nu på stor turné med stopp i Sverige och Norge.

90-talet och det tidiga 00-talet tillhörde Fireside. Förutom att flitigt turnera både i USA och Europa hann bandet med att vinna Grammisar, uppträda på Lollapalooza och tacka nej till ett samarbete med stjärnproducenten Rick Rubin innan de tog en paus. Genombrottet kom med det andra albumet ’Do Not Tailgate’ (1995) som med låtar som ’Kilotin’ och ’Left Rustle’ förvandlade Fireside till ett av världens mest omtalade hardcoreband. Uppföljaren ’Uomini D´onore’ (1997) befäste bandets status medan det fjärde albumet – den truligt, svåråtkomliga ’Elite’ (2000) – förblir de hängivna lyssnarens favorit. Efter ’Get Shot’ (2003) tog bandet en sällsynt lång paus för att med två nya medlemmar triumfatoriskt återvända med nya skivan ’Bin Juice’ 2022.

Biljetterna är släppta via Luger.se.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad