Got Event Skapar Stort Värde För Göteborg

Got Event Skapar Stort Värde För Göteborg
22 dec kl: 17:10

Got Event Skapar Stort Värde För Göteborg


Got Events verksamhet 2017 genererar 1,5 miljarder kronor i turistekonomisk omsättning. 1 satsad krona från Göteborgs Stad ger alltså 8 kronor i extern omsättning.

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och vi driver tio av Göteborgs Stads arenor. Vi ser bland annat till att över en halv miljon besökare kan simma i Valhallabadet, vi skapar fina förutsättningar för Göteborgs idrottsföreningar och klubblag och vi gör allt vad vi kan för att de stora internationella artisterna ska besöka Scandinavium och Ullevi på sina turnéer. Många gånger lyckas vi trots att arenorna närmar sig både femtio och sextio år.

Men så klart kostar vår verksamhet pengar. Varje år investerar därför Göteborgs Stad cirka 180 miljoner kronor i Got Event. Ungefär lika mycket drar vi själva in för att verksamheten ska gå runt. Och det är lätt att förstå varför staden gör denna investering. Förutom magiska ögonblick för besökaren är vårt bidrag till turistnäringen i Göteborg väldigt stor: hotell, restauranger, butiker och kollektivtrafik får helt enkelt fler besökare och ökade intäkter tack vare evenemangen på våra arenor. Enligt beräkningar som Göteborg & Co gjort så har Got Events verksamhet bidragit med 1,5 miljarder kronor i turistekonomisk omsättning under 2017. Det är stora siffror som endast överträffas av Liseberg och Svenska Mässan.

- Jag är stolt över vad Got Event levererar och det tycker jag att alla göteborgarna också ska vara. Verksamheten bidrar till att Göteborg är en attraktiv stad för både boende och besökare och samtidigt visar beräkningar att det är en väldigt bra affär för stadens näringsliv, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson (V).

Evenemangskalendern för 2018 ser också bra ut. Redan klara är Disney On Ice, Melodifestivalen, Gothenburg Horse Show, Planeth Earth, Äventyret Aladdin, SM-finalerna i handboll, Summerburst, Elvis - The Wonder of You, Foo Fighters, Ed Sheeran, Guns N´Roses och Walking with Dinosaurs. Och naturligtvis all hockey, handboll och fotboll.

- Det är många fina evenemang även nästa år och vi har dessutom flera spännande akter på gång. Något som jag är väldigt nöjd med är Scandinaviums ombyggnad och nya fantastiskt fina restaurang Glöd Kök och Bar med plats för 700 personer. Trots sin ålder känns arenan förhållandevis modern och vi kan ta hand om publiken på ett helt annat sätt än tidigare, säger Got Events vd Lotta Nibell.

För mer information vänligen kontakta:

Lotta Nibell, vd
070-770 00 38

Mikael Persson, PR- och informationsansvarig
031 368 43 02
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Inget Stoppar Darin På Svenska - Turnépremiär Och Slutsålt
PRESS
21 feb
kl: 12:40

Inget Stoppar Darin På Svenska - Turnépremiär Och Slutsålt

I fredags släppte Darin nya singeln "Astronaut". Låten är skriven tillsammans med Victor Thell och Maria Smith, en duo som även kommer vara med som förband på vårturnén.
Nu är det alltså dags att ta musiken till publiken med början i Göteborg. Det blir tjugofem stopp runt om i landet, bland annat vid Cirkus i Stockholm för tre spelningar. Flera av turnéns spelningar är...

Bild på Snart Världspremiär Med Sveriges Mest Hyllade Danskompani
PRESS
21 feb
kl: 11:50

Snart Världspremiär Med Sveriges Mest Hyllade Danskompani

En världspremiär. Två nya dansverk. Med Sveriges just nu mest prisade danskompani.
Ställ in dig på en explosiv, kommunikativ, minimalistisk och extravagant danskväll, när GöteborgsOperans Danskompani ger S & S i koreografi av hyllade Sharon Eyal och Sang Jijia. Premiär 3 mars.

Det regnar papper på Stora scenen. Svarta, singlande silkespapper bildar lätta...

Bild på Storsatsning På Kultursommarjobb För Unga
PRESS
21 feb
kl: 11:30

Storsatsning På Kultursommarjobb För Unga

Inför sommaren 2018 storsatsar Göteborgs Stad på kultursommarjobb för unga. Antalet platser mer än fördubblas och spelperioderna blir två istället för en. Målet med kultursommarjobben är att ge möjlighet för unga att delta i Göteborgs konst- och kulturliv på professionella villkor samt att ge viktig arbetslivserfarenhet.

Kulturförvaltningen och förvaltningen för...

Bild på Stim Och Ice I Unikt Avtal Med Facebook Om Ersättning Till Musikskapare
PRESS
21 feb
kl: 11:20

Stim Och Ice I Unikt Avtal Med Facebook Om Ersättning Till Musikskapare

Stim och ICE i unikt avtal med Facebook om ersättning till musikskapare

Stim har genom sitt internationella bolag ICE slutit avtal med Facebook. Det är Facebooks första multi-territoriella musiklicens och en viktig milstolpe för att musikskapare ska få ersättning när musiken används. Avtalet gäller Facebook, Instagram, Oculus och Messenger och täcker över 160 territorier...

Bild på Medborgarbandet Och Malmö Stadsteater Bjuder In Till Pressmöte Inför Världspremiären Av Vinnaren Tar Allt!
PRESS
21 feb
kl: 10:40

Medborgarbandet Och Malmö Stadsteater Bjuder In Till Pressmöte Inför Världspremiären Av Vinnaren Tar Allt!

Vinnaren tar allt är ett unikt samarbete mellan Malmö Stadsteater och Medborgarbandet, ett allkonstverk i utsvängd kostym med demokrati och medborgarskap i zenit. På scen står ett stort kollektiv av kreatörer, med artister som Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo, Moto Boy och den sydafrikanska hiphopartisten Kanyi Mavi. Tillsammans framför kollektivet...

Bild på Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow
PRESS
21 feb
kl: 10:00

Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow

Nu är det klart att Robert Gustafsson tar med sig kult-bandet Rolandz och sina andra karaktärer till anrika Rondo i Göteborg i höst. Krogshowen som går under namnet "Rolandz på Rondo" har premiär i september och de lär bli både festligt, folkligt och en hel del fuldans, så klart.

Det var 2011 som Roberts Gustafssons senast stod på Rondos scen och gjorde då...

Bild på Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow
PRESS
21 feb
kl: 09:30

Robert Gustafsson Flyttar In På Rondo I Höst Med Ny Krogshow

Nu är det klart att Robert Gustafsson tar med sig kult-bandet Rolandz och sina andra karaktärer till anrika Rondo i Göteborg i höst. Krogshowen som går under namnet "Rolandz på Rondo" har premiär i september och de lär bli både festligt, folkligt och en hel del fuldans.

Det var 2011 som Roberts Gustafssons senast stod på Rondos scen och gjorde då storslagen succé med sin...

Bild på Världspremiär Med Kim Cesarion Ombord Sk 6953
PRESS
20 feb
kl: 15:50

Världspremiär Med Kim Cesarion Ombord Sk 6953

Måndagen den 12 mars premiärspelar Kim Cesarion sin nya, efterlängtade singel Call On Me på 10 000 meters höjd. Spelningen sker ombord på SAS direktlinje till innovations-, tech- och musikfestivalen South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas. Tillsammans med sitt band kommer Kim Cesarion att genomföra en exklusiv livespelning ombord på SAS direktflyg SK 6953 från Stockholm till Austin....

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter