Menu
Horndal aktuella med omfattande Sverigeturné i höst!

Horndal aktuella med omfattande Sverigeturné i höst!

5 jul kl: 08:00

Metalbandet Horndal har alltid haft en nära koppling till Sveriges arbetarrörelse. På tidigare skivor har de skildrat hemorten Horndal, dess nedlagda järnverk och Google-etableringens brutala påverkan på naturen. I våras släppte bandet sitt senaste projekt bestående av både ett album och en 400 sidor lång historisk roman, båda med titeln ”Head Hammer Man”, där den dramatiska men ofta bortglömda historien om Alrik Andersson skildras. Den unge fackföreningsledaren spelade en central roll under den våldsamma Storstrejken som kulminerade i Horndal 1909 och som till slut tvingade honom i landsflykt. Musikaliskt har bandet tagit ett kliv mot det mer progressiva och experimentella med influenser hämtade hos alltifrån Pugh Rogefeldt och Sparks till Voivod och Judas Priest.

Projektet har mottagits med entusiasm både av kritiker och publik och har fått omfattande positiv uppmärksamhet i media. Albumet nådde förstaplatsen på Sveriges officiella försäljningslistor (vinyl, fysiskt och hårdrock) och fick femmor, tior, fyror och nior av recensenterna. ”Årets bästa album hittills” sa Aftonbladet, ”All the Swedish death metal you need” sa Metal Injection.

Med hyllade spelningar i Stockholm, Göteborg, Oslo och London under våren i ryggen och ett antal efterlängtade spelningar i sommar runt hörnet är Horndal redo att ge sig ut på en omfattande turné med flera spelningar runt om i Sverige höst.

Biljettsläpp fredag 5 juli kl. 10:00 via Luger.se

Turnéplan:

27 september – Nordfest, Sundsvall
28 september – Storsjöteatern, Östersund
19 oktober – Kafé De Luxe, Växjö
8 november – Slaktkyrkan, Stockholm
15 november – Broken Dreams, Borlänge
16 november – Centralteatern, Gävle
23 november – Bomber Bar, Motala
29 november – Platens Bar, Linköping
30 november – Backstage Rockbar, Trollhättan

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad