Menu
Grammis-prisade Stefan Sundström på sommarturné med ny punkmusik

Grammis-prisade Stefan Sundström på sommarturné med ny punkmusik

8 jun kl: 08:00

Det blir en sommarturné för dubbelt aktuella Stefan Sundström. I april släppte han sitt hyllade album "Östan Västan Om Stress Och Press" och på Grammis förra veckan fick han ta emot pris för "Årets Hållbara Artist".

"Den här plattan är ett försök att ta tillbaka punken från Donald Trump. När jag var ung gjorde vi trevlig punk. Inte som nu, en punk som pekar ner på folk och kallar dom folkets fiende"

Rakt på sak, gör något istället för att sitta still. Det är Stefan Sundström, som sedan 80-talet har hållit liv i den svenska vistraditionen. Fler gånger prisad för sin gärning, senast förra veckan när han fick ta emot "Årets Hållbara Artist" på Grammis 2021.

Albumet "Östan Västan Om Stress Och Press" slog ner i ett nyvaket Sverige och Stefan Sundström var tillbaka i punken. Han kallar det för skivan med de glada låtarna. Kritikerna gillade vad de hörde, GAFFA delade ut toppbetyget fem stjärnor med orden "Protestsånger mot den rådande normen... Farstas Mick Jagger, han är skränig, kaxig och agiterande rakt igenom".

"Årets Hållbara Artist" är instiftat av Grammis-arrangören Ifpi Sverige tillsammans med bolaget Oatly. Ur juryns motivering: "Om Årets Hållbara Artist haft olika delkategorier hade Stefan Sundström antagligen kammat hem samtliga då hans engagemang innefattar hållbar hemmaodling, havstillståndet och jordens ekosystem, skogs- och jordbruksfrågor, antiflyginitiativ, hållbart turnerande, med mera, med mycket mera"

Sommarens turné inleds med ett återbesök i Norge och Olavsfest för att avslutas med en magisk kväll på Söders höjder och klassiska Mosebacketerrassen i Stockholm.

Här ser du Stefan Sundström sommaren 2021

30/7 Trondheim, Olavsfest
31/7 Östersund, Parksommar
1/8 Oslo, Salt
6/8 Svärtinge, Skrikhult
7/8 Borgholm, Kackelstugan
12/8 Uppsala, Parksnäckan
13/8 Alvesta, Tyrolen
14/8 Tvååker, Strömma Farmlodge
19/8 Karlstad, Nöjesfabriken
28/8 Stockholm, Mosebacketerrassen

Kontakt:
Anders Larsson, management United Stage
larsson@unitedstage.se
+46 70 440 41 13

Press:
Liza Berthelsen
liza@lizab.se
+46 70 224 40 63

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad