Menu
Limp Bizkit kommer till Uppsala 1 augusti för en exklusiv spelning

Limp Bizkit kommer till Uppsala 1 augusti för en exklusiv spelning

16 mar kl: 09:00

Limp Bizkit är ett amerikanskt nu-metalband från Jacksonville, Florida som grundades 1994. Limp Bizkit är ett av banden som definierade genren nu-metal som blev stort i slutet av 90-talet och början av 00-talet. Bandets musik känns snabbt igen genom Fred Dursts aggressiva sång och Borlands soniska experiment. Gitarristen Borland har också genomarbetat sitt visuella utseende som inkluderar ansikts- och kroppsfärg, masker och uniformer. Denna look spelar en stor roll i bandet liveshower. Limp Bizkit har nominerats till tre Grammy Awards, sålt 40 miljoner skivor världen över och vunnit flera andra priser. Bandet består av Fred Durst (sång), Sam Rivers (bas och körsång), John Otto (trummor, slagverk), DJ Lethal (turntables) och Was Borland (gitarr, sång).

Innan de lyckades signa med ett skivbolag gjorde Fred Durst allt i sin makt för att dra åt sig uppmärksamhet till bandet Limp Bizkit. När Korn spelade i Jacksonville som förband för Sick of It All lyckades Durst att bjuda Korn på några öl och en tatuteringssession. Fast Durst inte var en skicklig tatuerare så lyckades han få basisten i Korn att lyssna på deras demo medan Fred tatuerade basisten. Demot innehöll låtarna ”Pollution”, ”Counterfeit” och ”Stalemate”. Vid denna tid så var Limp Bizkit osignerade och Korn tog med sig grabbarna på två turnéer som gjorde att Limp Bizkit äntligen fick den exponeringen som de hade kämpat så hårt för.

Deras debutalbumet ”Three Dollar Bill, Yall$” som släpptes 1997 sålde 1,8 miljoner skivor i USA. Men det var inte förrän bandets andra och tredje skiva ”Significant Other” (1999) och ”Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” (2001) som Limp Bizkit blev framgångsrika.

Den 31 oktober 2021 släppte Limp Bizkit sitt sjätte album ”Still Sucks”. Sist de släppte ny musik var 2011. Albumets första singel "Dad Vibes" spelades för första gången i Lollapalooza förra året i slutet av deras set. Till skillnad från deras tidigare album är ”Still Sucks” endast tillgängligt digitalt.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad