Menu
First Aid Kit, Amason & Alex G – här är artisterna som spelar under Way Out Wests kväll på Jubileumsfestivalen!

First Aid Kit, Amason & Alex G – här är artisterna som spelar under Way Out Wests kväll på Jubileumsfestivalen!

13 apr kl: 10:01

Way Out West är festivalen som sedan 2007 har huserat i Slottsskogen i Göteborg under den andra helgen i augusti. Den 4 juni, i samband med Göteborgs 400-årsfirande och jubileumsfestivalen, kommer Way Out West att göra ett nedslag i Frihamnen för att skapa en utbrytarversion av den vanliga festivalen – helt gratis och öppen för alla. I dag kan vi meddela vilka artister som kommer att uppträda under kvällen – First Aid Kit, Amason, Alex G [US], Parham och d4vd [US].

I över ett decennium har systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit förtrollat lyssnare världen över. Med över en miljard streams, hyllmeter med priser och flera turnéer i ryggen har First Aid Kit befäst sin plats som en av Sveriges allra mest älskade akter. Way Out West har de spelat på flera gånger, och under våren gjorde de en så gott som slutsåld arenaturné i Norden med stopp i ett till brädden fyllt Scandinavium.

Alla riktigt bra band har en gemensam nämnare: helheten är större än summan av delarna. Att detta även gäller supergruppen Amason säger väl ganska mycket. Trots att medlemmarna kommer från band som Miike Snow, Dungen och Little Majorette och att de i Amanda Bergman har Sveriges bästa röst, så förblir Amason ett band i ordets bästa bemärkelse. Demokratiskt, osjälviskt och följsamt spelar alla för låtens bästa och resultatet är inget annat hypnotiskt.

Att idéer bör spelas in före de försvinner eller korrumperas av övertänkande förenar alla lo-fi artister. Philadephias mest orädda indierockare Alex G har praktiserat den metoden i över ett decennium nu. Ösande ur vad som verkar vara en outtömlig inspirationskälla har han släppt skiva på skiva med sin lika experimentella som tillgängliga mix av skruvad indierock, oljud, folk och förvrängda röster. Vad som till en början var ett sovrumsprojekt har nu växt till något större men Alex G låter fortfarande fullständigt gränslös i sin spontanitet.

Göteborgssonen Parham är en av vår tids mest inflytelserika hiphop/R&B-stjärnor. Med sin unika röst och förmåga att skriva texter som både tillfångatar och berör är han äntligen tillbaka med ett nytt album under 2023. De redan släppta singlarna skvallrar om att han har något stort på gång.

Just nu är det svårt att vara hetare än d4vd. 18-åringen från Texas, vars namn uttalas David, var en professionell Fortnite-spelare när han tröttnade på allt upphovsrättsligt krångel som uppstod när han använde andras verk till sina videos. Lösningen blev att skapa egen musik. Genom gratisprogrammet BandLab upptäckte d4vd att hade en alldeles särskild talang och idag, två år senare, har hans melankoliska sovrumsindie över 31 miljoner månatliga lyssnare på Spotify och en extraordinärt stor närvaro på TikTok.

First Aid Kit, Amason och Parham är alla tre Way Out West-favoriter som har spelat på festivalen flera gånger. Att kunna presentera dem under vår flagg på Jubileumsfestivalen känns helt rätt. Att dessutom kunna addera en av slackerindiens allra främsta i Alex G och en framtidsartist i ordets rätta bemärkelse, storstreamaren d4vd, gör att det hela känns ännu mer rätt. Varmt välkomna till vårt och hela Göteborgs kalas den 4 juni, säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

Fler aktiveringar som sker under kvällen kommer att släppas närmare inpå. Ordinarie Way Out West går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg, och huserar i år namn som Håkan Hellström, Blur, Wizkid, boygenius och Tove Lo.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad