Menu
IKONEN IGGY POP TILL SVERIGE 2022!

IKONEN IGGY POP TILL SVERIGE 2022!

14 jun kl: 08:00

Att säga att Iggy Pop är en av de största och mest banbrytande artisterna genom tiderna är en underdrift. Som musiker, sångare, låtskrivare och producent har Iggy Pop varit ett kulturfenomen sedan 60-talet - och visar inga tecken på att sakta ned, snarare tvärtom. Idag är vi extrem stolta att få presentera "The Godfather of Punk" LIVE på Filadelfia i Stockholm - fredag 10 juni 2022!

Biljetter till denna unika konsert släpps fredag 18 juni kl. 10.00 via LiveNation.se

Det finns en anledning till att Iggy Pop anses vara punkens gudfader. Varenda punkband från förr till nu har antingen medvetet eller omedvetet lånat från Iggy Pop och hans 60/70-talsband The Stooges.

Ofta ansedd som en av de mest dynamiska liveartister genom tiderna skapade Iggy Pop mallen för både 70-talets punk och 90-talets grunge och han har byggt en karriär omhuldad av hyllningar med ett kultliknande följe med fans över hela världen. Många har Iggy Pop på sin "bucket list" när det gäller livekonserter - fans från alla generationer kan intyga att platsen är befogad.

Iggy Pops diskografi är helt otrolig. Från The Stooges självbetitlade debut från 1969, Funhouse från 1970, Raw Power från 1973 och flertal klassiska soloalbum som Lust For Life, The Idiot, New Values, Zombie Birdhouse, Blah Blah Blah, Brick by Brick, American Caesar och på senare tid: Skull Ring, Préliminaires och Après. Hans första två klassiska soloalbum skrevs och producerades som bekant tillsammans med David Bowie - ett samarbete som länge framhävts som det mest episka någonsin.

2010 valdes Iggy Pop och The Stooges in i Rock and Roll Hall of Fame och 2020 fick Iggy Pop en GRAMMY Lifetime Achievement Award.
Iggy Pop gjorde en efterlängtad återkomst till musiken med soloalbumet Post Pop Depression som släpptes 2016 - ett resultat av ett samarbete mellan Iggy Pop och Josh Homme (multitalangen, låtskrivaren, musikern och grundaren av Queens Of The Stone Age bl.a.) som skapade en skiva som passar perfekt in i Iggy Pops fantastiska diskografi.

Hans senaste album FREE, från 2019, är ett kontemplativt och reflekterande album med musikaliska bidrag från New York-baserade artisen Leron Thomas och Sarah Lipstate (aka. Noveller). Det är ett album som utforskar mer jazzorienterade genres och är ytterligare en given Iggy Pop-klassiker!

Vi längtar nu efter att få se den banbrytande pionjären tillika superstjärnan Iggy Pop - live i Sverige! En artist som gjort allt och oftast varit först med det. Han sammanfattar det bäst själv:

“A lot of what I did was: If you’re not gonna do it, I’ll do it for ya, I’ll do it first.”

Datum 2022
Fredag 10 juni - Filadelfia, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpps fredag 18 juni kl. 10.00 via LiveNation.se

Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press@livenation.se. Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.

Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se (notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad