Menu
Grammisnominerade Ellen Sundberg tar hyllade

Grammisnominerade Ellen Sundberg tar hyllade "Ett Bloss För Bodil Malmsten" till Mosebacketerrassen i Stockholm

20 maj kl: 10:00

”Ett bloss för Bodil Malmsten” var ett av förra årets mest hyllade svenska album. Skivan, där Ellen Sundberg sjunger tonsättningar av Bodil Malmstens texter, nominerades dessutom till Grammis i kategorin Årets visa/singer-songwriter.

Den 11 september kommer Ellen Sundberg med band till Mosebacketerrassen. Sensommaren kan inte få en bättre inledning och sångerna från "Ett Bloss För Bodil Malmsten" kan inte få en bättre inraming.

Poeten och författaren Bodil Malmsten och artisten och låtskrivaren Ellen Sundberg växte båda upp i den lilla jämtländska byn Bjärme, med ett hundratal meter och 48 år mellan varandra. Tanken från början med projektet var att det skulle bli en scenföreställning. Men så kom pandemin emellan, det hela utvecklades till en skiva – och först våren 2022 var det dags för den efterlängtade scenföreställningen.

Lyssna på albumet "Ett Bloss För Bodil Malmsten"

Vårens turné blev ett triumftåg och älskades av både publik och kritiker som resulterade flera helt utsålda kvällar.

”Ellen Sundbergs musikaliska tolkningar av Bodil Malmsten har slagit Sverige med häpnad och hennes pågående turné fyller teatrar och konserthus land och rike runt” / Östersundsposten efter vårens turnéfinal

”Tolkningarna låter aldrig någonsin trevande eller klumpiga. Snarare formulerar sig tanken att de här texterna bara har väntat på Sundbergs melodier, och att detta kommer att bli ännu starkare på en scen." / Aftonbladet, betyg: 4

”Kanske har Malmstens och Sundbergs gemensamma födelseort skapat något slags särskild förståelse och ömsinthet.” / Dagens Nyheter, betyg: 4

”Vill man transporteras bort av poesin med musiken som hjälpmedel, då finns det inget liknande. Då är det hejdlöst vackert.” / Nöjesguiden, betyg: gladaste minen

Ett bloss för Bodil Malmsten - Ellen Sundberg

Stockholm - Mosebacketerrassen
11 september 2022

Biljetter ute nu på sodrateatern.com

Bjärme, Jämtland. Det är ett närmast osannolikt sammanträffande att samma lilla by i Norrlands inland, med under 70 invånare, fostrat två sådana lysande begåvningar. Författaren Bodil Malmsten föddes i Bjärme 1944. Artisten och låtskrivaren Ellen Sundberg föddes i Bjärme 1992. De två är bara ett hundratal meter och 48 år ifrån varandra.

När Bodil Malmsten dog 2016 lämnade hon ett stort tomrum efter sig. Ett egensinnigt författarskap och en särpräglad skildrare av erfarenheten att växa upp i både stad och land fanns inte längre. Malmsten hamnade i tonåren i fosterhem i Vällingby. En bakgrund vars kluvna natur var ett återkommande tema i hennes skrivande. Inte minst i den hyllade självbiografin Mitt första liv.

Ellen Sundberg har sedan debuten 2013 släppt fyra engelskspråkiga album varav två spelats in i USA, i Texas respektive Nashville. Sitt bredare genombrott fick hon med det kritikerrosade albumet ”Du sålde min biljett” där hon tolkar Kjell Höglund, där hon visade upp en sällsam förmåga att gestalta text.

Bodil uppmuntrade i mejlkorrespondens Ellen Sundberg att börja sjunga på svenska. Ellen fick en förfrågan från Storsjöyran om att sätta upp en föreställning med tolkningar av Bodils texter. Att locka fram den inneboende musiken i Bodil Malmstens diktning hade Ellen övervägt tidigare. Men det specifika målet att skapa något enhetligt för scenen gav en tacksam ingång i urvalet av texter som tidigare saknats. Snart urskilde sig mönster och teman. Om död, saknad, längtan och utanförskap. Om rotlöshet och rötter. Om stad och land.

Kontakt:
Pontus Sillrén, turnéproducent
+46 70 298 00 62
pontus@unitedstage.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad