Menu
Högsta betyg i GP, hyllade i Norge och turnépremiär på Nalen. Har du missat Steget? Det får du inte!

Högsta betyg i GP, hyllade i Norge och turnépremiär på Nalen. Har du missat Steget? Det får du inte!

12 maj kl: 14:55

Det bubblar och händer mycket för Steget just nu.

"Vi går som på moln nu av alla fina ord om skivan PLUS att det är sååå många som lyssnar på den. Och så turné med 12 musiker på scen. Känns som världens finaste tid just nu”. Berättar Matilda Sjöström och Nils Dahl i Steget

I samband med att Steget nu äntligen släpper sin tredje fullängdsplatta blir det såklart releaseturné med fullband, stråktrio och blåstrio-storband deluxe alltså -för att fira ordentligt!

Imorgon lördag den 13 maj startar releaseturnén på Nalen i Stockholm, sedan väntar Babel i Malmö den 17 maj för att sedan avsluta på Pustervik i Göteborg den 19 maj.

Sveriges mysigaste popduo åkte på sin första Sverigeturné i höstas och fyllde Victoriateatern i Malmö till sista stolen, fick sätta lapp på luckan på Nefertiti i Göteborg och avslutade på ett smockfullt Nalen i Stockholm. ??

Du har säkert hört Steget i olika tv-program med hitlåten »Såna som du« eller så har du hört deras tolkning av Ebba Gröns »Flyktsoda« som Thåström själv delade på sina sociala medier. I Göteborg har dom sålt ut Pustervik, Stora Teatern och på deras spelningar har artister som Kapten Röd och Alice B dykt upp.

Men nu är alltså bandet aktuella med hyllade albumet "Ösregn och kärlek". GP gav högsta betyget för nya skivan och Johan Lindqvist skrev bland annat "Steget gör salt musik. genuint göteborgskt i dess allra finaste mening". I Norska Popklikk skrev dom "Enestående svensk melankoli".

Under våren har Steget tillsammans medorganisationen Maskrosbarn skänkt alla sina intäkter ifrån låten "Så ensam ändå". I pressutskicket skriver Steget-sångerskan Matilda om sina egna erfarenheter av att växa upp i ett hem där det fanns missbruk. Låten har en text som skaver till musik som låter som ett slimmat The Band stannat till på Stigbergstorget. Återigen sjunger Matilda om sådant som gör ont med en röst som är full av lugn, en trygg röst. En unik egenskap”

Dessutom hör ni även Matilda på Håkan Hellströms nya album och i sommar åker hon på turné med Nationalteaterns Rockorkester igen.

Releaseturné "Ösregn och kärlek"
13 maj - Nalen - Stockholm
17 maj - Babel - Malmö
19 maj - Pustervik - Göteborg

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad