Menu
Fredrik Strage på höstturné!

Fredrik Strage på höstturné!

17 jun kl: 09:44

Fredrik Strages höstturné med enmansshowen "Strage on Stage" lägger till ytterligare två datum: Örnsköldsvik den 9:e november och Umeå den 10:e november. Den 18 föreställningar långa turnén tar sin början Frimis i Örebro den 2:a september och biljetterna har just släppts!

"Strage on Stage" är en mix av föreläsning, standup-show och popkulturell predikan. Den hade premiär på Södra teatern i Stockholm 2021 och har redan dragit stor publik i Göteborg, Malmö, Uppsala, Sundsvall, Visby, Linköping och Norrköping. På scen pratar Fredrik Strage om vad musik betyder för oss. Det är en underhållande resa genom rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.

Jag kanske tar mig vatten över huvudet med en 18 datum lång höstturné, säger Fredrik Strage. Det är den här sortens jätteturnéer som får artister att börjar röka crack eller bli scientologer. Men jag är rockjournalist och därmed expert på allt som kan gå åt helvete. Så jag kommer förhoppningsvis inte att bryta nacken när jag vrålar "I am a golden God" och ramlar ner från Hotell Hulingens tak i Hultsfred. Jag ser fram emot att möta publiken över hela Sverige.

Fredrik Strage är känd från bland annat TV4 Nyhetsmorgon, "Så mycket bättre", podcasten "Hemma hos Strage" och böcker som "Fans" och "242". Hans fredagskrönikor i Dagens Nyheter är en institution. I våras inledde han ett samarbete med Björn Lycklig Wallgren på Kulturaktiebolaget.

Det är praktiskt att ha en erfaren bokare som, till skillnad från mig, inte bokar en show i Göteborg dagen efter en i Sundsvall, säger Fredrik Strage. Eller ett gig i Linköping samma kväll som Hurula spelar på Skylten – som för första gången hade fullständiga rättigheter. Att någon kom till min föreställning var ett mirakel. Nu får jag dessutom en rider! Jag håller på att studera klassiska riders för att få inspiration. Men jag vet inte om jag ska be om kattungar som Mariah Carey eller rosenblad strödda i toaletten som Barbra Streisand.

Turnéplan

2 september - Örebro - Frimis - Live At Heart 
3 september - Motala - Bomber Bar
6 septemner - Höganäs - Garage Bar - (Läser dikter)
7 september - Helsingborg - The Tivoli
8 september - Karlskrona - Smoke BBQ
9 september - Malmö - KB
16 september - Västerås - Intiman
17 september - Växjö - Kafé De Luxe
30 september - Torshälla - Kulturhuset Saga
1 oktober - Oskarshamn - Park 57
15 oktober - Mariefred - Skottvångs Grufva
25 oktober - Katalin - Uppsala
7 november - Mölnlycke - Kulturhus
8 november - Hultsfred - Hotell Hulingen
9 november - Örnsköldsvik - O’learys
10 november - Umeå - Droskan
11 november - Skellefteå - Nordanåteatern
12 november - Luleå - Kulturens Hus
17 december - Stockholm - Södra Teatern

Flera datum tillkommer 

Biljetter - 

kulturaktiebolaget.se 

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad