Menu
Don McLean kommer till Sverige

Don McLean kommer till Sverige

21 sep kl: 08:00

I höst firar en av världens största låtar 50 år; “American Pie” av sångaren och låtskrivaren Don McLean. En låt med en väldigt speciell plats kulturellt och i musikhistorien, som bland annat tolkats av Madonna, parodierats - på ett vördnadsfullt sätt - av Weird Al Yancovic och vars textinnehåll och innebörd debatterats i oändlighet.

När den drygt åtta och en halv minut långa låten släpptes var det den längsta låten någonsin som nådde förstaplatsen på amerikanska Billboardlistan, som den dessutom toppade i fyra veckor i sträck. Den har nått platinastatus i Storbritannien och trippel platina hemma i USA och sålts och streamats miljontals gånger om sedan den släpptes 1971.

Låten har varit ständigt aktuell genom åren och kunde till exempel nyligen höras i Marvelfilmen Black Widow. Don McLean själv förärades dessutom så sent som nu i somras med en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Nästa år kommer Don McLean dessutom till Sverige för tre spelningar i oktober 2022. Egentligen var turnén tänkt att sammanfalla med 50-årjubileumet, men har skjutits fram på grund av pandemin.

  • 18/10 2022 - Göteborg, Lorensbergsteatern

  • 23/10 2022 - Stockholm, Göta Lejon

  • 24/10 2022 - Malmö, Palladium

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad