Menu
Generation Sex – med punklegendarer från Sex Pistols och Generation X – gör sin första Sverige-spelning på Live på Liseberg 29 juni

Generation Sex – med punklegendarer från Sex Pistols och Generation X – gör sin första Sverige-spelning på Live på Liseberg 29 juni

30 mar kl: 09:00

I supergruppen Generation Sex förenas två av världens mest ikoniska punkband: Sex Pistols och Generation X. I sommar reser legendarerna Billy Idol, Steve Jones, Paul Cook och Tony James till Sverige, och den 29 juni intar de Stora Scenen på Liseberg.

Detta är några av musikvärldens främsta ikoner och det kommer bli mäktigt att se dem tillsammans på Stora Scenen i sommar, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg.

De båda punkbanden bildades i mitten av 70-talet och blev snabbt namn att räkna med. Idag räknas både Generation X och Sex Pistols till de mest inflytelserika rock- och punkbanden någonsin. Många av deras låtar fortsätter att upptäckas av nya generationer och de båda banden anges som stor inspiration för andra musiker världen över. Med ikoniska låtar som ”Dancing with Myself” och ”Kiss Me Deadly” av Generation X och Sex Pistols klassiska katalog att välja ifrån tas vi tillbaka till då allt började. Den 29 juni spelar Generation Sex för första gången i Sverige på Stora Scenen på Liseberg.

Kvällen startar med Sator

Konsertkvällen invigs redan vid 18:00 då punkrock-bandet Sator från Borlänge kliver på Stora Scenen som förband. Sator har varit ett aktivt rockband i hela 30 år och blivit Grammisbelönade för bästa hårdrocksalbum. Nu kommer de till Stora Scenen och inleder det som blir en helkväll i rockens tecken.

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad