Menu
Imenella släpper singeln ’Foxy’ ft. PABI från kommande albumet ’Gemini’

Imenella släpper singeln ’Foxy’ ft. PABI från kommande albumet ’Gemini’

14 jan kl: 07:00

Om endast två veckor kommer Imenellas efterlängtade debutalbum Gemini, ett personligt album där hon vågar visa sig sårbar för svenska folket. Idag släpps singeln Foxy som gästas av artisten PABI, deras första samarbete ihop. Imenella beskriver låten som en nostalgisk throwback:

Lyssna här: Imenella.lnk.to/Foxy

’Foxy’ tar mig tillbaka till att vara 16 år på ung-08 disco med mina tjejer. Jag kände mig som Foxy Brown i nån av hennes coola videos. Foxy är rätt på alla sätt! Jag och mina tjejer har dansat sönder till den hela julen, nu bjuder vi in Sverige till dansgolvet med oss – Imenella.

Foxy är producerad av Lukas Nathanson som även står bakom produktionen till hela albumet.

Imenella om samarbetet med PABI:
Pabi var den enda jag kunde höra på den här låten. Han har ett sjukt sound som får mig att vilja dansa. Vi ringde han och 40 min senare han går in och freestylar hela refrängen och jag fastnade direkt.

Imenella tog för fyra år sedan hela hiphopsverige med storm. Med kritikerrosade låtar som Moves, platinasäljande Chagga, Fantasifull och debut-EP:n TRO. I februari 2019 kammade hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och stod för det mest minnesvärda framträdandet på Grammisgalan 2020. Hösten 2019 tog hon emot Musikförläggarnas stipendium. Utöver Imenellas artistskap, är hon även koreograf och regisserat flertal dansföreställningar. Under 2021 släppte Imenella låtarna Passion, Nordvästra och senaste Vidare ft. Myra Granberg som de uppträdde tillsammans på Musikhjälpen 2021.

Följ Imenella: Instagram I YouTube I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad