Fortsatt Samarbete Mellan Ukk Och Uppsala Konstmuseum Våren 2018

Fortsatt Samarbete Mellan Ukk Och Uppsala Konstmuseum Våren 2018
30 nov kl: 11:40

Fortsatt Samarbete Mellan Ukk Och Uppsala Konstmuseum Våren 2018


Uppsala konstmuseum + Uppsala Konsert & Kongress

Samarbetet fortsätter! Uppsala konstmuseum visar konst på UKK, speciellt utvald för platsen och UKK bjuder på tre konserter särskilt passande för museets inspirerande atmosfär - allt under våren 2018 och med fri entré! Under våren kommer även Uppsala kommuns Offentliga konst visa ett aktuellt projekt som de arbetar med.

TRE KONSERTER PÅ UKM

Mokira (aka Andreas Tilliander)
Chill out
Torsdag 1 februari, Uppsala konstmuseum 
Fri entré
Andreas Tilliander är som få andra en djupt integrerad del av den svenska elektroniska musikscenen - både i egenskap av mångårig och framgångsrik soloartist, verksam i vitt skilda genrer under flera olika namn, men också som folkbildande värd för radioprogrammet "Elektroniskt i P2". Under aliaset Mokira slog han kring millennieskiftet igenom internationellt, med skivan "Cliphop" på det idag närmast legendariska skivbolaget Raster-Noton. Här mejslade han ut ett helt eget elektroniskt sound baserat kring brus, uppklippta ljud, precisionsglapp och trasiga hiphoptakter som kom att bli genredefinierande och en hörnsten i den aktade etiketten Mille Plateauxs utgivning. Med en skivkarriär som spänner över två decennier är Tilliander idag mest känd under sitt eget namn och som aciddubbiga TM404, men i mars 2018 är han tillbaka med ett nytt Mokiraalbum för första gången på sju år. Vi är mycket glada att på Uppsala konstmuseum kunna presentera material från denna efterlängtade skiva, kallad "Chillout".

Jäverling, von Euler - Musik inspirerad avKullahusets hemlighet(Sten Eklund, 1971)
Torsdag 1 mars 19.00, Uppsala konstmuseum
Fri entré
Releasekonsert med Von Euler och Jäverling som med utgångspunkt från Sten EklundsKullahusets hemlighet, har försökt skapa en tonvärld med syfte att addera ytterligare en dimension i upplevelsen av Kullahusområdet. Traditionella instrument blandas med elektronik och bakgrundsljud för att förstärka bilden av det mystiska och oförklarliga i verket samt belysa konflikten mellan avancerad teknologi och natur och miljö. I det närmast kultförklarade verketKullahusets hemlighet,skildras med texter och bilder den fiktive botanikern J.M.G. Paléens oförklarliga möte med ett geografiskt område, avgränsat av ett magnetfält och fyllt av byggnader, odlingar samt märklig teknologi. Paléen försöker genom kartläggning, katalogisering och avbildning få klarhet i områdets syfte, funktion och natur men kommer till slut endast att ifrågasätta trovärdigheten i den egna upplevelsen. I sann DIY-anda har de båda över en handfull alias såsom Små Vågor, Rigas Den Andre, Sjöarna och Dödens Dal släppt musik. Von Euler kan dessutom titulera sig VD över det hyllande indiebolaget Flora & Fauna, medan Jäverling kan stoltsera med utgivningar på bland annat Kning Disk. Musikverken inspirerade av Kullahusets hemlighet ges ut på skivbolaget Flora & Fauna under våren 2018 .

Uppsala konstmuseum visar ur museets samlingar Sten Eklunds (1942-2009) Kullahusets hemlighet, bestående av 52 handkolorerade etsningar, 20 februari - 11 mars 2018.

Mariam The Believer
Torsdag 19 april, Uppsala konstmuseum
Fri entré 
Mariam The Believer ar Mariam Wallentins soloprojekt. Wallentin ar darutover ena halvan av sang-och-trum-duon Wildbirds & Peacedrums tillsammans Andreas Werliin. Hon ar ocksa en grundmedlem och kompositor i frijazzstorbandet Fire! Orchestra. Med musikaliska rotter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriar korsat ett flertal territorium; frijazzkonstellationer, samarbeten med allt ifran Konono no 1 och Deerhoof till symfoniorkestrar, korkompositioner och trumcirklar, till huvudrollen i en kritikerrosad modern opera av noisemusikern Ben Frost. Med sitt kompromisslost modiga forhallningssatt till musik startade Wallentin Mariam The Believer, for att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt.

Hennes album Love Everything hamtar naring fran de karlekshistorier som pa nagot vis format oss alla. I Wallentins sangtexter ar hjartat standigt narvarande - en muskel som pumpar blod - samtidigt som hon narmar sig det spirituella i kroppen och i naturen. Hon satter esoteriska teman i konkreta sammanhang och - precis som popmusiken har kraften att gora - gor hon det svindlande mer greppbart: att valja karlek som en modig handling.
TRE SKULPTURER PÅ UKK

Klara Kristalova - Tyst och lugn
Bronsskulptur med motor, 20021-12 februari 2018, UKK, entréplan
Offentlig visning: 1 februari, 13.00
Klara Kristalovas konst kan sägas befinna sig i ett halvvaket tillstånd mellan dröm och verklighet. Mänskliga djur och udda människor för tysta samtal om naturens och tillvarons mysterier. Kristalova är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm som målare, men har gjort sig mest känd som skulptör och har arbetat mycket med skulpturer i brons och glaserad keramik. Den lilla fågeln iTyst och lugnbetraktar långsamt sin omvärld, och bjuder samtidigt in oss i betraktandet.

Uppsala kommuns Offentliga konst visar aktuellt projekt
28 februari - 12 mars 2018, UKK, entréplan
Offentlig visning: 28 februari, 13.00

Hesselholdt & Mejlvang - Fiesta Exotica
Midsommarstång, kohorn, lammskinn, konstgjorda blommor, bastkjol, trä, akrylmålning.
16-27 april 2018, UKK, entréplan
Offentlig visning: 16 april, 13.00
Den danska konstnärsduon Hesselholdt & Mejlvang har i projektetNative, Exotic, Normalgranskat hur mode, traditioner och inredning i Skandinavien på olika sätt genomsyras av vithetsnormer. Vad händer när svenska traditioner skärskådas? Under rubrikenFiesta Exoticamöter karnevalskulturen kristna och hedniska midsommarriter. Vad gör vi med denna vår mest svenska symbol - älskad och hatad? Bör de gulnade blommorna och bladen en gång för alla kasseras eller skall vi ta tjuren i hornen och bejaka dansen?

Presskontakt Uppsala konstmuseum:
Eva Björkman
Telefon/mobil: 018 727 24 80
E-post:eva.bjorkman(Snabel)uppsala.se
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Rachel Mohlin Regisserar Tobias Perssons "man På Prov" Med Turnépremiär På Fredag 23 Februari
PRESS
19 feb
kl: 19:30

Rachel Mohlin Regisserar Tobias Perssons "man På Prov" Med Turnépremiär På Fredag 23 Februari

Vi kan nu avslöja att Rachel Mohlin är den som regisserat och bearbetat manus för Tobias Perssons nya föreställning "Man på prov". Hon har genom åren kommit att bli en av våra mest folkkära komedienner/skådespelerskor efter succéer som Kvarteret Skatan, Partaj och nu senast på scenen med Oscarsrevyn som spelats i både Stockholm och Göteborg för fulla hus.

Rachel...

Bild på Sarah Klang Till Uppsala Konsert & Kongress
PRESS
19 feb
kl: 19:20

Sarah Klang Till Uppsala Konsert & Kongress

Artisten på allas läppar
Med en karriar som knappt bara borjat ar Sarah Klang redan namnet pa allas lappar. Under de senaste halvaret har hon fatt faste hogt upp i P3s rotation med "Left Me On Fire" och "Mind", golvat Sveriges TV-tittare genom framtradanden i "Pa Sparet" och "P3 Guld", blivit Grammis-nominerad, och hunnit slappa 2018 ars mest omtalade album - "Love In The Milky Way"....

Bild på Finns Det Tårta I Himlen?  Vandringsturnén 2018 Med Stiko Per Larsson
PRESS
19 feb
kl: 16:00

Finns Det Tårta I Himlen? Vandringsturnén 2018 Med Stiko Per Larsson

Finns det tårta i himlen? Vandringsturnén 2018 (Till minne av Cem Seger)

Vandringsturnén 2018 kommer att göras till förmån för Barncancerfonden och

till minne av Cem Seger, en liten pojke från Borås som gick bort i cancer 2016.

2017 vandrande Stiko från Stockholm till Leksand via Örebro och fick med

publikens hjälp in över 430 000...

Bild på Block 44 - Dominobrickor
PRESS
19 feb
kl: 12:10

Block 44 - Dominobrickor

BLOCK 44 - DOMINOBRICKOR

VIDEO: https://youtu.be/Dm6ArvkarwM

SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/6VKTz3FB7a4qSFaNdXQzGP?si=APSyLnudROOFhXpbD7o6Fw

Det är Måndag! Och idag (måndag den 19 februari) släpps årets första singel från bröderna Öberg i Block 44. Låten heter "Dominobrickor" och landar på Spotify, iTunes, Google Play, Tidal och Deezer....

Bild på Idag Kommer Det Nya Albumet
PRESS
16 feb
kl: 16:30

Idag Kommer Det Nya Albumet "du Sålde Min Biljett, Ellen Sundberg Sjunger Kjell Höglund".

Idag kommer det nya albumet "Du sålde min biljett, Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund".

https://lnk.to/DuSaldeMinBiljettEllen Sundberg om Kjell Höglund:

"Att jag har valt att göra Kjell Höglund-låtar är egentligen inte konstigt. Om man lyssnar på hans musik märker man snart att det finns en uppsjö av låtar i världsklass....

Bild på Lionman Singeldebuterar Med
PRESS
16 feb
kl: 12:50

Lionman Singeldebuterar Med "don't You Dare"!

Efter många års låtskrivande och finslipande av det egna uttrycket släpper Lionman idag sin debutsingel, "Don't You Dare" - en låt som handlar om integritet: att respektera andras gränser och inte döma andra!

Att påstå att 22-årige Lionman, som egentligen heter Cedrik Hammar, är en speciell sångare är ingen överdrift; i hans röst finns värme, närvaro, djup och bredd....

Bild på Lamix Släpper Debut-Ep
PRESS
16 feb
kl: 12:50

Lamix Släpper Debut-Ep "ingen Som Hör" Och Åker Ut På Vårturné!

LYSSNA: https://lamix.lnk.to/EP

Lamix började 2018 med att uppträda på årets P3 Guld samt vinna Framtidens Artist på galan. Lamix fortsätter nu med att släppa sin debut-EP "Ingen som hör" idag den 16 februari och i vår åker han ut på turné.  

"Ingen vill höra verkligheten. Dem flesta utav oss blundar för den. Som barn hade jag många frågor men ingen...

Bild på Animerat I Topp När Sf Anytime Delar Ut Vod Awards
PRESS
15 feb
kl: 18:10

Animerat I Topp När Sf Anytime Delar Ut Vod Awards

För tredje året i rad delade Nordens ledande digitala hyrfilmstjänst, SF Anytime, på torsdagen ut VoD Awards, priset till 2017 års mest uthyrda filmer.
För första gången gick förstapriset till en animerad film; den färgglada amerikanska filmen Trolls, som hyrts ut mer än 110 000 gånger.
Något överraskande blev samtliga årets pristagare animerade filmer.
Den näst...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter