Menu
V**gra Boys klara för Way Out West!

V**gra Boys klara för Way Out West!

1 feb kl: 09:00

Igår basunerade Way Out West, festivalen som årligen intar Slottsskogen i Göteborg under den andra helgen i augusti, ut nyheten om att den nigerianska afrobeatsstjärnan Wizkid blir ett av årets huvudnamn. Idag fortsätter släppfesten med nyheten om att ett av Sveriges just nu allra bästa liveband gör honom sällskap – nämligen Stockholmspostpunkarna V**gra Boys.

Satir är en knepig konstform, men rätt utförd kan den effektivt dra ned byxorna på samtiden och blottlägga dess absurditet. Och just nu finns det ingen som gör det bättre än de eviga antihjältarna i postpunk-kvintetten V**gra Boys. Stockholmsbandet har nyligen gjort bejublade framträdanden på både Coachella och hos Jimmy Kimmel och inte minst fyllt klubbar till packningsgränsen i både Europa och USA med nya hyllade albumet ’Cave World’ i ryggen. I helgen gjorde bandet två minst sagt omtalade nedslag på svensk mark – dels i form av ett omtalat framträdande på P3-guldgalan (dit man även var nominerade i kategorierna Guldmicken och Årets album) och en lika slutsåld som sjövild spelning på Annexet i Stockholm. I sommar fortsätter hemmaplanserövringen med en stor spelning på Way Out West.

V**gra Boys är bland det absolut bästa du kan se på en scen just nu. Att återigen få presentera deras oändliga lager av explosiv energi i Slottsskogen, dessutom på en stor scen, känns lika peppigt som självklart, säger Kimmie Winroth från Festivalledningen

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppta i detta nu via festivalens hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:


Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
DEVO [US]
V**gra Boys
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[



Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad